Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Kraków opinie

  • ~pyrcius / 2018-04-06 09:38:35
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    Jestem klientką upc od ponad 6 lat. Początkowo internet był poprawny, nie miałam zastrzeżeń. Po zmianie oferty, musiałam wypowiedzieć umowę żeby dostać ofertę zbliżoną dla tej dla nowych klientów, wymieniono mi router na nowy "connect box" internetu notorycznie nie ma :( przynajmniej raz na miesiąc muszę robić twardy reset i zmieniać tym samy wszystkie ustawienia i hasła sieci - proces trwa około 40 minut. Na infolinii dowiaduję się ze technik może przyjechać za tydzień, kiedy już uda się ustalić wizytę a internet jakimś cudem się uruchomi wizyta technika zostaje odwołana <3 w efekcie technika nie widziałam na oczy a internetu nie ma. Dodam że często pracuję zdalnie z domu wiec internet nie jest mi potrzebny tylko do Netflixa ;) Co do samego świetnego connect boxa spodziewałam się małego urządzenia łatwego do wkomponowania w pomieszczenie, a dostaliśmy wielkie pudło wyglądające jak coś z przełomu wieku.
    Zaletykiedy internet wreszcie zadziała (jeśli) prędkość jest ok
    Wadybrak stałego podłączenia
    ciągłe awarie
    długie oczekiwanie na połaczenie z infolinią
    Miejscowośćkraków
  • ~Max / 2016-04-02 23:15:55
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 3.75 / 5
    Mieszkam w krakowie .Jestem z upc 8 lat.Zaczynałem przygodę z internetem 30Mb/s. 2 razy w miesiącu awaria.Brak internetu 2-3 dni.Prace modernizacyjne.Odpowiedz UPC.Zrezygnowałem z telefonu.(Niedziałający internet to i brak telefonu).Zostałem po dwóch latach Z internetem 60Mb/s. Awarie stały rzadsze .Ze trzy przez 2 lata. Zato deklarowana prędkość to tylko życzenia...Wymiana modemu poprawiła sprawę. Jak w budynku zaczęło przybywać nowych posiadaczy uslug upc poziom sygnału czasem miał 30 procent tego co powinien.TV z dekodera Philipsa jedna wielka mozaika. Czasem trzeba było wyłączyć dekoder i go na nowo włączyć zęby złapał synal TV . Tak że podziękowałem upc za ich TV.Nową umowę zostałem tylko z internetem 60 Mb/s. A tu zaczęły się prawdziwe prace modernizacyjne.Wymiana kabli i podstacji.Skusiłem się na zwiększenie prędkości do 120Mb/s.Obecnie wszelkie awarie i braki sygnału internetu nie maja miejsca. Prędkość deklarowana 120Mb/s w praktyce jest do 112Mb/s po kablu i Wifi.(5GHz modem Ubee EVW3226) Telewizja upc u sąsiadów ma dalej tendencje do mozaikowania.
    ZaletyW mojej lokalizacji (kraków)najtańszy internet o takiej prędkości i stabilności działania.
    WadyWalka o prawa klienta.Stary klient jest zobowiązany tylko do płacenia abonamentu.Nowe usługi i niższe ceny tylko dla nowych klientów.
  • ~Kuku / 2018-10-26 14:02:53
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 3.00 / 5
    Dekodery dość awaryjne - najczęściej się wieszają. Pojemność nagrywarki mogłaby byc większa. Ogólnie przez ponad 10 lat użytkowania większych problemów nie było.
    Zrezygnowałam bo sprzedawcy byli nachalni proponując przy odnowieniu umowy wyższą cenę niż dotychczas (dla stałego klienta od 10lat). W punkcie obsługi spotkałam się ze "ścianą", sztywnymi regułami obsługi. Wszystko przebił Pan "opiekun budynku" kiedy do niego zadzwoniłam - dostał info o mojej rezygnacji i pytanie czy może on mi coś fajnego zaoferuje. Nic mi nie zaoferuje, mam dzwonić za miesiąc. Nie przekonało go nawet, że wtedy będę mieć juz tv od konkurencji i nie zadzwonię.
    Obsługa sprzedażową dla aktualnych klientów leży... Jak by im nie zależało.
    ZaletyDuża ilość kanałów TV
    Miejscowośćkraków
  • ~Rafał / 2018-01-16 21:16:43
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 3.00 / 5
    Internet z upc posiadm od kilku lat, działa przeciętnie - raz lepiej raz gorzej. Problem jest kiedy działa gorzej bo wtedy trzeba zgłosić awarię w telefonicznym biurze obsługi klienta. W tym przypadku podejście do klienta niestety jest mierne - obsługa niekompetentna albo mają niesamowity bałagan w przepływie informacji miedzy przyjmującymi zgłoszenia a technikami albo coś innego tam szwankuje. Efekt jest taki że awarię internetu trwającą 7 (!) dni zgłaszać trzeba było 3-krotnie. Za każdym razem informacja że zgłoszenie zostało przyjęte i technik pojawi się o określonej porze dnia - niestety nie pojawił się. BOK nie umiał wytłumaczyć dlaczego. Jakość usług przeciętna ale obsługa techniczna fatalna. NIE POLECAM.
    Wadysłaba obsługa klienta
    słaby serwis
    Miejscowośćkraków
  • ~Jerzy / 2019-09-08 08:59:44
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.50 / 5
    Jak na taką wielką firmę to totalne dziadostwo zero kultury co do klienta.
    Kontakt z biurem obsługi klienta jak w 80 latach ,totalne zero konkretnych informacji w punkcie Carrefour Czyżyny ,nie rozumię po co tam siedzą dwie osoby skoro nic się nieda załatwić tylko naganiają klientów !!!!
    Nie polecam UPC!!!!
    Od 20 lat jestem klientem i płacę rachunki dwa razy większe niż nowy klient i nie mogę zmienić taryfy PATOLOGIA złodziejska firma
    ZaletyNIEMA ŻADNYCH ZALET
    WadySAME WADY
    Obsługa ,ceny abonamentu dla klientów stałych bardzo wysokie,kontakt z biurem ,punkty informacyjne i wiele innych kierowców wad .....
    Miejscowośćkraków
  • ~Lolo / 2018-08-21 17:35:21
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Zero uczciwości i fatalne podejście do klienta. Można kombinować wstawiać kruczki w umowie żeby wydusić jeszcze jakieś pieniądze od klienta, ale bądźcie pewni że taka strategia zaprowadzi was do upadku. Tego wam życzę. Przy podpisywaniu umowy mówi się jedno umowa wygląda na jasną i klarowną oczywiście nie dajcie się zludzic. I tak wydoją was jak mogą. Umowa terminowa okaże się przechodzić w bezterminową z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Więc 2 miesiące w plecy płatności macie gwarantowane.
    ZaletySzybki
    WadyNie uczciwość
    Częste zawieszania się routera
    Brak stabilności
    Miejscowośćkraków
  • ~jolanka / 2016-02-26 22:38:43
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    nie polecam płacę za 250 Mb/s a dostaję 41/20, jak chciałam to reklamować to dostałam odpowiedź, że mam zapłacić jeszcze za przyjście technika 50 PLN, zaznaczę, że płace około 100 PLN za internet, to jest bezczelność i chamstwo, cały czas wmawiają ludziom, że może to kwestia wirusa, sprzętu itp., zastanawia mnie tylko dlaczego za granicami naszego państwa korzystając z internetu takich problemów nie mam i tam internet mi działa na tym samym sprzęcie u innego operatora pokazując przy speed teście 250/50 Mb/s
    Zaletynie ma żadnych zalet, nikomu nie polecam ich usług
    Wadysame wady, nie mogę o ich usługach powiedzieć ani jednego pozytywnego zdania
    korzystam od kilku lat i za każdym razem słyszę, że jak zapłacę więcej to już problem zniknie, od roku płacę 100/m-c, miejsce kraków
  • ~Anna / 2018-07-26 23:30:59
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Strona upc nie działa praktycznie nigdy, płatności dokonuje się po 15 minut, strona cały czas się zwiesza, czasami wyświetla się komunikat o pomyślnym zrealizowaniu transakcji podczas gdy w rzeczywistości transakcja nie przebiegła tak jak trzeba. Obsługa telefoniczna jest zazwyczaj miła chociaż na połączenie czeka się długo, natomiast panowie przychodzący wymienić stary router na jeszcze starszy są albo niekompetentni albo niemili. Firma zdecydowanie nie jest godna polecenia więc jeśli tylko ma się alternatywę, proponuję z niej skorzystać
    Zaletybrak, ewentualnie brak alternaty chociaż ciężko to uznać za zaletę firmy
    Miejscowośćkraków
  • ~Anna / 2017-07-03 16:13:22
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.50 / 5
    Jesli chodzi o siec upc i łącznąść jest beznadziejna.
    U mnie w bloku gdzie znajdowala sie skrzynka z ta siecia - ciagly brak zasiegu.
    Bywaja momenty kiedy telefony stacjonarne wylaczaja.
    Ta siec to kpina.
    Moj transfer wifi nawet gdy siedze wiza wis skrzynki jest beznadziejna.
    A zeby sie dodzwonic, Masakra.
    Juz nie wspomne ile razy im sie zdazylo włączac - wylaczac internet, kablowke i siec telefonii u mnie w bloku (kazdemu kto mial ta siec) to jest po prostu nie dopomyslenia.
    LUDZIE !!! Reklamujcie i dzwoncie i ich JE**Cie !!! niech oni sie wezma do roboty !!!
    Wadyslaby zasieg
    brak profesjonalnej obslugi
    kraków
  • ~Karol / 2017-11-11 13:51:10
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.75 / 5
    Mieszkam w krakowie i posiadam podpięty internet UPC. Niestety nie mogę go zmienić, ponieważ nie jestem właścicielem mieszkania. Ten internet to tragedia. Nie ma dnia żeby coś nie działało. Dzwoniąc z problemami na infolinię dowiaduję się, żebym się nie dziwił że internet się zacina, cytuję: "w dzisiejszych czasach 6Mb/s to mała prędkość bo gry mają coraz większe wymagania". Nie mogłem w to uwierzyć. Takie brednie mogą wciskać żulom pod sklepem. Na wsiach można mieć bardziej niezawodny i tańszy internet niż to całe UPC. Totalna, totalna porażka. Przy próbie zgłoszenia problemów konsultant straszy mnie, że poniosę koszty przyjazdu operatora.
  • ~Darek / 2018-09-24 21:46:38
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    Naciaganie klienta wprowadzanie w błąd pezy kazdej ofercie telefonicznej zawsze przy rozmowie przedstawiane sa inne warunki a potem okazuje się ze ze trzeba za cos placic chociaz w ofercie praciwnicy twierdza ze jest okres próbny
    ZaletyDla stalego klienta żadne
    Wadywprowadzanie w blad przy telefonicznych ofertach niby okres probny jest oferoeanu a potem okazuje sie ze trzeba placic kary za odstapienie naciaganie i oszukiwanie
    Miejscowośćkraków
  • ~ela / 2018-08-21 20:53:21
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    Chcę uczulić klientów na montaż kabli.Pracownik upc montując kabel trafił na zbrojenie, więc odpadł płat tynku i zrobiła się dziura po czym wywiercił następną a tamta została.Kabel poprowadzony jest w ten sposób,że wbite są gwoździe w panele.Pisałam do dyrekcji niestety popierają takich partaczy.Odpisali,że późno zgłosiłam.Ja tego nie zauważyłam od razu ponieważ w mieszkaniu mieszkał lokator i dopiero kiedy opuścił lokal zobaczyłam tą dziurę.Skandal!!!!!pracownik nie miał poczucia naprawy szkody,a dyrekcja ma to w nosie!!!
    Miejscowośćkraków
  • ~Robert / 2016-10-24 12:06:49
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.50 / 5
    Jestem użytkownikiem tv telefon internet od samego początku upc w krakowie i zawsze chwaliłem niestety obecnie od około pół roku totalna kompromitacja internetu , ciągłe zrywki , spadek transferu . Serwis wymienił router i dalej nic . Ogólnie rzecz biorąc zmierza to w złym kierunku i nad następną umową mocno się zastanowię . Miejsce kraków Mistrzejowice.
    ZaletyTv jest OK ale na Mediabox.
    WadyCoraz gorszy zrywający się internet 250Mb . Serwis wymienia router i nic .
  • ~P / 2018-11-02 17:20:06
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 2.00 / 5
    To coś, co upc nazywa internetem, to kiepski i nieśmieszny żart, awaryjność jest na fatalnym poziomie, zarówno na Śląsku jak i w Małopolsce "internet" miewa najwyraźniej humory, bo potrafi przez tydzień działać tak, jakby połączenie było przerywane co dwie minuty przez nawet osiemnaście godzin dziennie, lepiej iść do Orange, "internet" w upc nadaje się tylko do wypowiedzenia umowy.
    Miejscowośćkraków, Tychy, Katowice, Warszawa
  • ~Precz z UPC / 2018-07-06 10:52:40
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.75 / 5
    Poszukaj internetu gdziekolwiek tylko nie w UPC. Zaoszczędzisz w ten sposób mnóstwo nerwów. Firma bardzo nieprofesjonalna. Zresztą spróbuj się do nich dodzwonić do działu serwisowego, aby zgłosić awarię. Zaleje Cię krewa jasna.
    Zaletybrak
    WadyMasakryczna obsługa. Internet często się wiesza.
    Miejscowośćkraków
  • ~Kiril / 2018-09-25 10:56:26
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Ukryte płatne usługi.
    Upload jest 10 razy mniejsza niż Download.
    Jeśli masz kabel z upc w mieszkaniu, będziesz musiał zapłacić 60zl za połączenie.
    Nowi klienci 150 - i starzy? Zgadza się. Nic. Tylko dodatkowe opłaty.
    Ciągłe problemy z Internetem.
    WadyUpload jest 10 razy mniejsza niż Download
    Ciągłe problemy z Internetem
    Miejscowośćkraków
  • ~neon / 2018-11-06 00:24:55
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 5.00 / 5
    jak wam się nie podoba upc to weźcie sobie biedanet na ipv4 to będziecie się pienić co chwile i zostaniecie z dwiema umowami , w tej chwili upc wyprzedza innych dostawców neta o kilka lat świetlnych - a pozatym znając życie macie stare komputery z przed kilku lat bez 5ghz z kartą do 100mb/s - żałosne
    Wadybrak
    Miejscowośćkraków
  • ~Adam K. / 2016-04-08 22:35:07
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem z krakowa, posiadam internet upc od 2012 roku. W każdym miesiący jest przynajmniej jedna awaria internetu. Jest tanio ale tylko dla nowych klientów. Jestem również graczem i myslałem że 60mb/s będzie mi starczać na grę. Niestety do komputera dochodzi ( w najlepszych momentach ) 20mb/s a kupuje i płacę za 60!
    ZaletyBRAK
    Wady-częste awarie -drogo -kupujesz pakiet z 60mb/s a otrzymujesz ledwo 20mb/s -okropna obsługa klienta Mozna jeszcze wiele wymieniać
    od 2012
  • ~Piter / 2018-09-25 21:55:03
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.50 / 5
    Usługa internet w krakowie. Deklarowane 150 Mbs uzyskiwane w teście na kablu 90 Mbs, po wifi to już tylko 20-30 Mbs. Niestety brak alternatywy.
    ZaletyBrak
    WadySłaba prędkość, częste braki sygnału.
    Miejscowośćkraków
  • ~Ewa W. / 2018-09-13 13:18:34
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Stanowczo odradzam!!!
    Firma upc robi z człowieka idiotę. Totalna dezinformacja. Konsultanci mówią co im się podoba, podają sprzeczne informacje. W rezultacie za internet musimy płacić podwójnie, nie możemy zrezygnować z niego z dniem teoretycznego wygaśnięcia umowy.
    Totalna paranoja!!!!
    Nie polecam!!!!!!!
    Miejscowośćkraków
  • ~Precz z UPC / 2019-08-17 15:03:31
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalnie działający internet. Przerywa, znacznie odbiegające parametry od deklaracji
    Zaletybrak
    Wadypowolny internet, obsługa klienta jako lekarstwo naciąga na wyższy pakiet
    Miejscowośćkraków
  • ~Jacek / 2018-01-28 21:11:11
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem klientem upc już od paru dobrych lat i coraz bardziej przekonuje się do zmiany w usługach telewizyjnych i internetowych. Place 125zł miesięcznie za Internet+Telewizor i co???... Oferta telewizyjna KICHA Internet ( w niedzielę wieczór nie ma szans na oglądanie filmu z neta)!!!! Żal żal żal!!!!
    Miejscowośćkraków
  • ~Janek / 2017-08-10 15:15:50
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy dostawca internetu. Lepiej nie podpisywać z nimi umowy, bo można stracić trochę nerwów.
    Zaletybrak,
    Wadyzapłacisz więcej niż zakładasz
    kraków
  • ~Slawek / 2018-03-17 20:37:24
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 4.00 / 5
    Dobry stosunek ceny do jakości bardzo miła opsługa
    ZaletyDobry stosunek ceny do jakości
    WadyBez wad
    Miejscowośćkraków
  • ~Mirek / 2017-10-12 17:14:45
    Dostawcy internetu › UPC Internet
    Ocena: 1.00 / 5
    Straszne dziadostwo, jeszcze rano i w nocy działa ok, ale po południu jak ludzie wrócą do domów to Internet upc zacina się strasznie, a niby mam prędkość do 125mb/s
    WadyZacina sie
    kraków