Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Wrocław opinie

  • ~Gizmond90 / 2017-07-23 13:29:54
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 5.00 / 5
    Mieszkam na Zaaranżowanym na mieszkanie strychu kamienicy we wrocławiu , ze wzgledu , że nie miałem kablowego połączenia korzystałem wczesniej z LTE firmy reklamującej sie jako "najlepszy dostawca". oczywiscie okazało sie to nic nie wartym smieciem. Internet działał jedynie kolo godziny 23.... od 12- 23 mogłęm tylko pomarzyć o przynajmniej płynnym ładowaniu sie Google

    Zacząłem szukać alternatywnych dostawców 1 wybór NETIA - ok ok pociągniemy , ale nie wiecej niz 1mb/s... podziękowałem biorąc pod uwage ze miałbym płacic 49 zł

    2 wybór upc , Przez telefon pan doradca gwarantował mi minimum 60% predkosci. pomyslalem 260 mb x 0,6 = 156 mb... ok biorę ! Najwyżej zrezygnuje w ciągu 14 dni.
    Na nastepny dzień przyjechał pan monter ( cud chłopak - znał sie na rzeczy ) w niecałe 30 minut pociągnął ( w pojedynke ) kabel z 2 pieter niżej i dociągnął jakoś do mojego mieszkania pieknie chowając kable ktore w żaden sposób nie psują mojego " feng-shui"

    Wziął sie za konfiguracje , troche mu to zajeło ale jak mówił " chce wyciągnąć z tego jak najwiecej " i po jakis kolejnych 30 minutach podpisalismy umowe i pan sie pożegnał.

    Zacząłem testować wifi około 80 mb ... wyczytałem w netu , ze to normalka ze po kablu powinno być max. Niezrazony kupiłem kabla i robiąc dokładnie tak jak pan monter pieknie pociągnąłem do wszystkich domowych sprzętów.

    I tak :
    PC 260mb/s upload 20/s
    Telewizor 260mb/s upload 20/s
    Konsola 260 mb/s upload 20/s
    Laptop odciążony przez kable ciągnie coś około 190 na wifi upload również 20/s

    Tak oto mam swojego nowego ulubionego dostawce , Ktory mimo ze umowa jest DO 260mb w jakis dziwaczny sposob zagwarantował mi taką predkość , co wczesniej sie nie zdarzało np w firmie od kudłatych kulek.

    ( nic nie warte lte - 90 zł , w pełni działajacy super net - 69 zł )
    ZaletySzybki montaż na nastepny dzien , internet w kilka chwil bez oczekiwania na aktywacje !
    WadyBrak !
    wrocław
  • ~wsciekły / 2016-04-14 01:47:48
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    wynajmuję mieszkanie ze znajomymi, we wrocławiu na nowym osiedlu, mieszkania drogie wiec głównie zajmują je studenci, na mieszkaniu mamy intenet z upsa, to wasza dewiza? nie ma internetu ups... przepraszamy? co to ma być? płacę jak za woły, a za to zamiast internetu mam jakieś ochłapy które zostawiają mi obcy korzystają, z mojego opłaconego internetu i wynajętego przeze mnie routera(thonson) posiadającego funkcję upc-hot-spot? czyli drodzy klienci tej zdradzieckiej firmy, to że płacisz za internet to nie znaczy ze tylko ty bedziesz go uzywal, tylko kazdy kto ma gdziekolwiek upc, tzn. dzieciak z jakiejs wiochy gdzie rodzice maja abonament w upc, jedzie do duzego miasta u kradnie twój internet, opłacony z twojego portfela!!! oczywiscie jesli jest sam to jeszcze nie dobija twojego łącza, ale jak jest ich 10 to ping skacze od 13-1000, download od 1-20, a upload od 0,1-10!!! oczywiscie jest to tak skonstruowane żebyś na routerze nie zauważył że ktoś kradnie neta, widzisz tych co logują się normalnie, a jak włączysz speedtest, to automatycznie internet wraca do wartości początkowych, gówno mnie obchodzi wasz hot-spot wzywam was szanowni klienci do bojkotu tego złodziejskiego nasienia, mowią że to nie wpływa na jakość internetu? otóż wpływa i to bardzo!!! i jeszcze oszustwo na speedtestach, to juz jest rozbój w biały dzień jeśli ktoś z klientów zna się na przepisach prawa, proszę o przygotowanie pozwu zbiorowego przeciwko tym złodziejom, ja jak i moi znajomi z chęcią się pod nim podpiszemy, jeśli nawet nie da się pociągnąć ich do odpowiedzialności za współdzielenie łącza z obcymi, to niech mi ktoś powie kto płaci za prąd zasilający takiego hot-spota??? no kto do ciezkiej cholery???
    Zaletypomaga kraść - zaleta jesli jestes zlodziejem
    Wadyty płacisz a korzystają z tego inni
    wrocław, 2 lata, dużo za dużo, jeśli upc dzieli moje łącze, to niech podzieli mój rachunek za prąd i internet!!!
  • ~Jakistamnick / 2019-07-11 14:04:57
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Połączenie zrywa kilka razy dziennie od wielu miesięcy.
    Hotspot z telefonu jest wielokrotnie stabilniejszy.
    Obsługa klienta nie istnieje - są jakieś atrapy; niby pisze się maila do UPC, a tak naprawdę cała wiadomość jest skanowana i na jej podstawie proponowane są bezwartościowe wpisy z FAQ.

    3 Konsultantów po kolei okłamało mnie, że światłowód jest bezpośrednio do mieszkania - podczas gdy jest do budynku albo jakiejś skrzynki poza nim - o czym poinformował mnie dopiero monter.

    Mój pakiet - 250mbps, światłowód.

    Odcięli mi raz internet za zaległe rachunki kiedy ich strona miała awarię - i przez 5 dni nie mogłem zapłacić (mimo podejmowania prób codziennie).
    Oczywiście nie da się nigdzie im tego zgłosić, bo kontakt z nimi nie istnieje.
    Można coprawda przebić się przez infolinię - ale trwa to cały dzień czekania, a potem konsultant i tak nie jest w stanie nic zrobić.
    ZaletyNie dotyczy
    WadyPołączenie zrywa kilka razy dziennie od wielu miesięcy.
    Hotspot z telefonu jest wielokrotnie stabilniejszy.
    Obsługa klienta nie istnieje - są jakieś atrapy; niby pisze się maila do UPC, a tak naprawdę cała wiadomość jest skanowana i na jej podstawie proponowane są bezwartościowe wpisy z FAQ.

    3 Konsultantów po kolei okłamało mnie, że światłowód jest bezpośrednio do mieszkania - podczas gdy jest do budynku albo jakiejś skrzynki poza nim - o czym poinformował mnie dopiero monter.
    Miejscowośćwrocław
  • ~Kyle / 2017-12-18 02:40:18
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Non stop awarie i brak internetu. Nic nie dające rozmowy z cok-iem. Serwisanci w części totalne debile, dla których najlepszym rozwiązaniem problemu jest zamiana sprzętu na nowy. Prędkość na papierach totalnie różni się z faktyczną. W sumie to się nie dziwię, bo w magicznej skrzynce na klatce z napisem "upc Z tej skrzynki wychodzi superszybki internet" są stare kable koncentryczne. TRAGEDIA I HAŃBA
    Dodatkowo na każdej klatce w mieście muszą porozklejać po 100 gównianych naklejek aby kolejny łoś do nich zadzwonił.
    Niby cena niska, ale szybko człowiek zrozumie o co chodzi.
    Jakbyś miał korzystać z tego internetu przez rok za milion $ to uwierz, że wolisz nie mieć kasy, ale mieć zwykły internet.
    Odradzam każdemu pakowania się w to gówno
    ZaletyBrak
    WadyTRAGEDIA
    HAŃBA
    CENA
    PRĘDKOŚĆ
    SERWIS
    CENTRUM OBSŁUGI KLIENTA
    SYFIASTE NAKLEJKI NA KLATCE
    OGÓLNE GÓWNO
    Miejscowośćwrocław
  • ~Daniel / 2018-08-15 14:59:32
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    15.08 dostaje maila - potwierdzenie wycofania zgody na elektroniczny rachunek, od teraz przysyłamy w formie papierowej, Pański rachunek wzrośnie o 5,01 zł. Aby zmienić zdanie czat, zadzwonić pod numer 813 813 813 lub salon.
    Teraz konia z wozem temu kto mi wytłumaczy jak mogłem zrezygnować z rachunku w dzień ustawowo wolny od pracy. Bo żeby przywrócić rachunek elektroniczny muszę skontaktować się w dzień roboczy. m

    Ocena za wycofanie rachunku bez jakiejkolwiek mojej ingerencji, dodanie dodatkowej usługi przy nawiązywaniu umowy.
    Dno i dalej toniemy w mule.
    Zalety-internet czasem jest
    Wady- dziwne operacje bez zgody klienta
    -wciskanie usług na siłę
    - internet czasem tak wolny, że nawet przeglądanie stron nie wchodzi w grę
    - kontakt tragiczny
    Miejscowośćwrocław
  • ~Lucjan / 2019-07-10 19:26:22
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak w opinii:
    Pomoc techniczna - próbuje się dodzwonić non stop przed 30min i za każdym razem się słyszy "Prosimy o chwilę cierpliwości" - Kpina i brak szacunku dla czasu Klienta
    Cena - nie rozumiem za co się płaci skoro non stop nie ma internetu. Pewnie ktoś powie, że można zgłosić reklamacje. Super - tylko ja nie chce zgłaszać reklamacji, zeby mi zwrócili 5zł a chce mieć stabilny internet!
    Niezawodność - tutaj chyba upc przechodzi samego siebie. Jak można dostarczać internet, wystawiać fakturę, a internetu nie ma średnio co 2h ?
    Parametry - Jakie to ma znaczenie względem powyższego?
    Zaletybrak
    WadyJak w komentarzu
    Miejscowośćwrocław
  • ~Administrator SERWERÓW firmowych / 2016-11-27 12:21:21
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.75 / 5
    Nie polecam. Od półtorej miesiąca ciągłe zaniki internetu. wrocław okolice placu Grunwaldzkiego. Firma ma spore problemy z Utylizacją pakietów (sprzedaje więcej produktu niż jest w stanie obsłużyć). Pazerna polityka firmy zmusza nas do wypowiedzenia umowy z winy dostawcy i poszukania lepszego stabilniejszego usługodawcy w tym rejonie. Szkoda, ale kilka lat było dobrze. Widocznie chęć zysku przerosło firmę UPC. Z żalem ale nie POLECAMY!!!!!
    ZaletyMiła obsługa zirytowanego klienta biznesowego
    WadyZaniki internetu i ciągłe awarie co najmniej 2-3 razy w tygodniu w godzinach szczytu(17-21).
    Jest to nasza 3 umowa (na 2 lata)
  • ~Mariusz / 2017-01-25 12:32:21
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.25 / 5
    Klientom proponuję zawiadomić właściwy urząd o blokowaniu telewizji naziemnej przez UPC. To upc decyduje jakie programy klient ma dostępne w czasie trwania umowy ( wybrany przez klienta pakiet). W dniu zawarcia umowy dostajemy luźną kartkę o programach dostępnych tylko w chwili podpisania umowy (pakiet).upc nie ma w zwyczaju zawiadamiać klienta, że zostają wyłączone programy telewizyjne z pakietu.
    Zaletyżadne
    Wadywysokie ceny, zabieranie programów TV bez powiadomienia, blokowanie telewizji naziemnej, upc na zgłoszenie wysłane e-mailowo, informuje automatycznie o jego rozpatrzeniu w terminie nawet do 30 dni!
    7 lat wrocław
  • ~metjhu / 2018-10-26 00:29:01
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 5.00 / 5
    Nie rozumiem tych wszystkich negatywnych opini ? Przez 3 lata korzystalem z upc 75mb w Opolu a teraz korzystam z upc 300mb mieszkajac we wroclawiu i nigdy nie mialem problemow. Internet 300mb to po prostu kosa. Srednie pobieranie to 25mb/s, czyli ultra szybko. Niskie pingi, dobry zasieg i przepustowosc. Gram dosyc duzo w gry fps, takze szybki internet to dla mnie podstawa. Jak najbardziej polecam UPC. P.S oblusga klienta tez nie jest zla - Zrobilem cesje umowy poprzez posrednika bez zajakniecia.
    Zaletyszybkosc
    Wadybrak
    Miejscowośćwrocław
  • ~asd / 2019-02-05 21:32:57
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Wszystko to tragedia, centrum wrocławia, a internet co chwilę wgl się nie ładuje, a jeśli już to prędkość jest jakąś porażką. 10 lat temu u mnie na wsi na kompletnym zadupiu był bez porównania lepszy. U innych w mieście to samo. Wystarczy, że przełączę na plusa z fona i jest perfekt. Nikomu nie polecam, bo tylko idzie się denerwować zupełnie bez sensu.
    Zaletybrak
    Wadyinternet
    Miejscowośćwrocław
  • ~Sławek / 2018-10-28 14:51:36
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.75 / 5
    Słabizna straszna, ciągłe awarie, przerwy w dostawie internetu, może to kwestia lokalizacji, ale tak czetso na inforlinie z problemami nigdy jeszcze nie wracalem. Porażka
    Zaletyciekawe fukncje dekodera jak ogladanie programow wstecz
    Wadywadliwy sprzet, ciagle awarie nie ma praktycznie miesiaca bez awarii, niestabilny internet
    Miejscowośćwrocław
  • ~Krzychoo / 2017-12-31 20:09:10
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 4.00 / 5
    Ciężko oceniać. Mam usługę Biznes a w niej telefon, internet i TV.
    Działa bez zastrzeżeń. Transfery OK.
    Nie rozumiem skąd takie opinie. Jak na razie nie widzę wad.
    Ciężko mówić o zaletach. Po prostu dostarczają usługę tak jak powinno to wyglądać

    Niezadowolonym radzę zapoznaniem się z obsługą w Netii
    Miejscowośćwrocław
  • ~Dominik / 2017-06-06 13:50:16
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.25 / 5
    Internet po dwóch latach, przestał funkcjonować normalnie. Ciągłe spadki prędkości, zrywanie połączenia(3 km od centrum wrocławia). Najgorsza jest jednak polityka firmy, która nie przewiduje zmiany abonamentu na niższy.
    Wadyobsługa klienta, prędkość i jakość połączenia
  • ~Cursik / 2019-01-26 18:19:01
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.25 / 5
    Cały czas przycina i przerywa, bardzo nie polecam tego dostawcy !
    ZaletyBRAK !
    WadyJak opisano w opiniach
    Miejscowośćwrocław