Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKP Intercity opinie

Ocena na podstawie 1317 opinii

1.83 / 5

  • Wygoda
    1.74
  • Jakość obsługi
    1.76
  • Oferta
    1.85
  • Poziom cen
    1.98

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Iwona / 2020-01-25 07:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam zastrzeżenia do przepisów odnośnie legitymacji szkolnej .Wszystkie dzieci powinny mieć zniżki a jak dziecko legitymacje zgubi to zaświadczenie że szkoły jest nie uwzględniane. Wyłudzają w ten sposób pieniądze.
    ZaletyPasażer
  • ~Cieobchodzi / 2020-01-24 21:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Jebla idzie dostać z tymi opóźnieniami, syf kila i mogiła, nie polecam, lepiej chodzić z buta. Pluje na te całe pkp i gardze. Tfu
    ZaletyNie ma zalet sam syf
    WadyWszelakie
  • ~Przem / 2020-01-24 18:24
    Ocena: 2.00 / 5
    Jadę właśnie (piątek) pociągiem relacji Białystok - Zgorzelec. Wsiadłem w Warszawie. Miejsc siedzących brak. Mnóstwo ludzi stoi między wagonami. Już we wtorek nie można było kupić biletów z miejscami siedzacymi.Bilety rozchodzą się w tygodniu moment. Raz się zdąży a raz nie. Najlepsze,że historia powtarza się co piątek na tej trasie.Czy w PKP Intercity ktoś analizuje popyt na miejsca? Tak ciężko dołożyć wagony względem kupionych biletów czy trendu popytu w dane dni na danej trasie? Czy chodzi o to żeby zarobić więcej kasy, bo ludzie i tak kupią bilet, bo muszą się jakoś dostać do domów. Dlaczego skoro muszę stać i system sprzedaje bilety bez miejsc siedzących nie mam innej ceny? Bo jedni siedzą drudzy stoją a cena ta sama,choć warunki inne. Żeby było zabawniej drzwi do toalety się nie domykaja, i co chwila jakiś podróżny wali drzwiami żeby je otworzyć i domknąć. To jest poziom kolei na XXI wiek? Czuję się jako pasażer zdegustowany.
  • ~Krzysztof / 2020-01-24 17:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Większego gówna nie widziałem,sprzedawane bilety bez miejsc siedzących jakby nie można było wagonów dołączyć,do tego opóźnienia z dupy wzięte i brak informacji,jechałem pierwszy raz od około 10lat i nigdy więcej. Nie polecam.
    ZaletyBrak
  • ~PaszazerTLK / 2020-01-24 16:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Sam nie wiem od czego zacząć, ale z której strony by nie spojrzeć to maluje się dramatyczny obraz polskich kolei. Bród i syf jest taki że boję się o swoje zdrowie. Urokliwy aromat moczu czuć w każdym możliwym wagonie. Punktualność jest najwyraźniej passe. Jeżeli macie szczęście zimą opóźnienie nie przekroczy godziny, a jak macie pecha to lepiej iść na piechotę. Jeśli mam wymieniać jakieś zalety to jest opcja że Pkp bez żadnej dopłaty udostepni wam różne ciekawe udogodnienia... Ja miałem szczęście i dostałem np. Opcje dodatkowej klimatyzacji, bo w wagonie w którym miałem przyjemność zajmować prestiżowe miejsce stojące zepsuły się drzwi! Wrażenia tak 50/50, bo poza chłodnym powietrzem huk był taki że przez następne dwa dni piszczało mi w uszach, ale wiadomo za darmo to i ocet słodki. Kolejną fajną funkcją była muzyka w wagonie, szkoda tylko, że tylko dwie nutki sygnałowe powtarzane przez ponad godzinę- niemniej zawsze to jakieś urozmaicenie i to zupełnie za darmo.
    Jest szansa mała jak mój siusiak że traficie na konduktora, który jest uprzejmy i rozumie, że sprzedawanie ludziom biletów za piniondze na podróż takim składem to ni mniej ni więcej plucie nam w mordę i można nawet po ludzku porozmawiać. Jest za to duża szansa na spotkanie gburowatego konduktora, który swoją pracę miał w dupie już 20 lat temu i można go przekupić za piątala, a jak twardo negocjuje to za dyche i zaoszczędzić na bilecie. Pomijam już inne aspekty podróżowania tym syfem tj. ludzie, którzy w pociągu napchanym jak konserwa biegają w te i z powrotem, bo najwyraźniej odczytanie informacji o numerze wagonu na bilecie jest jak praca nad szyframi i wymaga ogromnego wysiłku i ponadprzeciętnych umiejętności. Ogólnie podsumowując- polskie koleje to żart i to taki niezbyt śmieszny. Żart opowiadany przez wuja na weselu po 0,7- no śmiejesz się, ale bardziej z zażenowania i swojej głupoty, że za to płacisz.
    Wpis odnosi się do składów TLK- Tylko Liczymy Kasę.
    ZaletyHmmm... Ogólnie to brak, czasami można przekupić konduktora
    WadyNie starczy mi życia i słów by wszystkie wymienić
  • ~Łukasz / 2020-01-24 13:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Dopłaciłem do 1 klasy aby wygodniej przemiescic sie z Wrocławia do Warszawy.
    Zmarzlem strasznie po czym konduktor zaproponowal zmiane wagonu na 2 klase. Czyli wychodzi na to ze w PKP Intercity im drozej tym gorzej.
    ZaletyBrak zalet
    WadyZimno w I klasie
  • ~Pat / 2020-01-22 07:22
    Ocena: 1.75 / 5
    Nie muszę zaznaczać że mamy 21 wiek. Czystość i schludność pociągu jak w standardach sprzed 30 lat. Toaleta woła o pomstę do nieba przecież w zimie tam pizga złem. Brak jakiegokolwiek kawałka miejsca na chociażby przewinięcie dziecka. Skrzypi i stuka, bagaże trzeba trzymać na polkach nad glowa więc trochę crossfitu dla każdego podroznego.
  • ~Marek / 2020-01-20 13:33
    Ocena: 2.75 / 5
    16 stycznia 2020r. Jadąc pociągiem z Warszawy centralnej do Lublina z godz 10.10 zafundowano na przesiadkę do innego składu w Warszawie zachodniej.na peronie w zimnie czekaliśmy ok 50 min.bez żadnej informacji o przyczynach oraz czasie podstawienia drugiego składu. Jak już podjechał i w końcu odjechał to do Lublina nabił 90 min.opoznienia. nigdy więcej nie skorzystam z PKP.dziekuje.
    ZaletyCzystość i wygodne wagony. miła Pani konduktor
    WadyBrak informacji,fatalna punktualność.
  • ~Seniorka / 2020-01-19 13:53
    Ocena: 2.00 / 5
    W dniu 19.01.2020 w pocìągu relacji Gdynia - Wrocław pełne obłożenie składu. Jùż od Gdańska wszystkie miejsca zajęte. Bardzo duża grupa pasażerów stojącą w korytarzach " na baczność" Czy na pewno wszyscy kupowaliśmy bilet W ostatniej chwili bez gwarancji miejsca. Chyba w obecnej dobie nie jest problemem monitorowanie skali zainteresowania danym składem że strony PKP i podjęcie decyzji o podłączeniu dodatkowego wagonu. A życzenie miłej podróży że strony że strony drużyny konduktorskej zakrawa na kpinę z pasażerów i jest raczej kabaretowe.
  • ~Przemo / 2020-01-16 09:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Wsiadam w Poznaniu i przed nami 10 godzin w pociagu ostrawa.
    1. Pierwszy wagon ma chyba z 40 lat i zapach też siedzenia załamane w oknie nie ma jednej szyby, hałas okropny murowany ból głowy w Przemyślu 2. Kolejny szok nie ma warsu. Na ten pociąg bilety powinny być rozdawane jaka atrakcją minionych lat a pociąg powinien zmienić nazwę na wehikuł czasu. Szok
    ZaletyBył na czas
    WadyWw
  • ~Magdalena / 2020-01-13 19:54
    Ocena: 3.00 / 5
    Obsługa PKP Intercity jest bardzo przyjazna i pomocna, aczkolwiek zastrzeżenia co do rozkładu jazdy oraz tras jakimi kursują pociągi. Konkretnie chodzi mi o stacje Działdowo oraz Mława. Wiele osób, zwłaszcza studentów usatysfakcjonowalaby taka trasa, gdyż obecnie nie ma bezpośredniego połączenia na trasie Toruń-Działdowo. Myślę że taka trasa zdowoliłaby wielu klientów PKP Intercity.
  • ~Karol / 2020-01-11 23:02
    Ocena: 5.00 / 5
    Ciekawe jak długo będą jeszcze w Polsce pić ludzie w pracy tak odpowiedzialnej jaką jest prowadzenie pociągu.Dnia 11 stycznia 2020 pociąg relacji Kraków Wroc£aw godz.odjazdu 19:50 mijałem się w drzwiach z maszynistą pociągu inter city.Piszę to prosto z pociągu i już mam niedaleko do Wrocka myślę że dojedziwmy w jednej całości.
  • ~Łukasz / 2020-01-08 19:58
    Ocena: 2.25 / 5
    6 stycznia, pociąg do Białegostoku, na stacji Ostrów Wielkopolski opóźnienie pociągu wynosiło „tylko” 1440 minut tj. 24h. To jest jawna kpina żeby w ogóle takie opóźnienie było możliwe! Na PKP nie można polegać, pociągi są wiecznie opóźnione, na przesiadki często nie ma czasu i trzeba siedzieć czasem kilka godzin na dworcu i czekać. To po co w ogóle sprzedawać bilety na przesiadkę tzw. „Wspólny bilet” skoro nie można go wykorzystać. Ostatnio chciałem pojechać na bilet z pociągu, który się spóźnił i nie zdążyłem na przesiadkę. Następny był dopiero za 4h, wiec musiałem kupić bilet na pociąg KW. Pani w kasie powiedziała mi ze mogę bilet reklamować, ale przez to nie zdążę na pociąg, którym dotrę do domu. O i tak PKP zarabia na klientach.
    ZaletyNowe składy (rzadko)
    WadyOpóźnienia
    Brak ujednolicenia biletów,
    Niemożliwe do zrealizowania przesiadki
    Niejednokrotnie ścisk, brud i urągające warunki podróży
  • ~Warszawiak / 2020-01-08 07:24
    Ocena: 2.25 / 5
    8.01.2020 w pociągu EIC 103 Polonia z Warszawy do Wiednia BRAK OGRZEWANIA!!!
    DNO! Bilety drogie i do tego przez PKP się rozchoruję!
    ZaletyBrak
    WadyBRAK OGRZEWANIA ZIMNO!
  • ~BozeBożena ba / 2020-01-04 15:42
    Ocena: 2.75 / 5
    Jechałam pociągiem z Poznania do Gliwic pierwszą klasą. Cena biletu 89zl. Przedział brudny, zimno bo nie grzeją a jest styczeń, brak konaktów by podłączyć laptop. Faktycznie "pierwsza klasa"
  • ~Marek / 2020-01-01 14:45
    Ocena: 2.50 / 5
    Jechałem Rojewskim z Warszawy do Bydgoszczy obsługa chamska stałem cal8m drogę na wejściu bo na 1 miejsce było 3 pasażerów poza tym pasażerów kupujących bilety w kasie traktują jako pasażerów 2 kategorii
  • ~KarolP / 2019-12-30 11:04
    Ocena: 1.50 / 5
    Obsukrne warunki podróży "Bachusem" - relacja Poznań - Gdynia.
    Stare, niewyremontowane wagony a na dodatek brudne. Temat godny na dodatkowe opinie w Google i na forach.

    WadyWszystko
  • ~Sunny / 2019-12-29 19:56
    Ocena: 1.25 / 5
    Właśnie jadę pociągiem relacji Budapeszt-Warszawa Wschodnia, wagon z miejscami do leżenia. Wszystkim odradzam podróży kuszetką: wagon jest stary i śmierdzący, okna nie można otworzyć, w przedziale jest albo bardzo gorąco (jak się podkręci grzejnik), albo zimno. Poduszki i koce śmierdzą, miejsca do leżenia są bardzo niewygodne, czuje się każdą sprężynę. Po prostu tragedia!!!! Jeden z najgorszych przejazdów w moim życiu.
    ZaletyBrak
    WadyBrud i smród
  • ~Ana / 2019-12-28 19:15
    Ocena: 1.75 / 5
    Jadę właśnie pociągiem z Wrocławia do Warszawy pociąg opóźniony 116 minut!!!w dodatku przyjechał pociąg inny niż ten na który kupiłam bilet czyli o dużo niższym standardzie.Katastrofa jakąś a bilety drogie.
    ZaletyBrak
    WadyJak wyzej
  • ~Jaro / 2019-12-28 13:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Jadę właśnie w pociągu z Gdańska do Wrocławia. Bilet kupiony 2 tygodnie wcześniej. 2 miejsca przy oknie w wagonie z przedzialami. Siedzę teraz tyłem do kierunku jazdy w wagonie bez przedziałów. Chcąc uzyskać jaka kolwiek informacje czy należy nam się jaki kolwiek zwrot części poniesionych kosztów, pani kobxuktor stwierdziła że nic mi się nie nalezely bo mam gdzie siedzieć. Nie interesuje ja to że jakiś tłusty facet je kiełbasę sprzed tygodnia i na cały wagon śmierdzi bo sama siedzi w przedziale.
    ZaletyBrak jakich kolwiek
    WadyPKP IC JEST GŁÓWNA WADĄ.
    ZAMIAST SIEDZIEĆ W 6 OSOBOWYM PRZEDZIALE SIEDZIMY W 110 OSOBOWYM WAGONIE.
    SMRÓD
    KULTURA OSOBISTA KONDUKTORÓW
    BRAK MIEJSCA NA BAGAŻ
    W SUMIE SAME MINUSY
    WYSOKA CENA BILETU DO STANDARDU
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.83, ilość opinii: 1317
Flixbus
Ocena: 2.26, ilość opinii: 918
NeoBus
Ocena: 2.69, ilość opinii: 386
Szwagropol
Ocena: 2.00, ilość opinii: 152
PKS Polonus
Ocena: 2.06, ilość opinii: 141
Voyager Transport
Ocena: 2.18, ilość opinii: 133
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2493
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2199
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2062
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1846
Orange Neostrada
Ocena: 1.98, ilość opinii: 1038
Play
Ocena: 1.50, ilość opinii: 801