Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Internet opinie

Ocena na podstawie 1843 opinii

1.95 / 5

  • Niezawodność
    1.85
  • Obsługa klienta
    1.73
  • Cena
    2.11
  • Parametry
    2.15
  • Cena/Jakość
    3.00
  • Oferta
    5.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Douglas / 2020-04-17 12:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet co chwile wyrzuca ostatnio skrócone mb/s do maks. 5 kiedy mówią, że mogą dostarczać od 50-90 mb/s. Kiedy zadzwonisz na infolinię powiedzą, że coś blokuje internet po czym przyprowadzą ci jakiegoś brudasa do domu, który zrestartuje router powie, że powinien już działać a nic się nie stanie. Jednym słowiem nie polecam jest to według mnie najgorsza możliwa sieć w polsce.
    ZaletyKOMPLETNY BRAK
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Tosia / 2020-04-17 11:32
    Ocena: 1.25 / 5
    Rozwiązanie umowy z tym „dostawcą” to istny dramat. Kiedy podpisywaliśmy dokumenty zapytaliśmy się, co w przypadku przeprowadzki i rozwiązaniu umowy, konsultant powiedział, ze nie ma z tym problemu. Jak się okazało jest dokładnie odwrotnie. Jeśli chodzi o sam internet to działał bez szału. I tak podpisałam internet z telefonu, upc zacinało się niemiłosiernie. Jedyny plus to cena do czasu próby wypowiedzenia umowy. Naliczają jakieś kosmiczne kary. Tak wiec nie dajmy się nabierać na te ich „promocje”.
    ZaletyCena przed odstąpieniem od umowy
    WadyProces odstąpienia od umowy
    Konsultanci i ich fałszywe informacje
    Prędkość internetu
    MiejscowośćKrakow
  • ~UPCgówno / 2020-04-15 13:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy nie podpiszę więcej umowy z dostawcą UPC. Obsługa klienta - dramat, wypowiedzieć z wami umowę - dramat.
    ZaletyBrak umowy z wami, to jest dla mnie zaletą.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Beata / 2020-04-14 17:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam!!!!!! Od roku muszę płacić za abonament z którego nie korzystam.rozwiazanie umowy to jakaś porażka. Cały czas robią problemy!!!!!!!!!!!!!!!!Dziadostwo do potęgi.
    ZaletyŻadnych!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    WadySame wady!!!!!!!!!!
    MiejscowośćKąty opolskie
  • ~The dragemon / 2020-04-13 21:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten internet to gówno z cebula chodzi jak z lat 90 tych nie da się go używać czasami się wyłącza i nie chce się wlaczyc
    ZaletyNie ma
    WadyWsYstkie
    Miejscowośćlublin
  • ~Jacek / 2020-04-13 18:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam internet podłączony po kablu do laptopa. internet dziennie przestaje działać minium 2 razy. Nie polecam szkoda wydawać pieniędzy.Zapomniałem przypominieć że mam wykupione 500mb/s
    MiejscowośćGdańsk
  • ~JebaćUPCmaczetami / 2020-04-13 17:03
    Ocena: 2.50 / 5
    No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć No spierdolone jest to upc co mogę powiedzieć
    ZaletyNo niestety nie widzę
    WadyInfolinia
    Połączenie
    oferowane usługi
    MiejscowośćWrocław
  • ~Lol / 2020-04-13 16:44
    Ocena: 1.75 / 5
    Nie polecam miało być 500mb/s a jest 15
    A ping wynosi 50
    ZaletyGowno
    WadyWszystko
    MiejscowośćLol
  • ~woterim / 2020-04-13 15:19
    Ocena: 2.50 / 5
    Deklarowana prędkość łącza to żart. Rozumiem że teraz więcej osób korzysta z internetu ale płacę za 200mb a wg speed test mam niecałe 2. Dodatkowo od samego początku internet potrafi przerywać. Co prawda nie są to długie przerwy (od 30sec do 2min) ale wystarczająco uciążliwe. Technik z upc próbował mi mówić że problemem jest pasmo na którym nadaje router więc sprawdziłem po kolei wszystkie dostępne(poczynając od tych najmniej obciążonych). Oczywiście poprawy brak.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Lyudmyla / 2020-04-09 12:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam Internet światłowody od UPC o czym bardzo żaluję. Raz dziennie przestaje działać, żeby dostać jakąkolwiek pomóc trzeba spędzić dużo czasu i wysiłku, technik czasami może po prostu nie przyjechać. Jeżeli ktoś chce spędzić dodatkowe pieniądze na mobilny internet (bo UPC będzie działać nie zawsze) to wtedy polecam.

    Guide jak dostać się na infolinie bez kolejek (a są one zawsze):
    1) Wejść na stronę ofert UPC
    2) Zacząć szukać internet + telewizja
    3) pojawi się przycisk “oddzwonimy do Ciebię”
    4) skorzystać z niego
    5) przy kontakcie od działu sprzedaży poprosić o połączenie z działem wsparcia technicznego
    MiejscowośćKraków
  • ~Anonim / 2020-04-09 07:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia, trzy razy umawiałam się na wizytę technika i nic, pierwszy raz nie dotarł, później kolejny tydzień czekałam pojawił się i nie mógł podłączyć bo potrzebna była zgoda, o której mnie nikt nie poinformował, trzeci raz niestety moja instalacja została anulowana, i ŻADNEJ info!!! W sumie czekam 3 tygodni, a muszę w dzisiejszych czasach pracować zdalnie co przez tą firmę nie mogę zrobić, moim zdaniem jak macie taki haos pracy to nie bierzcie nowych klientów, dzwonienia na infolinię bez sensu nikt nic nie wie, mówią że sprzedawca oddzwoni, bo nie jest to moja wina że mają problemy z personelem, ale 0 telefonów, porażka!!!!!
    ZaletySame wady!!!!
    WadyWyżej wymieniłam!
  • ~Olgierd / 2020-04-07 20:17
    Ocena: 1.75 / 5
    Jestem z UPC już dobrych parę lat i teraz okazuje się że nic nie znaczy dla nich stały klient. Zepsuta wtyczka na kablu internetowy-zespół wsparcia technicznego odpowiada tak "proszę sbie zakupić wtyczke lub kabel we własnym zakresie" czyste jaja. Proszę zwracać uwagę na usługi tej firmy nie przed podpisaniem umowy lecz po podpisaniu.
    ZaletyŁatwość w podpisaniu umowy
    WadyMega trudny kontakt, brak zainteresowania klientem po podpisaniu umowy
    MiejscowośćKatowice
  • ~mkp / 2020-04-07 11:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Z firmą UPC dwa razy próbowałem podpisać umowę na telewizję i Internet. Za pierwszym razem byłem umówiony na instalację usługi, siedziałem dwie godziny czekając na umówione spotkanie (w mieszkaniu w którym nie mieszkam) a pan od instalacji nie przyszedł, dzwoniąc i usprawiedliwiając się, że nie zabrał ze sobą papierów, pomimo że był jeszcze czas na wrócenie do biura i zabranie papierów. Reakcja UPC na zachowanie podwykonawcy - żadna. Umówiłem się po zachęcie UPC na drugi termin instalacji usług. Po upływie umówionego czasu, jak znów nikt nie przyszedł, znowu zadzwoniłem do UPC z prośbą o wyjaśnienie. Oddzwonił pan od instalacji, że będzie za pół godziny. Po kolejnych 2 godzinach próbowałem do niego zadzwonić ale na próżno, nie odbierał telefonów. Pan z UPC oddzwonił po kolejnej godzinie, jak już mnie nie było w domu zwalając winę na problemy techniczne. I teraz najlepsze. Spodziewasz się, że taka firma jak UPC poczuje się odpowiedzialna za dwukrotne działanie ludzi za które odpowiada. Tymczasem dzwonią do mnie proponując kolejny termin instalacji! Poprosiłem więc o jakąś formę rekompensaty, choćby symboliczną zniżkę nie wiem 10 zł za to, że dwa razy jeździłem na darmo. Odpowiedź UPC - nie ma takiej możliwości ale zaproponujemy termin kolejnej instalacji. Więc jeżeli Wam uda się podpisać z nimi umowę to gratuluję, ja tam rezygnuje z takich usług i przenoszę się do konkurencji. Nawet nie chcę myśleć przy takim podejściu do klientów jak ta firma podchodzi do zgłoszonych reklamacji czy usterek. Dajcie sobie spokój.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~futrzak / 2020-04-06 12:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Podłączyli mi światłowód do budynku. Pakiety biznesowe, Internet 600/60 Mb/s. W rzeczywistości 150/60. Łącze bardzo niestabilne. Obsługa fatalna. Zgłaszane kilkanaście reklamacji.
    Odradzam tą firmę.
    WadyNiestabilność łącza
    Brak deklarowanych prędkości
    Fatalna obsługa
    MiejscowośćLublin
  • ~Wkurzony internetowiec / 2020-04-03 02:00
    Ocena: 1.75 / 5
    Warszaw Bemowo - zamówione rzekomo lepsze łącze 500 mb
    Coś fatalnego, zrywa wi-fi, nie łączy, trzeba resetować urządzenia.
    Dla niższej przepustowości na Horizonie o wiele lepiej i taniej było
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Areck / 2020-04-02 17:46
    Ocena: 3.00 / 5
    Internet sam w sobie jest ok, ale ogólna obsługa, przede wszystkim strona internetowa, wciskanie na siłę jakichś pakietów bezpieczeństwa, konieczność zaznaczenia zgody marketingowej (inaczej opłata 5zł miesięcznie) - tragedia
    MiejscowośćLublin
  • ~Klient / 2020-04-02 09:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, UPC okrada klientów, jak widać po opiniach, płacimy za pakiet 500 mb/s a dostajemy, z tego co wynika po testach mojego internetu, 20 mb/s a upload to 0.10. Taki Internet to oczywiście dramat :) mam nadzieję że to naprawią jak najszybciej
    ZaletyBRAK ZALET
    WadyKradzież, słaby internet, gubi łącze
    MiejscowośćZąbki
  • ~V13 nexus / 2020-04-01 21:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet popsuty cały czas się resetuje Częste awarie internet często się sam wyłącza i nie łapie połączenie z telefonem komputerem konsola też jest bardzo drogi


    Z mojej osoby nie polecam
    ZaletyPopsute
    WadyPopsute
    MiejscowośćKraków
  • ~Alex / 2020-04-01 16:06
    Ocena: 1.75 / 5
    Płacę za 250 mb/s wifi, od niedawna mam ledwo 60. Upc w żaden sposób nie zwiększyło , nie polepszyło jakości mimo, że jestem ich klientem od 10 lat.
    Zaletybrak
    Wadywiele
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Zły / 2020-03-31 19:02
    Ocena: 1.00 / 5
    NIe da rady grac przez net na ps4 w bf v , cały czas high latency i latency variation .NIe POlecam a i na horizonie brak możliwości otwarcia portów DNO
    Zaletybrak
    MiejscowośćPłock
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2491
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2198
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2062
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1843
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1676
Play Online
Ocena: 1.88, ilość opinii: 1460
Orange Neostrada
Ocena: 1.98, ilość opinii: 1038
Flixbus
Ocena: 2.27, ilość opinii: 912
Play
Ocena: 1.50, ilość opinii: 796
mBank
Ocena: 1.92, ilość opinii: 764
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 727
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 611