Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Internet opinie

Ocena na podstawie 2142 opinii

1.94 / 5

  • Niezawodność
    1.82
  • Obsługa klienta
    1.74
  • Cena
    2.10
  • Parametry
    2.13
  • Cena/Jakość
    3.00
  • Oferta
    5.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Aleksander / 2021-05-30 19:18
    Ocena: 1.00 / 5
    nie ma to jak grać w gry/przeglądać yt na internecie z komórki, bo upc nie jest w stanie zapewnić stałego łącza przez dłużej niż 40 minut, serdecznie nie polecam...
    Zaletybrak
    MiejscowośćWrocław
  • ~Iwona / 2021-05-28 16:58
    Ocena: 5.00 / 5
    Różne firmy oferujące usługi nauczyły nas że przed sprzedażą jest słodko, lukier i miłe słówka. Przy rezygnacji po okresie umowy zazwyczaj tak sympatycznie nie jest. W przypadku pana Romualda Formickiego Starszego Doradcy Klienta z Krakowa ta naganna reguła nie działa.
    Jest wspaniałym doradcą i zawsze służy pomocą . Po kilku latach mojego korzystania z usług UPC miałam problemy z rozliczeniem się z UPC ( błąd formalny).
    Niezawodny pan Romuald Formicki pomagał tak samo życzliwie i profesjonalnie jak przy zakupie usług. Nastraja to życzliwie do firmy i gwarantuje w przyszłości korzystanie z usług UPC. Mając takich wspaniałych doradców klienta, UPC może konkurować z każdym. Klient zawsze pamięta sposób w jaki jest obsługiwany i traktowany. Ja też pamiętam.
    DZIEKUJE Panie Romualdzie.
    MiejscowośćKraków
  • ~acocieto / 2021-05-28 10:20
    Ocena: 3.75 / 5
    Internet potrafi zrobić cosplay jezusa po podłączeniu kolejnego urządzenia po kablu ethernet
    Zaletydziała dobrze ping nie przekracza 10
    Wadyrobi cosplay jezusa
  • ~Król / 2021-05-26 21:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia, nie polecam, ping lata od 90 do 5000 pog
    ZaletyNie ma
    WadyIstnieją
    MiejscowośćPoznań
  • ~Artmarus / 2021-05-25 18:34
    Ocena: 2.25 / 5
    Okropne podejście do klienta. Jak już nim jesteś to możesz liczyć tylko na gorsze traktowanie i olewanie ze strony UPC.
    Jeśli tylko możesz to omijaj szerokim łukiem.
    WadyObsługa, podejście do klienta.
    MiejscowośćWrocław
  • ~user5352 / 2021-05-25 18:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Absolutnie nie polecam, chyba że jesteś masochistą. Mam internet od ok. 3 miesięcy. Problemy zaczęły się krótko po montażu. Przerywa kilka-kilkanaście razy dziennie. Calle, filmy. Czasami tylko na kilka sekund, czasami na >10 minut. Sprawdzam logi na 2 komputerach i oba to potwierdzają. W międzyczasie miałam u siebie 2 techników, żaden nie rozwiązał problemu. Mieszkam w Warszawie, niekoniecznie "na końcu świata", co mogłoby takie problemy przynajmniej w małej części usprawiedliwiać.

    Ale najlepsze było dzisiaj. Miałam ważne spotkanie i w najważniejszym momencie wywaliło mnie z internetu. Dopiero po 10 minutach się znowu połączył. Dzwonię na infolinię, pani mi mówi, że "muszę korzystać z kabla, wifi działać nie musi". A na moją sugestię, żeby przysłali technika: "technik kosztuje, zapłaci pani?". No jasne, bo przecież to ja mam problem, nie oni.

    Koszmarna, koszmarna firma. Będę walczyła o zakończenie dwuletniej umowy po 4 miesiącach. Jeśli się nie zgodzą, poproszę o pomoc prawnika.
    ZaletyZero
    WadyPatrz opis
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Aleksander / 2021-05-25 00:06
    Ocena: 1.75 / 5
    Gorąco nie polecam, mam dwa abonamenty w dwóch domach tylko dla tego że w czasie covid nie mam wyboru. Gdy tylko będzie to możliwe zrezygnuję. W jednym i drugim przypadku ciągle awarie, żeby dodzwonić się do działu obsługi trzeba mieć anielską cierpliwość, umówieni technicy nie przyjeżdżają, a w call centre walą glupa że nie wiedzą o co chodzi. Sredni czas naprawy 2 dni średnia ilość zerwanych połączeń 3 dziennie.
    ZaletyJest.
    WadyObsługa, serwis, ciągle awarie, prędkość przesyłu o 0 do 300 (zmienna) przy usłudze 500Mbps
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Kolo / 2021-05-24 16:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Umowy 24 miesiące kto to widział w tych czasach na tak długie zawieranie umów.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko od ceny poprzez szacunek dla klienta. Dno,dna
    MiejscowośćWrześnia
  • ~ciastek222 / 2021-05-23 13:36
    Ocena: 1.50 / 5
    miało być 300mbs a jest 20 i ciągłe awarie nie polecam
    Zaletybrak
    Wadywolny internet,ciągłe awarie ,słaby suport
    MiejscowośćCiechanów
  • ~zirytowany / 2021-05-22 20:53
    Ocena: 1.67 / 5
    Parametry - nie oceniam
    Cena - Zważywszy jakość usług (kiedyś dobra, teraz katastrofalna) zdecydowanie za wysoka.
    Obsługa klienta - ocena ambiwalentna. Bardzo uprzejmi i (wydawałoby się) szukający rozwiązań konsultanci. Zerowy (ostatnie tygodnie) efekt kontaktów.
    Niezawodność - Kiedyś nawet była. Teraz pojęcia "niezawodność" i "upc" są skrajnie odległe.
    ZaletyKiedyś były.
    MiejscowośćLublin
  • ~Iza / 2021-05-22 12:24
    Ocena: 2.00 / 5
    Internet w Warszawie. w umowie UPC zapewnia 300 mb/s. W realu po wi-fi prędkość od 70 do 150 mb/s w porywach. Nie polecam.
    Zaletytrudno powiedzieć
    Wadybrak stabilności
    MiejscowośćWarszawa
  • ~ela / 2021-05-19 21:59
    Ocena: 1.00 / 5
    oszuści, prędkość internetu 30 zamiast 500 warszawa starówka
    Zaletybrak
    Wadyprędkość, częste rozłączanie, przerwy
    Miejscowośćwarszawa
  • ~Karolina / 2021-05-18 09:18
    Ocena: 1.75 / 5
    To jest już cyrk. Od kilku dni codziennie kilkugodzinne przerwy w dostawie internetu. Szybkość internetu na przestrzeni czasu także spadła, w przeciwieństwie do ceny :) Pracuję zdalnie, w tym momencie mam ograniczone źródło dochodu przez brak regularnego dostępu do sieci.
    ZaletyKompletnie nie znajduję.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~ewelinda / 2021-05-16 16:27
    Ocena: 2.00 / 5
    Beznadziejny internet połączenie rwie się,szczególnie w weekendy.Interwencje w dziale technicznym pomagają na chwilę.Nie polecam nikomu tego operatora.
  • ~franio / 2021-05-14 14:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, internet tak chu****, że nie jestem w stanie tego opisać słowami. Awarie i brak internetu to codziennośc. Jeśli ktoś chciałby na tym czymś grać to stałe 1000 pingu i ciągłe wyrzucanie z gierki gwarantowane. Dekadę temu miałem lepszy internet. Widać cofają się w rozwoju.. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM.
    Zaletybrak
    Wadycałokształt
  • ~Waldemar / 2021-05-13 14:52
    Ocena: 2.75 / 5
    Na wstępie to radzę się zastanowić nad zawarciem umowy z UPC. Zawarłem umowę niecałe 2 tygodnie temu. Koszt rachunku za pierwszy miesiąc miał wynieść złotówkę. Nic nie było wspomniane o kosztach instalacji. Po dwóch tygodniach przyszedł rachunek koszty instalacji oraz abonament za obecny miesiąc z terminem płatności w połowie miesiąca. Po dwóch tygodniach od instalacji przychodzi rachunek gdzie mam zapłacić za cały miesiąc gdzie użytkowałem zaledwie 2 tygodnie. UPC to jest pseudo firma gdzie w pierwszej kolejności liczy się firma a na końcu klient. Wczasy z prl-u.
  • ~kuba / 2021-05-12 08:48
    Ocena: 1.25 / 5
    predkość internetu na umowie 500 mb/s . prędkość żeczywista 100 mb/s .
    do tego jakas awaria całodniowa co miesiąć.
    nie polecam brac
    Zaletynic
    Wadyinternet,telewizja smieciowa
    MiejscowośćSulechów
  • ~js8 / 2021-05-08 00:13
    Ocena: 2.50 / 5
    Nie szanują klienta. Zwróciłem się o przeniesuenie usługi pod mój nowy adres (zmiana mieszkanie). Ta same miejscowość tylko inna dzielnica. Mówią nie mozemy co jest dziwne, że po drugiej strony ulicy świadczą usługi. Dzwoni jakiś mie spełna chyba rozumu człowiek i mówi że mogą tylko odłączyć usługi a mnie naliczyć karę, która 4 krotnie przekraczaa kwotę jaką zapłaciłbym za jeszcze rok trwania umowy. No z taką propozycją mógł wystąpić chyba "debil" wątpiący w moją inteligencję.
    Zaletyświadczone usługi w miarę dobre. tylko dekoder Horizon dupny.
    Wadypodejście do klienta
    MiejscowośćLublin
  • ~Kovar / 2021-05-07 23:20
    Ocena: 1.75 / 5
    Aktualnie mam wykupiony najlepszy pakiet internetu od upc jednak wciąż zdarzają się dosyć często osłabienia sygnału w grze gdzie ping skacze z 40 do 300 albo i więcej a często też zdarzają się przerwy w transmisji internetu również w godzinach wieczornych
    MiejscowośćLeszno
  • ~Tomek / 2021-05-07 07:19
    Ocena: 4.75 / 5
    Z UPC jestem od dwóch lat i internet,(pakiet do 150mb) śmiga jak należy. Jestem bardzo zadowolony z jakości usług.
    ZaletySzybkość transferu
    WadyBrak
    MiejscowośćStarogard Gdański
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.11, ilość opinii: 2625
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2438
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.52, ilość opinii: 2360
UPC Internet
Ocena: 1.94, ilość opinii: 2142
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.68, ilość opinii: 1725
Play Online
Ocena: 1.83, ilość opinii: 1632
Play
Ocena: 1.43, ilość opinii: 1540
Orange
Ocena: 1.43, ilość opinii: 1513
Orange Neostrada
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1098
Plus
Ocena: 1.53, ilość opinii: 1062
mBank
Ocena: 1.85, ilość opinii: 993
T-Mobile
Ocena: 1.55, ilość opinii: 991