Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Szybki Internet opinie

Ocena na podstawie 2506 opinii

2.13 / 5

  • Niezawodność
    2.04
  • Obsługa klienta
    1.94
  • Cena
    2.46
  • Parametry
    2.17
  • Cena/Jakość
    1.50
  • Oferta
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Merkury / 2020-05-01 03:37
    Ocena: 3.50 / 5
    Obsługa klienta to totalna porażka, rezygnowałem z płatnych usług, kilkukrotnie prosiłem o wyłączenie bezpiecznego internetu, a pani nadal mnie namawiała do zostawienia tej usługi, skończyło się bardzo nieprzyjemną awanturą
    WadyTelefoniczna obsługa klienta
    MiejscowośćRybnik
  • ~Adi / 2020-04-30 11:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Katastrofa, porażka i nic więcej. Technicy narobili wielkich szkód a Netia stwierdziła, że nie należy mi się naprawą.
    WadyTechnicy i obsługa klienta. Netia wogóle nie dba o dobro klienta.
    MiejscowośćSzczecin
  • ~Ela / 2020-04-27 14:52
    Ocena: 2.00 / 5
    Dostawca internetu nie dostarcza internetu, a w kazdym razie polaczenia sa zrywane wielokrotnie w ciagu dnia. Praca zdalna jest niemozliwa. Po zgloszeniu i otwarciu zgloszenia po raz czwarty(!) nadal nie mam ciagloscie internetu. Nikt nie chce sie pofatygowac przyjsc sprawdzic instalacje, chociaz w ciagu tygodnia otwarte jest juz 4-te zgloszenie. Mysle, ze to podstawa, aby nie dotrzymac terminu kontraktu. Nie moge wykonywac mojej pracy zdalnie!
    WadyInternet wielokrotnie zrywa polaczenie
    MiejscowośćJaworzno
  • ~zdenerwowana / 2020-04-23 17:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Żenująca rozmowa z konsultantką. Przy rezygnacji z płatnych usług dodatkowych pani jak katarynka namawiała mnie do ich pozostawienia. Kilkukrotnie musiałam powtarzać, że ich nie chcę. Dawno nie przeżyłam tak stresującej rozmowy. NIE POLECAM !!!
  • ~Piotr / 2020-04-22 17:57
    Ocena: 2.25 / 5
    łącze nie stabilne, często zrywane. Prędkość nigdy nie osiąga maksymalnego pułapu.
    Miejscowość84-242 Luzino
  • ~Marcin / 2020-04-21 00:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Widzę, że moja kiepska opinia nie będzie wyjątkowa... Bardzo kiepskie realne parametry połączenia internetowego (ok.10-15% tego co jest w umowie!), zamiast 300, maksymalnie ok.40 mb/s. Żenada! Regularne zrywanie połączenia z Internetem mimo mieszkania blisko centrum jednego z największych miast w Polsce. Chcesz to zgłosić? Zapomnij! Nawet w nocy czekanie kilkanaście bądź kilkadziesiąt minut na połączenie z konsultantem to jest norma! Ogólnie wszystko nie tak jak być powinno, a wydzwanianie po kilka razy w ciągu miesiąca celem przedłużenia umowy to już raczej nękanie niż oferowanie! Natarczywość i niekompetencja - tak bym w skrócie określił tę firmę.
    ZaletyBrak
    WadyBrak możliwości połączenia z infolinią
    Regularne zrywanie połączenia
    Wysokie ceny
    Natarczywe nękanie w celu przedłużenia umowy
    MiejscowośćKraków
  • ~Basia / 2020-04-20 13:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet z Netii to największe gówno na świecie, prawie nigdy nie działa a strony ładują się godzinę, nie mówiąc już o próbie puszczenia czegoś z netflixa ( 3 sekundy idzie serial i ładuje się 2 minuty żeby puścić kolejne 3 sekundy). Z serca NIE POLECAM! Do tego praca zdalna z domu w ogóle nie jest możliwa co przy obecnej sytuacji jest karygodne. Jestem wkurzona bo mam ten problem już od paru lat i dalej nie potrafią tego naprawić, a ja niszczę sobie tylko nerwy. Netia jest beznadziejna!!!!!!!!!!!
  • ~Wiselka1923 / 2020-04-20 12:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Całe szczęście, że moja przygoda z tą firmą dobiegła końca. Podczas uzyskiwania informacji w jaki sposób zrezygnować z usług konsultantka była bardzo opryskliwa, ton którym się odnosiła był na poziomie obrażonego dziecka, któremu zabrało się ulubioną zabawkę. Jakość usług to jakaś tragedia. Prędkość pobierania to ok 1 Mb/s, nie mówiąc już o notorycznych przerwach w dostarczaniu internetu (tzw. kickach). Jeżeli myślisz o zakupie usług w tej firmie to 100x się zastanów i przewertuj rynek pod względem ofert internetu stacjonarnego.
    MiejscowośćJaworzno
  • ~Daria / 2020-04-15 18:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam telefon stacjonarny i mieszkam na wsi. Internet na samym początku chodził jako tako a z każdym dniem było i jest coraz gorzej, jedna wielka TRAGEDIA!!! brak słów, zadzwoni telefon a internetu brak ktoś się musi rozłączyć żeby działał , filmu nie da się obejrzeć bo tnie co kilka minut a strony ładują się po 15 min jakaś paranoja mamy 21 wiek a nie czasy co internet dopiero powstał, śmiech i żenada nie polecam
    ZaletyŻadnych zalet!
    MiejscowośćIzdebki
  • ~śmieszne / 2020-04-15 14:43
    Ocena: 1.25 / 5
    Obsługa klienta wydaję się być na siłę, najchętniej Netia nie bawiłaby się w żadne rozmowy tylko oferowała zawodny, wolny internet za rynkową opłatę.
    ZaletyDochodzi do mojego domu.
    WadyNa każdym polu możliwym do posiadania wad.
    MiejscowośćKraków
  • ~maja / 2020-04-15 13:28
    Ocena: 1.25 / 5
    mieszkam na wsi, gdzie Netia na łączach Orange przesyłam nam internet. Tragedia. Mam abonament na 10 a internetu wogóle. codziennie są zaniki połączenia intenertowego. predkość wysyłania 0,18 mb/s a wysyłania 0,02 mb/s. śmiech na sali. zero jakiegokolwiek technicznego zaangazowania ze strony netii wiec stracą klienta.
    Zaletyzadnych
    Wadyjak mieszkasz na wsi lub w mniejszym miasteczku to lepiej nie brać netii.
    MiejscowośćCzechy
  • ~Warpus / 2020-04-11 13:27
    Ocena: 2.50 / 5
    Ogulnie wszystko dobrze tylko strasznie słabe wi-fi.
    MiejscowośćOtwock
  • ~NETIA ZART / 2020-04-10 17:15
    Ocena: 1.00 / 5
    ta PARODIA jest jedną z najgorszych w Polsce, STAŁY PING GDY TV WŁĄCZONY, OBSŁUGA???? CIAGLE TO SAMO NIE NASZA WINA PROSZĘ WYŁĄCZYĆ ROUTER NA 2 MINUTY ZROBIĆ TEST...wiec jeśli są u was osoby które oglądają tv a wy chcecie pograć to zapomnijcie ping skacze jak Stoch na MŚ :))) 100/1500 ms.
    ZaletyXDDDDDD
    WadyWSZYSTKO
    MiejscowośćPoznań
  • ~JD / 2020-04-09 14:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy internet z jakim miałem do czynienia. Nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
    MiejscowośćNowogród
  • ~Fan Netii / 2020-03-26 13:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Od początku stycznia przechodzę do Netii z Orange. dostałem router juz w połowie stycznia. Do dzisiaj czyli do 25 marca nikt sie nie pojawił i nie zadzwonił w sprawie przejscia. Zadzwoniłem z zapytaniem co z routerem? dostałem informację ze mam go odesłać na własny koszt. HAHAHAHAHA
    T R A G I K O M E D I A
    ZaletyRouter za darmo po którego nikt nie chce się zgłosić
    WadyBrak usługi internetu (to chyba zaleta)
    MiejscowośćBolków
  • ~Hundoxsn / 2020-03-25 17:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, największe gowno na świecie, gdy jedna osoba ogląda telewizor, filmów na laptopie nie da się obejrzeć. Często problemem jest nawet wysłanie wiadomości na Messengerze. Odradzam
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
    MiejscowośćKępno
  • ~Leszek / 2020-03-25 10:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to jakaś porażka od 2 tygodni niema internetu. Konsultanci mówią że awaria jest i nie mają informacji kiedy będzie usunięta a rachunki czeba zapłacić za internet którego niema również ponieważ odliczyć mogą dopiero jak usuną awarię. A jak pytam czy w takim wypadku mogę zrezygnować to chcą naliczyć jakieś koszty.
    ZaletyNie ma żadnych
    WadyBrak pomocy, brak internetu i mógł bym tak dalej ale szkoda pisać!
    MiejscowośćŁaziska Górne
  • ~Ania / 2020-03-22 13:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Szybki internet???!!! To chyba kpina... Najgorszy z możliwych. Wystarczy trochę śniegu albo burza i już nic nie działa.... Dramat. Dramat. Dramat. Nie wiem jak można być tak beznadziejna firma... W życiu gorszej nie spotkałam... Internet to kpina... Szybciej chodził internet 15 lat temu gdy dopiero wchodził na rynek... Niż z tej żenującej firmy, poniżej jakiejkolwiek normy... To jest tak dramatyczna firma że brak mi słów
    ZaletyJakie k*rwa zalety.... Hahaha to chyba żart.
    WadyWszystko, cała firma i jej polityka.
    MiejscowośćKatowice
  • ~Czerwony Kapturek / 2020-03-20 22:43
    Ocena: 1.25 / 5
    Warszawa. Mam 150 mb, nigdy nie przekracza 75 mb a bardzo często jest ok 15 mb i bywają przerwy. Infolinia to jakieś nieporozumienie, co innego gadają co innego robią. Dzisiaj dostałem e-maila, że w prezencie przyspieszają na 30 dni do 300 mb a faktycznie jest 12. DNO. Zamierzam rozstać się z tym dziadostwem.
    Zaletybrak
    Wadysame wady
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Dafjo / 2020-03-20 15:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo słaby przesył internetu, nagle i częste zrywy zasięgu. Bez kontaktu samodzielnie z obsługą nie ma co liczyć na naprawę jakiejś awarii. Chodź w ofercie mam 11mb/s to przy dobrych wiatrach jest 5mb/s a zazwyczaj poniżej 1mb/s...
    MiejscowośćBielsko-Biała
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2506
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2226
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2085
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1870
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1681
Play Online
Ocena: 1.88, ilość opinii: 1472
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1045
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 878
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 820
mBank
Ocena: 1.91, ilość opinii: 791
T-Mobile
Ocena: 1.55, ilość opinii: 669
Plus
Ocena: 1.59, ilość opinii: 573