Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

VECTRA opinie

Ocena na podstawie 2084 opinii

1.72 / 5

  • Niezawodność
    1.55
  • Obsługa klienta
    1.53
  • Cena
    2.05
  • Parametry
    1.77

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Marcin / 2020-05-27 18:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat od kilku miesięcy mam cały czas problemy z telewizją i Internetem. Dostałem rabat na usługi jako rekompensata i tu uwaga !!!!! 15 zł w sumie przy 160 zł abonamencie. I nadal nie mam sprawnej tv. Wymienili kable i dekoder ale nadal jest problem. Brak słów ogólnopolski operator A takie jaja.... kpina. Teraz zaczynam walkę żeby rozwiązać umowę z winy operatora. Nie polecam
    MiejscowośćSłupsk
  • ~Staś / 2020-05-25 13:28
    Ocena: 5.00 / 5
    Nie mam żadnych uwag - działa rewelacyjnie. Szybkość bardzo dobra. Po uruchomieniu modemu działa bardzo dobrze.
    Zaletyszybkość i niezawodność
    Wadysłaby modem - uruchamia się długo po uruchomieniu komputera
    MiejscowośćRzeszów
  • ~Sylwia / 2020-05-24 18:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam 0 internetu ciagle zacina obsluga klienta fatalna ciagle ta sama spiewka
    ZaletyZadnych
    WadyWszystko na jedno wielkie 0
    MiejscowośćSuwałki
  • ~. / 2020-05-23 19:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Działa tragicznie lagi 260pingu na lolu w poczekalni
    Zalety250pingu
    Wady-200iq
  • ~Ja / 2020-05-19 02:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Ostrzegam wszystkich którzy by chcieli podpisać umowę tą firmą Nie róbcie tego to oszuści naciągacze Jeśli cenicie sobie czas pieniądze i nerwy zapomnijcie o tej firmie nie da się z nimi w normalny sposób rozwiązać umowy za każdym razem znajdą jakiś powód żeby tego nie zrobić Poza tym wystawiają dwie faktury w jednym miesiącu za ten sam okres kłamią manipulują nic nie Major drugiego człowieka
    ZaletyBrak
    WadyJedna wada brak zalet
    MiejscowośćBielsko-Biała
  • ~johny / 2020-05-18 21:27
    Ocena: 1.75 / 5
    Boże broń... Jestem nabywcą internetu w Vectrze od 5 dni!!!!... I?? I DUPA! RWIE SIĘ JAK STARE GACIE I TO OD SAMEGO POCZĄTKU...3 dzień czekam na naprawę ...Szkoda że nie przeczytałem wcześniej opinii.. zmyliło mnie to że kiedyś miałem już neta od Vectry i choć był super to nie mogłem ROZWIĄZAĆ UMOWY!!! Teraz skusiła mnie promocja właśnie bez umowy... No niestety jakość Vectry obecnie to pomyłka... utrata pakietów na poziomie 98% to zgroza...Jeżeli nie naprawią do jutra to się pożegnamy... Powodzenia w grach...
    Zaletyzalety????
    Wadytotalna olewka i to w okresie kiedy bez problemu mogę odstąpić od umowy... porażka..
    MiejscowośćSkarżysko-Kamienna
  • ~guwno1337 / 2020-05-18 21:03
    Ocena: 1.00 / 5
    smrod brud i malaria nie polecam obsulga smierdzi potem, jakosc neta jest do dupy 0.5 mb upload nic nie dziala scina sie jak jajecznica i wgl gowno. predkosc jest jak czas rozpedzania sie tico do 100
    Zaletyni mo
    Wadysa i to duzo i wgl dodzia stary
    MiejscowośćGdańsk
  • ~Brezniew / 2020-05-15 13:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Przez to, że biuro zwrotów vectry nie zaksięgowało na czas zwrotu sprzetu (obsuwa prawie miesieczna) , neka mnie teraz jakas idiotka z firmy windykacyjnej strasząc przekazaniem informacji do BIKu!!!

    NIgdy wiecej nie wpakuje sie w to dziadostwo . Chamstwo i głupota pracowników. Zastanawiam sie czy nie załozyc im sprawy na policji i próbe wyłudzenia (skoro żądają ode mnie zapłąty za zwrocony sprzet, ktory sam potwierdzili,ze otrzymali!!!)
    Zaletybrak
    Wadyjanuszex sa
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Marek / 2020-05-15 00:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet nie działa i nigdy nie działał z prędkością jaką obiecuję Vectra.
    Nigdy więcej vectry, najgorszemu wrogowi nie życzę tego dostawcy
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Mysza8-274907 / 2020-05-14 14:37
    Ocena: 2.50 / 5
    Od kilku tygodni internet chodzi jak chce. Gry oraz strony ładują się bardzo długo. Zrywa też połączenie sieciowe z gry na Facebooku. Miałam dobre zdanie o Vetrze ale do czasu.
    ZaletyBrak
    WadyInternet do dupy
    MiejscowośćWrocław
  • ~Krzysiek / 2020-05-13 18:40
    Ocena: 3.75 / 5
    Witam Mam od jakis 3 miesiecy 600 Mbita i tv Wczesniej mialem dlugo u nich 60 Mbita i upload niestety 3 mbita ale nie podpisywalem umowy tylko ciaglem ta sama 60 Mbit) Mam do bloku doprowadzony szwiatłowód reszta koncentryk do miszkania ! I nie narzekakalem nawet jak mialem 60 Mbita wczesniej nio tylko upload byl slaby dlatego sie skusilem 600 Mbita na /60 up ! I ta predkosc jest UPload ZAWSZE 63mbita Download 606 godziny wieczorne od 17-19 to 560 JEST ! Wekendy to samo ! ( no ale wiadoma jaka sytuacja teraz pandemi) Jestem zadowolony ! Wszystko zalezy jakie kable i gdzie sie mieszko i czy swiatlowod itd ! W moim bloku tez jest UPC i tez nie narzekaja na NETA ! A co do TV 100 % OK zero przerw idt ( dekoder z dyskiem ( nagrywarka) robi swoje :) Pozdrawiam i Nie powiem ze polecam czy odradzam ! tak jak napisalem wczesniej zalezy gdzie sie mieszka ......itd
    ZaletyRuter dwa pasma 5G Ubee Daje rade ( jak na takie cos :)
    WadyJak narazie nie widze
    MiejscowośćDzierżoniów
  • ~MK / 2020-05-13 18:21
    Ocena: 1.33 / 5
    Z zadeklarowanych 150Mb/s nie ma nawet jednaj dziesiątej. Nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadyŁącze zrywa się często. Jest słabo, otwieranie stron bardzo wolne. Udział w konferencji video - prawie niemożliwy.
    MiejscowośćŻary
  • ~jacek vektra odradzam / 2020-05-12 10:14
    Ocena: 1.75 / 5
    mam w umowie 1gb co z tego jak ping na wifi standard 10-30 łącze jest nie stabilne usługa masakra muszę często kożystać z alternatywy lte
    Zaletyzalet w tym przypadku brak nie pomoże nawet 100gb prędkości przy wiecznym pingowaniu
    Wadyposiada wszystkie możliwe wady przy tego rodzaju usługi ping 10-30
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Julka / 2020-05-11 20:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Koszmar. 5 metrów od rutera i po internecie. Trzymając przy samym ruterze internet także potrafił kompletnie odmawiać posłuszeństwa. Brak słów. Klienci są zbywani i omamiani. Bardzo ciężko o rezygnację i uważam to za nieuczciwe.
    Zaletybrak
    Wadywyżej opisane, a można byłoby ich jeszcze trochę wymienić
    MiejscowośćRybnik
  • ~sajmonooo / 2020-05-08 20:29
    Ocena: 2.25 / 5
    Pomoc techniczna wysyła tylko linki do bezużytecznych filmików , internet jest niestabilny i czasami nie ma nawet 4dni generalnie 1/5
    ZaletyŻadne
    WadyBrak interntu nawet 4dni
    MiejscowośćKnurów
  • ~Mirek / 2020-05-07 17:56
    Ocena: 2.67 / 5
    Bardzo słabiutko, nie da sie pracować. Ciągle rozłącza przez co wypada połączenie VPN, wszelkie video-konferencje z domu to ruletka. Wszyskko działa, a potem zjazd na max że WiFi sie rozlacza i znów w dórę na jakiś czas i tak w kółko z różnym natężeniem. Już połączenie z telefonu o wiele lepsze niz tez ich światłowód. Wychodzę z umowy, to nie ma sensu.
    Zaletyjakiś jest
    Wadynie nadaje sie do pracy z domu
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Lidia / 2020-05-06 11:05
    Ocena: 1.00 / 5
    W okresie koronawirusa w ogóle nie można skontaktować się z biurem.Nikt nie odbiera telefonu.Mam problem z telefonem nie można dodzwonić się do moich rodziców A wiem że regularnie płacą za usługi. JAK TO ZAŁATWIĆ. MOŻE ZMIENIĆ OPERATORA.
  • ~Piotr / 2020-05-01 23:09
    Ocena: 4.75 / 5
    Jestem wieloletnim klientem Vectry i gdyby usługa firmy szwankowała w jakimkolwiek względzie, to zmieniłbym operatora już dawno. Wcześniej miałem internet z Orange. W przypadku tego operatora miałem duże zastrzeżenia do usługi serwisowej a jeszcze większe do elastycznego podejścia do klienta. Zmieniałem miejsce zamieszkania i chciałem zmienić miejsce świadczenia usługi. Mimo, że były warunki techniczne (i to dużo lepsze) Orange nie zgodziło się na zmianę lokalizacji świadczenia usługi. W związku z tym płaciłem 1,5 roku za usługi, choć nie miałem możliwości korzystania z nich. Dlatego też po zakończeniu umowy rozstaliśmy się bez żalu z mojej strony. Takich problemów nie miałem w Vectrze. Zmiana lokalizacji? OK. Zmiana dysponenta usługi? OK. Zaczynałem od prędkości 30MB/s. W innej lokalizacji miałem 50MB/s. Teraz mam 600 MB/s i naprawdę nie narzekam. Prędkość gwarantowana jest zawsze, co zresztą regularnie sprawdzam i robię print screen'y, więc mam dokumentację. Przez te wiele lat pamiętam tylko dwie awarie, ale i te zostały szybko usunięte. Obsługa infolinii rozumie język techniczny, więc nie ma problemów, aby dogadać się nawet na tym poziomie. Potrzeba czegoś więcej od operatora? Dla mnie nie i dlatego rozważam możliwość rozszerzenia współpracy o inne usługi. Póki co analizuję taka możliwość w oparciu o dostępne dane. jeżeli zdecyduję się, to z pewnością będę miał sposobność do dokonania nowego wpisu. Jakiego? To zależy od operatora. Warto mieć w takim przypadku podejście czysto biznesowe, bez sentymentów - jeżeli ja wywiązuję się z warunków umowy i operator także, to jest OK. Jeżeli nie - rozstajemy się i tyle.
    MiejscowośćLegionowo
  • ~klient / 2020-05-01 10:48
    Ocena: 2.00 / 5
    Niestety jest coraz gorzej. Mam Vectrę od kilku lat i nie jestem zadowolony zarówno z usługi jaki i obsługi klienta. Np. pojawiła się oferta internetu 150 mb/s przy zastosowaniu tej samej ceny. Złożyłem zgłoszenie i przyszedł monter wymienić mi dekoder tv ?. Wymiany nie zrobiłem bo poco. Za jakiś czas dzwoniłem i pisałem reklamacje. W efekcie dowiedziałem się się, ze oferta jest już nieaktualna i nie mogą wywiązać się z obietnicy ! a ja odstąpiłem od oferty bo odmówiłem wymiany dekodera !. Zrobili, na złość, wszystko co tylko mogli żeby nic nie uległo zmianie. Teraz proponują mi nowe pakiety oczywiście po wyższej cenie. Modem - internet się wyłącza bardzo często. Na wifi modem potrafi się rozłączać co kilkanaście sekund. W sobotę wieczorem, kiedy mam czas, internetu bardzo często nie ma, bo są konserwacje. Na dodatek dzisiaj dostałem informację, że jednostronnie podwyższają cenę usługi. Jak nie przyjmę warunków to wypie...... Prawo monopolisty. Frontem do klienta dupa wypięta. Zapomnijcie że są telefony, nic nie załatwicie przez telefon. Biuro obsługi to klitka na 3 osoby - na 100 tyś. miasto. Siedzi tam taka, dobrze wymalowana, co nienawidzi ludzi.
    MiejscowośćKielce
  • ~Celina / 2020-05-01 08:38
    Ocena: 5.00 / 5
    Czytam opinie i jestem bardzo zdziwiona. U mnie internet i tv z Vectry działa bez zarzutu.
    Może to zależy od lokalizacji??
    ZaletySzybki net
    Wady-----
    MiejscowośćRybnik
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2506
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2226
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2084
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1872
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1681
Play Online
Ocena: 1.88, ilość opinii: 1472
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1045
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 875
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 821
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 792
T-Mobile
Ocena: 1.55, ilość opinii: 670
Plus
Ocena: 1.58, ilość opinii: 576