Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

T-Mobile Internet opinie

Ocena na podstawie 1020 opinii

2.07 / 5

  • Parametry
    1.97
  • Niezawodność
    1.91
  • Obsługa klienta
    2.20
  • Cena
    2.21
  • Cena/Jakość
    1.00
  • Oferta
    1.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~student123 / 2019-03-15 22:56
    Ocena: 2.00 / 5
    To jest jakiś dramat. Na początku miałam prędkość do 20 mb/s. Dwa urządzenia były podłączone i strasznie się zacinał. Myślę sobie Ok, może jest za słaby, zmienię do 60 mb/s. Jest taka sama tragedia A kwota rachunku dwa razy większa. Nie mieszkam na zadupiu tylko w centrum Szczecina. Do tego router muszę resetować co najmniej 3 razy dziennie. Ten Internet to DNO!!! Nigdy więcej !!!
    ZaletyŻadne
    WadyPrędkość
    MiejscowośćSzczecin
  • ~Stefan / 2019-03-14 21:04
    Ocena: 1.50 / 5
    Kiedyś działało, ponad 20mb a teraz 2. Od pół roku raz w miesiącu telefony na infolinię. Po ich stronie wszystko dobrze, a u mnie nie działa
    ZaletyKiedyś działało
    WadyNie działa od pół roku
    MiejscowośćSławutowo
  • ~Jaga / 2019-03-14 17:05
    Ocena: 2.00 / 5
    3 lata mieszkania w centrum Krakowa (okolice Bonarki i Castoramy na Walerego Slawka) i 3 lata użerania się z internetem z T-mobile.
    Wielokrotne zgłoszenia niczego nie dały. Po prostu mieszkałam w złym miejscu - poza zasięgiem dwóch nadajników. Miałam LTE z Play i śmigał bez zarzutu. Oprócz biłaj plamy w środku Krakowa konsultanci sugerowali problem z urzadzeniem - mobilny router Alcatel za którego co miesiac place 15zł.
    Internet tak wolny, że nawet gmail potrafił ładować się poł godzin.
    Jak już się załadował youtube to nawet jakoś śmigał póki się znowu nie przyciął. Predkośc taka jak u moich rodziców na wsi pośrodku lasu.
    W ogole nie da sie pracowac z domu.
    Od 2008 roku mam internet w Tmobile i nigdy nie byłam w 100% zadowolona a brak mi odwagi żeby przejść do innej sieci- wiem głupie.

    Oferta internet bez limitu - wyskorzystuje miedzy 70 a 140 GB na miesiac.
    Okres trwania umowy 24 miesiace
    64,99 za internet i 15zl za urzadzenie

    Naprawde nie warto.
    ZaletyCzasem nawet ten internet smiga. Gdyby smigal z pelna predkoscia i raczej zawsze byloby super.
    WadyPredkosc
    Niestabilnosc
    cena
    MiejscowośćKrakow, Wola Duchacka
  • ~KIm / 2019-03-12 16:15
    Ocena: 5.00 / 5
    Polecam z całego serca, nikt nie ma takiej oferty
    Zaletycena, prędkości, urządzenie, stabilność łącza
    Wadybrak
    MiejscowośćOpole
  • ~jack / 2019-03-12 10:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Kilometr od BTS prędkość LTE 0,2 MBit/s .......wszystko zgodnie z parametrami
    ZaletyŻadnych
    Wady70 zł/m za nic
  • ~Piopio / 2019-03-10 11:12
    Ocena: 2.50 / 5
    Po okresie testowym prędkość spada z 50-60 do 10-20
    Nie polecam
  • ~Magic / 2019-03-08 20:59
    Ocena: 1.25 / 5
    Jest to firma która niepowinna brać się z tą działalność z takimi złymi ofertamia a raczej oszukanymi i nierealnymi które niespełniają często 30% wymagań klijentów które to niesą aż tak wygórowane w większości przypadkach .
    ZaletyDobry internet telefonowy 4G
    WadyMały zasięg i słaby internetu w wioskach gdzie klijent płaci za coś czego nieotrzymuje wpełni.Płaci np.za internet który powinien pozwolić mu na swobodne przeglondanie internetu czy też oglądanie filmów full hd wzamian od firmy tej dostaje mase nerwów i internet który niedokonca dociera i niezadawala.Niepozwala nawet na spokojne i sprawne przeglądanie witryn które niesą aż tak interneto żerne.Ładowanie takich stron trwa na dobrym sprzęcie z pare minut z powodu oszukanego transferu danych zamiast pare sekund przy takiej umowie dla firm na internet gdzie czas to pieniądz
    MiejscowośćRakowiec
  • ~balBla / 2019-03-05 18:37
    Ocena: 1.50 / 5
    Bardzo słaby, na umowie 60mb w rzeczywistości 10-15 mb, a zasięg cały czas na maksa.
    Zaletybrak
    Wadyprędkość
    MiejscowośćBiałystok
  • ~Maciej / 2019-03-02 15:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet zwalnia lub w ogóle nie działa. Dogadać się nie idzie, konsultanci są opryskliwi i nieżyczliwi. Nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyWyżej wymieniony ułamek
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Anula / 2019-02-27 17:04
    Ocena: 5.00 / 5
    Polecam tą siec korzystam z niej już bardzo długo.
    MiejscowośćKoronowo
  • ~Grzegorz / 2019-02-23 12:58
    Ocena: 3.00 / 5
    T-Mobile Internet Domowy 60 - dla celów testu docelowo Internet Domowy 20.
    Adres: Ostrowiec Św. okolice Bałtowskiej po stronie Huty Celsa, ok. 1,5 km od nadajnika znajdującego się na terenie tejże huty, ul. Samsonowicza
    Teren: bez większych zabudowań, drzewa iglaste, jakaś górka wysokość ok max. 10-15 m oddalona od budynku o jakieś 200-300m
    Router Model: Huawei B525-s (dedykowany przez operatora do tej usługi)
    Sygnał: 4/5 kresek na 5 możliwych według wskazań routera

    Pierwszy dzień i kolejne trzy dni lutego 2019 r. internet działał miernie pomimo bardzo dobrego zasięgu na jaki wskazywał Router. Dodam router dedykowany przez operatora T-Mobie tj. Huwawei B525-s.
    Ponadto wyposażyłem go w antenki zewnętrzne firmy Huawei 5 dbi (testy przeprowadzałem również na antenach firmy Sigmaflex 12 dbi, ale nie zmieniało to nic) dla podwyższenia parametrów i stabilności działania.
    Zapewnienie ze strony zarówno osoby sprzedającej jak i osób z BOK oraz techników z BOK, że na tym terenie osiągi internetu winny sięgać spokojnie nawet do 60 Mb/s. Transfer średni z kilku pomiarów dziennie o różnych porach dnia sięgał 12 Mb/s. Przeważnie transfer ok 4-6 Mb/s, ale odnotowałem nawet wyższe skoki sięgające nawet 33 Mb/s. Szkoda ze to tylko skoki kilku sekundowe.

    Interwencja u operatora i odpowiedź cyt.: " Urządzenie nawiązuje połączenie i transmituje dane z odpowiednią prędkością, dla wybranej technologii. Szybkość internetu nie jest wartością stałą, ponieważ jest ona uzależniona od aktualnego obciążenia sieci oraz poziomu sygnału w danej lokalizacji."
    Czyli jak rozumiem moja wina. To ja mam wpływ na powyższe parametry - obciążenie sieci oraz poziom sygnału. Co do poziomu sygnału nie mam zastrzeżeń - router tak jak wcześniej wskazuje stabilnie 4 kreski w porywach do 5. Czy takie parametry jak wspomniane osoby sprzedające usługi, osoby z BOK czy też technicy T-Mobile nie znają propponując usługi?

    Niestety przyszedł piątek 23 lutego 2019 r. i transfer padł do niespełna średniego dowland na poziomie zaledwie 60-150 kb/s. Co spowodowało oczywiście brakiem jakiejkolwiek możliwości poprawnego korzystania z internetu. Strony www podejmowały próbę uruchomienia się, ale był to albo sam tekst albo były ściągane bez możliwości ich obsługi (jakiś skryptów obsługujących strony, uruchamiające je).

    W tym samym czasie internet w Plus (nadajnik jakieś 600-800 m oddalony) działa bez żadnych zakłóceń.

    Zaletyciężko powiedzieć, może że są i próbują świadczyć usługi
    Wady- brak stabilności internetu
    - przerwy w dostawach internetu
    - sztampowe wyjaśniania na interwencje typu "urządzenie nawiązuje połączenie i transmituje dane", "szybkość internetu nie jest wartością stałą" itp.
    - długi okres rozpatrywania reklamacji
    -
    MiejscowośćOstrowiec Świętokrzyski okolice ul. Bałtowskiej
  • ~Wojciech / 2019-02-22 19:57
    Ocena: 1.25 / 5
    Na początku umowy było ok ale jest coraz gorzej - ODRADZAM ZAKUP JEŻELI MASZ WYBÓR JAK NIE MASZ JAK JA TO TYLKO PŁAKAĆ - DZIAŁ DOBRZE JAK JESTEM W PRACY TYLKO ŻE WTEDY O NIE POTRZEBUJĘ.
    ZaletyJest jak nie ma nic innego
    WadyBrak stabilnego działania
    MiejscowośćMysłowice
  • ~doorro / 2019-02-20 15:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia. Najgorszy internet jaki miałem w życiu. Chyba już nawet kiedyś przez kabel telefoniczny był szybszy. Internet w teorii 80 Mb/s, nie widziałem nigdy nawet 2 Mb/s. Najgorsze że mam umowę na dwa lata a okres próbny już minął. Dałem się wydymac, nie polecam nikomu.
    ZaletyDobrze chodzi przes okres próbny (pierwsze dwa tygodnie)
    WadyPotem zwalnia do poniżej 1 Mbps, syf kompletny. Nie da się korzystać, musialem wykupic u innego operatora, a ten bede oplacac przez kolejne dwa lata...
    MiejscowośćGdańsk
  • ~K4VVI4K / 2019-02-19 20:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten internet jest po prostu słaby!! Nic dodać nic ująć. -_-
    ZaletyBrak
    WadyZa dużo żeby je pisać.
    MiejscowośćCiechocinek
  • ~Ghash / 2019-02-19 11:02
    Ocena: 1.25 / 5
    Najlepiej działał w czasie, w którym mogłem zerwać umowę bez konsekwencji. Potem dobrze, ale ostatnio to calkowity dramat.
    Z tzw. 60 Mbit pociągnie jakieś 20. Serwis twierdzi, że wszystko jest ok., że to wina obciążenia sieci.
    Szczerze? Co mnie to obchodzi. Skoro płacę za coś, to chce by sieć była tak skonfigurowana, by żadne obciążenie, nie pozbawiało mnie tego, Za co płacę.
    Nie polecam.
    MiejscowośćZabrze
  • ~Nika / 2019-02-13 17:02
    Ocena: 5.00 / 5
    stabilna i płynna praca, nigdy mnie nie zawiódł, korzystam od 4 miesięcy
    MiejscowośćZawiercie
  • ~szymin / 2019-02-08 21:56
    Ocena: 1.75 / 5
    kilka tygodni chcodził dobrze , teraz w godzinach szczytu ledwo dyszy
    Miejscowośćiłża
  • ~Jarosław / 2019-02-07 18:24
    Ocena: 2.50 / 5
    Dobrze że poczytałem opinie mam jeszcze 10 dni na rezygnację ale nie będę czekał zwracam
    Zaletyw miarę tani
    MiejscowośćZąbki
  • ~Rufus / 2019-02-04 19:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet działał dobrze tylko przez 2 pierwsze miesiące. Obecnie od kilku miesięcy jest tragedia. Przerywa, potrzebne restarty routera. Na zgłoszenia odpowiadają, że u nich wszystko jest Ok. Wsadziłem w router kartę innego operatora i internet działał jak należy. Ponad rok jeszcze będę musiał i płacić za darmo, bo biorę internet z Vectry. Polecam tylko najgorszemu wrogowi.
    ZaletyBrak
    WadyPrędkość, ping, brak stabilności łącza
    MiejscowośćRadom
  • ~Marian / 2019-02-04 18:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Od trzech dni jakość internetu fatalna poniżej 500 kb na sekundę pobieranie. Płacę za internet ponad 80 pln. SYYYYFFFFFF.
    MiejscowośćBochnia
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.15, ilość opinii: 2323
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.56, ilość opinii: 1926
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1758
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.70, ilość opinii: 1632
UPC Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 1465
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1304
Flixbus
Ocena: 2.19, ilość opinii: 493
mBank
Ocena: 2.09, ilość opinii: 482
Link4
Ocena: 1.58, ilość opinii: 286
ITAKA
Ocena: 2.83, ilość opinii: 222
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 127
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 123