Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Rainbow Tours opinie

Ocena na podstawie 65 opinii

2.57 / 5

  • Cena/Jakość
    2.42
  • Obsługa klienta
    2.21
  • Oferta
    3.02
  • 3.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~KIK / 2019-11-25 21:43
    Ocena: 2.67 / 5
    Jestem bardzo zawiedziona poziomem usług tego biura. Opinia dotyczy wycieczki do Wietnamu organizowanej 3-15 listopada 2019 przez Rainbow Tours z Łodzi, ul. Piotrkowska. Już na lotnisku w Warszawie, przy okienku Biura, spotkaliśmy się z wyjątkową oschłością osoby obsługującej turystów. Poinformowała tylko – które stanowiska są do odprawy, ale nikt się nie pofatygował, aby sprawdzić czy wszyscy uczestnicy się stawili, ani pokierować i pomóc w przemieszczeniu (dużo uczestników w wieku 65+). Dopiero w ostatniej chwili na lotnisku pojawili się przedstawiciele Biura, co nie zmniejszyło zamieszania przy załatwianiu formalności i wiz.
    Bezpośredni lot z Warszawy do Sajgonu trwa 11 godzin (bez przerwy). Dostaliśmy na pokładzie samolotu 2 „posiłki”. Jeden miał być obiadem i zawierał w pojemniczku wielkości mydelniczki – mięso z drobiu lub pasztet (do wyboru). Przed lądowaniem podano : bułkę, dwa plasterki wędliny raz po plasterku pomidora, ogórka i papryki. Do tego można było sobie zamówić kawę lub herbatę (po 5 zł).
    Załoga samolotu poinformowała nas, że to Rainbow Tours wynajął samolot z załogą i dał wytyczne co do posiłków. Na dodatek, przy locie w jedną stronę była nieczynna aparatura audio (obsługa przez cały rejs bez skutku próbowała ją uruchomić). Na nasze interwencje w tej sprawie urażona stewardesa zaproponowała żebyśmy „zaśpiewali a ona zatańczy”.
    Jeszcze o programie. Koło Da Nang (ok. 35 km) jest słynny na cały świat „Złoty Most”. Zamiast niego pokazywano nam mnóstwo obiektów, które były bardzo podobne do siebie. Czy nie warto zmienić tego programu zwiedzania?
    Nigdy więcej nie pojadę z biurem Rainbow Tours i innym nie polecam! Cena tej wycieczki to 8000 zł + 215 dolarów (na wstępy i napiwki).
    K.I.K.
  • ~Joluszka / 2019-11-10 16:16
    Ocena: 5.00 / 5
    Moja jest pozytywna dzięki rezydentce z Marco Pani Agnieszce Dziemiamczuk
    Przemiła, pomocna, profesjonalna no i erudytka pięknie mówiąca o Marco.
    Organizacja imprezy, hotel, lokalizacja hotelu naprawdę B. Dobre. Wszystko wg. Planu bez opóźnień i przykrych niespodzianek.
  • ~Antoni / 2019-10-11 11:52
    Ocena: 3.00 / 5
    Byliśmy z biurem na wycieczce w Egipcie Hurgada hotel Desert Rose hotel bardzo ładny fajnie położony i godny polecenia.Natomiast biuro podróży Rainbow to jakas totalna porażka.W recepcji brak informacji o biurze brak książki informacyjnej wszystkie biura mają Reinbow nie.W recepcji niewiedzą nawet o takim biurze.Osoba która rozwoziła wczasowiczów ani słowa po polsku na koniec pobytu nawet na dzień przed wylotem do Polski brak informacji o której godz.zbiórka.Dopiero po wykonaniu kilku telefonów do rezydenta w godzinach popołudniowych pani rezydent oświadczyła,że jutro rano o godz 6.00.Tym samym biuro podróży skróciło nam pobyt o jeden dzień mimo ,że na umowie powrót był dopiero dnia następnego.Rezydenci dwie pnie z Polski mają klienta daleko-daleko w nosie.Brak zupełny zainteresowania osobami powierzonymi opiece jako rezydentowi .Krótko mówiąc wielkie dziawostwo.
  • ~Aniaaa / 2019-09-19 21:49
    Ocena: 1.00 / 5
    Właśnie wrócilismy z wakacji organizowane przez rainbow to są oszuści nikomu nie życzę takiej sytuacji jak nas spotkala hotel sprzeczny z opisem! Wysłano nas do Turcji miejscowość Bodrum hotel anadolu który ponoc ma 4 mocne gwiazdki niestety na miejscu zastalismy syf, grzyb w lazience oraz w kolo basenu zadalismy wymiany hotelu lub powrót do kraju niestety rezydentka codzienne nas zbywala a do domu nas nie odeslala bo ponoć miejsc w samolocie nie bylo .Nie polecam stracony czas , pełno nerwów, ryzyko zakazenia grzybem
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~gość / 2019-08-22 19:15
    Ocena: 5.00 / 5
    Pojechałam w tym roku na wczasy do Grecji środkowej do miejscowosci Kokkino Nero. Miejsce jest popularne wsrod polakow, obsluga w miejscu posilków - Aqua Rosa - mowi po polsku. Te wczasy oceniam b pozytywnie: miejsce, jedzenie , rezydentów, wycieczki objazdowe oraz transfer z lotniska do hotelu. Wycieczka Dwykupiona osobno do Aten i na Meteory super! Przewodnik Pan Krzysztof super gość. Jak usłyszycie że z nim jest wycieczka - bierzcie ją w ciemno z Panem Krzysztofem Komorowskim. Jedynie czego moglo brakować ale nie zawsze było jedzenie: z All inclusive nie zabrakło jedynie wtedy, gdy na czas posiłku przyszło się te 5-10 min wcześniej, później zostały tylko resztki ale nie na tyle aby kompletnie nic nie zostało. Posiłki pyszne: lokalne potrawy, urozmaicone obiady i kolacje, śniadania również dobre: sałatka grecka, osobno każde warzywo jak: ogórek, pomidor, cebula a do sałatki osobno kawałki pysznego sera feta, obok oliwa i ocet winny aby indywidualnie sobie doprawić po "swojemu" sałatkę. Do tego zawsze kiełbaski, ciepła jajecznica, chleb, ser żółty, szynka, czasem do standardowego sniadania pojawiał się placek,pokrojony na małe kawałeczki, codziennie było ciasto również w małych kawałkach, na b dużej blaszce więc nie mogło go zabraknąć. Dużo czytałam o greckich złych sniadaniach a tu było co pojeść. Napoje wydawane dla 1 osoby po 1 sztuce, czasem po 2 sztuki, W małych kubeczkach. Herbata W dużym termosie z kawą obok, do.kawy mleko W szklanych butelkach. W posiłkach minusem była kawa ale w Grecji chyba po prostu lubią taką rozwodnioną i bez aromatu. Niemniej jednak za niską cene robią b dużo, aby z ich strony było jak najlepiej. Biuro nie odpowiada za dużo rzeczy np za nieposprzatane pokoje które należą do właścicieli hotelu, lub właśnie wspomniane posiłki ale to NIE JEST WINA BIURA PODRÓŻY. Calą organizację oceniam na plus. Jedynym minusem było to że rezydent źle wskazał pokój który de facto nie był nasz. Przez to o 8 rano miałam "niespodziankę" w postaci wydzierajacej się na mnie Greczynki która oczywiście krzyczała w swoim języku wyganiajac mnie z pokoju. Oceniam pobyt na miły. Miejsce: Kokkino Nero
    Zaletyorganizacja, brak ukrytych kosztow
    Wadybrak porozumienia biura podróży z właścicielami hotelu i miejsca spozywania posiłków
  • ~Agnes0404 / 2019-07-23 14:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy więcej wakacji z biurem Rainbow. Podczas pobytu w Maroko wykupilismy wycieczkę. Kierowca był tak niekompetentny i nieodpowiedzialny że doprowadził do wypadku(dachowania). Cud że nic poważnego się nie stało. Biuro umywa od wszystkiego ręce. Zero jakiejkolwiek pomocy że strony rezydentki.
    ZaletyBrak
    WadyUwaga na biuro Rainbow. Nie ponoszą odpowiedzialności za nic
  • ~Antek / 2019-07-05 19:06
    Ocena: 5.00 / 5
    wycieczka autokarowa 22.06 do 5.07- Klasyczna Hellada…..pilotem jest świetna dziewczyna. Miła, ma wiedzę trzymała nas w ryzach , nikt się nie zgubił- było poczucie bezpieczeństwa , pełen luz i odpoczynek.Kierowcy to świetna ekipa….
    Pokoje czyste a jedzenie super ( nie schudłam)…A Wieczór Grecki to świetna zabawa - nasza grupa zgrała się szybko i przez całą wycieczkę była fajna atmosfera. Zakyntos jest piękny. Mieliśmy bardzo ładny hotel, pokoje OK, jedzenie super, basen i leżaczki na terenie, a do plaży może 300 m.Wyspa Kefallina też piękna….
    I wszystko było by super gdyby nie - autokar…..ciasno między siedzeniami, twarde te siedzenia jak w komunikacji miejskiej, nie można odchylić oparcia bo pasażer z tyłu się nie mieści…..nogi szybko cierpły i puchły ludziom… źle wyprofilowane i bolały plecy .Autokar nadaje się na wycieczki szkolne po kraju a nie na 4500 km …….
    ZaletyDobry pomysł na Zakyntos
    Wadyautokar-
  • ~Andrzej / 2018-09-18 08:36
    Ocena: 4.67 / 5
    Korzystam z usług od 7 lat. Pomimo kilku zastrzeżeń biuro spełnia moje oczekiwania, zarówno pod względem oferty jak i obsługi. Polecam.
    Andrzej
    ZaletyOferta, obsługa.
    Wady'First minute'...lekko naciągana.
  • ~Randalf / 2015-08-30 14:04
    Ocena: 5.00 / 5
    Biuro jest przejrzyste, zarówno finansowo, jak i pod względem ofert. W biurze wszystko na spokojnie tłumaczą, nie ma mowy o ukrytych kosztach. Bardzo pozytywnie. Wyjazd w porządku, jestem zadowolony z urlopu.
    ZaletyPrzejrzystość, ciekawe oferty, ceny
    Wadybrak
    raz
  • ~Monica / 2015-08-25 18:24
    Ocena: 5.00 / 5
    No, jak dla mnie bomba. Zawsze wiem czego mogę się po tym biurze spodziewać. Odkąd mam dzieci nie możemy już za bardzo pozwolić sobie na organizowanie samodzielnych wyjazdów zagranicznych, jak wiadomo, ze względów bezpieczeńśtwa. A z Rainbow jest nie tylko przyjemnie i wygodnie, ale też stosunkowo tanio. Nigdy się nie zawiedliśmy.
    Zaletywysoka jakość elementów składowych oferty
    Wadynie ma
    -
  • ~Mateusz / 2015-08-20 23:06
    Mam wrażenie, że z roku na rok jakość oferowanych przez nich wycieczek jest coraz wyższa. Autokary transferowe coraz lepsze, czartery w coraz lepszych warunkach itd. To doobry omen. Obecnie moje ulubione biurona polskim rynku.
    Zaletycoraz wyższa jakość
    Wady-
    5 lat
  • ~Uber / 2015-08-14 10:35
    Generalnie biuro ok. Polecam na wypoczynki, bo nie kręcą, nie kantują i dają to za co się zapłaciło.
    Zaletypomijam to pole
    Wadypomijam to pole
    pomijam to pole
  • ~Antrykot / 2015-07-24 14:33
    Dobry stosunek jakosci do ceny dodatkowo ogromny plus za animacje i wycieczki fakultatywne
    ZaletyCena, organizacja
  • ~Witaly / 2015-07-21 03:27
    Wróciliśmy z Grecji z wycieczki, nomen omen, Dookoła Grecji. Bardzo napięty, ale fajnie skrojony program, paradoksalnie niezbyt męczący. Pilotka świetna, przewodnicy lokalni też super. Hotele przyzwoite i dobrze zlokalizowane.
    Zaletyjw
    Wadyjw
    -
  • ~Artek / 2015-05-07 00:43
    Biuro dobre na wyjazdy z dziećmi gdyż w niektórych hotelach mają animacje dla dzieci, które są ciekawe i rozwijające a przy okazji odciążają rodziców.
    Zaletyfiglokluby
    Wadybrak
    brak
  • ~Lulaby / 2015-05-05 18:20
    Polecam objazd Dookoła Grecji. Wycieczka jest warta swojej ceny, zwłaszcza, że jest tania. Program bardzo ciekawy, pilot z imponującą wiedzą na temat Grecji i niespotykaną charyzmą z całą pewnością przyczynił się również do tego, że bawiliśmy się znakomicie.
    Zaletydoskonały pilot, ciekawy program
    Wady-
    -
  • ~ostatnia / 2015-04-19 18:12
    Bardzo udany wypad na Kanary przed sezonem w celu złapania kilku promieni slońca. Organizacja wyjazdu w porządku, wszystko zgodne z opisem, piloci profesjonalni, a jedzenie smaczne :)
    ZaletyWszystko :)
    WadyZa krótko ;)
  • ~Patka / 2015-04-15 13:41
    Chcę pochwalić Rainbow za ich politykę, która sprawiła, że coraz więcej czarterów lata do odległych zakątków świata, co więcej zdarzają się świetne promocje. Ot, ja np. byłam dzięki temu w Tajlandii niedawno. Lot trwał jakieś 13 godzin zamiast całej doby z przesiadkami.
    Zaletywięcej czarterów, obniżka kosztów
    Wady-
    pierwszy raz
  • ~kubka / 2015-04-10 22:26
    Jesienią byłam z RT na Lanzarotte, aby trochę odpocząć do szarości. I było cudownie, slonecznie, a pod kątem organizacyjnym profesjonalnie i bez żadnych wpadek czy przykrych sytuacji. Moge polecic.
  • ~Cruellady / 2015-04-10 14:50
    Bardzo dobre, rzetelne i uczciwe biuro, polecam.
    ZaletyCo do zalet to przede wszystkim dobra logistyka, gra w otwarte karty, dobrej jakości hotele i wspaniała obsługa.
    WadyCo do wad: to co zawsze dla mnie, czyli za mały wybór wegańskiego menu, ale nie winię za to biura. To kwestia kultury gastronomicznej krajów, do których podróżuję.
    Od kilku lat wypoczywam z Raibnow Tours.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

ITAKA
Ocena: 2.59, ilość opinii: 435
TUI
Ocena: 2.50, ilość opinii: 113
Rainbow Tours
Ocena: 2.57, ilość opinii: 65
Funclub
Ocena: 2.15, ilość opinii: 26
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2540
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2275
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2157
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1945
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1062
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 1034