Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Vectra Gdynia opinie

  • ~Krystyna / 2016-07-22 13:48:43
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.00 / 5
    Mieszkam w Kudowie Zdroju. Do m-ca marca b.r byłam użytkownikiem telewizji kablowej teleżet. Niestety w międzyczasie tragicznie zmarł właściciel i z marszu kablówkę przejęła Vectra. Nie znałam tej kablówki i uważałam, że będzie tak samo dobra jak poprzednia. Niestety to był fatalny wybór. Nie myślałam, żeby zmienić nadawcę i tym samym popełniłam kardynalny błąd. To kablówka która nawet nie stara się aby zadbać o swoich odbiorców, natomiast bardzo dba o swoje finanse i faktycznie na tym opiera swoje istnienie oszukując odbiorców. Podaję uzasadnienie. Ponieważ zawsze na bieżąco opłacałam kablówkę to zgodnie z przeprowadzona rozmowa z przybyłym do mnie przedstawicielem Vectry, który w różowych barwach przedstawił funkcjonowanie i uczciwość kablówki, zgodziłam się podpisać z nimi umowę. W czasie rozmowy i zapytania na jakie konto mam wpłacać należność za korzystanie z kablówki,pan powiedział, że mogę na razie wpłacić na konto poprzedniego właściciela, ponieważ są w trakcie przejmowania kablówki i jeszcze nie wszystko jest do końca dopięte. Natomiast rozliczą się ze spadkobiercami i kwota wpłacona przeze mnie zostanie przeksięgowana na konto Vectry. Niestety było to kłamstwo takie jak wszystkie następne co do funkcjonowania kablówki. To był horror. Nic nie działało. Odbiór był poniżej krytyki.Programy bywały często niedostępne, i nawet nie było się do kogo zwrócić o pomoc techniczną. Dzwoniłam kilkakrotnie do filii Vektry w Kłodzku. Nikt nie odbierał telefonów, pisałam pisma na które nie dostawałam odpowiedzi. Wszystkie moje działania odbijały się o mur milczenia. Kiedy w końcu dodzwoniłam się do gdyni gdzie swoja siedzibę ma Vectra, jakaś miła panienka, odpowiedziała mi, iż muszę być cierpliwa ponieważ wszystkie urządzenia kablówki przejęte w Kudowie, są nie do użytku i wymiana na nowe może nawet potrwać kilka miesięcy, powtarzam jej słowa - kilka miesięcy. Myślałam, ze to jakiś żart, ale zapewniła mnie, że taka jest prawda.Zdenerwowałam się i 23 marca b.r złożyłam wypowiedzenie usługi z powodu fatalnego odbioru programów Moje wypowiedzenie przyjęto ale zaraz po tym dostałam sms, żeby zapłacić za miesiąc marzec, ponieważ nie
    uwzględniają mojej wpłaty na konto poprzedniego właściciela i to znaczyło, ze przedstawiciel Vektry mnie okłamał.
    Przesłałam potwierdzenie wpłaty za miesiąc ale odpowiedziano mi, ze nic to ich nie obchodzi.
    Wracam natomiast do potwierdzenia przyjęcia przez vektrę wypowiedzenia umowy. Odpisano mi, że kwota nieopłaconych należności do dnia 29 marca 2016 za promocyjny pakiet / taki dostałam/ wynosi 0.00 zł. i w przypadku zerwania umowy promocyjnej wynosi 0.00 zł. Z tego wynika, że nie wiadomo gdzie tu jest prawda i co to wszystko znaczy. Uważałam, że wszystko zostało załatwione. Jednak do tej pory ślą do mnie sms-y z żądaniem zapłaty za dwa miesiące to jest za marzec i kwiecień i straszą mnie sądem i windykacją. Takie było moje doświadczenie w przypadku nieuczciwej kablówki Vektry
    Krystyna Biedrzycka
    Kudowa zdrój
    Zaletyzalet żadnych
    Wadywady: fatalna obsługa, kłamstwo i naciąganie ludzi finansowe
    korzystałam z usługi Vectry niecały miesiąc
  • ~Robert / 2017-06-01 19:54:19
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.25 / 5
    Witam jak można wystawić pozytywną opinie firmie Vectra.Nie można podpisaliśmy umowę na wynajmowanym mieszkaniu miejscowość gdynia ,pytania padły czy nie będzie problemu z przeniesieniem mediów na zakupione mieszkanie i tu zaczoł się problem .vectra nie dokończyła inwestycji pod wskazanym adresem ,na pismo o przeniesienie pracownik powiedział że jest taki bałagan w firmie że sam nie wie co z tym zrobić .Więc rozwiązaliśmy umowę pisemnie z winy Vectry brak możliwości przeniesienia z powodu braku 5 m przewodu pionu do mieszkania.I tu vectra przysyła pismo że winę za zaistniała sytuację ponosi abonent .Żądają kwoty karnej w wysokości 3700 z groszami za to że nie mogli przenieść mediów z własnej winy .Mało tego sprawa już trafiła do INTRUM JUSTITIA i zaczynają się telefony i mej o zapłatę za coś czego nie jesteśmy winni.ZANIM PODPISZECIE UMOWĘ Z TĄ FIRMĄ ZASTANÓWCIE SIĘ DOBRZE .
    ZaletySame problemy
    Wadybrak mediów
    vectra złapać klijęta a po podpisaniu niech płaci słono
  • ~wiesław / 2016-11-08 15:09:41
    Dostawcy internetu › VECTRA
    chyba gorszej firmy nie widziałem ,to ich słynne "do" .
    Bardzo często zrywa połączenie internetu .Ostrzegam wszystkich przed Vectrą .Do tego trzeba dodać , że usterki można zgłaszać tylko telefonicznie w gdyni. dodzwonienie się graniczy z cudem
    Zaletynie widzę
    kiedyś korzystalem długo nie pamiętam około 10 lat ,jednak nie podpisalem następnej umowy gdyż firma okazała się nieuczciwa po względem wywiązywania się ze zobowiązań
  • ~Psotnik / 2018-09-13 22:11:33
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.50 / 5
    Internet wi-fi 300 MB/s to jakaś farsa i nieporozumienie. Odradzam wszystkim tego dostawcę i przestrzegam. Nigdy więcej VECTRY. Łącze bardzo niestabilne, bardzo często zostaje przerwane. Próbuję bezskutecznie zamówić serwisanta do mieszkania aby wyeliminował problem
    ZaletyBrak
    WadyBrak pomocy technicznej
    Miejscowośćgdynia
  • ~Kaz / 2018-02-07 11:34:35
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.75 / 5
    Wieczne, ciągłe, nieustające (mimo wielu zgłoszeń) problemy z Internetem!
    "Ich" tłumaczenia to kpina z klientów. Biorą pieniądze za badziewie, które sprzedają.
    Żenada.
    Może pozew zbiorowy zrobi z Nimi porządek.
    ZaletyTrudno znaleźć
    WadyNigdy nie wiesz czy skorzystasz z internetu
    Miejscowośćgdynia
  • ~Marcin / 2018-10-29 17:11:12
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, montaż trwa juz drugi tydzień, bo monter uznal ze będzie w nieustalonych godzinach
    Zaletybrak
    Wadymonter przychodzi o nieustalonych godzinach
    Miejscowośćgdynia
  • ~Justyna / 2018-09-11 08:02:26
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 5.00 / 5
    Super,wszystko działa jak należy ,obsługa miła i profesjonalna .
    ZaletyWszystko git
    WadyBrak
    Miejscowośćgdynia
  • ~abonent / 2017-05-08 13:51:32
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.67 / 5
    Masakra.Internet działa ,,czasami".Obsługa obiecuje złote góry kiedy kończy się umowa po czym blokują telefon i nie mozna się dodzwonić do Paniusi z gdyni.
    Nie polecam wręcz ostrzegam przed Vectrą.
    Gdańsk
  • ~Jahu / 2018-09-16 00:12:43
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.25 / 5
    Ciągle brak internetu. Za co płacę? Ostatni tydzień to jakaś masakra, jak pracowac mając, a w sumie nie mając takiego dostawce internetu.
    Miejscowośćgdynia