Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Internet opinie

Ocena na podstawie 1465 opinii

2.02 / 5

  • Niezawodność
    1.93
  • Obsługa klienta
    1.78
  • Cena
    2.16
  • Parametry
    2.22
  • Cena/Jakość
    3.00
  • Oferta
    5.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Pizza / 2019-05-20 16:13
    Ocena: 1.75 / 5
    Internet działa fatalnie. Przez większą część czasu trudno nawet YouTube oglądać. W miarę płynnie dotwarza filmy tylko w niskiej rozdzielczości a nawet wtedy potrafi się zacinać. Co kilka dni robię test wydajności łącza i może z raz czy dwa razy w miesiącu przekracza 20 Mb/sek. Zazwyczaj testy pokazują znacznie poniżej 10 Mb/sek. Płacę za 300 Mb/sek. Z tv jest trochę lepiej ale tylko trochę. Zazwyczaj da się oglądać ale bardzo często sygnał zanika na kilka lub kilkanaście sekund i ekran robi się czarny. Po tym czasie sygnał powraca. Da się oglądać ale jest to bardzo irytujące i spodziewałem się znacznie lepszej jakości świadczonych usług. Co do obsługi klienta to poniżej wszelkiej krytyki. Przez wiele lat korzystałem z internetu w Orange i myślałem, że nie można zapewniać obsługi klienta na niższym poziomie niż Orange. Można. Wystarczy podpisać umowę z UPC. Poza automatycznymi odpowiedziami na skrzynkę pocztową, że rozpatrzą reklamację w ciągu 30 dni nigdy nie dostałem żadnej odpowiedzi na swoje zgłoszenia. Nikt nigdy nic nie odpisał, nie oddzwonił z wyjaśnieniem. Nic, absolutny brak kontaktu z UPC. Można sobie pisać kolejne reklamacje na ich adres i jedynie kolekcjonować automatycznie wygenerowane odpowiedzi o tym, że mają 30 dni na rozpatrzenie reklamacji.
    ZaletyBardzo dobry marketing, komplet ulotek zachwalających usługi UPC w skrzynce pocztowej co kilka dni.
    WadyWszystko poza marketingiem (internet, tv, obsługa klienta)
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Ktos / 2019-05-18 23:35
    Ocena: 2.75 / 5
    Najgorsza sieć jaka może byc. Minimum raz w miesiącu jakiś problem na sieci. Strata pieniędzy. Lepiej poszukać czegos lepszego.
    ZaletyCena
    WadyInternet
    MiejscowośćSosnowiec
  • ~Sqqq / 2019-05-16 20:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Żałuję że nie można dac ujemnych ocen. Brak jakiejkolwiek jakości, oferta 250mbps A ja po kablu mam 15, dodam że komputer mam bardzo dobry, wifi 5.0ghz też porażka mimo posiadania flagowego telefonu z dobra kartą sieciową
    MiejscowośćGdańsk
  • ~kurdemakaron / 2019-05-16 19:08
    Ocena: 2.00 / 5
    najgorszy internet, jaki kiedykolwiek miałem. 250mb/s? chyba 320kb/s... porażka i oszukaństwo... 1100 pingu
    Zaletybrak
    Wady- sama strona UPC ładowała się 5 minut...
    - Suberszybka prędkość roku 2019 - 320kb/s
    - najlepszy ping - 300/1100 pingu czyli nie pograsz sobie za bardzo
    - prawie zniszczyłem se myszke
    - tyle tego jest, że nie chce mi sie już wymieniać
    MiejscowośćŁuków
  • ~Damian / 2019-05-16 18:24
    Ocena: 1.50 / 5
    Wszystko pięknie ładnie jak podpisujemy umowę. Po podpisaniu jej zaczynają się problemy ze stabilnością, prędkością i ciągłymi awariami. Cały czas zwalane jest, że to wina mojego sprzętu. Po poinformowaniu UPC o tym, że wezmę niezależny serwis który oceni czy to wina mojego sprzętu czy łącza i UPC zostanie obciążone w przypadku problemów z ich strony internet nagle zaczyna działać bez problemów. Jednym słowem jesteś wrogiem masz płacić nawet wtedy jak nie masz usług i się nie sprzeciwiać.
    ZaletyBrak
    WadyWolny internet
    Słaba telewizja
    Niestabilne łącza
    Ciągłe awarie
    MiejscowośćOpole
  • ~monia / 2019-05-15 16:34
    Ocena: 1.50 / 5
    pierwsza umowa Internet smigal.bezawaryjne.druga umowa Internet wolny,zrywa połączenie.moja ostatnia umowa.szukam nowego dostawcy.
    Zaletybrak
    Wadyfirma nie dba o starych klientów
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Tadeusz / 2019-05-09 08:26
    Ocena: 3.00 / 5
    Nie polecam UPC,naciągaja nowych klientów promocją,starych klientów mają w D.... Nowa umowa o na tych samych zasadach 40zl drożej.
    MiejscowośćDąbrowa Górnicza
  • ~Bartosz / 2019-05-08 15:38
    Ocena: 2.50 / 5
    Internet w centrum Wrocławia, oferta 350mb/s, światłowód wszystko pięknie na papierku. Trzy osoby w mieszkaniu nie mogą korzystać jednocześnie w tym samym momencie z internetu, ponieważ jest to awykonalne. Internet zacina, w godzinach popołudniowych nie potrafi załadować filmu, tylko wieczorem działa poprawnie i z pełną prędkością. Dzisiaj "wywaliło" internet w ciągu 5 minut jakieś kilkanaście razy, rozłącza i łączy na nowo i rozłącza i tak w kółko.
    Według Pana, który przyszedł sprawdzić co z ruterem stwierdził, że wszystko gra i z laptopem jest problem, kiedy nigdzie indziej takiej sytuacji nie miałem, a laptop nowy...
    ZaletyDobra cena
    Wadysłabe łącze
    traci zasięg
    MiejscowośćWrocław
  • ~MarkNawrotzki / 2019-05-04 01:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Mimo prędkości internetu rzekomo dochodzącej do 250 Mb/s nieustanne problemy z grami/oglądaniem w PRZYSTĘPNEJ rozdzielczości
    ZaletyBrak
    WadyPrędkość internetu
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Slavin / 2019-05-04 00:15
    Ocena: 2.00 / 5
    Śmierdziele siedzą na dupie a wifi które mam 5metrów obok siebie nie działa, albo przerywa
    Kontakt z klientem jest taki, że czekamy na linii conajmniej 15minut aż się z kimkolwiek skontaktujemy a ta pomoc i tak nic nie robi
    Nie polecam kupować tego ścierwa
    ZaletyNie ma
    WadyZbyt wiele do pisania
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Grazyna / 2019-05-02 17:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam
    Kurier przywiósł przesyłkę ( bylam akurat w Łazience)- zobaczyłam tył odjeżdzajacego samochodu. Zadzwoniłam prosząc żeby wrócił- odmówił; poprosiłam o numer przełożonego odmówił i się rozłączył. Nie odebrał 3 kolejnych telefonów- dopiero telefon z innego numeru odebrał. Poprosiłam aby podał gdzie jest aktualnie to po przesyłkę door to door!!! przyjadę.
    Podał miejsce- galeria. Jak przesyłke odebrałam ( dość duża miałamobie ręce zajęte kazał!!! podpisać pokwitowanie w elektronicznym notesie wymagajacym uzycia obu rak- powiedziałam że zostawię przesyłke w samochodzi i ją pokwituję.
    Swierdził że właśnie przesyłkę za która zapłaciłam ponad 2800 KRADNĘ i prawie się zacząl ze mną szarpać próbując ja odebrać.
    Przesyłkę położyłam na ziemi i podpisałam odbór dodająć że był bardzo niegrzeczny; Pan kurier wymazał to i kazał mi podpisać ponownie; ponownie pod nazwiskiem dodałam że jest bardzo niekulturalny- znowu mój podpis wymazał, zagroził że zadzwoni po policję- bo kradne przesyłke i nie chcę odbioru podpisać ( sdam wymazywał kolejne moje podpisy; zadzwonił chyba do szefa. Nie pozwolił mi z nim rozmawiać ... t lumacząc że przesyłkję odebrałam i nie chcę jej pokwitować; Z szefem nie chiał mnie połączyc , powiedział że mogę zadzwonić do infolinii- takm i tak jest automat...
    W poczuciu totalnej bezkarności w końcu pozwolił mi podpisać bez info na temat jego zachowania
    Chyba w tej firmie nie słyszeli o obsłudze klienta i zapomnieli przeszkolić pana kuriera z kultury obsługi.
    Pan kurier doskonale wie, że nie ma żadnej mozliwości interwencji u kogokolwiek w firmie i liczy/ a w zasadzie jest pewien bezkarności.
    Klienta traktuje jak śmieć który utrudnia mu życie.
    Brawo kierownictwo UPS.
    Ja na 100% juz nigdy nie skorzystam z usług tej firmy. Nikomu tez nie radzę.
    Grazyna Rutkiewicz
    Zaletyżadnych
    WadyBardzo niegrzeczny, niekulturalny- delikatnie mówiąc- pan kurier. Wkurzony na cały swiat i klientów
    MiejscowośćBiałystok
  • ~No mi się podoba / 2019-04-30 19:58
    Ocena: 4.75 / 5
    Uważam ze jest ok. Czasami zdarzają się jakieś awarie ale zawsze jest jakaś informacja. Polecam
    ZaletyDobry internet, dobra obsługa klienta
    WadyW sumie to nie wiem
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Kamil / 2019-04-29 00:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Zdecydowanie nie polecam! Kiedyś był to chyba najlepszy dostawca. Teraz to dno. Infrastruktura się starzeje i nie ma żadnych inwestycji. Czas naprawy też śmieszny. Technicy powinni pracować 24/7.
    WadyStabilność, czas naprawy, cena
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Marcin / 2019-04-28 15:48
    Ocena: 1.00 / 5
    godzine dziala, 2 nie dziala, potem dziala 3, nie dziala godzine i tak caly czas. kilkanascie razy zglaszana awaria. koniec umowy za 2 miesiace , jak mam to wytrzymac?
    MiejscowośćLublin
  • ~Daniel / 2019-04-27 22:15
    Ocena: 1.00 / 5
    jeśli nie przeszkadzają Ci częste awarie w dostawie internetu czy tv płacąc 124 zł to proszę bardzo ja już powiedziałem że to jest ostatni miesiąc współpracy z nimi. dzisiaj jest między innymi dzień w którym mają swoje przerwy techniczne.
    Zaletybrak
    Wadywszystko
    MiejscowośćGniezno
  • ~Monia / 2019-04-27 22:09
    Ocena: 4.75 / 5
    Mam ich usługi parę lat, wszystko jest ok, choć dla stałych klientów powinni mieć lepsze promocje.
    ZaletySuper szybki internet
    MiejscowośćCzestochowa
  • ~Lukeee / 2019-04-27 09:31
    Ocena: 2.50 / 5
    Notoryczne przerwy w dostawie usługi, parametry zaniżone do granic. Mam internet 500mb, a po Wifi nie mam co liczyć aby przekroczyć 200.. mam 5GHz oraz przepustowość karty na poziomie 433.. więc bełkot, że po kablu byłoby ok mnie mało interesuje. W tej chwili nie mam internetu więc opinia leci z telefonu. Czas się pożegnać. Naprawdę szkoda nerwów. Obsługa jest często miła i kompetentna. Po prostu usługa do bani.
    ZaletyObsługa
    MiejscowośćWarszawa
  • ~IamSoAngryMan / 2019-04-26 12:15
    Ocena: 1.50 / 5
    Bardzo wolny internet... filmy na YouTube trzeba w 480p oglądać
    ZaletyBrak
    WadyJeżeli lubicie sobie czasem zagrać w jakąś gierkę na PC lub Xbox One nie myślcie że z UPC będziecie mieć stały PING....
    MiejscowośćKatowice
  • ~Anonimowy / 2019-04-26 09:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Upc to gowno zalecam abyscie kupili inny dekoder router itp.
    ZaletyNie ma
    WadyZakupilem pakiety nowych kanalow nie ma ich
    Internet wije sie jak slimak
    MiejscowośćRawicz
  • ~Michał / 2019-04-25 18:40
    Ocena: 1.50 / 5
    Brak możliwości kontaktu elektronicznego z firmą. Do tego Internetu dużo częściej nie ma, niż jest. Niezawodność absolutnie zerowa.
    Zaletyszybki?
    Wadybardzo, bardzo, bardzo zawodny.
    MiejscowośćWarszawa
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.15, ilość opinii: 2323
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.56, ilość opinii: 1926
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1758
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.70, ilość opinii: 1632
UPC Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 1465
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1304
Flixbus
Ocena: 2.19, ilość opinii: 493
mBank
Ocena: 2.09, ilość opinii: 482
Link4
Ocena: 1.58, ilość opinii: 286
ITAKA
Ocena: 2.83, ilość opinii: 221
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 127
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 123