Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

UPC Internet opinie

Ocena na podstawie 2805 opinii

1.86 / 5

  • Niezawodność
    1.73
  • Obsługa klienta
    1.67
  • Cena
    2.04
  • Parametry
    2.03
  • Cena/Jakość
    3.00
  • Oferta
    5.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~J.C. / 2022-11-22 14:32
    Ocena: 1.25 / 5
    Stara instalacja w budynku wielorodzinnym.przerwy w dostawie internetu i tv,mimo wielokrotnych wizyt technika żadnej poprawy .Więc czeka mnie rezygnacja i szukanie innego operatora.
    ZaletyŻadnych
    WadyInstalacja rozprowadzona kablem antenowym blisko 10 lat temu jeszcze przez poprzednich operatorów
    MiejscowośćRawicz
  • ~Pissek / 2022-11-22 09:55
    Ocena: 3.75 / 5
    Telewizja na żywo ma opóźnienie około 10 sekund. W M jak miłość to nie przeszkadza, ale w meczach reprezentacji już tak. Pół osiedla krzyczy z radości, Pół uruchamia się po 10 sek. PONOĆ NIE DA SIĘ NIC ZROBIĆ.... NASTĘPNY OPERATOR BĘDZIE INNY.
    ZaletyDziała plynnie
    Wady10 sekundowe opóźnienie wobec innych operatorów w transmisjach na żywo jest problemem.
    MiejscowośćGdańsk
  • ~Gameleon / 2022-11-22 08:06
    Ocena: 2.00 / 5
    Najgorszy net w Polsce wyawala taki ping w grach że się nie da grać i to nie z mojej winy tylko z ich winy, więc moja opinia jest taka że jakby nie umowa to bym wyrzucił to przez okno
    ZaletyNie ma
    WadyCały internet to wady
    MiejscowośćChorzów
  • ~Marcin / 2022-11-22 07:55
    Ocena: 1.50 / 5
    UPC czyli synonim i kwintesencja bałaganu, fatalnej jakości i dyletanctwa konsultantów... Zostałem wprowadzony w błąd i na CAŁY TYDZIEŃ,w momencie kiedy rozpoczął sie mundial, zostałem pozbawiony dostępu do internetu jak i TV... Ręce opadają, brak slow aby skomentować te farse... Przestrzegam przed tym dostawca!!!
    ZaletyBrak
    WadyPelen wachlarz
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Marlin / 2022-11-22 07:20
    Ocena: 1.50 / 5
    Internet z UPC to jakaś kpina. Wi-Fi praktycznie nie działa. Ciężko odpalić nawet stronę w telefonie. Prędkość w umowie do 300Mb/s, w praktyce raczej nie przekracza 7-9Mb/s co wiąże się z tym, że w domu nie można odpalić nawet termomixu.
    ZaletyBrak
    WadyZa mała rubryka, żeby opisać wszystkie
    MiejscowośćZielona Góra
  • ~Mateusz / 2022-11-21 12:30
    Ocena: 2.75 / 5
    Bardzo fajna oferta i obsługa w momencie popdisywania umowy.

    Praca zdalna 1-2 osoby kabel + wifi + 1-2 telefony na wifi.
    Wszystko super bez jakichkolwiek zakłóceń.

    Mija kilka, kilkanaście miesięcy to o ile pracy na kablu względnie okey, aczkolwiek dało się odczuwać zawirowania: streaming , gry online multiplayer to na wifi jakaś tragedia.
    Zrywa połaczenia strasznie muli: ping 50ms, download 3mb, upload 0,8mb nawet takie wyniki testów.

    Co odpowiada konsultant nigdy żaden dostawca internetu nie da gwarancji że na wifi będzie podobna jakośc połaczenia jak na kablu jeżlei hcodiz o ping i transfer.

    Oczywiscie mam swiaodmosc i nic takiego nie oczekuje, oczekuje że będzie chodziło dobrze stabilnie wystaczy 10mb stabilnego łącza.
    Nie wiem czy inny dostawcy też tak mają ale UPC pod tym względęm to jakaś tragedia.
    ZaletyDobra oferta w momencie podpisywania umowy.
    WadyBardzo kiepskie działanie na wifi
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Jacek / 2022-11-19 08:18
    Ocena: 2.00 / 5
    Mam domowy internet UPC w Rzeszowie i nie polecam cały czas zacina bardzo słaby więcej go nie wezmę nie polecam !!!
    ZaletyBeznadziejny
    WadyCały czas zacina
    MiejscowośćRzeszów
  • ~Paula / 2022-11-17 13:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści! Mogłaby się rozpisywać jak toczyłam z nimi batalię, kiedy zrezygnowałam z ich usług i miałam nadpłacone pieniądze. Do dziś nich nie odzyskałam! Dla mnie to złodzieje. Porozumienie się z konsultantami na czacie czy telefonicznie tylko niszczą ci nerwy. Mają tam burdel, nic nie wiedzą, żadnej pomocy ani informacji nie są w stanie udzielić poprawnie, słyszałam tylko "oj, nie wiem jak to się stało, że Pani nie otrzymała jeszcze nadpłaty, takie sytuacje się u nas nie zdarzają".
    Tragedia, nigdy więcej UPC!
    Zaletyżadnych
    Wadywszystko, przede wszystkim tragiczna obsługa klienta !
  • ~Paweł / 2022-11-16 19:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet i tv z upc to dramat pierwszy miesiąc chodzilo fajnie po miesiącu dramat więcej buforowania niż oglądania. A obiecuwali że tylko wprowadza ruter do domu i będzie chulac. A teraz jak składam reklamację to niczego nie gwarantują. Oszuści i tyle.
    ZaletyBrak
    WadyCały czas jakieś błedy
    MiejscowośćŻory
  • ~Pitong / 2022-11-16 12:24
    Ocena: 2.25 / 5
    Naganiacze pracujący w UPC zrobią i obiecają wszystko aby zwerbować nowego klienta. W momencie podpisania umowy czar pryska i człowiek zostaje pozostawiony sam sobie. Jakakolwiek awaria, jakikolwiek problem to godziny jak nie dni spędzone w oczekiwaniu na reakcję ze strony UPC. Czarę goryczy przelał fakt wystawienia faktury osobie zmarłej, pomimo wcześniejszego zgłoszenia zgonu i otrzymania dokumentu potwierdzającego rozwiązanie umowy.
    ZaletyDo puki wszystko działa to jest ok
    WadyRozwiązywanie problemów, utrudniony kontakt, ogólnie obsługa klienta
    MiejscowośćBydgoszcz
  • ~wp / 2022-11-15 05:40
    Ocena: 1.75 / 5
    Warszawa Ochota - brak Internetu po kilka godzin na dobę każdego dnia. Biuro obsługi klienta nie dla ludzi.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Marcin / 2022-11-15 00:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Usługi UPC/Play to tragedia. Nie polecam!!!
    Usługi UPC/Play oceniam jako jedne z najgorszych z którymi się spotkałem. Usterkę zgłaszałem do biura obsługi klienta 5 razy i nik się tym nie zajął. Byłem też w salonie UPC/Play i też nic nie pomogło. Cała sytuacja trwa około 2 miesięcy. Ogólnie rzecz ujmując tragedia. Moje drzwi do mieszkania znajdują się blisko piszącej skrzynki i starsznie ten dźwęk mnie irytuje. W nocy jak jest cicho, to nie można spać. Nigdy więcej nie zamierzam podpisywać z Waszą siecią żadnej umowy. Nadmieniam, że do ustalenia operatora skrzynki, która jest zepsuta i bardzo głośno piszczy dzwoniłem również do Orange i Multimedia. Serwis techniczny był już drugiego dnia po zgłoszeniu. Na moje nieszczęście okazało się, że to jest Wasza skrzynka, czyli UPC. To jest jakaś kpina. Ogólnie odradzam wszystkie Wasze usługi.
    WadyBardzo słaba obsługa klienta.
  • ~Andrzej / 2022-11-13 16:02
    Ocena: 2.50 / 5
    TV ok , jakość obrazu i dźwięku ok. Niestety całkowity brak możliwości kontaktu z kimś kompetentnym. Na stronie moje upc nie można się zarejestrować.
    MiejscowośćPłock
  • ~23123 / 2022-11-12 23:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Youtube jakość: 144p i się zacina a ping to 9000 :) i tak codziennie a wymówka ta sama "Serwery obciążone" STFU NA WAS
    ZaletyBRAK
    WadyMnóstwo!
    MiejscowośćKatowice
  • ~slawomir / 2022-11-10 21:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Olewczy stosunek do klienta nie polecam. Mają wszystko gdzies. Firma krzak. Dzisiaj dzwoniłem. Awaria sprzętu. Muszę czekać 98 godzin. Zenada. A co najważniejsze kontaktuj się tylko internetowo. Jak ja go nie mam bo padł. Poszedłem do kolegi który ma podpiąłem się się i po czwartym pytaniu zakończył się czat. Dziekuje. Jesteście do dups...
    ZaletyZadnych
    WadySame
  • ~Marek / 2022-11-09 16:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadziejna obsługa na usunięcie usterki każą czekać 2 tygodnie nie mają monterów nie polecam.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Karolessi10 / 2022-11-09 15:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia, po prostu oszustwo. Od pół roku nie korzystam z tego Internetu mimo że mam podpisaną umowę. Internet jest wolny, nie działa, nie łączy mi się z komputerem.... Musiałem przejść na hotspota z komórki. Nie mam siły do czegoś takiego.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko od jakoś po obsługę.
  • ~23123 / 2022-11-08 18:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Wow kolejny dzień kolejna proażka UPC XDDDD na discordzie 7600 pingu w grach po 3000 przeglądarka sie pali od samego przeglądania facebooka czy yt
    ZaletyBRAK
    WadyMNÓSTWO
    MiejscowośćKatowice
  • ~Sylwia / 2022-11-07 17:26
    Ocena: 2.00 / 5
    Obsługa klienta w UPC to jakiś dramat. Zero szacunku i odpowiedniego podejścia. Na infolinii ciężko czegokolwiek się dowiedzieć. Zamówiłam wizytę montera na którą czekałam tydzień. W dzień wizyty monter nie przyjechał na czas. Nie otrzymałam informacji nawet o której mniej więcej godzinie się pojawi. Pani na infolini była niemiła i mało pomocna.
    Korzystamy z UPC już któryś raz ale na pewno ostatni bo obsługa jest na żenującym poziomie.
    Odradzam każdemu!
    ZaletyBrak
    WadyŻenująca obsługa klienta
    Słaba jakość
    MiejscowośćWrocław
  • ~E / 2022-11-07 14:06
    Ocena: 1.00 / 5
    HORROR- powinien się ktoś tą firmą zająć (FEDERACJA KONSUMENTA)(URZĄD SKARBOWY)
    ZaletyBRAK
    WadyWszystko ,konsultanci,mechanicy,usługi itp.
    MiejscowośćNowy Sącz
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

VECTRA
Ocena: 1.65, ilość opinii: 3298
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.06, ilość opinii: 2958
UPC Internet
Ocena: 1.86, ilość opinii: 2805
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2483
Play Online
Ocena: 1.79, ilość opinii: 1906
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1804
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2790
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2683
Plus
Ocena: 1.44, ilość opinii: 1864
T-Mobile
Ocena: 1.54, ilość opinii: 1625
mBank
Ocena: 1.74, ilość opinii: 1415
Orange Neostrada
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1146