Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKP Intercity opinie

Ocena na podstawie 4832 opinii

1.80 / 5

  • Wygoda
    1.72
  • Jakość obsługi
    1.70
  • Oferta
    1.81
  • Poziom cen
    1.94

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Daniel / 2024-06-13 22:35
    Ocena: 2.25 / 5
    Pociąg jest okej Ceny jak na 9 godzin jazdy to myślę że średnio. Wygoda jest na poziomie tragicznym siedzenia twardsze od kamieni. Konduktorka wjeżdża do przedziału drze morde że chce bilety no j@pi3rd0l3 człowiek próbuje zasnąć a ona drze się. Dodatkowo konduktorka poniszczyła legitymacje szkolną. dla osób palących powinnien być osobny wagon bardziej klimatyzowany
    ZaletyToaleta w każdym wagonie
    Wadydrąca morde konduktorka + podarła legitymację, twarde siedzenie, brak możliwości otworzenia okna do połowy,
  • ~Iwona / 2024-06-13 17:40
    Ocena: 3.00 / 5
    Jak to jest możliwe ze człowiek nie zdążyłem zakupić biletu w kasie.ide kupić do konduktor kupić bilet okazuje sie ze pobieraja dodatkowo 20 zł od osoby
  • ~P / 2024-06-11 19:07
    Ocena: 1.00 / 5
    O PKP nie da napisać się niczego dobrego. Od X lat nic się nie zmienia i chyba nigdy już się nie zmieni. Ciągłe opóźnienia, nigdy nie ma się pewności, że dojedzie się na czas.
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Hagrid / 2024-06-08 01:15
    Ocena: 2.00 / 5
    Pociągi nie dojeżdżają, stacje na dworcach źle opisane. Przez brak pociągu do Hogwartu musiałem jechać na gigantycznym szczurze Stefanie a i tak dostałem mandat za brak biletu od mugola konduktora. Wyciągłem z brody fasolki pierdzioszki i uciekłem żeby zdążyć na rankę z Hermioną. Nie polecam
    WadySzczur Stefan gryzie
    brak stacji 9 i 3/4
  • ~Agata / 2024-06-07 18:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Pociąg do Bielska Białej z Warszawy Centralnej o 18.38 jest za każdym razem opóźniony. Pasażer, który wydał prawie 200 zł na bilet nawet nie może poczekać na pufach w biurze obsługi klienta, bo jest to miejsce tylko dla kupujących bilet, czyli kolejnych frajerów.
    Bardzo zachęca do korzystania z transportu publicznego.
    Porażka niezmienna od niepamiętnych lat
  • ~Sowanowa / 2024-06-07 16:24
    Ocena: 1.75 / 5
    Pociąg IC relacji Kryjica Górska - Gdynia /Warszawę. 07.06.2024. Wagony I i II klasy z pełną rezerwacją a ludzie leżą na korytarzach. Obsługa nawet nie sprawdza biletów od Krakowa bo się boi pokazać. Zapłaciłeś za I klasę - siedzisz przy kiblu. Zapłaciłeś za II klasę - leżysz na korytarzu w I klasie.
    O WiFi nie ma mowy, O gniazdku do doładowania telefonu też zapomnij w przedziałach tego pojazdu. Jedyne co odróżnia przedział tego pociągu to skąpe szmatki z gumkami z napisem "idąc PKP Intercity" naciągnięte na zagłowki. Reklamy IC kłamią.
    ZaletyJeszcze jeździ. Czystenakładki na zagłowki.
    WadyNie działająca klima, nie działające wifi, ponadnormatywna ilość sprzedanych biletów, brak standardu gwarantowanego w reklamach, lud,ie.leżący na korytarzach w I klasie! Zdjęcie dostępne na życzenie.
  • ~Anik / 2024-06-07 16:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Sprzedają bilety za pełną cenę bez preferencji miejsca . Dramat, przez 5 godzin tułasz się po pociągu popychany i deptany
    Decyzja należy do pasażera ale proszę mi wierzyć flix bus to luxus
  • ~Ali / 2024-06-05 18:09
    Ocena: 1.25 / 5
    Ciągle opóźnienia, powinniście to sprzedać jak nie dajecie rady, zwykła porażka te pkp
    ZaletyŻadnych
    WadyWszystko
  • ~Wkurzony / 2024-06-04 23:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Klasycznie opóźnienia po kilka godzin ale to już wiemy.Poziom przejazdu na poziomie Ukrainy i państw 3 świata. WC jest w takim stanie że na 100% większość i tak nie daje rady się załatwić. I to niezależnie od trasy. Stojąc w pociągu z Wrocławia do Przemyśla smród WC na korytarzu był taki że brało na wymioty. Wagony w stylu byle upchać jak najwięcej ludzików na raz najlepiej na przeciwko siebie żeby mieli komfort prawda? Oczywiście bagaże tak upchane muszą być nad głową gdzie już kilka razy na tej trasie coś spadło bo to nie są bezpieczne warunki. Obsługa jeździ z wózkiem rodem z PRL-u i sprzedaje ekstremalne drogą wodę i batony. Widzieliście w zarządzie kiedyś jak wygląda prawdziwy serwis i że to czym obsługa wyjeżdża to porażka. Ludzie siedzą upchani przy WC i wszędzie co powoduje że WSZYSCY czują się niekomfortowo. Tam nikogo nie powinno być ale oczywiście PKP ma to gdzieś, po co jakiekolwiek BHP czy standardy. Wstyd przed kimkolwiek z zagranicy bo takiego paździerza ciężko doświadczyć nawet w słynnym londyńskim metrze. Powinniście dopłacać ludziom za te przejazdy.
  • ~Marte / 2024-06-03 11:25
    Ocena: 2.50 / 5
    Dno,dna
    Początkowa stacja ..pociąg do Przemyśla z Krakowa a na stacji Kraków Płaszów już 55 min opóźnienia
    Nie pozdrawiam
  • ~Daherl / 2024-06-03 09:02
    Ocena: 1.00 / 5
    InterCity do wyjebania. Oszukują, opóźniają trasy i kontakt z klientem jest żaden.
    ZaletyNajgorszy przewoźnik, więc przynajmniej nie ma nic gorszego
    WadyPo co w ogóle to jeździ
  • ~Chris / 2024-06-02 11:25
    Ocena: 2.50 / 5
    Niekompetentna pani z kasy w Kostrzynie, powiedziałem jej, że sprzedała mi zły bilet, po czym sprzedała mi bilet z przesiadką 4 minuty, konduktor odmówił poinformowania drugiej załogi pociągu, bo bał się, że go opierniczą. De facto nieważny bilet
    ZaletyBardziej eko niż samochód
    WadyLiczy się tylko PKP, indywidualny klient jest niczym
  • ~Lama / 2024-06-01 09:19
    Ocena: 3.25 / 5
    Dzień dobry.Bardzo nie miła pani w kasie na dworcu Łódź Kaliska.
    ZaletyPodróż bardzo komfortowa.
  • ~Mariusz / 2024-05-29 16:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Jade pociągiem pkp intercity z berlina do warszawy i jestem bardzo zniesmaczony jednym słowem przedział brudny jak na pierwszą klasę to mogło by być lepiej.Dawno nie jechałem i uważam że przez lata nic się nie zmienilo dodali tylko klimę i gniazdka.
    ZaletySam nie wiem
    WadyMnóstwo
  • ~Mariusz / 2024-05-29 16:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Jade pociągiem pkp intercity z berlina do warszawy i jestem bardzo zniesmaczony jednym słowem przedział brudny jak na pierwszą klasę to mogło by być lepiej.Dawno nie jechałem i uważam że przez lata nic się nie zmienilo dodali tylko klimę i gniazdka.
    ZaletySam nie wiem
    WadyMnóstwo
  • ~niewazne kto / 2024-05-27 15:03
    Ocena: 5.00 / 5
    Najlepsza kolej jaką jechałem.
    Miła obsługa, jest wagon warsu. Pendolino naprawdę oferuje bardzo tanie i super połączenia bezpośrednie.
    Połączenie Krzyż Wlkp. - Choszczno 2 klasą 14zł. A 1 klasą 27zł nie wiem skąd te złe opinie.
    Zaletyklimatyzacja i mozna zabrac rower
    Wadynie ma
  • ~Łukasz / 2024-05-27 12:11
    Ocena: 1.50 / 5
    Szanowni Państwo, jadę właśnie pociągiem 38100 który wyjechał z Rzeszowa o 7:38 w Bydgoszczy ma być o 15:37.
    Jestem zdegustowany i bardzo niemile zaskoczony tym że w tak dużym składzie na tak długiej trasie przez praktycznie całą Polskę nie ma wagonu Wars Jest to bardzo duże niedociągnięcie z Waszej strony.
    Po za tym do z Rzeszowa do Lublina działa klimatyzacja, teraz gotujemy się tutaj. Pociąg teagedia.
  • ~Ja / 2024-05-25 16:32
    Ocena: 2.00 / 5
    Zostałam oszukana przez załogę IC przez co mój powrót do domu znacznie się wydłużył oraz poniosłam dodatkowe koszta ponieważ pociąg który miał opóźnienie 40 minut z powodu zepsutej lokomotywy odjechał po dwóch minutach po opuszczeniu przeze mnie pociągu w celu udania się do informacji.
    ZaletyCena
    WadyBrak profesjonalizmu
  • ~Ja / 2024-05-25 16:31
    Ocena: 2.00 / 5
    Zostałam oszukana przez załogę IC przez co mój powrót do domu znacznie się wydłużył oraz poniosłam dodatkowe koszta ponieważ pociąg który miał opóźnienie 40 minut z powodu zepsutej lokomotywy odjechał po dwóch minutach po opuszczeniu przeze mnie pociągu w celu udania się do informacji.
    ZaletyCena
    WadyBrak profesjonalizmu
  • ~Dominik / 2024-05-25 16:06
    Ocena: 3.50 / 5
    Dnia 25.05.2024 r. jechałem pociągiem nr 8303 na odcinku Bochnia - Rzeszów, który wyjazd planowy miał o godzinie 15.34. Kasjerka na dworcu PKP w Bochni powiedziała , że nie ma miejsc w pociągu i system nie pozwala jej sprzedać biletu. Wsiadłem do pociągu, gdzie niezwłocznie udałem się do drużyny konduktorskiej w wagonie nr 14. Przechodząc zauważyłem sporo miejsc wolnych siedzących oraz stojących. Pan konduktor zażądał ode mnie abym kupił bilet za dodatkową opłatą powołując się na regulamin. Uważam, że Pan konduktor nie powinien mi liczyć opłaty dodatkowej po tym jak chciałem zakupić w kasie stacjonarnej PKP w Bochni. Niestety jest to nieuczciwe posunięcie do pazerności: kasa nie sprzedaje biletów , miejsca w pociągu są wolne a konduktor nalicza opłatę dodatkową.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.80, ilość opinii: 4832
Flixbus
Ocena: 2.18, ilość opinii: 2949
Sindbad
Ocena: 2.35, ilość opinii: 805
NeoBus
Ocena: 2.64, ilość opinii: 691
Szwagropol
Ocena: 2.01, ilość opinii: 331
Koleje Dolnośląskie
Ocena: 1.92, ilość opinii: 279
VECTRA
Ocena: 1.61, ilość opinii: 4333
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 4259
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 3801
UPC Internet
Ocena: 1.81, ilość opinii: 3473
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.02, ilość opinii: 3190
Plus
Ocena: 1.43, ilość opinii: 2842