Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKP Intercity opinie

Ocena na podstawie 3244 opinii

1.76 / 5

  • Wygoda
    1.68
  • Jakość obsługi
    1.67
  • Oferta
    1.78
  • Poziom cen
    1.92

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~kuba / 2022-08-30 18:24
    Ocena: 1.25 / 5
    Zawsze jakieś awarie, nigdzie nie da się dojechać na czas.
  • ~Andrzej / 2022-08-30 15:49
    Ocena: 2.50 / 5
    Trasa Kraków Olsztyn 30.08.22 g 15:08 barman z Warsaw totalna porażka dajcie mu stanowisko gdzie nie ma kontaktu z klientem bo gorzej jak ze .....ze wszystkim
    WadyBarman z wars
  • ~XD / 2022-08-30 14:46
    Ocena: 1.50 / 5
    Pociąg się opóźnił,miałem przesiadkę na którą nie zdążył a drugi pociąg się "nie zatrzyma" skończyło się na tym że stałem pod kiblem znaczną część drogi.
    Serdecznie nie polecam.
    WadyNiekompetentna obsługa
    Tłok jak w sobotę w Lidlu
  • ~PKP Ukraina / 2022-08-30 09:18
    Ocena: 1.75 / 5
    Za dużo Ukraińców w pociągu hałasują kłócą po ukraiński są w Polsce powinni gadać w języku polskim ogólnie nie polecam PKP
    WadySyf
  • ~NaveoN / 2022-08-29 22:54
    Ocena: 1.00 / 5
    isc piechota 100 km niz tym czymś jechać. Jechałem okolo 5 razy i za pierwszym razem dostałem mandat, bo sobie konduktor wymyślił, że mialem kupić na stacji (takie byly przepisy na początku pandemii). Problem w tym, ze powinni normalnie sprzedac, bo nie byko kas ze stacji na której można wsiadlem - zamkneli je w Zbąszynku kilka miesięcy wcześniej, a typ o tym nie wiedział, bo sobie z papierowej rozpiski sprawdzal jak gdyby był rok 1950. Nie chciał uwierzyć, ze kas nie ma i to wpisał mandat. W końcu znalazłem rozpiskę i pokazałem, to mowi ze mi przykro i juz za pozno i mam odwolanie złożyć i mi przyjmą, bo on już nie moze anulować. Odwołanie odrzucone bezpodstawnie oczywiście, odpowiedź z szablonu. Kolejnym to samo, kasjerka mi mowi, ze mozna będzie blikiem zapłacić w pociągu, a gosc mowi ze nie mozna i albo wysiadam, albo mandat. To byl ostatni pociag, a ja musialem dojechac do domu, nie bede czekal do 1 w nocy czterech godzin. Oczywiście nic do gościa nie dociera, konduktorka chciala pomoc i puscic, ale kierownik sie uparl. Rzecz jasna nic im nie zapłaciłem i nic nie zrobili, teraz tez nie zapłacę. Jeszcze jak raz jechałem, to mieliśmy przedzial wynajety, a okazalo sie ze nie na i musieliśmy siedzieć osobno cala trase trwajaca okolo 13 godzin, a specjalnie jechaliśmy tym pociągiem zeby wracać razem i miec przedział i moc czas razem jeszcze spedzic. Na kilka przejazdow trzy razy jakieś problemy. O staniu w polu kilkadziesiąt minut i spóźnieniach nawet nie wspominam. Najgorszy przewoźnik w Polsce.
    ZaletyBrak
    WadySa niedojebani
  • ~Polka / 2022-08-29 22:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Brak jakichkolwiek informacji o połączeniach i dezynformacja dla pasażerów. Brak kompetencji że strony obsługi. Komfort podrozy poniżej normy.
    ZaletyŻadnych
    WadyOpóźnienia, przepełnione pociągi,palenie papierosów przez pasażerów z Ukrainy.
  • ~Wiewiórka / 2022-08-29 19:01
    Ocena: 3.75 / 5
    Często podróżuje na trasie Warszawa centralna Wrocław. Ale nie rozumiem dlaczego IC przy tak dużym popycie na bilety nie dołączy do składu dodatkowego wagonu. Bilety na tą relacje są niedostępne już na tydzień przed podróżą. Co stoi na przeszkodzie aby wyjść na przeciw i zarobić ?
  • ~Rafał / 2022-08-29 13:08
    Ocena: 2.75 / 5
    29.08.22 pociag wroclaw-gizycko opozniony ok 40 min, przesiadka w ilawie i co ? I jajco bo nastepny ic nie bedzie czekal i tyle . Zart i kpina ,nonstop opoznienie kiedy i o ,ktorej by sie nie jechalo. Nie polecam
    WadyNotoryczne opoznienia
  • ~Oskar / 2022-08-29 09:57
    Ocena: 3.00 / 5
    Musiałem ustąpić miejsca osobie bez biletu nie polecam
  • ~Anna / 2022-08-29 09:53
    Ocena: 1.00 / 5
    Wyjechaliśmy na wakacje z dziećmi i żałujemy obsługa okropna są nie mili. Ścisk w pociągu który jechał pora nocną ,mogli przynajmniej dać wygodniejszy wiedząc ,że ludzie jadą całą noc. Toalety czuć w całym wagonie i opóźnienia ???? nie polecam. Niestety to był ostatni raz gdy jechaliśmy pociągiem.
  • ~Pasazerka / 2022-08-29 07:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Intercity to totalna porażka. 2 godziny opoznienia. Cyrki na dworcu w Legnicy z podstawianiem autobusu. Zero jakichkolwiek informacji o opóźnieniu.. wszystkiego trzeba było się dowiadywać dzwoniąc na infolinię bo na dworcu nikt nic nie wiedział.. Jak już dowieźli nas autobusem do Wrocławia to okazało sie że w ogóle nie ma wagonu w którym mieliśmy zarezerwowany przedział dla matek z dziećmi. Siedzieliśmy jak śledzie w wagonie bez przedziałów z dzieckiem na rękach przez ponad 8 godzin. Konduktorzy bardzo nieuprzejmi a jeden wręcz wulgarny. Nigdy więcej intercity!!!
    ZaletyBrak!
  • ~Daniel / 2022-08-28 22:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Nigdy więcej te opóźnienia to jakiś żart i kpina caly wyjazd spierdzielony nie polecam
  • ~Tetiana / 2022-08-28 22:24
    Ocena: 2.75 / 5
    To jakaś masakra. Wczoraj jechałam Opole-Zabrze- pociąg był opóźniony 30 minut. Dzisiaj wracam z powrotem- opóźnienie 40 minut, a zanim dojechaliśmy do Opola- to już było 60 minut opóźnienia ????????????. Nie zdążyłam na autobus i musiałam zaś 2 godziny czekać na kolejny autobus. Szkoda słów. W ogóle brak szacunku czasu podróżujących.
    WadyCzęste opóźnienia
  • ~Rumia Warszawa / 2022-08-28 21:16
    Ocena: 1.00 / 5
    To jest jakiś żart i to nie śmieszny. Bydlęce wagony pozbawione klimatyzacji, gniazdek żeby doładować telefon i chore opóźnienia. Nie polecam żadnemu szanującemu się człowiekowi poniżać do tego stopnia. Oczywiście chodzi mi o I klase
    ZaletyBrak
    WadySame wady
  • ~wnerwiony klient / 2022-08-28 20:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno, wodorosty i metr mułu, w ciagu ostatniego tygodnia jechalem dwa razy. Pierwszy raz od 15 lat i moge powiedziec ze napewno nieprędko skorzystam znowu z ich usług. Do Gdańska pociag opozniony 90 minut ( w ramach rekompensaty dali wode, ale co mi po butelce wody jak uciekł mi autobus w ktory miałem się przesiąść?) natomiast z Gdanska 80 minut. Na dworcu komunikatow wogole nie slychac ( głosniki mono chyba). Jak chcesz byc na czas i w dobrym humorze to napewno nie z tym tworem zwanym PKP. Ponadto na dworcach smród brud i nic wiecej a za kible każą placic jak za zboże, na centralnym 3,5 PLN a w Gdańsku 4 PLN. To chore.
    Zaletychociażbym myślał przez 3 dni to i tak nic nie wymyśle
    Wadybraknie miejsca by wymienic
  • ~Adam / 2022-08-28 19:13
    Ocena: 5.00 / 5
    Pozdrawiamy Pana Władka z Warsa. Pan orkiestra, ogarnia sam wszystko i do tego ma humor
  • ~Bożena / 2022-08-28 18:36
    Ocena: 5.00 / 5
    Chce się z Państwem podzielić opinia.
    Rzadko jeżdżę pociągami, ale ten przejazd był wyjątkowy...
    Cudowny kierownik pociągu 27100 w dniu 28.08.2022 , z poczuciem h0umoru, życzliwy, miły.
    Podróż gdzie pasażer czuję się zaopiekowany i bezpieczny jest przyjemnością. Dziękuję
    ZaletyMilo,
    WadyBr
    Ak
  • ~Sgtpieprz / 2022-08-28 17:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Koszt 5h stania w ścisku (oczywiście GODZINA opóźnienia bez powodu) jest równy cenie biletu za wygodne (średnio w sumie) miejsce siedzące? To jest zwyczajna kradzież! Intercity sprzedaje bilety ponad stan oferując w efekcie okrutne warunki w wysokiej (normalnej cenie). Nigdy więcej nie skorzystam, jeśli nie będę do tego zmuszony.
    ZaletyKlimatyzacja
    WadyZa dużo ludzi, cena nieadekwatna do usługi
  • ~Arkadiusz68 / 2022-08-28 14:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno . Od trzeciego świata powinni uczyć się standardów . Bo nie mają żadnych . Żadko korzystam z kolei średnio raz w roku ale nie przesądzając od 20 lat nie zdarzyło mi się dojechać nigdzie bez opóźnienia .państwo z PKP mam radę przy układaniu rozkładów jazdy piszcie czas dojazdu w bardzo grubych widełkach .a wasze przepraszamy za opóźnienia mam dokładnie tam gdzie wy pasażerów . Gratuluję .
    ZaletyTo chyba żart
    WadyZa mała ramka
  • ~Pasażer 1234 / 2022-08-27 20:58
    Ocena: 1.50 / 5
    Gdybym mogła to nie przyznała bym ani jednej gwiazdki. Pani z obsługi z pociągu była bardzo chamska i wredna. Pociąg był z Gdańska do Malborka , młoda kobieta a pracowała by jak za kare . W dodatku bilet na taka krótka trasę wyniósł nas prawie 200 zł ( dwie osoby dorosłe ),rozumiem że dodatkowa opłata za to że się kupuje w pociągu ale żeby reszta kosztowała 120 zł ? Za 30 minut jazdy ? Totalna porażka jeżeli chodzi o ceny. Na pewno zostanie to zgłoszone ze względu na zbyt wysoką cenę bądź pomyłkę Pani , taniej jechałam do Warszawy niż tą krótka trasa do Malborka . Nie polecam w ogóle tych linii .????????????
    ZaletyŻadnych
    WadyWiele i złodziejstwo
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.76, ilość opinii: 3244
Flixbus
Ocena: 2.20, ilość opinii: 1727
NeoBus
Ocena: 2.62, ilość opinii: 552
Sindbad
Ocena: 2.28, ilość opinii: 329
Szwagropol
Ocena: 2.02, ilość opinii: 242
PKS Polonus
Ocena: 2.06, ilość opinii: 195
VECTRA
Ocena: 1.66, ilość opinii: 3201
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.07, ilość opinii: 2924
UPC Internet
Ocena: 1.87, ilość opinii: 2714
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2633
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2516
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2472