Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Szybki Internet opinie

Ocena na podstawie 2958 opinii

2.06 / 5

  • Niezawodność
    1.94
  • Obsługa klienta
    1.87
  • Cena
    2.38
  • Parametry
    2.09
  • Cena/Jakość
    1.50
  • Oferta
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Bero / 2022-08-18 20:07
    Ocena: 1.50 / 5
    Kompletne DNO!!! Wielokrotne zgłoszenia słabej jakości obrazu zaskutkowały obniżeniem ceny a jakość dalej tragedia. O HD moge pomarsyć. Totalna pikseloza . Nowy TV za grube siano i sie nie da oglądać. musiałem internetowa tv odpalić. Porażka. Chyba odżałuje tego tysiaka i wypowiem przed czasem bo szlag mnie trafia
    ZaletySam net ok.
    WadyBeznadziejna jakosc obrazu po LAN. O Hd zapomnijcie
    MiejscowośćŚwidnica
  • ~Anna Dziuba / 2022-08-18 10:06
    Ocena: 1.50 / 5
    Tragedia.paniusie na infolinii okropne. niezadowolone z zycia i bezczelne. Nie polecam tej firmy,omijac szerokim łukiem.
    Wadyokropny serwis posprzedazowy,obsługa.
    MiejscowośćLublin
  • ~jebacnetie / 2022-08-17 20:16
    Ocena: 1.00 / 5
    pieeeeeeeeeeeeeeerdolone gównooooooooooooooooooo beznadzieja dno o o o o o o oo o o nie polecamy ja i moje drugie oblicze, które ujawnia się jak hulk podczas korzystania z usług N E T I A ! WOW
  • ~Ela / 2022-08-17 18:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet przynajmniej raz w miesiacu nie działa. Zgłaszanie usterek to porażka, konsultanci są niekompetentni, nie słuchają co się do nich mówi. Na naprawy usterek można czekać nawet dwa tygodnie i to upewniając się kilka razy na infolinii że konsultant zrozumiał o jaki adres chodzi i czy dobrze zrobił zgłoszenie. Absolutnie nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadyNiekompetentni konsultanci.
    Internet zawodny, często nie działa.
    MiejscowośćNysa
  • ~demo / 2022-08-13 01:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten internet to syf i ściek. Cena za którą można mieć najlepszy internet a sam internet to syf.
    Jak ktoś włączy netflixa w domu to nie da się nawet połączyć z grą.
    A obsługa ma tak wywalone na klijenta że szkoda gadać.
    NIE POLECAM SYF JAKICH MAŁO.
    Zaletynic
    Wadydosłownie wszystko
    Miejscowośćżywiec
  • ~zetesz / 2022-08-12 16:33
    Ocena: 2.00 / 5
    Zmieniłem dostawcę mediów, bo chciałem lepiej... Dałem się oszukać ulotkom i naganiaczom.
    Ci ostatni nie przedstawiają rzetelnie oferty, naciągają klienta na dodatkowe koszty o których nie wspominają bądź znacznie je zaniżają. Netia po podpisaniu umowy zbywa klienta oświadczeniem naciągagacza w którym podaje nieprawdę.
    Samo działanie TV/internet dalekie od ideału. Awarie, które wiecznie trzeba zgłaszać, bezczelne zanykanie zgłoszenia po 2 dniach bez poinformowania klienta i bez usunięcia awarii. Tzw. technicy to też niezłe cudaki - dzwonią z nr zastrzeżonych na które nie można oddzwonić. Skutkuje to często brakiem kontaktów, bo przecież nie każdy siedzi na telefonie i czeka tylko na ich kontakt... Potem mówią, że dzwonili ileś razy - a wrzeczywistości zwykle 1x.
    Infolinia to stracone 30 minut - najpierw reklamy, potem inne bzdety, w końcu opcje i czekanie ok 15 minut...
    Jednym słowem - dziadostwo... niestety.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Tester wielu firm / 2022-08-11 11:59
    Ocena: 1.50 / 5
    Ludzie którzy dzwonią to śmietniki. Zerwanie umowy bardzo utrudnione, wręcz niemożliwe jeśli nie masz 3 miesięcy na załatwianie spraw. Tra ge dia
    WadyObsługa klienta, przedstawienie umowy, zerwanie umowy. Lepiej mieć słaby internet niż ciągłe problemy z netią
    MiejscowośćŚwiebodzin
  • ~Rafal / 2022-08-09 18:51
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie polecam netu. Jest to banda oszustów. 1.cwaniaki co wciskają ten bubel.
    2. Po umowie trzeba odesłać urządzenia
    3 usługi marketingowe są płatne 5 zł jak je likwidujemy
    4. Rozwiązanie umowy 8nny adres, a urządzenia inny.
    5. I to najważniejsze jak już się decydujecie podpisujcie umowy na czas nie okreslony
    ZaletyBrak
    WadySame wady
    MiejscowośćBiałystok
  • ~Senior / 2022-08-09 15:53
    Ocena: 2.25 / 5
    Ogólnie nic sie nie zmieniło-czyli złodziejstwo.nie było wyjšcia,więc musielišmy kupić usługè netii.nagle okazało siè że drugi dekoder to kolejne ok.30 zł za aktywacjè-wczešniej brak info na ten temat.Wysyłka starego sprzętu na własny koszt i nawet nie potrafią zlecić kuriera.Przecież moge išć do innego operatora jak nie odpowiada oferta~komentaż pani sprzedającej umowę.Żadnych rabatów dla klientów zmieniających lokalizację usługi.Ewntualnie nieopłacalny rabat,bo nie rezgnując ze starej umowy dalej byšmy ponosili absurdalny koszt dodatkowy.Kategorycznie odradzam.P.S.Pani przez telefon miła,a przy bezpošrednim kontakcie bardzo sucha i urzędowa obsługa-chyba chodziło o to,że jak klient wrócił to i tak weźmie.
  • ~Krzysztof / 2022-08-06 13:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Dodam jeszcze, że możecie zapomnieć o nagrywaniu programów na większości kanałów o czym nikt was nie poinformuje.
    ZaletyBrak
    WadySame wady
    MiejscowośćŻary
  • ~Krzysztof / 2022-08-06 13:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Telewizja z dekoderami bezprzewodowymi (drogą internetową) to jakieś gówno, ciągle pojawiają się błędy typu błąd odtwarzania wideo i weryfikacja sieci, internet cały czas zrywa, odradzam, nie dajcie się władować na minę, od roku wydzwaniam na infolinię, próbowałem zerwać umowę z ich winy ale w Netii nikt nie widzi podstaw do jej zerwania.
    ZaletyBrak
    WadySame wady
    MiejscowośćŻary
  • ~Ktoś / 2022-08-05 23:30
    Ocena: 2.75 / 5
    Ten internet wiecznie nie działa wyłączą się o różnych godzinach, a jak się dzwoni na infolinię to niby " awaria" ciekawe jeżeli jest klika razy za dnia o różnych porach i dniach..
    MiejscowośćRybnik
  • ~Spm / 2022-08-05 11:38
    Ocena: 1.75 / 5
    Wykupili ISTS, nie poinformowali mnie o tym; ignoruję maile od firm z którymi nie mam do czynienia. Teraz po 3 miesiącach grożą odetnięciem internetu więc próbuję się logować, no ale nie dali mi żadnego hasła. Próbuję resetować i nic nie przychodzi. Zalewa mnie krew ze złości. Traktowanie gorsze niż w ISTS. "Nie używaj agresywnego języka". Yhm, to niech im pies zdechnie.
    MiejscowośćKraków
  • ~gtw / 2022-08-04 17:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Po prostu tragedia, ta "firma" to jakiś żart. Zero pomocy ze strony techników, każdy mówi coś innego, na infolinii niekompetentni pracownicy. Prędkość internetu to dno, pobieranie zazwyczaj na poziomie 0.06-0.24 mbps! Skandal, nie dajcie się wrobić i wybierzcie innego dostawcę.
    MiejscowośćTychy
  • ~тeαм ħαχøƦ / 2022-08-04 15:29
    Ocena: 3.75 / 5
    Działać działa w miarę stabilnie, prędkość uploadu mogłaby być lepsza.
    Obiecali 100/50, a tu cisza dalej 50/6, może w najbliższym czasie będzie światłowód
    ZaletyStabilność
    WadySłaby upload
    MiejscowośćŚwiebodzice
  • ~rRobert / 2022-08-04 15:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Właśnie pan i Pani z Netii rozmawiali głośno pod moją klatka z obecnym lub przyszłym pracownikiem .Stojąc na balkonie i słuchając co Pan mówi ...jakie sposoby na zdobycie Klienta wiem ,że nigdy nie chce mieć nic wspólnego z tą firmą .Pani wykazała się mega kultura pałac papierosa za papierosem i rzucając pety centralna na wejście do klatki .Masakra.
  • ~Edyta / 2022-08-02 12:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Na samą prędkośc internetu nie można narzekać. Moi rodzice bardzo długi czas korzystali z Netii. Przy jakichkolwiek zmianach został dosyłany kolejny dekoder. Brak obsługi techincznej dla starszych ludzi był wielkim utrudnieniem. Rachunki były regularnie płacone. Przy rezygnacji wszystkie dekodery zostały odesłane na wskazany adres. Po miesiącu przyszła nota korygująca za nie rozliczenie się z dekoderów co było nieprawdą.
    Zaletyszybkość
    Wadybrak obsługi technicznej, niekorzystny dla starszych ludzi
    MiejscowośćWarszawa (Bemowo)
  • ~Szymon / 2022-07-31 13:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy dostawca internetu w Polsce, lepiej podkradać sąsiadowi neostrade niż zapłacić złotówkę tej firmie.
    Zaletybrak
    WadyWszystko na czele z prędkością i bardzo częstymi przerwami w dostawie internetu
    MiejscowośćTarnowskie Góry
  • ~BiałyKocik / 2022-07-29 17:09
    Ocena: 1.50 / 5
    Kilka awarii w 7 miesięcy + bardzo słaba prędkość internetu
    Wadywyszystko
    MiejscowośćŁańcut
  • ~Ewa / 2022-07-29 02:01
    Ocena: 4.50 / 5
    Od wielu lat jestem odbiorcą Netii i dla mnie jest niezawodna. Czytałam negatywne opinie innych i może to zależy od lokalizacji, nie wiem. Ja jestem Wrocław Gądów i nie mam żadnych problemów z internetem. Ani z prędkością, ani z dostępem. Średnio może raz w roku zniknie mi internet, ale to jest krótki czas, godzina - kilka minut. A z internetu korzystam cały dzień, pracuję z domu.
    Jeśli chodzi o przedłużanie umowy online to zdarzyło mi się, że po telefonicznym ustaleniu kosztów przyszedł mi rachunek wyższy, niż było ustalone. Złożyłam reklamację, która została rozpatrzona pozytywnie i szybko. I ten epizod to była w sumie jedyna negatywna wpadka, ale składam to na karb pomyłki konsultanta, zdarza się.
    Ja polecam i nie planuję zmiany dostawcy :)
    ZaletyNiezawodny internet, praktycznie bez przerw
    MiejscowośćWrocław
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

VECTRA
Ocena: 1.65, ilość opinii: 3298
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.06, ilość opinii: 2958
UPC Internet
Ocena: 1.86, ilość opinii: 2805
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2483
Play Online
Ocena: 1.79, ilość opinii: 1906
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.66, ilość opinii: 1804
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2790
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2683
Plus
Ocena: 1.44, ilość opinii: 1864
T-Mobile
Ocena: 1.54, ilość opinii: 1625
mBank
Ocena: 1.74, ilość opinii: 1415
Orange Neostrada
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1146