Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Internet opinie

Ocena na podstawie 2804 opinii

1.86 / 5

  • Niezawodność
    1.73
  • Obsługa klienta
    1.67
  • Cena
    2.05
  • Parametry
    2.03
  • Cena/Jakość
    3.00
  • Oferta
    5.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Danuta Rek numer abonenta 5197182 / 2022-11-03 07:22
    Ocena: 1.50 / 5
    Mój numer klienta UPC 5197182 Danuta Rek.upc to oszustwo nie informując mnie przeszli do Pley a podpisałam umowy z UPC ,nie chce mieć doczynienia z firmą pley.to oszuści nie można rozwiązać umowy przed końcem okresu promocji ja mam umowę na 24 miesiące jestem już 18 miesięcy z UPC ,jestem inwalidką nie mówię i nie słyszę nie mogę normalnie się porozumieć ,jak rozmawiam pisząc na czacie to pani jarze mi zadzwonić do obsługi klienta przecież nie mowie i nie słyszę to chore ,naliczają dziwne faktory co miesiąc mam coraz większą fakturę a powinny być równe nie polecam tej firmy było dobrze dopóki nie przeszło do Pley a Pley to oszustwo!!!!!!
    ZaletyNie ma żadnych zalet!!!!!
    WadyPrzeszli do Pley nie informując abonentów a powinni poinformować mnie ponieważ ja nie chcę być w Pley!!!! To złamanie umowy!!!!
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Rafał / 2022-11-02 11:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy nie miałem gorszego operatora pod każdym wzg
    WadyProblemy z internetem i tv, długi czas oczekiwania na połączenie. Przy chęci rozwiązania umowy jesteś śmieciem.
    MiejscowośćKraków
  • ~Lukasz / 2022-11-01 14:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Informacyjnie w ramach przestrogi: przez firmę UPS straciłem sporo nerwów dlatego że na adresie wisiała mi umowa poprzedniego pana który się wyprowadził a nowy najemca się wprowadzał i chciał podpisać nową umowę po kontakcie z infolinią (około 2 godzin oczekiwania ) Pani która odebrała tel.wprowadzila mnie w błąd i nie oddzwoniła tak jak obiecała co spowodowało że moja lokatorka nie mogła wykonywać swojej pracy ponieważ pracowała zdalnie. rozwiązanie tematu około tygodnia po ciężkiej przeprawie.NIE POLECAM
    MiejscowośćWrześnia
  • ~Aga / 2022-11-01 13:56
    Ocena: 2.50 / 5
    Dlaczego nie można w tradycyjny sposób połączyć się z operatorem ,dlaczego nie ma adresu email do kontaktu ?dbałość o klienta i kontakt równa się zeru
    WadyKontakt
    MiejscowośćSosnowiec
  • ~Aleksandra / 2022-11-01 13:18
    Ocena: 1.50 / 5
    Wcześniej byłam w firmie Vectra i trzy miesiące temu zamieniłam na UPC. Od tego czasu mam kłopoty z internetem. Wifi nie działa prawidłowo ciągle tnie, zamówiłam technika na którego czekałam parę dni jedyny wolny termin był 1 listopada i technik powiedział że nic tutaj nie poradzi bo trzeba wymienić modem a i to może nie pomóc a nie miał młodemu bo oczywiście było to 1 listopada. Dodał że jakość WiFi nie jest gwarantowana w umowie a problemy są dlatego że jest to w bloku co oczywiście nie jest prawdą Bo WiFi z Vectry działało bez zarzutu.Po prostu dramat.
    ZaletyŻadne
    WadyWszystko
    MiejscowośćGliwice
  • ~Krkziom / 2022-11-01 11:04
    Ocena: 1.50 / 5
    Najgorszy internet jaki miałem. Jezeli chcesz zagrac online to nawet nie kupuj tego dziadostwa. UPC to najgorszy chłam jaki istnieje oczywiscie jak sie dzwoni do nich to przeciez nie ich wina oni są cacy :)
    ZaletyBrak zalet
    WadyWszystko co w UPC to jedna qielka wada
    MiejscowośćKraków
  • ~lukipuki11 / 2022-10-31 12:51
    Ocena: 1.00 / 5
    ciągłe wyrzucanie internetu zacinanie się przy światłowodzie 800/60 przez kabel, jak ktoś chce wyrzucać pieniądze na ten syf to proszę bardzo ale jak komuś zalezy na internecie to polecam trzymać się z dala od UPC
    Zaletybrak
    Wadyciągłe wyrzucanie internetu zacinanie się przy światłowodzie 800/60 przez kabel
  • ~chromatic / 2022-10-30 10:35
    Ocena: 1.50 / 5
    od przejęcia przez play internet gubi packety częściej niż nietresowany gołąb pocztowy, a jego stabilność jest porównywalna do izotopu uranu U-236m1

    od paru lat płacę 75 zł na umowie na czas nieokreślony, ale jak tylko dostanę zielonę światło od orange to odchodzę od UPC i zdecydowanie go nie polecam
    Zaletybardzo szybki kiedy działa
    Wadyz reguły nie działa
    Miejscowośćkraków
  • ~DJWielkiCh / 2022-10-29 21:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy dostawca internetu jakiego kiedykolwiek miałem. W 1 mieszkaniu myślałem że może być to wina specyfikacji starej kamienicy. Po przeprowadzce do nowego mieszkania w nowym bloku na woli stwierdziłem, że dam im jeszcze jedną szansę. Internet działa jak gówno, 2000000 mbs na sekundę nie pozwala na obejrzenie średniej jakości filmiku na youtubie bez przerywania. Po kontakcie przyjedzie fachowiec, który powie że wszystko jest jak ma być. Odradzam serdecznie
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Jola / 2022-10-29 11:17
    Ocena: 1.50 / 5
    Potwierdzam wszystkie najgorsze opinie, miała być super prędkość a jest tragedia,internet po kablu w Warszawie a rwie raz za razem,po przełączeniu komputera na internet mobilny z telefonu dopiero jest ok a ten z telefonu nie jest najszybszy więc jaki musi być ten UPC po kablu...odradzam, żałujemy tej umowy,na pewno poszukamy innej firmy najszybciej jak to możliwe, najbardziej lichy internet z telefonu,mobilny jest lepszy niż to co po kablu oferuje UPC!
    WadyPrędkość i stabilność połączenia
  • ~Momomoa / 2022-10-28 14:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam usługi firmy UPC
    Kontakt fatalny, klient jest lekceważony, brak jakiejkolwiek komunikacji
    Zaletybrak
  • ~Lilzonsi@gmail.com / 2022-10-28 12:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragiczna firma nie polecam,traktowanie stałego klienta poniżej dna i 100m w dół.
    ZaletyBrak
    WadyZa duzo
  • ~Daniel / 2022-10-27 14:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia i z internetem i z tv. Internet przerywa non stop a w tv obraz się psuje, piksele się robią. Stało się tak odkąd play przejął upc. Wcześniej była rewelacja.
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie możliwe
    MiejscowośćTychy
  • ~Aga / 2022-10-27 14:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia internet, ścina non stop, kilka razy dziennie. TV pikseluje. Spadliście na psy upc!
    ZaletyNie ma
    WadySame wady
    MiejscowośćTychy
  • ~Tomasz / 2022-10-27 08:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Zdecyzdowanie nie polecam. Po zakończeniu umowy na pewno jej nie przedłużę.
  • ~internet / 2022-10-26 20:22
    Ocena: 1.00 / 5
    najgorszy internet jaki istnieje, gdyby nie to ze tylko on moze dostarczać uslugi bym nigdy tego gowna nie wział
  • ~HMz / 2022-10-26 18:11
    Ocena: 1.50 / 5
    Witam.
    Zakończyłem współpracy z UPC po ponad 2 lat.
    Kontakt z nimi fatalne.
    Internet niby Światowid ale wątpię bo mają na grubszym kablu i to przerywa.
    Cena jest wysoka dla porównania z T-Mobile z tymi samymi parametrami i na ciekiem kablu i bez przerywania i 6 miesięcy pierwszy za 0 zł oraz instalacje 0 zł.umowa taka sama jak z UPC 2 letnia.
    Instalacja pan instalator robił łaskę w UPC.
    Podsumując nigdy z tym operatorem, który nazwa się UPC
    ZaletyBrak
    WadyPełen wad
    MiejscowośćKraków
  • ~xxx / 2022-10-26 18:09
    Ocena: 2.00 / 5
    Jeśli tak traktuje się w UPC ludzi, to nikomu tego nie życzę.
    Pan, który miał zamontować u mnie internet postanowił się nie zjawić w godzinach, które odpowiednio wcześniej ustaliliśmy.
    Ogromną głupotą jest również zakres godzin 15-17.
    Może się zjawi o tej, może o tej…zero konkretów.
    Tak czy inaczej nie zjawił się w ogóle. Jak zadzwoniłam do doradcy, okazało się, że bez wcześniejszego poinformowania mnie, została zmieniona godzina montażu.
    Przesunięto mnie na ostatnie godziny pracy, czyli po 19:00
    Straciłam cały dzień, niepotrzebnie zwalniałam się wcześniej z pracy, a co za tym idzie straciłam pieniądze, które mogłam mieć na koncie, gdybym została zgodnie z grafikiem.
    Nie polecam, brak komunikacji jakiejkolwiek i jest to dla mnie jedna wielka paranoja.
    MiejscowośćKatowice
  • ~Dariusz_Darter / 2022-10-26 09:44
    Ocena: 2.25 / 5
    Witam wszystkich
    Zanim kupicie ściemę warto przeczytać warunki techniczne jaki otrzymałem od UPC (linki na samym dole) po tym jak upomniałem się że mam za małą prędkość. Oczywiście w trakcie rozmowy ze wsparciem technicznym prędkość rosła nawet;) do 650mb/s (mam podpisaną umowę na 1000 mb/s). Po zakończeniu rozmowy natychmiast spadało do 300mb/s i tak było 4 może 5 razy pod rząd. Przy ostatniej rozmowie dostałem linki do parametrów technicznych usług internetowych ważne od 4 września 2022r.
    Zaletybrak
    Wadyzaniżanie prędkości łącza
    MiejscowośćKraków
  • ~Michał / 2022-10-26 08:39
    Ocena: 1.25 / 5
    W tym roku przeniosłem sie z Vectry gdzie miałem 50 mbs, obecnie w UPC mam 500 ale nie widze jakiejkolwiek różnicy w szybkości działania. Nie działa płynnie, często bardzo wolno, poza tym brak jakiegokolwiek kontaktu poza robotem, nawet wysłac maila, czy formularza nie można. Trochę rzadziej niz w poprzedniej firlmie, wystepuja przerwy w dostawie internetu. Za duża cena w stosunku do słabej jakości.
    Wadybrak kontaktu z firmą, częste zacinanie, strony otwieraja sie wtedy bardzo wolno
    MiejscowośćTychy
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

VECTRA
Ocena: 1.65, ilość opinii: 3298
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.06, ilość opinii: 2958
UPC Internet
Ocena: 1.86, ilość opinii: 2804
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2483
Play Online
Ocena: 1.79, ilość opinii: 1906
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1804
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2790
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2683
Plus
Ocena: 1.44, ilość opinii: 1864
T-Mobile
Ocena: 1.54, ilość opinii: 1625
mBank
Ocena: 1.74, ilość opinii: 1415
Orange Neostrada
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1146