Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Santander Bank Polska (BZWBK) opinie

Ocena na podstawie 444 opinii

1.55 / 5

  • Prostota obsługi
    1.58
  • Oferta
    1.56
  • Obsługa klienta
    1.52

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~franeczek / 2020-11-21 12:57
    Ocena: 1.00 / 5
    najgorsze scierwo jakie istnieje fe najgorsze scierwo jakie istnieje fe najgorsze scierwo jakie istnieje fe
    Zaletydno
  • ~Barbara / 2020-11-19 20:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Bank nastawiony przeciwko klientowi. Korzystałam z usług tego banku od 27 lat ( wcześniej BZ WBK). Bank zarobił na mnie kupę pieniędzy na leasingach i kredytach, wszystkie spłaty były w terminie. Mimo, że sytuacja finansowa moje i mojej firmy systematycznie się poprawia, firma się rozwija nagle bank odmówił mi kwoty 30 000,00 zł kredytu w rachunku bieżącym. W innym banku otrzymałam taką kwotę od ręki, drogą internetową, nie wychodząc nawet z domu, pieniądze w ciągu kilku godzin były na moim koncie.
    Zamierzam zrezygnować z usług Santander Banku Polska, prawdopodobnie jest odgórne polecenie aby działać przeciwko polskim przedsiębiorcom.
    Zaletyżadne
    Wadysame
  • ~Kasia / 2020-11-19 18:27
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem bardzo zadwolona z uslug banku ostatnio zrobilam okropna pomylke I napisalam do banku o zwrot kosztow, I po 1 dniu dostalam odpowiedz ze pieniazki mi zwroca, Dziekuje za mila obsluge
    ZaletyDarmowa karta do bankomatu
    mila obsluga
    Darmowe przelewy
    Wadyczasmi w banku dlugo se czeka w kolejece
  • ~apache / 2020-11-18 20:29
    Ocena: 1.33 / 5
    Chyba jestem idiotą.
    Złożyłem wniosek o zmianę zabezpieczenia kredytu hipotecznego z mieszkania wartego około 260tys. Na dom który niedawno kupiłem za 360tys. A uważam że wraz z działką prawie 13ar jest wart więcej (25 km od Wrocławia) Kredytu zostało jakieś 80tys.
    I co zrobił BANK SANTANDER odmówił podając jako powód że na działce stoi budynek gospodarczy o dużym stopniu zużycia.
    Przecież to jakaś paranoja. Dali mi możliwość odwołania. Mam mieć opinie inspektora budowlanego , potem budynek rozebrać i robić cały czas dokumentację zdjęciową, a na koniec kolejny operat jakiś tam czyli rzeczoznawca. I nikt nie gwarantuje że przychylą się do wniosku.

    Nie wiem jacy analitycy pracują dla tego banku ale ja skończyłem kiedyś Akademię Ekonomiczną i uczyli nas że jeżeli ktoś chce zabezpieczyć kredyt nieruchomością droższą to należy się na to godzić a wręcz zachęcać klienta.
    Żenada
    Stwarzanie problemów i nic innego.
    Powinni być frontem do klienta a są ..... . I tam nas mają.
    WadyKolejki wieczne od lat 90- tych
  • ~Lolek / 2020-11-18 18:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra nie doinformowania kobieta mnie obsługuje.Nie przygotowana na zakończenie kredytu,sprawa trwa 2 miesiące jestem zdezorientowany tym że co chwilę dostaje tel.z coraz to nowymi wymaganiami i co chwilę coś jest potrzebne.Wydaje mi się że do takich spraw podchodzi się poważnie i konsekwentnie.Sprawa jest jeszcze w toku a tu coraz więcej utrudnień jak by nie można przygotować listy z potrzebnymi papierami i załatwić sprawę w krótszym terminie.Tak sprawa się ma banku na szerokiej w toruniu.pozdrawiam panią.
  • ~Elena Wojciechowska / 2020-11-17 20:01
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem klientem banku Santander od ponad 2 lat. Pół roku temu poznałam doradcę banku - Panią Beatę Gracz pracującą w 27 oddziale banku. Pani Beata wykazała się ogromnym profesjonalizmem i pomocą. Jej indywidualne podejście do klienta i umiejętności przekonały mnie do pozostania w Państwa banku na długo. Jestem bardzo wdzięczna Pani Beacie za porady i obsługę. Wiem, że jeśli będę znów potrzebowała pomocy, to ją od niej uzyskam.
    Bardzo dziękuję.
    Pozdrawiam
  • ~Obiektywny / 2020-11-12 22:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje,złodzieje,złodzieje.Chyba ma deja vu. Wpłatomat banku ul. Kraszewskiego33 w Pruszkowie. Tylko, że tym razem zniknęła cała kwota 3400pln. Uciekajcie jeśli tylko możecie. Ja mam dość. Idę do prokuratury i do sądu.
    ZaletyŻadnych
    WadyKażdy aspekt obsługi
  • ~Mariusz / 2020-11-10 19:45
    Ocena: 5.00 / 5
    Dziś zostałem milo zaskoczony szybką i profesjonalną obsługą w momencie gdy wpłatomat nie zliczył mi banknotu 200 zł , po zgłoszeniu około 1 godz później pieniądze miałem na koncie :)...Zasłużone 5 gwiazdek ????
    ZaletySzybkość obsługi
    WadyBrak
  • ~cygan / 2020-11-02 16:59
    Ocena: 2.33 / 5
    moja karta visa nie działała, poprosiłem o zmianę w agencji i zniszczyliśmy kartę. ale santander nadal liczy miesięczne opłaty za tę kartę pod pretekstem, że jest zablokowana i nie zniszczona i że mogę ją reaktywować w dowolnym momencie ?????
    Zaletyzero
  • ~mm / 2020-10-30 13:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Jeżeli rozważacie leasing w tym banku - to porzućcie ten pomysł natychmiast!!!! Dopiero po fakturach zobaczycie ile jest krytych kosztów o których nikt wcześniej nie informuje!!!! Zwykli BANKSTERZY , czyli złodzieje i oszuśći!!!
    Zaletyzero zalet!!!!
    WadyJeżeli rozważacie leasing w tym banku - to porzućcie ten pomysł natychmiast!!!! Dopiero po fakturach zobaczycie ile jest krytych kosztów o których nikt wcześniej nie informuje!!!! Zwykli BANKSTERZY , czyli złodziej i oszuśći!!!
  • ~Marek / 2020-10-29 11:05
    Ocena: 1.67 / 5
    Bank dramat. Od dwóch tygodni odrzuca system przelewy ma moje konto a oni nawet nie odpowiadają na reklamacje. Winien się nimi zająć nadzór bankowy. Skandal. Odradzam korzystania z ich usług.
  • ~Sylwia / 2020-10-26 23:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Bardzo nieprofesjonalna i nieprzyjemna obsługa w placówce w Aleksandrowie Łódzkim. Chciałam zapoznać się z ofertą konta w banku. Pani prawdopodobnie kierownik ( obsługiwała w osobnym pomieszczeniu) zażądała ode mnie dokumentu i bez żadnych moich dyspozycji zaczęła coś wypisywać i drukować. Poinformował a mnie, żebym podpisała się pod jakąś zmianą danych. Nie chciałam żadnych zmian jedynie zapoznać się z ofertą. Odmówiłam podpisania dokumentu. Podziękowałam, powiedziałam, że muszę się zastanowić. W zamian za plecami gdy wychodziłam usłyszałam że jestem cytuję "nienormalna"
    ZaletyNie znam
    WadyChamstwo
  • ~Elena / 2020-10-21 23:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Kpiny,żarty i brak odpowiedzi.Zwrot prowizji za spłacone wcześniej kredyty to dla nich temat którego nie słyszą.Odmowa przyjęcia reklamacji w banku,skarga składana na infolinii okazała się nie zarejestrowana pomimo podania jej numeru,na reklamacjię pisemną wogóle nie odpisali,nikt nic nie wie a dla mnie sprawa jest conajmniej niepoważna!Pięć kredytów chętnie udzielili,wydzwaniali po 10 razy dziennie a teraz jeśli chodzi o zwrot prowizji to głucha cisza!!!skandal!ale może ktoś utrze nosa bo napewno tej sprawy tak nie zostawię a tym bardziej że taka jest ustawa!!!
    ZaletyŻadnych
    WadyWszystkie jakie tylko możliwe
  • ~Mag / 2020-10-20 14:26
    Ocena: 4.33 / 5
    Ogólnie jestem zadowolona. Obsługa bardzo miła i pomocna. Z niczym do tej pory nie było żadnych problemów a konto od ponad 10 lat nam. Jedyny minus bardzo duży to brak większej liści bankomatów. W Łodzi na Radogoszczu jeden zlikwidowali drugi teraz zamknięty. Bankomatu brak. Trzeba jechać do miasta jak potrzebna gotówką porażka totalna. To mnie bardzo zdenerwowało i zastanawiam się nad kontem w innym banku.
    ZaletyDobra obsługa
    WadyBrak większej liści bankomatów.
  • ~Kiki / 2020-10-13 12:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten bank to jakiś żart. Spóźniliśmy się z mężem parę dni z wplata 110 zł. Po czym jest tak bezczelny że dzwonił do pracodawcy o spłatę raty, mało tego po wpłaceniu pieniędzy nadal dzwonią po 20 razy dziennie i straszą windykacją. Nie polecam nikomu przygody z tym bankiem.
  • ~kacper / 2020-10-10 22:02
    Ocena: 1.00 / 5
    dno nie polecam
    co chwile jakies problemy awarie itp
    przynajmniej w moim przypadku ..
    maja gdzies klienta zawsze znajda jakas wymowke
    pieniadzy wlasnych nie mozna wybrac dramat
    od pewnego czasu jestem w ing i nie narzekam
    pozdrawiam
  • ~belushi71 / 2020-09-22 18:26
    Ocena: 3.00 / 5
    jako jeden z niewielu całej palety bankow na naszym polskim Times Square jest dośc jasno . Klient ma dosc duży wpływ na nadzorem wlasnych pieniedzy i kredytów jak tez dośc ludzkie podejscie w sytuacjach skrajnych
    ZaletyJest jednym z nie wielu banków który nie okrada tak klientów jak wiekszosc
    Wadyzbyt mała ilość placówek
  • ~Meg / 2020-09-15 20:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Posiadam konto w banku i niestety okradziono mnie . Nie mam pojęcia jak to się stało ale pieniądze wyszły z konta na jakieś chińskie konto bez autoryzacji A bank nie poczuwa się w ogóle do odpowiedzialności i odmawia zwrotu pieniędzy. Dodam że nigdy nie korzystałam z zakupów i nigdzie nie widywalam numeru karty. Nie polecam banda złodziei i tyle . Straciliscie klienta i z takim postępowaniem większość odejdzie do innych banków. Zero zabezpieczeń
    WadyBrak zabezpieczeń
  • ~Obiektywny / 2020-09-15 15:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Santander Pruszków Kraszewskiego. Wpłatomat połknął pieniądze i "zdechł" Nie dostałem żadnego potwierdzenia, a pieniądze oczywiście nie zostały zaksìęgowane. Rozpatrzenie reklamacji potrwa ponad tydzień, a ja jestem bez pieniędzy.
    ZaletyŻadnych.
    WadyWszystkie aspekty obsługi
  • ~Były użytkownik banku / 2020-09-13 12:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Bank który ma nonstop problemy z rozliczaniem rachunków i pobierają podwójnie pieniądze mówiąc ze to błąd w systemie blokad i muszą zostać zablokowane pieniądze, bank po prostu i bez krępacji kradnie ludziom pieniądze . Ostrzegam przed tym bankiem , omijać szerokim łukiem.
    ZaletyNie ma i nie będzie
    WadyKradną pieniądze .
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

mBank
Ocena: 1.88, ilość opinii: 908
PEKAO SA
Ocena: 1.58, ilość opinii: 479
Santander Bank Polska (BZWBK)
Ocena: 1.55, ilość opinii: 444
Millennium
Ocena: 1.62, ilość opinii: 237
ING Bank Śląski
Ocena: 2.30, ilość opinii: 116
PKO Inteligo / iPKO
Ocena: 1.96, ilość opinii: 86
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2569
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2309
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 2251
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 2002
Play
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1216
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 1140