Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 659 opinii

1.26 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.16
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.31
  • Cena/Jakość
    1.30

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Esiu / 2019-08-05 18:29
    Ocena: 2.00 / 5
    Trzy razy z rzędu kurier zaznaczył na śledzeniu że odnosiłem przesyłki, a ja jego na oczy nie widziałem.
    ZaletyBrak
    WadyKurierzy
  • ~Marcus / 2019-08-05 15:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Delikatnie ujmując firma jest nieprofesjonalna. Brak kontaktu z kurierem, który nie doręcza przesyłek, twierdząc, że nikogo nie zastał... Brak słów. Nigdy więcej.
    ZaletyWszystko pozytywne kończy się z chwilą przekazania przesyłki kurierowi.
  • ~pattymaraj / 2019-08-05 13:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Piszę ten komentarz po rozmowie z kurierem, jestem wściekła! Jeśli zamawiasz paczkę z dostawą kurierską to musisz siedzieć od rana do wieczora w domu i czekać na paczkę bo kurier nie daje Ci możlwiości nawet żeby się z nim dogadać! Szczyt chamstwa! Nie może Pani dzisiaj? ja nie mogę później i jutro - trudno. To może ja powinnam jeździć za kurierem? Już nigdy więcej nie zamówię nic przez kuriera tyczy się to DHL i innych. Brak słów!
    Zaletynie ma żadnych
    Wadybrak możliwości dogadania się z kurierem, chamstwo i jeszcze raz chamstwo!
  • ~Gosc / 2019-08-02 20:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Firma DHL to dno. Profesjonalnie to ma tylko w dupie klientów którzy płaca z ich usługi. Kurier chyba nie umie zadzwonić domofonem tylko od razu nie zastal nikogo pod adresem odbioru. Brawa dla osób zarządzających którzy zatrudniają takie dno. Na pewno jesteście dumni ze swoich pracowników. Nigdy więcej nie chce mieć do czynienia z ta firma.
    ZaletyBrak
    WadyJak wyzej.
  • ~Kazimierz / 2019-08-01 16:35
    Ocena: 3.00 / 5
    Młody, wydzierany kurier dzisiaj "łaskawie" dostarczył dla mnie przesyłkę (podaję dane przesyłki 20898764593, bo być może ktoś z pracowników DHL czyta te opinie a kontakt z nimi jest niestety niemożliwy). Chciał kilkunastokilogramową paczkę pozostawić pod drzwiami na chodniku przed budynkiem. Gdy zwróciłem mu uwagę, iż powinien ją dostarczyć pod drzwi mieszkania (wysoki parter), był bardzo niezadowolony i stwierdził lekceważąco, iż takich klientów jak ja, to on już przeżył setki. Tzn. że co?? Jestem starszym, blisko siedemdziesięcioletnim człowiekiem, i sugerowanie mi jakiegoś cwaniactwa jest z goła co najmniej nie na miejscu. Myślę, że nie skorzystam już z ich usług.

    WadyTacy kurierzy
  • ~Sylwia P / 2019-08-01 09:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiłam usługe kurier wieczór 18-22. Dostaje wczoraj rano sms o tresci "kurier dhl...bede 11-13", odpisałam Panu ze zamawiałam usługe wieczorną, nie odpisał. Zadzwonił koło 13:00 informujac mnie abym coś wynysliła bo wieczorem to po Bródnie kurierzy nie jeżdzą. Będąc w pracy i mając ograniczona mozliwosc zalatwienia tej sprawy chciałam pojsc Panu na ręke i przekierowac przesyłke na inny adres, niestety okazało sie ze DHL nie wysłał mi żadnego maila eiec nie posiadam numer u przesyłki, dosłownie nic a że przesyłka jest pibraniowa to podobno kurier ma zwiazane rece. Aby uzyskac swoj nr przesylki Pan kurier podał ni nr prywatny do swojej koleżanki (bo na infolinie nie mozna sie dodzwonic). Pani po wstepnych śmieszkach a skad ja jestem a skad mam numer jakos tam wygrzebała i podała mi numer przesyłki. Już byłam bliska przekierowania tej przesyłki na stronie gdy system zechciał ode mnie kod PIN ktorego nie posiadam i nie ma mozliwosci wygenerowania. Dzwonie wiec do kuriera że nie intwresuje mnie to, nie jestem e stanie zrobic nic zapraszam po 19:00 z moją paczką, powiedział ze " noo dobrze". Od 19:00 czekałam na niego, dzwonilam bezskutecznie, nie pojawił sie. Dziś rano dzwonie do niego znów, mówi mi ze jest na magazynie i moze wezmie moja przesylke, da mi znac. Ja natomiast informuje go ze moge poczekac do 9:00 na niego w domu. Oddzwania o 8;30 z wielkim fochem ze łaskawie moze mi ja podrzucic ale nie wie o ktorej, nawet mnie rozbawil po krotkiej wymianie zdan powiedzial ze mi jej dostarczac nie musi i rzucił słuchawką. DHL wielkie gówno, banda debili.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Stysia / 2019-08-01 08:59
    Ocena: 2.00 / 5
    Umówiłam się z kurierem na wczoraj między godziną 9-12, do dziś nikt nie przyszedł i zero informacji co dalej... Po adto przeszukalam cała ich stronę internetową i ani śladu numeru kontaktowego, żadnej infolinii. Dramat! Nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyNiepunktualność
    Olewanie klienta
    Brak kontaktu z firmą
  • ~Piotr / 2019-07-31 19:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadziejna firma i beznadziejni kurier. Pierwszy dzień kurier pobiera przesyłkę z magazynu do dostarczenia o 7.55 po czym zdaje ją kilka minut później po 8-ej. Po rozmowie z konsultantem DHL otrzymuje informację ,iż trudno uzasadnić takie postępowanie oraz otrzymuje zapewnienie ,iż przesyłka dotrze do mnie w dniu następnym około godz, 15-ej. Godzina po 14-ej otrzymuję SMS ,iż przesyłkę muszę sobie sam odebrać ze sklepu Żabka , oraz to ,iż nie było mnie w domu ( ordynarne kłamstwo). Reklamując takie postępowanie u konsultanta DHL otrzymuje informację ,że (UWAGA UWAGA UWAGA ) kurier ma obowiązek dostarczenia przesyłki pod podany adres w przypadku kiedy musi nastąpić pobranie lub jeżeli dostarczany przedmiot jest w kilku częściach ( paczkach ) i ma prawo dostarczyć przesyłkę do punktu odbioru .Zwykła granda. Krętacze i tyle. Omijajcie DHL szerokim łukiem. Dotyczy to kuriera dostarczającego do m. Łask woj. łódzkie.
    Zaletybrak
  • ~WIESŁAWA / 2019-07-31 16:29
    Ocena: 1.00 / 5
    CHAMSTWO,bezczelność, złośliwość kuriera typka z ulicy Fabrycznej w Gorzowie Wlkp .Pracował 22.07 i kolejne 2 dni kiedy to, wiedząc że jestem na wczasach, wciąż przyjeżdżał,ale paczki na moją prośbę i zlecenie nie chciał typek wredny,zostawić u sąsiadki. Niech go szlak trafi i niech karma do niego wróci!!!!!!!!
    ZaletyŻADNEJ ZALETY TA firma NIE POSIADA KIEDY ZATRUDNIA TAKICH BEZCZELNYCH TYPÓW I NIE REAGUJE NA SKARGI
    WadyWSZYSTKIE MOŻLIWIE Z NAJGORSZYCH WAD TA firma POSIADA
  • ~Hubik / 2019-07-31 16:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka odebrana przez kuriera zalega dwa dni w sortowni Koszalin po kontakcie z infolinią pani kłamie że kurier się spóźnił i dla tego nie zosała załadowana do dalszego transportu ( w systemie śledzenia była już o 13 w sortowni) mega dziadowska firma odradzam
  • ~Zdegustowany / 2019-07-31 13:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Wygląda to dokładnie tak: 0 kontaktu z kurierem. 0 kontaktu z infolinią (tylko sekretarka). 0 reakcji na reklamacje. Zmiany dat dostarczenia przesyłki bez jakiejkolwiek informacji dla odbiorcy (e-mail, SMS, telefon, cokolwiek...).
    Kurier pomimo zabrania "w drogę" przesyłki, nie dostarcza jej bo jest mu "nie po drodze". Skandal, kpina z klienta.
    Najgorsza firma kurierska, z jaką miałem do czynienia w życiu.
    Zaletybrak
    Wady-nieterminowość
    -brak kontaktu z kurierem oraz brak ludzi pracujących "na słuchawce" w obsłudze klienta
    -niemili i niekulturalni kurierzy
  • ~Tomek / 2019-07-31 08:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Żaden z kurierów nie odbiera telefonu. Zero kontaktu. Nie polecam firmy.
  • ~Zdzisław / 2019-07-30 22:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Towar dostarczono dzień po regulaminowym terminie. Na złożoną reklamację brak odpowiedzi zgodnie z ustawą - minęło ponad 30 dni. Na wezwanie do zapłaty odszkodowania zgodnie z reklamacją - brak odpowiedzi. Totalne lekceważenie klienta na złożoną reklamację zgodnie z regulaminem DHL.
    ZaletyUprzejmy kurier.
    WadyNie terminowa w dostawa.Nie dotrzymane dwa terminy dostawy podane na ich stronie internetowej. Zmiana terminu dostawy bez powiadomienia e-mailowego lub telefonicznego.
  • ~Tomek / 2019-07-30 18:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiłem przesyłkę z dostawą na sobotę. Koszt sporo większy jednak potrzebowałem części do auta, żeby to mogło wyjechać w trasę w niedzielę. Przesyłka niestety nie dotarła.
    Zadzwoniłem na infolinię.... Powiedziano mi, że mogę złożyć reklamację. Tylko co mi z reklamacji jeśli przez pseudo firmę kurierską mam kilka dni w plecy.
    Oczywiście chciałem złożyć reklamację. Okazało się, że to "płatnik" czyli nadawca (który i tak swoją kasę otrzymał i ma to w d...) może złożyć reklamację, a nie ja, który jestem poszkodowany.
    Wszystko po to żeby utrudnić reklamowanie usługi.
    ZaletyZero
    WadyDHL
  • ~Niezadowolona / 2019-07-30 18:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Niestety firma ma niekompetentnych pracownikow. Paczka została oznaczona przez kuriera jako błędnie zaadresowana i odesłana do nadawcy. Zarówno nadawca jak i osoba na infolinii dhl potwierdzili jednak że adres był poprawny i że to wina kuriera z niewiadomych przyczyn.
  • ~Mohikanin / 2019-07-30 17:45
    Ocena: 1.00 / 5
    24.07 zamawiałem kuriera po odbiór paczki. Kurier miał byc nastepnego 25.07 w czwartek, nie pojawił sie. W piatek również, w piatek poprzez email wysłałem zapytanie, co z moją paczką, Sobota nic, niedziela nic, poniedziałek echo, zadzwoniłem ponownie do DHL złożyć reklamacje, gośc przyjął reklamacje i przekazał kurierowi, ze ma byc nastepnego dnia do 16 czyli dzisiaj. 2 raz wziąłem celowo wolne i co ? i nic, jak nie było tak nie ma kuriera. Ta firma to jakiś żart.
  • ~kamilxyz / 2019-07-30 15:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Jeżeli chodzi i firmę kurierską DHL odradzam jak najbardziej, zero kontaktu z kurierem a na domiar złego pomylono adresy doręczenia, zamiast przesyłki czekam na odpowiedz partnera logistycznego.
  • ~Booohooo / 2019-07-30 08:25
    Ocena: 1.33 / 5
    Transport zamówiony na godziny między 12 a 14. Prośba o kontakt telefoniczny z kurierem na godzinę przed dostarczeniem przesyłki. Po czym dzwoni kierowca o 18 z zapytaniem czy jestem w domu i że on jest na zastępstwie i nic nie wiedział o godzinach itp... Oczywiście był to piątek, kurier powiedział, że kolejna próba będzie w poniedziałek i przekaże wszystkie informacje kolejnej osobie, która będzie dostarczać paczkę. Oczywiście, nie przekazał, dostałam tylko będąc 0oza domem, że była próba dostarczenia paczki i teraz mogę ją sobie odebrać 30 km od miejsca zamieszkania! To jest chore. A dzwoniąc na nieszczesna infolinię to usłyszałam, że mogę przez internet dokonać reklamacji, bo on nie może tego zrobić, ale to i tak nie daje gwarancji, że mi przesyłkę jeszcze raz dostarcza. Chyba gorszej firmy kurierskiej nie ma... Nie polecam.
    ZaletyBrak
  • ~iza / 2019-07-29 16:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Gorszych kurierów nie ma.... nigdy więcej nie zgłosze się do tej firmy.
    Zamawiając kuriera do domu za którego płace wymagam żeby zadzwonił do mnie zapukał do drzwi a nie żebym odbierała paczke w jakiejś żabce . Gdybym chciała odebrać w sklepie zaznaczyła bym odbiór w punkcie. kurier ani nie zadzwonił ani nie zapukał do drzwi. zaznaczam że zamówiłam kuriera wieczór czyli miał być od 18 a poczke do punktu dostarczył 14......
    Wadykurierzy
  • ~Klient / 2019-07-29 09:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza filma kurierska. Kurierzy robią na zlość awizujac paczki nawet nie sprawdzajac czy odbiorca jest w domu albo zostawiają paczki u byle jakich sasiadow nie pytając o zgodę na takie rozwiązanie, a potem trzeba sobie szukac paczki po osiedlu.
    Reklamacje nic nie dają bo ludzie na infolinii mają to w dupie. Podaja czas doreczenia pomiedzy 8 a 18.
    Juz nigdy nic nie zamówię kurierem a napewno nie zaplace za nic z gory. Przesylki pobraniowe sa o tyle dobre że jak nie doprosi się kuriera o przybycie to przynajmniej pieniądze w kieszeni.
    Zaletybrak zalet
    Wadyspoznienia, bezczelnosc kuriera i robienie na zlosc klientowi, na infolinii z reklamacjami maja to w dupie
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DHL
Ocena: 1.26, ilość opinii: 659
Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 584
DPD
Ocena: 1.42, ilość opinii: 566
UPS
Ocena: 1.31, ilość opinii: 547
TNT
Ocena: 1.15, ilość opinii: 93
FedEx
Ocena: 1.47, ilość opinii: 63
Flixbus
Ocena: 2.22, ilość opinii: 563
mBank
Ocena: 2.05, ilość opinii: 512
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 294
ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 246
Netflix
Ocena: 2.86, ilość opinii: 134
nju mobile
Ocena: 3.15, ilość opinii: 124