Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange opinie

Ocena na podstawie 951 opinii

1.45 / 5

  • Oferta
    1.60
  • Obsługa klienta
    1.39
  • Cena/Jakość
    1.38
  • Parametry
    3.25
  • Cena
    3.25
  • Niezawodność
    2.75

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Paolka / 2020-12-21 11:02
    Ocena: 1.00 / 5
    No cóż firma Orange jest na tyle prymitywną i złodziejska firma że jest to nie do pojęcia. Podpisałam z nimi umowę w 2014 roku, zaznaczyłam że chce aby faktury przychodziły w formie papierowej, nie podawałam i swojego e-maila, firma twierdziła że wszystkie faktury były wysyłane na adres e-mailowy, chodziłam i prosiłam żeby wysłali albo zapłacę w oddziale i poproszę pokwitowanie , nic z tego zostałam potraktowana jak śmieć, w 2018 roku spłaciłam w ultimo kwotę 380 zl na rzecz Orange, a 2 tyg temu komornik po kolejne 565zl kolejny ustawił się w kolejce po 4.5 tys za co ? Za nie stosowanie się przez firmę Orange do spisanej umowy. Zero gwiazdek dno
    ZaletyZadne
    WadyWszystko
  • ~517 429 469 moj nik / 2020-12-21 06:57
    Ocena: 2.67 / 5
    lte 8mb pobieranie 0.62 to jest orange ktore ma w nosie pojedynczego klietna jak bedzie masowe wyjscie z orange to wchodze i bede namawial innych
    inne sieci 5g a ora ge nada poziom 3g wstyd i porazka
    Zaletyzadnych
    Wadynet nie dziala netflix playstation online nie da sie grac you tube na240p
  • ~Paula / 2020-12-20 21:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści oszuści. Złodzieje nie wyłączyli mi specjalnie internetu naliczali opłaty do 250 zł. I straszą windykacją najgorsza sieć. Będę teraz codziennie wam opinie wystawiać złodzieje francowate!!!tfu nerwy tylko szarpane pracownicy to jak muły a i jeszcze dodam ze odeszłam z Orange to mam rachunek zlodziejski
    ZaletyBrak
    WadyNaciągacze tfu
  • ~eksiu / 2020-12-19 00:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet przechodzi drogę krzyzowa z oferowanych 10mb/s jest jedynie 500 kb/s. Zaproponowali w zamian za przedłużenie umowy gorsza oferte za większe pieniądze. Dramat, internet bardzo często.wywala.
    Zaletybrak
    Wadyslaby internet
    slaby ping
    oszukiwanie klienta
    Specjalne pogarszanie internetu
  • ~Beata / 2020-12-17 15:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Niestety nie mogę dać gwiazdek. Firma próbowała po raz kolejny mnie oszukać. Niestety kontakt przez jest bardzo utrudniony. Po złożeniu reklamacji o braku odbioru telefonu na infolinii kazali mi zapłacić za połączenia. Reklamacja dotyczyła przesłania na maila umowy, której nie zamawiałam. Próbowałam skontaktować się z konsultantem przez infolinię niestety przez ponad 20 minut nikt nie odbierał. Firma Orange nie bierze odpowiedzialności za próbę oszustwa. Kiedyś może to była dobra firma obecnie to dno.
    ZaletyBrak
    WadyUtrudniony kontakt. Próby oszustwa. Brak odpowiedzialności za błędy.
  • ~Monika / 2020-12-17 09:58
    Ocena: 1.33 / 5
    Witam. Orange to porażka. Naliczyli mi nadpłatę za miesiąc do przodu. Przez co mój rachunek jest astronomiczny. Nie rozumiem tego. Przecież skoro okres rozliczeniowy jest od 14 grudnia do 13 tego stycznia to powinnam go opłacić w styczniu. Na dodatek mam to zapłacić do 28 grudnia. A co potem. Może być tak że nalicza mi koszty za te dni. PORAZkA
    ZaletyBrak
    WadyDuzo
  • ~Lena / 2020-12-16 19:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem zaskoczona nierzetelnością firmy, która aktywuje różne usługi, nie pytając użytkownika o zdanie. Oceniam usługę negatywnie i nie chcę mieć nic z tą firmą do czynienia.
  • ~Sylwek / 2020-12-15 20:41
    Ocena: 1.00 / 5
    totalne dziadostwo. żeby wstawić komentarz muszę 10 minut czekać aż strona się otworzy.
    i cały czas mówią na infolinii że zostanie to naprawione do końca miesiąca tylko nie dodają którego.
    Na stronie Tej firmy w tej miejscowości mam idealny zasięg szkoda że tylko na ich stronach
    Piszę pisma do orange to nawet odpowiedzi się nie mogę doczekać. Jeżeli ktoś chce podpisać umowę z tą siecią to nie polecam.
    Wręcz odradzam. Najlepiej omijać tą instytucję.
    ZaletyNie ma zalet w tej firmie.
    WadyBrak zalet
  • ~Daria / 2020-12-14 18:13
    Ocena: 1.33 / 5
    Szlak mnie trafia ! Teściowej popsuł się ruter podczas burzy, żaden pracownik do którego to należy nie raczył przyjechać i go wymienić ( jak juz to za opłatą) teraz zepsuł jej się dekoder (oczywiście nikt nie chce przyjechać go wymiec tylko ma jechać sama ) a jak ktoś przyjedzie to oczywiście za opłatą i to nie mala ... po co placi te rachunki ?! O tym ze umowa jej się kończy dzwonia co 5 minut ???? ale jak juz wspomina o tych szkodach to nagle ze ma dzwonić na infolinię i kończy się rozmowa ! Nie polecam !!! Każe starszej osobie samej go podpiąć a ruter wysłać paczkomatem ???? zenada
  • ~Niezadowolony gracz / 2020-12-14 18:13
    Ocena: 1.67 / 5
    Totalne gówno z ich strony oszukują klientów na pieniądze !!!!
    ZaletyBRAK
    WadyWSZYSTKO ÓGÓŁEM CAŁE TE
  • ~Przemek / 2020-12-14 16:04
    Ocena: 1.67 / 5
    Będąc wstałem klientem firmy Orange dostałem oszukane ani nie uzyskałem pomocy ze strony dyrekcji firmy Orange ćwiczenia prawdziwa kąpiel Potraktowali mnie bardzo źle sprawa nie została do tej pory rozwiązana i będę musiał złożyć sprawę do sądu ale od początku oddałem telefon firmy Samsung z powodu na uszkodzenie głośnika Po czym okazało się że został rozbity wyświetlacz firma Orange nie podjęła się naprawy twierdząc że skoro mam gwarancję rozszerzoną to mogę sobie na nią naprawić telefon więc z żalem twierdzę że firma Orange są złodziejami którym się płaci za usługi lecz z drugiej strony firma Orange nie pomaga wręcz umywa ręce twierdząc że nie ma wpływu na działanie swojego salonu Orange w Sosnowcu dziękuję
  • ~Sakura / 2020-12-14 14:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet w Stróża Pcim to tragedia jest weźcie zróbcie światłowód... Po prostu porażka niby internet do 20 mg/s w nigdy nie było więcej jak 9 mb/s to ja wam mogę płacić za 9 w nie do 20 do którego od kilku lat nigdy nie było nawet zbliżone.
    ZaletySalony dość ładne
    WadyWszystko inne!
  • ~niezadowolonygrzes / 2020-12-14 11:56
    Ocena: 2.00 / 5
    Najgorsza z dostępnych sieci w polsce. Banda naciągaczy i oszustów. Pomimo uwzględnienia reklamacji ponieważ sprzedawca przyznał się do wprowadzenia mnie w błąd i tak wszystkie kolejne faktury były wyższe niż obiecano, w dodatku tylko do pewnego momentu, po którym próbowano wymusić na mnie przedłużenie innych usług aby zachować "rabaty". Przenoszę wszystkie usługi, do czego również nakłoniem firmę żony, i nigdy nie wracam. Pomijam fakt że w orange byłem prawie od 20 lat
  • ~Mikołaj / 2020-12-14 09:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Obsługa klienta masakra z idiotycznym robotem się rozmawia i trzeba przez niego przebrnąć odpowiadając 10 razy na te same pytania bo debil nie rozumie co się mówi po czym na końcu i tak rozmowa z konsultantem który potwierdza podane dane beznadzIeja, wizyty technika wciskają jak leci cY jest potrzebny czy nie a później obciążają przyjazdem technika
    WadyWszystkie
  • ~Danka / 2020-12-13 23:35
    Ocena: 1.33 / 5
    Tragedia nie zbierać szkoda kasy 2 LATA płacić za gowno
  • ~Roman Rybacki / 2020-12-13 17:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Niestety moloch, który wciska na siłę klientom (w moim przypadku nr tel komórkowego). Obiecali wygaszenie po okresie promocji - niestety nie dotrzymują słowa i nękają cały czas o kolejne usługi. Bardzo kiepski poziom usług
    Zaletybrak
    Wadyopisane
  • ~TwójStary3000 / 2020-12-12 20:15
    Ocena: 1.00 / 5
    ten internet jest zrypany poprostu nie polecam walić ogarnge już pley jest lepszy niż to gówno

    Zaletyżadne
    WadyWszystko
  • ~Driu / 2020-12-12 18:51
    Ocena: 1.67 / 5
    W ostatnim czasie przedłużałem umowę z Orange z konsultantem, który sam zadzwonił i na siłę namawiał, bo ma super ofertę. Umowę, która przyszła kurierem niestety podpisałem, myśląc, że jest wszystko w porządku, a Orange w stosunku do długoletniego klienta ma dobrą wolę. Po pierwszej fakturze za pełny okres rozliczeniowy, na fakturze było o 10 złoty więcej, niż ustalałem. Machnąłem na to ręką, myśląc sobie, że nie płacę więcej niż płaciłem za faktury przed umową. W następnym miesiącu dorzucili mi jeszcze 10 zł za utrzymanie łącza, o czym nie byłem informowany... Złożyłem reklamację. Pani, która rozstrzygała reklamację, stwierdziła na podstawie stenogramów, że jest tak jak być powinno, oczywiście na korzyść Orange. Wycieli ze stenogramów te zwroty, które im pasowały, pomijając kontekst ustaleń, pomiędzy mną, a konsultantem. Moja wina, że nie przeczytałem dokładnie umowy, ale wiadomo, że kurier czeka, więc nie ma na to czasu. W efekcie płacę 20 zł więcej niż ustalałem z konsultantem. Nauczka na przyszłość. Jest to moja ostatnia umowa z Orange. Nie polecam tej sieci.
    WadyOkłamują klientów.
  • ~lolek / 2020-12-12 11:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy dostawca internetu w Polsce.
    Nie polecam nikomu.
    Pracownicy sami nie wiedzą co robić w swojej pracy, każdy mówi co innego.
    Odradzam stanowczo!
  • ~W.L. / 2020-12-10 17:45
    Ocena: 2.00 / 5
    Mieszkam we Wroclawiu, na Oporowie. Internet mam od 1998 r., ciagle na kablu telefonicznym. Od 2017 r. korzystam z zawrotnej predkosci 80 Mb i podstawowego pakietu Orange Love. Poniewaz slup, stojacy na chodniku, jest maksymalnie porosniety dzika winorosla, ktora wedruje juz po kablu w strone fasady mojego budynku, trzykrotnie w ciagu dwoch lat, zwracalam sie do Orange z prosba o uprzatniecie pnacych chwastow ( do pism zalaczalam zdjecia slupa-drzewa).
    Bez rezultatu, a wrecz oswiadczono mi telefonicznie, ze nie lezy to w gestii Orange, a Gminy...
    Zielsko „wchlonelo” wiekowa skrzynke techniczna i mocniejszy wiatr powoduje awarie. W pazdzierniku przerwa w dostawie internetu trwala ponad tydzien. Technik naniosl uwage, ze „infrastruktura jest niedostepna”(= zarosniete).
    Kolejny silniejszy wiatr z 4/5 grudnia spowodowal kolejna awarie. Zglosilam problem, napisalam kolejne pismo i do dzisiaj ( czwartek,10.) nic nie zrobiono, poza telefonem z Orange, informujacym, ze proponuja mi zmniejszenie tej zawrotnej predkosci ( ktorej w praktyce i tak jest polowa) albo ...rozwiazanie umowy. W taki to sposob Orange traktuje swojego wieloletniego abonenta.
    Licze, ze opinie przeczyta osoba decyzyjna i cos pozytywnego wreszcie sie wydarzy. Nie chcialabym zostac bez internetu na swieta. Chodzi o ul. Kadlubka, nie ma swiatlowodu.
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 1034
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 951
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 752
Plus
Ocena: 1.55, ilość opinii: 718
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 180
Virgin Mobile
Ocena: 2.39, ilość opinii: 157
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2540
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2274
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2157
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1945
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1062
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 862