Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKP Intercity opinie

Ocena na podstawie 1158 opinii

1.82 / 5

  • Wygoda
    1.72
  • Jakość obsługi
    1.74
  • Oferta
    1.83
  • Poziom cen
    1.96

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Progamer / 2019-08-24 19:28
    Ocena: 3.25 / 5
    Jechałem 2 razy do Zakopanego i z powrotem i były dwie długie przerwy ale ogólnie spoko
    ZaletyCeny
    WadyJedzie się wolno
  • ~Weronika / 2019-08-23 19:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Pociąg zawalony ludźmi leżącymi i siedzącymi na korytarzu,ceny biletów miejsc stojących takie same jak siedzących,brak przejscia a mimo to niemożliwe by usiąść na miejscach wolnych. Sprawdzający bilety chamski,nieuprzejmy. Miejsca do siedzenia ciasne,malo miejsca na nogi,notoryczne spóźnienia, dochodzące do półtorej godziny
  • ~Rodzina / 2019-08-22 11:57
    Ocena: 1.75 / 5
    Czy BEZMYŚLNI ZARZĄDZAJĄCY/DYSTRYBUTORZY z TLK nie potrafią w szczycie wakacyjnym podstawić więcej wagonów do składów z Bielska/Katowic do Kołobrzegu/Koszalina ???? Od lat ten sam problem. Brak miejsc !!! Nasza rodzina musiała pojechać autem.
    WadyPrzedstawiono w opinii
  • ~Ostatni raz / 2019-08-21 14:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Jak opinia ma być pozytywna, skoro czy to klasa 1 czy 2 i tak dziadostwo jest na tym samym wysokim poziomie! Klimatyzacja zamraża pasażerów albo ich dosłownie gotuje. Czy nikt z pracowników Ic nie potrafi ustawić klimatyzacji w wagonach odpowiednio do temperatury panującej na zewnątrz? Czy to jest aż tak trudne? Jak się prosi o zmniejszenie zimna to tak, przytakują że zaraz to zrobią. Po chwili owszem czuć przesadne ciepło a za potem znów mrożenie.Czy wy rozumiecie w ogóle o co prosił pasażer? W wc brud, brak papieru. Korytarze zapchane ludźmi, dlaczego sprzedajecie biletów więcej niż jest miejsc? Bo oszczędzacie żeby przypadkiem nie zwiększyć ilości pociągów! Chore! Bilety drogie a jakość podróży koszmarna. Nigdy wiecej tego dziadostwa i zacofania. Trzeba jeździć autem a pkp niech splajtuje bo nic z wad pożytecznego nie ma.
    ZaletyBrak zalet
    WadyBrak zalet
  • ~Krzysztof / 2019-08-20 10:21
    Ocena: 2.25 / 5
    Troche kłopo z szukaniem miejsc, obsługa nawet ok oprócz takiej jednej konduktorki
    WadyKondyktorua mnie wkurzyła
  • ~Karo1234 / 2019-08-20 06:34
    Ocena: 1.25 / 5
    Masakra człowiek nawet do pracy dojechać nie może bo pierwszy pociąg,który ma jechać zostaje odwołany i za to kasują kasę od ludzi. Minimum 3 razy w tygodniu pociąg jest opóźniony lub odwołany.
    WadyWieczne spóźnienia lub odwołane przejazdy
  • ~Jier / 2019-08-19 23:26
    Ocena: 1.50 / 5
    Tyle poszło kasy na pkp z Unii. A wy dalej nie umiecie rozwiązać problemów. Po co w ogóle ta kasa, i bez niej też byłoby źle. Pociąg rybak opóźniony o 100 minut a nawet dłużej 50 km przed Bialymstokiem. I to o godz 23.00. Brak przedziału dla rowerów w pociągu Kochanowski. Kołobrzeg-Lublin. Przecież wiadomo, że na wakacje ludzie zabierają rowery do pociągów, ciężko odstawić wagon na rowery? Chociaż na wakacje. Kto tam u was zarządza? Jakieś niekomptentne jednostki. Dobrze, że regionalne już są ok.
    ZaletyJedzie
    WadyBrak przedziału na rowery. Opóźnienia w nocy
  • ~Jana / 2019-08-19 17:56
    Ocena: 2.00 / 5
    Trasa Kraków-Warszawa-Kraków.Podróż w wagonie 1 klasy,totalna porażka.Tłumy ludzi w korytarzu,brak wody w łazience,wszędzie brud i smród. W jedną stronę klima mroziła tak,że trzeba było założyć kurtkę. Natomiast wspaniała sauna w podróży powrotnej.Brak gniazdek,opóżnienia. Rzeczywiście,powrót do przeszłości. Nigdy więcej TLK/IC. Strach pomyśleć co się dzieje w wagonach 2 klasy.
    Zaletytotalny brak,nawet cena 78zl w jedna strone jest zbyt wysoka jak na takie warunki
    Wadyokropne warunki,wysokie ceny jak na całkowity brak komfortu,brak restauracji na długich trasach,brak gniazdek i klimatyzacji
  • ~Wit / 2019-08-19 17:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Po dziesięciu latach miałem wątpliwą przyjemność podróży intercity. Pociąg relacji Szczecin Lublin to nieporozumienie brak klimatyzacji, gniazdek do ładowarek, warsu i oczywiście smród w toalecie (nie mówiąc już o braku papieru) informacja z głośników w/g uznania raz słychać warczenie a raz całkiem normalnie, czyli można. Zastanawiam się czy zarządający wiedzą jakie składy podstawiają na takie trasy, czy tylko liczą kasę ile wpływa im na konto. Jeżeli mowa o pieniądzach to dobrze byłoby sprawdzić jak działają czujniki lub personel światło zostało w dzień włączone w tunelu przed Warszawą o godz. 15 i oczywiście nie było mądrego żeby wyłączyć. Jednym słowem żenada.
    ZaletyPociąg dojechał punktualnie
    WadyPodano w opinii
  • ~Magdalena / 2019-08-19 15:40
    Ocena: 2.00 / 5
    Na 15 przejazdów 1 nie był opóźniony. Niezależnie od przyczyn jest to niepoważne ze strony tej spółki. Obsługa, z którą się spotkałam nie potrafi posługiwać się językiem angielskim. Brak szacunku dla czasu, planów i pieniędzy klientów jest skandaliczny.
    ZaletyNowe komfortowe pociągi na niektórych trasach
  • ~Nektu tv / 2019-08-19 09:39
    Ocena: 2.50 / 5
    Pojechałem z babcią pierwszą klasą a tam nie ma gniazdek porządnej toalety już jak jechałem kd 50 km było to wszystko nie polecam a bardzo drogo
    ZaletyŁadne widoki
    WadyBrak gniazdek,czystej toalety
  • ~Emilia / 2019-08-19 07:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat...... w ostatnim wagonie popsuła się chyba klimatyzacja bo było jak na Antarktydzie....Pani konduktor nie reagowała
    na prośby wyłączenia klimatyzacji. Wręcz udawała, że nie słyszy pasażerów!!!!! 6 godzin w kostnicy.Przy kupnie biletu powinni informować żeby zabierać kurtki zimowe! Nigdy więcej PKP..,,
    ZaletyŻadnych
  • ~Eryk / 2019-08-18 21:46
    Ocena: 1.25 / 5
    Tragedia 6 godzin stania z dzieckiem bo nie było miejsc siedzących a bilet w cenie tym samym co z rezerwacja
    ZaletyŻadnych
    WadySyf
  • ~Pasażerka / 2019-08-18 20:10
    Ocena: 2.25 / 5
    Relacja Warszawa-Jelenia Góra, 14.08.2019, po 13.00. Gdzieś w środku trasy pociąg staje na 30min., totalnie bez sensu przedłużając podróż. Poza tym strasznie zimno w środku.
    Powrót do Warszawy Orzeszkową, 18.08, przed 18.00 - na dworze 30 stopni, w pociągu ponownie mróz od klimatyzacji.
    ZaletyCzysto, schludnie, wyraźne informacje.
    WadyTemperatura, ceny biletów.
  • ~Martyna / 2019-08-18 19:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Właśnie wracam z Zakopanego-warszawa pociągiem z godz. 14:39. Pociąg jest cały przepełniony. Na korytarz wyjść się praktycznie nie da. W wagonie restauracyjnym nic nie da się kupić bo kolejki kilometrowe A miejsca zajęte przez całą podróż przez te same osoby (mające puste stoliki), które zakupiły bilety bez miejsc siedzących. Do ubikacji też jest się bardzo ciężko dostać, a jeśli człowiek się w końcu dostanie to zastanów zapewne zepsutą spłuczkę. Poziom dramatyczny. Nie wiem za co człowiek płaci takie pieniądze. Zero komfortu. Jedyny plus to że są wygodne siedzenia w przedziałach. Jeszcze chciałabym wspomnieć o oknach które się nie otwierają , tylko uszczelniaja, co przy niedziałającej klimie jest sporym problemem.
    ZaletyWygodne siedzenia oraz przyjście jedno Pana z kawą herbatą.
    WadyCała reszta.
  • ~Tasija / 2019-08-18 17:59
    Ocena: 1.50 / 5
    Pociąg relacji Gliwice-Ustka. No cóż dawno nie korzystałam z pociągów i jakim szokiem było to czym miałam okazję jechać. Naprawdę myślałam, że takie składy to już przeżytek. Taka długa trasa a brak klimy, wifi, brak dostępu do gniazdka, brak warsu, raz przejechał pan z wózkiem, wagon ten stary, czeski, śmierdzący stęchlizną, bez żadnych wygód jak 15 lat temu jak ostatnio jechałam. I to wszystko w 1 klasie. Szok. Jakbym się cofnęła o dwadzieścia lat, normalnie wehikuł czasu dostępny za 100 zł. Z tego co widziałam w drugiej klasie to już w ogóle armagedon był, ludzie pościskani na maksa. Był problem z samym zakupem biletu, na pięć dni przed wyjazdem biletów brak. Serio w okresie wakacyjnym takie krótkie składy? Opóźnienie tylko 20 minut więc w sumie to prawie o czasie.
    Zaletybył papier w toalecie
  • ~Roza / 2019-08-18 16:36
    Ocena: 1.00 / 5
    Bilet rodzinny kupiłam 4 dni przed wyjazdem z Sopotu do Giżycka. Okazało się że nie ma naszego wagonu. Więc nie ma naszych miejsc. 5 godzin nerwów i strachu że będę musiał z rodziną opuścić miejsca które zajęliśmy. Ludzie to nie te czasy żeby takie cyrki się działy w pociągach. Zapewne Ostani raz jechałam tym pociągiem. Nie polecam.
  • ~Magda / 2019-08-18 16:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Wieczne spóźnienia nawet na krótkich trasach, masakra
  • ~darpaw / 2019-08-18 15:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Wracam właśnie z Gdyni do Poznania pociągiem Bachus jadę w pierwszej klasie ale niestety do ubikacji się nie dostanę nie ma możliwości przejścia dlaczego sprzedają więcej biletów niż miejsc Czy nikt z dyrekcji nie czyta tych opinie nie ma żadnej pozytywnej
    ZaletyZadnych
    WadyWszystko
  • ~Kaczystan / 2019-08-18 13:42
    Ocena: 1.25 / 5
    Duszno, gorąco i klima nie działa.
    Totalne dziadostwo.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1158
Flixbus
Ocena: 2.26, ilość opinii: 633
PolskiBus
Ocena: 2.24, ilość opinii: 304
NeoBus
Ocena: 2.58, ilość opinii: 301
PKS Polonus
Ocena: 1.90, ilość opinii: 120
Szwagropol
Ocena: 1.93, ilość opinii: 115
mBank
Ocena: 2.02, ilość opinii: 542
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 301
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 261
Netflix
Ocena: 2.87, ilość opinii: 140
nju mobile
Ocena: 3.16, ilość opinii: 126
Virgin Mobile
Ocena: 2.60, ilość opinii: 91