Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

T-Mobile Internet opinie

Ocena na podstawie 1020 opinii

2.07 / 5

  • Parametry
    1.97
  • Niezawodność
    1.91
  • Obsługa klienta
    2.20
  • Cena
    2.21
  • Cena/Jakość
    1.00
  • Oferta
    1.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
strona 1 z 51
  • ~Kris / 2019-07-17 21:20
    Ocena: 1.50 / 5
    Od trzech dni Tmobile nie może sobie poradzić na stabilne LTE w telefonie internet muli potem wskakuje na 3G po czym znów na LTE i po paru chwilach zamula.Zgłoszona już kilka razy ,to oczywiście sms że to wina karty sim a nie wina sieci, tak karta sama przełącza sobie na 3G i wtedy internet działa a raz na Lte i już zawiesza.Nigdy więcej Tmobile.Plus ma najlepszy net w komórce jednak.
    MiejscowośćLEGNICA
  • ~Marcin / 2019-07-14 12:15
    Ocena: 2.00 / 5
    Od kilku dni download na poziomie 0.5-2Mb. Upload 0 !!!
    Problem zgłoszony, otrzymałem standardowego SMS, że wszystko jest OK.
    Mam 3 różne urządzenia, 3 różne karty SIM i na każdym to samo.
    Lokalizacja - Katowice
    ZaletyByło ok przez ostatnie 2 lata
    WadyPrzez ostatni tydzień internet praktycznie nie działa.
    CO gorsza, w TMobile twierdzą, że wszystko jest OK.
    MiejscowośćKatowice
  • ~Adam / 2019-07-13 15:10
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet domowy do 20 Mb/s przez około 6-7 miesięcy działał całkiem poprawnie - prędkość około 10-14 Mb/s przy pakiecie do 20 Mb/s. Obecnie minął ponad rok odkąd go posiadam i jest dramat. Internet działa tragicznie, w dzień jest to 2-5 Mb/s, czasem jeszcze mniej, że nawet strony internetowej nie da się otworzyć. Wielokrotne próby zgłaszania problemu kończą się przyjęciem sprawy do działu techicznego i za 2 dni przychodzi SMS, że "nie widzą żadnego problemu po ich stronie". Oto wynik ze speedtestu w chwili pisania tej opinii - http://www.speedtest.pl/wynik/214530171/null

    Internet dobrze działa jedynie w nocy, gdzie wyciągam deklarowane po 17-20 Mb/s. W dzień sieć jest przeciążona i to testowane w różnych miastach, gdzie tylko jest trochę większe zagęszczenie mieszkańców - internetu nie da się uzywać.

    Zdecydowanie odradzam!
    Zalety* brak limitu danych to jedyna zaleta, ale co z tego, skoro z internetu nie da się korzystac?
    Wady* wolne działanie
    * fatalna obsługa klienta

    MiejscowośćReda
  • ~Tymek / 2019-07-07 21:38
    Ocena: 2.50 / 5
    Przez pierwszy rok było bardzo ok, transfer 30-40Mb, ale od paru miesięcy jest dramat, góra to 1 Mb/s.
    Dobrze, że umowa się kończy, ale alternatywy za specjalnie nie wiedzę. Chyba powrót do Neostrady do 20 mb...
    Szkoda, początki były obiecujące
    Zalety-dobrze działał w 2018
    Wadyżenujące obecnie parametry łącza
    MiejscowośćOlsztyn
  • ~Aron / 2019-07-06 20:02
    Ocena: 4.75 / 5
    Krótko i bez zbędnych komentarzy:
    https://www.speedtest.net/result/8395882330.png
    I to w godzinach największego obłożenia sieci (sobota wieczorem) - niczego mi więcej do szczęścia nie trzeba, a wierzyć w opinie ludzi, którzy piszą, że pozytywy są pisane przez pracowników T-Mobile, to jak zaufać niewidomemu podczas biegu po polu minowym - cóż, jeśli ktoś nie potrafi zrozumieć na jakiej zasadzie działa LTE, to i najlepsza antena mu nie pomoże. A jeśli ktokolwiek nie ma o tym pojęcia, a chciałby mieć jak najlepszy sygnał i prędkości to odsyłam do bez-kabli, albo elektrody - tam są specjaliści, którzy chętnie w tym pomogą.
    ZaletyPrędkości, cena.
    WadyPóki co nie znalazłem.
  • ~Wojtas / 2019-07-03 19:34
    Ocena: 1.75 / 5
    Opinię wydaję na podstawie 10 miesięcznego korzystania z usługi "internet domowy" tmobile. Początkowo tj. ok. 14 dni wszystko działało bez zarzutów. Później było coraz gorzej prędkość internetu spadała , łącze było mniej stabilne, wysoki ping. Teraz cudem jest otrzymanie wyników pobierania na poziomie 15 mb/s , od godziny 18 są to często 2-4 mbit , a po godzinie 20 często się zdarza 0.1 - 0.5 mbita. Internet który stwarza realne problemy z korzystaniem ze stron www nie pisząc o oglądaniu filmów online czy pobieraniu czegokolwiek. Ocena po 10 mcach to 2 w 6 stopniowej skali. Z pewnością bym już go nie wziął.
    Wadyszybkość pobierania, stabilność łącza, wysokie pingi
    MiejscowośćBrzeg
  • ~Wojciech / 2019-07-03 08:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Uwaga. Bez mojej wiedzy T-mobile włączyło mi dodatkowe usługi premium - płatne, na abonamencie. Podniosło to abonament o 100%. Jak to jest możliwe, ja tego nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje i do czego to służy? Włączajcie blokadę usług dodatkowo płatnych.
    Mam antenę zewnętrzną, godz. 7.30. PING ponad 100, pobieranie 0,8 -1,9 Mb/s, wysyłanie 3-5 Mb/s.
    Nie kupujcie tego internetu, nie wierzcie w te wspaniałe opinie bo pewnie są pisane przez pracowników T-mobile.
    Zaletybrak
    Wadywszystkoi co możliwe
    MiejscowośćPłońsk
  • ~Dariusz / 2019-07-02 11:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno nie firma w ofercie przedstawiajacej zakup internetu na firme nikt nie wspomnial ze po 13 racie za internet opłata dochodzi dodatkowa niby za router banda oszustów z 30 zł zrobiło sie 72 miesiecznie nikomu juz tej firmy nie polece
    ZaletyBrak przy koncu miesiaca są problemy i scina sie a miało byc bez limitu
    WadyOszusci
    MiejscowośćKalwaria Zebrzydowska
  • ~kuba / 2019-06-18 14:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalny internet. Nie polecam !!! Prędkości potrafia spasć do 0.1 mb/s. a t mobile twierdzi ze to nie ich wina. Mam full zasięg. Internet dno.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Karol / 2019-06-16 21:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Jedno wielkie dno nie wiem jaki "geniusz" wpadł na pomysł stworzenia czegoś takiego ale powinien stanąć przed sądem za oszustwo dokonane na takiej ilości ludzi. Jak ktoś sobie mieszka w centrum Warszawy i ma nadajnik pod nosem to może i będzie szczęśliwy, ale jeśli nie mieszka w mieście wojewódzkim to jedyne co otrzyma to pieniądze wyrzucone w błoto i zszargane nerwy. Ta pazerna firma powinna otrzymać wyrok od UE na ładne odszkodowanie dla ludzi, których oszukali tym swoim "świetnym internetem", za którego reklamę tak usilnie płacą żeby ten syf się sprzedawał.
    MiejscowośćLegionowo
  • ~Filip_PL / 2019-06-16 00:03
    Ocena: 4.75 / 5
    Prędkość internetu zgodna z umową!
    Przy prędkośći do 60mb/s na speedtest.net wychodzi ping 15-22 ms, 74-83 mb/s pobierania
    Polecam
    ZaletyNiezawodność usług
    Bardzo szybka konfiguracja routera
    5GHz w routerze
    Nielimitowany internet
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Remike / 2019-06-14 13:12
    Ocena: 4.25 / 5
    Nie rozumiem narzekań ludzi na ten internet. To nie jest takie proste jak w sloganach reklamowych "podłączysz i korzystasz", niestety, ale tutaj potrzeba nieco wiedzy na temat działania pasm LTE, BTS, oraz wskazań RSRP, RSRQ, RSSI i SINR, a także mnóstwo cierpliwości na testowanie różnych agregacji. Ja po niemal 2 tygodniach szarpania się z podłączeniem zestawu w taki sposób który umożliwiałby mi komfortowe korzystanie z internetu, wreszcie mam prędkości w jakie celowałem. Wymagana była do tego antena zewnętrzna na pasma 1800-2600 MHz, ale aktualnie jestem już usatysfakcjonowany prędkością połączenia. Czasami zdarzają się drobne spadki, ale to tylko LTE - można wybaczyć.
    Wynik speedtest:
    https://testmy.net/njWqJE~72.1M87nxHis.png
    Od niemal 2 lat nie mam żadnych problemów z połączeniem, ani lejków, a jestem nałogowym graczem, więc zużycie mojego internetu w niektórych miesiącach sięga nawet 2 TB/30 dni. Wiem, że skoro mi działa, to nie musi od razu działać każdemu, ale po komentarzach tutaj wnioskuję, że niektórzy maja takie właśnie okrojone myślenie. Póki co jestem zadowolony z działania i oby tak dalej.
    ZaletySzybkość, cena, obsługa klienta
    WadyCzasami zdarzają się spadki prędkości, ale to wina bardziej obciążonego BTS niż operatora.
    MiejscowośćNysa
  • ~Marcin / 2019-06-13 19:52
    Ocena: 1.25 / 5
    Kiedy zawierałem umowę wszystko działało świetnie,
    Obecnie parametry łącza internetowego są 10krotnie niższe.
    Mam najwyższy plan - do 60Mb/s a realny transfer to 6 Mb/s pobierania.
    Wysyłanie obecnie ma takie straty pakietów, że speedtest nie podaje wyniku.
    Połączenie jest zrywane co 10 minut całkowicie.

    Obsługa jest miła jednak zupełnie nie jest pomocna.
    Zlecenie techniczne, które otworzyłem rok temu nadal nie zostało zamknięte.
    Odpowiedź - "mamy problemy z nadajnikiem" jest najczęstszą informacją, która jednocześnie nic nie znaczy. Nie jest to problem odległości bo nadajnik jest na mojej ulicy.
    Wygląda to na sprzedaż przekraczjącą przepustowość nadajników.

    Zaproponowali mi upust na 3 miesiące za wadliwe połączenie,
    w wysokości 30 procent, jednak takie łącze nie jest warte nawet 10zł.
    ZaletyKulturalne osoby w obsłudze Klienta
    WadyWysokie opóźnienie, niestabilność łącza, częste utraty połączenia, niskie transfery, mało pomocny dział techniczny
    MiejscowośćWrocław
  • ~K.K. / 2019-06-10 18:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Serdecznie nie polecam. Mam wieczne problemy z internetem. Zero pomocy, wielokrotnie dzwoniłem i nie rozwiązano problemów
    MiejscowośćKoszalin
  • ~Złodzieje / 2019-06-07 21:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodziejska firma.
    Złodziejska firma.
    Złodziejska firma.
    Złodziejska firma.
    Złodziejska firma.
    ZaletyKoncząca się umowa.
    WadySzkoda słów by opisać tą firmę i jej usługi.
    MiejscowośćKraków
  • ~Zbigniew / 2019-06-05 20:15
    Ocena: 4.50 / 5
    Jak dla mnie jest ok. Wprawdzie mam antenę ale nadajnik oddalony o 6,25 km według bts.
    łącze stabilne transfer nigdy nie spada poniżej 35 mb standardowo ok 45-48 mb ping na poziomie 25-30 w grach max do 65 dochodzi.
    MiejscowośćSławków
  • ~Zoorg / 2019-06-05 20:14
    Ocena: 4.25 / 5
    Jak dla mnie jest ok. Wprawdzie mam antenę ale nadajnik oddalony o 6,25 km według bts.
    łącze stabilne transfer nigdy nie spada poniżej 35 mb standardowo ok 45-48 mb ping na poziomie 25-30 w grach max do 65 dochodzi.
  • ~michal / 2019-06-02 18:19
    Ocena: 1.00 / 5
    Fatalny internet. W okresie wszystko działa a później jest masakra !!!. Użytkownicy którzy polecają kupić antenę to uświadamiam że mam 5 kresek lte +. Testowałem kilkanaście nadajników wszędzie jest tak samo. Nie polecam prędkości po okresie testowym w okolicach 2 - 5 mb/s (wykupiona opcja do 60). NIE POLECAM !!!
    MiejscowośćWarszawa
  • ~ablator / 2019-05-30 19:35
    Ocena: 4.50 / 5
    Od kilku miesięcy korzystam z usługi na routerze ZTE .
    Większość czasu podróżuję i zabieram modem ze sobą.
    Nie mam żadnych problemów z Internetem.Prędkość na speedtesie czasami mam 50 Mb/s mino ż usługę mam do 20.

    Dzisiaj zakupiłem kolejną umowę tym razem z modemem Huawei włożyłem sim i działa na pełnej prędkości ale to centrum Łodzi i do nadajnika pewnie parę metrów.

    jeżeli chodzi o okolice Łodzi (20 km) router w domu - zasięg słaby 2-3mb/s pomimo że telefon full zasięg a router na zewnątrz 2 kreski zasięgu 10-12 mb/s stałe.
    osoby piszące opinie na 100 % biorą modem Tmobile do miejsc gdzie pewnie nie ma nawet zasięgu telefonu i oczekują 60 mega.
    Kupcie porządne anteny jak mieszkacie na zadupiu ściągnijcie LTE Watch i skonfigurujcie prawidłowo a będzie śmigało na 100 % na pełnej prędkości .Jestem tego pewien bo mój znajomy który mieszka na zadupiu że tylko na dachu jest zasięg gsm podłączył anteny i ma full 60 mega i korzysta teraz z rozmów WIFI.
    Zaletydziała od pół roku ok
    Wadyproblem z prawidłową konfiguracją, żeby złapać na stałe full prędkość
  • ~Czop / 2019-05-29 19:48
    Ocena: 2.25 / 5
    #tomasznolimit Rozmowy głosowe zwykle działają. Internet niekoniecznie. Przeciążona sieć i syndrom wyparcia
    ZaletyRozmowy głosowe zwykle działają
    WadyPrzeciążona sieć i syndrom wyparcia
    MiejscowośćBiałystok
strona 1 z 51
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.15, ilość opinii: 2323
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.56, ilość opinii: 1926
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1758
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.70, ilość opinii: 1632
UPC Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 1465
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1304
Flixbus
Ocena: 2.19, ilość opinii: 493
mBank
Ocena: 2.09, ilość opinii: 482
Link4
Ocena: 1.58, ilość opinii: 286
ITAKA
Ocena: 2.83, ilość opinii: 221
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 127
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 123