Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Internet opinie

Ocena na podstawie 2559 opinii

1.89 / 5

  • Niezawodność
    1.76
  • Obsługa klienta
    1.70
  • Cena
    2.06
  • Parametry
    2.06
  • Cena/Jakość
    3.00
  • Oferta
    5.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~bydgoszcz / 2022-05-11 20:44
    Ocena: 1.25 / 5
    upc nie jest warte niczego, internet nie działa NA ŻADNYM urządzeniu.
    Zaletyinternet działa dobrez gdy z niego nie korzystam
    Wadyinternet chodzi wolniej niż ja stoję
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Piedrol Sień / 2022-05-11 15:16
    Ocena: 3.50 / 5
    W moim przypadku postawa kuriera była do przyjęcia. Ocenę obniża to, iż niełatwo uzyskać nr tel. do kuriera a status doręczenia nie jest rzetelnie aktualizowany.
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~Adoniran / 2022-05-10 18:24
    Ocena: 2.00 / 5
    Usługa działała dobrze, kiedy z niej korzystałem. Ale teraz odsyłam modena i list z informacją, że anuluję usługi, jak proszą, ale wysyłają mi więcej rachunków i nie mogę rozmawiać z prawdziwym człowiekiem (tylko automatyczny czat na ich stronie internetowej). To jest okropne.
  • ~Rafał / 2022-05-09 23:24
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie chciałbym używać przekleństw, ale ,,kuriwca" mnie bierze przy funkcjonowaniu z tym internetem. Od zrywania połączenia, poprzez skoki pingu, aż do utraty połączenia na x czasu. Przechodząc do meritum, najgorszy internet z jakim się w życiu spotkałem. Z całego serca nie polecam
    ZaletyBrak
    WadySky is no limit
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Ajja / 2022-05-07 17:00
    Ocena: 1.50 / 5
    Ciągle przerywa internet ...................................
    ZaletyNie ma
    WadyNie ma w ogóle internetu
    MiejscowośćJastrzębie-Zdrój
  • ~Gorion / 2022-05-07 15:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalna porażka, po podłączeniu (10 dni po terminie) internet działał kilka godzin. Po zgłoszeniu zero odzewu z ich strony, trzy dni wydzwaniam żeby zasięgnąć informacji (żadnej sensowniej). I tak 5 dni po podpisaniu umowy składam wypowiedzenie bo z debilami nie ma o czym rozmawiać, nie są tego godni. NIE POLECAM!!!
    ZaletySkutecznie podnoszą ciśnienie
    WadyMożna wylewu dostać
    MiejscowośćRutkowice
  • ~Dosia / 2022-05-06 21:50
    Ocena: 1.00 / 5
    UPC to jedna wielka kpina.
    Internet który nie działa tak jak powinien, zgłaszany problem wielokrotnie na infolinię, zero jakiejkolwiek pomocy z ich strony, lekceważenie klienta.
    Po informacji sms że technik pojawi się o danej godzinie, technik się nie pojawia oraz także nie kontaktuje się że wcale się nie pojawi ani nie informuje o spóźnieniu.
    Najgorszy Internet.
    Człowiek płaci za coś co nie działa.
    Absurd.
    ZaletyBrak
    Wadywiele
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Awo / 2022-05-06 18:52
    Ocena: 2.25 / 5
    Internet? Śmieszne! "Posiadam internet" który uwaga rozłącza sie z 5 telefonów co kilka godzin. Możecie zapytać co mam na myśli rozłącza otóż jak są te kreski przy znaczku wi-fi na telefonie to magicznie znikają wraz z internetem za który płacę. Po drugie częste awarie i nie chodzi mi tu tylko o ogólne awarie, które zdarzają się często ale takie gdzie tylko wykrywa, że jest wi-fi ale o zużyciu danych na kilka godzin po prostu nie ma. Po 3 internet niby szybki dzielisz na 7 urządzeń niby po 107 mb per urządzenie oczywiście każde urządzeń zużywa go mniej lub więcej ale jeśli pc gdzie jest ethernet działa ale nie za bardzo to troszkę jest to śmieszne.
    ZaletyNie.
    WadyDużo.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~ToMoS / 2022-05-05 20:23
    Ocena: 2.25 / 5
    Ogólnie problem z internetem UPC zaczął się około 2-3 miesiące po założeniu. Mam światłowód od nich i problemy były takie że nie raz nie było zupełnie internetu dzwoniłem na nr UPC (pomijając fakt że przez 4-5 minut trzeba "rozmawiać" z automatyczną asystentką) i po odebraniu telefonu przez kogoś od UPC dowiadujesz się mniej więcej tyle że trzeba wyłączyć i włączyć ruter a jak nic nie da to trzeba hard reset. Ja rozumiem że oni nie mają zbyt dużej możliwości zdalnie czegoś zrobić więcej, aczkolwiek gdy już dzwoni się do nich po kilkanaście razy w ciągu 2 tygodni to mogli by podjąć trochę inne kroki i odnaleźć w czym leży problem... Na napisanie tej opinii przekonał mnie dzień dzisiejszy bo to już totalna porażka, ogólnie wczoraj około 23-24 brakło całkowicie internetu i patrzyłem jeszcze o godzinie 1-2 też brak potem 4-5 w dalszym ciągu był brak. Internetu niema od 20 godzin. Patrzyłem na stronie czy są jakieś awarie fakt jest wpisane że jest awaria aczkolwiek o 6 rano było było napisane że do 10 naprawią, po godzinie 10 jak spojrzałem na stronę pisało że do 14, po 14 że do 20, teraz patrzę to się okazuje że będzie dopiero jutro o 6 rano. Jako że mieszkam w dosyć Małej miejscowości nie mam tu możliwości na lepszego dostawcę, jak dla mnie porażka całkowita
    MiejscowośćBilczów
  • ~opinia / 2022-05-05 11:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Próbowałem uzyskać oficjalny cennik dla stałych klientów. Odmówiono mi bo nie podałem nr umowy a ja przecież prosiłem o podstawowy oficjalny cennik nie cennik promocyjny czy z rabatami... Czyli oficjalny cennik jest tajny.... Prosiłem o kontakt do przełożonych - odmówiono... Pozostawiam to bez komentarza...
  • ~mor / 2022-05-04 14:53
    Ocena: 1.50 / 5
    Korzystam z UPC od roku - mam telefon, internet i telewizję. Przez ten czas miałam mnóstwo problemów z tą firmą - od codziennie mulącego internetu, dekoderów działających "po swojemu", blokady telefonu pod pretekstem tworzenia "sztucznego ruchu" (to cytat) aż po skandaliczną wręcz obsługę klienta.
    ZaletyChyba tylko cena, ale po co płacić za coś, czego się nie dostaje???
    WadyJak w opinii
    MiejscowośćTarnowskie Góry
  • ~upcusermobile / 2022-05-04 10:55
    Ocena: 2.50 / 5
    Straty pakietów 24/7. Pobieranie czegokolwiek na 2 komputerach powoduje lagi w całej sieci.
    Na dodatek każdy router tworzy własną sieć Wi-Free o której większość abonentów nie wie.
    Telewizja nie działa w dekoderze. TV Go nie posiada Canal+.
    ZaletySzybki download
    WadyStraty pakietów
    Słaby download
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Elzbieta / 2022-04-30 21:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Majówka dni wolne człowiek chce odpocząć oglądając tv atu niespodzianka brak telewizji do UPC nie da się dodzwonić masakra brak słów za takie awarie powinni być potroncane z rachunku
    MiejscowośćTarnów
  • ~Brewcia / 2022-04-30 00:46
    Ocena: 2.00 / 5
    Wcześniej UPC było ok,ale odkąd jest telewizja internetowa to non stop się zawiesza,jak oglądasz film to nie da się przesunąć do przodu zwłaszcza jak jest film nagrany. ToPLM001406075 powoduje że masz ochotę zmienić telewizję na inną. Internet też nie jest rewelacyjny. A nagrywarka nagrywa za mało filmów.
    WadyWcześniej UPC było ok,ale odkąd jest telewizja internetowa to non stop się zawiesza,jak oglądasz film to nie da się przesunąć do przodu zwłaszcza jak jest film nagrany. To powoduje że masz ochotę zmienić telewizję na inną. Internet też nie jest rewelacyjny. A nagrywarka nagrywa za mało filmów i zaraz je kasuje.
    MiejscowośćKielce
  • ~Marzanna / 2022-04-29 19:16
    Ocena: 1.00 / 5
    oszustwo i naciągactwo - oferowanie usług których firma nie jest w stanie zrealizować, a pomimo to gwarantuje je i pobiera duży abonament
    Zaletybrak
    Wadyinternet działa w 1 promilu gwarantowanej prędkości
    MiejscowośćKonstancin-Jeziorna
  • ~Marzanna / 2022-04-29 19:08
    Ocena: 1.00 / 5
    przy opłatach 103 zł m/c mam działający internet tylko w jednym pomieszczeniu, zainstalowane przez "fachowców" z firmy wzmacniacze za które płacę dodatkowo nie działają - w sypialni prędkość internety wynosi 9 w porywach do 11 - przy opłacanej 900
    Zaletyżadna
    Wadybrak internetu
    MiejscowośćKonstancin-Jeziorna
  • ~Valerii / 2022-04-29 11:34
    Ocena: 1.75 / 5
    almost every day for several hours internet is very poor making home offcie work impossible.
    situation caused work related difficulties.
    have to start searching for an alternative provider.
    Zaletyactually none
    MiejscowośćGdańsk
  • ~Valerii / 2022-04-29 11:33
    Ocena: 1.75 / 5
    almost every day for several hours internet is very poor making home offcie work impossible.
    situation caused work related difficulties.
    have to start searching for an alternative provider.
    Zaletyactually none
    MiejscowośćGdańsk
  • ~AnnaAnna / 2022-04-28 16:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Przeprowadziłam się w inne miejsce w którym UPC nie dostarcza swoich usług. Poinformowałam znacznie wcześniej dostawcę tym fakcie i....co się okazuje za to że UPC nie zapewnia usług pod moim aktualnym adresem mam płacić 200 zł?
    Łamiecie moje prawo wolności wyboru. Nikomu nie będę polecać UPC. Właśnie straciliście wieloletniego klienta.
    ZaletyBrak
    WadyBrak możliwości świadczenia usług przez operatora i naliczanie klientowi opłat za to.
    MiejscowośćKatowice
  • ~Grandlad / 2022-04-27 18:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Upc jest dramatycznym dostawca. Problemy z nimi sa od samej stabilnosci lacza po obsluge klienta.

    Na zgloszenie problemow z internetem (niestabilne lacze, non stop wieszajacy sie router). Jako odpowiedź: Wifi jest usluga dodatkowa, nie mozemy nic zrobic. Problem w tym, ze router JEST OD UPC, WIEC POWINIEN TO BYC ICH PROBLEM. na prosbe o sprawdzenie lacza, odpowiedź, zeby pobrac aplikacje (XD jakby to mialo w czymkolwiek pomoc).

    Prosba o przyslanie technika - usluga dodatkowo platna.

    Wnioskujac: dramat, zero jakosci uslug oraz wolajaca o pomoc obsluga klienta.

    Absolutnie nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

VECTRA
Ocena: 1.67, ilość opinii: 2987
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.07, ilość opinii: 2831
UPC Internet
Ocena: 1.89, ilość opinii: 2559
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2451
Play Online
Ocena: 1.80, ilość opinii: 1810
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.67, ilość opinii: 1773
Play
Ocena: 1.40, ilość opinii: 2339
Orange
Ocena: 1.41, ilość opinii: 2240
Plus
Ocena: 1.47, ilość opinii: 1555
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 1387
mBank
Ocena: 1.78, ilość opinii: 1231
Orange Neostrada
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1133