Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Szybki Internet opinie

Ocena na podstawie 2539 opinii

2.13 / 5

  • Niezawodność
    2.03
  • Obsługa klienta
    1.94
  • Cena
    2.46
  • Parametry
    2.17
  • Cena/Jakość
    1.50
  • Oferta
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Wiselka1923 / 2020-04-20 12:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Całe szczęście, że moja przygoda z tą firmą dobiegła końca. Podczas uzyskiwania informacji w jaki sposób zrezygnować z usług konsultantka była bardzo opryskliwa, ton którym się odnosiła był na poziomie obrażonego dziecka, któremu zabrało się ulubioną zabawkę. Jakość usług to jakaś tragedia. Prędkość pobierania to ok 1 Mb/s, nie mówiąc już o notorycznych przerwach w dostarczaniu internetu (tzw. kickach). Jeżeli myślisz o zakupie usług w tej firmie to 100x się zastanów i przewertuj rynek pod względem ofert internetu stacjonarnego.
    MiejscowośćJaworzno
  • ~Daria / 2020-04-15 18:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam telefon stacjonarny i mieszkam na wsi. Internet na samym początku chodził jako tako a z każdym dniem było i jest coraz gorzej, jedna wielka TRAGEDIA!!! brak słów, zadzwoni telefon a internetu brak ktoś się musi rozłączyć żeby działał , filmu nie da się obejrzeć bo tnie co kilka minut a strony ładują się po 15 min jakaś paranoja mamy 21 wiek a nie czasy co internet dopiero powstał, śmiech i żenada nie polecam
    ZaletyŻadnych zalet!
    MiejscowośćIzdebki
  • ~śmieszne / 2020-04-15 14:43
    Ocena: 1.25 / 5
    Obsługa klienta wydaję się być na siłę, najchętniej Netia nie bawiłaby się w żadne rozmowy tylko oferowała zawodny, wolny internet za rynkową opłatę.
    ZaletyDochodzi do mojego domu.
    WadyNa każdym polu możliwym do posiadania wad.
    MiejscowośćKraków
  • ~maja / 2020-04-15 13:28
    Ocena: 1.25 / 5
    mieszkam na wsi, gdzie Netia na łączach Orange przesyłam nam internet. Tragedia. Mam abonament na 10 a internetu wogóle. codziennie są zaniki połączenia intenertowego. predkość wysyłania 0,18 mb/s a wysyłania 0,02 mb/s. śmiech na sali. zero jakiegokolwiek technicznego zaangazowania ze strony netii wiec stracą klienta.
    Zaletyzadnych
    Wadyjak mieszkasz na wsi lub w mniejszym miasteczku to lepiej nie brać netii.
    MiejscowośćCzechy
  • ~Warpus / 2020-04-11 13:27
    Ocena: 2.50 / 5
    Ogulnie wszystko dobrze tylko strasznie słabe wi-fi.
    MiejscowośćOtwock
  • ~NETIA ZART / 2020-04-10 17:15
    Ocena: 1.00 / 5
    ta PARODIA jest jedną z najgorszych w Polsce, STAŁY PING GDY TV WŁĄCZONY, OBSŁUGA???? CIAGLE TO SAMO NIE NASZA WINA PROSZĘ WYŁĄCZYĆ ROUTER NA 2 MINUTY ZROBIĆ TEST...wiec jeśli są u was osoby które oglądają tv a wy chcecie pograć to zapomnijcie ping skacze jak Stoch na MŚ :))) 100/1500 ms.
    ZaletyXDDDDDD
    WadyWSZYSTKO
    MiejscowośćPoznań
  • ~JD / 2020-04-09 14:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy internet z jakim miałem do czynienia. Nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
    MiejscowośćNowogród
  • ~Fan Netii / 2020-03-26 13:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Od początku stycznia przechodzę do Netii z Orange. dostałem router juz w połowie stycznia. Do dzisiaj czyli do 25 marca nikt sie nie pojawił i nie zadzwonił w sprawie przejscia. Zadzwoniłem z zapytaniem co z routerem? dostałem informację ze mam go odesłać na własny koszt. HAHAHAHAHA
    T R A G I K O M E D I A
    ZaletyRouter za darmo po którego nikt nie chce się zgłosić
    WadyBrak usługi internetu (to chyba zaleta)
    MiejscowośćBolków
  • ~Hundoxsn / 2020-03-25 17:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, największe gowno na świecie, gdy jedna osoba ogląda telewizor, filmów na laptopie nie da się obejrzeć. Często problemem jest nawet wysłanie wiadomości na Messengerze. Odradzam
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
    MiejscowośćKępno
  • ~Leszek / 2020-03-25 10:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to jakaś porażka od 2 tygodni niema internetu. Konsultanci mówią że awaria jest i nie mają informacji kiedy będzie usunięta a rachunki czeba zapłacić za internet którego niema również ponieważ odliczyć mogą dopiero jak usuną awarię. A jak pytam czy w takim wypadku mogę zrezygnować to chcą naliczyć jakieś koszty.
    ZaletyNie ma żadnych
    WadyBrak pomocy, brak internetu i mógł bym tak dalej ale szkoda pisać!
    MiejscowośćŁaziska Górne
  • ~Ania / 2020-03-22 13:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Szybki internet???!!! To chyba kpina... Najgorszy z możliwych. Wystarczy trochę śniegu albo burza i już nic nie działa.... Dramat. Dramat. Dramat. Nie wiem jak można być tak beznadziejna firma... W życiu gorszej nie spotkałam... Internet to kpina... Szybciej chodził internet 15 lat temu gdy dopiero wchodził na rynek... Niż z tej żenującej firmy, poniżej jakiejkolwiek normy... To jest tak dramatyczna firma że brak mi słów
    ZaletyJakie k*rwa zalety.... Hahaha to chyba żart.
    WadyWszystko, cała firma i jej polityka.
    MiejscowośćKatowice
  • ~Czerwony Kapturek / 2020-03-20 22:43
    Ocena: 1.25 / 5
    Warszawa. Mam 150 mb, nigdy nie przekracza 75 mb a bardzo często jest ok 15 mb i bywają przerwy. Infolinia to jakieś nieporozumienie, co innego gadają co innego robią. Dzisiaj dostałem e-maila, że w prezencie przyspieszają na 30 dni do 300 mb a faktycznie jest 12. DNO. Zamierzam rozstać się z tym dziadostwem.
    Zaletybrak
    Wadysame wady
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Dafjo / 2020-03-20 15:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo słaby przesył internetu, nagle i częste zrywy zasięgu. Bez kontaktu samodzielnie z obsługą nie ma co liczyć na naprawę jakiejś awarii. Chodź w ofercie mam 11mb/s to przy dobrych wiatrach jest 5mb/s a zazwyczaj poniżej 1mb/s...
    MiejscowośćBielsko-Biała
  • ~Marta / 2020-03-17 16:22
    Ocena: 1.25 / 5
    Od czwartku 12.03 brak internetu. Awaria zgloszona, problem mial byc rozwiązany w ciagu 48h. Kilka razy ponownie zgloszone, 'ktos mial przyjsc', do tej pory usterka nie naprawiona. W chwili obecnej kontakt przez infolinie praktycznie niemożliwy.
    MiejscowośćLublin
  • ~Damianantyfannetii / 2020-03-15 18:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak internet chodzi to jest cud. Obsługa klienta fatalna.
    ZaletyBRAK
    WadyWSZYSTKO
    MiejscowośćKraków
  • ~Szymon / 2020-03-15 18:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet jest po prostu nie możliwy nie dość że jak się dzwoni do nich to zazwyczaj jak się powie że internet nie działa od kilku/kilkunastu dni operator się rozłącza. ten internet to jest porażka wrzucam zdj speedtestu i tak to wygląda u mnie od jakiś 7 dni https://www.speedtest.pl/test/236267831 0.03 Download 0.07 Upload i ping około 100ms nie ma szans w cokolowiek pograć a o oglądaniu filmów nie ma mowy

    Nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
    MiejscowośćWrocław
  • ~Konrad Muter / 2020-03-14 13:08
    Ocena: 3.00 / 5
    Witam, mam do opowiedzenia historię pewnej usterki, moja usterka trwa już od 4 marca godzin rannych. Zgłaszałem usterkę już parokrotnie, odpowiedziano mi, że trwa modernizacja i prowadzony jest światłowód - ok, jestem w stanie to zrozumieć, lecz kabel jest poprowadzony od mniej więcej 4 dni, a technika który podłączyłby Internet jak nie było, tak nie ma. Sprawa dotyczy całego bloku. Z tego, co się dowiedziałem, w samej mojej klatce jest 6 mieszkań z "netią", wszyscy zgłaszają ten sam problem, niektórzy ponoć codziennie, a Państwo mają nas, że tak się wyrażę w głębokim poważaniu. Od Państwa pracownika pracującego pod tym numerem: 223526468 usłyszałem wczoraj, że technik na 100% będzie u mnie 13.03.2020, jak się Państwo domyśla kolejny raz zostaliśmy zignorowani. Wobec takiego zachowania, jestem zmuszony udostępniać tą wiadomość na każdym profilu Waszej firmy jaki znajdę. Tylko błagam, proszę się nie tłumaczyć stanem zagrożenia epidemiologicznego, mieliście Państwo wystarczająco dużo czasu na usunięcie usterki. Nie ma tutaj żadnych zgromadzeń ludzkich, także można być spokojnym o bezpieczeństwo pracowników. Są jedynie ludzie pozamykani w domach, często starsi, pozbawieni jakiegokolwiek kontaktu ze światem, ponieważ usterka dotyczy także telewizji. Moja frustracja spowodowana jest nie tym, że nie mogę zobaczyć ulubionego serialu na netflixie, tylko tym, że od poniedziałku internet będzie potrzebny w pracy zdalnej, a już w ten weekend przy e-learningu. W takim wypadku odliczenie dni bez usługi od faktury to trochę zbyt mała rekompensata. Proszę o szybką odpowiedź, choć znając państwa procedury niewiele ona wniesie.
  • ~Adam / 2020-03-08 16:05
    Ocena: 4.50 / 5
    W Rudzie Śląskiej internet działa dobrze z Netii mam 300 mega i telewizje w komplecie -opłata 50 zł co miesiąc. Od zeszłego roku mam ten internet i nie miałem jeszcze awari. Firma która zakłada internet twierdzi ze dzwonila do mnie i nie odbierałem a to nieprawda ale dlatego czekałem długo na podłączenie. ..
    ZaletyDobrze działa ,stabilny
    Wady dlugi brak kontaktu w sprawie podłączenia
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~jebacnetia / 2020-03-04 23:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Chyba najgorszy dostawca internetu . Jeżeli jesteś masochistą lub lubisz płacić za internet , którego prędkość jest tak wysoka (w teori 100mb/s xdxdxdxdxddxxdxddxxdxd) , że często wiadomości dochodzą po kilku minutach.
    ZaletyMożna z niej zrezygnować (Polecam)
    WadyIstnieje .
    Praktycznie o każdej funkcji tego internetu tego dostawcy można coś złego powiedzieć .
    MiejscowośćBiałystok
  • ~Adam / 2020-03-02 09:14
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM
    Bez zgody wciskają usługi dodatkowe (ePrawnik) na 2 lata i nie da się wypisać.
    Łącze słabe i niestabilne.
    MiejscowośćBiałystok
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2539
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2274
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2154
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1940
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1691
Play Online
Ocena: 1.87, ilość opinii: 1513
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1060
Play
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1028
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 944
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 858
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 750
Plus
Ocena: 1.55, ilość opinii: 714