Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange opinie

Ocena na podstawie 944 opinii

1.46 / 5

  • Oferta
    1.60
  • Obsługa klienta
    1.40
  • Cena/Jakość
    1.38
  • Parametry
    3.25
  • Cena
    3.25
  • Niezawodność
    2.75

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Kolega kolegi / 2020-12-28 22:33
    Ocena: 1.67 / 5
    Firma Orange to najgorsza firma jaka może być mam abonament na 2 lata i płacę 270 zł co miesiąc lecz po upływie 7 msc rata miesięczna zaczęła wzrastać nawet do 400 zł msc i nie wykupywałem żadnych pakietów nie przekraczałem abonamentu. Po zaległej racie za którą zablokowali mi połączenia sms i ograniczyli mi internet gdy otrzymali wpłatę co potwierdzili sms nie odblokowali nic KOMPLETNE DNO JEDYNIE WZIELI KASE LECZ BLOKAD NIE ZDJELI. OMIJAĆ SZEROKIMI KROKAMI TĄ FIRMĘ. Najgorsza firma z jaką miałem do czynienia Pozdrawiam.
    ZaletyNie ma
    WadyCena prędkość internet
  • ~LenonPL / 2020-12-28 20:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Moja opinia na temat ORANGE.
    Prędkość internetu zerowa, nie mówiąc już o wykorzystania pakietów, (ma byc 1Mb/s a jest 5Kb/s) prosze unikać tej firmy, jescze daja router z jakimis zabezpieczeniami które uniemożliwaja odpalenie gry, już nie mówiąc o czacie głosowym.
    WadyBardzo zła prędkość internetu, routery huawei z zabezpiecznieczeniami które trudno wyłączyć
  • ~NiezadowolonyKlient / 2020-12-28 17:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Jest to najgorsza firma jakakolwiek powstała, uważam, że za założenie orange, twórca powinien zostać pozbawiony wszelkich praw w tym pięknym kraju jakim jest polska, a może nawet na całym świecie
    ZaletyBrak
    WadyCałą firma
  • ~Monika / 2020-12-26 23:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam. Orange to pirazka. Pani wcisnela mi HUAWEYA Y5 pro, kolory nie ma aplikacji sklepu play ani google
    . W związku z tym nie działa ING ani mój orange. Czujecie to państwo. Orange sprzedała mi telefon na którym ich aplikacja nie działa. O czym na pewno wiedziała pani z Wadowic, kiedy mi opchnela ten zlom. Mam ochotę rozwalić młotkiem ten telefon i zanieść go do salonu Orange, który jest w rynku w Wadowicach. Nie dajcie się nabrać tak jak ja. Poza tym abonament to pirazka. Miałam płacić 28 stycznia po czym wyskoczył mi komunikat że płatność jest 13 tego stycznia. Nie wspomnę o fakcie że zapłaciłam rachunek za grudzień i styczeń. Musiałam zapłacić do 28 grudnia zamiast 13 stycznia. Tak jak powinno być.Pani z salonu Orange powinna pójść na emeryturę skoro na zaniku pamięci. I nie wie jaki telefon wciska. Pizdrawiam

    ZaletyBrak
    WadyDuzo
  • ~KebacOrange / 2020-12-26 18:21
    Ocena: 1.00 / 5
    gorszego internetu nie ma zafajdane orange speedtest 10-23ms w grze od 300-600ms stanowczo nie polecam
    Zaletybrak
    Wadywszystko co mozliwe
  • ~Wicher / 2020-12-25 19:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Abonament z tej firmy mam już od wielu lat, będąc dzieckiem wszystko wydawało mi się okej, telewizja spoko, na internecie oglądnąć bajke raz na miesiąc też, gdy dożyłem wieku nastoletniego, moja opinia odwróciła się o 180*. Lubię sobie popykać w przeróżne giereczki, jedną, w którą najczęściej gram jest CS:GO. Cieszę się, gdy jest tylko (AŻ) 80 pingu, wtedy jestem szczęśliwy, że mogę sobie normalnie pograć :). Przy 120 zaczynam się denerwować co raczej z netem od orange jest normą. Zazwyczaj jednak ping oscyluje w granicach 150-180 kiedy nie da się normalnie grać bo teleportuje się po całej mapie! Jednak to nie koniec problemu. Gdy tylko próbuję wysłać wiadomość w telefonie ping skacze do UWAGA, 1000MS co przy normalnym internecie nie powinno mieć miejsca, oczywiście kontaktowałem się z obsługą orange: Panie to problem routera wyślemy naszych "specjalistów" to się tym zajmą. Oczywiście router nic nie zmienił, więc powiedziano mi, że wina jest moja. Oczywiście, wina moja, lecz co się okazało, problem występuje u wszystkich w okolicy z abonamentem od orange :D. Nie inaczej jest z grami, Gta V pobiera mi się od 3 nocy i 3dni, gdzie u mojego kolegi z internetem od miejscowego dewelopera, instalacja trwa 4h :D. Oglądnać jakikolwiek film na Netflxie czy chociaż yt to jedynie 2 480p lub czekać 5min na załadownie się 10sekundowej scenki. Można by wymieniać dalej, ale napisze tylko, że od wigilii, internet zaczął jeszcze gorzej działać, NAWET NA DISCORDA NIE DA SIĘ WEJŚĆ A JAK JUŻ SIĘ UDA TO WYWALA PO 2MINUTACH. Mam nadzieję, że to chwilowy problem, i po świętach minie, jednak im wiecej czasu upływa tym bardziej odnoszę wrażenie, że orange ograniczył przesył internetu bo przecież "Wszyscy są razem, spotykają się" szczególnie w czasie kwarantanny :) Ręce mnie bolą, toteż kończę, Pozdrawiam użytkowników i odradzam brania pod uwagę tej firmy :)
    ZaletyŻadne
    WadyCena, jakość i obsługa klienta
  • ~Pio / 2020-12-25 12:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Net od tej firmy(mobilny najwyższa opcja). To porażka. 350m od bts przy widzialnościi optycznej anteny-lte z pingiem 500 i na poziomie dl 1-1.5mb.. Sprawdzone na kilkubteleach i ruterach. Augustów.
  • ~Ja / 2020-12-23 11:26
    Ocena: 2.33 / 5
    Dzien Dobry
    Tv ,internet ,multinagrywarke miałem przez 8 dni
    Po tych 8 dniach odstąpiłem od umowy .
    Internet pseudo swiatlowod gorszy od ups i vektry
    Oglądając film online co chwile zacina i zeby tego było mało super multinagrywarka nie nagrywa wszystkich kanałów jedynie wybrane których na codzień sie nie oglada .
    Niestety Pani na infolini mnie o tym nie poinformowała .
    Wracam do ups
    Moim zdaniem sami sprawdźcie tak jak ja to robie.
    Zawsze można odstąpić od umowy
    ZaletyMila Pani od wciskania produktów na infolini
    WadyInternet zacina , tv moim zdaniem gorzej odbiera niż w vektrze i ups
  • ~BAZyl / 2020-12-22 17:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadziejny internet, co chwile problemy z nim, a jak już dzwonię do salonu, to mój problem bo u nich wszystko przecież dobrze :)
    Zaletybrak
    Wadynajgorszy internet
  • ~Onyx / 2020-12-22 17:47
    Ocena: 1.67 / 5
    Orange jest bardzo drogi. Oferują najniższy abonament za 45 zł/msc podczas gdy np. Plus ma abonament 25 zł/msc z jeszcze lepszymi warunkami. A ten ich światłowód się kompletnie nie opłaca 109 zł/msc za internet i kablówkę. Ja za 70 zł/msc mam w Vectra internet, kablówke i telefon na abonament 19.99 zł/msc. Lepszy jest Plus a jeszcze lepszy Plush w Plusie. Mam ofertę dla przechodzących numer za 25zł/msc, 15GB internetu, itp.
    ZaletyBrak
    WadyDroga sieć, wysokie abonamenty, drogi światłowód
  • ~Zbyszek / 2020-12-22 11:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Sposob traktowania klientow przez fiemę jest niedopuszczalny. Mam 5 usług w firmie i nie mogę się dostać do rozmowy z doradca, bo odpowiada mi BOT. Wysylaja mi SMS z "poradą" co mam zrobić, gdy postępuje zgodnie z instrukcją otrzymuję informacje, że moj SMS jest nieprawidłowy. Jednym słowem dobry moment żeby roztać się z firmą i szukać innego dostarczyciela usług.
  • ~Klient / 2020-12-21 21:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam.Chcialabym opisać jakie jest podejście do klienta w Orange .
    Czekałam na instalację usługi Orange Światłowód godziny ustalone w smsie i potwierdzenie usługi w dniu instalacji.I teaz jeśli nie odbierze się telefonu od nieznanego numeru np o godz.15 bo przykładowo nie wiem że dzwoni technik i akurat jestem w pracy to o już nie przyjedzie w ustalonych godzinach czyli 17-20.A dowiesz się o tym w godzinach wieczornych, powód bo nie odebrałam telefonu nie wiedząc nawet że to technik dzwoni???kpina i brak szacunku do klienta, rezygnuje z tej uslugi.
    ZaletyBrak
    WadyBrak szacunku do klienta
  • ~Kamil / 2020-12-21 17:38
    Ocena: 4.33 / 5
    Tak pozytywną opinie, Orange otrzymało dzięki Rozmowie z Konsultantem Orange Panem Marcinem 21.12.2020 17:26 Który podczas krótkiej rozmowy, wytłumaczył mi wszystko ze zrozumieniem, a także bez problemowo wykonał czynności o które go prosiłem podkreślę że to była już 3 rozmowa na ten sam temat (poprzednio zostałem ''Spławiony byle argumentem''np. Pytania potwierdzające tożsamości tylko z umowy którą podkreślałem że nie posiadam, jak również zleconej kopii nie dostałem :) Oferta 4/5 taka wysoka ocena również dzięki przeprowadzonej rozmowie ponieważ Pan Marcin Złożył mi dużo lepszą ofertę za tą samą cenę Lecz niestety kończę współpracę, zmieniam Liveboxa na światłowód który oferowany jest przez inną firmę. Dziękuje i pozdrawiam.
  • ~Paolka / 2020-12-21 11:02
    Ocena: 1.00 / 5
    No cóż firma Orange jest na tyle prymitywną i złodziejska firma że jest to nie do pojęcia. Podpisałam z nimi umowę w 2014 roku, zaznaczyłam że chce aby faktury przychodziły w formie papierowej, nie podawałam i swojego e-maila, firma twierdziła że wszystkie faktury były wysyłane na adres e-mailowy, chodziłam i prosiłam żeby wysłali albo zapłacę w oddziale i poproszę pokwitowanie , nic z tego zostałam potraktowana jak śmieć, w 2018 roku spłaciłam w ultimo kwotę 380 zl na rzecz Orange, a 2 tyg temu komornik po kolejne 565zl kolejny ustawił się w kolejce po 4.5 tys za co ? Za nie stosowanie się przez firmę Orange do spisanej umowy. Zero gwiazdek dno
    ZaletyZadne
    WadyWszystko
  • ~517 429 469 moj nik / 2020-12-21 06:57
    Ocena: 2.67 / 5
    lte 8mb pobieranie 0.62 to jest orange ktore ma w nosie pojedynczego klietna jak bedzie masowe wyjscie z orange to wchodze i bede namawial innych
    inne sieci 5g a ora ge nada poziom 3g wstyd i porazka
    Zaletyzadnych
    Wadynet nie dziala netflix playstation online nie da sie grac you tube na240p
  • ~Paula / 2020-12-20 21:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści oszuści. Złodzieje nie wyłączyli mi specjalnie internetu naliczali opłaty do 250 zł. I straszą windykacją najgorsza sieć. Będę teraz codziennie wam opinie wystawiać złodzieje francowate!!!tfu nerwy tylko szarpane pracownicy to jak muły a i jeszcze dodam ze odeszłam z Orange to mam rachunek zlodziejski
    ZaletyBrak
    WadyNaciągacze tfu
  • ~eksiu / 2020-12-19 00:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet przechodzi drogę krzyzowa z oferowanych 10mb/s jest jedynie 500 kb/s. Zaproponowali w zamian za przedłużenie umowy gorsza oferte za większe pieniądze. Dramat, internet bardzo często.wywala.
    Zaletybrak
    Wadyslaby internet
    slaby ping
    oszukiwanie klienta
    Specjalne pogarszanie internetu
  • ~Beata / 2020-12-17 15:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Niestety nie mogę dać gwiazdek. Firma próbowała po raz kolejny mnie oszukać. Niestety kontakt przez jest bardzo utrudniony. Po złożeniu reklamacji o braku odbioru telefonu na infolinii kazali mi zapłacić za połączenia. Reklamacja dotyczyła przesłania na maila umowy, której nie zamawiałam. Próbowałam skontaktować się z konsultantem przez infolinię niestety przez ponad 20 minut nikt nie odbierał. Firma Orange nie bierze odpowiedzialności za próbę oszustwa. Kiedyś może to była dobra firma obecnie to dno.
    ZaletyBrak
    WadyUtrudniony kontakt. Próby oszustwa. Brak odpowiedzialności za błędy.
  • ~Monika / 2020-12-17 09:58
    Ocena: 1.33 / 5
    Witam. Orange to porażka. Naliczyli mi nadpłatę za miesiąc do przodu. Przez co mój rachunek jest astronomiczny. Nie rozumiem tego. Przecież skoro okres rozliczeniowy jest od 14 grudnia do 13 tego stycznia to powinnam go opłacić w styczniu. Na dodatek mam to zapłacić do 28 grudnia. A co potem. Może być tak że nalicza mi koszty za te dni. PORAZkA
    ZaletyBrak
    WadyDuzo
  • ~Lena / 2020-12-16 19:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem zaskoczona nierzetelnością firmy, która aktywuje różne usługi, nie pytając użytkownika o zdanie. Oceniam usługę negatywnie i nie chcę mieć nic z tą firmą do czynienia.
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Play
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1028
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 944
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 750
Plus
Ocena: 1.55, ilość opinii: 714
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 180
Virgin Mobile
Ocena: 2.39, ilość opinii: 157
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2539
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2274
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2154
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1940
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1060
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 858