Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKP Intercity opinie

Ocena na podstawie 663 opinii

1.79 / 5

  • Wygoda
    1.71
  • Jakość obsługi
    1.70
  • Oferta
    1.82
  • Poziom cen
    1.93

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Karaon001 / 2018-12-26 19:43
    Ocena: 2.00 / 5
    W przedziale Ukraińcy na cały głośnik słuchają jakiegoś filmu dzieci im wyja nie mozna się skupić
  • ~Izabela / 2018-12-22 12:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Szanowni Państwo,
    Sprawa dotyczy notorycznie spóźniejących się pociągów. Jestem stałym pasażerem dlatego moja świadomość tego co się wyprawia w tym zakresie jest bardzo duża. Przemieszcza się za pośrednictwem pkp co najmniej 10 razy w miesiącu i co najmniej połowa z przejazdów jest opóźniona. Zrozumiałym byłby fakt opóźnień w granicach 10-30 minut ale na litość boską 115 minut nadtępnie 140 minut a zaraz po nim 150 minut jest zwyczajnie nie do zniesienia. W takich wypadkach pasażerom powinien być zapewniany inny transport w celu przemieszczenia się z punktu a do punktu b albo co najmniej darmowy przejazda a nie marne 25-50 % wartości biletu. Nie można nazwać tego inaczej niż zwykłym bagatelizowaniem problemu który staje się coraz częściej spotykany. Cały czas słyszymy o modernizacji pkp, efektów zaś brak. Zwykła żenada i jakiś żart z klientów.
    ZaletyZero
    WadyMnustwo
  • ~Sonia / 2018-12-22 10:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam szczerą nadzieje, że ten post-komunistyczny twór, jakim jest PKP Intercity zbankrutuje i już nigdy nie odrodzi. Okropna obsługa pociągu, która nie czuje się odpowiedzialna przed pasażerem, żeby poinformować o tym, że część pociągu zostanie odłączona i pojedzie w stronę Zielonej Góry a druga część w kierunku Bielska-Białej. Jakież było moje zdziwienie, gdy około szóstej rano po raz pierwszy pojawiła się młoda pani sprawdzająca bilety, która z uśmiechem zadowolenia na twarzy poinformowała mnie, że siedzimy w nie odpowiedniej części pociągu... Wyjechaliśmy z Bydgoszczy o 23:59 a ta kobieta, gdy przyszła była pierwszą osobą z obsługi pociągu, którą widziałam. Gdy próbowałam dowiedzieć się co mam w tej sytuacji zrobić, kierownik pociągu, zamiast zaproponować inny bilet, lub jakiekolwiek inne rozwiązanie, wydarł się na mnie, że on zaczął zmianę dopiero we Wrocławiu i nie odpowiada za kolegów. Wyrzucił mnie z przedziału konduktorskiego i na tym jego pomoc się skończyła... Wcześniej jeden ze współpasażerów chwalił się na korytarzu, że „pije browarka na legalu„ bo kupił od konduktora. Skrajne chamstwo i brak profesjonalizmu załogi woła o pomstę do nieba! Gorąco zachęcam do niewybierania tego przewoźnika!
    ZaletyPociąg się nie wywrócił gdzieś po drodze... Brak innych zalet...
    WadyOpisane wyżej + wieeeele innych np stan ubikacji i poziom obsługi klienta, które są na dokładnie takim samym poziomie!
  • ~PASAŻERR / 2018-12-22 09:37
    Ocena: 1.25 / 5
    Dlaczego sprzedając bilety IC nie ma nad tym żadnej kontroli? Ilość osób w pociągu była tak duża, że już pierwszy problem pojawił się przy samym wsiadaniu do tego pociągu. Chyba nie ma nic trudnego w sprawdzeniu ile biletów zostało sprzedane i dopasowaniu do tego odpowiednij ilości wagonów. Pewnie brak gwarancji miejsc siedzących otrzymało o 50 osób za dużo. Czy to jest w ogóle dopuszczalne, bo napewno nie jest bezpieczne
  • ~P / 2018-12-22 07:57
    Ocena: 1.00 / 5
    PKP nie pozwala na zakup biletów on line obok siebie - system rozrzuca pasażerów po całym wagonie. Żeby jechać z żoną obok siebie udałem się do kasy na dworcu - sprzedano mi bilet w 1 klasie bo tam są miejsca obok siebie. Tylko po to by okazało się, że sprzedany nam bilet nie obejmuje wspólnych miejsc tylko różne stoliki w obrębie tego samego wagonu.
    ZaletyBrak.
    WadyDrożej niż samochodem
    Opóźnienia
    Fatalna obsługa
    Brak możliwości cywilizowanej rezerwacji miejsc
  • ~baranek / 2018-12-22 00:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Patologiczny przewoźnik pozwalający sobie na ogromne, wielugodzinne opóźnienia przed samymi świętami. Niedopilnowanie sprawiło że na każdej, większej stacji postój trwał nawet godzinę. 0 dbania o porządek w toaletach, a niektóre z nich są nieczynne. Rozkład jazdy chyba jest niepotrzebny, skoro pociąg przyjeżdża i odjeżdża o losowych godzinach.
    ZaletyWypełnienie tego pola pozytywnie musiałoby być sarkazmem.
    WadySame wady.
  • ~Podróżnik / 2018-12-21 11:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Standardowo, pociąg z czasów PRL, spóźniony, napchany do pełna, że nie ma jak stać, a co dopiero przejść, toaleta brudna, w przejściach zimno. I zawsze tak samo... Czasami dostawią wagon, ale to naprawdę musi zdążyć się cud i wtedy kto pierwszy ten lepszy, chociaż zdarza się też, że miejsca dostają osoby które bilet kupiły w dniu odjazdu, a ci którzy kupili wcześniej takiego miejsca już nie dostają jeśli kupowali bez gwarancji miejsca, więc jeśli spóźnicie się z kupnem biletu przed wysprzedaniem wszystkich miejsc siedzących, najlepiej poczekać do ostatniej chwili i może zdarzy się ten wyżej wspomniany ewenement i miejsce dla was się znajdzie
    ZaletyBrak
    Wady-opóźnienia
    -tłok (jeszcze nigdy nie spotkałem się z sytuacją, aby wstrzymana była sprzedaż biletów a w pociągu jedzie się jak przysłowiowy śledź)
    -nie licząc pociągów premium, bardzo
    długi czas podróży
    -brud
    -zimno lub zbyt gorąco żeby móc oddychać

  • ~Pasazer / 2018-12-20 21:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Trasa z Zakopanego do Gdyni 12 h i nie ma pociągu Wars ani możliwości zakupu żadnego płynu do picia. W przedziale nagrzane tak ze nie da sie wytrzymać. Syf kible to jakiś 3 świat konduktor nie miły i nie pomocny. To jest Masakra
  • ~ANNA / 2018-12-20 20:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Własnie podróżuję IC z rodziną na święta z Poznania do Krakowa - 5 godzin, niezły czas trzeba przyznać. Samolot, teraz pociąg, połączenie wyglądało super. Tymczasem wagony głęboki prl,toaleta Boże chroń...chociaż papier jest, no ale po co skoro strach siadać. Tak trudno wymienić starą z lat 80 toaletę? I brak....warsa,czy automatu... nawet wody dziecku nie ma gdzie kupić!!! . Kompletna kompromitacja ! Absolutnie nie ma tu winy pracowników, (bardzo miła pani konduktor). Porażka instytucji jaką jest pkp, za brak możliwosci zakupu chociażby wody na trasie 5 godzinnej, ocena niedostateczna.
    ZaletyOpcjonalnie brak
    WadyJak wyżej. No o WiFi czy gniazdkach zeby załadowac telefon nie ma co śnić!
  • ~001ja / 2018-12-20 12:01
    Ocena: 2.75 / 5
    Jezdze kilka razy w roku na trasie Opole - Choszczno 385km od jakis 4lat.Fakt PKP inwestuje widac odnawiane dworce i nowe tory kolejowe.Szlak mnie trafia gdy ja ta trase pokonuje bez przesiadek w 5,5godziny.Gdy jadac tym intercity czuje sie jakbym jechal PKS.Cena ok. Gdy raz sprawdzilem roznice w czasie miedzy normalnym pociagiem a intercity na tej trasie bylo jakies 30min roznicy na korzysc Intercity.Dzis jade znowu na tej trasie pozmienialo sie juz nie mam bezposredniego polaczenia w Poznaniu przesiadam sie w inny Intercity. Ok coz pech trzeba sie przesiasc. Bywa tak nic nie mowie. Ale jestem w przedziale mam kilku godzinna podroz a tu nie ma gniazdka jak to jest w kazdym intercity na laptopa czy telefon. Konduktor mi mowi ze to jeszcze starszy wagon!!nie jade godzine!! Tylko kilka godzin!! Ale bilecik Intercity a wagon normalny. Spoznienia hmm nie wazne czy lato czy zima. PKP JEST KONSEKWENTNE. CALY ROK SPOZNIENIA. Albo pociag musi zwolnic bo z przeciwka jedzie inny. Musza sie minac w konkretnym miejscu jest jeden tor!! Porazka. Mowie caly czas o tym polaczeniu z Przemysla do Swinoujscie Intercity. Terazjuz bezposredniego nie ma doswiadczam tego dzis. Ijade jak PKSem.
Dodaj własną opinię »

Pytania i odpowiedzi

Dodaj pytanie » Zobacz wszystkie pytania »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.79, ilość opinii: 663
Flixbus
Ocena: 2.04, ilość opinii: 251
NeoBus
Ocena: 2.83, ilość opinii: 162
PKS Polonus
Ocena: 1.92, ilość opinii: 85
Szwagropol
Ocena: 1.98, ilość opinii: 77
LEO Express
Ocena: 2.71, ilość opinii: 73
mBank
Ocena: 2.13, ilość opinii: 408
Link4
Ocena: 1.62, ilość opinii: 215
ITAKA
Ocena: 2.89, ilość opinii: 151
nju mobile
Ocena: 3.42, ilość opinii: 98
Netflix
Ocena: 3.06, ilość opinii: 88
Virgin Mobile
Ocena: 2.68, ilość opinii: 48