Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Rainbow Tours opinie

Ocena na podstawie 515 opinii

2.24 / 5

  • Cena/Jakość
    2.18
  • Obsługa klienta
    2.05
  • Oferta
    2.54
  • 3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Jacek / 2023-11-02 22:43
    Ocena: 3.33 / 5
    Uczestniczyłem w wycieczce "Rzymskie wakacje" w dniach 06.-12.10.2023 wraz ze znajomymi, łącznie 9 osób. Umowę podpisałem 10 stycznia! Na 2 miesiące przed wylotem poprosiłem o nazwy dwóch hoteli , w których mieliśmy być zakwaterowani. Odpowiedź: "niestety nie podajemy nazwy i adresu hotelu przed wylotem, gdyż zakwaterowanie może ulec zmianie." (???). Na 4 dni przed odlotem poprosiłem, aby chociaż podano mi ulice, bądź dzielnicę, abyśmy mogli zorientować się w jakiej okolicy będziemy. Odpowiedź biura była identyczna. (???). Lot był opóźniony 8 godzin, które spędziliśmy uwięzieni w strefie odlotów po odprawie. Inni pasażerowie zostali powiadomieni przez Wizz Air w przeddzień, że lot będzie opóźniony o 6 godzin. Widziałem takie smsy w ich telefonach. Takiej informacji nie otrzymaliśmy z RAINBOW. W związku z opóźnieniem lotu jeden dzień pobytu w Rzymie praktycznie nam przepadł. Nie będę narzekał na hotele, poziom przewodników, inne czynniki nie do końca zależne od biura podróży, ale trzy punkty programu wycieczki nie zostały zrealizowane ewidentnie z powodu zaniedbań biura: 1. ZWIEDZANIE KOLOSEUM, KTÓRE JEST SYMBOLEM POTĘGI ANTYCZNEGO RZYMU (ZWIEDZANIE TAKŻE WEWNĄTRZ) 2. WIECZÓR WŁOSKI Z RZYMSKIM MENU 3. WIECZÓR WŁOSKI W STYLOWEJ RZYMSKIEJ RESTAURACJI Z FRAGMENTEM PRZEDSTAWIENIA OPERETKOWEGO Taka była oferta biura RAINBOW, za które zdecydowaliśmy się zapłacić określone pieniądze. Jacek
    ZaletyNie mamy żadnych zastrzeżeń do pracy pilota, który był zawsze pomocny i pomagał nam ponadprzeciętnie.
  • ~Dariusz / 2023-10-27 23:11
    Ocena: 4.00 / 5
    Wycieczka objazdowa "włoski niezbędnik",pilot Kuba na bardzo wysokim poziomie, bardzo dobrzy kierowcy,jeden z hoteli (hotel Attico )beznadziejny.
    ZaletyObsługa pilota i przewodniczek
    WadyZakwaterowanie
  • ~darek / 2023-10-27 23:03
    Ocena: 4.00 / 5
    Obsługa pilota na bardzo wysokim poziomie, jeden z hoteli nie miał nawet jednej gwiazdki(lata świetności to 1980 ) , bardzo dobrzy kierowcy
  • ~Ate / 2023-10-24 16:03
    Ocena: 1.67 / 5
    Skorzystam z wycieczki sahara 2 dni w Tunezji, obecny rezydent w hotelu z rainbow p. Kacper to porażka brak profesjonalizmu i wiedzy, takie info to ja mogę opowiadać z folderu, żałuję wycieczki nieadekwatnej do ceny i wrażeń. Przestrzegam przed p. Kacprem braku rzetelnej wiedzy jest chyba z łaski i od pobierania pieniędzy, to nie jest fachowiec, służę rzetelna pomocą i opinią
    ZaletyBrak
    WadyBrak profesjonalizmu rezydenta miejscowego Tunezja p. Kacper
  • ~oburzona / 2023-10-24 11:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Wykupiłam wycieczkę do Izraela "Nie tylko dla pielgrzymów" - biuro Rainbow Tours nadal twierdzi,że na początku stycznia 2024 w/w WYCIECZKA OBJAZDOWA PO KRAJU OGARNIĘTYM WOJNĄ będzie realizowana. Nie ma możliwości zmiany kierunku (mimo trwającej regularnej wojny w tym rejonie), propozycja konsultanta - "jesli na tydzień przed wylotem nic się nie zmieni wtedy zaproponujemy alternatywną opcję".
    Jak można proponować wylot na objazd do kraju ogarniętego wojną? Brak propozycji alternatywnych.
    Biuro - OSZUŚCI I ZŁODZIEJE - aby tylko naciągnąc klienta, pobrać pieniądze a o resztę niech zadba sam Klient,
    NIE POLECAM!!!! ODRADZAM WSZYSTKIM!!!
    ZaletyŻADNE
    WadyBrak jakichkolwiek inormacji zwrotnych Z BOK.Przełączanie do osób "decyzyjnych" po czym całkowite rozłączanie rozmowy telefonicznej.Traktowanie klieta, który już zapłacił jako "zła koniecznego"
  • ~Hania / 2023-10-09 22:22
    Ocena: 5.00 / 5
    Chcieliśmy bardzo serdecznie podziękować za pełny profesjonalizm zaangażowanie
    iopanowanie trudnej sytuacji w przeprowadzeniu ewakuację z Izraea do Egiptu. Panu pilotowi Jackowi R Mielismy szczęście ze Pan Jacek był naszym opiekunem któremu zaufaliśmy i jesteśmy wdzięczni.
  • ~Iwona / 2023-10-09 16:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Szanowni Państwo, piszę zbulwersowana postawą biura turystycznego Rainbow Tours, które nadal, w dn. 9 października 2023r. zażądało od nas opłaty za wycieczkę objazdową do Izraela, którą zadatkowaliśmy na listopad, pomimo stanu wojny i stanowczego odradzania władz, aby tam nie jechać. Zagrożono, że jeżeli tego nie zrobimy, stracimy zaliczkę w kwocie 1400zł. Jest to jakiś absurd i albo naciąganie klientów, albo narażenie bezpieczeństwa ludzi. Zdaję sobie sprawę, że może to sprawa błaha, ale jestem zbulwersowana takimi praktykami biura podróży, które naraża nas na straty, całkowicie przez nas niezawinione i wykorzystuje sytuację wojny, aby sobie zarobić. Nota bene jest to niezgodne z art. 47.pkt. 4 Dz.U.2022.511 tj. Ustawy o imprezach turystycznych. I tak chyba nie powinno traktować się ludzi, a podejrzewam, że nie jesteśmy jedynymi klientami. To nieetyczne i nieodpowiedzialne względem klientów wykorzystywanie sytuacji.
  • ~Henryk / 2023-10-07 13:21
    Ocena: 1.33 / 5
    Kalyves Grecja. Przepięknie. Wycieczki z biura reinbou fatalne. Zab tak duże pieniądze a obsługa zenująca. Przewodnik jakby wodę w usta nabrał. Powiedział kilka słów i cisza. Wejścia do muzeum dodatkowo płatne. Tyle pieniędzy za wycieczkę a tu kolejne 50 euro trzeba było zapłacić. W dodatku tak w dodatku tak wykombinowany wylot i przylot że dwa dni ukradzione. Jak można wziąć pieniądze za dany dzień pobytu gdzie byliśmy dopiero na drugi dzień w hotelu. Reinbou spada na łeb na szyję. Oszukujecie ludzi. Już nigdy do was nie przyjdę.
    ZaletyBrak
    WadyZero szacunku do ludzi. Oszuści
  • ~Martina i Bernard / 2023-10-06 17:17
    Ocena: 5.00 / 5
    Wycieczka objazdowa Włochy- Roma & Napoli- Stolice Italii w dniach 24.09.2023 do 1.10.2023r
    Serdeczne podziękowania dla pilota naszej grupy Pana Piotra P. za profesjonalizm i dużą wiedzę, stworzenie miłej atmosfery
    i super opiekę. Jesteśmy bardzo zadowoleni w/w wycieczki i serdecznie pozdrawiamy, Martina i Bernard.
  • ~Hanna / 2023-10-03 12:18
    Ocena: 2.33 / 5
    Biuro turystycznczne Rainbow Tours nastawione jest na NIE DO KOŃCA żetelnych informacjach apr.sprzedawanych swoich ofertach.Nie informują swoich klientów o BRAKU WIND w hotelach.Byłam ostatnio na wycieczce Stacja Bałkany .NIGDZIE w hotelach nie było windy.Starzy ludzie wciągali swoje walizki - czasem na 3 p.Standard hoteli na objeżdzie ŻAŁOSNY.Brak drzwi w prysznicach - ohydnie brudne materace .To nie dla ludzi - to jakaś pomyłka .Dlaczego nie ma szacunku dla klientów? Dlaczego wiele spraw organizacyjnych jest zatajanych ?? Reinbow chyli się ku upadkowi .Jeśli nie zmienicie swojego nastawienia do klientów.
    ZaletyDobrzy żetelni piloci wycieczek
    Wadyukrywanie rzetelnych informacji o sprzedawanych produktach. Żenujący standard hoteli w trakcie objazdu.
  • ~Magdalena / 2023-10-03 11:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam biura podróży.
    Biuro z premedytacją oszukuje klientów, sprzedano nam pobyt w hotelu ktory był w całkowitej przebudowie (jedyna atrakcja którą był aquapark była w remoncie, na terenie hotelu wiele innych prac budowlano remontowych) pobyt 7dniowy (10.000zł), wycieczka na początku maja.
    Po złożeniu reklamacji, pracownik jako argumentu odrzucającego reklamację użył tego iż jesteśmy parą bezdzietna więc nie powinniśmy czuć braku aquaparku. Bezczelność biura podróży sięga zenitu.
    Nie polecam!!!!!
  • ~Monika / 2023-10-02 22:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Jedzenie tragedia, czerstwa bułka plaster szynki i plaster sera, tego nie można nazwać śniadaniem, organizacja słaba, mnóstwo ukrytych kosztów, wycieczka nastawiona na turystów wykupujących wycieczki dodatkowe, reszta ma czekać na nich po 5 6 godzin, hotele najtańszym kosztem, obsługa w biurze fatalna, bardzo nie polecam, ostatni raz biorę udział w wycieczkach z tego biura podróży
    ZaletyBrak
    WadySzacunek do klienta, stosunek jakości do ceny wycieczki
  • ~Juliusz / 2023-10-02 14:23
    Ocena: 2.67 / 5
    Bułgaria - Od gór do morza, po Złote Piaski
    Opinia dotycząca wycieczki objazdowej Od gór do morza po Złote Piaski w dniach 8.09.-15.09.2023r. Objazd oceniam negatywnie. Pierwszy dzień przyjazd do Warny. Nocleg w hotelu Adamo. Odległość od centrum Warny ponad 4 km. W pierwszym dniu nie miał znaczenia, ale w ostatnim już tak. Ostatni dzień. Po śniadaniu czas wolny do godz. 16:40 bo wtedy przyjeżdża autobus i zawozi na lotnisko. Wybraliśmy się pieszo do centrum Warny.( razem ok. 10 km.)Zwiedziliśmy miejsca które nie udało się zrealizować w programie poprzedniego dnia. W Warnie najważniejszym punktem powinno być zwiedzenie mauzoleum króla Władysława Warneńczyka. W programie nie było – dlaczego. W programie zwiedziliśmy Muzeum Archeologiczne przez ok. 50 min. Pilotka polska p. Paulina –bardzo miła sympatyczna osoba. Pilotka Bułgarka ( emerytka mogłaby zakończyć pracę jako pilotka)bardzo słaba organizacyjnie. Dodatkowa nasza pilotka tłumaczyła z bułgarskiego na polski. Pilotka Bułgarka za dużo czasu poświęcała na opowiadaniu zwiedzanych obiektów. Warna Muzeum Archeologiczne 50-min. Sofia sobór Aleksandra Newskiego ok. 35-40 min. Monastyr Baczkowski ok.40 min. Monastyr Rylski ok.40 min. Melnik najważniejsze degustacja win bułgarskich za 30 euro. Czasu na spacer po pięknym górskim miasteczku nie było. Wielkie Tyrnowo wieczór bułgarski 45 euro. 75 euro za te dwie imprezy stanowczo za drogo.( ok.140 lewa) Nie bardzo rozumiem na co poszło 156 euro na wstępy. Bułgaria jest stosunkowo tania. Bilety wstępu grupowe po 5 lewa, a pilotka zebrała od osoby prawie 300 lewa. Hotele dobre tylko w dwóch nie było wind. W jednym było 15 stopni aby dotrzeć do recepcji. W drugim była załatwiona osoba do przenoszenia bagaży. Transport bez zastrzeżeń. Śniadania serwowane. Po 3 plasterki żółtego sera i 3 plasterki kiełbasy. Tylko w dwóch – trzech hotelach szwedzki stół. Przejazd do Rylskiego Monastyru. Po drodze zatrzymujemy się aby zamówić obiad. Po zwiedzeniu Monastyru wracamy na obiad. My nie korzystamy z obiadu. Siedzimy przy stoliku na dworze. Podchodzi pilotka bułgarska i twierdzi ,że nie możemy tu siedzieć – bardzo niegrzeczna. Przychodzi kelnerka i pyta czy coś zamawiamy. Odpowiadamy że nie. Kelnerce nie przeszkadza że siedzimy przy stoliku.Strata czasu ok.1,5 godz. Później przejazd do Sofii. Bardzo mało czasu wolnego. Przecież obiad można było zjeść w Sofii i byłoby więcej czasu wolnego.
    Do pandemii kilkanaście razy byłem na wycieczkach z Rainbow Tours i nie miałem zastrzeżeń odnośnie wyjazdów. Po pandemii zmieniło się diametralnie na niekorzyść biura podróży. Poszli na ilość a nie na jakość.

  • ~Hania / 2023-10-01 14:00
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam biura Reinbow. Wczasy do Kalyves w Grecji ok Jednak z wykupionych wczasów na 11dni zrobiło się 9 dni. Reinbow okradło nas z dwóch dni pobytu. Sprawa skierowana do biura praw konsumenta. Obsługa w biurze reinbou fatalna
    ZaletyBrak
    WadyStosunek do klienta porazający
  • ~Kamila / 2023-10-01 11:49
    Ocena: 1.00 / 5
    RAINBOW to MASAKRA. Nigdy więcej. Świadome wprowadzanie klientów w błąd. Najgorsze pokoje w suterenie. ŻADNEJ z obiecanych i opłaconych wycieczek. Rezydent na Sardynii, p. Marta- to porażka . Nie kiwnęła nawet palcem by nam pomóc. Cytuję "Dla takiej grupy nic się nie chce", "jak mnie ładnie poprosicie". Wylot i przylot z lotniska oddalonego o 2 godz. drogi zamiast w Alghero, gdzie przybywały grupy z Polski z innych biur i prywatnie. Brak rzetelnej informacji. Jezżli chcecie Państwo zobaczyć na Sardynii coś więcej niż basen , należy wybierać lokalizację na Wschodnim wybrzeżu, a unikać Zachodniego, w tym hotelu Futura Baia di comnte. Szkoda czasu i nerwów.
    WadyNajgorsze pokoje w obiekcie, Brak rzetelnej informacji. Brak realnej możliwości zrealizowania chociaż jednej z oferowanych wycieczek. Opieka rezydenta - mniej niż zero. Żadnej chęci pomocy i arogancka postawa wobec turystów
  • ~Pawel K / 2023-09-27 12:00
    Ocena: 2.33 / 5
    Biuro w ofercie wstępnej zaniża koszt każdej wycieczki. Podają konkurencyjną cenę, żeby zwabić klienta, natomiast w szczegółach oferty jest OBOWIĄZKOWA dopłata znaczącej wysokości stanowiąca "koszt uczestnictwa w programie", przykłądowo: Toskania w ofercie za 1700 zł (+ OBOWIĄZKOWA dopłata 250eur tj. 1200 zł, więc wycieczka kosztuje 2800 zł, a nie 1700zł - po co tak zakłamywać cenę? Kolejny przykład: Nowy Jork w ofercie za 8700zł + 250USD (1100zł) OBOWIĄZKOWYCH dopłat, czyli oferta kosztuje prawie 10tys. Jeśli dany koszt jest OBOWIĄZKOWY to powinien być doliczony do całości kosztu wycieczki.Rozumiem że nie należy zawyżać ceny kosztem dodatkowych wycieczek fakultatywnych, bo jeśli się nie chce to się z nich nie korzysta.
    Co prawda nie korzystam z biur, bo zawsze jeżdzę na własną rękę, ale jest to bardzo rażące.
    WadyZaniżają rzeczywisty koszt wycieczki
  • ~Joanna / 2023-09-26 14:37
    Ocena: 4.33 / 5
    Super wycieczka , dużo fajnych miejsc przewodnik Grzegorz super duża wiedza
  • ~Kami / 2023-09-26 14:04
    Ocena: 4.67 / 5
    Wycieczka Hiszpania i Portugalia super, bardzo intensywne i pełne wrażeń podróżowanie, miejsca piękne warte zobaczenia , Przewodnik pan Grzegorz ,, super, posiada ogromna wiedzę, opowiadający ciekawostki, pomocny.Polecam wycieczkę , gwarantowany pakiet wrażeń
  • ~Ewa / 2023-09-26 10:45
    Ocena: 2.33 / 5
    Objazdówka - Egipt - Potęga Południa z Marsa Alam wrzesień 2023

    To była najgorsza objazdówka z Rainbow na jakiej byłam dotychczas ( a było ich już wiele ). Po pierwsze : okropny przewodnik pan Mohamed - niemiły gbur o zapędach dyktatorskich. Słabo mówił po polsku , w połowie nie można było go zrozumieć . Zero integracji z grupą . Przekazywał obiegowe informacje o Egipcie (które można przeczytać w Wikipedii ) i tylko w wyznaczonych przez siebie przedziałach czasowych , inaczej bez kija nie podchodź lub wciskał nam propagandę obecnych władz Egiptu - zwyczajnie "odwalał pańszczyznę " . Na pytanie : gdzie nauczył się j.polskiego , odpowiedział : "A co , książkę piszesz ? " .
    Brak systemu słuchawkowego ! Jak można cokolwiek usłyszeć w temperaturze 40 stopni w cieniu , w grupie liczącej 40 osób , w miejscach gdzie wycieczek jest setki i panuje ścisk i tłok ? Druga sprawa , skoro płacimy 255 $ dodatkowo do wycieczki , w tym za wycieczkę fakultatywną do Abu Simbel -100 $ , to oczekujemy jakichś przyzwoitych standardów - dłuższej chwili na zwiedzenie, czy cieszenie się widokiem ,a nie gonitwę i popędzanie : szybko.szybko ! W Dolinie Królów mieliśmy godzinę na obejrzenie 4 grobowców - nikt tego nie dokonał , nieliczni zobaczyli 3 . Głównie staliśmy w kolejkach do , w wilgotności na miarę sauny . Tam gdzie była 1 świątynia do oglądnięcia było dużo czasu do 1,5- 2h . No i oczywiście osławiona podróż autokarem (8 h) z Abu Simbel przez slamsowate wsie i miasteczka , wzdłuż Nilu , starym autokarem . To już prawdziwy skandal - od razu zwracam uwagę ,że mapka z naszą trasą , zamieszczona na stronie Rainbow mija się z prawdą - ponieważ po wyjeździe z Abu Simbel i Asuanu , zamiast odbić w boczną autostradę od Kom Ombo do Marsa Alam ( to jest XXI wiek , każdy może sobie zobaczyć trasę na telefonie ) , wieziono nas dalej na północ ,aż za Luksor , aby zawrócić i na wieczór dowieźć nas dopiero w okolice kurortu do hotelu Flamenco . Jeśli nie wiadomo o co chodzi , chodzi o pieniądze za pobyt w hotelu oczywiście . A wystarczyło zostawić nam więcej wolnego czasu na Asuan lub obiad w jakiejś restauracji po drodze . Suchy prowiant to kolejna sprawa - 3 razy zamiast porządnego obiadu na statku lub w hotelu dostaliśmy "zamiennik" - tzw. suchy prowiant ,który składał się przeciętnie z 4 małych bułek z plastrem żółtego sera lub obrzydliwej "wędliny" , jakiegoś wymiętego owocu i soczku lub małej butelki wody ! To "jedzenie" nadawało się na karmienie zabiedzonych i chorych stad biednych psiaków i kotów na postojach ,a nie ludzi ! Za co my płacimy ? Przez całą wycieczkę nie puszczono nawet żadnego filmu dokumentalnego czy jakiegoś innego o Egipcie w autobusie ,by jakoś umilić czas podróżnym .
    Rejs statkiem : Niles Story - to na pewno nie jest rejs ani komfortowy ,ani komfortowym statkiem ! To raczej stara łajba ,kreująca się wewnątrz na Titanica ,ze znośnym jedzeniem i bardzo dobrą obsługą w restauracji . I na tym koniec : kajuty to jeden wielki brud ! nie sprzątane chyba od początku sezonu . Ręczniki szare lub czarne ! Serwis sprzątający opróżniał jedynie kosze w łazience i zajmował się układaniem głupich " zwierzątek" z tych czarnych ręczników ,a nie sprzątaniem ! Do tego nie działające spłuczki, grzyb pod prysznicem itd.

    Pytanie do operatora Rainbow - po co organizujecie wycieczkę do Ogrodu Botanicznego w Asuanie ,który w większości jest zasuszony i zaśmiecony z watahami sprzedawców , przypuszczających atak na turystów non stop i nie dającym spokoju ??? Chętnie obejrzelibyśmy nowoczesne Muzeum Sztuki Afrykańskiej w Asuanie .
    Wycieczka nie była wyczerpująca pod względem chodzenia , tylko wożenia nas busem i bardzo wczesnym wstawaniem ( co akurat jest zrozumiałe ze względu na temperaturę i odległości )
    hotel Bliss Nada - przeciętny ,dla "lokalsów" , ale chociaż Wi Fi miał za darmo ,1 noc dało sie przeżyć ;
    hotel Flamenco Beach &Resort - Wi Fi płatne ( 1 $ za dzień ) , obłęd w restauracji ( zwłaszcza po przyjeździe nowych wycieczek , tylko na 1 noc ) , piękne pomosty na morzu i dużo roślinności .
    Zakupy - oczywiście wszystko nie ma cen:-) ponadto przewodnik nie zostawił żadnego czasu na samodzielne zakupy ,bo na koniec wycieczki zaproponował swoje własne kontakty , robiąc listę produktów spożywczych ,które mogliśmy kupić bezpośrednio u niego , oczywiście za " wyjątkowo dobrą cenę " hahaha : chałwę , przyprawy ,miód z trzciny cukrowej , kawę , herbatę itd.Zamówione produkty potem rozdawano w autobusie . Na to był czas i chęć :-)
    Odwiedziliśmy manufakturę papirusów ( gdzie nasz "cudowny" przewodnik zostawił 1 parę turystów ) - oczywiście była potężna kłótnia w autobusie , po pan Mohamed zamiast przeprosić , zaczął nakręcać awanturę i odgrażać się typu : Jeszcze popamiętacie Mohameda !
    manufaktura alabastru - - od razu informuję przyszłych turystów ,że kupujcie wszystko za 1/3 tego ,czego od Was żądają ! Inaczej zostaniecie złupieni do cna - oczywiście przewodnik nie pomoże Wam w niczym , nawet żadnego ostrzeżenia czy rady co , do cen . To samo w manufakturze perfum w Asuanie - cena za 50 ml perfum ( olejek ) - 30 $ , a na lotnisku w Marsa Alam kupicie 100 ml za 30 $ !!!!
    Magnesów nie kupujcie za więcej niż 2 $ ,woda 2 duże butelki za 1 $ - w autobusie u kierowcy czy u handlarza na ulicy . Pilnujcie na mieście portfeli i nie dajcie nabrać się na trik z propozycją rozmienienia pieniędzy - jak tylko zobaczą ,że jesteście chętni , osaczą Was grupą i oszukają . Oczywiście wszędzie za robienie zdjęć chcą kasy , nawet żołnierze ( którzy w Egipcie należą do najlepiej opłacanych ) !
    Podsumowanie wycieczki : obłędne zabytki w kraju ,który wygląda jak śmietnik i gruzowisko :-) Dla miłośników zwierząt , ten kraj będzie wstrząsem :-( Ludzie nachalni na maxa ,samotne kobiety niech zapomną o wyjściu dalej niż 500 metrów od statku ) . Najpiękniejsza dla mnie świątynia królowej Hatszepsut - magia o wschodzie słońca na pustyni :-)

    Na zakończenie mam specjalne "pozdrowienia " dla rodaków - 5 osobowej rodzinki ,która leciała z Warszawy ,a która znalazła po przyjeździe do hotelu Flamenco ( są świadkowie ) czyjąś reklamówkę z 3 prezentami z manufaktury alabastru i zamiast oddać ją na recepcję lub przewodnikowi , zwyczajnie ją "zajumała " . Gratuluję zadowolenia z ukradzionych prezentów !

    ZaletyZabytki skali światowej
  • ~Ewa / 2023-09-26 09:32
    Ocena: 2.33 / 5
    We wrześniu byłam w Czarnogórze w Ulcij hotel Otrant.Nie polecam ,na cały pobyt dwutygodniowy 1,5 litra wody do picia, więcej można kupić w sklepie to słowa pani rezydent.Lodowka zepsuta przez cały okres pobytu,w hotelu 4 gwiazdkowym kratka klimatyzacji przyklejona na plaster, cieknący sedes . Jedzenie monotonne i niezbyt smaczne.W trakcie posiłków,cześć nalewakow z napojami i herbatą nakryte szmatami.Drinki lane z węża do plastiku, dopiero jak zapłacisz 6 euro masz drinka jak z reklamy.Miedzy pokojami drzwi wewnątrz pokoju ,co powoduje że czujesz się jak byś był w pokoju z obcymi ludźmi -wszystko słychać.Oprocz tęgo klimatyczne 1,50 euro za dobę od osoby.Na nasze uwagi pani rezydent wzruszała ramionami.Nie polecam za ponad 5000 tys od osoby.Masakra.
    ZaletyWycieczki fakultatywne, przewodniczki super zwłaszcza pani Kasia.
    WadyJak wyżej.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

ITAKA
Ocena: 2.47, ilość opinii: 1021
TUI
Ocena: 2.15, ilość opinii: 905
Rainbow Tours
Ocena: 2.24, ilość opinii: 515
Eximtours
Ocena: 2.24, ilość opinii: 181
Funclub
Ocena: 2.80, ilość opinii: 155
Grecos
Ocena: 2.72, ilość opinii: 47
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4314
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4220
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 3789
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3469
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3190
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2831