Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Cyfrowy Polsat Internet opinie

Ocena na podstawie 2226 opinii

1.54 / 5

  • Niezawodność
    1.36
  • Obsługa klienta
    1.52
  • Cena
    1.83
  • Parametry
    1.41
  • Cena/Jakość
    1.45
  • Oferta
    1.40

Dodaj własną opinię »

Zobacz opinie o Telewizji Cyfrowy Polsat
Sortuj wg: daty | oceny
  • ~boguslaw / 2020-05-30 22:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Zobaczcie jaka jest faktyczna predkosc internetu z cyfrowego polsatu. [URL=https://www.speedtest.pl/][IMG]https://www.speedtest.pl/test/247753404. [/IMG][/URL]. To ta jakas masakra jest
    Miejscowośćkielce
  • ~Tylko nie cyfrowy Polsat / 2020-05-26 21:35
    Ocena: 1.25 / 5
    Od 2 lat mam smartdom z telewizja i internetem i kompletnie nie polecam. Jeżeli ktoś zdecyduje się na zakup tego czegoś, to niech się liczy z tym, że przy złej pogodzie kiedy pada deszcz albo jest silny wiatr czy burza, to nie będzie ani internetu ani telewizji bo nic wtedy nie łączy. Natomiast internet jest bardzo słaby i w większości przypadkach nie łączy, nawet na komputerze stacjonarnym gdzie w moim przypadku ruter jak i modem są podłączone do tego komputera i nie raz jest tak że pokazuje "brak serwera".
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
    MiejscowośćSuwałki
  • ~Slawek / 2020-05-24 11:46
    Ocena: 3.00 / 5
    Mam jeszcze stary zestaw IDU/ODU-100. Sąsiad jak wymienił na nowsze to natychmiast zrezygnował, dlatego unikam wymiany na nowy sprzęt jak ognia. Mieszkam w Malborku na Piaskach. Aktualnie mam 4 kreski zasięgu (BTS LTE1800 MHz od PLAY) i RSRP = -80 dB, RSRQ = -10 dB, SINR 12 dB. W sumie całkiem nieźle. Jeśli chodzi o wyniki speed test to rano często jest po ponad 20Mbps w obie strony. Teraz w południe jest już około 8Mbps. Bardzo często upload trzyma maksymalną wartość ponad 20Mbps a download potrafi być niski na poziomie kilku Mbps. Mam pakiet 80GB z nocnym 200GB. Może w CP zapomnieli o moim setupie i nie założyli mi lejka n stałe. Może dlatego, że od kiedy wziąłem 80GB pakiet parę lat temu to nie przekraczam limitu. Telewizji praktycznie nie oglądam bo nie ma co, filmów nie ciągnę gigabajtami, HBO GO to raczej jakaś bajka dzieciakom raz na dwa dni i jakiś film w nocy. Internet generalnie dupy nie urywa, najbardziej wkurza słaby ping w grach online - około 80ms w WOT. To ich IDU nie ma QOS więc jak żona zaczyna oglądać YT na laptopie to grać już się nie da... Szkoda, że nie da się ustawić priorytetów i ograniczeń wewnątrz własnej sieci. Jeśli chodzi o zasięg WIFI to przy pierwszym IDU było spoko, ale coś się popsuło w nim i po wymianie zasięg się pogorszył... Router stoi pod TV, dom dwupoziomowy i w dalszych zakątkach domu jest słabo. Mam starego WRT54GL z DDWRT jako repeater żeby pokryć zasięgiem parter, ale ten ruter lata świetności ma dawno za sobą i dobry jest tylko do internetu na telefonie :-) Generalnie ten internet dupy nie urywa, boję się wymiany sprzętu na nowsze IDU/ODU tym bardziej, że nawet IDU/ODU 300 nie ma QOS.

    Trzymam to, bo w sumie mam porządek z kablami i nie chcę tego na razie ruszać.

    CP powinien rzetelnie informować, że te transfery to pod nie obciążonym BTS LTE. Cała reszta to loteria a oni wciskają ten sprzęt nawet w miejscach gdzie są dziury telekomunikacyjne i doją klientów którzy dali się złapać na ten marketing. Zastanawiam się nad wymianą sprzętu na porządny router z wbudowanym LTE, tylko obawiam się że bez modemu na zewnątrz będzie padaka, choć tel komórkowy z LTE daje radę w całym domu...
    Zalety- porządek w kablach i dobry zasięg do BTS LTE dzięki wyrzuceniu modemu na dwór (w mojej lokalizacji)
    - nie założyli mi jeszcze lejka
    Wady- w godzinach szczytu słabe transfery, spada do kilku MBps
    - Brak QOS w ruterze, nie da się podzielić łącza i ustawić priorytetów żeby drugi użytkownik nie zawłaszczył transfery i PING w momencie kiedy walczysz z hordą przeciwników w jakiejś grze online.
    MiejscowośćMalbork
  • ~JCP / 2020-05-21 16:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet chodzi jakby transmitowali go z lat 90. NIE POLECAM!!!
    ZaletyNie ma takich
    WadyWSZYSTKO!!!
    MiejscowośćLublin
  • ~Majonez12 / 2020-05-21 08:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Zajebałbym jak psa. Za ten internet powinni ich wieszać.
    MiejscowośćSkowyrzyce
  • ~Bajeczka / 2020-05-20 22:29
    Ocena: 1.75 / 5
    Zmniejszają transfer danych i nie da się dzięki temu uczyć.
    Jeżeli by ktoś chciał wykupić abonament u nich to serdecznie odmawiam.
    WadyZmniejszanie przepływu danych
    MiejscowośćMiędzyrzec Podlaski
  • ~Marcin / 2020-05-18 19:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet Domowy LTE z prędkością 0,3-3 Mega na pobieraniu nie działa - wszystko się tnie.
    Reklamacje są nieuznawane - po stronie Polsatu wszystko jest ok.
    ZaletyBrak
    WadySzkoda pisać
    MiejscowośćSkowarcz
  • ~kamil.grd / 2020-05-18 10:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet od Cyfrowego polsatu czy plusa jest beznadziejny. Ta super szybka niezawodna prędkość to 32 kbps i taki konsultant Ci powie ze da sie swobodnie korzystac z internetu. Lte bez końca. Śmiech na sali. UNIKAJCIE TEGO SZAJSU.Strata czasu i pieniędzy a przede wszystkim NERWÓW.
    ZaletyHmmm... Nic
    WadyZbyt slaba prędkość i zbyt drogi abonament za to coś co lezało obok internetu.
    MiejscowośćGRODKÓW
  • ~Lidia / 2020-05-17 13:42
    Ocena: 1.25 / 5
    Często zrywa połączenie i w niektórych pomieszczeniach wygodę nie łapie zasięg
    WadyRwie sieć
    MiejscowośćPłoty
  • ~Przemek / 2020-05-16 22:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Niby LTE Bez końca, a w rzeczywistości będąc w zasięgu LTE internet jak chce to ma 4-6mb/s, a jak trochę się posiedzi to ma od 0.3mb/s do 0.6mb/s. Na kontakt w weekend czeka się godzinami z konsultantami. Olewają klientów na każdym kroku. INTERNET ODRADZAM W CYFROWYM POLSACIE jeżeli chcecie sobie oszczędzić nerwów.
    ZaletyBrak
    WadySzkoda czasu wymieniać
    MiejscowośćBiała Podlaska
  • ~Warmianin / 2020-05-16 22:24
    Ocena: 4.50 / 5
    Jestem klientem Cyfrowego Polsatu TV i Internetu od dawna ponad 15 lat Jak do tej pory wszystko działa bez problemu Nie mam żadnych problemów
    ZaletyNajpierw analiza potem umowa
    WadyCzytamy co podpisujemy
    MiejscowośćOlsztyn
  • ~Tadek / 2020-05-15 23:32
    Ocena: 1.75 / 5
    Jest to kpina nie internet. Podobno lte bez limitu, ale drobnym druczkiem napisane jest w umowie, że jeśli uznają, że wykorzystujesz za dużo Gb to mogą ograniczyć przepustowość nawet do 32 Kbit/ - podkreślę - co bardzo często robią. Wielokrotnie miałem przepustowość ograniczaną do kilku Mbit/s, a dwa razy udało mi się nawet dotrzeć do w/w limitu, gdy pobrałem +140 Gb w danym miesiącu i mimo wykupionego (tak, osobno opłaconego ;)) limitu nocnego 200 Gb, nawet w tych godzinach nocnych internet działał ze stałym ograniczeniem do kilkudziesięciu kilobitów/s, czyli dla wizualizacji 144p na yt buforowało się co kilka sekund. Serdecznie odradzam zakupu internetu od cp i nie polecam.
    Pozdrawiam
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Marcin / 2020-05-15 11:05
    Ocena: 1.00 / 5
    Prędkość internetu spada prawie do zera. Obsługa klienta żąda wypełniania listy parametrów z godziną wystąpienia problemu - problem występuje cały czas. Odradzam zakup tej usługi - lepiej te pieniądze wyrzucić do kosza na śmieci.
    ZaletyBrak
    WadyBrak internetu, odpowiedź infolinii: to jest internet radiowy i może tak działać.
    MiejscowośćSkowarcz
  • ~Oskar / 2020-05-13 19:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Straszny ping, obsługa klienta słaba, prędkość 100kb/s. I tak ciągle w kółko.
    ZaletyBrak
    MiejscowośćSłupsk
  • ~Klient / 2020-05-12 20:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet to porażka, prędkości rzędu Download 0.05 mb/s, Upload 0.01 mb/s są nie do wyobrażenia, odpowiedź po zgłoszeniu magiczne słowa "Obciążony nadajnik, nauczanie zdalne (o 20 ciekawe ale niech będzie), dużo ludzi". Więc skąd cena tej usługi bo nie można jej nazwać internetem. Polecam omijać szerokim łukiem tą sieć.
    Zaletybrak
    MiejscowośćBiskupiec
  • ~Dawid / 2020-05-09 13:21
    Ocena: 1.25 / 5
    Internet nie przekracza 1 Mb/s w pobieraniu jak i wysyłaniu. Ping to 200+ ms. Cena za droga jak na dzisiejsze czasy bo 60+ zł za internet bardzo złej jakości to jest cena zawyżona.
    ZaletyBrak
    WadySiła, zasięg, cena.
    MiejscowośćMiasteczko Śląskie
  • ~Jan / 2020-05-08 09:52
    Ocena: 3.75 / 5
    Mam internet ODU IDU 300 - Internet na początku 4 dni działał bardzo słabo, nie dało się nic zrobić, router jakby blokował połączenie, ale po tych 4 dniach nagle zaczął bardzo szybko chodzić, na speedtest'cie ponad 50mb/s pobierania i wysyłania ponad 5mb/s a pingu 25. Polecam.
    ZaletyPrędkość, Ping, Wysyłanie, wygląd
    WadyCzas czekania na dobry internet.
    MiejscowośćRadomsko
  • ~Dominik / 2020-05-06 12:33
    Ocena: 1.00 / 5
    CHCESZ KUPIC ICH INTERNET?! PRZECZYTAJ TĄ OPINIE. Na początku miałem Internet domowy idu odu 100, Internet był totalnie do wyrzucenia. 80 pingu w grach, pobieranie nie przekraczało 1mb/s oraz wysyłania, gdy dzwoniłem do nich gość mówił, że przekroczyłem transfer L T E. Zaproponowali mi nowy model - idu odu 300 - wszystko super fajnie, 100zl za Internet który był jeszcze gorszy. Gdy dzwoniłem, chłop mówił że nadajnik przeciążony. Bardzo nie polecam brać jakiegokolwiek Internetu. Nigdy nikomu nie polecę to.
    ZaletyWygląd Routera
    WadyPrędkość, wysyłanie, ping, obsługa klienta - PO PROSTU WSZYSTKO
    MiejscowośćRadomsko
  • ~tadeusz / 2020-05-04 15:19
    Ocena: 2.50 / 5
    w Warszawie internet spisuje się niezle ale za Piasecznem - tragedia:ani internetu,ani telefonu.korzystam z AERO 2.
    Zalety"ipla" nie zużywa tranferu danych
    Wadysłaby zasięg
    Miejscowość Sruga-Wólka Pracka
  • ~MMeerry / 2020-05-02 14:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Na początku umowy przy darmowych kilku miesiącach internet bardzo dobrze sie sprawował, aktualnie z miesiaca na miesiac jest co raz gorszy po mimo pełnego zasięgu LTE internet osiąga zawrotną prędkość do 100kb/s
    Zaletybrak
    MiejscowośćSiemiatycze
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2506
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2226
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2085
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1871
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1681
Play Online
Ocena: 1.88, ilość opinii: 1472
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1045
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 878
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 820
mBank
Ocena: 1.91, ilość opinii: 791
T-Mobile
Ocena: 1.55, ilość opinii: 669
Plus
Ocena: 1.59, ilość opinii: 573