Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange opinie

Ocena na podstawie 3801 opinii

1.40 / 5

  • Oferta
    1.48
  • Obsługa klienta
    1.38
  • Cena/Jakość
    1.31
  • Parametry
    3.25
  • Cena
    3.25
  • Niezawodność
    2.75

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Zawiedziony klient / 2024-04-01 10:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Katastrofa!!! Wszystko inaczej niż w umowie. Faktury większe niż było ustalane. Jednym słowem co miesiąc niespodzianka. Infolinia jest ale nie wiadomo do czego. W niczym nie pomogą, nic nie mogą sprawdzić. Oby do końca umowy i się rozstajemy. Polecam omijać Orange wielkim łukiem.
  • ~Karoleu839 / 2024-03-30 22:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Jaki żałosny ten internet no przepraszam bardzo ale co 30 sekund rozłączą mnie ten internet. Podziękuję bardzo za takie coś. Nie Pozdrawiam.
    ZaletyBRAK!
    WadyWSZYSTKO!
  • ~Wielki wojownik / 2024-03-27 01:29
    Ocena: 2.00 / 5
    Mam wykupiony plan za 30zł i dostałem taką wiadomość:

    Wyłączamy Plan za 30 zł… Proponujemy Ci nowy Plan za 35 zł, z większym pakietem 45 GB… Jeśli do dnia odnowienia Planu, który nastąpi po 22.04.2024, nie wyrazisz zgody, to będziemy zmuszeni wyłączyć Twoje usługi.

    Ale mają podejście. Chyba zrezygnuję
  • ~Bogdan15 / 2024-03-26 13:34
    Ocena: 1.00 / 5
    To totalna porażka serwisanci nie potrafią zlokalizować usterki w czasie deszczu internet nie działa konsultanci jak coś nie zepsują to nie pomogą Odradzam szerokim łukiem totalna porazka
    ZaletyZadnych
    WadyWszystko źle począwszy od usługi internetu po serwisantów a zwłaszcza konsultantów
  • ~Niezadowolona kosmicznie / 2024-03-25 13:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem bardzo niezadowolona z usług Orange, jeżeli chodzi o światłowód (na szczęście mam tylko tą jedną usługę u nich) - tracę masę czasu ze względu na politykę firmy i niekompetencje pracowników. Jeżeli cenicie swój czas, odradzam z czystym sumieniem tą firmę. Kilka faktów:
    1. montażysta, który nie potrafił poradzić sobie z instalacją – twierdził, że nie możliwości zainstalowania routera w mojej puszcze (przygotowanej przez dewelopera), po mojej interwencji okazała się jednak, że można zainstalować, co też zrobił, ale dwukrotnie zabierał mi sporo czasu,
    2. pomimo objęcia mnie 6-miesięcznym programem promocji na usługi internetu otrzymałam w grudniu fakturę bez uwzględnienia zniżek a w ferworze masy obowiązków i okresu przedświątecznego zapłaciłam ją – a zgodnie z polityką firmy chcieli zaliczyć to na poczet kolejnych płatności – czyli zarządzić moimi pieniędzmi bez konsultacji ze mną - kolejna strata czasu na telefony i wyjaśnienia,
    3. działanie Internetu – w momencie wejścia i wyjścia z lokalu muszę ponownie w smartfonie aktywować połączenie z routherem Orange, pomimo włączonej funkcji automatycznego łączenia poprzez wifi a w innych miejscach funkcja działa bez zastrzeżeń– kolejna strata czasu,
    4. i dzisiejszy news – wchodzenie do Mój Orange po to aby otrzymać rabat za e-fakturę, który inni operatorzy przydzielają bez dodatkowej straty czasu (ale Orange pewnie na tym zarabia kosztem czasu klientów) - to był bodziec do podjęcia decyzji o nie przedłużaniu umowy.
    Odwołując dzisiaj zgody na swoim profilu zauważyłam jeszcze dodatkowy komunikat:
    „…Odwołanie którejkolwiek z poniższych zgód nie spowoduje odwołania analogicznych zgód w ramach oferty Orange Flex. Jeżeli chcesz odwołać zgody w aplikacji Orange Flex wejdź na swoje konto w aplikacji…” – co jest kolejnym potwierdzeniem, że lubicie Państwo swoją firmą zajmować czas innych ludzi …

    Generalnie oceniam, jako firmę, której tylko zależy na money nie patrząc na czas poświęcany przez klientów na obsługę
    ZaletyI żeby ta informacja była do końca rzetelna to jedynie handlowiec wykazał się wysoką kompetencją podczas sprzedaży usługi i montażu routhera.
  • ~norbert / 2024-03-25 12:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Omijać Orange. Do umowy dopisana oplata za korzystanie ze sieci innego dostawcy, nie potrafią określić jakiego ale wszystkie skrzynki i kable obklejone ich logiem. Wielka promocja 2 mies za 0zł to fikcja. Umowa podpisana 1 dnia miesiąca ale okres rozliczeniowy przypada w jego połowie dlatego wg firmy druga faktura nie łapie się na okres promocji, więc płacimy pełną opłatę.
    Wadyjej istnienie
  • ~Krystian / 2024-03-20 16:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Z całego serca nie polecam. Po wymianie dekodera na nowy usterka nie znikła mają wadliwe oprogramowanie dekoderów. Wielokrotna wymiana dekodera nic nie daje . Nie polecam Orange . Obsługa na infolinię też jakąś niedouczona . Pozdrawiam
    ZaletyBrak zalet
    WadyGłównie to zrywanie połączenia między dekoderem
  • ~Aleksaander / 2024-03-20 10:43
    Ocena: 1.00 / 5
    drogi i tragiczny internet pisze opinie zeby wyladowac wlasnie swoja zlosc pobierajac plik ze srednia predkoscia 4mb/s niestabilny na dodatek najgorszemu wrogowi bym nie polecil
    Zaletybrak
    Wadywszystko
  • ~Joz.73 / 2024-03-19 09:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Orange Polska to najgorszy operator na polskim rynku. Cwaniactwo i złodziejstwo na każdym kroku. Mnie oszukali na wypozyczeniu filmów VOD a raczej nie możliwości ich wypożyczenia. Naliczyli mi 225 zł za żekome oglądnięcie 15 filmów w jednym dniu. Zablokowali mi telefon pomimo tego że był moją własnością i byłem w innej sieci. Tak robią bandyci.
  • ~Krzysztof / 2024-03-17 16:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Przez pół roku okradli mnie po 300 zł miesięcznie od zeszłego roku opłacałem w domu rachunki
    Ta sieć orange są złodziejami pieniędzy
    ZaletyNajgorsza sieć
    WadyWątpię czy mi pieniądze zwrócą które mi ukradli
  • ~Kakus / 2024-03-17 10:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Popada lekko deszczyk i odrazu z pinku 30-40 robi 1000 ogólnie bardzo słabe oferta internetu gdzie będąc w salonie chciałem zmienić na sieć radiową dostałem info że nie mogą tego zmienić bo coś z umową nie tak itp ogólnie mówiąc masakra
    WadyCałe Orange
  • ~Adrian / 2024-03-12 11:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Męczyłem się w Orange i z czystym sumieniem polecić sieć VIKINGS MOBILE że względu na:
    • Kumulacje internetu (maksymalnie 931GB),•
    •Możliwość dzielenia się internetem ze znajomymi w sieci, (min. 5GB max. 50GB w miesiącu)
    • Możliwość obniżenia kosztów za telefon i internet mobilny do 0zł. (Program Poleceń)
    • Duże pakiety internetu,
    • Rozmowy HD Voice oraz VoLTE i VoWiFi.
    Zachęcam do skorzystania z linku polecającego do przeniesienia numeru: https://mobilevikings.pl/referral-app-android/ElokwentnyLotnyKrzewicielAdrian/
  • ~Krzysztof / 2024-03-11 21:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Robią ludzi w konia z abonamentem bo ja płaciłem ma banku to było dobrze A jak zacząłem sam płacić przez internet to dwa razy place nie całe 300zl czy prawie 600 zł place miesięcznie za jeden numer TO SĄ ZLODZIEJE bo przysyłaja jeszcze raz ten sam rachunek do zapłacenia
    Ja pierwszy i ostatni raz jestem
    ZaletyKrzysztof
    WadyKrzysztof
  • ~Igor / 2024-03-11 15:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie bierz żadnych usług od Orange. No chyba ze jesteś idiotą i nie lubisz mieć spokojnego życia.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Olo.lolko / 2024-03-10 10:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Jako klient firmy Orange mogę powiedzieć tylko tyle że zarówno ich śmieszne oferty z pakietami na internet tak samo jak jakość tych ofert to całkowita porażka. Odradzam każdemu kto kiedykolwiek będzie chciał się zdecydować na ich usługi. Infolinia i pomoc dla klienta niby jest ale ogranicza się tylko do tego że jak coś jest nie tak to przesyłają nowy ruter. W moim przypadku nigdy nie było stałego połączenia z siecią na dłużej niż 1 miesiąc. Nawet specjalnie doposażyłem się w kabel ethernet aby internet lepiej działał teraz widzę że były to tylko pieniądze wyrzucone w błoto. Podsumowując nie polecam oraz sam z końcem upływu umowy zamierzam zmienić dostawcę internetu.
    ZaletyBRAK
    Wady- słabe połączenie z internetem , słaba jakość internetu , słaby zasięg
  • ~Ewa / 2024-03-09 23:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszukują dzwoni konsultant proponuje tańszy abonament w rezultacie płaci się dużo więcej , mówi konsultant taniej w umowie jest co innego reklamacji nie uwzględniają usuwają nagrane rozmowy , nie polecam Orange oszukują ludzi .zepsuje się dekoder żądają za nowy dodatkowych opłat co miesięcznych , podpiszesz umowę dzwonisz na infolinie pytasz się o warunki umowy czy dobrze zrozumiałeś nie uzyskasz informacji odpowiadają że dopiero po pierwszym rachunku który przychodzi po terminie że nie możesz wycofać się i wypowiedzieć umowę , nie wierzcie w tanie abonamenty czytajcie dokładnie umowy .
    WadyOszukują
  • ~Grażyna / 2024-03-08 09:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Jakość usług tragedia. Po rozwiązaniu umowy naliczane "kary" za sprzęt kupiony na własność. Sprzedaż "długu" bez wcześniejszego powiadomienia o jego istnieniu. Koszmar! Najgorsza firma jaka może być!
    ZaletyAbsolutnie NIC!
    WadyObsługa, oferta, przejrzystość regulaminu, niesłuszne naliczanie kar.
  • ~novvv / 2024-03-08 00:13
    Ocena: 1.00 / 5
    oszukańcza beznadziejna firma nieprzestrzegająca własnego regulaminu i chcąca naciagać kazdego w chamski sposów
    Zaletybrak zalet
    Wadyoszustwa , nieprzestrzeganie własnego regulaminu, naciagactwo
  • ~orange to syf / 2024-02-29 09:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam orange , szczegolnie placowki w vivo w stawolej woli , porażka , omijac , szczególnie grubego pustaka co nie potrafi przedstawic zadnej sensownej oferty , sprawa znajdzie swoj finał w sądzie wiec orange szykuj sie!
    ZaletyNIE MA ZALET
    WadyWSZYSTKO
  • ~Ktos / 2024-02-28 11:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie wiem czy warto pisać o tej dziadowskiej firmie. Oni mają klientów gdzieś. Przed chwilą rozmawiałem z konsultantem zero wiedzy i kompetencji. To jakaś banda dzieciaków zebranych z ulicy. Ta firma powinna zniknąć z powierzchni ziemi. Je..... ać Was.
    ZaletyBrak
    WadyNajbardziej wadliwa sieć. Totalne dno
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4259
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3801
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2842
T-Mobile
Ocena: 1.58, ilość opinii: 2477
Mobile Vikings
Ocena: 4.62, ilość opinii: 1192
Lajt Mobile
Ocena: 4.11, ilość opinii: 954
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4333
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3473
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3190
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2540
mBank
Ocena: 1.67, ilość opinii: 1978
Orange Neostrada
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1180