Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Szczecin opinie

  • ~tka / 2019-02-03 09:19:07
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    na dzień 2019-02-03:
    - Systematyczne podnoszenie rachunków bez informacji dla klienta (tylko nowe podwyższone faktury)
    - Sieć osiąga parametry jedynie na speedteście , wszystkie pozostałe akcje dot. przesyłu danych są po blokowane na niższych limitach.
    - Utrudanianie zerwania umowy, zawrzeć można online ale zrezygnować tylko listownie w centrali (brak możliwości online lub w punkcie)
    - Bezczelny namolny marketing
    - Po podpisaniu usługi instalacja po 3 tygodniach (faktura przyszła za cały okres)
    ZaletyTylko to że łatwo jest się wrobić w ich umowę? (o ile to zaleta)
    Wadyna dzień 2019-02-03:
    - Systematyczne podnoszenie rachunków bez informacji dla klienta (tylko nowe podwyższone faktury)
    - Sieć osiąga parametry jedynie na speedteście , wszystkie pozostałe akcje dot. przesyłu danych są po blokowane na niższych limitach.
    - Utrudanianie zerwania umowy, zawrzeć można online ale zrezygnować tylko listownie w centrali (brak możliwości online lub w punkcie)
    - Bezczelny namolny marketing
    - Po podpisaniu usługi instalacja po 3 tygodniach (faktura przyszła za cały okres)
    Miejscowośćszczecin
  • ~Ada / 2016-06-10 19:52:04
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.75 / 5
    Nie polecam. Telewizja i internet działają przeważnie poprawnie ale zdarzają się braki neta, i dosyć częste krótkie przerwy w dostawie neta. Krótkie po 5 - 10 minut ale czasami jest to bardzo ważne bo zrywa połączenie w ważnym momencie i potrafi tak zrywać przez tydzień.

    Najgorsze w upc (oprócz bardzo wysokich cen w stosunku do oferty) jest podejście do stałych klientów. Żadnych sensownych propozycji za przedłużenie umowy. Oferta dla nowych klientów bywa bardziej atrakcyjna niż dla stałego klienta !!!

    Byłam długo w upc z braku alternatywy ale jak skończy się umowa odchodzę bo wreszcie jest inny dostawca.
    ZaletyDziała (choć nie zawsze)
    WadyBardzo zła, lekceważąca obsługa klienta
    Fatalny dział techniczny
    I tragiczny wręcz dział utrzymania stałego klienta
    Drogo w stosunku do oferty
    od 11 lat - szczecin
  • ~Mario / 2018-07-26 17:45:29
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    Od dwóch tygodni w szczecinie na Niebuszewie są problemy z internetem, choć dostawca w umowie zapewnia ciągły dostęp do sieci. Dzwonię na infolinię i zawsze słyszę jedno a mianowicie że jutro do godziny 10 technicy uporają się z awarią, strasznie wolno im to idzie bo tak jak już wcześniej napisałem trwa to już dwa tygodnie...Zero informacji o awarii, propozycji obniżenia opłaty itd. Jeżeli ktoś koniecznie musi mieć ciągły dostęp do sieci, nie polecam UPC...
    ZaletyPrędkość
    WadyAwarie
    Miejscowośćszczecin
  • ~Krzysztof / 2019-02-18 15:59:18
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Kompletna kpina za 300Mbit place tyle co w Orange za 1000 Mbit światłowód... Niestety jakaś oszustka z upc nasciemniala mi przez telefon że niestety muszą podnieść mi rachunek... Po miesiącu okazało się że mam nową umowę na telefon stacjonarny (nawet takiego nie posiadam) oraz umowe na internet przedłużona o 2 lata... Kara za zerwanie to 3000 złotych... Kpina
    ZaletyBrak
    WadyPrzerywa, modem się przegrzewa, często nie dziala, wysoka cena, niska prędkość, oszukują ludzi, fatalna obsługa
    Miejscowośćszczecin
  • ~Janusz / 2018-01-08 20:46:30
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    upc w Szczcinie to porażka. Najpierw spamowali ulotkami, gdy już dałęm się nabrać na ich "super ofertę" internet mam, ale z komórki. Brak jakiegokolwiek kontaktu z centrum obsługi.
    Zaletybrak
    Wadybrak kontaktu z biurem obsługi, ciągłe braki połączenia. Aby sprawdzić pocztę, trzeba 10 min cyekać
    Miejscowośćszczecin
  • ~Gracz / 2018-10-15 08:32:49
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.75 / 5
    Witam
    Krótko i na temat, jeśli ktoś zamierza grać na WiFi z UPC.. Lepiej sobie strzelić kulke w łeb.
    Laptop dobre ma parametry a i tak wszystko o dupe rozbić (I5 plus nevida 950m)
    ZaletyNic
    WadyNet słaby, lagi
    Miejscowośćszczecin
  • ~Mateusz / 2017-10-23 00:09:39
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 4.75 / 5
    Pisze ta opinie, poniewaz internet dziala bez zadnego zajakniecia. Co prawda dopiero drugi tydzien, ale jestem dobrej mysli. Serdecznie polecam.
    szczecin - Pomorzany. Korzystam od 2 tyg.
  • ~Papryqarz / 2018-11-03 07:19:56
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.50 / 5
    potrafi klikanascie razy dziennie przestac dzialac, nie warty swojej ceny
    Miejscowośćszczecin