Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

T-Mobile Internet opinie

Ocena na podstawie 1020 opinii

2.07 / 5

  • Parametry
    1.97
  • Niezawodność
    1.91
  • Obsługa klienta
    2.20
  • Cena
    2.21
  • Cena/Jakość
    1.00
  • Oferta
    1.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Dariusz / 2019-04-17 20:38
    Ocena: 5.00 / 5
    WSZYSTKO OK. Cena za usługę niewygórowana. Dużo ulg. Nie ma co narzekać.
    MiejscowośćMysłowice
  • ~uzi / 2019-04-17 08:52
    Ocena: 4.75 / 5
    Dwa dni przed upływem okresu testowania:
    D: 50,18 Mb/s
    U: 30,18 Mb/s
    Ping: 55 ms
    Jest środa, godz 8:51, właśnie siadam do pracy. Pogoda pochmurna, pada deszcz.

    Drżę czytając pozostałe w większości negatywne opinie. Czy mnie też czeka tajemniczy spadek jakości usług za parę dni? Zobaczymy...
    MiejscowośćDobra
  • ~Maniek / 2019-04-12 13:41
    Ocena: 1.25 / 5
    Nie mogę napisać że działa wolno... Wogole nie działa. Od świat bożego narodzenia linia pochyła. Nadajniki LTE offline. 3g speed 0.2/0.2 Mbit
    ZaletyBrak
    WadyNie dziala
    MiejscowośćOlecko
  • ~uzi / 2019-04-10 09:18
    Ocena: 4.75 / 5
    NINIEJSZA OPINIA DOTYCZY OKRESU TESTOWANIA (14 DNI).
    W celu zapoznania się z opinią po okresie testowania - poszukaj jej proszę gdzieś w pobliżu.

    Miejsce korzystania - wieś w woj. małopolskim, do BTS 1.2 km, widoczność bardzo dobra (przeciwległe zbocze góry, router widzi się z BTS przez szybę w oknie), w okolicy gęstość zaludnienia niewielka (dlatego nikomu nie opłaca się rozciągać światłowodu).
    Router - Huawei B525-s, bez anten zewnętrznych.

    Kupno, uruchomienie i aktywacja usługi bez problemu (internet zaczął działać wkrótce po uruchomieniu routera).
    Zamówiłem pakiet 60 Mb/s. Podczas rozmowy z konsultantem otrzymałem informację, że u mnie max. to będzie 20 Mb/s, ale mimo to zostałem przy 60, pomyślałem, że w razie czego zmienię na niższy.

    Potrzebowałem internetu do pracy, czyli głównie korzystać z niego będę w godzinach 8-16. Po tych godzinach sporadycznie (Netflix, jakiś meczyk).

    Dzisiaj mija siódmy dzień od korzystania i mogę powiedzieć:
    - od samego początku ping poniżej 30 ms, w godzinach wieczornych dochodzi do ok. 50 ms, ale nigdy nie zanotowałem więcej,
    - prędkości pobierania z reguły w okolicach 45 Mb/s, często zdarzają się wyższe,
    - upload nigdy nie mniejszy niż 25 Mb/s
    (podczas pisania tej opinii wynik speedtestu wyszedł taki: 30 ms ping, D:44,33 Mb/s, U:28,77 Mb/s - jest środa, godz. 9:12).

    Działa stabilnie i nie zrywa połączeń. VPNy działają jak trzeba. Wczorajszy mecz ligi mistrzów udało się obejrzeć na platformie streamingującej w jakości 720p i klatkach 25/s

    Czytając pozostałe opinie jestem trochę zdziwiony, ale też pełen obaw, co się stanie za tydzień, jak minie okres testowania.



    Zalety- stabilny
    - wystarczający szybki jak dla mnie (do 50 Mb/s)
    Wadypóki co brak
    MiejscowośćDobra, woj. małopolskie, powiat limanowski
  • ~misiuleq / 2019-04-08 21:30
    Ocena: 2.00 / 5
    PRzez długi czas( około 5 lat) korzystaliśmy z internetu od T-mobile i mogę śmiało powiedzieć- nie polecam. Częste zwiechy i zwolnienia a także przerwania sygnału. Nie jest to wina urządzenia, ponieważ mamy kilka w domu i wszystkie miały problemy w tych samych momentach.
    ZaletyJak już osiąga i trzym aprędkosć to jest dobrze
    Wady-problemy techniczne
    -spowolnienia i przerwania
    -niezbyt tania oferta
    MiejscowośćKęty
  • ~Mariusz / 2019-04-07 21:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam w okresie 14 dniowym testowym internet działał w miarę dobrze do 20 Mb/s ale po tym okresie internet zwolnił do minimum i zaczeły się problemy. Dzwoniłem kilka razy w tej sprawie do T- mobile o przywrócenie prędkości jaką miałem wcześniej w okresie testowym i zgodnym w umowie ale bez skutku,teraz złożyłem reklamację jak to nie pomoże to zgłoszę sprawę do UKE. Na zakończenie w odpowiedzi na moje interwęncje konsultanci sieci T-mobile tłumaczą się wymówkami typu: sieć przeciążona,zakłócanie nadajników przez inne osoby trzecie lub awarie itd: Za co ja płacę.
    ZaletyBrak
    WadySpadek prędkości internetu do minimum
    MiejscowośćTurek
  • ~Marek / 2019-04-05 13:51
    Ocena: 3.50 / 5
    Ogólnie jak to z internetm LTE. Coś za coś... Na początku prędkość była super, później z czasem pewnie więcej osób zakupiło tę usługę i przez to odbiorniki nie wyrabiają = są spadki prędkości lagi itd. Niestety Tmobile oferuje jako jedyna sieć prawdziwy internet bez limitu danych, dlatego jestem na nich skazany... Na przykład w czasie gdy miałem spadki - te spadki prędkości zanotowano dostałem rabat całoroczny o 10zł mniej = za 25zł internet bo 20zł spłata routera czy jakoś tak.
    ZaletyPrawdziwe bez limitu danych LTE, obsługa klienta
    Wadyprędkość - często za mała
    MiejscowośćRadom
  • ~Ministrant / 2019-03-31 19:07
    Ocena: 2.50 / 5
    Internet po miesiącu zwolnił do 0 tragedia i porażka
    MiejscowośćPostoliska
  • ~Grzesio2016@gmail.com / 2019-03-29 22:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Klient otrzymal uszkodzony telefon, bez foli bez zabezpieczenia z przodu ani z tylu. Nie bylo ladowarki sam kabel USB, sluchawki byly nadciete. Sam telefon jest uszkodzony w rogu, na obudowie. Nigdy klient go nie uruchomil. Opaska i zegarek byl rowniez bez zabezpieczenia. Chce odstapic w terminem 14 dni, bez ponoszenia konsekwencji, badz wymienic sprzet na fabrycznie nowy. Klient wczesniej sie kontaktowal jednak zostal poinformowany przez konsultanta, zeby oddac sprzet do punktu. Jestem ciekaw czy mi uwzględnia możliwość rezygnacji w ciągu 14 dni
    WadyUszkodzony i używany zekomo fabrycznie nowy sprzet
    MiejscowośćPiła
  • ~Twojnick / 2019-03-26 19:50
    Ocena: 4.75 / 5
    Działa świetnie a czytając większość opinie mam wrażenie że są to ludzie którzy nie czytają że zrozumieniem to że wziął ktoś umowę DO 60mb nie znaczy że będzie miał cały czas 60mb jeśli masz dwadzieścia to po co płacić za 60? Słaby sygnał? Kup antenę albo idź gdzie indziej u mnie działa dobrze lepiej niż Orange po kablu gdzie Do 10 to znaczy 1mb i ani kilobita więcej
    ZaletySzybki tani bez limitu przynajmniej do 2 Tb podobno
    WadyPóki co brak
    MiejscowośćŻukowo
  • ~Maria / 2019-03-23 01:00
    Ocena: 1.25 / 5
    Zakupiłam internet domowy w T-mobile ponieważ dałam się nabrać reklamom. Niestety nie przeczytałam opinii użytkowników. W 20 dniu użytkowania chciałam go zwrócić po tym jak kilka razy musiałam resetować połączenie podczas połączenia z bankiem, bo wszystko wisiało.
    Niestety okazało się za późno. Spóźniłam się o kilka dni. Wcisnęli mi zatem nic nie warte urządzenie na dwa lata!
    Internet rwie się, zawiesza, jest tragicznie.
    Nie polecam i przestrzegam
    Zaletybrak
    Wadyjak wyżej
    MiejscowośćWrocław
  • ~;/ / 2019-03-22 21:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Szczerze mogę stwierdzić, że nikomu nie polecę internetu mobilnego LTE z T-mobile.
    Przed podpisaniem umowy na 36 miesięcy dano mi możliwość przetestowania internetu na 7 dni.
    Podczas tego testu wszystko było niezawodne, nie ważne o jakiej porze. Niski ping, stała prędkość internetu która mi w zupełności wystarczała (15-35 Mbps) itp.
    Po sprawdzeniu internetu przez parę miesięcy nie było zmian, wszystko działało pomyślnie, lecz po tych kilku miesiącach prędkość wciąż spadała. Najpierw od 8 do 15 Mbps potem nie wzrastała powyżej 10.
    Ostatnio z internetu da się korzystać jedynie od godziny 23 lub późniejszej. Oglądanie filmów czy granie w gry multiplayer staje się powoli niemożliwe, ale i zarazem coraz bardziej frustrujące. Ping wzrasta nawet do wartości około 400-750, a filmów nie da rady oglądać w jakiejkolwiek sensownej jakości. Nawet na proste otworzenie strony trzeba czekać ok. 10 sekund, co nie jest zadowalającym wynikiem.
    Dzwoniąc do obsługi klienta wciąż dostaje informacje, że internet jest przeciążony i spróbują zwiększyć siłę internetu, lecz bez skutków.
    Nie polecam nikomu kto potrzebuje internetu w dobrej jakości, lepiej trzymać się od tego czegoś z daleka.
    ZaletyMiesiąc korzystania z dość niezłej jakości internetu.
    Wady-Znaczny spadek jakości proporcjonalny do okresu używania.
    -Okłamanie klienta co do jakości internetu.
    -Po kilku miesiącach internet staje się być nie nadający się do niczego.
    MiejscowośćOstrów Mazowiecka
  • ~Walu / 2019-03-22 11:31
    Ocena: 1.00 / 5
    wiec przez 1sze 3 miesiace i upload i download oscylowaly w granicy 15-20 Mb/s i ping 20-30, wiec czlek byl zadowolony. lecz po uplywie tego czasu z dnia na dzien predkosc pobierania spadla drastycznie do 3-5 Mb/s, a ping do ponad 100 i to o kazdej porze dnia i nocy, a konsultanci telefoniczni ida w zaparte, ze to wina nadmiernego obciazenia sieci. Skoro mam prawo do zmiany limitu transferu raz w miesiacu, to podwyzszylem go do 60 Mb/s i... nic sie nie zmienilo. po kilku dniach dzwonie z reklamacja i dowiaduje sie, ze taki transfer nie jest dostepny w moim polozeniu - to z jakiej racji wczesniej konsultant powiedzial co innego i chetnie doliczyl mi do rachunku dodatkowe 20zl nie dajac mi nic w zamian ? a zrezygnowac moglem dopiero w nastepnym cyklu rozliczeniowym. zwykle zlodziejstwo i nabijanie w butelke. Na szczescie zostal juz powolany Urzad Komunikacji Elektronicznej na ktorego stronie mozna robic certyfikowane pomiary predkosci internetu, ktore pomoga w skladaniu reklamacji na tak bezczelne okradanie klientow
    Zalety1sze 3 miesiace uzytkowania
    Wadypowolny downloading, powolny uploading, wysoki ping, konsultanci twierdzacy, ze nie widza w tym problemu. trzymajcie sie z dala od uslug tego dostawcy
    MiejscowośćPoznań
  • ~Esq / 2019-03-21 23:09
    Ocena: 2.00 / 5
    Internet średnio od 1 w nocy do około 15 działa bez problemu i nienagannie. Internet w umowie mam 60 MB/s. W rzeczywistości jest około 20MB/s przy dobrych wiatrach, a tak na codzień to max 5MB/s pod warunkiem, że nie ma nocy. W dzień jest tragedia, średnia prędkość internetu za dnia to około 1-2MB/s. Po zgłoszeniu problemu do salonu powiedzieli mi że to wina terenu i zasięg nie dociera (mieszkam obok Gorzowa Wlkp). W grach nie ważne co się dzieje jest to tragedia, podczas grania on-line mogę zapomnieć o słuchaniu muzyki przez internet bo minimalny ping to 150-200.
    WadyNiestabilne łącze
    Wysoki ping
    Niski download i upload
    MiejscowośćStrzelce Krajeńskie
  • ~AGA / 2019-03-21 16:05
    Ocena: 1.75 / 5
    do godziny 15 jakoś działa, od 15 wcale ...szkoda zawracać sobie głowę....
    Zaletycena
    Wadykicha
    MiejscowośćKraków
  • ~Bolbo / 2019-03-21 08:04
    Ocena: 3.25 / 5
    Taki sobie Miało być 6 Mb a jest czasami 3-3,5 Mb! Wyjątkowo idzie pełną mocą a nawet większą ale tylko nocą i nigdy w wekendy. CENTRUM KATOWIC
    Zaletybez limitu i kabli w domu!!!
    WadyPrędkość taka sobie i od mini mini do max i więcej.
    MiejscowośćKatowice
  • ~Janusz / 2019-03-20 19:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Tragedia, wszystkim tym którzy chcieliby mieć internet mobilny LTE które nie będzie co chwilę spadał do prędkość 1Mbps to polecam trzymać się z dala od T-mobile. Ciągłe reklamacje, dzwonienie, prowadzenie korespondencji na nic oprócz tego, że zmniejszyli wielkość abonamentu ale co mi po tym skoro praktycznie nie mam internetu za który tak czy siak ciągle płacę.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    !!!SERDECZNIE ODRADZAM T-MOBILE!!!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Zaletybrak
    Wadykoszty
    strasznie wolny internet
    ciągłe reklamacje
    MiejscowośćOpole
  • ~swe / 2019-03-20 18:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam nadzieję, że ten debil który wymyślił internet domowy na BTS będzie smażyć się w piekle
    Zaletybrak
    Wadyciężko wyliczyć wszystkie
    MiejscowośćŁuków
  • ~Krzysztof / 2019-03-19 00:19
    Ocena: 2.25 / 5
    dno... prędkość tragiczna, pingi potężne...
    Ciągłe reklamacje i ciągłe obiecywanie ze będzie lepiej....
    Zaletybrak
    Wadypredkosc, ping
    MiejscowośćSolec Kujawski
  • ~Janusz / 2019-03-17 12:27
    Ocena: 2.25 / 5
    Tragedia miało być do 60 mb a czasem potrafi spaśc do 0,5 mb
    Zaletybrak
    MiejscowośćRopica polska
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.15, ilość opinii: 2323
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.56, ilość opinii: 1926
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1758
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.70, ilość opinii: 1632
UPC Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 1465
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1304
Flixbus
Ocena: 2.19, ilość opinii: 493
mBank
Ocena: 2.09, ilość opinii: 482
Link4
Ocena: 1.58, ilość opinii: 286
ITAKA
Ocena: 2.83, ilość opinii: 221
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 127
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 123