Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Szybki Internet opinie

Ocena na podstawie 2539 opinii

2.13 / 5

  • Niezawodność
    2.03
  • Obsługa klienta
    1.94
  • Cena
    2.46
  • Parametry
    2.17
  • Cena/Jakość
    1.50
  • Oferta
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Moja / 2020-09-15 21:01
    Ocena: 2.00 / 5
    Ciągłe zrywanie połączeń,internetu praktycznie w ogóle nie ma,jak już zadziała to nie da się używać,po zgłoszeniu usterki niby zrobili a wieczorem po 20 tej całkowity brak internetu i tak w kółko,Pani twierdzi że za dni bez internetu nie będę płacił,na to wychodzi że musiał bym mieć go za darmo,strugają z ludzi wariata,każą rozłączać router,podłączać,dodzwonić się do neti tragedia,szkoda czasu nerwów,szybciej chodzi internet z plusa hot spot z telefonu,byłem klientem kilka ładnych lat i porażka,nie chcę więcej słyszeć o tej firmie,tłumaczą się że mamy stare linie itp,w kółko i to samo powtarzają,że od Orange wynajmują,żeby podpisać następna umowę z nimi,bo mają lepsze linie,ciekawe,bo do dumu idą dalej te same,masakra,nie polecam zastanówcie się dobrze,szkoda czasu na telefony ,jeśli w ogóle się dodzwonicie,a używanie internetu jak się uda,lub w trakcie przelewu czy innych rzeczy nagle się rozłączać i tak cały cza,totalne dno.
    ZaletyBrak
    WadyJ.W
    MiejscowośćPastuchów
  • ~TelimenaResponser / 2020-09-12 14:00
    Ocena: 2.75 / 5
    Telimena napisała prawdę ale nie dotyczy ona Netii tylko firmy wykonawczej Max Invest z Sosnowca jest to jakas pseudo firemka budowlana ktora ma kontrakt z Netia na instalacje klientow do sieci. Niestety ludzie tam pracujący to aroganckie chamy i zwykłe zera którzy kłamią wszystkich dookoła nie chca wykonywać postanowień umów i ogólna olewka , typowe buractwo z budowlanki dlatego cierpią na tym klienci i firmy współpracujące. Jest na ich temat już fala hejtu i niestety to prawda bo kiedyś do mnie zawdzwonili i potwierdzam.
    ZaletyInternet Netii Szybki i tani.
    WadyNiekompetencja
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~Telimena / 2020-09-12 08:21
    Ocena: 3.75 / 5
    Długo nie mogłam doprosić się wizyty instalatorów aby mi podłączyli internet, wymyślili sobie ze nie odbieram telefonów jak do mnie dzwonią, że zrezygnowałam z podłączenia ,pierwszy raz się spotkałam z takim ignorowaniem zainteresowanego klienta, Netia w Rudzie Śląskiej powinna zmienić instalatorów technicznych bo bardzo psują opinię tej firmie. INTERNET działa mi dobrze ale dużo musiałam się denerwować żeby w końcu połączyli.
    ZaletyInternet działa dobrze
    WadyFirma instalacyjna działa tragicznie,oszukują ze nie odbieram telefonu ze zrezygnowałam żeby nie wykonać podłączenia
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~byłyKlientVectry / 2020-09-12 00:34
    Ocena: 4.25 / 5
    Te negatywy chyba konkurencja pisze (podejrzewałbym Vectrę, to w ich stylu, moim zdaniem oczywiście). 50 zł za 300 Mbit, działa jak należy. Jedyny problem: po kontakcie z przedstawicielem odhaczył mnie jako "brak kontaktu", co opóźniło instalację o około tydzień. Poza tym wszystko gra i buczy.
    ZaletyPrędkość, cena.
    WadyOpiekun budynku się nie kontaktuje a potem pali głupa, że nikt nie odbierał. Panie opiekun, teraz każdy telefon ma coś takiego jak "nieodebrane", nie graj pan w wuja.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Maria / 2020-09-08 12:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam,
    Moja ocena: mniej niz zero
    Bardzo odradzam te firme z naciskiem na bardzo. Wypowiedzialam umowe zachowujac wszystkie warunki, zamowilam usluge na odeslanie sprzetu ze strony netii -> furgonetka. Po 5 miesiacach przyszla mi faktura za nieodeslanie sprzetu 650 zlotych. Dobrze ze mam wszystkie mozliwe potwierdzenia nadania i doreczenia natomiast musze teraz udowadniac swoja niewinnosc. Skandal
    Zaletybrak
    Wadyjeden wielki balagan w papierach
    MiejscowośćKrakow
  • ~Tomasz / 2020-09-05 10:20
    Ocena: 1.75 / 5
    Absolutnie odradzam, po 2 latach użytkowania z mniejszymi lub większymi problemami, małżonka otrzymała telefon, że za dwa tygodnie przybędzie monter wymienić stary router. Po dwóch tygodniach zjawił się owy monter i owszem wymienił router, ale na większy nie pasujący do skrzynki w której powinien się znajdować. Problem w tym, że router jest na tyle duży, że nie da się go schować ani zabezpieczyć w miejscu docelowym, wiec wraz z wszystkimi kablami zwisa z miejsca podłączenia ( w takim stanie monter zostawił router z kablami i wyszedł, twierdząc, że ma jeszcze dużo klientów i nie ma czasu rozwiązać wynikłego problemu). Gdy powiedziałem, że nie zgadzam się na tak wykonaną usługę, monter oznajmił, że może go usunąć, ale przez kilka tygodni nie będę miał internetu, bo starego routera nie da się już podłączyć. Doradził mi również przyklejenie routera taśmą klejącą - to już zwykłe chamstwo. Ostatecznie powiedział, że za 2, 3 tygodnie skontaktuje się ze mną ktoś z netii i umówi się na termin wymiany routera na mniejszy. Już dawno nie spotkałem się z takim podejściem do klienta. 'Obraz' jaki pozostawił po sobie monter idealnie nadaje się do programu ' usterka'. Zupełna olewka i impertynencja. Ja rezygnuję z takiej firmy, a wszystkim radzę zastanowić się 100 razy nim podpiszą z nimi umowę.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Marcin313 / 2020-08-15 22:07
    Ocena: 5.00 / 5
    umowę mam na 50 mega,a mam 46 mega upload 5 mega u mnie Internet Netii chodzi dobrze..
    MiejscowośćCiechocinek
  • ~Wojtek / 2020-08-11 13:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Korzystałem z usług Netia S.A. przez dwa lata i było w miarę OK, ale po tych 2 latach czekała mnie zmiana miejsca zamieszkania. Zostałem w Warszawie, ale pod innym adresem. Zanim przedłużyłem umowę, zadzwoniłem na infolinię z zapytaniem, czy pod nowym adresem pod jaki planuję się przenieść, będę mógł korzystać z ich usług. Pani konsultantka sprawdziła mi możliwość i zapewniła, że nie będzie problemu z przeniesieniem świadczonych usług pod nowy adres. Umowę przedłużyłem. Po przeprowadzce zadzwoniłem kolejny raz na infolinię, żeby zamówić przeniesienie usług na nowy adres, a w tym momencie Pani konsultantka poinformowała mnie, że pod wskazanym adresem nie będę mógł korzystać z usług telekomunikacyjnych, na jakie miesiąc wcześniej podpisałem umowę. W tej chwili płacę za usługi, z których nie korzystam, a Netia S.A. próbuje mi udowodnić, że to moja wina, że podpisałem umowę... Czyli najpierw wprowadzają w błąd, a potem jeszcze zrzucają winę na klienta. Ogólnie NIE POLECAM.
    ZaletyBRAK
    Wady- wprowadzanie klienta w błąd
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Ania / 2020-08-10 20:28
    Ocena: 5.00 / 5
    Super serwis techniczny, po porannym zgłoszeniu problem został rozwiązany około 14tej. Profesjonalnie i przyjemnie! Brawo
    MiejscowośćTorun
  • ~Aneta / 2020-08-07 14:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Uwaga na oszustów!!, chciałam przenieść numer do Netii , ale ostatecznie pozostałam przy obecnym operatorze. Netia daje dodatkowy tymczasowy nr. bezpłatny do czasu przeniesienia nr. głównego. Jeśli nie przeniesienie numeru głównego i chcecie zrezygnować z karty tymczasowej to opłata wynosi 170 zł. Oczywiście jest napisane .......drobnym drukiem w umowie, ale przez telefon takiej informacji nie otrzymacie.... Uważajcie!!!!
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Damian / 2020-08-03 20:33
    Ocena: 5.00 / 5
    Bielsko-Biała osiedle internet i TV ładnie działają
    ZaletyCena
    WadyUmowa na 2 lata
    MiejscowośćBielsko-Biała
  • ~aisogłam / 2020-07-31 18:07
    Ocena: 1.25 / 5
    Słaby kontakt poprzez infolinię. Pracują tam niekulturalni i niekompetentni ludzie. Ciągłe awarię, rozłączenia telefonu i internetu. Na prawdę bardzo słaba firma.
    Zaletybrak
    MiejscowośćCelestynów
  • ~Nie lubie naciągaczy / 2020-07-18 14:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Napiszę krótko : zostałem oszukany przez konsultanta przy przedłużaniu umowy na internet w firmie - miało być 15 zł taniej a okazało się 17 zł drożej. I nie chodzi o te głupie parę złotych ale o brak elementarnej uczciwości. Więcej nie przedłużę umowy, a żeby było taniej rozwiązałem natychmiast umowę na łącze zapasowe VDSL w firmie oraz wszystkie umowy w Plusie (do którego należy Natia)- 3 telefony, internet mobilny, cyfrowy polsat.
    Faktycznie jest taniej :)
    Zaletybrak
    Wadykłamią, oszukują, naciągają
    MiejscowośćWrocław
  • ~wariat / 2020-07-16 20:13
    Ocena: 1.00 / 5
    w tej gównianej firmie szybkość internetu zależy czy straszysz ich zerwaniem umowy w takiej sytuacji przez trzydzieści dni wszystko śmiga nie rezygnujesz i znów masz żółwia!!!
    Zaletybrak
    Wadyrobią z abonentów idiotów na zasadach z PRL
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Angelika / 2020-07-12 07:16
    Ocena: 4.25 / 5
    W Rudzie Śląskiej z Netii mam Internet światłowodowy 150 mega z telewizją 99 ciekawych programów za 45 zł abonament. Bardzo dobrze mi wszystko działa od pół roku..Usługi dodatkowe wyłączyłem w punkcie obsługi nic się nie nalicza.. Każdy inny operator ma drożej dlatego konkurencja pisze źle opinie i głupoty. ..
    ZaletyDziała zgodnie z umową
    WadyNie widzę wad
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~Anna / 2020-07-10 00:46
    Ocena: 2.25 / 5
    Internet stacjonarny w Netii to porażka, choć podpisałam umowę miesiąc temu już tęsknię za moim starym operatorem. Gdyby nie to, że podpisałam umowę na 24 miesiące wycofałabym się natychmiast. Internet powolny niczym senny ślimak, zawieszający się.
    Na połączenie z infolinią Netii czeka się przez pół godziny, kolejni, coraz bardziej niezorientowani, konsultanci przełączają klienta między sobą.
    Już mam dość.
    MiejscowośćŁódź
  • ~Marek / 2020-07-09 20:59
    Ocena: 2.00 / 5
    Żałuję, że dopiero teraz znalazłem tę stronę, ponieważ mam nieprzyjemność korzystania z Netii trzeci miesiąc. Dałem się nabrać reklamie i podpisałem umowę na światłowód 600 mB/s plus telewizja. Od początku prędkość nie przekracza 95 mB/s, a na fakturze pojawiła się opłata za usługi dodatkowe, których nie zamawiałem, a których mi nie wyłączono po okresie próbnym. Więcej, przed zawarciem umowy prosiłem o ich nie włączanie ale przedstawiciel, z którym ją podpisywałem stwierdził, że nie ma takiej opcji i żebym się nie martwił bo po miesiącu zostaną automatycznie wyłączone, więc nie będę musiał specjalnie dzwonić na infolinię. I ja głupi uwierzyłem, i mam za swoje: dwie pierwsze faktury normalne i trzecia już powiększona. I niestety do końca umowy zostało jeszcze 21 miesięcy, gdybym mógł natychmiast bym się wycofał. Tylko konsultant i konsultantka na infolinii uprzejmi i rzeczowi, aż mi ich było szkoda, że pracują w takiej firmie.
    Zaletybrak
    WadyOszukiwanie w reklamach, oszukiwanie przed podpisaniem umowy, beznadziejny dekoder TV (m. in. często się zawiesza), ignorowanie zgłoszeń przez stronę internetową.
    MiejscowośćLublin
  • ~Arjayflow / 2020-07-03 12:03
    Ocena: 1.25 / 5
    Infolinia tragedia babka sie wydziera jak do żula i i jeszcze nawet sie nie pozegnala jebla sluchawka to jakies wsiarstwo a nie firma jak takie patalachy tam robia. Internet slabej jakosci ale stabilny, za ta cene moze byc
    ZaletyBrak
    WadySzkoda slow i nerwów
    MiejscowośćZgorzelec
  • ~Wacek / 2020-06-29 16:20
    Ocena: 1.75 / 5
    płacę za pakiet tzn Internet niby 20mb telefon i tv około 120 zł. Za tą cenę faktycznie mam telefon z którego już nie korzystam bo obecnie telefon komórkowy jest lepszy, tv z giga nagrywarką i internet który tak naprawdę ma 6.5 mb. W innych firmach oferowane jest w tej cenie tv + giga nagrywarka plus 1000mb intenet.
    Czekam do końca umowy i wypisuję się z tego badziewia.
    Zaletybrak
    Wadyzbyt słaba szybkość internetu jak za tą cenę
    MiejscowośćWałbrzych
  • ~Ohio2 / 2020-06-18 00:22
    Ocena: 1.00 / 5
    No mój internet daje z 2-3% tego co podają, cena jest słaba. A i internet czasami lubi sie popsuć.
    MiejscowośćJaworzno
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2539
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2274
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2154
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1940
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1691
Play Online
Ocena: 1.87, ilość opinii: 1513
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1060
Play
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1028
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 944
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 858
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 750
Plus
Ocena: 1.55, ilość opinii: 714