Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

VECTRA opinie

Ocena na podstawie 4181 opinii

1.61 / 5

  • Niezawodność
    1.45
  • Obsługa klienta
    1.46
  • Cena
    1.88
  • Parametry
    1.67

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Ogomełek / 2024-01-30 11:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta Vectra to totalny przekręt. Niby mam 4 kreski ale internet kompletnie NIE DZIAŁA. Ps Vectra jest totalnym g... Próbuję włączyć przeglądarke i od ponad godziny nie mogę pomimo restartu rutera
    ZaletyBRAK
    Wadynie działa
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Bakłażan / 2024-01-30 11:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Vectra to najgorszy internet jaki istnieje lepszy internet jest na jakimś totalnym zadupiu niż od Vectry. Nie da się zarwać umowy bez kosztów pomimo że to ich wina że net nie działa
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Maciek / 2024-01-29 10:13
    Ocena: 2.75 / 5
    Z firmą tą mam umowę od kilku miesięcy, niestety od początku jak tylko mam z nimi do czynienia - jakość usług woła o pomstę do nieba. Internet światłowodowy co chwilę przerywa. I to nie jest problem z tym że rozłącza wifi - modem wylogowuje się z sieci i łączy ponownie po kilku minutach, gdzie internetu nie ma nawet w urządzeniach połączonych kablem. Nie muszę chyba dodawać, że w oczywisty sposób uniemożliwia mi to stabilną pracę czy jakiekolwiek inne aktywności w internecie. Oczywiście w momencie dzwonienia na infolinię (ten bot doprowadza mnie już do szału), konsultant twierdzi że modem jest zalogowany prawidłowo i nie widzi żadnych problemów (i gdyby nie to że kiedyś w czasie rozmowy z konsultantem modem się wylogował, nawet mogliby twierdzić że problemu nie ma). Standardowo - umawia technika, który jest u mnie tak często, że za chwile będzie miał klucze do mieszkania. W ciągu tych kilku miesięcy trwania umowy, w czasie kolejnych wizyt techników została sprawdzona i wymieniona cała instalacja, jedyne co nie zostało jeszcze wymienione to ten pożal się boże modem.
    Nigdy więcej jakiejkolwiek współpracy z firmą Vectra!!!! Omijajcie to badziewie szerokim łukiem i podpisujcie umowy o internet z poważnymi firmami. Z mojej strony to był ostatni telefon do nich. Jeśli jutro technik nie wymieni modemu, niech zabiera to ścierwo ze sobą a ja rozwiązuję z nimi umowę - jeśli nie po dobroci bez ich śmiesznej kary to z pomocą prawników. Szkoda moich nerwów i pieniędzy na współpracę z nimi.
    WadyKonsultanci którzy g... widzą w systemie o problemach z działaniem ich internetu, bot który doprowadza do szału jak musisz dzwonić na infolinię co chwilę, internet swiatłowodowy co chwilę przerywa
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Hddjhdhdj / 2024-01-29 00:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Niemorzna wpisać kanały informacyjne dlaczego?jsjjsjssiusjjdjdjjxjjzbagagsghshhdjxj
  • ~KTOŚ LEPSZY NIŻ INTERNET VECTRA / 2024-01-28 21:11
    Ocena: 1.00 / 5
    BARDZO BEZNAJDZIEJNY INTERNET BARDZO NIE POLECAM NIE DZIAŁA TAK JAK OBIECYWALI
    ZaletyŻadne brak
    WadyBARDZO WOLNY
  • ~romus / 2024-01-28 16:30
    Ocena: 1.25 / 5
    Nie polecam już od 3 miesiąca wyższy abonament bo inflacja, nie można tak oszukiwać ludzi;( inni tak nie robią gdzie jest UOKIk? Proszę zająć się nimi bo operator to jeden wielki przekręt. Nie polecam!!!
    ZaletyNic bez zaket
    WadyWysokie rachunki
  • ~romus / 2024-01-28 16:30
    Ocena: 1.25 / 5
    Nie polecam już od 3 miesiąca wyższy abonament bo inflacja, nie można tak oszukiwać ludzi;( inni tak nie robią gdzie jest UOKIk? Proszę zająć się nimi bo operator to jeden wielki przekręt. Nie polecam!!!
    ZaletyNic bez zaket
    WadyWysokie rachunki
  • ~Jas / 2024-01-27 02:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Po dwoch miesiacach od podpisania umowy podwyzszaja abonament o inflacje z calego roku, nawet mimo ze ich oferta na stronie jest taka sama jak przed dwoma miesiacami. Oszuści! Po co umowa na czas okreslony, gdy oplate sobie zwiekszaja kiedy chca?
    ZaletyBrak
    MiejscowośćSuwałki
  • ~Wkur*** użytkownik / 2024-01-27 01:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Jeden wielki przekręt, odrazdzam każdemu.
    W miesiąc po podpisaniu umowy waloryzacja i z 60 pln zrobiło sie 71 pln. Po paru miesiącach to samo i 83 pln za internet i telewizje która działa jak gówno - programy w hd mają 10 fpsów, zanim wgl. Ta pseudo telewizja się odpali zdążysz zrobić pranie i ugotować obiad. Omijać szerokim łukiem.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
    MiejscowośćGdynia
  • ~xxxx / 2024-01-26 18:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Obsługa posprzedażowa nie istnieje, infolinia ma gdzieś problemy klienta. Internet ok, telewizja dramat..... i waloryzacja umów co chwilę. Miałem płacić 90 zł, już dostaje faktury na 125 zł.... Nic tylko czekać aż zakończy się umowa i powiedzieć NIE.
    ZaletySzybkość internetu
    WadyAwarie, zakłócenia telewizji, podwyżki cen
    MiejscowośćTrójmiasto
  • ~Tomasz / 2024-01-26 18:03
    Ocena: 1.50 / 5
    Podwyżki cen abonamentu w trakcie trwania umowy, wadliwy internet-telewizja (awarie zawsze w piątek lub przed świętami i możliwość umówienia technika 3-5 dni bez internetu-telewizji!), utraty pakietów lub całkowity brak internetu, sytuacja cykliczna 1-2 razy do roku. Nie wystarczająca liczba techników skoro na wizytę technika przy całkowitym braku internetu trzeba czekać minimum 3 dni.
    ZaletyBardzo szybki internet o ile działa
    WadyBraki internetu-telewizji, i podwyżki cen abonamentu
    MiejscowośćPruszków
  • ~cx / 2024-01-26 15:29
    Ocena: 1.00 / 5
    konkurencja daje promocje dla abonenta a tu nic .UPC daje cANAL + dla abonenta a vectra nie doda nic za darmo tylko kasa .oferta programowa kiepska nowych kanałów niema jak POJAWIĄ SIĘ TO ZAPCHAJ zapchaj dziura .sportowych kanałow nie dodadzą .
    Zaletyniema
    Wadybrak kompetencji w biurze abonenta .informowanie o zmianach nie istnieje .
    MiejscowośćKalisz
  • ~monia / 2024-01-26 14:08
    Ocena: 1.00 / 5
    internet domowy w opisie 600mb/s tyle że ze smartfonu internet mobilny tak samo chodzi. Zgłaszane było do działu technicznego i według nich wszystko wporządku. Współczuję ludziom co dali sie naciągnąć i internet im do ściagania z internetu potrzebny. Obsługa klijenta na infolini to totalna porażka kto tych głą. .bów zatrudnia, zgłasza się jakiś problem a puzniej się okazuje ze oni tego w systemie nie mają wiec następne zgłoszenie i tak w kółko. Internet domowy wzięty razem z kartą telefoniczną i mineło dwa miesiące i karty sim jak niebyło to i niema. Może kurier dla siebie wziął do domu żeby do kochanki dzwonić. Po dwóch tygodniach na infolini twierdzili że kart sim niemają... he he jednak tmobile miało racje że vectra to na samym końcu i tylko ochłapy jej zostają a ludziom kit wciskają że oni najlepsi. Umowa miała przyjść na emaila i wcale się nie dziwie że jeszcze nie doszła wkońcu zima, zawieje itd. Przy zakończeniu umowy dwuletniej szukujcie się że jeszcze prawie dwa miesiące będziecie płacić.
    ZaletyBRAK
    Wadywszystko to co w opisie powyżej i pewnie jeszcze cos by się znalazło.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Adam / 2024-01-26 11:26
    Ocena: 1.25 / 5
    Dno dnem pogania, miało być 900 mbs a jest 100 ,a na umowie 700
    ZaletyŻadne
    WadyZa dużo
    MiejscowośćPłock
  • ~Człowiek / 2024-01-25 10:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma vectra poniża swoich Klientów poprzez weryfikcje w postaci sztucznej inteligencji-rozmowa z "wirtualną asystentką"to ponizanie człowieka bo jaki jest problem że kiedy połaczy mnie juz z asystentem ten ma przed sabą monitor i moze dokonać weryfikacji samodzielnie? człowiek/człowiek NIE Człowiek/maszyna.Mam nadzieje że więcej Klientów podziela moje zdanie bo jezeli sie nie obudzimy to dojdzie do tego ze nie dodzwonimy sie po Karetke,Policje itd. A może do tego własnie ONI wszyscy dązą.VECTRA-OBSŁUGA KLIENTA TO DNO!!!!!
    ZaletyJedna-firma bardzo szybko odpycha klientów poprzez "wirtualną asystentkę"
    WadyJedna-firma bardzo szybko odpycha klientów poprzez "wirtualną asystentkę"
    MiejscowośćChorzów
  • ~Greg / 2024-01-24 20:57
    Ocena: 1.25 / 5
    Zawsze problemy, których tygodniami nie da się rozwiązać. Bardzo słaba obsługa techniczna i w ogóle obsługa klienta. Parametry internetu ot czyste oszustwo i wyłudzanie pieniędzy od klientów. Praktycznie internet nie działa, po kilkanaście razy na dobę zrywa i nie da się z tej usługi korzystać. Obsługa klienta nie widzi problemu u nich zawsze jest sygnał i koniec z pseudo pomocą.
    Zaletyżadnych zalet - to jest przekręt na kasę od nieświadomych klientów naciąganych na umowy.
    Wadydłuuuuuuuuuga lista - poczytajcie opinie to wszystko jest prawda.
    MiejscowośćToruń
  • ~luk / 2024-01-24 16:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, nie podłączyli mnie do światłowodu, mimo, że mam go na klatce! Zrezygnować z usługi się nie da, płacę jak za złoto i mam internet, który się rwie. Oszuści, omijać szerokim łukiem
    MiejscowośćWrocław
  • ~mags / 2024-01-23 18:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Obsługa klienta - najgorsza z jaką się spotkałam. Na stronie nie ma adresu email by wysłąć dokument ( zgonu rodzica). Gdy w końcu otrzymuję adres email, co nie jest łatwe bo rozmawiam z wirtualną asystentką, po zadzwonieniu na wszystkie numery na stronie, po godzinie lub dwóch. wysyłam dokument na podany mi adres - i co MAIL DELIVERY, sprawdzam adres wysyłam ponownie to samo, wysyłam z innej poczty to samo MAIL DELIVERY. Dzwonię na numer do działu sprzedaży mając na dzieję,że porozmawiam z konsultantem a nie wirtualną asystentką. I rozmawiam z konsultantem, który mówi,że adres email mam dobry i że on nie może mi pomóc po czym się rozłącza. Gratuluję Klient nasz Pan!!!!!
  • ~Mango / 2024-01-23 16:53
    Ocena: 1.50 / 5
    Dramat. Mobilny Orange działa lepiej... Obsługa gorsza niż w niejednej chamskiej restauracji
    ZaletyNerwica
    WadyInternet
    MiejscowośćMalinie
  • ~Teresa z domu Bąk / 2024-01-23 14:00
    Ocena: 2.25 / 5
    Przed podpisaniem umowy z Vectrą powinienem był tu najpierw zajrzeć, wtedy bym sobie zaoszczędził nerwów.

    Dział serwisu nie potrafi rozwiązać mojego problemu, zrzuca winę na hosting. Po stronie hostingu nie widzę żadnego problemu, sam ich dział serwisu także kategorycznie temu zaprzecza aby problem był po ich stronie, w co jestem w stanie uwierzyć, bo problem dotyczy tylko mojego internetu stacjonarnego od Vectry, na mocy którego nie mogę dostać się na witryny od w/w hostingodawcy.

    Złożyłem wypowiedzenie, to w ten sam dzień zadzwoniono do mnie w celach negocjacji i przedstawieniu nowej umowy. Zostały mi zaproponowane warunki o wiele lepsze, niż te, które były podpisane na umowie. Dodam, że otrzymałem wcześniej (przed wypowiedzeniem) telefon od konsultanta i 'żadna inna' oferta nie była dla mnie przygotowana i nic nie dało się negocjować.

    Następnej sprawy dotyczą awarie sieci. Vectra informuje o tym, że nastąpiły "chwilowe" przerwy w dostawie internetu, po 30 godzinach i skontaktowaniu się z BOK otrzymałem informację, że problemy potrwają jeszcze co najmniej 24 godziny. Jest to dla mnie nie do pomyślenia. Wcześniej mieszkałem na przedmieściach, gdzie korzystałem z internetu od lokalnych dostawców, jeśli jakiekolwiek problemy występowały, to były usuwane w zaledwie kilka godzin. A tutaj 'duża' firma, jaką jest Vectra nie potrafi sobie poradzić z ot po prostu awarią na pewno przez 2 dni, a co jeśli data prognozowanej naprawy się wydłuży?

    Kolejną sprawą jest ping, a w zasadzie jego chwilowe wzrosty. Zdarza się, że podczas grania online, ping mocno wyskoczy na około minutę i wtedy nic się nie da zrobić. Następnie skutkuje to chwilowym zerwaniem połączenia i po chwili już jest ok, ale tak w zasadzie sytuacja raz się powtórzy, a raz już nie i nic nie wiadomo. Dział serwisu także nie jest w stanie zlokalizować źródła problemu.
    MiejscowośćCzęstochowa
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4181
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3441
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3170
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2532
Play Online
Ocena: 1.74, ilość opinii: 2188
T-Mobile Internet
Ocena: 1.87, ilość opinii: 2020
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4020
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3715
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2729
T-Mobile
Ocena: 1.57, ilość opinii: 2393
mBank
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1889
Orange Neostrada
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1177