Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKP Intercity opinie

Ocena na podstawie 1239 opinii

1.81 / 5

  • Wygoda
    1.72
  • Jakość obsługi
    1.74
  • Oferta
    1.83
  • Poziom cen
    1.96

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Igor / 2019-10-05 06:56
    Ocena: 2.50 / 5
    Tragedia ta klimatyzacja ... Ludzie w pendolino siedzą w kurtkach bo idioci nie wiedzą jak stosować klimatyzacje , koszmar
    ZaletySzybkość
    WadyKlimatyzacja, światło włączone nocą , miejsca przy oknie , czasem całe okno innym razem jakiś skrawek okna a cena ta sama
  • ~Jaro / 2019-10-03 07:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Won z torów. Niedorajdy życiowe z PKP. Codziennie musze się tłumaczyć ze spóźnień. Którym bym pociągiem nie jechał to zawsze opóźniony. NIE POLECAM. Kolejna reklamacja z powodu opóźnienia. Myślą że wiza bydło. Więcej osób stoi na kotytarzu i przy cuchnacej toalety ie jak siedzi. 50°C w wagonie... Dramat!! Nie polecam!!! Oczywiście jak wspomniałem reklamacja i pismo do UTK.


    Ps. Nie usuwajcie moich opinii!
    ZaletyBRAK
    Wadypkp
  • ~pasażer / 2019-10-01 08:30
    Ocena: 1.25 / 5
    opinia dlatego taka od 2009 roku jebane pkp przysyła ponaglenie wpłaty za przejazd bez biletu mimo ze zgłaszałem zagubienie dowodu ,PKP PIERDOLONE TO 10 lat juz mineło więc ogarnijcie tu macie jebane przepisy
    W Polsce można ściągnąć dług nawet, jeżeli jest przedawniony. Brak wiedzy dłużników
    wykorzystują firmy windykacyjne zbijając na tym majątek
    W polskim prawie istnieje jedna z najtrudniejszych i zarazem najczęściej pomijanych form
    interpretacji / wykładni prawnych, wynikającej wprost z kodeksu cywilnego. W szczególnym dziale
    117-125 k.c. ustawodawca skodyfikował poszczególne przypadki, w których uwzględnia skutek
    przedawnienia w roszczeniach majątkowych i nie majątkowych.
    Co do zasady maksymalnym terminem jest okres 10 lat. Warto zwrócić uwagę, że moment
    przedawnienia liczony jest od momentu stwierdzenia stanu wymagalności roszczenia, a nie nadania
    go w formie zobowiązania. Firmy windykacyjne potrafią doskonale sobie radzić w takich
    przypadkach. Aby odwrócić uwagę od momentu, w którym wg prawa sama egzekucja mogłaby być
    bezskuteczna, prowadzą one egzekucję, pomimo przekroczenia terminu przedawnienia, aż do
    momentu złożenia przez dłużnika zarzutu przedawnienia.
    Taki zarzut nie jest wnoszony z automatu, więc w przypadku niewiedzy dłużnika jest kluczem do
    zarabiania pieniędzy. Firmy windykacyjne skupują takie roszczenia za grosze, a wymagają całości
    plus odsetki.
    Czas przedawnienia Rodzaj zadłużenia
    1) 10 lat Roszczenie nadane przez sąd w firmie prawomocnego wyroku, lub też innej
    instytucji powołanej do rozpatrywania spraw tego rodzaju, lub też orzeczenie sądu polubownego
    zawarte w formie ugody przed mediatorem, a następnie zatwierdzone przez sąd
    2) 10 lat należności wobec ZUS-u z tytułu nieopłaconych składek
    3) 3 lata Roszczenie alimentacyjne
    4) 3 lata Roszczenie z tytułu czynszu
    5) 3 lata Liczone od dnia w, którym pracodawca powinien zapłacić wynagrodzenie
    pracownikowi wynikające z zawartej umowy o pracę
    6) 3 lata Roszczenie z umowy ubezpieczeniowej
    7) 3 lata Zadłużenie wynikające z niespłaconej karty kredytowej
    8) 3 lata Zobowiązanie wynikające z niespłaconej umowy pożyczki czy też kredytu
    9) 2 lata Mandat za podróż bez ważnego biletu
    10) 2 lata Roszczenie z umowy sprzedaży
    11) 2 lata od dnia oddania dzieła Roszczenia z Umowy o dzieło
    12) 2 lata Wszelkiego rodzaju usługi telekomunikacyjne
    13) 2 lata Debet na koncie bankowym od mementu daty wymaganej spłaty obciążenia konta
    bankowego
    14) 1 rok Roszczenia wobec przewoźnika
    Żeby nie było to dotyczy punktu 12
    Tak wykorzystuje się niewiedzę dłużników.
    żegnam i posdrawiam jak cos wystąpię z powudctwa Cywilnego o nękanie

    więc jebać was
    Zaletybrak
  • ~Henti / 2019-09-30 19:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupujesz bilet na 1 klasę aby być pewnym ze napewno będziesz miał wygodę siedzenia oraz możliwość dostępu do kontaktu aby naładować telefon ale jak zwykle na trasie Warszawa Poznań nie ma co liczyć na takie wygody na tej trasie zawsze podstawiają stare wagony które nie maja nic wspólnego z 21 wiekiem wstyd po prostu wstyd jedziesz 3 godziny po po żeby przez cała drogę martwić się o ilość pozostałej baterii w telefonie
    Boże daj mi sile
    ZaletyBrak dodatkowo jak zawsze opóźnienie
  • ~Turysta / 2019-09-30 07:18
    Ocena: 2.75 / 5
    Nie po raz pierwszy kolejarze rządzą w pociągu. W Słupsku do maszynisty dosiadł się gość, który wrzeszczy mu w ucho tak, że słychać go w wagonie 1 klasy (EIP8300 PENDOLINO do Warszawy). Nie wiem, jak maszynista może skoncentrować się na prowadzeniu składu.
    ZaletyPendolino wycisza dużo lepiej odgłosy trakcji. Obsługa Wars bardzo uprzejma i pomocna. Kontrolujący bilety sympatyczni i grzeczni.
    WadyZbyt rzadko czyszczone siedzenia. Bardzo głośne rozmowy w kabinie maszynisty.
  • ~Remus / 2019-09-29 15:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Właśnie jadę tym pociągiem 70136. Niby IC, przynajmniej jeżeli chodzi o cenę. Wagony z połowy lat 80. Wówczas takimi do szkoły dojeżdżałem. W wagonie tak śmierdzi dochodami z toalety, że nie ma jak oddychać. MASAKRA!!!!
  • ~Remus / 2019-09-29 14:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Właśnie jadę tym pociągiem 70136. Poznań Zielona Góra Niby IC, przynajmniej jeżeli chodzi o cenę. Wagony z połowy lat 80. Wówczas takimi do szkoły dojeżdżałem. W wagonie tak śmierdzi dochodami z toalety, że nie ma jak oddychać. MASAKRA!!!!
  • ~Pasażer / 2019-09-28 16:57
    Ocena: 4.00 / 5
    Nie jestem zadowolony z jazdy pociągiem ponad 4 godziny jazdy z Warszawy zachodniej do Lublina
    ZaletyBrak słów
    WadyOpuznienia na stacji Warszawa Zachodnia, postoje nie planowane na trasie Warszawa lublin. Opuznienia od 20 min do 30 min.
  • ~Sandra / 2019-09-27 16:59
    Ocena: 1.50 / 5
    Wieczne opóźnienia, pociąg który powinien jechać od 30 minut stoi sobie na stacji, głośne piszczenie w wagonach, brak prądu, tragedia.
  • ~Kacper / 2019-09-27 10:42
    Ocena: 2.50 / 5
    Pan ktory sprzedawał mk bilet byl jakis niewyraźny i wydawal sie być pod wpływem alkoholu. Do tego nie uznal mojej karty osoby niepełnosprawnej i nie umial uzyc czytnika kodow qr
  • ~ABC / 2019-09-26 17:18
    Ocena: 2.75 / 5
    Nie spotkałam się raczej z niemiłymi konduktorskiej, choć wkurzające jest sprawdzanie biletu 3 razy w ciągu trasy, no ile można... ok bilet niech będzie ale kolejny raz mam szukać dokumentu... no skoro jestem już przy trzeciej kontroli biletu to znaczy ze dwóch poprzednich konduktorów sprawdzili mi ten cholerny dokument!
    Denerwują mnie dwie sprawy... TRAGICZNE pociągi na długie trasy gdzie jedzie się 8 godzin w pełnym przedziale, w nieludzkich warunkach, podczas gdy na krótką trasę jadą wygodne szynobusy... gdzie tu logika?
    Druga sprawa ... płace tyle samo za połączenie IC z nowszymi wagonami, gniazdkami, 6 miejscami w przedziale co za Ch...owe tlk jadąc jak sardynka w puszczę. Ja bym chciała tylko się dowiedzieć... DLACZEGO?
    ZaletyPasujące połączenie
    WadyJak wyżej
  • ~Patrycja / 2019-09-26 15:15
    Ocena: 1.25 / 5
    Dnia 26.09.2019 pociąg 16112 z Kielc do Dąbrowy Górniczej to jakiś nie śmieszny żart. Zaczęło się od opóźnienia na dworcu, który trwał ponad 40 min. To wprowadziło już nerwową atmosferę, ale kiedy w Zawierciu na dworcu ogłoszono, że lokomotywa uległa defektowi i czeka nas kolejne opóźnienie trwające możliwe, że ponad 80 min to już przerosło ludzie pojęcie. Pociąg zepsuty, ludzie wkurzeni i kolejny raz PKP poniosło porażkę. Ostatecznie obsługa kazała opuścić pociąg i przesiać się do pociągu kolei śląskich. To nie pierwsza tego typu akcja. Może warto zacząć inwestować pieniądze w nowe pociągi ? Skoro stare ewidentnie nie nadają się do użytku. Polskie PKP znów zawodzi.
    ZaletyMiła pani kazała nam wyjść z pociągu.
    WadyOpóźnienia 40 do 80 min
    Zepsuty pociąg
    Przymusowe przesiadki
  • ~Sebastian / 2019-09-25 19:16
    Ocena: 2.00 / 5
    Brak papieru toaletowego w całym pociągu przez całe prawie 7h podróży ! Opóźniony 30 min trasa Wrocław - Swinoujscie
  • ~dar / 2019-09-24 18:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorsza strona internetowa do kupowania biletów (www.intercity.pl)- zupełnie nie UX,całkowicie do zmiany. Błagam zróbcie audyt UX, bo to co jest, to dramat. Wielu moich znajomych ma dokładnie takie same odczucia, kupowanie biletu na www jest zupełnie nieintuicyjne i nieprzemyślane, zajmuje za dużo czasu i nerwów.
  • ~Strudzony ostatnią podróżą z PKP włóczy / 2019-09-24 17:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Wieczne spóźnienia, awarie i marne tłumaczenia
  • ~rt / 2019-09-23 14:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Odradzam każdemu. Jechałam z Warszawy Centralnej do Wrocławia w piątek- pociąg przyjechał opóźniony ponad 40 min, wracam w niedziele Wrocław-Warszawa pociąg przyjechał opóźniony. Przecież to jakaś kpina a bilety drogie.
    Zaletynie ma
    Wady....
  • ~Ania17 / 2019-09-23 07:04
    Ocena: 1.00 / 5
    23.09.2019 Pociąg Zosia z Łodzi do Warszawy. Oczywiście opóźniony, brak informacji z jakiego powodu. Wynocha z torów nieudacznicy! !! Jestem spóźniona na rozmowe kwalifikacyjna!!! Nie odpuszczę wam!

    Nie polecam!! Dramat, syf,kila i mogiła.
    Dno!!!!
    ZaletyW PKP nie ma tskiego slowa
    WadyCałe pkp
  • ~Igor / 2019-09-21 13:10
    Ocena: 2.00 / 5
    Klimatyzacja albo za ostro że wszyscy marzną albo wszyscy spoceni. To jest okrutny mankament, zero komfortu . Wsiadam zdrowy , wysiadam chory , psychicznie też
    ZaletyZwykle pociągi z przedziałami super
    Wady klimatyzacja to koszmar nr 1. pendolino to męczarnia , jedyny plus to szybkość . Miejsca przy oknie w pendolino to czasem jak w tanich liniach lotniczych, więc przy oknie może oznaczać wielkie okno lub jego skrawek
  • ~Piotr / 2019-09-20 21:12
    Ocena: 2.25 / 5
    Z powodu opóźnienia, noc 70 km od domu na dworcu w Olsztynie.

    Konduktor: "No, liczyć na to, że 6 minut wystarczy Panu na przesiadkę do busa jak jedzie Pan pociągiem to przesada. Ja bym nie ryzykował".

    Po takich słowach nawet nie ma co liczyć na jakąkolwiek poprawę w PKP...
    WadyBrak zorganizowania transportu zastępczego gdy z winy PKP pociąg dojechał po czasie i ostatni środek transportu pasażera do domu odjechał zanim pociąg dotarł na miejsce.
  • ~Małgorzata / 2019-09-19 20:17
    Ocena: 2.00 / 5
    W dniu 6 września 2019 jechałam pociągiem TLK Warta ze Zbąszynka woj. lubuskie do Lublina ( trasa ponad 600 km). Jakież było moje zdziwienie, że przedziały były 8 osobowe. Ciasnota niemiłosierna. Brak miejsca na bagaż, brak Warsu, brak wagonu z pierwszą klasą. A najbardziej to się zdziwiłam gdy( przemiły zresztą Pan), nim dotarł z napojami do wagonu którym jechałam, stwierdził że zabrakło wody, soków i innych napoi. Przez wiele godzin siedziałam skulona i o tzw "suchym pysku". Uważam że TLK chyba mocno przegięło. Takie wagony to można podstawiać na krótkie trasy a nie na wielogodzinne podróżowanie.
    Zaletybrak
    Wadytak dużo że szkoda czasu na wymienianie
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.81, ilość opinii: 1239
Flixbus
Ocena: 2.28, ilość opinii: 751
NeoBus
Ocena: 2.67, ilość opinii: 343
Szwagropol
Ocena: 1.93, ilość opinii: 133
PKS Polonus
Ocena: 1.94, ilość opinii: 129
Voyager Transport
Ocena: 2.21, ilość opinii: 114
mBank
Ocena: 1.95, ilość opinii: 600
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 319
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 313
Netflix
Ocena: 2.77, ilość opinii: 169
nju mobile
Ocena: 3.17, ilość opinii: 134
Virgin Mobile
Ocena: 2.57, ilość opinii: 102