Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 410 opinii

1.22 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.12
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.29
  • Cena/Jakość
    1.24

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Fiona75 / 2019-05-17 18:54
    Ocena: 2.00 / 5
    Jestem zbulwersowana ich obsluga- kurier ponoc byl 3krotnie pod moim domem a nawet nie zadzwonil na dzwonek:/ nie mowiac juz o zadzwonieniu na tel. komorkowy. Jeden jedyny sms jaki dostalam to informujacy mnie o tym ze jutro mam ostateczny odbior paczki w miejscowosci oddalonej ponad 30km od miejsca zamieszkania:/ Czare goryczy przelala pani w infolinii, ktora powiedziala, ze kurier nie ma obowiazku dzwonieni do klienta:/dziekuje z firmy DHL nie skorzystam
    ZaletyBrak
  • ~Beti / 2019-05-17 11:43
    Ocena: 4.67 / 5
    Ja jestem zadowolona z obsługi firmy bez porównania z DPD. Bardzo sympatyczni kurierzy i zawsze dzwonią żeby się umówić na odbiór. Paczka dobrze zabezpieczona można powiedzieć że z szacunkiem. Mam nadzieję że to się nie zmieni:)
    ZaletyKontakt z odbiorcą paczka na czas
    WadyBrak
  • ~Eweliiiiina / 2019-05-16 21:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier uszkodził paczkę za ponad 1000 zł dzwonienie pisanie do dhl żeby przyjechali spisać protokół jechali do nas 2 dni. Wykonałam chyba z 20 telefonów żeby ktoś z łaski swej przyjechał. Kolejne 2 dni jechał do nas kurier po uszkodzona paczkę niby u nas był ale nie było go byliśmy cały dzień w domu. Po czym przesunął przyjazd na następny dzień A następnego dnia znowu przesunął przyjazd bo się nie wyrobił haha kpina jakaś. Te kobiety na infolini tego nie ogarniaja kurierzy nawet nie odbierają do nich telefonów. A zatrudnieni są chyba ludzie z przypadku i byle kto. Zero odpowiedzialności najgorsza firma jaka może być.
    ZaletyŻadne nawet te panie na infolinię w łodzi tego nie ogarniaja
    WadyWszystkie możliwe
  • ~Gabaam / 2019-05-16 19:54
    Ocena: 5.00 / 5
    Polecam, paczki zabezpieczane są w odpowiedni sposób, a paczke otrzymuje najczesciej następnego dnia po nadaniu przez sprzedawce
    ZaletyWszystkie
    WadyŻadne
  • ~Adam / 2019-05-16 17:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Ziemniaki wozić mogą a nie przesyłki. Dhl miało być dla klienta a nie jest tak jak powinno. Przesyłka nie dostarczowa
    ZaletyBrak
    WadyWszystkie jakie tylko możliwe
  • ~Domi / 2019-05-16 15:17
    Ocena: 1.33 / 5
    Przesyłka nie była dostarczona w terminie. Śledząc paczkę był wystawiany status, że nikogo nie było pod podanym adresem. A kurier nawet się nie pojawił. Dzwoniąc na infolinię pani nawet nie chciała wysłuchać tego do klient ma do powiedzenia. To nie pierwsza taka sytuacja. Ostatni raz korzystam z DHL..
    ZaletyBrak
  • ~Anna / 2019-05-16 11:36
    Ocena: 1.33 / 5
    niedostarczona przesylka w terminie, nikt przez 2 tyg. nie potrafi ustalic gdzie jest, "wyparowala"/zaginela, obsluga klienta jak I komunikacja wewnatrz firmy jak z PRL - nikt nic nie wie I szuka tygodniami, jak igly w stogu siana, bo nawet nie wie, gdzie szukac...
  • ~borowa / 2019-05-15 18:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Pracownik DHL miał dostarczyć paczkę na adres domowy. Byliśmy z mężem cały czas w domu, mimo tego paczka pojechała do sklepu "Żabka" i tam musiałam pojechać ją odebrać. Nie było żadnego awiza, ani kontaktu telefonicznego że nie może dostarczyć do domu. Wczoraj był SMS o tej paczce i że mogę śledzić i w razie niemożności odebrania przekierować. Kurier sam przekierował bo ja tego nie zrobiłam a w mailu firma DHL dziękuje mi za przekierowanie - czysta kpina. cytuję
    "Szanowni Państwo,
    potwierdzamy przyjęcie dyspozycji o przekierowaniu paczki do odbioru własnego w punkcie DHL ServicePoint."
    Zapłaciłam za przesyłkę kurierską i jeszcze musiałam kupić dwa bilety autobusowe żeby ją odebrać.
    Wmawianie odbiorcy że go nie było w domu jest czystą dziecinadą.
    ZaletyNie ma
    WadyPrzesyłka zostawiona pod innym adresem.
  • ~Robert / 2019-05-15 14:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier nie raczył dostarczyć przesyłki ,byłem cały dzień w domu dokonał zwrotu nawet nie zadzwonił . nigdy nie wyśle za posrednictwem DHL .
  • ~Nikt / 2019-05-14 21:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno. Brak kontaktu przed dostawą. Inni kurierzy przynajmniej dzwonia i pytają sie czy jest sie w domu albo mozna sie dogadać z nimi ze sie gdzieś ich złapie, a DHL? Nic!
    Nie polecam.
    ZaletyBrak
    WadyBrak kontaktu z kurierem.!!!!!!!!!
  • ~Kaja / 2019-05-14 21:02
    Ocena: 1.33 / 5
    Przesyłka zamówiona 30 kwietnia.Od pięciu roboczych dni z rzędu,codziennie mam maila,że przesyłka w danym dniu będzie dostarczona,czekam codziennie w podanych godzinach a on nie przyjeżdża...Jaja sobie robią,ile można czekać!
    ZaletyBrak
    WadyNiedostatecznie przesyłek
  • ~Andrzej / 2019-05-14 15:30
    Ocena: 1.00 / 5
    kiedy dostarczycie w końcu przesyłke, partacze z DHL
  • ~znowu niezadowolona klienka / 2019-05-14 14:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier wieczór nie funkcjonuje. Mimo, że dopłacasz za taką opcję, kurier i tak bedzie usilnie probowal przywozic Ci ją co rano, po czym zwróci do nadawcy, beznajmniejszych przeprosin, czy próby rozwiązania sytuacji. MKurierzy dhl są bezczelni i mają gdzieś swoją pracę, ale najwidoczniej nikt nie wyciąga z tego konsekwencji. Odradzam stanowczko korzystanie z uslug tej firmy, to proszenie sie o problemy.
    Zaletybrak
    WadyBezczelni kurierzy, dostawy i kontakt z kurierem wyłącznie w godzinach 7-10(niezaleznie od zamowionych opcji), zniszczone opakowania, bezpomocna infolinia
  • ~Ewa / 2019-05-14 13:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragednia nigdy o czsie rozmach oczekiwania 10 -14 tej .Siedz i czekaj oni mają to gdzieś inne firmy powiadamiają SMSo której będą a tu nic.Kompletna ignorancja.
  • ~Rozczarowana klientka / 2019-05-14 05:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Opinie mam jak najgorszą ponieważ przesyłka zaginęła i nie ma żadnego kontaktu z DHL. Kurier również się nie kontaktował. Banda zlodziei
    ZaletyZadnych
    WadyNie dostarczenie przesyłki, brak kontaktu
  • ~Puciuduciu / 2019-05-13 21:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalnie, kurier nawet nie raczył przyjść pod wskazany adres, już którejś paczki na oczy nie widziałem
    ZaletyBrak
    WadyWszystko fatalnie
  • ~Kuba / 2019-05-13 10:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Naprawdę dno dna.
    Kurier nawet nie próbuje dostarczyć paczki tylko wiezie ją do magazynu. Na historii przesyłki dwukrotnie mam napisane: próba doręczenia o godz. 0:00

    na stronie brak telefonu do kontaktu. DNO!
    trzeba sobie chyba zastrzegać że nie odbiorę paczki nadanej DHLem
    Zaletybrak
    Wadyzero kontaktu ze strony kuriera.
    Brak telefonu na stronie
  • ~Paweł / 2019-05-12 16:28
    Ocena: 1.00 / 5
    DHL to moloch, który zupełnie nie panuje nad tym co robi i za nic nie odpowiada. Niezdolny nawet w najmniejszym stopniu do elastyczności, aby na przykład spróbować naprawić wyrządzoną szkodę gdy jest to jeszcze możliwe. Wszystko toczy się według sztywnej procedury - jeśli coś im wypadnie za burtę, nikt się tym nie przejmuje, karawana DHL idzie sobie dalej jakby nic się nie stało.

    Dostarczanie przesyłek na określony dzień i godzinę to zupełna fikcja. Paczki, które miały być dostarczone wieczorem, awizowane są rano, bez możliwości ponownego wysłania we właściwym terminie, choć paczka w międzyczasie została zwrócona do magazynu a wieczorny kurier jeszcze nie wyruszył w drogę. Jeśli zamówiłeś odbiór paczki na czwartek, spodziewaj się jej we wtorek lub w następny poniedziałek. Przy czym prawdopodobieństwo, że pracownik DHL choćby spróbuje rzeczywiście ci ją dostarczyć jest minimalne. Prawdopodobnie wystawi elektronicznie awizo, nawet nie zaglądając na twoją ulicę.

    Do tego DHL ewidentnie fałszuje dokumentację - np. o godzinie trzeciej po południu DHL informuje odbiorcę, że kurier próbował dostarczyć mu przesyłkę... o północy tego dnia, czyli za dziewięć godzin (!), jednak niestety nikogo nie zastał, więc paczkę będzie można spróbować odebrać dopiero za cztery dni. Więc albo DHL rzeczywiście przenosi się w czasie, albo kurier jest jasnowidzem i już po południu wie, że wieczorem nikogo nie zastanie.

    Itp., itd.

    Brak jest również jakiejkolwiek pomocy ze strony pracowników infolinii, którzy potrafią tylko powtarzać formułki ze strony internetowej i nie wykazują absolutnie żadnej chęci aby w jakikolwiek sposób pomóc klientowi.

    Podsumowując, współpraca z firmą DHL to pasmo frustracji, nerwów i niepewności.

    Zdecydowanie zalecam unikanie sprzedawców, którzy korzystają z usług DHL!
    ZaletyBrak
    WadyNiesolidność, nieterminowość, nieelastyczność i arogancja.
  • ~KLIENT / 2019-05-11 22:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Moja paczkę "zgubiono". BRAK SŁÓW! Jak można po złożeniu reklamacji odesłać odpowiedź o treści : "w ofercie posiadamy ubezpieczenie paczek"
  • ~Daarjaa / 2019-05-11 16:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Totalne dno. Kurier nigdy nie dostarcza przesyłki. Nie dzwoni przed dostawą, nie zapyta czy klient jest w domu. Sms z informacją o dostawie i z ewentualnym przekierowaniem paczki nie zawsze zostaje wysłany. Paczki kierowane są do centrum dystrybucyjnego 30 km dalej i mam je sama odebrać. Najgorszy kurier na rynku. NIE POLECAM!
    Zaletybrak
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Pocztex
Ocena: 1.29, ilość opinii: 484
DHL
Ocena: 1.22, ilość opinii: 410
UPS
Ocena: 1.32, ilość opinii: 409
DPD
Ocena: 1.51, ilość opinii: 351
TNT
Ocena: 1.13, ilość opinii: 63
FedEx
Ocena: 1.45, ilość opinii: 31
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 451
Flixbus
Ocena: 2.14, ilość opinii: 379
Link4
Ocena: 1.62, ilość opinii: 262
ITAKA
Ocena: 2.92, ilość opinii: 183
nju mobile
Ocena: 3.23, ilość opinii: 115
Netflix
Ocena: 2.92, ilość opinii: 113