Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange opinie

Ocena na podstawie 160 opinii

1.64 / 5

  • Oferta
    1.80
  • Obsługa klienta
    1.57
  • Cena/Jakość
    1.58
  • Parametry
    3.00
  • Cena
    3.00
  • Niezawodność
    3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Ewa / 2019-03-21 21:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak przestrzegania warunków umowy, zawyżane faktury, ciągle zgłaszanie reklamacji, które nie przynoszą rezultatu. Obsługa rozłącza się na czacie, wymuszając płatne rozmowy telefoniczne. Przeniesienie nr trwało 1,5 miesiąca, bo się pomymylili w nr telefonu. Za darmowy rok abonamentu wystawiali faktury. Za to ze reklamowałam 4 bezpodstawnie wystawione faktury, zostałam obciążana kolejna faktura za rozmowy z konsultantami. W związku z tym ze nie zapłaciłam faktury za rozmowy reklamacyjne, wyłączono mi telefon, mimo ze mieli zapłacone 4 bezpodstawnie wystawione faktury i mieli nadwyżkę moich wpłat. Najpierw musiałam zapłacić, a potem uznali mi reklamacje. Po czym w kolejnych miesiącach ponownie bezpodstawnie zawyżane faktury. Jeżeli ktoś lubi stały, ciągły kontakt z konsultantami Orange w celu składania reklamacji to polecam. To jest najgorszy operator komórkowy, z którym współpracowałam. Pomyłki w adresie i konsultanci zatrudnieni za karę. Ciagle resetowanie routera i brak internetu Nawet wrogowi nie polecam. Szczerze ODRADZAM! Nie popełniajcie mojego błędu. Byłam w Play i jak w zegarku, wszystko działało.
    ZaletyBrak
    WadyBrak zalet
  • ~M. / 2019-03-16 16:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam. Internet LTE nie dziala, mimo ze pokazuje znakomita sile sygnalu. I nie jest tak ze dziala wolno. Nie dziala w ogole
    WadyInternet nie dziala. Placi sie za nic
  • ~kuba / 2019-03-15 13:46
    Ocena: 1.00 / 5
    fatane doświadczenia, kompletny brak szacunku dla klienta
  • ~Klient Orange / 2019-03-14 17:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam korzystania z usług tej firmy. Przepaść pomiędzy konkurencją.
    Po zawarciu umowy z ww firmą, wszystkie procedury uniemożliwiają wykonanie jakiegokolwiek ruchu klientowi.
    ZaletyBrak.
  • ~Bogdan / 2019-03-13 10:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Drogie Orange,
    proszę o odniesienie się do wydanych już w podobnej sprawie decyzji UOKiK w sprawie nieuczciwej praktyki jaką stosujecie do konsumentów waszych usług. Przedłużanie umowy na kolejny czas określony, po upływie terminowego jest NIEETYCZNE I NIEUCZCIWE tym bardziej W STOSUNKU DO OSÓB STARSZYCH! Ofiarą waszego postępowania w tym przypadku jest moja babcia. Pomagamy jej w redagowaniu do Was pisma i podpieramy się przywołanymi wcześniej WYDANYMI JUŻ decyzjami UOKiK (DDK-61-7/14/AH/AK/MN, Warszawa, 30.12.2016), które przywołują was do zaprzestania takich praktyk! Mimo to, nie chcecie odnieść się do tych decyzji i oczekujecie wypełnienia przez babcię kolejnego okresu terminowego!? Pragnę dodać, że telefonicznie pytaliśmy kiedy okres (pierwszy na który była podpisana umowa) się kończy i w sposób niejasny zostaliśmy poinformowani że umowa jest do maja. Wasz reprezentant nie raczył dodać, że trzeba uprzednio wystosować pismo o zakończenie świadczeń po upływie tego okresu. NIE MOŻNA WYMAGAĆ W TAKIM RAZIE OD KLIENTÓW, TYM BARDZIEJ OSÓB STARSZYCH o samowolne stosowanie takich pism "na wszelki wypadek" ponieważ nie tak działają usługi i klienci kończą świadczenia umów, kiedy te przechodzą na okres nieokreślony!
    Proszę o stosowne zachowanie się w tej sprawie! Proszę o kontakt ze mną w celu podjęcia przez Was STOSOWNYCH działań (mających na celu zakończenie bezkarnej umowy)!
    Zaletyodpowiedź na pismo przyszła o wiele za późno
    Wadyjak w opini
  • ~Adam / 2019-03-11 11:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszukano mnie przy przedłużaniu umowy,nie pomogły monity i reklamacje,"konsultantka - oszustka" dalej pracuje i oszukuje klientów.PANIE MINISTRZE ZIOBRO - CZY NIE MÓGŁBY PAN DOBRAĆ SIĘ IM DO D....99 % OPINII NA TEMAT ORANGE JEST NEGATYWNYCH
    Zaletybrak
    WadyNiekompetencja,oszukiwanie,kłamstwa,zawyżanie rachunków
  • ~Maciej / 2019-03-10 21:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem bardzo nie zadowolony z prędkości internetu o jako mnie zapewniano. Serdecznie nie polecam.
    ZaletyNie ma
    WadyBardzo słaba prędkość
  • ~Krzysztof / 2019-03-05 13:56
    Ocena: 1.00 / 5
    MASAKRA SKUR.SYNY I ZŁODZIEJE. POZNAŁEM SIĘ NA NICH ROK TEMU I ODSTĄPIŁEM OD UMOWY ABONAMENTU ZA telefon i internet. Nałaziłem się przy tym jak głupi, na koniec kilkakrotnie zapewniano mnie że sprawa jest załatwiona i nie będę musiał nic więcej płacić. Po roku czasu dzwoni do mnie firma Kruk windykacja że zalegam z opłatami za internet w Orange. Dzwonię do tych złodzieji i dowiaduję się że zrezygnowałem tylko z telefonu a nie z Internetu. KŁAMSTWO mówię, oni na to żebym im udowodnił. Ręce opadają, życzę im wszystkie najgorszego i żeby jak najszybciej dopelnilo się jej przeznaczenie - upadek.
    ZaletyBrak
    WadyZŁODZIEJE, NACIAGACZE, OSZUSCI
  • ~Tomek / 2019-03-05 09:30
    Ocena: 1.00 / 5
    około 7000zl zaplacilem jako firma w 2008 roku za 1gb internetu musialem zlikwidowac swoja firme zeby pokryc im drakoński dlug jest to zwykly wyżeł ktory jest jak kundel bury i jezeli go kiedykolwiek spotkam na likwidacji jego placowek to bede mu zyczyl zeby mu wszystkie rzeczy wyniesli tacy sami zlodzieje i dorobkiewicze bez kultury
    Zaletynie maja zadnych zalet
    Wadyzlodzieje
  • ~Ann / 2019-02-25 19:28
    Ocena: 5.00 / 5
    Super Leistung, bin begeistert, alles wurde in einem Tag repariert, super netter und kompetenter Gesprächspartner, ich habe nicht gedacht dass man in Polen solche Leistung bekommt. Empfehlenswert
  • ~Niezadowolona / 2019-02-21 17:56
    Ocena: 1.00 / 5
    oRANGE TO FIRMA TRAGEDIA. Nie dotrzymują terminów. Umowa została zawarta blisko miesiąc temu i ani widu ani słychu o podłączeniu internetu.Jeżeli nie wywiążą się z umowy w najbliższych dniach zrywam umowę i nigdy więcej nie będę korzystała z ich usług !!
    ZaletyŻadnych zalet
    WadySame wady
  • ~Orange opinia / 2019-02-13 13:58
    Ocena: 1.67 / 5
    Zgłaszam niedziałający internet. Serwisant Orange dzwoni, że się pojawi i od razu że mam na pewno niesprawne urządzenia. Tłumaczę że mam sprawne (sprawdzane na innych sprzętach, z innymi dostępami - działają, z Orange nie), nie ma potrzeby wchodzenia na posesję, do lokalu. Nagle zaczyna działać. Serwisant znowu dzwoni i pyta ok? Mówię ok! Po paru godzinach lipa, przestaje działać... I tak 2 razy, działa przez max: parę godzin/ 1 dzień. Oczywiście Orange olewa sobie następne zgłoszenia, twierdzi, że nie ma podstaw do kolejnych reklamacji ma w 4 literach klienta. To zgodnie z Ustawą za wady usług wypowiadam umowę z winy Orange i nie płacę ani złotówki. Niech sobie idą do sądu. W razie "W" tam należy po prostu wysłać tzw.zarzut sporny, w sądzie przedstawić praktyki Orange. I mają pozamiatane. Ani klienta, anie pieniędzy, a jeszcze odszkodowania i grzywny za swoje wymysły i olewanie sprawy. Moim zdaniem głupota ludzi w Orange jest makabrycznie wielka. To jakiś eden wielki nowo-twór korporacyjny komercyjny.
    Zaletyoferta i handlowcy kuszą, potem koszmar
    WadyZgłaszam niedziałający internet. Serwisant Orange dzwoni, że się pojawi i od razu że mam na pewno niesprawne urządzenia. Tłumaczę że mam sprawne (sprawdzane na innych sprzętach, z innymi dostępami - działają, z Orange nie), nie ma potrzeby wchodzenia na posesję, do lokalu. Nagle zaczyna działać. Serwisant znowu dzwoni i pyta ok? Mówię ok! Po paru godzinach lipa, przestaje działać... I tak 2 razy, działa przez max: parę godzin/ 1 dzień. Oczywiście Orange olewa sobie następne zgłoszenia, twierdzi, że nie ma podstaw do kolejnych reklamacji ma w 4 literach klienta. To zgodnie z Ustawą za wady usług wypowiadam umowę z winy Orange i nie płacę ani złotówki. Niech sobie idą do sądu. W razie "W" tam należy po prostu wysłać tzw.zarzut sporny, w sądzie przedstawić praktyki Orange. I mają pozamiatane. Ani klienta, anie pieniędzy, a jeszcze odszkodowania i grzywny za swoje wymysły i olewanie sprawy. Moim zdaniem głupota ludzi w Orange jest makabrycznie wielka. To jakiś eden wielki nowo-twór korporacyjny komercyjny.
  • ~Niezadowolony / 2019-02-04 07:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam zdecydowanie. To sa zlodzieje i manipulanci. Bralem u nich 2 telefony i mialo byc jedno konto do nich zeby byl rabat. Po pol roku na 2 tel okazuje sie ze mam blokade pol. Wiec dzwonie tam i sie okazuje ze pajac w salonie mi utworzyl 2 konta i placilem tylko za 1 tel. Pojechalem tam i stwierdzil gosc ze "wkradl" sie jakis blad przy zakladaniu konta. Zlozylem reklamacje i nic. Pozniej jeszcze 2 napisalem i tez nic twierdzac ze wszystko bylo zrobione dobrze i nic niebeda zwracac. Darowalem sobie to. Ale to nie wszystko. 2 tygodnie temu dzwoni do mnie ktos z orange twierdzac ze -w grudniu 2017!!!!! - nie zaplacilem raty za jeden telefon gdzie oplacalem kwoty takie jakie mi przysylali. Powiedzialem mu ze tego nie zaplace i moga mnie podac do sadu. Uslyszalem tylko ze beda mi przychodzic powiadomienia o niezaplaceniu. Powiedzialem ze sa zzlodziejami i oszustami i niech se przysylaja a ja czekam na wezwanie do sadu
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Ewa / 2019-01-29 08:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Muszę dorzucić swoje trzy grosze, bo to w jaki sposób nękają moją 72 mamę przechodzi ludzkie pojęcie. Zacznę od tego, że mama zdecydowała się zmienić operatora (korzystniejsza dla Niej oferta). W momencie, kiedy podpisała wszystkie dokumenty, w tym upoważnienie do działania w swoim imieniu, rozpoczęło się telefoniczne nękanie przez Orange. Codziennie po trzy telefony, za każdym razem inny konsultant. Mama mówi, że nie przedłuża z nimi umowy a tępa babeczka kończy rozmowę"no to przedłużamy umowę". Potem zaczęło się straszenie, że dostanie karę za zerwanie umowy, na którą nie wyraziła zgody. Doszło do tego, że mama bała się podnieść słuchawkę, stała się zakładnikiem telefonu w swoim własnym domu. Podpowiedziałam mamie, żeby się nie bała i kolejnym razem nagrała sobie przebieg całej rozmowy z konsultantem, co też uczyniła,a o czym poinformowała tę panią. Zastanawiam się, gdzie w ogóle to zgłosić, bo uważam, że jest niezgodne z prawem. MOBING w biały dzień.
    Zaletyżadnych
    Wadysame wady - Konsultanci, to najgorsza wizytówka tej firmy.
  • ~nellson / 2019-01-28 16:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorzej funkcjonujący obecnie operator!!! Nie warto zawierać z nim umów. Oszukują klientów!!! Podchwytliwe umowy w których doliczaja ubezpieczenia telefonów, ubezpieczenia wyświetlacza wszystko dotyczy jednego telefonu! a jak ,ma się dwa lub trzy numery to przychodzi rachunek i człowiek otwiera oczy!!! a potem zaczyna się zwodzenie klienta bo nagle okazuje sie że konsultancji nie maja wiedzy i nie potrafią pomóc!!!! i tak około 2-3 mcy płaci człowiek zawyżone rachunki zanim nie postraszy ich sądem!!!! uważajcie na to!!!! kolejnym wielkim problemem jest niemożliwy wręcz kontakt z orange!!! odbiera robot który nie rozumie co się do niego mówi!!! w jednej sprawie trzeba dzwonić kilka razy czekać na połączenie parę minut a za wszystko cudowne orange nalicza i trzeba płacić!!!!!
    Zaletynie ma
    Wadysame wady
  • ~jama10 / 2019-01-27 20:53
    Ocena: 2.50 / 5
    Byłem klientem Orange od 2005 roku i w początkowym okresie długoletni klienci byli doceniani.Otrzymywałem bonusy za staż przy przedłużaniu umowy, ale to się skończyło już dawno.Po rozwiązaniu umowy na internet nie skończyły się faktury, musiałem reklamować.
    Po rozwiązaniu umowy za usługi telekomunikacyjne (telefon) wystawiono ostatnio fakturę za okres dłuższy niż to było w umowie. Niby dwa dni więcej to nie dużo, ale jest nierzetelność 3,62 zł to też pieniądz. Za rozmowy telefoniczne do BOK trzeba dodatkowo płacić bo to są specjalne numery. Przez internet nie ma możliwości się kontaktować.
    .
  • ~Martaaa / 2019-01-27 19:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet tragedia dzwoniąc w jednej konkretnej sprawie , każdy pracownik mówi co innego czyli nie uzyskuje żadnej pomocy ani jasnych odpowiedzi na pytania. Nie polecam oszuści i naciagacze. Ponad 10 lat człowiek jest klientem Orange A od około roku jest tragicznie. NIE POLECAM. NIE SZANUJA Klienta .
    ZaletyBrak
    WadyBardzo dużo
  • ~Eliza / 2019-01-26 11:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Orange,to w tej chwili najgorsze z możliwych bagno.Awarie,obsługa (nawet ta w salonach),ich strona z debilnymi zmianami,które tylko wszystko utrudniły (przekierowują na jakiś "NOWY ORANGE" gdzie są problemy z zalogowaniem-nie dochodzą maile w celu zmiany hasła),Obrzydliwy wyzysk,usługi tele.masakra (ech te ich dekodery),słaby sygnał,oszustwo w kwestii prędkości internetu...ogółem dno totalne.Nie chce mi się szczegółowo pisać o całym wachlarzu problemów związanych z ich usługami(od telefonu począwszy na internecie skończywszy),więc napiszę tylko: ZMIEŃCIE USŁUGODAWCĘ!!! A jeśli ktoś zastanawia się,czy korzystać z Orange,szczerze ODRADZAM!
    ZaletyNa chwilę obecną nie dostrzegam żadnych zalet
    WadyWszelkie możliwe w tego typu usługach
  • ~David / 2019-01-23 23:16
    Ocena: 2.33 / 5
    Brak możliwości oglądania w rozdzielczości zaledwie 480p przy światłowodzie 300mb/s. Śmiech na sali, za każdym razem tłumaczenie że to przez słabe sprzęty które nie potrafią uciągnąć takiej jakości jednak sprzęty warte są bardzo dużo i niesatysfakcjonujące jest ich tłumaczenie.
    Dla porównania internet poprzedniego sprzedawcy który miałem do zaledwie 12mb/s chodził dużo lepiej.
  • ~Aneta / 2019-01-22 10:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Orange, największy złodziej i oszust wśród operatoprów. Umowa była na 3 karty z czego 1 katra była w gratisie do dwóch pozostałych. W momencie cesji każą płacić za wszystkie karty. Pani w salonie niekompetentna. Wprowadza w błąd. Na infolinii twierdzą, że nie powinni naliczac za trzecią kartę a reklamacji nie uznają. Rada . Trzymać się jak najdalej od orange.
    Zaletyżadnych
    Wadysłaby zasięg internetu, niekompetenti pracownicy. Orenge to firma, która działa na swoją korzyść, nie liczą się z klijentem.
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Play
Ocena: 1.56, ilość opinii: 293
T-Mobile
Ocena: 1.68, ilość opinii: 255
Orange
Ocena: 1.64, ilość opinii: 160
Plus
Ocena: 1.84, ilość opinii: 157
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 123
Virgin Mobile
Ocena: 2.56, ilość opinii: 84
Flixbus
Ocena: 2.19, ilość opinii: 493
mBank
Ocena: 2.09, ilość opinii: 482
Link4
Ocena: 1.58, ilość opinii: 286
ITAKA
Ocena: 2.83, ilość opinii: 221
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 127
a2mobile
Ocena: 3.37, ilość opinii: 54