Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Gdańsk opinie

  • ~klient, kilkakanście mieszkań i aboname / 2019-01-25 12:58:01
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma uzyskała pozycje monopolisty na rynku.
    W moich nieruchomościach nagminne jest prowadzenie własnych kabli przez tą firmę "na żywioł" i działanie bez uzyskiwania jakichkolwiek pozwoleń od nikogo właścicieli nieruchomości, wspólnot, spółdzielni. Wystarczy,że ktoś nie domknie drzwi i już są i wiercą.
    Firma wykorzystuje wszelkich "kowboi" którzy z jakichs przyczyn muszą pracować za grosze i maja wiertarke i śrubokręt do wszelkich instalacji. Ci niezweryfikowani ludzie wczodzą do waszych domów!!! Czekamy na nowy temat na jakąś ludzką tragedię zgodnie z tak powszechnie praktykowaną zasadą "mądry Polak po szkodzie" (patrz escape roomy, gdańsk).

    Obsługa klienta i procesy są na żenującym poziomie ale jak to w przypadku sytuacji monopolu nie ma innego wyboru.

    Przy kilkunastu abonamentach jakie mam firma nierre daje mi żadnego specjalnego traktowania, żadnego opiekuna klienta czy możliwości eskalacji problemów - BO PO CO?!

    Przykład niedziałajacych procesów (jest ich więcej) to zmiana konta prywatnego na biznesowe. Po zleceniu zmiany jak się zadzwoni jna infolinie trzeba wybrac czy się dzwoni w sprawie konta prywatynego czy biznesowego. Następuje przekierowanie. Obsługa klienta po stronie konta indywidualnego ma dostęp tylko do tego konta i nie widzi zlecenia zmiany. Obsługa klienta po stronie konyta biznesowego, do wizyty instalatora nie widzi tego konta. Sprubujcie się dogadać po jednej albo po drugiej stronie jak macie pytania. Jedynym rzwiązaniem jest jeśli klient zorganizuje trójstronna telekonferencje, przy czym czas oczekiwania na połączenie po każdej stronie to około 30 min. To pokazuje jak beznadziejna jest to sytuacja i niestety na opisana ecześniej sytuacje monopolu nie ma innej firmy ABC do której można by natychmiast w takiej sytuacji przejść.
    Jak ktoś myślał że monopol się skończył po odejściu komuny to się myli, jedno z drugim ma niewiele wspólnego.
  • ~KTOŚ NAPEWNO / 2019-07-26 13:26:51
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.75 / 5
    Ciągle ścina internet. Tak się reklamują jaki to cudowny internet. Reklamy dają.
    GÓWNO PRAWDA. Chcesz pooglądać yt. W dobrej jakości, normalnie pograć w gry. Możesz sobie pomarzyć, bo jakość słaba lagi nawet w brawl stars gdzie powinny się praktycznie nie zdarzać. Dzwonisz że problem. Włącz wyłącz. Restartuj. Nic to nieda. Obsługa miła ale mają formułki które muszą mówić czyli zasady opisane powyżej. Technika trzeba czekać bardzo długo co pokazuje ile skarg mają. Jeśli ktoś z upc to czyta to powiem tak. Hipokryzja. Mówić nr jeden w polsce. Kto tak powiedział. Opłaceni przez was ludzie. To Interner od operatorów jest lepszy. Jeśli chcecie abyście serio byli nr1 to się postarajcie. Bo wasze oferty biorą ludzie którzy w reklamie coś słyszeli i potem żałują
    ZaletyMiła obsługa
    WadyJest ich tak dużo że niechce mi się dalej rozpisywać
    Miejscowośćgdańsk
  • ~BurnThisCompany / 2018-10-14 17:24:33
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    upc kiedyś było naprawdę świetne jednak po mojej k powrocie do Polski i założeniu na nowo upc jestem bardzo niezadowolona. Internet jest wolny, ledwo co mogę oglądać. A o graniu przez internet i JESZCZE ROZMAWIANIU W TRAKCIE to jest już śmieszne. upc leci już tylko na starej opinii. Dzwoniłam, technik przychodził i sam mówił że upc jest do bani. Podkrecilam internet, resetowałam itp nic nie dawało. Nie polecam! Gdy skończy się umowa od razu zmieniam!!
    ZaletyNic, nawet obsługa nie raz jest nie przyjemna. Do tego cały czas jest mi wmawiane że to wina z mojej strony i mam wymienić karty do internetu mimo iż już są nowe itp. Tak samo zwalaja, że sąsiedzi najpewniej zabierają mi internet i oni nic nie mogą zrobić. Tak samo mówili mojej sąsiadce
    WadyOh wszystko
    Miejscowośćgdańsk
  • ~aneris / 2017-06-27 09:10:21
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Przestrzegam przed Horizonem - często brak sygnału w kablówce często brak internetu , arogancka obsługa : nie odbieraja telefonów , a jak odbiorą przerzucają winę na użytkownika , z góry zastrzegaja ,że jak z wuny użytkownika trzeba zapłacić , każą włączać i wyłączać ..: ..to się naprawi : , mam tego dość . Cena wysoka abonamentu -169,00zł/ internet, kablówka i telefon stacjonarny / Nie jestem zadowolona , chętnie rozwiążę z nimi umowę .
    Jestem z UPS od wielu lat ...spostrzegam ,że usługa bardzo się pogorszyła .

    ZaletyNie widzę.
    WadyDuża awaryjność Horizona , trudność skontaktowania się z operatorem.
    gdańsk
  • ~Tranceok / 2019-08-14 16:36:06
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Miałem 150mb (wirtualnych)
    Realnie było 50-60mb, i nie było to stabilnie

    Zadzwonił Pan do mojej żony i powiedział że podłączają jakiś kabel i będzie szybszy internet. Zamiast 150 będzie 300. Żona nie chciała. Jakimś cudem automatycznie została nam aktualizowane te 300, zobaczyliśmy ze mamy 300 tylko po tym jak przyszła faktura do opłacenia, droższa niż płaciliśmy wcześnie i do tego jeszcze doliczyli koszt podłączenia 30 zł.

    Sprawdziłem internet, pokazuje tę nie stabilne 25-60 mb

    Dobrze ze mam bez limitu internet w telefonie;)

    ZaletyNie ma
    WadyWszystkie
    Miejscowośćgdańsk
  • ~monia / 2016-07-19 11:59:35
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 3.50 / 5
    Witam chciałabym wszystkich nowych i obecnych użytkowników upc o tym,ze nie nie jest to firma godna polecenia. Ostatnio po powodzi w gdańsku od piątku do wtorku nie było ani neta ani tv.gdybym nie wiedziała,że trzeba sobie samej zrobić restart to usługi by nie zostały wznowione (wsp.starszym osobom).Po drugie weszlam sobie dzis na swoje platnosci i postanowiłam dowiedzieć sie dlaczego moje rachunkico msc.są o róznych kwotach. Otórz oferują ci za darmo np.HBO na mieciąc a pozniej doliczają sobie 20 zl.Dla mnie ta firma to wałek czeka az sie umowa zakonczy i nie chce mieć z nimi nic wspolnego. Wy tez przyjrzyjcie sie swoicm rachunkom !!!
    powinno byćcomiesiąc 129zl.a tak nie jest.
  • ~monia / 2016-07-19 12:00:21
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 3.50 / 5
    Witam chciałabym wszystkich nowych i obecnych użytkowników upc o tym,ze nie nie jest to firma godna polecenia. Ostatnio po powodzi w gdańsku od piątku do wtorku nie było ani neta ani tv.gdybym nie wiedziała,że trzeba sobie samej zrobić restart to usługi by nie zostały wznowione (wsp.starszym osobom).Po drugie weszlam sobie dzis na swoje platnosci i postanowiłam dowiedzieć sie dlaczego moje rachunkico msc.są o róznych kwotach. Otórz oferują ci za darmo np.HBO na mieciąc a pozniej doliczają sobie 20 zl.Dla mnie ta firma to wałek czeka az sie umowa zakonczy i nie chce mieć z nimi nic wspolnego. Wy tez przyjrzyjcie sie swoicm rachunkom !!!
    powinno byćcomiesiąc 129zl.a tak nie jest.
  • ~Karolina / 2017-06-07 22:51:48
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ludzie, to nie jest XV wiek. Mamy XXI wiek, a internet działa lepiej nawet na Saharze niż u nas w Polsce w abonamencie UPC.
    Szanowne UPC: Zróbcie coś z tym!!! Ludzie płacą za wasz internet a wy, zamiast stawać na głowie, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku chwalicie się tym ile awarii zgłoszono ? Przecież to jest jakaś kpina.
    gdańsk, duże miasto - nie jakaś wiocha zabita dechami - a internetu z upc jak nie było od kilku dni, tak nie ma. Łączy się na kilka minut i ..... uwaga tu wielkie zaskoczenie..... nie działa.
    Jednym słowem: DRAMAT. Nikomu nie polecam tego internetu. To jest jakiś szit, nie internet. Po dodzwonieniu się na infolinię dostajemy informacje: że tak się dzieje nie tylko u nas. :) HEHE.
  • ~darkbudda / 2019-02-20 21:46:58
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 4.50 / 5
    Posiadam upc 120 Mb/s i Orange swiatłowód 100 Mb/s , zdecydowanie stabilniejszy bezawaryjne jest upc ,Orange zmula Youtuba ale szybciej pobieram pliki , upc też w miarę pobieranie plików ale wolniej zato gry online nie zmulają i youtube miód.
    Zaletystabilnie od lat , serwis i kontakt z infolinią " pięć gwiazdek "
    Wadyhmmm upc idzie po miedzianym kablu
    Miejscowośćgdańsk
  • ~Paweł / 2019-01-23 16:34:41
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.50 / 5
    Jeżeli ktoś zamierza się decydować na upc to z całego serca ODRADZAM w ciągu miesiąca miałem tylko tydzień Internet A reszta to jedna wielka awaria niby mieli odciągnąć A i tak trzeba zapłacić za cały miesiąc.. sprawa skończy się w sądzie!!!! Żenada upc najgorszy dostawca na świecie!!!!!
    ZaletyZadne
    WadyWszystkie jakie mogą być
    Miejscowośćgdańsk
  • ~LUKE / 2017-07-14 18:05:47
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.50 / 5
    Czy w gdańsku to straszne patałachy od dwóch miesięcy nie potrafią podłączyć osiedla na Brzeźnie nowa inwestycja na Krasickiego.
    Dziwię się że taki deweloper jak Invest Komfort nie potrafi od dwóch miesięcy wyegzekwowac od dostawcy internetu upc usługi internetowej i tv na osiedle,chyba będzie trzeba się przerzucić na TPSA
    WadyNie potrafia podlaczyc sie kablem do osiedla od ponad 2 miesiecy
  • ~.. / 2018-08-09 08:44:31
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.75 / 5
    Zdecydowanie nie polecam ! Awaria za awarią, w ciągu dwóch miesiącu u mnie jest chyba już szósta, która np. Teraz trwa już czwarty dzień. Dodzwonić się nie da i zero próby zadośćuczynienia braku usług, bo oczywiście faktura przychodzi normalnie, a nawet wyższa ...... nigdy przenigdy..
    Miejscowośćgdańsk