Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 1573 opinii

1.26 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.18
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.32
  • Cena/Jakość
    1.30

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~JK2020 / 2020-02-04 13:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma to jakaś porażka, zero możliwości kontaktu, nie można znaleźć żadnego chatu a po kontakcie telefonicznym trzeba gadać z maszyną, która się rozłącza jeśli mamy problem bo nie ma takiego tematu jak problem z przesyłką. Kurierzy olewają klientów, zamykają zamówienia wpisując, że przesyłka nie gotowa do odbioru, a człowiek waruje w domu od 11 do 17. Wstyd i hańba. Jesteście do bani, jak najdalej od tych oszustów!!!
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu, niesumienni kurierzy.
  • ~krzysiek / 2020-02-04 12:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Kurier nie przyjechał, paczka została zostawiona w jakimś punkcie odbioru. Zupełnie nie warte ceny
  • ~Piotr / 2020-02-04 02:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Kłamią, że kurier był, a kuriera nie było. Przesuwają termin i znów to samo. Dwa pieprzone dni czekałem w domu i nikt się nie pojawił. Za drugim razem podobno miał adnotację, by dzwonić, gdy będzie. Ani nie zadzwonił, ani go nie było.
  • ~Klient / 2020-02-03 19:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Wieczne problemy, 0 kontaktu z kurierami i samą firmą, za każdym razem oszukują z dostawą i informacją o "braku odbiorcy w domu", przez co czas dostarczenia paczki ZAWSZE wydłuża się o 2 kolejne dni (minimum). Porażka, jak tylko mogę to unikam korzystania z ich usług.
    WadyWSZYSTKO
  • ~Magda / 2020-02-03 19:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier mimo,iż fizycznie nie doręczał paczki, w systemie wypisywał, że nikogo nie zastał w domu kilkakrotnie. Reklamacje i interwencje bez odpowiedzi kilkaktotne. Infolinie nie jest w stanie nic powiedziec i odsyla do skladania elektronicznych reklamacji.
    Nie polecam.
    ZaletyBrak
  • ~MAGDA / 2020-02-03 14:05
    Ocena: 2.00 / 5
    Kurier miał pojawić się między 12 a 14 nie było go to jeszcze nie wszystko zostawia mi przesyłkę nie w miejscu zamieszkania tylko gdzie indziej , gdzie jemu odpowiada..
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Piotr / 2020-02-03 12:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie pojawił się kiedy byłem w firmie i czekałem na przesyłkę między 10 a 12, wysłano mi maila o tym że kurier nie mógł mnie zastać. Kontakt telefoniczny z kurierem był niemożliwy.
    Zaletybrak
    Wadywszystko
  • ~Dare / 2020-02-03 11:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Cena, czas doręczeni, obsługa- wszystko poniżej krytyki. Bo jak ocenić paczkę, która jest raz awizowana, bez próby kontaktu i to w dodatku w czasie gdy byliśmy w domu. A porem to już odbiór z siedziby, czyli 15km w jedną stronę, kolejka - DRAMAT od początku do końca!
    ZaletyBrak
    WadyOd początku do końca jedna wielka wada.
  • ~Mariusz / 2020-02-03 11:14
    Ocena: 1.33 / 5
    Ta firma to kpina, czekam na ważne dokumenty a oczywiście kurier nawet nie zadzwoni ani nie podjedzie pod wskazany adres i zaznaczy ze nikogo nie zastal, kolejnego dnia to samo tyle ze nawet nie jechał w ta stronę ale zaznaczone ze nikogo nie zastal. Na infolinie się dodzwonić graniczny z cudem.
    ZaletyBrak
    WadyCała firma to kpina
  • ~BB / 2020-02-02 03:27
    Ocena: 1.00 / 5
    To jest po prostu kpina która nadaje się do sądu. Wysłałam na święta dwie paczki z Niemiec do rodziny w Polsce. Dwie paczki w dwa różne miejsca i OBIE PACZKI WRÓCIŁY DO nIEMIEC! Jedna bo podobno nie zastano adresata w domu, chociaż w domu zawsze jest ktoś, bo to starsi ludzie i z domu nie wychodxą, a druga ponoc adresu nie znaleźli, chociaż adres jest od lat taki sam i listy dochodzą, tylko DHL adresu nie znalazł z paczką. Obie paczki z prezentaki światecznymi w lutym wróciły do mnie i musiałam jeszcze za przywóz mi ich do domu drugi raz zapłacić. Za co ci ludzie biorą pieniądze? Przeciez to jakaś fikcyjna, zlodziejska firma którą trzeba zbiorowo do sądu podać.
    Zaletyżadnych
    Wadytylko wady. firma "krzak" ktora bierze pieniądze a nie dziala i nie wywiązuje się z tego, za co bierze pieniądze.
  • ~Natalia / 2020-02-01 12:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie pojawił się kiedy byłam w domu i czekałam na przesyłkę między 10 a 12, wysłano mi maila o tym że kurier nie mógł zastać mnie w domu. Kpina.
  • ~Karol / 2020-02-01 01:32
    Ocena: 2.67 / 5
    Kuriera przekierowałem do sklepu Żabka, po czym przyjechał do mnie do domu, pewnie się wkurzył bo źle przeczytał i zrył wjazd...
    ZaletyBrak
    WadyPośpiech
  • ~Daroo / 2020-01-31 18:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma dziadostwo,brak jakiegokolwiek kontaktu od kuriera,nie mówiąc już o numerze telefonu-w innych firmach kurierskich to jest standard.Inni zostawiają przesyłki na tarasie,po wcześniejszym telefonie do mnie.I tak zamówione rośliny będą czekać przez weekend w magazynie.Wszedzie infolinię zero kontaktu z osobą kompetentna. Omijać z daleka
    ZaletyBrak
  • ~olsoli / 2020-01-31 17:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Od tygodnia wysłana przesyłka tkwi w sortowni DHL, nie dotarła do Zalando ,a ja czekam na pieniądze . Z infolinią brak możliwości połączenia , totalne dno . Dosłownie kpina z ludzi .
    WadyCzas , jakość obsługi ...DNO
  • ~Pomarańczowy / 2020-01-31 16:10
    Ocena: 1.33 / 5
    Paczka, na której mi bardzo zależało, zamówiona kurierem DHL, żeby na pewno dotarło na czas 30.01.2020r, 31.01.2020r dalej tkwi w mieście nadania, porażka! Plany się posypały, nie ma nikogo z kim można wyjaśnić zaistniałą sytuację, tylko te beznadziejne automaty na infoliniach.


    Nie polecam.
  • ~Marta / 2020-01-31 15:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma jaka chyba istnieje. Czekam 2 tygodnie na paczkę, paczka krąży nie wiadomo gdzie,brak kontaktu ze strony DHL wyjaśniającego gdzie paczka jest i kiedy w końcu dotrze. Nie polecam tej firmy.
  • ~Arek / 2020-01-31 14:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Kurier pisze że był a nie było,. Tragedia. Nie polecam tej firmy.
    ZaletyTragedia
    WadyTragedia
  • ~Odradzam współpracę z firmą / 2020-01-31 14:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiony kurier nie dzwonił do mieszkania, ani na telefon, nie było żadnej próby kontaktu z jego strony, a nagle zaznaczył u siebie, że nie zastał nikogo w domu i przekierował paczkę do punktu odbioru. Na infolinii odmowa przekazania numeru do kuriera bez jego wcześniejszej zgody. Poprosiłam więc aby osoba z infolinii zadzwoniła do kuriera (paczka nie została jeszcze zostawiona w pobliskim punkcie odbioru, więc musiał nadal być w okolicy), natomiast usłyszałam "wątpię, żeby chciał wracać".... Nie polecam...
  • ~Truskawa / 2020-01-30 20:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiłam przesyłkę,z określonym dniem dostawy,oczywiście dodatkowo płatnym. Przesyłka do nich doszła planowo, ale już nie wyszła od nich.Nie wychodziła przez 4 klejne dni,po interwencjach każdego dnia i po rozmowach z biurem obsługi zapewniano mnie, że dojdzie następnego dnia. Przełożyłam wyjazd za granicę w oczekiwaniu na przesyłkę,ostatniego dnia biuro obslugi przyznało się, że zgubili.
    ZaletyŻadne
    WadyOszukiwanie klienta, zwodzenie, brak dostawy i zagubienie przesylki
  • ~Agata / 2020-01-30 19:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam wszystkim, oni w ogóle nie dzwonią do klienta, miałam dogadane z sąsiadką że odbierze mi paczkę, ale jak zwykle DHL nie dzwoni tylko wrzuca awizo do skrzynki i ma w dupie. Już lepiej brać pocztę polską.
    ZaletyBrak
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.42, ilość opinii: 1873
DHL
Ocena: 1.26, ilość opinii: 1573
UPS
Ocena: 1.30, ilość opinii: 997
Pocztex
Ocena: 1.28, ilość opinii: 968
InPost
Ocena: 1.76, ilość opinii: 459
FedEx
Ocena: 1.47, ilość opinii: 186
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 849
mBank
Ocena: 1.94, ilość opinii: 662
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 365
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 336
Netflix
Ocena: 2.62, ilość opinii: 209
nju mobile
Ocena: 3.14, ilość opinii: 149