Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 1212 opinii

1.27 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.18
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.31
  • Cena/Jakość
    1.31

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Julka / 2019-12-10 18:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem osobą uczącą się w domu - całe dnie w nim siedzę. Za każdym razem kurierzy DHL "nie zastają mnie" i awizują mimo, że nawet na 5 minut nie wychodzę. Żenada i dno. Najgorszy przewoźnik.
  • ~Dorota / 2019-12-10 18:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Po co dawać numer do kuriera i kontaktować się z nim, skoro pomimo tego awizował mi paczkę w czasie, gdy byłam w domu?
  • ~Nikola / 2019-12-10 15:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Po raz kolejny dostaję wiadomość od DHL o rzekomej nieudanej próbie dostarczenia paczki, podczas kiedy byłam w domu. W smsie brak jakiegokolwiek numeru kontaktowego do kuriera, tylko dane do odebrania paczki z punktu. Nie jest to pierwsza taka sytuacja, moim zdaniem kurier zwozi wszystkie paczki do punktu nie podejmując żadnej próby doręczenia.
    ZaletyBrak
    WadyNie doręczenie paczek
  • ~Kamila / 2019-12-10 14:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno, dno i jeszcze raz dno! Przesyłka miała zostać dostarczona dzisiaj, od 12 do 14. O 13:16 informacja, że kurier nie zastał nikogo pod wskazanym adresem i paczka oczekuje w żabce!!! Cały dzień czekam w domu!!!! Innym razem, kurier zostawił paczkę w skrzynce na listy tak, że część wystawała i każdy mógł ją po prostu wyjąć i potwierdził odbiór paczki podpisem.
    Zaletybrak
    Wady- brak szacunku do klienta
    - bałagan
  • ~Wojtek / 2019-12-10 13:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma 2019. Nie polecam. Zero kontaktu. Przesyłka leży w sortowni od kilku dni, a kurier nie ma czasu załadować. Kłamliwe informacje dotyczące terminu dostawy.
    Zaletybrak
    Wadywszystkie
  • ~KLIENTKA / 2019-12-10 13:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie próbował dostarczyć mi przesyłki, po czym zgłosił że odmówiłam jej przyjęcia. przesyłka wróciła do nadawcy. najlepsze jest to, że nawet nie próbował paczki dostarczyć, od razu zanotował, że jej nie chcę. PARANOJA! SZCZYT CHAMSTWA i brak mi słów aby to opisać! Nigdy nie skorzystam z ich usług!
    ZaletyŻADNYCH
    WadyWADA NA WADZIE!
  • ~Paulina / 2019-12-10 13:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurierzy dhl to jakiś totalny żart. Wyczekuje bardzo ważnej przesyłki, dzisiejszego dnia w końcu przyjechał kurier i co zrobił? Dwa razy zadzwonił do drzwi i odjechał???? ledwo podeszłam do drzwi a kuriera już nie było. Dzwoniąc na infolinie dowiaduje się że nikogo nie było w domu, a kurier ponoć czekał i czekał, oczywiście na pytanie czy dzisiaj dostarczy paczkę dostałam odpowiedz, że najwcześniej jutro. Bardzo nieprofesjonalna firma.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~gosc / 2019-12-10 12:36
    Ocena: 1.00 / 5
    dol na pomorzu - jakas kpina. jako firma chcecie mi przyslac paczki o 19? chyba to jakies zarty. w sumie 19 moze byc ale bedzie? od 4 dni czekam na paczke chciałam nawet osobiście odebrac to odesłaliście ja! serio
    w dhl gdansk na bazie i kurierzy pracuje upośledzone osoby. tyle na temat,.
    Zaletyzawsze wolny sygnał telefon
    Wadynigdy nie odbierają
  • ~iczek / 2019-12-10 12:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy więcej, zero rzetelności, zero możliwości kontaktu, a dodatkowo zerowa obsługa przez telefon. Dotarcie przesyłki do właściwego miasta super, ale z kurierami, to masakra. Omijać tą firmę jak się da!
  • ~Magdalena / 2019-12-10 11:41
    Ocena: 2.33 / 5
    Dla mnie ta firma to skandal! Ze wszystkim problem! Zamawiam kuriera na poniedziałek między godz. 09:00 a 13:00. Czekam do godziny 20:00 kuriera brak. Dzwonię na infolinię, Pani przeprasza i twierdzi, ze kurier się nie wyrobił, okres przedświąteczny, przyjedzie we wtorek między godz.9 a 13. Ok, rozumie, każdy jest tylko człowiekiem mimo iż to dosyć pilna paczka to nie widzę problemu, żeby odebrał to dnia kolejnego, mógł tylko chociaż zadzwonić. Wtorek, godzina po 15 kuriera ciągle brak. Znów dzwonię na infolinię, zapewniają, że zadzwonią do kuriera i jeszcze w tym samym dniu odbierze paczkę. No ok, doprosiłam się, po 17 z wielką łaską odbiera ode mnie paczkę, kurier przy tym mega niesympatyczny. Wczoraj jestem w domu, dostaję smsa, że kurier nie mógł dostarczyć paczki gdyż nikogo nie zastał i że mam 7 dni na odbiór paczki z punktu. No ludzie! Siedzę w domu, głucha ani ślepa nie jestem NIKOGO NIE BYŁO Z PACZKĄ. Dzwonię na infolinię. Odpowiadają, że mogę złożyć skargę na kuriera ale paczkę muszę odebrać bo oni już nie mogą w systemie zaznaczyć żeby kurier ją dostarczył. W KAŻDEJ INNEJ FIRMIE KURIERSKIEJ MOGĄ, W TEJ NIE. Kurier może robić co chce i nikogo to nie obchodzi. Ja płacę za dostawę do domu i chcę by to do mnie dotarło pod wskazany adres w szczególności, że w domu za tą paczką czekam. Gdybym chciała odebrać przesyłkę w punkcie to bym ją sobie do punktu zamówiła. DHL- NAJGORSZA FIRMA KURIERSKA Z JAKĄ MIAŁAM DOCZYNIENIA.
    Wady- brak poszanowania klienta, mimo, że kurier po raz któryś ma klienta gdzieś to firma nic z tym nie robi
  • ~sfrustrowana / 2019-12-10 10:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Do niedawna uważałam, że jest to przyzwoita firma, i nie negowałam jakości ich usług przez pryzmat indywidualnych przypadków niekompetentnych kurierów. niestety ostatnio musiałam zweryfikować swoją opinie na temat tej firmy. Przesyłka została wydana do doręczenie, nie podjęto nawet próby jej dostarczenia, tylko po kilku godzinach wróciła na sortownię. Następnego dnia natomiast pojawił się komunikat, że mam się zgłosić po odbiór do DHL Parcel i mam na to 7 dni. Skoro zamawiam dostawę kurierem, to nie po to żeby jeździć gdzieś na obrzeża miasta i odbierać paczkę osobiście. A co by było gdyby była to przesyłka o większych gabarytach, do transportu których potrzebowałabym auta? czy zwróciliby mi za taksówkę? na pewno nie. O ile zatrudnianie niekompetentnych kurierów mogę jeszcze tolerować, to samej polityki firmy, która nie weryfikuje tego co się dzieje z paczkami, już nie.
    Zaletybrak
    Wadyw tym momencie chyba wszystko
  • ~angel / 2019-12-10 09:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Ta firma jest niepoważna!!! Zero kontaktu ze strony kuriera, a jak bardzo ułatwiłoby to robotę. Przyjeżdżanie poza wyznaczonymi godzinami i wielkie zdziwienie, że nikt nie czeka z wywieszonym jęzorem na przesyłkę. A co najlepsze z dhl nie da się w żaden sposób skontaktować, jest to chore, że niby taka wielka firma a nie ma z nimi kontaktu.
    Zaletyrak
  • ~W huj nie zadowolony!!!! / 2019-12-10 08:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Was się powinno kurwy rozstrzelać jebane szmaty pierdolone zróbcie coś dla ludzi i sie kurwa zamknijcie w pizdu!!!!
    ZaletyJakie kurwa zalety?!!
    WadyKurwa same wady!!!!
  • ~Brzamka / 2019-12-10 08:13
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem bardzo zadowolona z DHL i kuriera który pracuje na moim terenie. Malopolska powiat suski, gmina Budzów. Jesli mam tylko do wyboru DHL ,to zawsze ich wybieram. Myślę ,że jakas podwyżka dla tego Pana by sie przydała. Złe opinie o DHL wynikaja z ludzi ,którzy dla nich pracują,a nie z samej firmy.
  • ~Ddd / 2019-12-10 07:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno pozostałe komentarze mówią same za siebie, nie ma pisac
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie
  • ~Huj wam do tego / 2019-12-10 07:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Dhl zjebana pseudo firma kurierska nie polecam nikomu zero totalne dno!!!!!!!!
  • ~eM Zet / 2019-12-10 01:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Podpisuje się pod wszystkimi negatywnymi opiniami. Totalne DNO!!!
    Brak awizo,brak kontaktu rzekomy brak odbiorcy we wskazanym czasie i inne dyrdymały że strony tej pseudo firmy.
    Info,że mam jechać do jakiegoś zadupiewa i samodzielnie odebrać przesyłkę. Brak kontaktu bezpośredniego z infolinią. Paczka (oplacona) czeka 7 dni w zadupiewie na magazynie i dopiero jak wróci do nadawcy mogę zrobić zwrot = zamrożone pieniądze przez ponad 2tyg.
    Żenada totalna!
    Właściciele i pracownicy tej pseudo firmy jesteście żenujący!
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Magdalena / 2019-12-09 22:44
    Ocena: 2.00 / 5
    Kurier nie przywiozl paczki, po czym ukazała się informacja, że odmówiłam przyjęcia. No nieźle.
  • ~Dawid / 2019-12-09 21:25
    Ocena: 4.00 / 5
    Kurier pozwolił na sprawdzenie zawartości paczki w jego obecności. Paczka nie miała żadnych obić, uszkodzeń itp... Ogólnie super firma kurierską!
    Zalety-Sprawdzenie paczki
    Wady-Brak
  • ~M.K. / 2019-12-09 20:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier dwukrotnie nie dostarczył paczki pod wskazany adres w umówionym terminie. Dostałam wiadomość sms, "nieudane doręczenie paczki" mimo iż przez cały czas byłam obecna pod wskazanym adresem ( kuriera po prostu nie było). Brak możliwości skontaktowania się bezpośrednio z kurierem.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.39, ilość opinii: 1372
DHL
Ocena: 1.27, ilość opinii: 1212
UPS
Ocena: 1.29, ilość opinii: 838
Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 795
InPost
Ocena: 1.84, ilość opinii: 188
TNT
Ocena: 1.17, ilość opinii: 149
Flixbus
Ocena: 2.29, ilość opinii: 769
mBank
Ocena: 1.94, ilość opinii: 615
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 327
ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 326
Netflix
Ocena: 2.75, ilość opinii: 182
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 139