Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 2228 opinii

1.31 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.19
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.39
  • Cena/Jakość
    1.34

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Krysia / 2020-09-20 10:10
    Ocena: 5.00 / 5
    Kiedy kupuje coś z dostawą do domu zawsze wybieram dostawę przez firmę DHL, ponieważ wiem, że obsługa będzie przebiegała sympatycznie i bez żadnych uszkodzeń. Ja z czystym sumieniem mogę polecić, zawsze paczki dostarcza mi kurier 103 oddziału z Łomży, to najlepszy z kurierów z jakimi mam przyjemność "współpracować". Zawsze pomocny,mily i kulturalny.
    ZaletyWszystko na czas, kurier punktualny i kulturalny
    WadyCzasem nie działający terminal
  • ~Magda / 2020-09-19 13:49
    Ocena: 1.67 / 5
    Przesyłkę sklep nadał do mnie w czwartek, w piątek odebrał ją kurier i status wskazywał, że przesyłka jest w doręczeniu i będzie u mnie między 12 a 14.
    Po 14 zaczęłam się niepokoić, ale czekałam. Nie otrzymałam żadnego połączenia od kuriera, nawet próby jeśli np. Nie mógłby znaleźć adresu.
    Koło 15:30 status zmienił się na „kurier nie zastał odbiorcy w domu, następne doręczenie w ciągu następnych dwóch dni roboczych”.
    Co najzabawniejsze przebywam w domu cały czas bo pracuję zdalnie.
    Zadzwoniłam na infolinię, tam Pani powiedziała ze najprawdopodobniej przesyłka została zeskanowania ja kuriera który tego dnia nie jeździł po tym rejonie i nie mógł jej dostarczyć (co mnie to interesuje? Przesyłka w doręczeniu i powinna być doręczona).
    Oczywiście złożyłam skargę na ich stronie, opisując sytuację. Pan z działu skarg/zgłoszeń oddzwonił do mnie ok. 16:46 i przeprosił za sytuację oraz przekazał paczkę do ponownego doręczenia, przekazał tez moją skargę - niestety jak przyznał, przesyłka i tak zostanie (mam nadzieje) doręczona w poniedziałek (o ile kurierowi będzie się chciało) bo była już taka godzina.
    Reasumując, mocno odradzam tę niepoważną firmę, w szczególności do małych miejscowości.
    Na + zasługuje tylko Pan który rozpatrywał moją skargę bo zrobił to co mógł.

    ZaletyPracownik działu skarg który oddzwonił z wyjaśnieniem - jego podejście
    WadyNiepoważne traktowanie klienta na infolinii oraz przez kuriera któremu najzwyczajniej nie chciało się dostarczyć paczki.
    Brak numeru kontaktowego do kuriera podanego na stronie śledzenia przesyłki jak dzieje się w przypadku DPD
  • ~Adrian / 2020-09-18 15:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam kuriera DHL, drugi dzień czekam za odbiorem paczki, a kuriera ani widu ani słychu, podobno mają zamieszanie w siedzibie, ale kogo to interesuje ? Klient płaci za kuriera to klient wymaga, jak się w robocie nie zrobi zlecenia na czas to psy wieszają a oni święte krowy i wszystko im wolno
    WadyNajgorszy kurier z jakim miałem do czynienia
  • ~SabG / 2020-09-18 11:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie postarał się nawet aby paczkę doręczyć- wolał napisać adres nie właściwy- a dom jednorodzinny znajduje się między 10 a numerem 8.. nie moja wina! Z zamówienia musiałam zrezygnować - dziękuje dhl Polska!!!
    Mimo iż dom znajduje się na wiosce - w Google Maps jest umieszczony!
  • ~Pawlo poznań / 2020-09-17 15:17
    Ocena: 1.00 / 5
    U mnie już trzecia reklamacja bo zaginęła paczka ale teraz się okazało że podobno paczkę dostarczono ale tylko na mailu bo Kuriera nie widziałem więc myślę że ktoś tam nieźle kręci nie Polecam DHL same problemy i straciłem pieniądze a reklamacja wciąż jest rozpatrywana
    ZaletyDHL nie ma zalet tylko minusy
    WadyCała ekipa DHL to wada
  • ~Andrzej / 2020-09-17 14:53
    Ocena: 1.67 / 5
    Kurier zostawia przesyłkę na parterze pod skrzynkami na listy, nie dzwoni i nie sprawdza czy jesteś w domu, skandaliczne zachowanie. Przesyłka o znacznej wartości wyrzucona na ziemię bez opieki !!!
    ZaletyBRAK
    WadyNierzetelni kurierzy zostawiają przesyłki bez opieki, na parterze pod skrzynkami na listy !!
  • ~Dariusz / 2020-09-16 16:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Zdecydowanie odradzam korzystania z usług DHL. Kolejny raz przesyłka nie doręczona w terminie przez głupotę pracowników
  • ~Iwona / 2020-09-16 15:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierską po 4 dnia leżenia paczki w sortowni 2 interwencjach w końcu jakiś kurier łaskawie wziął paczkę pomimo interwencji i bardzo niemiła obsługa klienta która nic nie może zrobić w żadnej sytuacji
  • ~Paula / 2020-09-15 13:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Moja przesyłka została zagubiona początkiem czerwca. Po 3 miesiącach wciąż jej nie odnaleziono. Napotykam same trudności w ubieganiu się o zwrot pieniędzy.
    Innym razem przesyłka miała zostać doręczona z miasta oddalonego o 15km. Kurier ciągle twierdził, że nie wie jak dojechać pomimo, iż dojazd był banalnie prosty (dom wręcz przy drodze głównej). Kurier za to zaproponował, by samemu przyjechać do miasta odebrać przesyłkę. Po kilku interwencjach, kilka dni później, kurier w końcu zjawił się.
    Innym razem - paczka dotarła okradziona, z potłuczonymi szklanymi elemantami w środku.

    Nie polecam nikomu! NIKOMU! Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy.
    Ja, moja rodzina i znajomi nigdy już nie skorzystamy z usług tej firmy.
    ZaletyŻadne
    Wadygubienie przesyłek,
    problemy z dostarczeniem przesyłki,
    przesyłki docierają okradzione bądź uszkodzone
  • ~Bunia / 2020-09-15 12:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska, brak mi słów, dwa całe dni siedziałam w domu i czekałam na paczkę, kuriera nie było ani razu - ale oczywiście mail o przekierowaniu paczki (bo rzekomo była próba doręczenia) był natychmiast. Kurier był na mojej ulicy, widziałam go z okna - mino tego ja paczki nie dostałam, wziął i pojechał, nie zdążyłam nawet do niego wyjść. Dostałam informacje o powrocie paczki do nadawcy. Chciałam skontaktować się z firmą, podałam swój numer przesyłki - nie było jej w bazie (!), o obsłudze klienta przez kogoś innego niż maszynę można pomarzyć - co samo w sobie jest słabe. Zdecydowanie nie polecam,bo nie była to jedyna taka sytuacja ze strony tych przewoźników.
    ZaletyNie ma
  • ~Tomtom67 / 2020-09-15 12:51
    Ocena: 3.67 / 5
    Po dostaniu wiadomości że paczka będzie dostarczona dziś, siedziałam w domu w dodatku pod telefonem, a po godzinie 12 przyszło powiadomienie ze mnie niby nie było w domu !! i że paczkę mam sobie odebrać w jakimś punkcie. To kpina z klientów
    WadyKolejny raz to samo, paczka nie doręczona tylko przekazana do jakiegoś punktu
  • ~Wiola / 2020-09-14 17:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Kilka dni kurier KŁAMAŁ, ze był mimo ze siedziałam w domu w oczekiwaniu na niego .Nikt nawet nie zadzwonił!!!
    WadySame wady .Zero zalet !!!
  • ~Tosia / 2020-09-14 16:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka nie dostarczona na czas, kurier nawet nie zadzwonił.
  • ~kasia / 2020-09-14 15:15
    Ocena: 1.00 / 5
    kilka dni pod rząd siedziałam w domu od rana do wieczora czekajac na kuriera, ani widu, ani słychu, cały czas tylko sms ze "nieudana próba dostarczenia przesyłki". Nie mozna sie skontaktowac z kurierem, on tez nie wysyla zadnej informacji kiedy bedzie. Jestem bardzo zawiedziona. Najgorsza ZDECYDOWANIE firma kurierska.
    Wadykurier nie fatyguje sie by dostarczac przesylki tylko wysyla smsa, ze był i nikt jej nie odebrał
  • ~B. / 2020-09-14 13:17
    Ocena: 2.33 / 5
    Niestety muszę zgodzić się z wieloma negatywnymi opiniami na temat firmy DHL. Paczka dostarczona przez kuriera szybko bo po 1 dniu od zamówienia, ale w czasach epidemii, czyli bez zbędnego kontaktu i przetrzymywania kuriera w trakcie otwierania paczki. Po otwarciu przesyłki 1 minutę po odebraniu, okazuje się że przesyłka zgnieciona. Opakowanie nie wyglądało na wgniecione, bo było oklejone folią, natomiast karton pod folią tak. Zgłoszenie bezpośrednio kurierowi który nawet nie wyszedł z klatki, nic nie dało, po pierwsze nawet nie wyraził chęci cofnięcia się z powrotem a po drugie protokołów szkody nie wypełniają w czasach epidemii, taka była odpowiedź. Po zgłoszeniu reklamacji tego samego dnia internetowo. czekałem 2 tygodnie na odzew gdzie poproszono mnie o wypełnienie protokołu szkody w którym wypełniona była nieprawda dotycząca czasu dostarczenia, odbioru i braku zgłoszonej szkody. Po 2 miesiącach czasu reklamacja została odrzucona gdyż ktoś stwierdził że nie zgłosiłem szkody bezpośrednio po odebraniu paczki, co jest nieprawdą. Od dziś każdy kurier DHL, który będzie dostarczał mi paczkę, będzie stał w drzwiach tak długo aż upewnię się że przesyłka nie została zniszczona, nawet jeśli będzie się to wiązało z uruchomieniem i podłączeniem wszystkich części danej przesyłki.
    Zaletyszybka dostawa
    Wadychaos korespondencyjny, brak możliwości kontaktu dotyczący danego zgłoszenia reklamacyjnego (możliwe jedynie nowe zgłoszenie w którym opisać i załączyć trzeba wszystko na nowo) czas reakcji na zgłoszenie reklamacyjne (około 2 tygodni!!!!!) opieszałość i wpisywanie w protokole szkody nieprawdy dotyczącej czasu dostarczenia przesyłki oraz czasu zgłoszenia reklamacji. Kurierzy niedoinformowani w temacie: co w przypadku gdy przesyłka zostanie zniszczona.
  • ~Alex / 2020-09-11 17:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska na jaką można trafić. Wiecznie coś się dzieje, ciągle dziwnym trafem giną paczki, nie docierają kurierzy, paczki nie trafiają do odpowiedniej sortowni i tym podobne przygody. W tym wszystkim zerowy kontakt z klientem. Nie polecam i szczerze odradzam!!!
    WadyWszystkie możliwe
  • ~Karolina201189 / 2020-09-11 13:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to jakaś pomyłka. Paczka w Łodzi na dostawę pod wskazany adres czekała 4 dni ponieważ firma dysponuje jednym autem z windą. Uzyskanie informacji telefonicznie graniczy z cudem ponieważ Panie są niekompetentne. Nie widzą różnicy między paczką dla osoby prywatnej , a paczką zagraniczną zarejestrowaną na firmę. O dotrzymaniu terminu dostawy można pomarzyć. Z przesyłkami krajowymi sytuacja jest podobna. Kurier nawet nie stara się dostarczyć przesyłki tylko zostawią ją w najbliższej Żabce.
    WadyNie dotrzymywanie terminu dostawy, brak próby dostarczenia paczki, trudna komunikacja
  • ~Tadeusz / 2020-09-10 18:56
    Ocena: 1.00 / 5
    pani przyjmująca przesyłkę pomyliła adres i paczka z Dani wróciła z powrotem,
    pomyliła również adres nadawcy
  • ~Anka / 2020-09-10 16:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam tej firmy. Kurier nie przyjeżdża w wyznaczonym dniu po odbiór paczki, w umowach wolnych godzinach. Czy umawiając się na termin np do dentysty, idą państwo dzień później ???
    Na infolinii po odlsuchaniu stosu nagranych sekretarek Pani podała głupie tłumaczenie że kurier był blisko ale zjechał na magazyn. Brak kontaktu z kurierem. W innych firmach podany jest nr telefonu i można się skontaktować z przewoźnikiem.
  • ~CzekającaNaPaczkę / 2020-09-07 12:37
    Ocena: 1.33 / 5
    Brak możliwości kontakt z kurierem
    Podane godziny 10-12 jednak kuriera ani widu ani słychu.
    Robią łaskę że muszą wejść na 3cie piętro(sory ale 2kg to nie jest niewiadomo jaki ciężar)
    Kurierzy opryskliwi. Dodam że kilka razy zdarzyło się że paczka przyszła rozerwana a rzeczy ze środka skradzione (nawet ktoś zeżarł ¾paczki ciastek i miał czelność zostawić puste opakowanie...prawie puste)
    Kontakt z centralą bardzo trudny.
    Nie raz zdarzało się że pomimo oczekwiania w domu dostawałam sms że kurier nikogo nie zastał. Jedna wielka kpina.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.47, ilość opinii: 3103
DHL
Ocena: 1.31, ilość opinii: 2228
InPost
Ocena: 1.73, ilość opinii: 1379
UPS
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1371
Pocztex
Ocena: 1.30, ilość opinii: 1171
FedEx
Ocena: 1.52, ilość opinii: 295
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2505
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2222
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2081
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1867
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1043
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 865