Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Szybki Internet opinie

Ocena na podstawie 2572 opinii

2.13 / 5

  • Niezawodność
    2.03
  • Obsługa klienta
    1.94
  • Cena
    2.46
  • Parametry
    2.16
  • Cena/Jakość
    1.50
  • Oferta
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Przemo / 2021-01-16 12:27
    Ocena: 5.00 / 5
    W grudniu zamówiłem pakiet światłowód od Netii na nowym mieszkaniu 1gb z tv za 80 zł. Bardzo szybki internet i super jakoś tv. Opinie pisze konkurencja albo klienci którzy posiadają jeszcze starą technologie po Orangu takie informację otrzymałem od przedstawiciela. Tu potwierdzenie

    https://my.netia.pl/aktualnosci-i-opinie/486408/netia-najlepszy-dostawca-internetu-wg-badania-uke
    ZaletySzybki internet
    WadyBrak
    MiejscowośćŁódź
  • ~Robert / 2021-01-16 12:15
    Ocena: 5.00 / 5
    TE NEGATYWNE OPINIE TO ZDECYDOWANIE KONKURENCJA PISZE. Przeszedłem ze światłowodu Orange do Netii mam 500 MB z telewizją za 70 zł jestem bardzo zadowolonyoreflosc po wifi 5ghz 450-500 Tak samo moi znajomi mają i oni mi polecili.
    ZaletySzybki i stabilny internet
    WadyBrak
    MiejscowośćWarszawa
  • ~fiutek308 / 2021-01-14 15:54
    Ocena: 2.00 / 5
    gówno z dupy, internet stoi a nie chodzi, rozłącza się i ogólnie jest dramat elo pdw jd i do przodu
    Zaletybrak
    Wadyprędkość internetu to jakaś kpina elo
    MiejscowośćKraków
  • ~witter / 2021-01-11 13:26
    Ocena: 2.25 / 5
    Występują bardzo często chwilowe przerwy, co powoduje zrywanie połączenia i gasną strony.
    Każdorazowa reklamacja jest jak rzucaniem piaskiem do morza.
    ZaletyW normalnych warunkach dość szybki.
    WadyJako operator wciąż mi "wciska" różne płatne opcje co widać na każdorazowych fakturach, mimo że co miesiąc reklamuje i odwołuje.
    MiejscowośćChorzów
  • ~mike_bravo / 2021-01-05 21:22
    Ocena: 2.00 / 5
    Częste awarie... brak kontaktu z BOK szczególnie rano albo w godzinach wieczornych. Minęło już 20 lat współpracy i chyba powoli zbliżamy się do jej końca... Nie jestem zadowolony. Zbyt często brakuje sieci w momentach jak jest mi niezbędna do pracy. Szczególnie w obecnych czasach.
    ZaletyJak jest internet to jest super
    WadyWymienione w opinii... zbyt częste awarie
    MiejscowośćTychy
  • ~Niezadowolona / 2020-12-28 21:44
    Ocena: 1.50 / 5
    Brak internetu... Brak konkretnych działań... Każdy konsultant podaje inną informację: wyłączyć router/ nie eyłączać/po vo Pani wyłączała... Przekazuję technikom... Po raz kolejny... I tak ponad dwa tygodnie bez internetu...
    ZaletyCierpliwi konsultanci...
    WadyBrak działań firmy...
    MiejscowośćKędzierzyn
  • ~Tomek / 2020-12-26 21:14
    Ocena: 2.00 / 5
    Święta bez Internetu i telewizji. Brak kontaktu z bliskimi i słabe komentarze z BOK. Nie polecał.
    MiejscowośćŁódź
  • ~Irek / 2020-12-26 01:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma niczego nie zbudowała. Rozrasta się poprzez przejmowanie lokalnych dostawców. Zero inwestycji, brak kompatybilości, obsługa słaba. Jak działa to OK, jak nie to problem klienta.
    WadyChaos, brak kontaktu z infolinią. Niby mały problem, a rozwiązanie jest niemożliwe.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Sławek / 2020-12-23 13:07
    Ocena: 1.00 / 5
    To jest najgorsza firma z jaką miałem do czynienia . Przez dwa lata miałem mieć internet z prędkością 150mb/s a ona nigdy nie przekroczyła 50mb/s . Teraz podpisałem umowę na 500mb/s z nadzieją że będzie chociaż 150mb/s a tu prędkość pozostała bez zmian czyli 50mb/s . Wielokrotne pisma nic nie dają . NETIA ma swoich klientów głęboko w dupie
    Zaletybrak
    WadyInternet nie działa z obiecywaną prędkością
    MiejscowośćZielona Góra
  • ~Kacper / 2020-12-20 14:33
    Ocena: 2.50 / 5
    internet co chwile przerywa sam sie wyłącza i tak trzeba czekać 10 minut nie polecam
    Zaletyszybka predkosc
    Wadyco chwile reset routera
    MiejscowośćLegnica
  • ~Jk / 2020-12-17 22:18
    Ocena: 1.25 / 5
    Jeżeli ktos chce płacić za Internet ale jego nie mieć to jesteście na miejscu. Od 4 dnia czekamy że naprawą awarie. 4 dni bez Internetu w czasach gdzie trzeba pracować z domu.
    MiejscowośćKraków
  • ~Cos / 2020-12-17 15:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem bardzo nie zadowolona po rozmowie z Panem Markiem Gutowskim który był bardzo bezszczelny wobec mnie jego hasła mnie uraziły. Muszę płacić za rzecz której sobie nie rzyczyłam.
  • ~Pawel / 2020-12-10 09:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Definicja żenujących cwaniaków, złodziei i dwulicowych robaków.
    Fałszywi jesteście, nara!
  • ~Paskuda / 2020-12-08 11:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Nie miałam nawet okazji wypróbować internetu, ale sama obsługa klienta to masakra. W pewnym sensie zawarłam umowę z Netią - w pewnym sensie, bo KURIER SAM JĄ PODPISAŁ (kiedy ją dostarczył, nie było mnie w mieszkaniu). Po dwóch tygodniach oczekiwania na jakikolwiek kontakt w kwestii rutera, udało mi się wreszcie dodzwonić do firmy i dowiedziałam się, że już leci do mnie... wypowiedzenie umowy. Bo niby nie można podłączyć intenretu, chociaż w mieszkaniu ewidentnie jest taka możliwość.
    Clow fiesta, nie polecam.
    Zaletynie dostrzegam
    Wadyta firma to żart
    MiejscowośćOrzesze
  • ~Aris / 2020-12-05 18:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Netia wprowadza klientów w błąd. Jeżeli jakiś pakiet zostanie przez nas aktywowany, nie ma możliwości go wyłączenia do czasu zakończenia umowy. Ta firma to jedna wielka PORAŻKA. Ciągłe problemy techniczne. Dodzwonienie się na infolinię graniczy z cudem. Technicy z infolinii swoją niekompetencję nadrabiają bezczelnością. Sprzęt totalny szmelc. Dekoder miałam wymieniany trzykrotnie, dwa były refurbished (odnawiane), pilot niby nowy, a jeden z przycisków już nie działał. Moi znajomi którzy niestety mieli to nieszczęście zawrzeć z netią umowę, wyrażają się o niej jeszcze mniej pochlebnie.
    NIE POLECAM
    Wadynaciągają ludzi, sprzęt to szmelc, non stop coś nie działa, infolinia (o ile się ktoś cudem dodzwoni) - porażka. Firma to jedna wielka porażka
    MiejscowośćZgorzelec
  • ~Ddd / 2020-12-04 11:48
    Ocena: 1.75 / 5
    Co chwile maja awarie internetu. BOK to tragedia. Jak chcialem przedluzyc umowe to miesiac wysylali mi maila i w koncu nie wyslali. Na szczescie zrezygnowalem z ich uslug. TRAGEDIA
    Zaletybrak
    WadyAwarie, BOK, traktowanie klienta
    MiejscowośćKraków
  • ~michał / 2020-12-02 19:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Unikajcie tego operatora. Brak kontaktu. Na infolinii czeka się ok 1 godziny na odbiór telefonu....ale bardzo szybko jak ktoś chce podpisać umowę
    Zaletyżadne
    Wadyna maksa
    MiejscowośćWrocław
  • ~Bożena / 2020-11-28 20:38
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo żałuję, że muszę przejść do innego operatora ze względu na przeprowadzkę. Netia to niezawodny operator w ciągu roku mają jeden dzień przerwy.
    Zaletyniezawodny, szybki
    Wadynie ma
    MiejscowośćNamysłów
  • ~Antoni / 2020-11-25 16:58
    Ocena: 2.25 / 5
    Mam internet 20mb a jest tylko 6mb. Tv i internet często siadają a telefon okazał się pełnopłatne minuty i już nie korzystam. Aby do końca umowy i nigdy więcej.
    ZaletyMeganagrywarka
    WadyDuża cena za byle co.
    MiejscowośćWałbrzych
  • ~Pawel / 2020-11-16 17:00
    Ocena: 5.00 / 5
    Korzystam od 1 m-ca z netu i telewizji, nie wiem z skąd te negatywne opinie. Miałem wcześniej neta od UPC 250 MB na papierze bo w rzeczywistości to czasem udało się wskoczyć po wifi 170 a zazwyczaj 80-90 MB. Od Netii mam teraz 300 MB po wifi nie spada poniżej 200 MB. Nic się nie wiesza, tv chodzi bez problemu. Router nadaje na 2 pasmach 2.5 i 5 GHz. Można wybrać z którym się chce połączyć. Z teleobsługą zazwyczaj trzeba poczekać ok 5-10 min ale bez problemu można z kimś pogadać, miło i sympatycznie. Ja polecam.
    ZaletySzybkie łącze utrzymujące wysoką prędkość, tv działa sprawnie.
    WadyChyba nie ma, ja nie odkryłem i oby tak zostało.
    MiejscowośćKraków
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2572
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2311
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2256
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 2007
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1700
Play Online
Ocena: 1.85, ilość opinii: 1572
Play
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1224
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 1150
Orange Neostrada
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1073
mBank
Ocena: 1.88, ilość opinii: 910
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 842
Plus
Ocena: 1.53, ilość opinii: 829