Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 410 opinii

1.22 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.12
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.29
  • Cena/Jakość
    1.24

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Adam / 2019-04-26 17:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Polskie wydanie DHL to porażka kompletna . Dzisiaj się dowiedziałem , że firma nie zostawia awizo , nie kontaktuje się z klientem ani telefonicznie ani elektronicznie . Klient odbiorca wg nich powinien siedzieć w domu i cierpliwie czekać na szanownego kuriera . Taki standard obsługi to kompletne dno . W infolinii lepiej zatrudnić asystenta google . Będzie taniej .
    ZaletyBrak
    WadyZupełny brak jakichkolwiek powiadomień o przesyłce . Błędne informacje o przesyłce na stronach www .
    Najgorsza firma spedycyjna z jaką miałem styczność na terenie Polski .
  • ~mindx / 2019-04-26 15:57
    Ocena: 1.33 / 5
    Firma DHL to jedna wielka porażka po raz kolejny, gubią adresy dostarczenia oraz numery telefonu do odbiorcy!:D Znalezienie numeru telefonu do infolinii graniczy z cudem, inaczej pozostaje tylko formularz :D :D :D :D.
    Infolinię obsługuję jakieś Call Center w którym Pani nie może pomóc a jej pomoc polega na odesłaniu klienta do formularzy internetowych!!! ROTFL Ciekawi mnie czy zarząd z Deutsche Post ma świadomość tego "dziada z babą pod szyldem DHL w Polsce"? Wracając do rozmowy z konsultantką to najlepsze okazało się na końcu mojej rozmowy. Jeżeli ktoś nie ma możliwości skorzystania z internetu aby dodać/zmienić adres dostarczenia to paczka wraca do nadawcy i to NIE ZA DARMO!!! :D:D:D:D Każdy kto robi zakupy w internecie i zamawia coś, tym bardziej z zagranicy wie że nie będzie tanio bo za towar już się zapłaciło! A DHL tymczasem.... :D :D :D PO CH.... ODBIERA PRZESYŁKI OD NADAWCÓW SKORO ADRES JEST NIEPEŁNY LUB BRAK NUMERU TELEFONU DO ODBIORCY????????????
  • ~edyta / 2019-04-26 14:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Napiszę tak..tragedia,masakra , brak słów, kurierzy bezczelni, bardzo opryskliwi zostawiają paczkę bez uzgodnienia z klientem, żenada czy ktoś zrobi z tym porządek!!!!!!!!!!!jakość obslugi MINUS 100 %
    Zaletyzadnych
    Wadytylko wady
  • ~Milena / 2019-04-26 11:25
    Ocena: 2.33 / 5
    W skrócie kurierowi nie chciało się podejść do mnie na parter i dostarczyć paczki. Kiedy zgłosiłam do działu obsługi klienta że cały dzień jestem w domu A dostałam smsa że kurier mnie nie zastał, PAN z działu stwierdził najpierw, że kurier za słabo pukał i nie słyszałam A kiedy uświadomiłam pana że mam domofon i ciężko go nie słyszeć zasugerował że domofon widocznie mi nie działa.. Dodam że dwie godziny wcześniej był pan z innej firmy kurierskiej i nie miał problemu z moim domofonem. Kurier DHL miał również mój numer telefonu więc mógł spokojnie zadzwonić oczywiście tego również nie zrobił. Niestety ta sytuacja nieco zepsuła moja opinię o tej firmie.
    ZaletyŚledzenie przesyłek
    Możliwość przekierowania do punktu
    Duża ilość punktów
    WadyBrak kontaktu z kurierem
    Słaby dostęp do działu obsługi klienta
    Słaba dbałość o paczki
  • ~Daro / 2019-04-24 22:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia ! W ciągu tygodnia skorzystałem z usługi DHL 2 razy. I teraz będę ich unikał jak ognia.
    Pierwsza paczka miała być dostarczona w 24h przyszła po 5 dniach.
    Drugiej nie raczył kurier nawet odebrać. Kontakt z obsługą klienta tragiczny, odpowiadają wybiórczo na pytania lub się rozłączają.
    ZaletyBrak
    WadyTa firma kurierska to kpina. Odradzam!
  • ~ewa / 2019-04-24 20:20
    Ocena: 1.67 / 5
    Kurier nie doreczyl paczki w terminie. Nie otrzymałam telefonu z informacją. Generalnie jedyna firma kurierska która utrudnia kontakt klienta z kurierem. W każdej innej firmie telefony do kurirow są wysyłane sms lub e-mail można się z nimi skontaktować, złapać wcześniej lub później na mieście. Tu jest problem i to nie po raz pierwszy. Gdyby nie to, że czasem sprzedawca nie zamieszcza informacji jaką firmą realizuje zlecenie nigdy bym nie skorzystala z usług DHL
  • ~DHLtoSzit / 2019-04-24 16:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Przytrzymują paczki w magazynach nie odbierają telefonów nie odpisują a jak już po kilku dniach spóźnia paczka dojdzie to dojdzie w okropnym stanie ogólnie mówiąc maja wyje*ane na wszystko
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~niepolecamDHL / 2019-04-24 16:53
    Ocena: 1.33 / 5
    Nie spieszą się przytrzymują paczki w magazynie bóg wie ile ogólnie mówiąc maja wyje*ane
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Monika / 2019-04-24 15:14
    Ocena: 1.00 / 5
    W dniu dzisiejszym kurier w Warszawie odbierał ode mnie paczkę. Zadzwonił do mnie o godz. 12:20, że będzie w ciągu pół godziny. Po godzinie oczekiwania zadzwoniłam o której będzie, otrzymałam wiadomość, że będzie w ciągu piętnastu minut. Po kolejnej godzinie zadzwoniłam z pytaniem i otrzymałam wiadomość, że za przeproszeniem g... mnie to obchodzi i mam czekać, jak będzie miał ochotę to przyjedzie i do mnie zadzwoni. Jak przyjechał nie miał folii, choć zaznaczyłam i na liście przewozowym było napisane. Owinął więc stretchem paczkę, podpisał list. Ciekawa jestem czy paczka dotrze do odbiorcy? Jestem zszokowana brakiem kultury i prostactwem, z jakim się spotkałam u kuriera firmy DHL.
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie mozliwe
  • ~Niezadowolona / 2019-04-24 13:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Leń lenia pogania! Tylko tyle można napisać o tej firmie. Kurier dzwoni raz i wybiera drogę na skróty. Za co się im płaci? Za siedzenie na czterech literach w samochodach? O! I dzwonienie i olewanie ludzi którzy czekają!
    WadyLenistwo
  • ~szymon / 2019-04-19 17:32
    Ocena: 1.00 / 5
    od trzech dni corka jest w domu i czeka na przesylke teraz juz placze a dhl twierdzi ze nikogo nie bylo w domu , zadnego telefonu ,po prostu nie jezdza tylko od razu odwoza do magazynu za miastem , polecam paczkomaty inpost a jak juz musi byc kurier to lepiej dpd
  • ~klient / 2019-04-19 11:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak kontaktu z kurierem. Amatroszczyzna. Powodzenia życzę bo inne firmy zanim jadą do klienta to dzwonią czy będzie ktoś w domu odebrać przesyłkę. Tragedia nie polecam. Nadają się do rozważenia gazet
    ZaletyZalety??? Brak
    WadyWady?? Za mało czasu żeby je opisać
  • ~Agata / 2019-04-19 01:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka gwarantowana nie była dostarczona w terminie,biuro obsługi i ich wiedza na poziomie zero,brak kontaktu z kurierem ,brak kontaktu z osobami decyzyjnymi,zgłoszenia poprzez internetową interwencję,na którą nikt i tak nie odpowiada.Żenada! Nigdy więcej nie skorzystam z usług tej beznadziejnej firmy.
  • ~Zawiedziona / 2019-04-18 16:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat dwa dni czekam na przesyłkę za każdym razem jest informacja że kurier nie zastał odbiorcy.To już jest nie pierwszy raz taka sytuacja nigdy więcej nie skorzystam z tej firmy .
    ZaletyZero
    WadyKurierzy tum..ny, imienia dramat
  • ~Ania / 2019-04-18 15:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak jakiego kolwiek kontaktu, mam brać wolne by czekac w domu od rana do wieczora na kuriera? Bo on nie zadzowni i nie poinformuje że paczke o tej i tej dostarczy. Zamawiałam z wielu firm kurierskich ale ta jest najgorsza.
    NIE POLECAM!
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu
  • ~Ppp / 2019-04-18 14:05
    Ocena: 1.67 / 5
    Czekasz na kuriera bo nie możesz wyjść z domu a on co przekierowuje paczkę bo nie chce mu się przyjechac. Na dodatek kłamie ze była nieskuteczna próba doręczenia trzeba mieć tupet naprawdę.
    Człowieku jak nie chce ci się jeździć to zmień pracę na inną bo psujesz opinie firmie DHL !!!
    WadyBrak doręczenia przesyłki pod wskazany adres.
  • ~Natala / 2019-04-18 13:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Leze w zagrozonej ciazy zamawiam kuriera ponieważ nie mogę chodzić po sklepach. Leze i czekam. A Pan kurier przekierowuje mi paczki bez pytania o zgode zostawia je w punkcie dhl.
    Po prostu brak słów.
    WadySame wady. :)
  • ~Monika / 2019-04-17 20:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Nieterminowość przesyłki. A właściwie jej brak. Kontakt z kurierem zerowy. Na infolinii jak zawsze nic nie wiedzą. Trzeba cały dzień koczować w domu, ponieważ orientacyjne godziny dostawy to 10.30-17, a i tak później dostaję powiadomienie, że kurier mnie nie zastał, a w domu były 4 osoby dorosłe, 2 dzieci a wokół domu 4 robotników. Za opóźnienie 2 dniowe my ponosimy koszty, a kurier kosztował nas 120 zł. Zależało nam na czasie. Ale z DHL już miałam wiele takich historii. Żadna przesyłka nie była dostarczona na czas. Gdybym miała możliwość wyboru innej firmy kurierskiej wybrałbym inną. Niestety sklep z którego zamawialam miał tylko dni. Porażka. Nie polecam a wręcz odradzam z całego serca. Strona gdzie składa się reklamacje jest tak skonstruowana, że odechciewa się je składać. Zero funkcjonalności i ergonomii. Będę żądać zwrotu kosztów.
    ZaletyBrak
    WadyNieterminowość, fatalna elastyczność godzin odbioru, strona z deklaracją fatalna, najgorsza firma kurierska
  • ~Ala / 2019-04-17 17:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadzieja. Firma robi z Ciebie głupka, kurierzy wmawiają, ze byli dostarczyć paczkę a tak naprawdę olewają sprawę. Paczka, która miała dojść w 2 dni przez problemy docierała ponad tydzień. Nie polecam.
    WadyObsługa, niedotrzymywanie umowy
  • ~Angela / 2019-04-17 15:29
    Ocena: 1.33 / 5
    Nigdy więcej już nie będę wysyłała przez tą firmę jakiejkolwiek paczki. Zamówiłam w środę wieczorem i w piątek powinna być już u mnie, ale zaginęła w Centrum sortowania i doszła po 5 dniach!! Gdybym w poniedziałek nie działała w kierunku sprawy do dziś nie miała bym paczki, ponieważ nikt nie umiał nic powiedzieć. Cały dzień dzwoniłam i załatwiałam wszystko żeby znaleźli w centrum sortowania moją paczkę i po dwóch następnych dniach doszła. Nie po to płaci się więcej pieniędzy za przesyłkę kurierską żeby czekać na nią 5 dni, ponieważ ona powinna być najszybciej a tutaj szybciej dostałabym przesyłkę gdybym wysłała przez pocztę polska! Brak slow i nie polecam!
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 484
DHL
Ocena: 1.22, ilość opinii: 410
UPS
Ocena: 1.32, ilość opinii: 409
DPD
Ocena: 1.51, ilość opinii: 351
TNT
Ocena: 1.13, ilość opinii: 63
FedEx
Ocena: 1.45, ilość opinii: 31
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 451
Flixbus
Ocena: 2.14, ilość opinii: 379
Link4
Ocena: 1.62, ilość opinii: 262
ITAKA
Ocena: 2.92, ilość opinii: 183
nju mobile
Ocena: 3.23, ilość opinii: 115
Netflix
Ocena: 2.92, ilość opinii: 113