Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 5541 opinii

1.30 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.20
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.39
  • Cena/Jakość
    1.31

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Rybka / 2022-12-01 07:03
    Ocena: 2.00 / 5
    Po co wam w sklepach AGD wybór dostawy paczki skoro człowiek dopłaca, a paczki nie otrzymuje ?
    Oczywscie to nie pierwszy raz
  • ~Iza / 2022-11-30 23:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza z możliwych firma kurierska. Po prostu brak słów.
    Nie otrzymałam przesyłki, na której mi BARDZO zależało, mimo że przez cały dzień były warunki doręczenia - były osoby w domu. Z kurierem zero kontaktu, nie otrzymałam żadnego smsa, żadnej informacji, a potem czytam w śledzeniu przesyłki, że podobno były 3 (!!!) próby doręczenia i była odmowa przyjęcia przez klienta. Śmiech na sali, kpina na całego! Jakie 3 próby, gdzie i kiedy?? Jaka odmowa?? Rodzina była cały czas w domu i bardzo zależało mi na tej przesyłce. To jest bezczelność i robienie sobie żartów z klienta. Po rzekomych 3 próbach nieudanych kurier ot tak sobie oddaje przesyłkę do zwrotu i tyle go widzieli! Nie spotkałam się jeszcze z podobnym nieprofesjonalizmem. Wstyd i żenada. Nigdy więcej DHL!
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu z klientem, nierzetelność, niedostarczenie przesyłki pomimo warunków do tego przez cały dzień, kłamstwa (piszą o odmowie przyjęcia, a cały czas ktoś był w domu)
  • ~ejka / 2022-11-30 16:05
    Ocena: 5.00 / 5
    Toruń. Kurier mimo problemów z domofonem i własnym gardłem (które chyba trochę już odmawiało posłuszeństwa) nie poddał się i przesyłkę dostarczył (to było drugie podejście). Bardzo dziękuję!

    Dbajcie Drużyno o siebie, jesteście bardzo potrzebni! Wszystkiego pozytywnego!
  • ~ejka / 2022-11-30 16:05
    Ocena: 5.00 / 5
    Toruń. Kurier mimo problemów z domofonem i własnym gardłem (które chyba trochę już odmawiało posłuszeństwa) nie poddał się i przesyłkę dostarczył (to było drugie podejście). Bardzo dziękuję!

    Dbajcie Drużyno o siebie, jesteście bardzo potrzebni! Wszystkiego pozytywnego!
  • ~omox / 2022-11-30 14:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Jedyny kurier, który nigdy nie może doręczyć przesyłki, nawet jeśli jestem w domu to dowiaduje się, że jednak mnie nie było ... Dno, strata czasu
  • ~Stan / 2022-11-30 11:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Ulica na której mieszkam jest przecięta autostrada. Po otrzymaniu SMS-a że paczka dostanie dostarczona kierowca rzeczywiście zadzwonił żebym zszedł po odbiór paczki ale kierowcy nie było. Zadzwoniłem do niego rzeczywiście był 500m dalej w innej części ulicy. Niestety niegrzecznie mnie potraktował informując że w takim razie dziś paczki nie będzie bo to już nie jego rejon a na prośbę że jest to 3min jazdy stwierdził że to go nie obchodzi.
    Proszę mi podpowiedzieć czy to jest też Państwa firmowa opinia ?
    ZaletyBrak
  • ~Dani / 2022-11-30 09:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy kurier z możliwych. Cały dzień byłam w domu, a dostałam wiadomość o nieudanej próbie dostarczenia przesyłki. Teraz muszę sama iść do punktu odebrać wielką, nieporeczna przesyłkę. Szkoda tylko, że jestem w zaawansowanej ciąży i celowo zamawiam wszystko z dostawą do domu... DHL w żaden sposób nie wywiązuje się ze swoich oferowanych usług.
    ZaletyBrak
  • ~Piotr / 2022-11-29 20:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsze gówno. Paczka ginie sobie kontakt z działem reklamacji zerowy nie odpisują. Już lepiej nie mieć niż tym gównem coś zamówić
    ZaletyBrai
    WadyWszystko
  • ~Des / 2022-11-29 18:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Powiedzieć, że DHL to dno to jakby nic nie powiedzieć. Przesyłka nadana 22.11.2022 w Niemczech dotarła do Polski 28.11.2022. W tym czasie - zgodnie z informacjami na ich stronie - krążyła po Niemczech. Dziś, tj. 29.11.2022 kurier podobno podjął próbę doręczenia. Podobno, bo nie zostawił żadnej informacji. Gdyby nie sprawdzenie na ich stronie to nawet nie byłoby o tym wiadomo. Nigdy więcej DHL-u. Chyba, że ktoś lubi niemiłe niespodzianki. Błędem było niepoinformowanie nadawcy, aby nie korzystał z DHL-u.
    Sądząc po innych - właśnie przeczytanych opiniach DHL - trzyma formę i potwierdza wszystkie negatywne recenzje.
    ZaletyZERO
    WadyNiepunktualność, niekompetencja, brak poczucia obowiązku. Utrudniony kontakt z infolinią.
  • ~KMT / 2022-11-29 16:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Dwukrotnie problem z NADANIEM dwóch różnych paczek.
    Za pierwszym razem kurier stwierdził że był u mnie z paczką, dopiero jak mu powiedziałam że to ja jestem nadawca to się zorientował że mnie nie okłamie, bo paczka jak była tak jest.
    W drugim przypadku kurier miał się stawić w ustalonych godzinach, oczywiście go nie było, paczki kolejnej nie odebrał a po próbach kontaktu ze strony infolinii nie odbierał telefonu. Najgorsza firma kurierska. Kurierzy robią sobie jaja z użytkowników. Zero szacunku
    ZaletyAbsolutny brak
    WadyAbsolutny brak
  • ~Zawiedziona / 2022-11-29 14:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie pojawił się pod adresem, pomimo, że cały dzień czekałam na paczkę. Obsługa klienta również pozostawia wiele do życzenia.
    ZaletyBrak
    WadyFirma pokazuje, że klient jest nikim
  • ~Mała / 2022-11-28 17:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka nie dostarczona cały dzień zmarnowany w domu.
    A został wysłany sms że paczka została dostarczona
    ZaletyBrak
    WadyNie wypełnianie pracy
  • ~Kazik Suwałki / 2022-11-28 17:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam. Krótko napiszę. Ta firma to muł, dno i wodorosty. Żadnego szacunku dla klienta, maja gdzieś, że ktoś traci pieniądze siedząc w domu dwa popołudnia czekając na kuriera. Pracowałem w kurierce i dbałem o wizerunek firmy bo byłem jej częścią. Poprosiłem kuriera o protokół reklamacyjny, powiedział, że ma w aucie i poprostu uciekł. Przesyłka z Opola szła 6 dni. Kurier odchaczał ze nie zastał w domu dwukrotnie adresata w domu. Firma globalna a ale sadze ze dzieci w przedszkolu lepiej sie organizują. Nigdy wiecej DHL
    ZaletyZadnych zalet
    WadySpóżnialstwo, niekompetencja, brak szacunku dla klienta, arogancja kurierow, chamstwo
  • ~Mat / 2022-11-28 16:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Od tygodnia moja paczka krąży po mieście i nie może dojechać pod mój adres. Kurier cały czas od kilku dni wskazuje że nie zastał mnie w domu... porażka...
  • ~Bobi / 2022-11-28 15:50
    Ocena: 2.50 / 5
    Kurier miał odebrać paletę między 10-13 po 13 nikogo nie ma nikt nie dzwoni telefon na infolinię a tu że kurier był o 10:45 i nikogo nie zastał masakra ostatni raz
    WadyNie kontaktują się przed przyjazdem
  • ~Najdkkxo / 2022-11-28 15:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadziejna firma, nie potrafią dostarczyć przesyłki pod wskazany adres. Mija tydzień od daty dostawy a dziś otrzymałam info że przesyłka zostaje zwrócona do nadawcy, mimo że kurier ani razu nie kontaktował się ze mną w sprawie odbioru. Żenada.
    ZaletyBrak
    WadyDHL to jedna duża wada
  • ~ANIA / 2022-11-28 13:38
    Ocena: 1.00 / 5
    ODRADZAM, NAJGPRSZA FIRMA KURIERSKA
    POWINNI ICH ZLIKWIDOWAC Z RYNKU
    ZaletyBRAK
  • ~Barbara / 2022-11-28 12:24
    Ocena: 1.00 / 5
    W sobote, 26.11.2022 z rana otrzymałam informację, że między 10 a 12 tego dnia zostanie mi dostarczona przesyłka. Z usług dhl rzadko korzystałam więc między 10 a 12 krzątałam się po podwórku wygląjąc kuriera. O 10.42 otrzymałam informację, że nie zastał mnie w umówionym punkcie odbioru (czyli w domu, gdzie cały czas czatowałam na niego) i wobec tego przesyłka została pozostawiona w miejscowej żabce... Wypełniłam formularz na stronie firmy skarżąc się na złą obsługę, obiecano przesyłkę dostarczyć najszybciej jak to możliwe. Zadzwonił także kurier i tłumaczył się durnowato, że mu się cos niechcący kliknęło i już nie miał wyjścia, musiał w tej żabce zostawić, jednak po wymianie zdań obiecał przesyłkę dostarczyć w poniedziałek. Jest ten poniedziałek, godzina 13 z minutami a kuriera ani widu ani słychu. Ja się do żadnej żabki nie wybieram, ona waży około 7kg a ja mam 70 lat. Nie będę też nikomu zawracać głowy by wyręczał kuriera, który sobie ułatwia życie kosztem klientów. Dostaję codziennie rano monity, że moja przesyłka czeka w żabce oraz groźby, że zostanie odesłana do nadawcy, jeśli jej nie odbiorę. Niech odsyłają, ja nie będę ganiać za pakunkami, przesyłka miała być dostarczona pod drzwi. Gdybym chciała ją sama odbierać to w polizu tej całej żabki jest paczkomat i obeszłoby się bez łaski jakiejś żabki. Z innymi firmami kurierskimi nigdy nie miałam żadnego problemu, co mnie podkusiło, żeby wybrać dhl? Nigdy więcej :/
    Zaletybrak
    Wadylekceważenie klientów
  • ~Sylwia / 2022-11-28 11:46
    Ocena: 2.33 / 5
    Porazka z płatnością karta zmiana na gorsze. Nie czyta karty dopiero za 3cim razem.masakra
  • ~Judyta / 2022-11-28 11:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Co za gówniana aplikacja.... Nadać paczkę do Niemiec graniczy z cudem, a ceny to już totalna porażka .....
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie możliwe
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.51, ilość opinii: 8870
InPost
Ocena: 1.74, ilość opinii: 5714
DHL
Ocena: 1.30, ilość opinii: 5541
UPS
Ocena: 1.27, ilość opinii: 3311
Pocztex
Ocena: 1.28, ilość opinii: 2514
FedEx
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1535
VECTRA
Ocena: 1.65, ilość opinii: 3298
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.06, ilość opinii: 2958
UPC Internet
Ocena: 1.86, ilość opinii: 2805
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2790
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2683
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2483