Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

T-Mobile Internet opinie

Ocena na podstawie 1020 opinii

2.07 / 5

  • Parametry
    1.97
  • Niezawodność
    1.91
  • Obsługa klienta
    2.20
  • Cena
    2.21
  • Cena/Jakość
    1.00
  • Oferta
    1.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Filipas / 2019-05-22 21:34
    Ocena: 2.00 / 5
    Mam ten internet parę miesięcy. Bywały gorsze dni ale na ogół było dobrze. To co się dzieje przez ostatni miesiąc to jest jedna wielka kpina. W godzinach od 16 do 23 nie da sie zrobić kompletnie nic. Nie mówię nawet o graniu. NIE POLECAM !!!!
    ZaletyNaprawde dobra prędkość w godzinach, w których większość osób nie korzysta z internetu
    Wadywysoki ping nie da się nic zrobić
    MiejscowośćŚrem
  • ~Luke / 2019-05-21 22:32
    Ocena: 1.50 / 5
    Zaledwie 2 dni po zakończeniu okresu testowego prędkość spadła do 1 mega ze średnio 35-55. To jest jawne oszukiwanie ludzi. Można dać się nabrać, nie przeczytać umowy ale mieć te 10-15 przy umówię na 60 a nie 1 słownie: jeden megabit. Nie dajcie się nabrać na reklamy i opinie sprzedawców. Jeżeli nie macie dostępu do internetu na kablu lepiej korzystać z komórki jako routera i zaoszczędzić 1200zl na umówię na ten denny internet domowy.
    ZaletyBrak
    WadySame wady
    MiejscowośćStary Toruń
  • ~Mariusz / 2019-05-21 20:45
    Ocena: 2.00 / 5
    Po tym kiedy poinformowałem, że nie podpiszę aneksu prędkość spadła i kilka razy dziennie internet jest wyłączany. Żenada!!!
    Zaletyod kwietnia 2019-brak
    Wadyawarie, prędkość, jakość.
    MiejscowośćWałbrzych
  • ~Piotr / 2019-05-21 20:18
    Ocena: 1.75 / 5
    Ja w T-Mobile przez pół roku poleceniem zapłaty płaciłem za nieistniejący już numer - jedną z umów wygasła ale faktury wciąż były przysyłane mimo zatwierdzonej zawczasu rezygnacji. To było jeszcze gdy faktur w T-Mobile opłacałem cztery. Teraz jedną z dwóch ostatnich umów dobiega końca z tym miesiącem i dowiaduje się, że trzykrotnie wcześniej przyjęte i potwierdzone zgłoszenie rezygnacji na ten numer... Nie miało miejsca, więc znów wystawialiby mi faktury za umowę z którą dobiegła końca i z której zrezygnował. W sierpniu 2017 roku jeden z numerów internetowych zaczął zachowywać się dokładnie jak opisujesz to wyżej. No nie dało się z tego numeru normalnie korzystać za dnia, jedynie nocą. Przez 1,5 roku mamiono mnie globalna awarią, wiadomościami z działu technicznego, że problem został rozwiązany a nie zmieniało się nic. Ostatecznie uznano reklamacje na ten numer i "ze względu na fatalną jakość świadczonych usług" przyznano mi rabat... W wysokości... UWAGA... 5zl - PIĘCIU POLSKICH NOWYCH ZŁOTYCH. Pięć złotych, przez trzy miesiące. Łącznie zafundowano mi paczkę fajek za to, że przez 1,5 roku musiałem płacić za usługę z której nie byłem w stanie korzystać. Tutaj nie pomagały zmiany lokalizacji ani sprzętu. Jeden z konsultantów któregoś dnia przez telefon przyznal mi, że btsy są przeciążone od dłuższego czasu w moich okolicach, oni sobie zdają z tego sprawę, ale nie planują póki co nic z tym robić. Umowa na ten numer kończy mi się w połowie przyszłego miesiąca, a internet zaczął na powrót działać miesiąc temu. Z 2 letniej umowy, z usługi dało się (optymistycznie wliczając najbliższy miesiąc) przez 5 miesięcy. Pomine już szczegóły innych "historii" z siecią : zatajanie detali przy podpisywaniu umów przez konsultantów, obiecywanie prezentów których nigdy nie dostałem (tzw starbox kilka lat wstecz) czy nierealizowanie telefonicznie przyjętych dyspozycji co może narażać na dodatkowe koszta NIGDY WIECEJ T-MOBILE
    ZaletyMoje umowy dobiegają końca
    WadyBrak mi słów
    MiejscowośćŁomża
  • ~marwyk / 2019-05-21 07:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam. Obsługa to dno. Zrobienie cesji to coś niemożliwego do wykonania
    MiejscowośćKraków
  • ~Sławek / 2019-05-20 09:28
    Ocena: 2.00 / 5
    dokupiony do cyklicznej usługi Internet 1,5 GB wyłączył się o 00:00
    cykliczny pakiet wyłączył się również o 00:00
    od 03:00 do 07:38 monitorowałem ustawicznie włączenie opłaconej z góry usługi cyklicznej
    i nie zostały pobrane środki z konta
    07:38 łączę się z KONSULTANTKĄ z żony telefonu, bo w moim nie ma włączonego pakietu
    podniesionym głosem dostaję info, że mam włączony /nagle/ pakiet, pomimo iż na moim ekranie
    miboa pokazuje coś przeciwnego: niepobrane środki, niewłączony pakiet
    KONSULTANTKA NADAL PODNOSI GŁOS NIEUPRZEJMIE INFORMUJĄC< ŻE ESEMESY PRZYCHODZĄ PO ÓSMEJ
    składam reklamację na 7 h 38 min bez dostępu do INTERNETU, nadal krzyczy na mnie KONSULTANTKA
    składam z uporem maniaka drugą reklamację na KONSULTANTKĘ, która wg mnie nie nadaje się do tej pracy, KONSUTLANTKA kończy rozmowę śmiejąc się ze mnie


    KONSULTANTKA ŚMIAŁA SIĘ ZE MNIE O KRZYCZAŁA NA MNIE
    /nie potwierdziła przyjęcia 2-ch reklamacji/

    pss/./; oczywiście bywają też niesamowici konsultanci, przeważnie faceci, którzy załatwiają niedociągnięcia swoich koleżanek i np.: wyłączają blokady , które weszły z tzw automatu

    ale o tym innym razem
    i o tym jak w formularzu logowania do miboa znalazło się oczko podglądu wpisywania jednorazowego hasła do logowania

    do kontaktu:

    Sławek savikolero@o2.pl


    Zaletydarmowy dostęp do yt i pilot
    Wadycena dokupienia 1GB danych do pakietu 5x drożej niż w VM
    MiejscowośćGrodków
  • ~Michał / 2019-05-19 17:03
    Ocena: 1.25 / 5
    Jeśli zastanawiasz się nad internetem od T-mobile lub innej sieci komórkowej to lepiej przestań. Prędkość zawsze była kilkanaście lub kilkadziesiąt razy mniejsza niż mówili w salonie. Korzystałem już ze wszystkich, w tym obecnie t-mobile i są tragiczne. Wszystkie na początku działały dobrze, lecz po okresie próbnym, gdy nie można się już wycofać wszystkie chodziły strasznie wolno i aż chciało się rzucić modemem o ścianę. Nie polecam, oszczędźcie pieniądze i nie bierzcie.
    Zaletybrak
    Wadyzdecydowanie prędkość i dodatkowe problemy przy gorszej pogodzie
    MiejscowośćŁódź
  • ~Monika / 2019-05-18 00:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Tak jak inni piszą od świat wielkanocnych tragiczny internt- mobilny. Umowę mam od grudnia 2017. Internet nielimitowany, po przekroczeniu 20 GB miał internet co najwyżej zwolnić. Od grudnia 2017 do kwietnia 2019 wykorzystywałam miesięcznie ponad 30 GB i nigdy nie zwalniało. A korzystałam na telefonie + na 2 laptopach. Teraz mam zuzyte 22 GB i już żadnej strony nie otworzę bo niby mam przekroczony limit danych. Dziwne że 2 lata było ok a teraz tragedia. Ja ( i podejrzewam że nie tylko ja) potrzebuje internet do pracy a t mobile od kwietnia 2019 spadł z jakością nawet poniżej zera. Zostaje rzecznik praw konsumenta itd. najgorsza sieć. Place 80 zł miesięcznie i jestem bez internetu...? Przecież to niby nielimitowany i zawsze tak było. T mobile co się z wami stało??????
    ZaletyBrak
    WadyNie działa Internet!!!! nielimitowany- na pismie tylko
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Gloudy / 2019-05-17 14:41
    Ocena: 1.75 / 5
    Jedno wielkie dno nie wiem jaki "geniusz" wpadł na pomysł stworzenia czegoś takiego ale powinien stanąć przed sądem za oszustwo dokonane na takiej ilości ludzi. Jak ktoś sobie mieszka w centrum Warszawy i ma nadajnik pod nosem to może i będzie szczęśliwy, ale jeśli nie mieszka w mieście wojewódzkim to jedyne co otrzyma to pieniądze wyrzucone w błoto i zszargane nerwy. Ta pazerna firma powinna otrzymać wyrok od UE na ładne odszkodowanie dla ludzi, których oszukali tym swoim "świetnym internetem", za którego reklamę tak usilnie płacą żeby ten syf się sprzedawał.
    ZaletyRouter nie wyłączy się od razu jak zabraknie prądu
    WadyStabilność, prędkość, urządzenie nie radzi sobie z dzieleniem łącza
    MiejscowośćŁuków
  • ~Marzena / 2019-05-16 06:42
    Ocena: 1.25 / 5
    Dramat! Dramat! Dramat! Dramat!
    Z każdym miesiącem gorzej. Mam internet nielimitowany i w nocy np. o 2 lub 4 działa ok., ale o 16 czy 20 nie otworzę (!) nawet poczty. Ostatnio w środku dnia filmik informacyjny trwający 1,47 minuty oglądałam 12 minut!.
    Zgłaszałam to już kilkukrotnie do T-Mobile i otrzymuję tę samą odpowiedz, że wszystko działa prawidłowo.
    Zastanawiam się nad zwróceniem się do UOKiKu - może ktoś chce się przyłączyć?

    Marzena
    ZaletyBrak
    WadyPo okresie promocji niezwykle wolny, arogancka obsługa ze strony firmy na zasadzie "to twój problem".
    MiejscowośćŻyrardów
  • ~Rozczarowany / 2019-05-03 12:15
    Ocena: 2.50 / 5
    Intenet do 100 Mbps bez ograniczeń danych – cena 75 zł.
    Robię częste testy Speedtestem. Nigdy przez cztery lata nie uzyskalem więcej niż 35 mbps,
    pin 30-40, nie korzystam z gier, ale podaję wynik bo inni mogą sami wysnuć sobie wnioski.
    Przeważnie 18–25 mbps.
    Wielokrotnie zdarzało się poniżej 5 mbps i mniej...
    Generalnie uważam tą ofertę za oszustwo ze względu na prędkość przesyłu danych.
    Infolinia odpowiada sprawnie, ale na problemy zgłaszane przeze mnie dostaję informację,
    że wszystko działa poprawnie...
    ZaletyNo nie wiem...
    WadySpadki prędkości uniemożliwiające oglądanie filmów ze względu na duże obciążenia. Firma sprzedaje drogie usługi nie posiadając odpowiedniej infrastruktury technicznej zapewniającej stałą przyzwoitą prędkość przesyłu danych.
    MiejscowośćMichałowice (1,5 km 0d W-wy)
  • ~Rooob / 2019-05-02 20:47
    Ocena: 2.00 / 5
    Zwykle jest ok. Ale jak sąsiedzi wrócą z pracy, to szybkość spada do 1 Mb/s. Na dzisiejsze standardy nie do przyjęcia.
    ZaletyDość niska cena.
    Czasem szybki.
    PRZENOŚNY! :)
    WadyNieoczekiwane wahania szybkości.
    Niski (czasem) PING uniemożliwiający np. granie online.
    MiejscowośćBielsko-Biała
  • ~uzi / 2019-05-01 18:55
    Ocena: 4.75 / 5
    Cześć
    To moja czwarta opinia tutaj. Minął kolejny tydzień (chyba 4 albo 5) od aktywacji. Usługa działa dobrze, nie widać pogorszenia się parametrów.
    Jest czwartek, 01.05.2019, godz. 18:36.
    D: 48,49 Mb/s
    U: 27,93 Mb/s
    Ping 40 ms
    Pogoda jest bardzo dobra, słonecznie, sporadyczne chmury.
    Ktoś pyta kim jestem, że mam takie parametry - może pracownikiem T-Mobile? Odpowiadam: nie jestem związany z żadną firmą sprzedającą tego rodzaju usługi. Mieszkam blisko "przekaźnika" "Dobra - Nad Kiwajami", Małopolskie
    maszt Emitel - ZRiT a router widzi go bezpośrednio.
    Na nim wisi BTS T-Mobile (26002) ID: 51786 (N!)
    LTE
    Pasmo LAC eNBID CLID E-CID Uwagi
    800 52691 226165 16 57898256 NetWorkS!
    800 52691 226165 17 57898257 NetWorkS!
    800 52691 226165 18 57898258 NetWorkS!

    Powyższe można sprawdzić na stronie "BTSearch".
    Jak ktoś chce, tutaj są linki do screenów ze speedtestu:
    wynik speedtestu: http://i67.tinypic.com/29ojytu.jpg
    rozpoznanie ip: http://i65.tinypic.com/ao98cz.jpg

    Nie dziwię się, że ktoś może mieć problem z tym internetem. Może tak być, gdy mieszkasz w miejscu:
    - gdzie nie ma zasięgu LTE (góry, zbocza od "drugiej strony przekaźnika", jakieś kotlinki, dzikie fajne miejsca)
    - w zasięgu LTE, ale specyfika zabudowy ogranicza zasięg - mieszkałem kiedyś na parterze bloku w Krakowie, w "nowoczesnej zabudowie", czyli na maksa zabudowanym osiedlu, gdzie wszystko jest wyliczone na maksymalny zarobek delopera, LTE Playa działało tak jak opisujecie Wasze sytuacje, pojechałem na wieś i było lepiej,
    - bardzo duże obciążenie "przekaźnika", ale na tym się nie znam i mogę się mylić.


    Nie chcę reklamować tej usługi - po prostu mówię jak jest. Bałem się, że po okresie testowania wszystko siądzie, ale póki co (odpukać) działa dobrze.

    Czekam, aż Orange zbuduje tu światłowód z POPC i wtedy już będzie Ameryka :)
    Zaletydziała stabilnie, trzyma parametry
    MiejscowośćDobra
  • ~Piotr / 2019-04-27 13:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Jedno wielkie oszustwo ludzie nie dajcie sie nabierac.W ofercie 20Mbs a prawda jest taka ze nie mogę nawet włączyć speedtestu a jak juz włączy to wartosi ponizej 0,012Mbs żenada.
    ZaletyBrak
    MiejscowośćMorąg
  • ~Wojciech / 2019-04-27 11:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Sobota 11.00. Ping 102, pobieranie 0,13 Mb/s, wysyłanie 3,36 Mb/s. Nie mogę, oglądać, grać, bank mi się nie otwiera. Nie wiem kto to jest, że wypisuje, że ma pobieranie po 20 lub 30 Mb/s - to chyba pracownicy t- Mobile, którym się za to płaci. Ludzie nie kupujcie, poczytajcie opinii, jak to działa.
    Zaletybrak
    Wadynie działa
    MiejscowośćPłońsk
  • ~Ewa / 2019-04-27 10:10
    Ocena: 1.50 / 5
    Jestem z tą firmą od 18 lat! To co aktualnie dzieje się z internetem to koszmar! Od Świąt Wielkanocnych praktycznie nie można korzystać! Szok!
  • ~Wojtek / 2019-04-27 09:12
    Ocena: 1.75 / 5
    Pierwsze tygodnie OK. Obecnie częściej nie mam internetu niż mam.
    ZaletyCena/Brak limitów
    WadyPrzerwy w działaniu/ Brak internetu/Brak pomocu od operatora
    MiejscowośćRzeszów
  • ~uzi / 2019-04-24 08:52
    Ocena: 4.75 / 5
    To moja trzecia opinia tutaj w niedługim okresie czasu. Można przeczytać jak było tuż po aktywacji, w ostatnim dniu testowania i teraz, tydzień po upływie okresu testowania. Parametry ze speedtestu:
    D: 37,49 Mb/s
    U: 24,37 Mb/s
    Ping: 26 ms
    Jest środa, godz 8:21. Pogoda pochmurna z przejaśnieniami, brak opadów.

    Wszystko działa, łączy się, nie zrywa. Parametry są w porządku zarówno rano, jak i wieczorem czy w weekendy. Netflixy, VODy i inne tego typu streamingi chodzą bez problemu.

    W miejscach, gdzie nie ma dostępu do światłowodu, gdzie jest stabilny i mocny sygnał z nadajników BTS sprawdzi się dobrze.
    Zaletydziała stabilnie, nawet w bardzo brzydką pogodę,
    MiejscowośćDobra
  • ~alina / 2019-04-22 15:04
    Ocena: 1.75 / 5
    Witam. Nie wiem od czego zaczac jestem zalamana. Syn mi polecil t-mobile i zaczal sie moj koszmar. Usuge zamowilam przez telefon bardzo szybko dostalam telefon i umowe i myslalam ze bedzie super okazalo sie odwrotnie. Dostalam nie ta usluge co chcialam dzwonica na infolinie przez okolo 2-ch tygodni zapewniano mnie ze mam to co chcialam .Pozniej przy ladowaniu telefonu okazalo sie ze pieniazki zostaly zabrane z mojego konta na ich tkonto bo ja chcialam taka usluge gdzie sama sobie laduje i sama decyduje gdzie je zuzyje. To bylo w listopadzie zeszlego roku a dzis jest juz koniec kwietnia i jeszcze nie zakonczona soprawa.Oczywiscie reklamacje mi uznano i na tym sie skonczylo. odeslalam telefon oczywiscie korzystalam troche z niego bo nieswiadomie. Nie wiedzialam ze usluga jest inna. Mialo byc na trzy lata umowa a wiecie co mi zrobiono na dwa lata i pierszy rok po 50 ladowanie a drugi po 100zl. Koszmar do tej pory stracilam kupe kasy na dzwonienie na infolinie i uwierzcie mi caly czas zapewniaja mnie konsultanci ze juz przeszlam ta to swoje i ze dzis w nocy bedzie wlaczony telefon.tak bylo przez dwa tygodnie i nie wlaczyli mi a ja tak codziennie ich prosilam. No wlaczono go w koncu pod koniec marca ale to nie koniec. Niespodzianka na Swieta wlasnie mi znowu wylaczyli telefon i znow dzwonie i pytam odpowiedz dzis w nocy wlacza i co nie wlaczyli i swieta bez telefonu. szkoda slow bo zabraklo by mi dnia na opisanie tego wszystkiego co ze mna robia t-mobail. A zeby nie bylo tak latwo to jeszcze oznajmili mnie ze wysylaja faktore za niby uszkodzeenie telefonu. Ja korzystalam moze miesiac nieswiadomie nic nie popsulam i prosze plac prawie 400 zl. W taki sposob mozna kogos doprowadzic do choroby. Kochani internauci poradzcie mi co mam daalej zrobic gdzie pisac bo ja juz nie wiem jak skonczyc z ta firma.osi.ali@wp.pl
    Zaletybrak
    Wadyniekompetentnosc infolinii
    MiejscowośćLegionowo
  • ~gregixx / 2019-04-19 16:15
    Ocena: 4.50 / 5
    Płynny, symteryczny nie zrywa jak kasystrata od orange do 10mega haha
    ZaletySzybkosć, Symetryczność, maksymalna prędkość- 20mb i jest w dwie strony!
    nawet w wieczór
    Wady5 złoty mniej za 60mb/s i kupuję wyższą opcję
    MiejscowośćKrzeszowice
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.15, ilość opinii: 2323
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.56, ilość opinii: 1926
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1758
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.70, ilość opinii: 1632
UPC Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 1465
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1304
Flixbus
Ocena: 2.19, ilość opinii: 493
mBank
Ocena: 2.09, ilość opinii: 482
Link4
Ocena: 1.58, ilość opinii: 286
ITAKA
Ocena: 2.83, ilość opinii: 222
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 127
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 123