Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Bydgoszcz opinie

  • ~PIO / 2016-01-24 21:01:50
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 4.75 / 5
    Witam Wszystkich,

    Czytając poniższe opinie można się przestraszyć i zdziwić, że przy tylu niezadowolonych klientach firma upc jeszcze istnieje! Ja przedstawię zgoła odmienną opinię.


    OPIS:

    Miasto: bydgoszcz, osiedle Błonie
    Staż:

    *Pierwsza umowa 10.2013 - 12.2015
    Usługa: Internet 10Mb/s

    *Druga umowa 12.2015 - obecnie
    Usługa: Internet 120Mb/s

    OPINIE/UWAGI:
    Nigdy wcześniej nie korzystałem z usług upc i nie miałem pewności co do firmy. Z dotychczasowej współpracy mogę powiedzieć, że jest "nuda" tj.:

    +internet jest zawsze, nigdy nie było problemów z brakiem usługi,
    +prędkość jest zgodna z tym co jest w umowie (strata na łączu to 3%),
    +koszty na fakturach zawsze są poprawne.

    W grudniu 2015 chciałem zmienić operatora, bo:
    -konkurencja miała promocję na szybsze łącze w tej samej co miałem w UPC.
    -chciałem sprawdzić innego dostawcę.

    Nie było mi jednak dane zmienić operatora, gdyż upc dało lepszą ofertę.

    WADY:
    Jeśli już mam podać wady upc to wymieniłbym: niemożliwość wynegocjowania troszkę wyższej prędkości bez zmiany ceny.
    Telefon do BOK/BUK z prośbą:

    "Konkurencja daje XXX Mb/s za tą samą cenę, dajcie mi 50% tego bez zmiany ceny i będę zadowolony."


    Musiało dojść do zamówienia u konkurencji, złożenia rezygnacji w UPC, odebrania kilku telefonów z BUK, by się dogadać.


    PODSUMOWANIE:
    upc to firma o której będę się wyrażał w samych superlatywach, robią to co do czego się zobowiązali, oczekując w zamian tego samego.
    Ceny mają w większości (poza promocjami) wyższe niż konkurencja, ale trafiając na dobrą promocję, można zdobyć solidnego dostawcę internetu.


    Szczerze polecam.

    Zaletysolidność ; zgodnośc parametrów z ofertowanymi; bezproblemowość; fakturowanie zawsze poprawne
    WadyBez złożonej wcześniej rezygnacji, nie można wynegocjować polepszenia usług.
    Ponad 2 lata
  • ~Luki / 2019-03-19 08:39:48
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.25 / 5
    Ogólnie wrażenia wielu klientów jest takie samo, tzn. stałych, długoletnich klientów mają w głębokim poważaniu dając lepsze warunki nowym klientom niż lojalnym. upc to lojalność ma gdzieś. Dlatego po raz kolejny przekonuję się, że w dobie dzisiejszych technologi nie można pozostać klientem na stałe związanym z jednym operatorem czy to TV kablowej czy GSM. Zmieniać co 2 lata by robić sobie dobrze.
    ZaletyStabilne łącza, praktycznie brak awarii
    WadyCeny, brak lojalności wobec klienta stałego - długoterminowego
    Miejscowośćbydgoszcz
  • ~Nigdy więcej UPC / 2018-10-14 18:58:17
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet od upc to jakaś totalna porażka. Na szczęście kończy mi się niedługo umowa. Nigdy nie miałem tylu problemów, rozłączeń, spadków pobierania co w UPC. A do tego obsługa i kontakt w razie problemów... no porażka. Majstry przyjeżdżające do usterki.. śmiech na sali, co drugi to lepszy i zganiajcy winę na poprzednika. Szkoda na was pieniędzy a najważniejsze to szkoda nerwów. Omijać z daleka !!!
    ZaletyZadne
    WadyWszystko
    Miejscowośćbydgoszcz
  • ~Michal / 2018-08-04 08:22:12
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.25 / 5
    caly dzien bez internetu i telewizji, zdawkowa informacja o awarii po zalogowaniu na portalu. ze 120 megabitow max po kablu albo 5 gigowym wifi to 80 megabitow. na 2 gigowym wifi czyli takie jakie obsluguje wiekszosc slabszych urzadzen mozecie liczyc na 40 gigabitow czyli 1/3 wykupionej predkosci. co do tv to co z tego ze macie ponad setke kanalow skoro to samo nadawane o danej porze na 3 z nich wiec defacto macie do dyspozycji ze 30- 40 kanalow zduplikowanych pod roznymi nazwami. kompetencja technikow od awarii pozostwia wiele do zyczenia - wciskaja kity po prostu.
    Miejscowośćbydgoszcz
  • ~jast / 2016-04-06 15:06:06
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 4.00 / 5
    Internet 60 Mb/s od 2013r. bez zastrzeżeń. Dokupiłem pakiet TV Max i Multiroom HD w dobrej cenie. Instalator pojawił się punktualnie, przełączył kabelki i wszystko hula.Problem z Umową. W BOK bydgoszcz ustalenia na tzw. \"gębę\" a Umowie na papierze co innego. Odkręcenie tego niekorzystnego Zamówienia Usług kosztowało mnie dwa telefony do OBOK, trzy wypełnione treścią formularze kontaktowe oraz trzy wizyty w BOK bydgoszcz. Mimo to polecam z uwagi na niezawodność działania usług.
    ZaletyWszystko działa.
    WadyKomunikacja z klientem.
    Internet 3 lata, tv od 1.04.2016 2 X karta CAM
  • ~sem / 2018-09-29 15:39:54
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.50 / 5
    Ciągle rwie połączenie-kilka-kilkanaście razy na dzień ,tak internet jak telewizja
    prędkość niby 150 a więcej niż 40 nie ma. czekam do końca umowy i podziękuję.
    Zaletyodkąd mam upc mniej oglądam tv i mniej używam internetu.
    Wadywzrost ciśnienia.
    Miejscowośćbydgoszcz
  • ~franek s / 2017-04-11 17:34:13
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.25 / 5
    Banda naciągaczy. Co innego na umowie, co innego na rachunku. Wpychają usługi na próbę za które trzeba płacić, a nie można wyłączyć czy nie uzywać. Bublowaty sprzęt z demobilu -po naprawach.
    Nie Polecam w bydgoszczy-Błonie Koszarowa.
    Wadybublowaty sprzęt, słaba jakość usług, niejasne umowy.
    15 dni
  • ~semenxxx / 2017-04-14 22:00:15
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści i naciągacze
    wciskają "dobry produkt" który okazuje się Bublem
    a naiwny klient zostaje z problemem. Szkoda pieniędzy i nerwów
    bydgoszcz.
    ZaletyBrak
    Wadyjakość cena
    3 tyg.
  • ~semen / 2017-05-21 13:35:29
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.50 / 5
    Szkoda nerwów omijajcie ich szerokim łukiem, jakość mizerna obsługi jak również tv czy inernetu; umowy niejasne mające naciągnąć klientów na kase.
    Wadyobsługa wadliwe działanie
    ok3 miesiące bydgoszcz , zapłaciłem więcej niż ustalałem przez telefon.
  • ~Wnerwiony / 2017-07-18 19:19:38
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.25 / 5
    Nic z ludzlmi z leczyckiej nie mozna zalatwic maja wszystko i wszystkich w d.... Caly czas odsylaja mnie na ich dziadowska infolinie a jak internet ledwo chodzi tak ledwo chodzi .Dziekuje za takie troszczenie sie o klienta jestem zmuszony zerwac z nimi umowe.
    bydgoszcz
  • ~Artur / 2018-11-06 18:41:54
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.50 / 5
    Nie wiem skąd oni biorą decodery ale to jajaś żenada, moja 10l lodówka szybciej reaguje na polecenia. Rozpacz
    ZaletyŻadnych
    Miejscowośćbydgoszcz