Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 5541 opinii

1.30 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.20
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.39
  • Cena/Jakość
    1.31

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~SLAVCIO / 2022-12-05 14:40
    Ocena: 1.00 / 5
    W dobie panującej na rynku konkurencji DHP Parcel wogóle sobie nie radzi i nie dąży do tego, aby klient był zadowolony z ich usług.
    Czekałem na przesyłkę tydzień czasu (miał to być prezent), ale dzięki DHL Parcel stało się inaczej.
    Całą tą sytuację u nich zareklamowałem. Przyznali się do błędu, że nawalili, a ja nawet nie dostałem symbolicznej rekompensaty za ten dyskomfort korzystania z ich usług.
    Nie polecam, a nawet przestrzegam przed tą firmą transportową.
    Zaletybrak
    Wadyczas przesyłki, kontakt, reklamacja, sumienność
  • ~Marcin / 2022-12-05 12:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Otrzymałem SMS iż paczka zostanie dostarczona 1.12.2022 między 12-14 oraz numer Tele do kuriera. Godzina 13 dzwonię się zorientować o której godzinie bedzie nie odbierał telefonu i tak do 16 już nie odbierał.Skontaktowałem się dhl parcel pani również próbował się skontaktować z kurierem nadaremnie godzina 17 status przesyłki zmienił się na dostarczenie następnego dnia. 2.12.2022 godzina 10 status przesyłki bez zmian dzwonię do kuriera na podany wcześniej numer odbiera (wow) pytam się czy paczka zostanie doręczona, a on na to ze jej nie wziął ponieważ nie miał już miejsca na samochodzie ( prawie wyleciałem z kapci) na pytanie dlaczego wczoraj nie odbierał nie uzyskałem odpowiedzi. Dzwonię na dhl parcel, pan bardzo uprzejmy przeprosił za zaistniała sytuacje i zapewnił ze paczka dotrze do mnie po weekendzie 5.12.2022. Poniedziałek 5.12.2022 godzina 10 status paczki bez zmian, dzwonię na dhl parcel pani informuje mnie ze paczka zostanie doręczona kolejnego dnia roboczego( opadłem z sił) nie miałem wyboru wybrania innego dostawcy, to już kolejny raz kiedy mam z nimi problem tak ze nie polecam dodam na koniec ze równocześnie kupowałem tez inna rzecz która została dostarczona zaraz na drugi dzień przez inpost.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Natalia / 2022-12-05 11:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Za każdym razem gdy zamawiam coś przez internet i sprzedawca nie oferuje innej opcji wysyłki niż przez DHL zastanawiam się, czy ją w ogóle dostanę, a jeśli tak, to gdzie mogę ją szukać. Kurierzy z DHL zostawiają moje paczki pod wycieraczkami (przed klatką schodową), na podwórku, raz zdarzyło się, że moja paczka nie wiedzieć czemu znalazła się w osiedlowym sklepiku kilkadziesiąt metrów od miejsca zamieszkania i gdyby nie uprzejmość pani sprzedającej, prawdopodobnie nigdy bym jej już nie zobaczyła. Nieważne, za paczkę zapłacę 20 czy 40 zł (jako wysyłka ekspresowa) i tak otrzymam ją później, niż wcześniej. Ostatnio kurier DHL przeszedł samego siebie i pomimo tego, że cały dzień byłam w domu oczekując na paczkę za pobraniem, zaznaczył odmowę przyjęcia przesyłki i odesłano ją z powrotem do nadawcy. Kurier nie był tego dnia nawet blisko mojej posesji. DHL to jakiś jeden, wielki żart i mam nadzieje, że ktoś się w końcu weźmie za znikające paczki, niedotrzymywanie terminów doręczenia, w przeciwnym razie życzę firmie upadku.
    Zaletybrak
    Wadynieterminowość, nieuczciwość, znikające przesyłki
  • ~Irek / 2022-12-03 11:54
    Ocena: 1.67 / 5
    Moja przesyłka została przyjęta w POP DHL 29 listopada. Po trzech dniach, gdy jej status nie zmienił się, złożyłem reklamację. Została przyjęta wraz z zapewnieniem, że "Proszę, czekaj na kontakt z naszej strony. Skontaktujemy się tak szybko, jak to możliwe." Do dzisiaj nie skontaktowali się. Tymczasem sam odnalazłem paczkę, która leży do tej pory (11.48) w Żabce...
  • ~Patrycja / 2022-12-02 17:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiłam kuriera DHL z dostawa następnego dnia z ubezpieczeniem! Za przesyłkę dałam ok. 40 zł co dużo mi się wydawało. Kurier następnego dnia odebrał paczkę od nadawcy czyli ode mnie, jednak to co zaczęło się dziać w mieście odbiorcy to już koszmar. Kurier odebrał paczke, odbiorca dostał smsa z nr tel kuriera i o której będzie, już zaczął się problem z dodzwonieniem do kuriera, nie odbiera. Za paczką cały dzień czeka odbiorca. Dostaje smsa o tym, że paczke zostawia w skrzynce, no okej co zrobić. Kurier nawet nie pofatygował się pójść na 2 piętro i dać paczke odbiorcy, który był w domu. Okazało się, że paczki nie ma w skrzynce.
    Ja jako nadawca bo tylko ja mogę składać reklamacje zażalenia itp dzwonię na infolinię i chce się dowiedzieć gdzie jest paczka. I nie wiedzą, chce złożyć reklamacje, paczka nie doszła, choć kurier zaznacza dostarczono.
    Dział interwencji podobno ma się że mną kontaktować, dzwonie po godzinie bo obiecane mi było że paczka jeszcze dojdzie, lecz odbiorcy w domu nie ma. Dodzwonilam się do infolinii mówię że nie ma nikogo co się dzieje czy paczka dotrze, w słuchawce słyszę dwie godziny i się odezwiemy... Mija 3 dni i cisza... Podejście do klienta," sprawa w toku ", nikt na infolinii nie może odpowiedzieć na jakiekolwiek pytania bo nic nie wiedzą...
    Podejście do klienta tragedia, kurier chyba odszedł z pracy bo nie odbiera telefonu od pracodawcy... Ciekawie... Nie polecam!!!!
    Płaci się srogo za usługę a paczka nie wiadomo gdzie.
    A i jeszcze jedno skladalam we wtorek reklamacje przez stronę bo tylko tam można, dostałam na maila treść reklamacji, ale infolinia twierdzi że nie ma żadnej reklamacji.
    ZaletyPróbujące pomóc Panie na infolinii, choć nie mają dużego manewru.
    WadyPodejscie do klienta, leniwi kurierzy, brak kontaktu z klientem, nerwy, zaginiona przesyłka, drogo
  • ~Jason / 2022-12-02 14:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka kurierska idzie 7 dni!! Zero reakcji z działu reklamacji, zero pomocy. Panie na infolinii bardzo aroganckie. Omijać DHL szerokim łukiem.
  • ~Piotr / 2022-12-02 12:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza z najgorszych i mają cię w dupie.
    Nie potrafią przez miesiąc paczki dostarczyć, a jak pod zły adres to ochrona danych osobowych. Szkoda że o danych osobowych klienta Nie dbają tam jak o dane błędnego adresu. A informatyk to chyba bez żadnej szkoły.
    WadyOmijać i lepiej dopłacić dla DPD, niż zaufać tym ofiarom losu
  • ~EW / 2022-12-02 08:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Czekałam na kuriera DHL 1grudnia 2022r po odbiór paczki w Bardo woj:świętokrzyskie, niestety pomimo siedzenia całego dnia i wyczekiwania kurier nie przyjechał. To najgorsza firma kurierska!!!
  • ~Mk / 2022-12-01 20:43
    Ocena: 1.33 / 5
    To najgorsza firma kurierska jaką znam - kurierzy nie dzwonią, dział obsługi klienta nie rozwiązuje problemów pisząc „nie bo nie”. Poczta Polska przy tym czymś to usługa premium. Nigdy nie kupię nic w firmie korzystającej z dhl
    ZaletyBrak
  • ~Jedno wielkie XD / 2022-12-01 20:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza firma kurierska jaka istnieje, paczka nigdy nie doszła została cofnięta do nadawcy, żadnej informacji nie dostałam o tym że były próby dostarczenia do punktu, ale z jakiejś przyczyny punkt nie chciał przyjąć paczki, na infolinii powiedziano mi że punkt odmówił przyjęcia paczki z niewiadomych przyczyn i dlatego paczka została cofnięta pomimo podanego numeru telefonu do mnie oraz maila nie dostałam żadnej informacji co się dzieje z paczką nic a nic. Żenada dhl dno i wodorosty
  • ~Katarzyna / 2022-12-01 19:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka zagraniczna została dostarczona do polskiego magazynu, skąd ruszyła dalej w drogę. Niestety nigdy do mnie nie dotarła, ponieważ rzekomo odmówiłam jej przyjęcia mimo, iż kuriera nie widziałam na oczy. Została więc zwrócona do nadawcy z Niemiec. Pani do której jakimś cudem udało się skontaktować, nie przejęła się za bardzo zaistniałą sytuacją. Zostałam odprawiona z kwitkiem. Dlatego serdecznie odradzam z korzystania usługi tej firmy, ponieważ nie jest to pierwsza taka sytuacja. Pracownicy DHL w żaden sposób nie poczuli się do odpowiedzialności, pomimo, iż cała sytuacja wynikła właśnie przez nich. Nie polecam.
    WadyNiesłowność, nieterminowość.
  • ~Agnieszka / 2022-12-01 16:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Beznadziejna firma , kiepski kontakt , opryskliwość wobec klienta !
    Obsługa telefoniczna - fatalna !!!!
    ZaletyBrak
  • ~Kacha / 2022-12-01 16:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie przyjechał, a na infolinię nie da się dodzwonić!!! Wieczne odbijanie się od śwcCo za badziewna firma!!!
    ZaletyBrak
    WadyNajgorsza firma kurierska na świecie
  • ~Mariola / 2022-12-01 14:23
    Ocena: 1.33 / 5
    Myślałam, że InPost jest najgorszą firmą kurierską. Ale DHL przebił ich 2krotnie.
    25.11 zamówiłam paczkę, miała dojść 29.11 a trafiła do mnie 01.12. Co do kurierów to super chłopaki, jeden pomógł mi i zadzwonił do kolegi, który był z moją paczką. Zaś ten 2 był bardzo miły i czekał na mnie pod blokiem.
    ZaletyZaletą są mili kurierzy.
    WadyPoza kirierami to wszystko...
  • ~tom18-89 / 2022-12-01 14:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra 6 ludzi obecnych w domu,zero telefonu i oczywiście paczka ląduje w punkcie odbioru bo kurierowi nawet nie chce się doręczyć paczki
  • ~Natalia / 2022-12-01 14:04
    Ocena: 1.33 / 5
    Najgorsza firma kurierska jaka może być! Zero kontaktu z kurierem, niby jest funkcja zlokalizuj kurjera ale to nie działa. Spóźnił się z dostawą. Masakra! Nie polecam!!!
    ZaletyNiema
    WadyWiele
  • ~vistu / 2022-12-01 12:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka miała być w środę, a będzie w piątek, bo przez przypadek 2 razy się przedłużyło. Dramat. Nigdy więcej tego XXX...
    Zalety- kompletnie nic
    Wady-wszystko
  • ~IM / 2022-12-01 12:08
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM kiedykolwiek korzystać z usług kurierskich tej firmy! Powinna dostać "medal" za najbardziej nieprofesjonalny serwis. Zamówiony, opłacony z góry przelewem kurier nie pojawia się we wskazanym terminie, a nie w kolejnym wyznaczonym po odbiór przesyłki. Co więcej, nie podejmuje nawet próby kontaktu z nadawcą (ze mną) aby na przykład upewnić się, czy będę w domu. Czekaliśmy z mężem na kuriera całe dwa dni, nie ruszając się z domu w dzień. W tym czasie odebraliśmy inne przesyłki od innych firm kurierskich, bez najmniejszych problemów. Po interwencji, po próbie dowiedzenia się co się stało z zamówionym do nas kurierem, dostaliśmy informację od Pana Team Leadera/Starszego Doradcy ds. obsługi Klientów Strategicznych w DHL, że "Kurier zamknął zlecenie jako niemożliwe do realizacji.Nadawca nie był dostępny pod adresem nadania. Prosimy o ponownie zlecenie w momencie obecności Klienta pod adresem.". Skandal. Pod wskazanym adresem byliśmy cały czas, tak jak pod telefonem - i nie mamy zarejestrowanego żadnego połączenia od kuriera DHL.
    BRAK REALIZACJI ZAMÓWIENIA, BRAK KONTAKTU (dopiero po interwencji przez firmę pośredniczącą), WMAWIANIE KŁAMSTWA.

    DHL naraził nas na straty finansowe, ponieważ zamówiony kurier DHL miał odebrać od nas zwracany produkt.

    PRZESTRZEGAM PRZED KORZYSTANIEM Z TEJ FIRMY!
    Zaletyzadnych
    WadyOpisane wyzej.
  • ~Przemyslaw / 2022-12-01 08:52
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM. WYSLALEM PACZKE Z NIEMIEC DO POLSKI.PACZKA DOTARLA DO POLSKI I ZACZĄŁ SIE PROBLEM. PACZKA BYLA 3 RAZY DOSTARCZANA NIE WIADOMO GDZIE,CHOC ADRES BYL DOBRY. PO KONTAKCIE Z KONSULTANTKA SPRAWA MIALA BYC ZALATWIONA. PO TRZECH DNIACH DOSTALEM MAILA ZE NASTAPIŁA POMYLKA I ZE PACZKA ZOSTALA ZWROCONA DO NADAWCY. PRZEPRASZAJA I MOGE ZŁOZYC REKLAMACJE DO DHL Niemcy. Farsa rzeciez to DHL Polska zawaliła sprawę. Żenada i kpina
  • ~Kogut / 2022-12-01 07:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgosza firma kurierska na runku .Nie polecam.Brak kontaktu od strony dhl i od kuriera przy dostarczaniu przesyłek.
    ZaletyBrak
    WadyNiekompetentni,kłamcy, oszuści.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.51, ilość opinii: 8870
InPost
Ocena: 1.74, ilość opinii: 5714
DHL
Ocena: 1.30, ilość opinii: 5541
UPS
Ocena: 1.27, ilość opinii: 3311
Pocztex
Ocena: 1.28, ilość opinii: 2514
FedEx
Ocena: 1.31, ilość opinii: 1535
VECTRA
Ocena: 1.65, ilość opinii: 3298
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.06, ilość opinii: 2958
UPC Internet
Ocena: 1.86, ilość opinii: 2805
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2790
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2683
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2483