Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

DHL opinie

Ocena na podstawie 7293 opinii

1.29 / 5

  • Obsługa i reklamacje
    1.19
  • Cena
    1.33
  • Oferta
    1.33
  • Czas dostawy
    1.38
  • Cena/Jakość
    1.30

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Beata / 2024-02-23 18:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczka spóźniona o 2 dni, w środę miała być dostawa była w piątek, ale codziennie sms z informacją że to już dziś. Nie polecam firmy kurierskiej DHL i to się powtórzyło już trzeci raz.
    Wady-opóźniona dostawa
  • ~Kasia / 2024-02-23 10:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka wysłana od kuzynki do Chorzowa 15 lutego, dziś dowiaduje się że paczka wraca do Niemiec ,więc dzwonie na infolinię i pytam Konsultanta kiedy była u mnie ?Podobno 19 i 20 lutego ale o 10 ej rano nikogo u mnie nie było w domu a kurier nie ma obowiązku dzwonić do odbiorcy ,no tak ,rzeczywiście mają rację bo klient nie pomyślał że ma być w kontakcie z kurierem telepatycznie połączony i się nie zorientował że była paczka do niego ,Biedni ci kurierzy naprawdę jak ci durni klienci mogą zamawiać usługi w DHL ,to kompletny brak kultury z strony klientów.
    KURIERZY DHL ,musicie zadzwonić do klienta bo jak baranie mam odebrać ta paczkę za którą ktoś ci zapłacił żebyś ją dostarczył, myśl, to naprawdę nie boli.Nie polecam tej firmy w żadnym wypadku, jak stracą pracę co poniektórzy to się może ogarną kiedyś. Patologia.
  • ~Lou / 2024-02-22 12:09
    Ocena: 2.67 / 5
    Najgorszy kurier z jakim miałam doczyniena. Informując kuriera o mojej nieobecności w domu i prośbie żeby przesyłkę zostawił u sąsiadki nie fatyguje się nawet odczytać wiadomości. Po co dostajemy numer do kuriera? Zero jakiegokolwiek kontaktu z nim. Jak zadzwoniłam to nie odbierał, później wyłączył telefon całkowicie. Zamiast zostawić przesyłkę w Żabce która znajduje się 2 metry od mojego miejsca zamieszkania to poraz drugi wywiózł ja prawie 2 kilometry dalej. Nie było by problemu, ale przesyłka waży ponad 15 kilo. Zamawiam do domu i takiej dostawy oczekuje! Oczywiście wraz z prośbą o przekazanie paczki sąsiadce wysłałam jej numer telefonu. Nawet nie zadzwonił. Moim zdaniem ten kurier niszczy renomę całego DHL.
    WadyKURIER
  • ~Alex / 2024-02-20 17:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Ogólnie nie wystawiam żadnych opinii w Internecie ale DHL sam się o to prosi. Długie oczekiwanie na paczkę, z dnia na dzień są opóźnienia. Gdy dzwonię do kuriera mówi że zaraz będzie a później gdy dzwonię ponownie to nagle go wyrzuciło na drugi koniec miasta. Najgorsza firma kurierska z jaką dotychczas miałem do czynienia. Nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyMożna by było wymieniać bez końca
  • ~Andrzej / 2024-02-20 12:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Paczki giną, są kradzione lub notorycznie nie dowożone. Notorycznie, bo nie pierwszy raz mam z tym do czynienia a po opiniach innych, widzę że to normalne.

    Kurier obsługujący paczkę która zginęła, wydzwania do mnie po miesiącu, przedstawia się jako niby swój kolega i chce mi zapłacić. I jestem przekonany że to tylko dlatego, że Amazon im się do tyłka dorwał w tym przypadku. Acha, rozmowa została przeze mnie zarejestrowana.

    Paczka z Niemiec, najpierw nie chcą jej wydać podobno z magazynu, bo niby nie ma numeru telefonu odbiorcy. Po kilku telefonach (rozmowy zarejestrowane), kurier niby zgłasza że nikogo nie było w domu. Żart polega na tym, że w tym samym momencie inny kurier z DHL również, odbiera ode mnie przesyłkę zwrotną, z tego samego miejsca (adresu). Obiekt monitorowany, nagrania zdarzenia posiadam.
  • ~Burak / 2024-02-19 20:43
    Ocena: 1.67 / 5
    Dhl jedna wielka porażka kurier wypisuje bzdury że nikogo nie było w domu i że poinformował sms-em.Jak się dzwoni do kuriera to nie odbiera telefonu.Infolinia taka sama zero pomocy dla interesanta klientów mają za nic.Dhl to najlepsza firma która słynie z kłamstwa.Ta firma nie powinna istnieć.Rowerem by człowiek prędzej dostarczył przesyłke.A nazywać się powinni firma KŁAMSTWO
    ZaletyZero zalet
    WadyKłamstwo
  • ~Ewa / 2024-02-19 17:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Poinformowałam mojego dostawcę, żeby już nigdy nie wysłał mi przesyłki DHL'em.
    W statusie czytam, że nie zastał nikogo w domu. Ciekawe, w którym - bo tam gdzie miał dostarczyć przesyłkę cały dzień był łaskawca oczekiwany. Infolinia również porażka. W innych firmach kurierskich nie spotkałam się z tak niskimi standardami obsługi kliena. Doprawdy, DHL to unikat.
  • ~Robert / 2024-02-19 14:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurier wpisuje że była go nie było. Przyjdę zamówienia godziny odbioru nie obowiązują. Książę przyjeżdża o której mu się zechce. Nigdy więcej DHL
    ZaletyBrak
    WadyCała masa
  • ~Maja / 2024-02-18 21:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Od kilku lat niezmiennie żadna przesyłka za pobraniem nie dotarła do mnie..Pracownicy za każdym razem odsyłają paczkę do punktu,kłamią że nie zastali pod adresem zamawiającego. JEST TO BEZCZELNE KŁAMSTWO, nie wiem jakim cudem jeszcze firma istnieje i funkcjonuje...nie wiem jak mam cokolwiek zamawiać ponieważ często sklepy internetowe narzucają dhl albo ilub inpost gdzie z resztą jest to samo..
    Masakra
  • ~Nie zadowolona klientka / 2024-02-17 14:48
    Ocena: 1.67 / 5
    Porażka z kurierami w środę dostałam wiadomość że będzie paczka czekałam na kuriera który się nie zjawił w czwartek dostałam smsa że dziś będzie na pewno między 16-18 wraz czekałam paczka nie dojechała. W piątek zadzwoniłam do kuriera on mi odpowiedział że jest na zasypestwie i że dziś albo w sobotę paczka do mnie dojedzie. Jest sobota a kuriera jak nie było tak nie ma godzina 15 więc wątpię że dziś dojedzie. Porażka z tą firmą zawsze jakieś ekscesy
    ZaletyBrak
    WadyBardzo dużo
  • ~Aneta / 2024-02-17 10:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra porażka paczka przeniesiona rozwalona kurier mówi że nie ma czasu poczekać aż otworzę czy jest wszystko ok w środku. Oczywiście maska była wgnieciona . Po wniesieniu reklamacji oczywiście nie została uznana .
    ZaletyZero zalet
    WadyWszystkie możliwe oszuści
  • ~bdcb / 2024-02-16 12:35
    Ocena: 1.00 / 5
    przerzucanie obowiązków na inne firmy kurierskie przy wysyłce paczek za granicę, brak kontroli i informacji o paczce
  • ~Guma / 2024-02-15 17:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Porażka.
    Czekałem 5 dni na kuriera aby odebrał paletę i nikt się nie pojawił.Zadzwonilem na infolinię i pani mówi że moje zlecenie anulowane.
    Porażka
    Nie pozdrawiam
    ZaletyPorazka
    WadyPorazka
  • ~Zawiedziona i zła / 2024-02-15 15:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Miałam przesyłkę z EBay-a. Nadawca ponoć pomylił kod pocztowy, tak twierdzi DHL, a nadawca mówi co innego. Przesyłkę cofnięto do Niemiec. Jedna jest w Polsce miejscowość pod tą nazwą, więc można było wysłać takową przesyłkę zwłaszcza, że adres był na firmę.
    ZaletyBRAK
    WadyPracownicy DHL to chyba osoby nie myślące, albo nie potrafią czytać po polsku! Nic poza klikaniem w kolektor nie potrafią zrobić.
  • ~Adrian Nowak / 2024-02-15 13:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówienie złożone na amazon realizowane przez DHL nie doszło do skutku kolejny raz z winy patologicznego i notorycznego kłamcy "kuriera" który nie zjawił się ani razu natomiast w statusie przesyłki widnieje jako awizo. Mam monitoring więc to nie problem udowodnić niekompetencje kłamczuszka z DHL. Firma zeszła na psy zatrudniając patologicznych pośredników którym nie zależy na jakości usług ale na spaleniu jak najmniejszej ilości paliwa celem ucięcia kosztów.
    Numer listu przewozowego: 27846225466
  • ~Yanke$ / 2024-02-14 19:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Tydzień temu zamówiłem Iphone 15 pro max miał przyjść w poniedziałek/wtorek ,mamy środe i dalej nie ma
    zadzwoniłem do nich a oni nie wiedzą co się dzieję z moim telefonem i że go nie mają
    ZaletyNic
    WadyWszystko
  • ~Klientka / 2024-02-13 20:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam bo jak można polecić firmę która gubi paczki i od ponad trzech miesięcy nie potrafi rozwiązać reklamacji i zwrócić pieniędzy

    Jak można zgubić paczkę zaraz po odbiorze od nadawcy
    ZaletyŻadnych
    WadyWszystko
  • ~Darek / 2024-02-13 16:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Zamówiłem przez kuriera DHL przesyłki z dostarczeniem do domu a paczka znalazła się w żabce to się kuzwa pytam za co płacimy jeśli firma DHL jest tak bezczelna i wyrafinowana że nie dba o klienta to niech zejdzie z rynku i da szanse innej firmie która będzie dbać o klientów. To był mój ostatni raz kiedy korzystałem z tej firemki .Nie polecam nikomu by korzystał z ich usług
  • ~Małek / 2024-02-12 13:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Przesyłka nie dostarczona bo kurier nie może poczekać 5 minut.
    ZaletyŻadnych
    WadyWszystko
  • ~Fox65 / 2024-02-09 11:25
    Ocena: 2.33 / 5
    Kurier nie podjął próby doręczenia pod wskazany adres, od razu odstawił przesyłkę do Żabki. Nie to jest jednak najgorsze - po złożeniu skargi przyszła odpowiedź w obraźliwym wobec mnie tonie, czyli mogę sobie swoją skargę wsadzić głęboko... Firma nieprzyjazna klientowi, niewywiązująca się z powierzonych zadań. Kontakt z klientem - brak słów. Nigdy więcej!
    Wadybrak doręczenia pod wskazany adres, trudny kontakt z działem obsługi klienta, chamskie traktowanie klienta
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

DPD
Ocena: 1.50, ilość opinii: 12035
InPost
Ocena: 1.74, ilość opinii: 7821
DHL
Ocena: 1.29, ilość opinii: 7293
UPS
Ocena: 1.27, ilość opinii: 4042
Pocztex
Ocena: 1.26, ilość opinii: 3883
GLS
Ocena: 1.55, ilość opinii: 2330
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4254
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4123
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3743
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3459
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3181
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2783