Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Play opinie

Ocena na podstawie 879 opinii

1.49 / 5

  • Oferta
    1.62
  • Obsługa klienta
    1.48
  • Cena/Jakość
    1.37
  • Parametry
    2.00
  • Cena
    2.80
  • Niezawodność
    2.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Jacek / 2020-10-03 15:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Ubezpieczenie telefonu w play!.

    Uszkodzona kamera tylna telefonu (szkiełko Zbite). Serwis wycenia naprawę na 450 zł, naprawa nie może być zrealizowana w ramach ubezpieczenia ponieważ do tego trzeba Zbić dodatkowo wyświetlacz. Miesiąc użerania się z serwisem o zwrot telefonu. Telefon po odebraniu zaniesiony do serwisu we Wrocławiu. Wycena - 100 zł naprawa w 30 minut! Złodziejski serwis a co za tym idzie Play wychodzi tak samo źle.
    WadyNie brać ubezpieczenia sprzętu w play
  • ~Jacek / 2020-10-03 08:34
    Ocena: 1.00 / 5
    Od 5 dni stopniowo zanikał nam internet i telefon. W tej chwili internet 0,05 Mps, było 10 - 30 Mps.
    Praktycznie nie działa. Nie można nawet przeglądnąć stron . Telefony nie mają zasięgu. Nikt się nie może dodzwonić od 3 dni. My chcąc zadzwonić wychodzimy na piętro, ale i tam urywa rozmowy. Internet nie działa nigdzie.
    Zaletyobecnie brak telefonu i internetu czyli za co płacę ?
    Wadysieć telefoniczna i internetowa znikła a ja muszę płacić.
  • ~Zygmunt / 2020-09-30 16:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Play to sieć która mnie okrada od stycznia tego roku.
    Kilkakrotnie bez skutku pisemnie i telefonicznie prosiłem o rozwiazanie ze mną umowy z winy operatora.
    Do stycznia będąc w sieci play mogłem korzystać z zasięgu sieci Plus. Play zabrało mi ten zasięg i zostałem bez kontaktu
    ze światem.
    Takiej złodziejskiej sieci w Polsce drugiej niema. Ostrzegam i odnawiam wszyskich znajomych przed tą siecią.
  • ~Dominik / 2020-09-29 19:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet nie działa zgłaszany wielokrotnie na infolinii pani ponoć napisała w moim imieniu wypowiedzenie które oczywiście nie miało miejsca sam osobiście napisałem wypowiedzenie w salonie i oczywiście nawet pani tego nie wysłała do centrali masakra z nimi zdecydowanie nie polecam
    ZaletyNie ma zalet
    WadyNic nie działa jak powinno a kasę trzeba płacić
  • ~Joanna / 2020-09-29 13:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Po spłacie rat za telefon otrzymywała dalej wysokie rachunki.Zadzwoniłam do obsługi klienta czy mam raty za telefon to usłyszałam że jestem na czysto-zapytałam dlaczego tak k wysokie rachunki nadal?BO TAK MA BYC.Byłam klientem od początku-kończę umowę i nie chce o nich słyszeć.OSZUSTWO.UCIEKAJCIE JAK NIE TRZYMS WAS UMOWA
  • ~Ballar / 2020-09-29 12:43
    Ocena: 1.50 / 5
    zakupiłem laptopa w firmie Play . po 3-ech naprawach gwarancyjnych serwis producenta stwierdził ze nie jest w stanie dokonać naprawy i zwróci koszty poniesione na zakup sprzętu, wiec ze strony producenta sprawa czysta i jasna ale ze dystrybutorem jest Play zaczęła się gehenna ( producent zwraca koszty dystrybutorowi a później dystrybutor klientowi) . Kilka zgłoszeń reklamacyjnych niczego nie zmieniło. Najpierw żądali bym załatwił przesłanie sprzętu do głównego magazynu Play w Warszawie ,pomimo tego ze wcześniej pracownicy Play mówili żebym sprawy napraw gwarancyjnych załatwiał bezpośrednio z serwisem producenta.Kilka zgłoszeń reklamacyjnych które nie przyniosły efektu , pomimo ze sprawa nie została załatwiona po każdym zgłoszeniu zamykają sprawę uważają ja za zakończona i kolejne zgłoszenie traktowane jest jest jako nowa sprawa . W końcu otrzymałem droga mailowa odpowiedz ze muszę podać nr konta , napisać oświadczenie i koszty zostaną zwrócone. Nie myślcie ze to koniec ,jakże wielkie było moje zdziwienie gdy po złożeniu w/w dokumentów otrzymałem po 2 tygodniach drogą pocztową pismo ze muszę dostarczyć im ekspertyzę od serwisu producenta gdzie cala korespondencję emailową z serwisem przekazywałem im wielokrotnie w której serwis wyraźnie stwierdzał ze nie jest w stanie przeprowadzić naprawy urządzenia. Poza tym jak ja mam dokonać ekspertyzy gdy sprzęt od miesięcy znajduje się w magazynie Play.Wszystko co opisałem mam udokumentowane zapisanymi e-mailami zarówno z producentem jak i z Firma Play. Nie polecam nikomu Play. W związku z ta sytuacja nie pozostaje mi nic innego jak wystąpić na drogę sadową. Jeśli są osoby które czuja się pokrzywdzone przez Play proszę o info czas na pozew grupowy który ma zawsze większa sile przebicia
  • ~hermenegilda / 2020-09-28 22:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Doładowałam telefon 26.09,2020 i do dziś nie mam uruchomionego mimo że powiedziano mi że pakiet jest aktywny . Poszłam wyjaśnić sprawę w play i powiedziano mi że konto mam puste że wykonałam rozmowę za 25 zł przy nieuruchomionym pakiecie . To co ostatnio wyprawia Play woła o pomstę do nieba . KAŻĄ MI CZEKAĆ KILKA DNI NA WYJAŚNIENIE TEJ SPRAWY BO ZŁOŻYŁAM REKLAMACJĘ . Obsługa Play w Tesco I ogólnie PLAY to jakaś porażka Internet to idzie jak ślimak.
    ZaletyBrak
    Wady100%
  • ~Szymon / 2020-09-26 14:19
    Ocena: 1.00 / 5
    autoryzowanym salonie play zamówiłem telefon...
    ...Samsunga a 51, czekałem na niego 3 tygodnie. Wreszcie przyszedł, ale gdy otworzyłem pudełko i podłączyłem telefon do ładowania ale niestety nie działał, zapakowałem go w pudełko wróciłem do salonu opowiedziałem jaka jest sytuacja. Pani wykonała kilka telefonów i powiedziała mi że mogą wysłać telefon do serwisu aby go naprawili. Szok czyli zapłaciłem za nowy telefon a dostanę telefon po naprawie.Totalna lipa wstyd.
  • ~Siwek / 2020-09-25 21:14
    Ocena: 2.33 / 5
    Internet zwolnił od marca reklamuje i jestem ignorowany posiadam 6 umów nie polecam nikomu
    ZaletyBrak
    WadyInternet z prędkością średnia ok 15 mb sek
  • ~ANONIM / 2020-09-25 20:48
    Ocena: 1.67 / 5
    Postarajcie się bardziej , oferujecie [NIBY] dobrą ofertę a okazuje się że nagle jest 700ms i 0,57mbs ... słabiutko
    Zaletymiła obsługa
    Wadyszybkość i jakość internetu jest bardzo słaba
  • ~UWE / 2020-09-23 02:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Jestem w PLAY od samego początku jego istnienia i od ostatnich 2 lat jest po prostu dramat, dodatkowo niedawno wziąłem internet mobilny z dodatkową anteną, zasięg ledwo 1/4 chociaż po konsultacji z operatorem powinien być 4/4, co chwile problemy w telefonie jak i internecie bo zasięg raz jest a raz niema jak im się zachce, po 13 latach bycia klientem oferty gorsze jak dla nowych 0 zniżek plus ciągłe dzwonienie z ofertami, które są ch..a warta, tylko wytrzymam do końca tej umowy i żegnam się z tym dnem jakim jest PLAY.
    Zaletybrak
    Wadywszystko co oferują to wada
  • ~Wiesiek / 2020-09-21 13:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Pobrali kaucję 1000zl mieli mi zwrócić po trzech w płatach teraz okazało ze przedłużyli o następne trzy wpłaty to jest szantaz ze strony operatora nie polecam jego jak najdalej od tej firmy
    ZaletyNiema
    Wadyoszusci
  • ~Myroslava / 2020-09-18 11:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak internetu, brak zasięgu. Niepolecam!!!! Nawet odradzam.
  • ~Kris / 2020-09-17 21:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Okradają klientów ze środków na koncie za usługi których się nie włączyło. Środki na internet znikają.
    ZaletyBrak zalet
    WadyJak wyżej
  • ~Tomasz / 2020-09-17 11:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam ostrzegam przed play bo oszukują podpisaliśmy umowę na 2lata a wydłużona jest o 10miesiecy nie miałbym żalu do play jak byśmy nie brali telefonu bo raty miały być na dwa lata a nie na cały okres umowy ale o tym nie mówią za telefon wyszło 2tysiace więcej niż w sklepie już nie damy się oszukać
    ZaletyNie ma żadnych nawet internet nie działa
    WadyNie polecam bo jest za drogo
  • ~Rabbi wkręcony na P4 / 2020-09-14 20:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Przestrzegam przed firmą P4 - operatorem Play. Pierwszą umowę zawarłem z nimi w roku 2014, odnowiłem ją w 2016 i lipcu 2018. Oferta, którą mi przedstawili w marcu 2020 była interesująca, niestety gość który do mnie dzwonił i umówiliśmy się na kolejny telefon, więcej się nie odezwał. Wybrałem konkurencję po wizycie w salonach "wielkiej" czwórki. I wtedy się zaczęło, jak poszły dyspozycje przeniesienia numerów. Okazało się, że cwaniak Kamil z salonu w Galerii Katowickiej mnie oszukał i wcisnął mi umowę na 30 miesięcy... Miałem razem 7 numerów i cwaniak zrobił prawie każdy na inną datę. Korzystałem ze specjalnej karty do neta ale mi ją odebrano w lipcu 2018 i w zamian dali mi kartę prepaid. Teraz okazało się, że na tej karcie mam jakąś wirtualną grupę i muszę płacić 105 zł za coś z czego nie korzystam. Na aneksach pozaznaczał mi jakieś nieistotne informacje a nie zwrócił uwagi na to co zmanipulował, czyli daty obowiązywania dla poszczególnych umów. Aneksy zostały zawarte rzekomo w Sosnowcu gdzie nie byłem. 5 reklamacji z prośbą o wyjaśnienie, ani razu nie odnieśli się do kwestii miejsca zawarcia umowy. Mają papier, co tam, że cwaniakowi sypał się system i w salonie spędziłem ponad 2 godziny z małymi dziećmi. Mają papier a sprawy wątpliwe pominą, albo zinterpretują na swoją korzyść.... Play naciągnął mnie na ok 500 zł + 105 zł przez nie wiem ile jeszcze miesięcy, bo wirtualnej grupy na pre paid nie można zabić, to nie ekologiczne. Drodzy Państwo z Play nigdy więcej i może wkrótce do zobaczenia ale przed sądem. Z cała pewnością więcej stracicie, bo dobra opinia jest bezcenna.
    ZaletyNie dostrzegam zalet, jak zapewne każdy oszukany klient.
    WadyZostałem oszukany przez cwaniaka Kamila z Galerii Katowickiej, no cóż zdarza się. Ale to jak firma do tego podchodzi jest po prostu niemoralne.
  • ~Robert / 2020-09-13 12:59
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam jestem w pley od początku nie polecam tego syfu. To co się dzieje teraz u mnie przekracza ludzkie pojęcie podpisałem umowę w pakiecie trzy abonamenty po 40 zł bez limitu ,okazuje się że za każdą minutę wychodząca musimy płacić 29 gr .polaczenia do Play gratis
    ZaletyBrak
    WadyTylko wady
  • ~bonks1235 / 2020-09-12 11:32
    Ocena: 1.67 / 5
    Pierwsze umowy i jak połowa ówczesnej przebiegły w dobrych warunkach, ale aktualnie to jest DRAMAT!!!
    Ciągły brak zasięgu, internet słaby.... Zgłosiłam 3 reklamację, które zostały uznane za niezasadne bo !wykorzystałam 2,5 GB internetu przez miesiąc! gdzie w normalnych warunkach 10 mi nie wystarczało... Chciałabym też zauważyć że człowiek z reguły się przemieszcza, nie spędza całego życia w jednym miejscu, ale według operatora PLAY ludzie chyba tylko powinni być w jednym miejscu?!
    Obsługa może miła ale co z tego jeśli nie spełnia swoich zadań.
    Brak słów, czekam tylko do końca umowy i już nigdy więcej!
    Zaletybrak zalet!
  • ~jaki / 2020-09-11 09:43
    Ocena: 1.33 / 5
    Play od nowa zabiera mi minuty z

    rozmowy w Play wytłumaczenie błąd systemu
    Zaletyjuż nie ma
    Wadyoszustwo klientów
  • ~Paweł / 2020-09-08 17:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza sieć . Brak zasięgu zaledwie 5 km od miasta. Nie polecam.internet nielimitowany? Haha dobre sobie. 10 giga i koniec oglądania. Nie kupujcie
    ZaletyBrak
    WadyBrak Internetu za miastem. Telefony psują się po wygaśnięciu umowy. Gówno wielkie A nie sieć
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 879
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 821
T-Mobile
Ocena: 1.55, ilość opinii: 672
Plus
Ocena: 1.58, ilość opinii: 579
nju mobile
Ocena: 3.19, ilość opinii: 165
Virgin Mobile
Ocena: 2.42, ilość opinii: 149
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2507
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2227
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2087
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1872
Orange Neostrada
Ocena: 1.98, ilość opinii: 1046
mBank
Ocena: 1.91, ilość opinii: 796