Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Vectra Radom opinie

  • ~MADLUNG / 2018-08-12 17:07:20
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.50 / 5
    Witajcie,
    Byłem klientem Vectry przez 18 lat. W czerwcu tego roku zmieniłem mieszkanie, a że miałem aktualna umowę z Vectra, udałem się do salonu w celu przeniesienia świadczenia usług. Według danych z salonu, w obecnym lokalu była kiedyś świadczona ich usługa. Za trzy dni przyszedł monter i stwierdził, że może kiedyś i była tu ich instalacja, ale po remoncie została gdzieś zamurowana. W mieszkanie po kapitalnym remoncie władowałem "kupę" kasy i nie wyraziłem zgody na przewiercenie się. A do przewiercenia było 4 ściany i oczywiście kabel , bez żadnej osłony byłby widoczny na zewnątrz , pod sufitem. Przy kolejnej wizycie w BOK, obsługujący mnie Pan zasugerował, bym się skontaktował z centralą z prośbą o bezkosztowe rozwiązanie umowy. Zgadnijcie co odpisali ( po 45 dniach ) ?
    Oczywiście rozwiązali umowę, a na dodatek dowalili karę, która jest wyższa , niż gdybym normalnie płacić umowę do końca jej trwania. TO OSZUŚCI !!!!
    Może jakie rady. Będę wdzięczny
    ZaletyBRAK
    WadyWSZYSTKO
    Miejscowośćradom
  • ~Tomasz / 2019-02-16 20:33:19
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.50 / 5
    Internet to jedna wielka kpina. Od jakiegoś roku mam problem z tył całym bałaganem. Po tym czasie już mam dosyć i zrywam po prostu umowę. Internet raz jest raz go nie ma... dzwoniąc na infolinie ciagle robi to samo i prZysylaja techników, gdzie raz mówią ze to wina routera wymieniają lecz jest to samo, potem wina z sygnałem zmieniaj lecz to samo po dwóch dniach , wymiana sprzętu zmieniam laptopa jest to samo sprawdzam inne pożyczone sprzęty to samo. Dzwonie w dniu dzisiejszym po raz drugi po 40 minutowej rozmowie pan stwierdza ze nie może mi pomoc. Także pytanie do firmy vectra czemu nie oznajmniacie klientom przy podpisywaniu umowy ze internetu może nie być lub będzie działał nie prawidłowo ?


    Co do cen porównywalne jak nie takie same w Orange światłowód oraz UPC
    ZaletyBrak
    WadyInternet nie działa , zacina się , zespół techników i infolini nie mający pojęcia o wykonywanej pracy
    Miejscowośćradom
  • ~Bolek / 2018-08-23 20:40:08
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.25 / 5
    Po 11 latach użytkowania wysiadł modem do telefonu, przez co przestał całkowicie działać telefon stacjonarny. Wyznaczony termin wizyty technika w celu jego sprawdzenia i wymiany - za dwa tygodnie (!!!). Zero reakcji na źądania skrócenia tego terminu - jest to najbliższy wolny termin technika i już, a ty abonencie źyj sobie dwa tygodnie z niedziałającym telefonem i pocałuj się w ****. Ta firma to jedna wielka pomyłka.
    WadyAwarie telefonii stacjonarnej (VoIP) na porządku dziennym - przerwanie połączeń, nagłe spadki jakości dźwięku uniemożliwiające rozmowę, brak możliwości dodzwonienia się. W przypadku awarii sprzętu (np. modemu telefonicznego czy dekodera) oczekiwanie na wizytę technika tygodniami!
    Miejscowośćradom
  • ~Damian / 2017-09-06 12:09:36
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 4.50 / 5
    Czytam komentarzy i jestem w szoku. Na wszystko, co byłem umówiony otrzymałem bez zarzutów. Począwszy od sprawnej obsługi, prędkości pobierania i wysyłania skończywszy na telewizji.
    W pakiecie miałem 150Mb/s i minimalnie miałem 120, to rzadko zazwyczaj 140-150.
    O wypadkowym braku internetu byłem informowany i po krótkim czasie usterka była korygowana.

    Z chęcią przedłużyłbym umowę, gdy nie moja przeprowadzka do Warszawy i miejsca na osiedlu, gdzie nie stacjonują, jedyna wada.

    Polecam.
    Zaletycena, prędkość, obsługa
    WadyBrak zasięgu na Ursynowie.
    radom
  • ~Dyzio / 2016-03-18 16:18:56
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.00 / 5
    brak możliwości umawiania wizyt za pośrednictwem internetu-to do czego służy internet w/g Vectry- -ciemnogród. niemożliwość porozumienia telefonicznego z najbliższym punktem obsługi klienta to już wiem ,że i tam rządzi pis blokada info. wyścig szczurów w osobach przedstawicieli handlowych bo tydzień temu padłem ofiarą nierzetelnej informacji na podstawie, której podjąłem niekorzystną dla siebie decyzję z której zaraz się wycofam na mocy prawa. Ogólnie rzecz biorąc jestem Waszym klientem od początku istnienia Vectry korzystam z Waszych usług w 2 mieszkaniach w radomiu i powoli mam Was dosyć. Mimo wszystko pozdrawiam.
    Zaletybrak
    Wadysame
    od początku istnienia Vecry w radomiu
  • ~Kacperro / 2017-12-07 21:49:31
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.00 / 5
    Wszystko do kitu. Gdybym miał pisać dlaczego dałem taką ocenę to pisałbym ze 3 godziny... Krótko mówiąc to internet słabiutki strasznie przerywa do gier się nie nadaje ani trochę. Przerywa zawiesza i wywala. Obsługa klienta to jakiś żart. Przychodzi technik to mówi że wszystko dobrze mimo że tak nie jest. vectra to BŁĄD.
    ZaletyZero. Mógłbym dać 0 gwiazdek gdyby się dało.
    WadySłaby internet, obsługa do bani, banda złodziei i aroganckich szumowin.
    Miejscowośćradom
  • ~Tomek / 2017-12-10 23:15:26
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie wiem czy w ogóle można to nazwać Internetem. W centrum miasta gdzie laptop stoi 30 cm od routera i jest nawet podłączony kabel do komputera bo wifi tragedia bym zapomnieć o połączeniu dzwonienie do obsługi 3 razy w tygodniu gdzie oczywiście ciągle mają awarię.. oby tylko do końca umowy... Nie polecam kompletnie.
    ZaletyNie ma żadnych zalet
    WadyZacinanie lub brak Internetu
    Miejscowośćradom
  • ~Klient / 2017-11-28 18:22:28
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.50 / 5
    Pytanie proste mam, czemu tak wolno ta obsługa idzie. Czemu nie można zatrudnić więcej osób, widać iż firma oszczędza na pracownikach. Ja gdybym tak robił dawno musiałbym zamknąć własną działalność. Jest to przykre lecz to tylko spowoduje ubytek klientów a zarazem dochodów, Ja właśnie podjąłem decyzję rezygnuje z usług tej firmy.
    ZaletyBrak
    WadyDużo
    Miejscowośćradom
  • ~RADOM / 2018-02-24 10:36:13
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.00 / 5
    Po długim oczekiwaniu na info 15min wreszcie ktoś odebrał zamówiłem TECHNIKA rzecz ma miejsce w radom bo mam częste przerwy na łączu internetu za który przecież płace TECHNIK umówiony na godz 18-20 dzień wcześniej przychodzi sms przypominamy o wizycie TECHNIKA 18-21 już trochę inne godz.Czekam biore wolne w pracy 2 zmiana a technika niema.Żadnego kontaktu ani przeprosin,Nie przedłużam z vectrą umowy u mnie w bloku jest jeszcze 3 operatorów
    Miejscowośćradom
  • ~Alicja / 2018-07-22 10:02:20
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem klientem od ponad 20 lat i do tego roku byłam zadowolona z Vectry, ale po wymianie w styczniu br. dekodera, który miał być za darmo, nagle policzyli mi za wymianę i do tego bez mojej zgody podwyższyli abonament o 20 zł.!! zostałam oszukana i co gorsze do dziś nie mogę wyprostować sytuacji!! "Dobra zmiana" nie wyszła Vectrze na dobre bo ja na pewno już więcej nie przedłużę Umowy z Vectrą..nigdy więcej!!
    Miejscowośćradom
  • ~Kamil / 2018-08-16 10:35:48
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 2.00 / 5
    Porażka nie ma z kim się połączyć aby ktoś zareagował na to że od 2 dni nie mam tv bo wszyscy tłumaczą że to zależy od techników ale my żyjemy 21 wieku i takie sytuacje powinny być rozwiązywane szybko
    ZaletyPorażka
    WadyPorażka
    Miejscowośćradom
  • ~Michał / 2018-08-29 14:56:54
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.25 / 5
    vectra to najgorszy internet jaki kto kolwiek kiedykolwiek stworzy. Pomimo 4 zmian rutera(kaźdy miał być lepszy) to internet muli, jest wolny i jeśli chodzi o gry to nie będę się wypowiadał.
    ZaletyNie ma zalet
    WadyCała vectra to wada.
    Miejscowośćradom
  • ~andrzej / 2019-01-19 22:55:31
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.00 / 5
    cały czas przycina, czasem w ogóle nie ma internetu, a jeśli chcesz zadzwonić do nich to nigdy się nie dodzwonisz, ogólnie gówno, którego nikomu nie polecam
    Zaletynie ma
    Wadyma tylko jedną wade brak zalet
    Miejscowośćradom
  • ~Yola / 2018-09-07 20:50:16
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.75 / 5
    Internet jest szalenie wolny, wieczorami czy w weekendy nie da się oglądać żadnego filmu. Bardzo często telefony służą jako router'y
    ZaletyBRAK
    WadyInternet, z którego nie da się korzystać
    Miejscowośćradom
  • ~Crs / 2018-03-06 16:29:12
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.00 / 5
    Byle do końca umowy, cały czas trzeba restartować ruter, żeby wogóle był internet, wifi ma zasięg małego pokoju w bloku.
    ZaletyBrak.
    WadyPatrz wyżej.
    Miejscowośćradom
  • ~ala / 2018-08-22 22:06:07
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.25 / 5
    Zero dbałości o stałego klienta. Korzystam z ich usług od 14 (!!!) lat. Obsługa fatalna. Po technikach trzeba wszystko poprawiać. Wysoka cena usług. Zero rabatu, zero promocji.
    WadyWysoka cena, zlej jakości technicy
    Miejscowośćradom
  • ~Ilo / 2017-11-06 21:20:43
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.00 / 5
    Pracownik Vectry przyszedł do mojej 90 letniej babci i namówił ją do podpisania umowy...
    ZaletyBrak
    WadyNagabywanie starszych osób.
    radom
  • ~Nik / 2018-10-17 19:59:35
    Dostawcy internetu › VECTRA
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia sygnał. Wieczorem albo w weekend zapomnij o dobrej prędkości. Faktury przysłane z dużym opóźnieniem.
    Miejscowośćradom