Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Szybki Internet opinie

Ocena na podstawie 2539 opinii

2.13 / 5

  • Niezawodność
    2.03
  • Obsługa klienta
    1.94
  • Cena
    2.46
  • Parametry
    2.17
  • Cena/Jakość
    1.50
  • Oferta
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Pawel / 2020-12-10 09:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Definicja żenujących cwaniaków, złodziei i dwulicowych robaków.
    Fałszywi jesteście, nara!
  • ~Paskuda / 2020-12-08 11:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Nie miałam nawet okazji wypróbować internetu, ale sama obsługa klienta to masakra. W pewnym sensie zawarłam umowę z Netią - w pewnym sensie, bo KURIER SAM JĄ PODPISAŁ (kiedy ją dostarczył, nie było mnie w mieszkaniu). Po dwóch tygodniach oczekiwania na jakikolwiek kontakt w kwestii rutera, udało mi się wreszcie dodzwonić do firmy i dowiedziałam się, że już leci do mnie... wypowiedzenie umowy. Bo niby nie można podłączyć intenretu, chociaż w mieszkaniu ewidentnie jest taka możliwość.
    Clow fiesta, nie polecam.
    Zaletynie dostrzegam
    Wadyta firma to żart
    MiejscowośćOrzesze
  • ~Aris / 2020-12-05 18:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Netia wprowadza klientów w błąd. Jeżeli jakiś pakiet zostanie przez nas aktywowany, nie ma możliwości go wyłączenia do czasu zakończenia umowy. Ta firma to jedna wielka PORAŻKA. Ciągłe problemy techniczne. Dodzwonienie się na infolinię graniczy z cudem. Technicy z infolinii swoją niekompetencję nadrabiają bezczelnością. Sprzęt totalny szmelc. Dekoder miałam wymieniany trzykrotnie, dwa były refurbished (odnawiane), pilot niby nowy, a jeden z przycisków już nie działał. Moi znajomi którzy niestety mieli to nieszczęście zawrzeć z netią umowę, wyrażają się o niej jeszcze mniej pochlebnie.
    NIE POLECAM
    Wadynaciągają ludzi, sprzęt to szmelc, non stop coś nie działa, infolinia (o ile się ktoś cudem dodzwoni) - porażka. Firma to jedna wielka porażka
    MiejscowośćZgorzelec
  • ~Ddd / 2020-12-04 11:48
    Ocena: 1.75 / 5
    Co chwile maja awarie internetu. BOK to tragedia. Jak chcialem przedluzyc umowe to miesiac wysylali mi maila i w koncu nie wyslali. Na szczescie zrezygnowalem z ich uslug. TRAGEDIA
    Zaletybrak
    WadyAwarie, BOK, traktowanie klienta
    MiejscowośćKraków
  • ~michał / 2020-12-02 19:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Unikajcie tego operatora. Brak kontaktu. Na infolinii czeka się ok 1 godziny na odbiór telefonu....ale bardzo szybko jak ktoś chce podpisać umowę
    Zaletyżadne
    Wadyna maksa
    MiejscowośćWrocław
  • ~Bożena / 2020-11-28 20:38
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo żałuję, że muszę przejść do innego operatora ze względu na przeprowadzkę. Netia to niezawodny operator w ciągu roku mają jeden dzień przerwy.
    Zaletyniezawodny, szybki
    Wadynie ma
    MiejscowośćNamysłów
  • ~Antoni / 2020-11-25 16:58
    Ocena: 2.25 / 5
    Mam internet 20mb a jest tylko 6mb. Tv i internet często siadają a telefon okazał się pełnopłatne minuty i już nie korzystam. Aby do końca umowy i nigdy więcej.
    ZaletyMeganagrywarka
    WadyDuża cena za byle co.
    MiejscowośćWałbrzych
  • ~Pawel / 2020-11-16 17:00
    Ocena: 5.00 / 5
    Korzystam od 1 m-ca z netu i telewizji, nie wiem z skąd te negatywne opinie. Miałem wcześniej neta od UPC 250 MB na papierze bo w rzeczywistości to czasem udało się wskoczyć po wifi 170 a zazwyczaj 80-90 MB. Od Netii mam teraz 300 MB po wifi nie spada poniżej 200 MB. Nic się nie wiesza, tv chodzi bez problemu. Router nadaje na 2 pasmach 2.5 i 5 GHz. Można wybrać z którym się chce połączyć. Z teleobsługą zazwyczaj trzeba poczekać ok 5-10 min ale bez problemu można z kimś pogadać, miło i sympatycznie. Ja polecam.
    ZaletySzybkie łącze utrzymujące wysoką prędkość, tv działa sprawnie.
    WadyChyba nie ma, ja nie odkryłem i oby tak zostało.
    MiejscowośćKraków
  • ~Spoleczniak / 2020-11-13 10:54
    Ocena: 2.00 / 5
    O tobie z zasięgiem.predkosc internetu pozostawi wiele do życzenia . Dałem się namówić na umowę 24 miesiące i więcej nie.popelnie tego błędu.NIE POLECAM
    ZaletyBrak
    WadySłaby Internet, słaba zasięgu w wielu miejscach , płatne rozmowy za granicą. Nie ma nic pozytywne z podpisaniem tej umowy
    MiejscowośćZielona Góra
  • ~Agnieszka / 2020-11-07 17:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, nie miła obsługa klienta i złodziejstwo bo w przypadku rezygnacji naliczają mega kwoty
  • ~dawid / 2020-11-06 21:33
    Ocena: 1.50 / 5
    syf, ping cały dzień 100-2000, utrata pakietów 20% to standard, po zgłoszeniu poprawa na max jeden dzień
    Wadywszystko
    MiejscowośćGdańsk
  • ~WhiteLioness / 2020-11-03 16:45
    Ocena: 2.25 / 5
    Od Netii obecnie mamy 3 telefony komórkowe, internet i telewizję, o ile na usługi komórkowe nie mogę narzekać, o tyle internet i obsługa klienta zostawiają wiele do życzenia. Zgłoszony problem uszkodzonego routera - zrywa wifi przy bezproblemowym działaniu "na kablu". Pierwsze zgłoszenie - "router dawno nie był resetowany, zresetujemy to pomoże" no nie pomogło, drugie zgłoszenie - z łaską wymiana routera w ciągu 3-5 dni. Pan "technik" podał przez drzwi pudełko z nowym routerem i się utlenił. Po założeniu nowego routera urządzenie się co chwila rozłącza przez co nie ma ani internetu ani telewizji. Zgłoszenie numer 3 - "będziemy diagnozować zdalnie przez najbliższe 48h jeśli nie pomoże to technik zadzwoni się umówić" chwilowo jestem bez telewizji i internetu mając zdalne nauczanie, o ile z łączem jako takim większych problemów nigdy nie było o tyle ich sprzęt to złom.
    ZaletyDobry zasięg komórkowy
    Dobra cena w pakietach
    WadyWadliwy sprzęt
    Nieskuteczna obsługa techniczna
    MiejscowośćPiekary Śląskie
  • ~Karola / 2020-10-30 12:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak jakiegokolwiek połączenia z internetem, sprzęt dostałam stary jak świat w dodatku nie działał. Dodzwonić się do infolinii graniczy z cudem, błędy w umowach, brak kompetencji, syf i bałagan, o faktury to musiałam się prosić, dostałam pół roku później, a następnie wezwanie sądowe do zapłaty za rzekomy brak spłaty, na co wysłałam potwierdzenie zapłaty czego nie zaktualizowali. Nie polecam nikomu, szkoda nerwów i czasu, mój błąd jest taki ze nie czytałam opinii i brałam w ciemno.
    ZaletyBrak
    MiejscowośćBydgoszcz
  • ~EdgyBall / 2020-10-21 19:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Przy wypowiedzeniu umowy została ona anulowana na podstawie gluchego 27 sekundowego telefonu. Daje jedna gwiazdkę bo nie można dać 0.
    ZaletyBrak
    MiejscowośćLublin
  • ~marsylka / 2020-10-18 15:56
    Ocena: 2.75 / 5
    Bylam klientka Netii przez kilka lat, tylko dwa razy nastapilo opoznienie w platnosciach, po prostu bylam hospitalizowana, a przelewy robie "z palca". Nie byly to dwie zaleglosci. Niestety po drugim razie moj internet zostal zablokowany. Od razu zadzwonilam na infolinie, gdzie mila pani uspokajala, ze nie ma problemu jesli pojdzie przelew natychmiastowy - przelew poszedl i dwa dni byla cisza. Niestety byla to cisza przed burza - otrzymalam wypowiedzenie umowy wraz z kara 600 zl i nakazem natychmiastowego odeslania modemu (na wlasny koszt). Usilowalam sie od decyzji odwolywac - niestety blyskawicznie,tzn okolo 2 miesiace potem przyszlo wezwanie przedsadowe. Nie zostalam zaproszona na proces - zaraz potem wyrok plus koszty sadowe plus komornicze. Lacznie za zabawe z Netia zaplacilam 1800 zl, na moment wszczecia procesu nie zalegalam nawet z groszem za uslugi tylko za ich absurdalna kare. Dlatego teraz jestem w Orange, ktory wprawdzie oferuje o wiele nizszej jakosci uslugi jednak czuje sie bezpieczna - daleko od hardcore Netia. Mam wrazenie, ze oni zarabiaja na wszelakich karach, a kiedy znienacka taka kara spadnie - to niestety nie mozna liczyc ani na tlumaczenia ani na negocjacje - placz i plac !
    Zaletystosunkowo wysoka jakosc uslug
    Wadycala reszta
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Turbo / 2020-10-10 20:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Trzeba to dać do żal pl telewizji nie mogę oglądać bo co chwilę za mała prędkość internetu i nie da się do nich dodzwonić
    MiejscowośćOpole
  • ~Volavola / 2020-10-06 15:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Usługa od netii to jakiś żart. Ciągle rozłącza sie internet, jest on niesamowicie słaby. Ciągle zgłaszam usterki. Netia w ogóle nie wychodzi na przeciw klientowi, zero pomocy. Usterki są naparwiane zdalnie, po 7 zgłoszeniach awarii nie fatygują się wysłać technika do domu. Praktycznie w ogóle nie mam jak pracować, polubowo nic nie da się załatwić.
    ODRADZAM!!!!
    WadyMnóstwo
    MiejscowośćWrocław
  • ~Joanna / 2020-10-04 18:42
    Ocena: 4.25 / 5
    Przeniosłam 3 numery tel.do Netii trio bez limitu wszystko za 60 zł czyli 20 zł za numer ..3 miesiące miałam 3 abonamenty za 1 zł miesięcznie. ..aktywacja tylko 29 zł za 3 numery łacznie.Dostałam karty z nr zastepczymi dopóki mój operator nie oddał numerów. NETIA wszystko za mnie załatwiła nie musiałam nawet wypowiadać umowy w Orange. ..mogłam tez sobie juz wcześniej korzystać z nr.zastępczych ale szybko nr moje zostały przeniesione na te karty....wyłączyłam usługę za 3 zł bezpieczny smartfon bo nie chciałam tego...To co Aneta napisała to stek kłamstw. ...
    ZaletySzybkie przeniesienie 3 numerów, najtaniej 3 mumery za 60 zł
    WadyDużo papierów do podpisania -wniosków o przeniesienie numerów
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~Aneta / 2020-09-25 15:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Uważajcie!! Jeśli chcecie przenieść numer kom. do Netii, otrzymacie numer tymczasowy ,,bezpłatny do czasu przeniesienia usługi". Jeśli ostatecznie przed zakończeniem trwania umowy zostaniecie przy obecnym operatorze, Netia naliczy opłatę za rezygnację z nr tymczasowego 176 zł, nawet jeśli nigdy nie skorzystałeś z numeru tymczasowego, aktywują go od razu. Ponadto kilkukrotnie miałam włączane usługi odpłatne przy telewizji . Dodatkowo przy przedłużeniu umowy na telewizję Netia włącza niechciane usługi na 3 miesiące. Jeśli zapomnicie wyłączyć - naliczają opłaty. Nie liczcie, że przyjdzie powiadomienie SMS o końcu ważności oferty promocyjnej. Nie przyjdzie również powiadomienie o nie zapłaconej wyższej fakturze. Wszystko w Netia online po zalogowaniu, jak przypadkiem sprawdzisz.Wszystkie reklamacje zostały rozpatrzone na korzyść konsultanta, zostały wyciągnięte z kontekstu ... W mojej opinii to ,, naciąganie, nieprzychylność i nieuczciwe praktyki operatora Netia, o których informuje cyklicznie na wszystkich możliwych forach, żeby przestrzec innych użytkowników"
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Jogi / 2020-09-18 23:42
    Ocena: 3.75 / 5
    Internet działa prawidłowo. Do tego niski ping ok.4ms
    Sporadyczne braki sieci. Ogólnie jestem zadowolony, ale ta stagnacja dobija.
    Brak prac modernizacyjnych (Chorzów) na osiedlach.
    Zaletycena,niezawodnośc
    Wadybrak rozwoju
    MiejscowośćChorzów
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2539
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2274
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2154
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1940
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1691
Play Online
Ocena: 1.87, ilość opinii: 1513
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1060
Play
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1028
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 944
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 858
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 750
Plus
Ocena: 1.55, ilość opinii: 714