Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Szybki Internet opinie

Ocena na podstawie 2512 opinii

2.13 / 5

  • Niezawodność
    2.04
  • Obsługa klienta
    1.94
  • Cena
    2.47
  • Parametry
    2.17
  • Cena/Jakość
    1.50
  • Oferta
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
strona 1 z 126
  • ~Pawel / 2020-11-16 17:00
    Ocena: 5.00 / 5
    Korzystam od 1 m-ca z netu i telewizji, nie wiem z skąd te negatywne opinie. Miałem wcześniej neta od UPC 250 MB na papierze bo w rzeczywistości to czasem udało się wskoczyć po wifi 170 a zazwyczaj 80-90 MB. Od Netii mam teraz 300 MB po wifi nie spada poniżej 200 MB. Nic się nie wiesza, tv chodzi bez problemu. Router nadaje na 2 pasmach 2.5 i 5 GHz. Można wybrać z którym się chce połączyć. Z teleobsługą zazwyczaj trzeba poczekać ok 5-10 min ale bez problemu można z kimś pogadać, miło i sympatycznie. Ja polecam.
    ZaletySzybkie łącze utrzymujące wysoką prędkość, tv działa sprawnie.
    WadyChyba nie ma, ja nie odkryłem i oby tak zostało.
    MiejscowośćKraków
  • ~Spoleczniak / 2020-11-13 10:54
    Ocena: 2.00 / 5
    O tobie z zasięgiem.predkosc internetu pozostawi wiele do życzenia . Dałem się namówić na umowę 24 miesiące i więcej nie.popelnie tego błędu.NIE POLECAM
    ZaletyBrak
    WadySłaby Internet, słaba zasięgu w wielu miejscach , płatne rozmowy za granicą. Nie ma nic pozytywne z podpisaniem tej umowy
    MiejscowośćZielona Góra
  • ~Agnieszka / 2020-11-07 17:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, nie miła obsługa klienta i złodziejstwo bo w przypadku rezygnacji naliczają mega kwoty
  • ~dawid / 2020-11-06 21:33
    Ocena: 1.50 / 5
    syf, ping cały dzień 100-2000, utrata pakietów 20% to standard, po zgłoszeniu poprawa na max jeden dzień
    Wadywszystko
    MiejscowośćGdańsk
  • ~WhiteLioness / 2020-11-03 16:45
    Ocena: 2.25 / 5
    Od Netii obecnie mamy 3 telefony komórkowe, internet i telewizję, o ile na usługi komórkowe nie mogę narzekać, o tyle internet i obsługa klienta zostawiają wiele do życzenia. Zgłoszony problem uszkodzonego routera - zrywa wifi przy bezproblemowym działaniu "na kablu". Pierwsze zgłoszenie - "router dawno nie był resetowany, zresetujemy to pomoże" no nie pomogło, drugie zgłoszenie - z łaską wymiana routera w ciągu 3-5 dni. Pan "technik" podał przez drzwi pudełko z nowym routerem i się utlenił. Po założeniu nowego routera urządzenie się co chwila rozłącza przez co nie ma ani internetu ani telewizji. Zgłoszenie numer 3 - "będziemy diagnozować zdalnie przez najbliższe 48h jeśli nie pomoże to technik zadzwoni się umówić" chwilowo jestem bez telewizji i internetu mając zdalne nauczanie, o ile z łączem jako takim większych problemów nigdy nie było o tyle ich sprzęt to złom.
    ZaletyDobry zasięg komórkowy
    Dobra cena w pakietach
    WadyWadliwy sprzęt
    Nieskuteczna obsługa techniczna
    MiejscowośćPiekary Śląskie
  • ~Karola / 2020-10-30 12:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak jakiegokolwiek połączenia z internetem, sprzęt dostałam stary jak świat w dodatku nie działał. Dodzwonić się do infolinii graniczy z cudem, błędy w umowach, brak kompetencji, syf i bałagan, o faktury to musiałam się prosić, dostałam pół roku później, a następnie wezwanie sądowe do zapłaty za rzekomy brak spłaty, na co wysłałam potwierdzenie zapłaty czego nie zaktualizowali. Nie polecam nikomu, szkoda nerwów i czasu, mój błąd jest taki ze nie czytałam opinii i brałam w ciemno.
    ZaletyBrak
    MiejscowośćBydgoszcz
  • ~EdgyBall / 2020-10-21 19:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Przy wypowiedzeniu umowy została ona anulowana na podstawie gluchego 27 sekundowego telefonu. Daje jedna gwiazdkę bo nie można dać 0.
    ZaletyBrak
    MiejscowośćLublin
  • ~marsylka / 2020-10-18 15:56
    Ocena: 2.75 / 5
    Bylam klientka Netii przez kilka lat, tylko dwa razy nastapilo opoznienie w platnosciach, po prostu bylam hospitalizowana, a przelewy robie "z palca". Nie byly to dwie zaleglosci. Niestety po drugim razie moj internet zostal zablokowany. Od razu zadzwonilam na infolinie, gdzie mila pani uspokajala, ze nie ma problemu jesli pojdzie przelew natychmiastowy - przelew poszedl i dwa dni byla cisza. Niestety byla to cisza przed burza - otrzymalam wypowiedzenie umowy wraz z kara 600 zl i nakazem natychmiastowego odeslania modemu (na wlasny koszt). Usilowalam sie od decyzji odwolywac - niestety blyskawicznie,tzn okolo 2 miesiace potem przyszlo wezwanie przedsadowe. Nie zostalam zaproszona na proces - zaraz potem wyrok plus koszty sadowe plus komornicze. Lacznie za zabawe z Netia zaplacilam 1800 zl, na moment wszczecia procesu nie zalegalam nawet z groszem za uslugi tylko za ich absurdalna kare. Dlatego teraz jestem w Orange, ktory wprawdzie oferuje o wiele nizszej jakosci uslugi jednak czuje sie bezpieczna - daleko od hardcore Netia. Mam wrazenie, ze oni zarabiaja na wszelakich karach, a kiedy znienacka taka kara spadnie - to niestety nie mozna liczyc ani na tlumaczenia ani na negocjacje - placz i plac !
    Zaletystosunkowo wysoka jakosc uslug
    Wadycala reszta
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Turbo / 2020-10-10 20:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Trzeba to dać do żal pl telewizji nie mogę oglądać bo co chwilę za mała prędkość internetu i nie da się do nich dodzwonić
    MiejscowośćOpole
  • ~Volavola / 2020-10-06 15:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Usługa od netii to jakiś żart. Ciągle rozłącza sie internet, jest on niesamowicie słaby. Ciągle zgłaszam usterki. Netia w ogóle nie wychodzi na przeciw klientowi, zero pomocy. Usterki są naparwiane zdalnie, po 7 zgłoszeniach awarii nie fatygują się wysłać technika do domu. Praktycznie w ogóle nie mam jak pracować, polubowo nic nie da się załatwić.
    ODRADZAM!!!!
    WadyMnóstwo
    MiejscowośćWrocław
  • ~Joanna / 2020-10-04 18:42
    Ocena: 4.25 / 5
    Przeniosłam 3 numery tel.do Netii trio bez limitu wszystko za 60 zł czyli 20 zł za numer ..3 miesiące miałam 3 abonamenty za 1 zł miesięcznie. ..aktywacja tylko 29 zł za 3 numery łacznie.Dostałam karty z nr zastepczymi dopóki mój operator nie oddał numerów. NETIA wszystko za mnie załatwiła nie musiałam nawet wypowiadać umowy w Orange. ..mogłam tez sobie juz wcześniej korzystać z nr.zastępczych ale szybko nr moje zostały przeniesione na te karty....wyłączyłam usługę za 3 zł bezpieczny smartfon bo nie chciałam tego...To co Aneta napisała to stek kłamstw. ...
    ZaletySzybkie przeniesienie 3 numerów, najtaniej 3 mumery za 60 zł
    WadyDużo papierów do podpisania -wniosków o przeniesienie numerów
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~Aneta / 2020-09-25 15:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Uważajcie!! Jeśli chcecie przenieść numer kom. do Netii, otrzymacie numer tymczasowy ,,bezpłatny do czasu przeniesienia usługi". Jeśli ostatecznie przed zakończeniem trwania umowy zostaniecie przy obecnym operatorze, Netia naliczy opłatę za rezygnację z nr tymczasowego 176 zł, nawet jeśli nigdy nie skorzystałeś z numeru tymczasowego, aktywują go od razu. Ponadto kilkukrotnie miałam włączane usługi odpłatne przy telewizji . Dodatkowo przy przedłużeniu umowy na telewizję Netia włącza niechciane usługi na 3 miesiące. Jeśli zapomnicie wyłączyć - naliczają opłaty. Nie liczcie, że przyjdzie powiadomienie SMS o końcu ważności oferty promocyjnej. Nie przyjdzie również powiadomienie o nie zapłaconej wyższej fakturze. Wszystko w Netia online po zalogowaniu, jak przypadkiem sprawdzisz.Wszystkie reklamacje zostały rozpatrzone na korzyść konsultanta, zostały wyciągnięte z kontekstu ... W mojej opinii to ,, naciąganie, nieprzychylność i nieuczciwe praktyki operatora Netia, o których informuje cyklicznie na wszystkich możliwych forach, żeby przestrzec innych użytkowników"
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Jogi / 2020-09-18 23:42
    Ocena: 3.75 / 5
    Internet działa prawidłowo. Do tego niski ping ok.4ms
    Sporadyczne braki sieci. Ogólnie jestem zadowolony, ale ta stagnacja dobija.
    Brak prac modernizacyjnych (Chorzów) na osiedlach.
    Zaletycena,niezawodnośc
    Wadybrak rozwoju
    MiejscowośćChorzów
  • ~Moja / 2020-09-15 21:01
    Ocena: 2.00 / 5
    Ciągłe zrywanie połączeń,internetu praktycznie w ogóle nie ma,jak już zadziała to nie da się używać,po zgłoszeniu usterki niby zrobili a wieczorem po 20 tej całkowity brak internetu i tak w kółko,Pani twierdzi że za dni bez internetu nie będę płacił,na to wychodzi że musiał bym mieć go za darmo,strugają z ludzi wariata,każą rozłączać router,podłączać,dodzwonić się do neti tragedia,szkoda czasu nerwów,szybciej chodzi internet z plusa hot spot z telefonu,byłem klientem kilka ładnych lat i porażka,nie chcę więcej słyszeć o tej firmie,tłumaczą się że mamy stare linie itp,w kółko i to samo powtarzają,że od Orange wynajmują,żeby podpisać następna umowę z nimi,bo mają lepsze linie,ciekawe,bo do dumu idą dalej te same,masakra,nie polecam zastanówcie się dobrze,szkoda czasu na telefony ,jeśli w ogóle się dodzwonicie,a używanie internetu jak się uda,lub w trakcie przelewu czy innych rzeczy nagle się rozłączać i tak cały cza,totalne dno.
    ZaletyBrak
    WadyJ.W
    MiejscowośćPastuchów
  • ~TelimenaResponser / 2020-09-12 14:00
    Ocena: 2.75 / 5
    Telimena napisała prawdę ale nie dotyczy ona Netii tylko firmy wykonawczej Max Invest z Sosnowca jest to jakas pseudo firemka budowlana ktora ma kontrakt z Netia na instalacje klientow do sieci. Niestety ludzie tam pracujący to aroganckie chamy i zwykłe zera którzy kłamią wszystkich dookoła nie chca wykonywać postanowień umów i ogólna olewka , typowe buractwo z budowlanki dlatego cierpią na tym klienci i firmy współpracujące. Jest na ich temat już fala hejtu i niestety to prawda bo kiedyś do mnie zawdzwonili i potwierdzam.
    ZaletyInternet Netii Szybki i tani.
    WadyNiekompetencja
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~Telimena / 2020-09-12 08:21
    Ocena: 3.75 / 5
    Długo nie mogłam doprosić się wizyty instalatorów aby mi podłączyli internet, wymyślili sobie ze nie odbieram telefonów jak do mnie dzwonią, że zrezygnowałam z podłączenia ,pierwszy raz się spotkałam z takim ignorowaniem zainteresowanego klienta, Netia w Rudzie Śląskiej powinna zmienić instalatorów technicznych bo bardzo psują opinię tej firmie. INTERNET działa mi dobrze ale dużo musiałam się denerwować żeby w końcu połączyli.
    ZaletyInternet działa dobrze
    WadyFirma instalacyjna działa tragicznie,oszukują ze nie odbieram telefonu ze zrezygnowałam żeby nie wykonać podłączenia
    MiejscowośćRuda Śląska
  • ~byłyKlientVectry / 2020-09-12 00:34
    Ocena: 4.25 / 5
    Te negatywy chyba konkurencja pisze (podejrzewałbym Vectrę, to w ich stylu, moim zdaniem oczywiście). 50 zł za 300 Mbit, działa jak należy. Jedyny problem: po kontakcie z przedstawicielem odhaczył mnie jako "brak kontaktu", co opóźniło instalację o około tydzień. Poza tym wszystko gra i buczy.
    ZaletyPrędkość, cena.
    WadyOpiekun budynku się nie kontaktuje a potem pali głupa, że nikt nie odbierał. Panie opiekun, teraz każdy telefon ma coś takiego jak "nieodebrane", nie graj pan w wuja.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Maria / 2020-09-08 12:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam,
    Moja ocena: mniej niz zero
    Bardzo odradzam te firme z naciskiem na bardzo. Wypowiedzialam umowe zachowujac wszystkie warunki, zamowilam usluge na odeslanie sprzetu ze strony netii -> furgonetka. Po 5 miesiacach przyszla mi faktura za nieodeslanie sprzetu 650 zlotych. Dobrze ze mam wszystkie mozliwe potwierdzenia nadania i doreczenia natomiast musze teraz udowadniac swoja niewinnosc. Skandal
    Zaletybrak
    Wadyjeden wielki balagan w papierach
    MiejscowośćKrakow
  • ~Tomasz / 2020-09-05 10:20
    Ocena: 1.75 / 5
    Absolutnie odradzam, po 2 latach użytkowania z mniejszymi lub większymi problemami, małżonka otrzymała telefon, że za dwa tygodnie przybędzie monter wymienić stary router. Po dwóch tygodniach zjawił się owy monter i owszem wymienił router, ale na większy nie pasujący do skrzynki w której powinien się znajdować. Problem w tym, że router jest na tyle duży, że nie da się go schować ani zabezpieczyć w miejscu docelowym, wiec wraz z wszystkimi kablami zwisa z miejsca podłączenia ( w takim stanie monter zostawił router z kablami i wyszedł, twierdząc, że ma jeszcze dużo klientów i nie ma czasu rozwiązać wynikłego problemu). Gdy powiedziałem, że nie zgadzam się na tak wykonaną usługę, monter oznajmił, że może go usunąć, ale przez kilka tygodni nie będę miał internetu, bo starego routera nie da się już podłączyć. Doradził mi również przyklejenie routera taśmą klejącą - to już zwykłe chamstwo. Ostatecznie powiedział, że za 2, 3 tygodnie skontaktuje się ze mną ktoś z netii i umówi się na termin wymiany routera na mniejszy. Już dawno nie spotkałem się z takim podejściem do klienta. 'Obraz' jaki pozostawił po sobie monter idealnie nadaje się do programu ' usterka'. Zupełna olewka i impertynencja. Ja rezygnuję z takiej firmy, a wszystkim radzę zastanowić się 100 razy nim podpiszą z nimi umowę.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Marcin313 / 2020-08-15 22:07
    Ocena: 5.00 / 5
    umowę mam na 50 mega,a mam 46 mega upload 5 mega u mnie Internet Netii chodzi dobrze..
    MiejscowośćCiechocinek
strona 1 z 126
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2512
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2243
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2094
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1891
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1684
Play Online
Ocena: 1.87, ilość opinii: 1482
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1050
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 913
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 845
mBank
Ocena: 1.92, ilość opinii: 813
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 694
Plus
Ocena: 1.58, ilość opinii: 611