Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Szybki Internet opinie

Ocena na podstawie 2506 opinii

2.13 / 5

  • Niezawodność
    2.04
  • Obsługa klienta
    1.94
  • Cena
    2.46
  • Parametry
    2.17
  • Cena/Jakość
    1.50
  • Oferta
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~wariat / 2020-07-16 20:13
    Ocena: 1.00 / 5
    w tej gównianej firmie szybkość internetu zależy czy straszysz ich zerwaniem umowy w takiej sytuacji przez trzydzieści dni wszystko śmiga nie rezygnujesz i znów masz żółwia!!!
    Zaletybrak
    Wadyrobią z abonentów idiotów na zasadach z PRL
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Angelika / 2020-07-12 07:16
    Ocena: 4.25 / 5
    W Rudzie Śląskiej z Netii mam Internet światłowodowy 150 mega z telewizją 99 ciekawych programów za 45 zł abonament. Bardzo dobrze mi wszystko działa od pół roku..Usługi dodatkowe wyłączyłem w punkcie obsługi nic się nie nalicza.. Każdy inny operator ma drożej dlatego konkurencja pisze źle opinie i głupoty. ..
    ZaletyDziała zgodnie z umową
    WadyNie widzę wad
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~Anna / 2020-07-10 00:46
    Ocena: 2.25 / 5
    Internet stacjonarny w Netii to porażka, choć podpisałam umowę miesiąc temu już tęsknię za moim starym operatorem. Gdyby nie to, że podpisałam umowę na 24 miesiące wycofałabym się natychmiast. Internet powolny niczym senny ślimak, zawieszający się.
    Na połączenie z infolinią Netii czeka się przez pół godziny, kolejni, coraz bardziej niezorientowani, konsultanci przełączają klienta między sobą.
    Już mam dość.
    MiejscowośćŁódź
  • ~Marek / 2020-07-09 20:59
    Ocena: 2.00 / 5
    Żałuję, że dopiero teraz znalazłem tę stronę, ponieważ mam nieprzyjemność korzystania z Netii trzeci miesiąc. Dałem się nabrać reklamie i podpisałem umowę na światłowód 600 mB/s plus telewizja. Od początku prędkość nie przekracza 95 mB/s, a na fakturze pojawiła się opłata za usługi dodatkowe, których nie zamawiałem, a których mi nie wyłączono po okresie próbnym. Więcej, przed zawarciem umowy prosiłem o ich nie włączanie ale przedstawiciel, z którym ją podpisywałem stwierdził, że nie ma takiej opcji i żebym się nie martwił bo po miesiącu zostaną automatycznie wyłączone, więc nie będę musiał specjalnie dzwonić na infolinię. I ja głupi uwierzyłem, i mam za swoje: dwie pierwsze faktury normalne i trzecia już powiększona. I niestety do końca umowy zostało jeszcze 21 miesięcy, gdybym mógł natychmiast bym się wycofał. Tylko konsultant i konsultantka na infolinii uprzejmi i rzeczowi, aż mi ich było szkoda, że pracują w takiej firmie.
    Zaletybrak
    WadyOszukiwanie w reklamach, oszukiwanie przed podpisaniem umowy, beznadziejny dekoder TV (m. in. często się zawiesza), ignorowanie zgłoszeń przez stronę internetową.
    MiejscowośćLublin
  • ~Arjayflow / 2020-07-03 12:03
    Ocena: 1.25 / 5
    Infolinia tragedia babka sie wydziera jak do żula i i jeszcze nawet sie nie pozegnala jebla sluchawka to jakies wsiarstwo a nie firma jak takie patalachy tam robia. Internet slabej jakosci ale stabilny, za ta cene moze byc
    ZaletyBrak
    WadySzkoda slow i nerwów
    MiejscowośćZgorzelec
  • ~Wacek / 2020-06-29 16:20
    Ocena: 1.75 / 5
    płacę za pakiet tzn Internet niby 20mb telefon i tv około 120 zł. Za tą cenę faktycznie mam telefon z którego już nie korzystam bo obecnie telefon komórkowy jest lepszy, tv z giga nagrywarką i internet który tak naprawdę ma 6.5 mb. W innych firmach oferowane jest w tej cenie tv + giga nagrywarka plus 1000mb intenet.
    Czekam do końca umowy i wypisuję się z tego badziewia.
    Zaletybrak
    Wadyzbyt słaba szybkość internetu jak za tą cenę
    MiejscowośćWałbrzych
  • ~Ohio2 / 2020-06-18 00:22
    Ocena: 1.00 / 5
    No mój internet daje z 2-3% tego co podają, cena jest słaba. A i internet czasami lubi sie popsuć.
    MiejscowośćJaworzno
  • ~hk / 2020-06-17 21:07
    Ocena: 2.25 / 5
    Codzienne awarie przeszły już chyba do tradycji tak ze nie polecam.
    MiejscowośćWrocław Popowice
  • ~Deareq Olek / 2020-06-16 11:05
    Ocena: 1.00 / 5
    nie polecam tego dostawce internetu ponieważ są ciągłe lagi w grach i często mnie wywala z gier.
    Zaletybrak
    Wadypodczas grania w gry jest ciągły spadek mbps
    MiejscowośćBożejewice
  • ~Zbyszek_30 / 2020-05-27 14:34
    Ocena: 5.00 / 5
    dzień dobry
    Założenie internetu , obsługa - bardzo dobrze, Parametry - bardzo dobre , Internet działa na wysokim poziomie, nie ma przerw na łączu .Działanie internetu zależy też od od sprawności komputera, antywirusa i innych zainstalowanych programów
    ZaletyZdecydowanie polecam
    WadyNiema
    MiejscowośćŻary
  • ~Tomasz / 2020-05-25 12:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Netia to absolutna porażka awaria rutera urasta do mega problemu totalne olewanie klienta...
    Aby ktoś z obsługi chciał rozwiązać problem czas oczekiwania 2tygodnie Pani twierdzi że maksymalny czas to 3 dni robocze ... Potem okazuje się że nikt nawet nie zaznaczył w systemie wysyłki i kolejne piętra braku profesjonalizmu skutek Netia traci klienta
    Szczerze nie polecam koszmar i brak szacunku do klientów n

    ZaletyBrak
    WadyBrak profesjonalizmu
    MiejscowośćŁódź
  • ~Jarek Berg z Wrocławia / 2020-05-20 00:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam Netii bo ten internet od nich to dramat jest, a jak masz problem i chcesz się do nich dodzwonić to można se dzwonić.... Reasumując, do dupy.
    ZaletyBrak
    MiejscowośćWrocław
  • ~Igor M. / 2020-05-18 21:13
    Ocena: 1.75 / 5
    "Szybki" internet od Netii jest żałosny. W grach opóźnienie co około 15 sekund z 60 ms skacze na 900 ms. Prędkość pobierania zamiast deklarowanych 40 Mb wynosi 800 Kb. Nikomu nie polecam tej fatalnej usługi.
    ZaletyBrak
    WadyŻałosna jakość internetu, częste zawieszenia
    MiejscowośćBolesławiec
  • ~Dejm332 / 2020-05-16 22:17
    Ocena: 1.75 / 5
    Porażka, internet jest i nagle go nie ma znika kiedy chce i w najmniej odpowiednim momencie jak z oknie to na dobre 3 godziny.
    WadyWszystko
    MiejscowośćBędzin
  • ~klient / 2020-05-13 21:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Cena jako tako, ale bardzo wolny i zanika bardzo czesto. Nie polecam.
    Zaletycena
    Wadybrak internetu
    MiejscowośćGłowno
  • ~Piotr / 2020-05-13 14:49
    Ocena: 1.50 / 5
    10 lat temu zrezygnowałem z Netii już wtedy zaczęła zrywać połączenia netowe i do tego wysoka cena w stosunku do konkurencji. Przeszedłem do UPC i od tamtego dnia nadal wszystko śmiga. Oczywiście w różnej części miasta i regionie różnie działa net czy tv natomiast mieszkałem wiele lat w Konstancinie potem przeprowadziłem się do Piaseczna i nadal UPC wymiata. Chociaż moi znajomi również mieszkający w Piasecznie ale winnej części miasta bardzo narzekają na UPC. Tak jak mówiłem różnie to bywa lecz Netia to gniot do tego obsługa klienta dużo pozostawia do życzenia natomiast w UPC super obsługa.
    MiejscowośćPiaseczno
  • ~Damian / 2020-05-09 12:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Netia to wielka kupa 2 razy w tyg nie ma TV internet chodzi jak chce zgłaszane usterki są lekceważone rezygnujcie z netii poprostu hłam wielki głównodowodzącego
    MiejscowośćJastrzębie zdroj
  • ~NiPolecam / 2020-05-07 11:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Niech obrazek powie sam za siebie. Takie coś odwala się przynajmiej raz dziennie i trwa przez ponad godzinę i to w najlepszym wypadku! https://i.imgur.com/7rKTj23.png
    ZaletyNiestety jest
    WadyNie działa
    MiejscowośćJarosław
  • ~Ewa / 2020-05-04 22:17
    Ocena: 1.00 / 5
    U tego operatora wszystko można ocenić tylko na 0 i czekać z niecierpliwością do końca umowy bo jak to mówią za głupotę trzeba płacić. Odczaruj dni 0 internetu 0 telewizji zero kontaktu żeby się tam dodzwonić to trzeba chyba wziąć wolne w pracy
    ZaletyŻadnych
    WadyCała Netia to jedna wielka wada
    MiejscowośćŻagań
  • ~Dymion / 2020-05-02 15:42
    Ocena: 2.75 / 5
    Dodzwonienie do nich to jakiś dramat, minimum 30 min czekania. Od maja nie ma playera i to jeszcze był płatny. Szkoda że podpisałem z nimi nową umowę.
    ZaletyCena
    WadyObsługa klienta
    MiejscowośćBielsko-Biała
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2506
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2226
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2085
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1870
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1681
Play Online
Ocena: 1.88, ilość opinii: 1472
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1045
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 878
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 820
mBank
Ocena: 1.91, ilość opinii: 791
T-Mobile
Ocena: 1.55, ilość opinii: 669
Plus
Ocena: 1.59, ilość opinii: 573