Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 1212 opinii

1.27 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.18
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.31
  • Cena/Jakość
    1.31

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Niezadowolony / 2019-12-06 19:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Od 4 dni sprawdzam śledzenie przesyłki i codziennie pojawia się że kurier próbował dostarczyć przesyłki ale nikogo nie zastał. Od 4 dni nie wychodzę z domu, więc jest to bezszczelne kłamstwo. Stanowczo odradzam
    ZaletyBrak
    WadyWyłącznie
  • ~Jurek / 2019-12-06 19:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Chyba najgorszy przewoźnik. Dwa razy podaje nieprawdziwy termin dostawy a przesyłki jak nie było tak nie ma. Ciekawe ile jeszcze razy wyślą SMS o dostawie.
    WadyDługi czas dostawy, nieprawdziwe informacje o terminie dostawy.
  • ~Leya / 2019-12-06 19:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie terminowe dostawy. Żeby się dodzwonić graniczy z cudem. Brak profesjonalizmu i stawianie klientów na ostatnim miejscu.
  • ~Anna / 2019-12-06 17:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiony Prezent na Święta został zostawiony tak o w Biedronce nie została dokonana nawet próba dostarczenia kontaktu do kuriera nie mam bo się nawet ze mną nie kontaktował a infolinia DHLu jest taka ze ewentualnie mogę porozmawiać z botem nie polecam od dziś wybieram konkurencje pluje na taką firmę!
    Zaletybrak
    Wadywszystko
  • ~ZW / 2019-12-06 16:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurierzy nie przyjeżdżają na adres i kłamią że adres błędny lub że nikogo nie zastano. Każda interwencja nic nie daje i klient sobie czeka. Olewaja klienta szczególnie jeśli paczka nadana jest jako ekonomiczna.
  • ~Gośka / 2019-12-06 16:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to jakaś kpina! Dziwię się, że jeszcze ktokolwiek ją wybiera! Paczki wędrują z punktu do punktu, żeby to było raz to nic bym nie powiedziała, bo wiadomo zdarzyć się może każdemu, jesteśmy ludźmi, ale tutaj to jest nagminne. Czekasz w domu całymi dniami bo przyjedzie, oj nic bardziej mylnego! Nigdy na czas!
    ZaletyBrak
  • ~Kamil Kutz / 2019-12-06 16:24
    Ocena: 1.00 / 5
    W dniu 3.12.2019r. o 8,40 nadałem paczkę do Holandii dziś jest 6.12.2019r. godz. 16,00 i paczka nadaj jest w sortowni w Głuchowie. To skandal do zwykła paczka "wołami" doszłaby szybciej. Po wielu problemach dodzwoniłem się do biura obsługi i tam miła Pani poinformowała mnie że nie gwarantują dostawy szybciej niż za 4 - 6 dni. To ma być firma kurierska to jakaś kpina. Pierwszy i ostatni raz korzystam z DHL-u.
    Zaletyżadne
    Wadysame wady, brak miejsca by wszystkie je wymienić
  • ~Gośka / 2019-12-06 16:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to jakaś kpina! Dziwię się, że jeszcze ktokolwiek ją wybiera! Paczki wędrują z punktu do punktu, żeby to było raz to nic bym nie powiedziała, bo wiadomo zdarzyć się może każdemu, jesteśmy ludźmi, ale tutaj to jest nagminne. Czekasz w domu cały i dniami bo przyjedzie, oj nic bardziej mylnego! Nigdy na czas!
    ZaletyBrak
  • ~Wqrwiony / 2019-12-06 16:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Jest to najgorsza firma kurierska jaką spotkałem. Kurierzy nie odpierają telefonu, nie podejmują próby kontaktu z adresatem. Brak infolinii
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu, brak możliwości złożenia reklamacji, brak możliwości porozmawiania z człowiekiem, tylko automat
  • ~Bogusław / 2019-12-06 15:52
    Ocena: 1.67 / 5
    Kurierzy tu w słupsku to normalnie chamy kłamcy jakaś patologia!skąd oni ich biorą!ten dhl jest gówno warty jacy kurierzy takie kierownictwo
    ZaletyBrak
    WadyJ/w
  • ~Romek / 2019-12-06 15:12
    Ocena: 1.33 / 5
    Czekam od tygodnia na 4 paczki, codziennie informacja ze dziś będą dostarczone. Żenada. Najgorsza firma 2019. NIE POLECAM !!!!
    Zaletyżadne
    Wadyżadne
  • ~truskawka / 2019-12-06 14:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma robi sobie kpiny z klientów.Przesłki bez przerwy zmieniają swój status. Ja osobiście już 5 razy byłam informowana, że dzisiaj to przesłka na pewno już będzie. I co oczywiście nie ma i nie będzie.Reklamacje na infolinii nie odnoszą żadnych skutków. Śledzenie przesyłki to fikcja. Według mnie to najgorsza firma kurierska.Nikomu nie polecam.
    Zaletyżadne
    Wadywszystkie możliwe
  • ~Marta / 2019-12-06 13:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczki leżą po kilka dni w magazynie, kontakt z Panią która odebrała tel zostawia wiele do życzenia
  • ~Pati / 2019-12-06 13:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to jakaś kpina, dostalam Smsa że zostanie paczka dziś doręczona ale nie została, złożyłam interwencję, zadzwonili do mnie że jest na magazynie i że dziś już nie zdążą wysłać i jutro na pewno no zrobią, czego nie zrobili, i tak dobry tydzien caly czas dostawalam tylko komunikat że jest na magazynie, poźniej że paczka zagineła i trwaja poszukiwania, trwały one miesiąc, po miesiacu dostałam wiadomość że paczka nie została odnaleziona i mam prawo do reklamacji, Relkamacje złożył nadawca przesyłki bo on miał wszystkie dokumenty potwierdzajace itp. Wtedy na na czacie z konsultantem dowiedziałam się że faktycznie na ta paczke nadawca złożył reklamacje i hest 30 dni na rozpatrzenie i decyzja przyjdzie pocztą. I właśnie mineło 30 dni. Nadawca twierdzi że żadnej odpowiedzi z DHL nie dostał i nie wiadomo co teraz zrobić bo nawet nie można nikogo się zapytać, nagle na infolinii już nie można się połączyć by porozmawiać z konsultantem jakimś, a na stronie DHL czat z konsultantem też już się nie wyświetla. Także co robić? ta firma to jakieś widmo? jak czegokolwiek dowiedzieć się o własnej paczce to jest jakieś chore....
  • ~Lila / 2019-12-06 13:49
    Ocena: 2.00 / 5
    Totalny brak szacunku dla klienta. Oczekiwalam na paczke wiec nie wychodzilam z domu. Ku mojemu zdziwieniy otrzymalam sms, ze paczka jest do odbioru w zabce gdyz kurier nie zastal mnie w domu. Brak próby doręczenia i brak kontaktu telefonicznego. Ponieważ taka sytuacja juz nie pierwszy raz oceniam firme jako najgorsza z funkcjonujacych.
    WadyBrak wykonywania uslugi zgodnie z zamowieniem
  • ~klient_grzybowska / 2019-12-06 13:32
    Ocena: 1.00 / 5
    To jest jakaś parodia! Paczka szybciej doszła z Niemiec do Polski niż z centrali w Warszawie na adres w Warszawie. Non stop mylne komunikaty, że paczka w drodze do punktu, kłamliwe informacje, że kurier nikogo nie zastał w mieszkaniu, podczas gdy siedziałem w nim celowo cały dzień. A co najbardziej irytujące - brak jakiegokolwiek kontaktu z kimkolwiek. Kompletny brak szacunku dla klienta i totalna amatorka! Powinien się tą sprawą zając Instytut Ochrony Praw Konsumenta.
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie możliwe
  • ~Malina / 2019-12-06 13:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Moja opinia nie będzie zaskoczeniem. Kurier miał pojawić się z paczką w dniu wczorajszym, cały dzień nie wychodziłam z domu, oczywiście kuriera brak a wieczorem dostałam mejla , że paczka nie została dostarczona, ponieważ kurier nikogo nie zastał w domu... Ubaw po pachy... Tą firmą powininna się zająć odpowiednia instytucja, bo to jest jawne oszukiwanie klienta. Klient płaci za dostawę a i tak koniec końców musi jechać do ich głównej siedziby, albo po prostu nie otrzymuje paczki...
    ZaletyBrak
    WadyOszustwo klientów
  • ~Paula / 2019-12-06 12:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska. Brak kontaktu z kurierem w celu porozumienia się, brak wiadomości e-mail z datą dostarczenia przesyłki. Człowiek musi być uzależniony siedzieć w domu ponieważ nie wie kiedy kurier dostarczy przesyłkę. Firma powinna poprawić prace!!!
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie możliwe
  • ~Paula / 2019-12-06 12:41
    Ocena: 1.33 / 5
    Jestem rozczarowana pracą dhl. Brak jakiejkolwiek informacji kiedy przesyłka zostanie dostarczona, czasam 30 min przed przyjazdem kuriera. Brak podanego telefonu do kuriera co uniemożliwia porozumienie się.
    ZaletyBrak
  • ~Net86 / 2019-12-06 11:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalna porażka!!! Wieczne opóźnienia w dostawie, wysyłają wiadomości, że nikogo nie zastali. Brak jakiegokolwiek kontaktu ze strony kuriera. Jeżeli zamawiasz przesyłkę przez DHL to najlepiej wziąć tydzień urlopu i czekać jak na cud!
    Przyznam, że jeżeli dany sprzedający ma w opcji dostawę tylko przez DHL to rezygnuje z zakupów. Szkoda nerwów.
    ZaletyBrak
    WadyCała ta firma to jedna wielka wada!
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.39, ilość opinii: 1372
DHL
Ocena: 1.27, ilość opinii: 1212
UPS
Ocena: 1.29, ilość opinii: 838
Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 795
InPost
Ocena: 1.84, ilość opinii: 188
TNT
Ocena: 1.17, ilość opinii: 149
Flixbus
Ocena: 2.29, ilość opinii: 769
mBank
Ocena: 1.94, ilość opinii: 615
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 327
ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 326
Netflix
Ocena: 2.75, ilość opinii: 182
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 139