Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Vectra (TV) opinie

Ocena na podstawie 186 opinii

1.96 / 5

  • Niezawodność
    1.69
  • Obsługa klienta
    1.81
  • Cena
    2.26
  • Parametry
    1.86
  • Cena/Jakość
    1.86
  • Oferta
    2.28

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Babcia / 2023-06-10 18:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Wyłudzają pieniądze. Umowa zakończona, dekoder oddany po terminie. Najpierw faktura za nie oddany dekoder - zapłaciłam, dekoder oddałam miał być zwrot kasy lecz nadeszła druga faktura za dekoder oddany po terminie. Razem już 180 zł a miało być tylko 60. Czekają tylko by oddać sprawę do komornika i z byłych klientów nadal mozna ściągać kasę.
    ZaletyŻadnych
    WadyOszukiwanie i wyłudzanie pieniędzy od szerszych osob
    MiejscowośćSkierniewice
  • ~ela / 2023-05-25 01:13
    Ocena: 3.33 / 5
    Witam , od paru dni mam problem z oglądaniem tv, robi się klatka stop , lub brak obrazu, prawie cały czas podczas oglądanie programów! szok nie mozna normalnie oglądać filmu itp. Proszę coś z tym zrobić, bo telewizor jest nowy, i nie ma uszkodzeń, fachowiec był i mówił , że to od kablówki, czyli Was droga Vectro. Racibórz.Proszę o usunięcie awarii!!!!!!.
    MiejscowośćRacibórz
  • ~Jerzy / 2023-04-14 19:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści! Zdałem dekoder w 2015 r a oni dalej naliczają kasę za telewizję bo oni dekodera nie mają. Mimo że mam pismo że został zdany.
    Internet nawalił ale nikt nie naprawi bo brak dekodera od telewizji. I dupa internet muli a oni mają w dupie bo dekodera brak .
    Z takim czymś to się nigdy nie spotkałem.
    Oszuści!
    ZaletyBrak
    WadySame wady
    MiejscowośćRotmanka
  • ~Kuba / 2023-04-08 08:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Na początku roku przedłużyłem umowę. Zamówiłem też dekoder 4K. Urządzenie od początku sprawiało trudności: często uruchamiało się kilkanaście minut, czasami po 30 minutach oczekiwania trzeba bylo restartować. Gubiło ustawienia kont (np. google). Podłączone do SmartTV Samsung powodowało, ze telewizor wydawał głośne syki, piski i szumy podczas "ruchu" na ekranie. Dekoder został wymieniony na nowy. W nowym (połączony po kablu) nie gubią się konta, ale uruchamianie nadal bywa długie (fioletowa lampka i brak reakcji na pilota), nadal też występuje hałas uniemożliwiający oglądanie na TV Samsung. Na dodatek w przypadku braku Internetu (co Vectrze zdarza się u mnie średnio raz na miesiąc) w ogóle nie można odbierać TV, o czym mnie nie uprzedzono ani podczas przedlużania umowy, ani podczas instalacji.
    W sumie: porażka
    PS: mam rózne abonamenty w kilku różnych firmach: telefony i inne usługi. Żadna firma nie podniosła opłat w trakcie umowy. A Vectra pomimo umowy na 147 zł, przysyła od lutego fakturę na 177, bo podnieśli opłaty o "wskaźnik inflacji", na co podobno się zgodziłem podpisując umowę. Czekam aż w mojej okolicy pojawi się wreszcie jakaś konkurencja dla nich.
    Zaletybrak
    Wadywłaściwie całokształt
    MiejscowośćSkarżysko
  • ~Dana / 2023-04-02 19:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Dekoder wyłącza się sam podczas oglądania programu bez ostrzeżenia. Ponowne załączenie wymaga od użytkownika dużej cierpliwości. NIE POLECAM!
    ZaletyBrak
    WadyZawiesza się. Trudno go uruchomić. Poruszanie się między programami to jakiś koszmar.
  • ~Risto / 2023-03-31 07:45
    Ocena: 2.00 / 5
    Obraz przycina się,po wyłączeniu i ponownym włączeniu obrazu brak,brak dostępu internetowego.Tragedia nigdy więcej,wracam do dekodera hd.
    MiejscowośćBwłchatów
  • ~Marek / 2023-03-29 12:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie chcą oddać nienależnie pobranych pieniędzy. Przegrali sprawę a pieniędzy nie oddają!!! Złodzieje
    ZaletyBrak
    WadyZłodzieje
  • ~Stasio / 2023-03-18 22:06
    Ocena: 2.67 / 5
    Dekoder TV smart 4k box obraz przycina się, zanika trzeba wyłączyć na chwile i następnie włączyć ponownie. Jakość obrazu to jakaś porażka, wyszukiwanie programów tragedia. Kochana wectro zróbcie coś z tym badziewiem,
    ZaletyBrak
    MiejscowośćWrocław
  • ~Lech / 2023-03-06 12:59
    Ocena: 2.33 / 5
    BRAK TV WROCŁAW ..BRAK TV LEGNICA..,, NIEMA I NIE BĘDZIE TAK MÓWJĄ GDZIEŚ TO SLYSZAŁEM .WIĘC NIECH MI DADZĄ COS W ZAMIAN YYYYYPROBLEM PŁACE A NIE MAM CO Ś JEST NIE TAK JAK POWINNO ,,VECTRA LECI NA PYSK SZKODA TYLE LAT YYYYYCZAS NA ZMIANY !!!!ŻYCIE///!!!
    ZaletyBRAK
    WadyDUŻO
    MiejscowośćLegnica
  • ~Lech / 2023-03-06 12:45
    Ocena: 2.00 / 5
    myśalem moze to tv sie zesrał ale to odpada zobaczymy co dalej zrobią z tym fantem!!!!to nie tylko MÓJ problem hihi dzieki za info!!!!!
    MiejscowośćLegnica
  • ~Lech / 2023-03-06 12:36
    Ocena: 1.67 / 5
    Niewypał TEN TV SMART 4 K CZTERY RAZY WYMIENIALI WRUCIŁEM DO STAREGO ,,ZABRALEM ŻONIE Z SALONU HIHIHI ONI TYLKO WYMIENIAJĄ I DALEJ NICC!!NO BO CO INNEGO MOGĄ
    ZaletyBRAK
    WadyNIE ODPALA .KÓŁKO KRĘCI CALY WEKEND I DUŻO BY PISAĆ !!!!!
    MiejscowośćLegnica
  • ~Jakub / 2023-02-24 17:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno dna starsza osoba nie potrafi go obsłużyć, raz się dźwięk nie załączy raz obraz raz bark połączenia z internetem i trzeba odłączyć z prądu go , koszt tego gów** jest chory rocznie wychodzi 420 za same urządzenia odradzam tych kretaczy o nazwie Vectra
    MiejscowośćMorąg
  • ~Paweł / 2023-02-08 13:38
    Ocena: 2.00 / 5
    Trzy godziny temu zainstalowano mi nowy dekoder Vectry (rzekomo z rozdzielczością 4K, choć na razie nie znalazłem kanału w tej rozdzielczości, a jakość obrazu jest jak dla mnie po prostu nie taka jakiej się spodziewałem). Jestem bardzo rozczarowany. Dekodery Vectry była kiedyś prosta i intuicyjna. Można było nagrywać całe seriale. Na pilocie była funkcja nagrywania, której teraz nie ma. Nieliczne kanały mają ikonkę "rec", którą tzreba odnaleźć po wciśnięciu OK, ale często pojawia się odmowa nagrywania.
    Muzyczka w tle pracy dekodera to chyba jakiś żart. Po co, na co, dlaczego? Żeby ją wyłączyć trzeba wyłączyć dekoder i przerwać oglądanie programu. Przerzucanie kanałów to wyprawa jak ze snu, kiedy śni się chodzenie w grzęzawisku. Próbuję znaleźć pozytywy, ponieważ dopiero co był u mnie instalator i nie znajduję żadnych.
    Naprawdę zawsze Lubiłem Vectrę i polecałem innym. Teraz za nic w świecie tego nie mogę zrobić w zgodzie z własnym sumieniem. Zamiast mieć komfort odtwarzania nagrania kiedy chcę, mam przymus oglądania programu w danym momencie. Funkcja cofania (jak triumfalnie powiadomił mnie instalator) jest niestety w mojej osobistej opinii totalnie nie użyteczna. A co jeżeli program chcę obejrzeć za 8 dni? Raczej małe szanse.
    Nie wiem jeszcze jak z internetem. Speed Test podaje dobre parametry downloadu, ale daleko im do oferty 1,2 GB za którą mam płacić. No ale ok, to może być. Już nie narzekam. Te 580 Mb wystarczy. 15 sec pin też. Upload to już ok. 80-90 mb.
    Kolejna rzecz (może tylko u mnie) to instalacja Netfliksa i HBO Max. Niestety instalator nic mi nie mógł pomóc. Miły, grzeczny człowiek, ale ciekawe jak to wygląda u ludzie nie koniecznie umiejących samemu zarejestrować się w usłudze tych kanałów. Mnie się nadal nie udało.
    Nową Vectrę mam od 2 godzin i już tęsknię za starą. Myślę, że zrezygnuję z abonamentu, choć nie ukrywam, że z żalem, bo kiedyś naprawdę lubiłem tego operatora.
    Szkoda, szkoda, szkoda.

    I jak teraz ocenić obsługę klienta, kiedy instalator był bardzo grzeczny, ale umiał tylko podłączyć kable?
    Jak ocenić ofertę, która u sprzedawcy była super, a okazała się czym się okazała (dla mnie porażką)?
    Jak mam ocenić cenę do jakości? Naprawdę chciałbym wystawić po 5 gwiazdek, ale wściekłość na to co dostałem mi na to nie pozwala.

    ZaletyW porównaniu z porzednimi wersjami nie dostrzegam żadnych. (no może szybkośc internetu, ale to jeszcze wyjdzie w pracy).
    WadyW mojej opinii 98%
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Korkociąg / 2022-11-14 14:53
    Ocena: 3.00 / 5
    Nie wiem co się nawyprawiało ale od paru dni nie mogę cofnąć do programu który leciał np wczoraj bądź dzisiaj ale wcześniej…
    MiejscowośćLegnica
  • ~Tomasz / 2022-11-12 11:52
    Ocena: 2.00 / 5
    Napisze krótko dekodery z dyskiem bo taki posiadam totalny złom nadają się do śmieci . Wymieniłem już 3 szt i każdy pracuje powolnie , zawieszają się przynajmniej. 3 razy w miesiącu muszę odłączać kabel zasilania by zrestartować dekoder
    ZaletyBrak zalet
    WadyZawieszanie , powolna praca kilku sekundowy okres. Oczekiwania na przełączenie kanałów
    MiejscowośćSzczecin
  • ~VectrusArrabiatus / 2022-11-08 12:05
    Ocena: 1.67 / 5
    Z każdym nowym updatem działa coraz gorzej. Zacina się, zawiesza, resetuje sam z siebie. Czasem potrzeba 5 minut takiej męczarni zanim wreszcie zacznie działać normalnie. Nowy update interfejsu jest mniej intuicyjny, mniej czytelny i wymaga więcej kroków żeby przeglądać treści. Rozwój zdecydowanie w złą stronę. Tak jak piszą inni - odchudzić software, pozbyć się fajerwerków i postawić prosty, czytelny i nie zawieszający się system.
    WadySłabo performujący software, zacinanie się, restarty. Interfejs nieczytelny, toporny w obsłudze.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Boi / 2022-11-04 03:43
    Ocena: 3.67 / 5
    Oferta, może i dobra, chęci też,ale po tygodniu wywaliłam Smart 4K i przeszłam na stary dekoder na twardym łączu. Ponieważ często wyjeżdżam, po powrocie okazuje się, że programy sa poblokowane,bo niby to nie mój pakiet, Jak już odblokują,to ja muszę wyjechać. Więc kabaret się kręci już drugi rok. No i najważniejsze! Aplikacja na telefon do odbioru TV. Stara była dobra, śmigała jak złoto, ale ktoś wpadł na genialny pomysł,aby ją wywalić, a dać nową. Smart TV Go- jest, a może raczej był śmieć, bo też go już nie ma. A więc klienci Vectry nie mają na czym oglądać TV poza domem. Przez 20 lat byłam w UPC, szału nie było,ale Vectra do pięt im nie dorasta.
    ZaletyNie widzey
    WadyTo co opisałam wyżej.
    MiejscowośćSzczecin
  • ~Roza / 2022-10-27 20:37
    Ocena: 2.00 / 5
    Dekoder tv jest mega do bani. Wymieniany wielokrotnie. Ale okazuje się że to problem centralny do którego się nikt nie przyzna. Wsadzili za duże oprogramowanie do za cienkiego hardwaru. W efekcie mamy brak reakcji na pilota, zacinanie się itp. Dopóki nie odchudzą softwaru, nic nie poprawi się. A trwa to od aktualizacji czyli listopad/grudzień 21.
    ZaletyNic
    WadyBrak odpowiedzi lub zbyt późna na pilota, zacina się, zawiesza, zacina nagrywania
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Kamil / 2022-10-24 10:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten dekoder 4k to porażka .Ciągle gra jakaś melodia w tle i nie da rady tego wyłączyć .
    Na infolinii wirtualny koleś gada nie na temat .
    Stary dekoder był lepszy bo nie zacinał obrazu .Programów nie można klawiszami zmieniać a jak trafisz na niewykupiony kanał to włącza się na siłę opcja wykup .Dramat .
    Zaletymarne
    WadyMelodia w tle,brak klawiszy zmiany programów,zacinanie
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Piotr / 2022-10-22 02:59
    Ocena: 1.33 / 5
    Potwierdzam wszystkie usterki opisane przez klientów Vectry. Smart tv 4k to totalna porażka. Właściwie nawet jednego dnia nie pracował poprawnie. Tnie obraz, sam się wyłącza. Grzeje się jak grzejnik. Wszystko razem nie da się oglądać. Przestrzegam przed tą propozycją Vectry. Myślę, że nie są poprostu przygotowani na sprzedaż tego pomysłu. Ich sprzęt sobie nie radzi. Na infolinii pracownicy starają się pomóc ale to nie ma sensu. Ten sprzęt i ta usługa nie nadaje się do użytku. PRZESTRZEGAM przed wyborem tej opcji.
    ZaletyNie można mówić o zaletach gdy firma nie jest w stanie realizować umowy. Porażka
    WadyTo nie wady to totalna lipa. Brak możliwości odbioru.
    MiejscowośćElbląg
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

nc+
Ocena: 1.60, ilość opinii: 2218
Cyfrowy Polsat (TV)
Ocena: 1.49, ilość opinii: 1567
Netflix
Ocena: 2.13, ilość opinii: 710
Multimedia Polska (TV)
Ocena: 1.39, ilość opinii: 603
HBO GO
Ocena: 1.76, ilość opinii: 462
UPC (TV)
Ocena: 2.07, ilość opinii: 303
VECTRA
Ocena: 1.62, ilość opinii: 4166
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4008
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3710
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3438
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3168
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2720