Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Szybki Internet opinie

Ocena na podstawie 2506 opinii

2.13 / 5

  • Niezawodność
    2.04
  • Obsługa klienta
    1.94
  • Cena
    2.46
  • Parametry
    2.17
  • Cena/Jakość
    1.50
  • Oferta
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Marta / 2020-03-17 16:22
    Ocena: 1.25 / 5
    Od czwartku 12.03 brak internetu. Awaria zgloszona, problem mial byc rozwiązany w ciagu 48h. Kilka razy ponownie zgloszone, 'ktos mial przyjsc', do tej pory usterka nie naprawiona. W chwili obecnej kontakt przez infolinie praktycznie niemożliwy.
    MiejscowośćLublin
  • ~Damianantyfannetii / 2020-03-15 18:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak internet chodzi to jest cud. Obsługa klienta fatalna.
    ZaletyBRAK
    WadyWSZYSTKO
    MiejscowośćKraków
  • ~Szymon / 2020-03-15 18:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet jest po prostu nie możliwy nie dość że jak się dzwoni do nich to zazwyczaj jak się powie że internet nie działa od kilku/kilkunastu dni operator się rozłącza. ten internet to jest porażka wrzucam zdj speedtestu i tak to wygląda u mnie od jakiś 7 dni https://www.speedtest.pl/test/236267831 0.03 Download 0.07 Upload i ping około 100ms nie ma szans w cokolowiek pograć a o oglądaniu filmów nie ma mowy

    Nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
    MiejscowośćWrocław
  • ~Konrad Muter / 2020-03-14 13:08
    Ocena: 3.00 / 5
    Witam, mam do opowiedzenia historię pewnej usterki, moja usterka trwa już od 4 marca godzin rannych. Zgłaszałem usterkę już parokrotnie, odpowiedziano mi, że trwa modernizacja i prowadzony jest światłowód - ok, jestem w stanie to zrozumieć, lecz kabel jest poprowadzony od mniej więcej 4 dni, a technika który podłączyłby Internet jak nie było, tak nie ma. Sprawa dotyczy całego bloku. Z tego, co się dowiedziałem, w samej mojej klatce jest 6 mieszkań z "netią", wszyscy zgłaszają ten sam problem, niektórzy ponoć codziennie, a Państwo mają nas, że tak się wyrażę w głębokim poważaniu. Od Państwa pracownika pracującego pod tym numerem: 223526468 usłyszałem wczoraj, że technik na 100% będzie u mnie 13.03.2020, jak się Państwo domyśla kolejny raz zostaliśmy zignorowani. Wobec takiego zachowania, jestem zmuszony udostępniać tą wiadomość na każdym profilu Waszej firmy jaki znajdę. Tylko błagam, proszę się nie tłumaczyć stanem zagrożenia epidemiologicznego, mieliście Państwo wystarczająco dużo czasu na usunięcie usterki. Nie ma tutaj żadnych zgromadzeń ludzkich, także można być spokojnym o bezpieczeństwo pracowników. Są jedynie ludzie pozamykani w domach, często starsi, pozbawieni jakiegokolwiek kontaktu ze światem, ponieważ usterka dotyczy także telewizji. Moja frustracja spowodowana jest nie tym, że nie mogę zobaczyć ulubionego serialu na netflixie, tylko tym, że od poniedziałku internet będzie potrzebny w pracy zdalnej, a już w ten weekend przy e-learningu. W takim wypadku odliczenie dni bez usługi od faktury to trochę zbyt mała rekompensata. Proszę o szybką odpowiedź, choć znając państwa procedury niewiele ona wniesie.
  • ~Adam / 2020-03-08 16:05
    Ocena: 4.50 / 5
    W Rudzie Śląskiej internet działa dobrze z Netii mam 300 mega i telewizje w komplecie -opłata 50 zł co miesiąc. Od zeszłego roku mam ten internet i nie miałem jeszcze awari. Firma która zakłada internet twierdzi ze dzwonila do mnie i nie odbierałem a to nieprawda ale dlatego czekałem długo na podłączenie. ..
    ZaletyDobrze działa ,stabilny
    Wady dlugi brak kontaktu w sprawie podłączenia
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~jebacnetia / 2020-03-04 23:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Chyba najgorszy dostawca internetu . Jeżeli jesteś masochistą lub lubisz płacić za internet , którego prędkość jest tak wysoka (w teori 100mb/s xdxdxdxdxddxxdxddxxdxd) , że często wiadomości dochodzą po kilku minutach.
    ZaletyMożna z niej zrezygnować (Polecam)
    WadyIstnieje .
    Praktycznie o każdej funkcji tego internetu tego dostawcy można coś złego powiedzieć .
    MiejscowośćBiałystok
  • ~Adam / 2020-03-02 09:14
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM
    Bez zgody wciskają usługi dodatkowe (ePrawnik) na 2 lata i nie da się wypisać.
    Łącze słabe i niestabilne.
    MiejscowośćBiałystok
  • ~Karol / 2020-02-29 19:35
    Ocena: 4.50 / 5
    Aby docenić stabilność łącza oraz w razie problemów infolinię Netii, proponuję podpisać umowę z Multimedia.
    Tam jest zupełny dramat.
    Miałem internet z Netii przez wiele lat i bardzo żadko były problemy. Jak już to do infolini można było się w miarę dodzownić.
    W Multimedia bardzo częste rozłączenia internetu, aby połączyć się infolinią i zgłosić problem trzeba się przebijać przez automat kilka razy
    ZaletyStabilność
    WadyDoceniłem jakość Netii jak odeszłem do Multimedi
  • ~User2137 / 2020-02-28 01:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet jest beznadziejny. Bardzo słaby zasięg. Nie da się obejrzeć filmu i korzystać z internetu bez zacięć i nerwów.
  • ~polnets / 2020-02-27 17:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Kontakt z konsultantami to coś strasznego. Każdy z nich mówi co innego. Następny zaprzecza. Na stronie www jest hasło "Przetestuj Internet Światłowodowy", natomiast konsultanci twierdzą, że najpierw trzeba podpisać umowę, światłowód zostanie podłączony w ciągu trzech miesięcy (do 100dni)!, a zrezygnować można w ciągu 14 dni od podpisania umowy. To jak testować??! Początkowo Konsultantka twierdziła, że z usługi zrezygnować mogę nawet w momencie przyjazdu ekipy montującej (jeśli np. cena montażu, ze względów technicznych, będzie odbiegała od podawanego 200zł). Czyli właściwą umowę podpisuję przy montażu i mogę usługę przetestować przez 14dni. Rozumiem, że wtedy podłączenie światłowodu to moje ryzyko, ale jest sens testowania. Już nie wiem w co wierzyć. Jeśli wersja z 14toma dniami OD PODPISANIA PRZED MOŻLIWOŚCIĄ PRZETESTOWANIA jest prawdziwa to robią klienta w.... Może ktoś z doświadczenia wie coś pewnego????
    MiejscowośćPoznań
  • ~Kris-Ufol / 2020-02-22 22:53
    Ocena: 5.00 / 5
    Negatywy to chyba konkurencja pisze, albo ludzie którzy mają starą infrastrukturę na kablach telefonicznych i z żalu i bólu 4 liter że nie mają światłowodu je wystawiają. Internet 300/50 i tv za 50 zł to chyba bestseller na rynku.
    Na światłowodzie doprowadzonym aż do mieszkania!-rzadko się tak zdarza u innych operatorów-pingi poniżej 10ms-dla tych co się znają.
    Dla mnie najlepsza oferta na rynku.
    4 razy dzwoniłem na infolinię i nigdy nie czekałem dłużej niż minutę.
    Polecam bo zwyczajnie to bardzo dobrze działa - żeby nie napisać za........a ;-)
    ZaletyŚwiatełko :-)
    Wadybrak
    MiejscowośćGrudziądz
  • ~xxxmiloszxxx / 2020-02-22 18:13
    Ocena: 3.00 / 5
    PRZEDŁUŻENIE UMOWY NETIA
    Dwa lata temu (2018) zaproponowali mi umowę (kontynuacja) na 24 miesiące, za 34,90 zł (wcześniej płaciłem bodajże 49,90 zł).
    Wczoraj konsultant zaproponował nową umowę na 24 miesiące w tej samej cenie, z 3 miesiącami za free/1 zł (nie pamiętam). Odmówiłem.
    Zaproponował umowę na 12 miesięcy, z dwoma miesiącami za free. Gdybym ich przetrzymał jeszcze dłużej (1. nie wiedziałem, że umowa kończy się na dniach, 2. w telefonie mam aplikację blokującą natrętów) możliwe, że dostałbym ciut lepszą ofertę. Podpisuję umowę na rok („Dynamiczna Oferta dla Abonentów – dotychczasowa 12 m”). Za rok raczej już jej nie przedłużę (linia po Dialogu, w teście łącza max 50, realnie kilkanaście mb/s, obsługa …).
    Wadyobsługa
    MiejscowośćWrocław
  • ~ktos tam / 2020-02-22 09:43
    Ocena: 3.75 / 5
    Widze ze konkurencja przesciguje sie w komentarzach!! Jeden nadaje na drugiego a szary Kowalski dalej nie wie jaki internet wybrac!To jest wlasnie czysta "sportowa" rywalizacja ......zgnoic konkurence!!
  • ~Maciek / 2020-02-20 18:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet po prostu nie działa. Częściej go nie ma niż jest. Jak już raczy być połączenie to jego transfer i stabilność to dno.
    ZaletyBRAK
    Wady- NIEZAWODNOŚĆ
    MiejscowośćKrosno
  • ~tynek / 2020-02-20 14:50
    Ocena: 1.50 / 5
    Zdziercy, manipulują i kłamią, żeby tylko zdobyć więcej kasy za to samo. niby wyższa prędkość a i tak jest ta sama, ale cena wyższa. Przy zmienianiu na niższą prędkość, jaka była wcześniej bo i tak nie było żadnej różnicy, więc wolałem nie przepłacać, odmawiali zmianę na niższą prędkość. Więc trzeba było zmienić operatora na innego. Jedyny oprócz Netii był tylko Orange. Lepsze to niż nic. No i jeszcze przy tej dawnej prędkości u Netii zanim niby podwyższono prędkość tak naprawdę miałem jeszcze niższą prędkość niż na umowie. i w dodatku była niestabilna. U Orange jest już lepiej. Już niedługo mają wprowadzić światłowód do mojego domu, nie mogę się tego doczekać.
    ZaletyŻadnych nie ma.
    WadyBardzo słaba jakość usługi, obsługa klienta jest kiepska. Kłamstwo, manipulacja i zdzierstwo.
    MiejscowośćLegnica
  • ~klient / 2020-02-18 08:45
    Ocena: 1.25 / 5
    NIE POLECAM! Internet działa fatalnie, bardzo wolno! byłam klientem netii bardzo długi czas, nagle podnoszą cenę bez żadnego ulepszenia. Kontakt z nimi bardzo utrudniony, żeby zgłosić awarie trzeba dzwonić kilka dni. Kiedy rozwiązałam umowę i dostałam informację, że w związku z 30dniowym okresem wypowiedzenia jest do opłacenia jeszcze jedna faktura (opłacciłam ich 5 – nie mając internetu i zgłaszając awarie – wszystkie reklamacje zostały rozpatrzone negatywnie), zgłosiłam mailowo, że nie ma łączenia z internetem a z racji tego, że to mój ostatni miesiąc użytkowania , nie muszą tego naprawiać tylko proszę o anulowanie ostatniej faktury, jak można się domyślić – nic z tego. NAJGORSZA FIRMA
  • ~YoshikageKira / 2020-02-17 18:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Netia to po prostu oszuści - oferta 15 MB/S nie osiąga nawet 15 MBP/S - średnia prędkość to 2 mbp/s pobierania i 0,60mbp/s uploadu, nie wspominając o stałym pingu pomiędzy 300 a 1000 i ciągłym rozłączaniu z serwerów gier. Nie da się ani korzystać z internetu ani grać. Ich interfejs konfiguracji routera wygląda jak z 2005 i nie jest przejrzysty w obsłudze. W porywach kiedy Netia rzeczywiście stabilizuje swój internet osiąga on prędkość 4mb/s ale w ciągu 2 lat korzystania z ich usług taka prędkość trafiła mi się z 5 razy. J*bać netię prądem.
    Zaletybrak
    Wadywszystko
    MiejscowośćWrocław
  • ~gnombik120 / 2020-02-16 18:20
    Ocena: 1.00 / 5
    nawet nie chce mi się tego opisywać, poprostu brak słów.
    Tyle przepłakanych nocy, że nawet nie zlicze.
    Najgorsza rzecz jaką można zrobić w swoim życiu to wziac internet od tego czegoś...
    nie pozdrawiam i życze szybkiego upadku firmy.
    Zaletynie ma
    Wadywszystko jest wada
    Miejscowośćłuczyce
  • ~oryginalus / 2020-02-13 09:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Najwieksza banda zlodzieji jaka istnieje, naliczanie zawyzonych faktur, urudniony kontakt ,zwlekanie z realizacja reklamacji. Ogolnie wieczne problemy! Nigdy Wiecej z tymi qwami nic niechce miec do czynienia.
    ZaletyBrak zalet
    WadyJak wyzej.
    MiejscowośćKrakow
  • ~ŁKS / 2020-02-12 05:01
    Ocena: 1.50 / 5
    Proponuję aby Netia dalej goniła za udostępnianiem coraz wyższych prędkości. Wyższych tylko na papierze, bo w realu, w godzinach największego szczytu(wieczór i weekendy), szybkość transferu leci na pysk. Internet kablowy Netii coraz bardziej przypomina humorzasty internet mobilny, potrafiący się zatykać przez nadmierne obciążenie BTSa. W przypadku Netii zatyka się niewydolna sieć. Niewydolna, bo obciążona nadmiernym transferem. Po prostu, tak na chłopski rozum: jeśli jeden weźmie bardzo dużo, to dla drugiego zostanie bardzo mało.
    Zaletybrak
    Wadyniestabilny, skaczący transfer w godzinach wieczornych, w weekendy i święta
    MiejscowośćŁódź
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2506
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2226
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2085
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1870
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1681
Play Online
Ocena: 1.88, ilość opinii: 1472
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1045
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 878
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 820
mBank
Ocena: 1.91, ilość opinii: 791
T-Mobile
Ocena: 1.55, ilość opinii: 669
Plus
Ocena: 1.59, ilość opinii: 573