Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Internet opinie

Ocena na podstawie 2157 opinii

1.94 / 5

  • Niezawodność
    1.82
  • Obsługa klienta
    1.74
  • Cena
    2.11
  • Parametry
    2.13
  • Cena/Jakość
    3.00
  • Oferta
    5.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~P / 2021-06-24 16:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet UPC to istna kpina, tak złej usługi nigdy nie widziałem. Połączenie zrywa co kilka minut, obsługa klienta jakby w ogóle nie istniała i do tego strasznie problematyczne warunki odstąpienia umowy. NIE POLECAM!
    Zaletybrak
    Wadywszystko
    MiejscowośćSopot
  • ~Zbyszek / 2021-06-24 15:15
    Ocena: 2.00 / 5
    Internet jak działa to wszystko ok. Jak ulegnie awarii to obsluga techniczna leci w kulki. Doprosić sie o technika jest ciezko w koncu 2 h przed umowiona wizyta zmieniaja plany i przekladaja na nowy termin, ydzien pozniej. Nie polecam.
  • ~Leszek / 2021-06-24 11:27
    Ocena: 3.25 / 5
    UPC ostatnio wyłudza niechciane uslugi jest to podobna metoda jak na fałszywego wnuczka bo u ludzi strasznych. Mnie wcisneli telefon komórkowy 90-letnim moim Teścia pakiet sportowy.
    WSTYD droga wielce zasłużona Firmo.
    WadyChamskie wciskanie usług
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Tomasz / 2021-06-24 10:36
    Ocena: 3.25 / 5
    Mam internet 1Gbps, a nigdy nie miałem prędkości >500 Mbps. Ok, więcej nie potrzebuję, ale ...
    Jakość telewizja internetowa - byle jaka (duże opóźnienia ok. 15-20 sekund), ale z tym się liczyłem). Raz, dwa razy w tygodniu muszę resetować router (podobno porządny na stałe IP) lub boxy do odbioru tel.int. bo na ekrania wywala jakiś błąd łączności (WiFi działa).
    ZaletyObsługa, niezawodność internetu, oferta.
    WadyPrędkość transmisji danych w porównaniu z zakupionym pakietem. Telewizja internetowa - chyba muszą jeszcze doskonalić tę usługę - duże opóźnienia, częste kłopoty z łącznością z serwerami TV.
    MiejscowośćSzczecin
  • ~Kuba / 2021-06-24 10:16
    Ocena: 1.50 / 5
    Dno i wodorosty, mam przyjemnosc drugiej wspolpracy z firma UPC, gdyz wynajalem kolejne mieszkanie juz niestety podpiete do sieci i jestem w stanie stwierdzic, ze jest to najgorszy dostepny dostawca uslug w Polsce. Internet osiaga kilka razy dziennie predkosc bliska 0. Nie jest to wyjatek, dzieje sie tak wlasciwie codziennie, placac 70zl za usluge, jestescie w stanie znalezc firme, ktorej bedzie zalezec na kliencie, a nie to GOWNO ;d
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Jacek / 2021-06-22 22:35
    Ocena: 2.00 / 5
    Mam nowe 4 k. Tragedia. Ciagle się rozłącza, zanika sygnał nie tylko tv ale co gorsze internet na kompie podpiętym bezpośrednio pod modem. Żona ma ciagle żal ze wymieniłem stary dekoder na nowy ( ja osioł zachciało się ). Jak tak dalej będzie to wracam do starego dekodera albo do widzenia bez żalu. Pretensji nie mam chyba ze do siebie. Jacek z Krakowa stary odbiorca UPC. Pozdrawiam
    ZaletyBardzo sympatyczna pani w punkcie obsługi na Kluczborskiej i tyle.
    WadyZrywanie tv i internetu
    MiejscowośćKraków
  • ~Mr / 2021-06-22 22:32
    Ocena: 1.25 / 5
    Nędzna jakość uslug. Internet zrywa , czasem nie da się wcale korzystać. Infolinia mówi że jest ok
    ZaletyFaktura na czas
    WadyNawet za takie g. trzeba słono płacić
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Lukasz D / 2021-06-22 13:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo nisko oceniam UPC, od ponad 3 miesiecy problem z ich sprzętem(przerywa połączenie, transfer spada do 2-6%), nawet po wymianie na wazon dalej jest ten sam problem. Wcześniej tłumaczyli, że ze względu na obciążenie sieci, mam zaniżony transfer(o prawie 90%). Transfer mieli zagwarantować max 300mb, a min 180. aby utrzymać transfer w okolicy 180 otrzymywałem ,coraz to mocniejsze modemy i tyle. Ich konsultant w momencie gdy się spytałem czy mają już jakieś rozwiązanie tego problemu , bo od ponad 3 miesięcy tylko zmieniają modem i internet coraz to gorzej działa, odparł, że to mój problem.
    Najlepszy był konsultant, który dzwonił w sprawie przedłużenia oferty. Chciałem kontynuację tego pakietu. Koszt wzrósł o 50zł i wtedy tłumaczyła to tym, że wszystkie koszta rosną. Po odwiedzinach serwisanta i porównaniu ze starą umową, okazało się, że pakiety się zmieniły i dodatkowo dorzucili mi nr tel(w ramach promocji za którą ja miałbym płacić).

    MiejscowośćKraków
  • ~Bogusław / 2021-06-21 19:26
    Ocena: 2.00 / 5
    Prędość jest bardzo słaba. Nie można nawet korzystać z wszystkich funkcji na koncie (prędkość przesyłu).
    WadyPrędkość
    MiejscowośćTychy
  • ~i've had it / 2021-06-20 13:12
    Ocena: 2.50 / 5
    Słabej jakości usługa i dbanie o jej jakość również na niskim poziomie. Zaczęło się od niezamontowania tv podczas montowania światłowodu. Musiałam sobie później zamówić Pana oddzielnie i dopłacić, bo “z reklamacjami to wie Pani, zależy na kogo się trafi”. Internet notorycznie się rozłącza lub zwalnia. Od kilku miesięcy nagle płacę 6 zł więcej, ponieważ UPC stwierdziło, że zwiększy mi prędkość, żebym była bardziej zadowolona z tej usługi najwyższej jakości, w związku z czym będę płacić więcej, chyba że sobie odwołam w wyznaczonym terminie (!). Wspaniała polityka wciskania ludziom kosztów. Współczuję wszystkim staruszkom, którzy nie ogarniają na tyle, żeby takiego maila przeczytać i zdążyć się wypisać. Od czasu rzekomego zwiększenia prędkości – jeszcze częstsze problemy z siecią. Po wykonaniu telefonu okazuje się, że jest za dużo modemów podpiętych do jednego sygnału i już mi Pan konfiguruje. Dlaczego nie jest to konfigurowane z automatu dla wszystkich użytkowników danego sygnału? Dziś drugi dzień siedzę bez Internetu. Wczoraj awaria, naprawiona o 21, dzisiaj jest znów, i znów planowany czas naprawy 21. NIE POLECAM NIKOMU!!!
    MiejscowośćWarszawa
  • ~maka12 / 2021-06-18 21:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsze gówno jakie kiedykolwiek miałem. Jak w ciągu dnia nie wywali przynajmniej raz internetu to świętość. Zdala od tego dostawcy internetu
    ZaletyNic
    WadyWszystko
  • ~Dawid / 2021-06-18 16:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Co chwila coś się sypie, internet jest tylko na papierze, rozłączanie, spowolnienie do prędkości sprzed 20lat, brak jakiejkolwiek możliwości się dodzwoninia na infolinię czy serwis przez chat. Konsultanci wydzwaniają by ci wcisnąć kolejny kit za wydłużenie umowy do wieczności. Prędzej Polska wyjdzie z grupy niż nie będzie na co narzekac na UPC.
    ZaletyRachunek zawsze przyjdzie ci terminowo
    WadyBrakuje życia by wszystkie zliczyć
    MiejscowośćKatowice
  • ~Filipe strzela z luku / 2021-06-16 13:42
    Ocena: 2.00 / 5
    wycina czesto i nie da sie grac, wywalilo mnie 10 razy podczas clasha i nie wygralem finalu, oblusga ssie
    Zaletyszybki ale zalezy od humoru
    Wadywszystko poza zaletami i nie ja za niego place esssa
    MiejscowośćPszuw city
  • ~Tomek / 2021-06-15 22:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Szanowni Państwo,
    nie polecam tej firmy, ponieważ firma jest nieuczciwa i sprzedaje długi firmom windykacyjnym nawet wtedy, jeśli nie jesteście dłużnikami, ale UPC tak sobie postanowiło. Miałem z UPC taki przypadek. Dowiedziałem się, że niby jestem coś winny firmie UPC dopiero jak zaczęła do mnie dzwonić firma windykacyjna - najpierw jedna, potem druga, aż w końcu sprawa wylądowała w sądzie. Oczywiście sprawę wygrałem (druga strona nawet nie przyszła na rozprawę), ale przy okazji dowiedziałem się, że UPC sprzedaje rzekome długi za 20% ich teoretycznej wartości.
    Nigdy więcej nie podpiszę z UPC umowy, chyba, że mi za darmo dadzą internet/TV.
    Unikajcie tego dziadostwa.
    Zaletyżadne - każda inna firma ma podobną ofertę
    WadyFirma ma w nosie klienta. Woli wytoczyć ciężkie działa w postaci firmy windykacyjnej niż wysłuchać klienta, który na koniec i tak miał rację (tylko nie każdy się zdecyduje, aby pójść do sądu)
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Insta / 2021-06-15 15:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno i 3 metry mułu.
    Internet zrywa po 30-40 razy dziennie (nie przesadzam).
    Nie wiem, jak mam pracować z domu, bo czasami to zwyczajnie mi już wstyd, jak podczas jednej wideokonferencji (albo i bez kamer), jako jedyny uczestnik, co chwile tracę łączność. Dramat.
    Zaletybrak
    Wadysame
    MiejscowośćWarszawa
  • ~AP / 2021-06-15 11:38
    Ocena: 1.50 / 5
    Internet jest dobry, kablowka się ciągle tnie. Na infolinii czeka sie bardzo dlugo.

    Przy wykupieniu usługi zawsze są jakieś promocje - nie ma regularnych cen - więc jeżeli chcesz odstąpić od umowy to ZAWSZE musisz zapłacić dodatkowe kilkaset złotych za tą promocję, z której korzysatłeś.

    Nie polecam.
    Zaletydobry internet
    Wadyobsluga klienta
    oszukiwanie na cenach
    jakość telewizji (zacinanie sie)
    MiejscowośćKraków
  • ~repe / 2021-06-12 20:51
    Ocena: 2.00 / 5
    Niestety.
    Jakość UPC leci na łeb na szyję.
    Ceny z kosmosu, przeszedłem ostatnio na internet światłowodowy i jestem zawiedziony.
    Praktycznie codziennie od godzin wieczornych do późnych godzin porannych nie mam w ogóle internetu.
    Pani na infolinii rozkłada ręce. Na technika trzeba czekać tydzień czasu.
    D R A M A T.
    Od wielu, wielu lat jestem ich klientem, ale już umowy raczej nie przedłużę.
    Z upc jest tak, że jak jest dobrze to jest dobrze. Jak jest źle to pomocy ze świecą szukać.
    ZaletySzybki internet
    WadySzybki tylko kiedy jest, a często go nie ma :)
    MiejscowośćGliwice
  • ~ 4621456 / 2021-06-12 17:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Klent upc
    4621456. Najgorszy syf na swiecie. Od dwoch miesiecy mam dekoder 4k i nie ma dnia zeby nie bylo kilka czy kilkanascie razy dziennie awarii.Wtym dziadostwie nie mozna rozwiazac umowy w punkcie stacjonarnym.Trzeba wysylac pismo z miesiecznym wyprzedzeniem do Katowic.Pare lat temu CANAL+ malo nie odlecial z polskiego rynku dzieki opiniom internautow Doprowadzmy swoimi opiniami do tego samego. Na pochybel im.
    ZaletyBRAK
    WadyBrak zalet.
    MiejscowośćBolesławiec
  • ~Dominik / 2021-06-11 13:00
    Ocena: 1.75 / 5
    Hahah no szkoda slow panowie, strasznie syfiasta usługa, częściej zawodzi niż działa a ostatnio to już jakies apogeum.
    Zaletybrak
    WadyCiagle awarie
    MiejscowośćGdańsk
  • ~Jack / 2021-06-11 08:26
    Ocena: 1.50 / 5
    Od ok.2tygodni nie działa internet i tv termin naprawy przesuwany o parę dni i brak reakcji ze strony upc.Obawiam się że nie naprawią przez całe lato i nadszedł czas by się pożegaać
    ZaletyNa dzień dzisiejszy brak
    WadyCzęste problemy z tv i internetem
    MiejscowośćGdańsk
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.11, ilość opinii: 2633
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2463
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.52, ilość opinii: 2366
UPC Internet
Ocena: 1.94, ilość opinii: 2157
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.68, ilość opinii: 1735
Play Online
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1652
Play
Ocena: 1.43, ilość opinii: 1622
Orange
Ocena: 1.43, ilość opinii: 1572
Plus
Ocena: 1.52, ilość opinii: 1107
Orange Neostrada
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1101
T-Mobile
Ocena: 1.55, ilość opinii: 1011
mBank
Ocena: 1.85, ilość opinii: 1004