Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Netia Szybki Internet opinie

Ocena na podstawie 2872 opinii

2.07 / 5

  • Niezawodność
    1.96
  • Obsługa klienta
    1.89
  • Cena
    2.39
  • Parametry
    2.11
  • Cena/Jakość
    1.50
  • Oferta
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
strona 1 z 144
  • ~Tester wielu firm / 2022-08-11 11:59
    Ocena: 1.50 / 5
    Ludzie którzy dzwonią to śmietniki. Zerwanie umowy bardzo utrudnione, wręcz niemożliwe jeśli nie masz 3 miesięcy na załatwianie spraw. Tra ge dia
    WadyObsługa klienta, przedstawienie umowy, zerwanie umowy. Lepiej mieć słaby internet niż ciągłe problemy z netią
    MiejscowośćŚwiebodzin
  • ~Rafal / 2022-08-09 18:51
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie polecam netu. Jest to banda oszustów. 1.cwaniaki co wciskają ten bubel.
    2. Po umowie trzeba odesłać urządzenia
    3 usługi marketingowe są płatne 5 zł jak je likwidujemy
    4. Rozwiązanie umowy 8nny adres, a urządzenia inny.
    5. I to najważniejsze jak już się decydujecie podpisujcie umowy na czas nie okreslony
    ZaletyBrak
    WadySame wady
    MiejscowośćBiałystok
  • ~Senior / 2022-08-09 15:53
    Ocena: 2.25 / 5
    Ogólnie nic sie nie zmieniło-czyli złodziejstwo.nie było wyjšcia,więc musielišmy kupić usługè netii.nagle okazało siè że drugi dekoder to kolejne ok.30 zł za aktywacjè-wczešniej brak info na ten temat.Wysyłka starego sprzętu na własny koszt i nawet nie potrafią zlecić kuriera.Przecież moge išć do innego operatora jak nie odpowiada oferta~komentaż pani sprzedającej umowę.Żadnych rabatów dla klientów zmieniających lokalizację usługi.Ewntualnie nieopłacalny rabat,bo nie rezgnując ze starej umowy dalej byšmy ponosili absurdalny koszt dodatkowy.Kategorycznie odradzam.P.S.Pani przez telefon miła,a przy bezpošrednim kontakcie bardzo sucha i urzędowa obsługa-chyba chodziło o to,że jak klient wrócił to i tak weźmie.
  • ~Krzysztof / 2022-08-06 13:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Dodam jeszcze, że możecie zapomnieć o nagrywaniu programów na większości kanałów o czym nikt was nie poinformuje.
    ZaletyBrak
    WadySame wady
    MiejscowośćŻary
  • ~Krzysztof / 2022-08-06 13:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Telewizja z dekoderami bezprzewodowymi (drogą internetową) to jakieś gówno, ciągle pojawiają się błędy typu błąd odtwarzania wideo i weryfikacja sieci, internet cały czas zrywa, odradzam, nie dajcie się władować na minę, od roku wydzwaniam na infolinię, próbowałem zerwać umowę z ich winy ale w Netii nikt nie widzi podstaw do jej zerwania.
    ZaletyBrak
    WadySame wady
    MiejscowośćŻary
  • ~Ktoś / 2022-08-05 23:30
    Ocena: 2.75 / 5
    Ten internet wiecznie nie działa wyłączą się o różnych godzinach, a jak się dzwoni na infolinię to niby " awaria" ciekawe jeżeli jest klika razy za dnia o różnych porach i dniach..
    MiejscowośćRybnik
  • ~Spm / 2022-08-05 11:38
    Ocena: 1.75 / 5
    Wykupili ISTS, nie poinformowali mnie o tym; ignoruję maile od firm z którymi nie mam do czynienia. Teraz po 3 miesiącach grożą odetnięciem internetu więc próbuję się logować, no ale nie dali mi żadnego hasła. Próbuję resetować i nic nie przychodzi. Zalewa mnie krew ze złości. Traktowanie gorsze niż w ISTS. "Nie używaj agresywnego języka". Yhm, to niech im pies zdechnie.
    MiejscowośćKraków
  • ~gtw / 2022-08-04 17:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Po prostu tragedia, ta "firma" to jakiś żart. Zero pomocy ze strony techników, każdy mówi coś innego, na infolinii niekompetentni pracownicy. Prędkość internetu to dno, pobieranie zazwyczaj na poziomie 0.06-0.24 mbps! Skandal, nie dajcie się wrobić i wybierzcie innego dostawcę.
    MiejscowośćTychy
  • ~тeαм ħαχøƦ / 2022-08-04 15:29
    Ocena: 3.75 / 5
    Działać działa w miarę stabilnie, prędkość uploadu mogłaby być lepsza.
    Obiecali 100/50, a tu cisza dalej 50/6, może w najbliższym czasie będzie światłowód
    ZaletyStabilność
    WadySłaby upload
    MiejscowośćŚwiebodzice
  • ~rRobert / 2022-08-04 15:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Właśnie pan i Pani z Netii rozmawiali głośno pod moją klatka z obecnym lub przyszłym pracownikiem .Stojąc na balkonie i słuchając co Pan mówi ...jakie sposoby na zdobycie Klienta wiem ,że nigdy nie chce mieć nic wspólnego z tą firmą .Pani wykazała się mega kultura pałac papierosa za papierosem i rzucając pety centralna na wejście do klatki .Masakra.
  • ~Edyta / 2022-08-02 12:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Na samą prędkośc internetu nie można narzekać. Moi rodzice bardzo długi czas korzystali z Netii. Przy jakichkolwiek zmianach został dosyłany kolejny dekoder. Brak obsługi techincznej dla starszych ludzi był wielkim utrudnieniem. Rachunki były regularnie płacone. Przy rezygnacji wszystkie dekodery zostały odesłane na wskazany adres. Po miesiącu przyszła nota korygująca za nie rozliczenie się z dekoderów co było nieprawdą.
    Zaletyszybkość
    Wadybrak obsługi technicznej, niekorzystny dla starszych ludzi
    MiejscowośćWarszawa (Bemowo)
  • ~Szymon / 2022-07-31 13:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy dostawca internetu w Polsce, lepiej podkradać sąsiadowi neostrade niż zapłacić złotówkę tej firmie.
    Zaletybrak
    WadyWszystko na czele z prędkością i bardzo częstymi przerwami w dostawie internetu
    MiejscowośćTarnowskie Góry
  • ~BiałyKocik / 2022-07-29 17:09
    Ocena: 1.50 / 5
    Kilka awarii w 7 miesięcy + bardzo słaba prędkość internetu
    Wadywyszystko
    MiejscowośćŁańcut
  • ~Ewa / 2022-07-29 02:01
    Ocena: 4.50 / 5
    Od wielu lat jestem odbiorcą Netii i dla mnie jest niezawodna. Czytałam negatywne opinie innych i może to zależy od lokalizacji, nie wiem. Ja jestem Wrocław Gądów i nie mam żadnych problemów z internetem. Ani z prędkością, ani z dostępem. Średnio może raz w roku zniknie mi internet, ale to jest krótki czas, godzina - kilka minut. A z internetu korzystam cały dzień, pracuję z domu.
    Jeśli chodzi o przedłużanie umowy online to zdarzyło mi się, że po telefonicznym ustaleniu kosztów przyszedł mi rachunek wyższy, niż było ustalone. Złożyłam reklamację, która została rozpatrzona pozytywnie i szybko. I ten epizod to była w sumie jedyna negatywna wpadka, ale składam to na karb pomyłki konsultanta, zdarza się.
    Ja polecam i nie planuję zmiany dostawcy :)
    ZaletyNiezawodny internet, praktycznie bez przerw
    MiejscowośćWrocław
  • ~Ruda / 2022-07-27 11:39
    Ocena: 1.00 / 5
    To jest jakiś żart. 6 awaria internetu w tym roku, ostatnia zgłoszona dwa dni temu i nikt do tej pory się nie skontaktował. Na infolinii wszyscy mówią wyklepany formułki nie wykazują chceci pomocy. Nie polecam i z pewnością umowy nie przedłużę !
    MiejscowośćKraków
  • ~Sylwia / 2022-07-26 16:34
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie polecam internetu Netia. po podłączeniu 2 lub więcej urządzeń internet nie działa. Często przerwya połączenie. ( czesto pokazuje sie informacja Brak Internetu)q.
    Nie polecam
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Andrzej / 2022-07-26 12:12
    Ocena: 1.25 / 5
    Gdy mało korzystaliśmy z internetu było super. Teraz ze względu na pracę, często używam internetu, zaproponowano mi zwiększenie szybkości do 100, ale to tylko teoria. Gdy podpisałem przedłużenie umowy zaczęły się problemy. przy zakupie pakietu zgłaszałem, że żadne z moich urządzeń nie ma możliwości podłączenia do kabla i otrzymałem zapewnienie, że jesli będę korzystać ze sprzętu dostarczonego przez NETIA nie będzie problemu. I to by było na tyle, teraz gdy zgłaszam problemy, zgłoszenie jest zamykane, a Państwo z obsługi klienta na infolinii opryskliwi i traktujący mnie jak zło konieczne. Nigdy więcej NETIA, czekam z utęsknieniem na zakończenie umowy, ponieważ zerwanie jest zbyt kosztowne. Ostrzegam przed tym operatorem.
    ZaletyBrak
    Wadybark możliwości korzystania z opłaconej opcji
    MiejscowośćWałbrzych
  • ~Justyna / 2022-07-25 23:26
    Ocena: 1.50 / 5
    Brak kontaktu a to najważniejsze. Czekanie na linii godzinę a połączenia brak!
    MiejscowośćWodzisław Śląski
  • ~Piotr / 2022-07-24 19:47
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie polecam, obsługa klienta za każdym razem co innego mówią
    WadyNie mówią prawdy
    MiejscowośćŚroda Śląska
  • ~marcin / 2022-07-23 15:54
    Ocena: 3.75 / 5
    swiatlowod...300 mb/s plus telewizja router evo box hd nie mam zastrzezen dziala rewelacyjnie!
    Zaletycena wybor kanalow tv szybki internet wifi dwa zakresy
    Wadyobsluga klijenta dramat!
    MiejscowośćToruń
strona 1 z 144
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

VECTRA
Ocena: 1.66, ilość opinii: 3089
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.07, ilość opinii: 2872
UPC Internet
Ocena: 1.88, ilość opinii: 2645
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.52, ilość opinii: 2461
Play Online
Ocena: 1.80, ilość opinii: 1839
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.67, ilość opinii: 1783
Play
Ocena: 1.40, ilość opinii: 2490
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 2373
Plus
Ocena: 1.45, ilość opinii: 1656
T-Mobile
Ocena: 1.54, ilość opinii: 1463
mBank
Ocena: 1.77, ilość opinii: 1282
Orange Neostrada
Ocena: 1.94, ilość opinii: 1138