Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 410 opinii

1.22 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.12
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.29
  • Cena/Jakość
    1.24

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~francois / 2019-05-11 06:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka nie dostarczona.Na infolini przekazano mi ze odmowilem odebrania przesylki od kuriera.Po rozmowie infolinią dhl powiedziano mi że przesylka będzie dostarczona nastepnego dnia NIE KORZYSTAJCIE Z TEJ FIRMY
    Zaletybrak
    Wadykurier twierdzże był
  • ~Caracola / 2019-05-10 23:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak dostawy do domu za zapłacona usługę do domu, kurierzy hurtowo zostawiają paczki w punkcie odbioru narażając klienta na dodatkowe koszty. Brak odpowiedzi na interwencje w tej sprawie. Odbiór paczek z domu przesuwany wedle uznania kuriera, bez poinformowania klienta.
    ZaletyBrak
    WadyMonopol w większości siecowek
  • ~Mario / 2019-05-10 21:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka nie dostarczona.Na infolini przekazano mi ze odmowilem odebrania przesylki od kuriera.Po rozmowie infolinią dhl powiedziano mi że przesylka będzie dostarczona nastepnego dnia.Nie dostarczyli przesylki i odeslali ja spowrotem do sklepu.I to ma być globalna firma.SZOK !
    ZaletyZalet zadnych nie ma.
    WadyCzas dostawy.
    Obsluga na infolini
    Problem z reklamacja
    Kurierzy.Skad ich biorą to jest pytanie.
  • ~Yana / 2019-05-10 16:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza obsługa! Nigdy w życiu nie spotkałam się z taką nieodpowiedzialność. Tydzień kurierzy nie odbierali pączki. Paczka była dużą, właśnie zaznaczyłam to w zamówieniu elektronicznym. Codziennie dzwoniłam im i prosiłam żeby odebrali tą paczkę! I co raz kurier przyjeżdżał i mówił że nie da rady sam odebrać ją, ponieważ:
    1. Jest dużą
    2.nie mam miejsca w samochodzie
    3. Nie dam rady, musu być 2 człowieka
    W końcu, po 3 reklamacjach, 1000000 rozmów telefonicznych i mailow- kurier oderlal paczkę, ale mąż odniósł ją do samochodu!!!!!! I to wszystko za moje pieniądze (koszt 100)
  • ~Dosia / 2019-05-10 14:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma złodzieje nie polecam omijajcie szerokim łukiem.
    Wysłałam paczke do klientki która zaginęła. Musiałam zwrócić pieniądze które za nią zapłaciła. Po złożeniu reklamacji oddali mi koszty wysyłki. Jak zapytałam kto mi odda poniesione straty kosztów towaru to mi napisali że mi się nie należy bo nie mam potwierdzenia że tyle wydalam. Masakra jak za rzeczy używane mogę mieć paragony.
    Omijajcie szerokim łukiem
    ZaletyBrak
    WadyDrogo
    Czas reklamacji wydłużają na Maxa.
    Gubią paczki,
  • ~Katarzyna / 2019-05-10 10:44
    Ocena: 1.33 / 5
    Jedyna firma kurierska w Polsce, z którą mam wieczne problemy z komunikacją.
    Przekierowałam paczkę na inny adres, jednak system prawdopodobnie nie zadział i kolejnego dnia otrzymałam informację, że kurier awizował przesyłkę pod wcześniejszym adresem. Zmieniła więc adres raz jeszcze, miało przyjść potwierdzenie na e-mail - nie przyszło, jednak po "śledzeniu" trasy paczki sprawdziłam, że adres został zmieniony, choć nie jest napisane na jaki, więc liczę na to że znowu czegoś nie pochrzanili!
    Z drugą paczką, która jest w drodze w tym samym czasie jeszcze gorzej, ponieważ nie otrzymałam żadnej informacji o planowanym dniu doręczenia, a po sprawdzeniu status przesyłki (dzięki potwierdzeniu wysłania przesyłki przez nadawcę)okazało się, że paczka również była awizowana dzień wcześniej, jednak o tym już nikt nie raczył poinformować, ani mailowo, ani telefonicznie.
    Po rozmowie z konsultantem okazuje się, że za informację telefoniczną od kuriera trzeba również "zapłacić", wiec skoro nadawca nie zapłacił to kurier nie dzwoni. Coraz lepiej.
    Pomijam fakt, że zdarzało się również awizowanie przesyłek, pomimo czekania cały dzień na paczkę!
    Najgorsze doświadczenia "przesyłkowe" mam niestety z tą firmą i to niezmiennie od kilku lat.
  • ~Meg / 2019-05-09 22:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Czekasz na paczkę cały dzień w domu a na stronie info ze kurier nie zastał odbiorcy.. Kłamstwo i bezczelnosc wyższego rzędu.
    Z niecierpliwością czekam na konfrontację face 2 face jak już w końcu łaskawie dojedzie????
  • ~balbina / 2019-05-09 15:30
    Ocena: 3.00 / 5
    Kurier zostawił mnie samą na parterze z wielką paczką. Poproszony o pomoc we wniesieniu jej ze mną na górę - odmówił.
  • ~Natalia / 2019-05-09 15:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno. Opinie powyzej wskazuja na jedno. Dno. Ludzie czekaja na przesylke a oni pisza ze zostawili awizo.. czy inne gowno.. dno
    ZaletyZero
    WadyWszystkie. Zero jakiegokolwiek serwisu
  • ~Paulina / 2019-05-09 12:17
    Ocena: 3.33 / 5
    Kilka razy zdarzyło mi się mimo tego że byłam w domu w dniu dostarczenia paczki, nie otrzymać jej i została przekierowania do punktu odbioru. Zwroty paczek też nie są obsługiwane w wyznaczonym dniu odbioru paczki w domu w, więc później znów trzeba zamawiać kuriera po odbiór.
    ZaletyPowiadamiania sms.
    WadySamowolka kurierowi.
  • ~PAULA / 2019-05-09 08:46
    Ocena: 1.00 / 5
    DRAMAT! JUŻ WIEM ZE BĘDĘ OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!! 3 PACZKI NADAL NIE ZOSTAŁY DO MNIE DOSTARCZONE OD 29.04 POMIMO WIELOKROTNEGO KONTAKTU .
    ZaletyBRAK
    WadyBRAK KONTAKTU , BRAK DOSTAWY
  • ~Zenek / 2019-05-08 19:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie dzwonił, nie wysłał sms, nie dotarł na wskazany adres. Przysłał za to sms o próbie nieudanego dostarczenia. Sam odebrałem paczkę 15 minut po tym sms w dhl Olsztyn. Podobno to standart u tego przewożnika.
    Opinia: zero, zero, zero profesjonalizmu
    ZaletyBrak
    WadySame wady
  • ~Mila / 2019-05-08 19:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Dnia 7.05.2019 była "próba doręczenia" naszej przesyłki, próba była nieudana... Czekaliśmy w domu na przesyłkę, paczki nie było, a kurier nawet nie zadzwonił. Po południu na stronie internetowej okazało się, że próba doręczenia była nieudana. Na stronie przekierujdhlparcel okazało się, że nie da się żadnych zmian wprowadzić do przesyłki, rozmawiałam dwukrotnie na infolinii... żadna z Pań, z którą mnie połączyło nie wykazała się empatią i nie chciała pomoc i złożyłam reklamację przez dhl24. Cała operacja lokalizacji paczki i ustalenia jej losów trwała ponad godzinę. Paczka miała być przekierowana na następny dzień na inny adres. O godzinie 18:25 otrzymałam odpowiedz, że dyspozycje zmiany zostały przyjęte i przekazane do oddziału. W dniu dzisiejszym tj 8.05.2019 Kurier zadzwonił do poprzedniego adresata, że ma dla niego paczkę. Niestety kurier nie chciał poczekać 15 min, aby osoba wskazana na paczce zdążyła dojechać do domu i odebrać paczkę. Do mnie na adres wskazany w interwencji nie dojechano, nawet nie zadzwoniono. Podczas telefonu na infolinię w tej sprawie poinformowała mnie Pani, że kurier jest na drugim końcu miasta i nie dostarczy przesyłki w dniu dzisiejszym (co ciekawe w 15 min w godzinach szczytu pokonał całe miasto Wrocław) Na infolinii deklarują, że paczka zostanie jutro dostarczona na adres wskazany w interwencji, jednak ten termin mi nie pasuje. Pani na infolinie "nie może tego" podobno zmienić.... Przekierowaniedhlparcel nadal nie działa!!! Po raz kolejny interweniowałam i reklamowałam paczkę, prosząc o kontakt i dostarczenie paczki. Minęły ponad 4 godziny od zgłoszenia i kontaktu ze strony DHL nie ma. Brak mi słów jak traktujecie klientów. A wydawałoby się, że firma kurierska dostarcza przesyłki kurierskie... NIGDY WIĘCEJ!!
    Zaletybrak
    Wadykontakt, a właściwie jego brak
  • ~Agas / 2019-05-08 12:41
    Ocena: 1.00 / 5
    koszmar! straciłam dzień wolny czekając na kuriera. Ani e-mail, ani tel. Nigdy więcej!!!!!! Totalne dno - klientów mają za nic. Bezczelnie piszą w ekskluzywnym później - nieudana próba dostarczenia ... ręce opadają...i jeszcze- towar przekierowany xy tj. około 120 km...
    Zaletybrak
    Wadyza mało miejsca aby wymienić
  • ~Klient / 2019-05-07 18:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalne dno, paczki miał odebrać kurier 30.04.2019 później 2.05, i jest 07.05.2019 i zero kontaktu, omijać z daleka.
    ZaletyNie ma
    WadyNie odbierają paczek, brak kontaktu z kurierem, lekceważenie klienta
  • ~Ania22 / 2019-05-07 18:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Zostałam dwa razy oszukana. Pierwszym razem przeszedł mail, że paczka zostanie doręczona 30 kwietnia w godzinach 12-16 , czekałam cały dzień kuriera nie było. Przyszedl mail, że nieudana próba doręczenia , wybrałam date dostawy na 2 maja . 2 maja przyszedl mail, że dziś zostanie doręczona i znowu czekałam i nic. Paczka była dopiero 6 maja.
    Dziś miała dotrzeć kolejna paczka w godzinie 12-16, mamy po 18 a kuriera nadal nie było. Nie polecam tej firmy nikomu.
    ZaletyBrak zalet
    WadyKrętactwo
  • ~Ewa / 2019-05-07 10:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska. Ciągle problemy z dosarczeniem paczki.
  • ~Sławek / 2019-05-06 20:44
    Ocena: 1.00 / 5
    3 razy przesunięty odbiór przesyłki przez kuriera. Nie po to płacę za kuriera żeby czekać na niego 2 dni. Czysta żenada - odradzam usługi tej "firmy", a niby niemiecka solidność - śmiechu warte.
  • ~M / 2019-05-06 16:24
    Ocena: 1.33 / 5
    Nie polecam. Zmarnowałam dwa dni czekając na kuriera, a po telefonie na infolinię okazało się, że podobno był po odbiór przesyłki i nikogo nie zastał - bardzo ciekawe bo przez cały dzień byłam w domu. Pani na infolinii bardzo opryskliwa, niemiła, jakby musiała udzielić informacji i pomocy za karę...Kontakt z kurierem niemożliwy, żadnego numeru telefonu, informacji mailowej również brak. To moja ostatnia przesyłka nadana w DHL.
    WadyNieterminowość, brak kontaktu z kurierem, brak informacji.
  • ~bolo / 2019-05-06 14:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesylka miala byc dostarczona zgodnie z informacja dostepna na stronie DHL. Nie dotarla.... Na stronie pojawila sie informacja, ze kurier pozostawil "na ochronie". Ciekwe, bo w moim bydynku nie ma ochrony. Przeszedlem sie po budynkach obok, szukajac przesylki - nikt nic nie widzial.
    Na infolinii okazalo sie, ze przesylka zostala odslana do magazunu DHL, bo adresat nieznany...ciekawe...
    Na infolinii calkowity brak profesjonalizmu, nie mowiac o zwyklej kulturze...Nie do wiary, ze konsultant krzyczy na skladajacego reklamacje!!!!
    Przesylka sie znalazla i nastepnego dnia zostala doreczona...i adresat byl na dokumentach.... ;-)
    Jednym slowem katastrofa a nie firma kurierska
    ZaletyBrak
    WadyNieterminowosc, mataczenie, chamstwo...
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 484
DHL
Ocena: 1.22, ilość opinii: 410
UPS
Ocena: 1.32, ilość opinii: 409
DPD
Ocena: 1.51, ilość opinii: 351
TNT
Ocena: 1.13, ilość opinii: 63
FedEx
Ocena: 1.45, ilość opinii: 31
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 451
Flixbus
Ocena: 2.14, ilość opinii: 379
Link4
Ocena: 1.62, ilość opinii: 262
ITAKA
Ocena: 2.92, ilość opinii: 183
nju mobile
Ocena: 3.23, ilość opinii: 115
Netflix
Ocena: 2.92, ilość opinii: 113