Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKP Intercity opinie

Ocena na podstawie 3596 opinii

1.76 / 5

  • Wygoda
    1.68
  • Jakość obsługi
    1.67
  • Oferta
    1.77
  • Poziom cen
    1.91

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Emilblue / 2023-01-26 18:14
    Ocena: 5.00 / 5
    Witam jestem osobą niepełnosprawną i chciałbym bardzo podziękować całej obsłudze pociągów z Warszawy do Katowic (ondraszek)oraz Katowice -bielsko-biala (Pilecki)jestem pod wrażeniem bardzo miłej i profesjon
    alnej obsługi.Za tak super profesjonalną pomoc z dnia 25.01.22nalezy się całej ekipie super premia!!!Jeszcze raz dziękuję bardzo i jestem pod wrażeniem o którym opowiadam wszystkim znajomym????????????
    ZaletyRewelacja
    WadyBrak
  • ~Arkadiusz / 2023-01-26 16:56
    Ocena: 1.00 / 5
    Jakiś cwel rzucił się pod pociąg i zamiast kopnąć go gdzieś poza tory i jechać dalej to 3h opóźnienia. Proszę o kontakt rodzine przygłupa, podam numer konta na który przelejecie pieniądze za opoznienie.
    ZaletyBrak
  • ~NATASZA / 2023-01-25 18:57
    Ocena: 1.00 / 5
    WITAM :] udając sie z Gniezna do OLSZTYNA PKP INTERCITY BYŁAM ZMUSZONA JECHAC PRZEZ WROCŁAW W KTÓRYM SPĘDZIŁAM 4 GODZ.30 MIN DODATKOWO !!!!!! PONIEWAŻ PRZEWOŻNIK NIE POCZEKAŁ NA SPÓŻNIONY POCIAG O KTÓRZM WIEDZIAŁ ZE MA OPÓŻNIENIE 5MIN!!!!. TO JAKIŚ SKANDAL. MAŁO TEGO P . KONDUKTOR INFORMOWAŁ O ZAISTIAŁEJ SYACJI I ŻE 4RY OSOBY SA DO POCIAGU TRASA OLSZTYN.ZAZNACZE ZE SPOŻNIENIE NIE WYNIKAŁO Z BŁEDU PASARZERA TYLKO PRZEWOŻNIKA. SAŁU NIE MA. POZDRAWIAM
    WadyBARK KOMUNIKACJI MIEDZY PRZEWOŻNIKAMI I HAMSTWO
  • ~Nikim / 2023-01-25 08:08
    Ocena: 2.25 / 5
    Opinia dotyczy Warsu pociągu Chrobry relacja Szczecin-Warszawa. Kelner obsługujący w Warsie (mały blondyn) to jakaś porażka. Charka i pluje głośno na cały wagon w kuchni(mam nadzieję, że do chusteczki), odzywa się ironicznie do klientów że nie zamówili DOKŁADNIE tego co w menu i musi dopytywać, głośno opierdziela współpracowników przy klientach i generalnie sprawia wrażenie, że klienci mu przeszkadzają. Ktoś kto go wybrał do takiej pracy miał chyba brak oczu i uszu.
  • ~Xwasxx / 2023-01-23 12:18
    Ocena: 3.50 / 5
    Pociąg stoi na stacji max minute nie zdążyłam znaleźć drzwi z numerem mojego wagonu a pocoagu już drzwi zamykał co jest dramatem dla mnie. I konduktor który się drze wsiadać i gwizda ze gotowy do odjazdu. I wejdź sobie do tagiego pocoagu z 2 dzieci.
    ZaletyCiepło i wygodnie.
    WadyPociąg miałam inny wagon i nie miałam miejsca przypisanego na bilecie.
  • ~marioz06 / 2023-01-22 22:43
    Ocena: 2.50 / 5
    Awaria ogrzewania w pociągu przez co ponad 4 godzinna podróż przebiegała w mocno wychłodzonym pociągu. Na trasie Warszawa Centralna - Gdynia 40 minutowe opóźnienie. Brak oświetlenia w jednej z toalet wagonu oraz praktycznie wylewająca się na podłogę zawartość toalety. DRAMAT!!! Jedne z drzwi (wyjście na korytarz w wagonie bezprzedziałowym) uszkodzone, przez co można było wyjść tylko w jedną stronę (stronę zapchanej toalety pogrążonej w ciemnościach)
    Ocena przejazdu 1/10
    ZaletyCena przejazdu
    WadyKomfort oraz obsługa
  • ~Zażenowany / 2023-01-21 23:52
    Ocena: 1.00 / 5
    Chciałem pozdrowić kretynów, którzy są odpowiedzialni za stronę intercity.pl, korzystanie z tej witryny, to jak babranie się w gównie!
    ZaletyZalety?! Serio?
    WadyWszystko!!!
  • ~Klaudia / 2023-01-21 13:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Masakra jedna wielka prosilam o bilet na jarocin w kasie na peronie na ta dana godzine i ktory pociag a dostalam calkiem inny i w pociagu opierdzielil mnie chamsko pan ze ja nie mysle ze to nie ten bilet kupilam ze jak kupie bilet na samolot to tez wsiade w obojetnie jaki ze u mnie z mysleniem to tak kiepsko , poplakam sie w pociagu poniewaz cierpie na depresje i stany lekowe przy jakiejs pami i tylko zrobilam jej klopot
    WadyStraszmie wredna obsluga
  • ~Corvo Antonio / 2023-01-21 10:52
    Ocena: 1.50 / 5
    Mają monowpol...w Czechach jest 4x taniej i ogólnie lepiej we wszystkich parametrach. Nie chcą ich wpuścić bo wola skalpowac Polaków. Taniej jest podróżować samolotem.wstyd !
    ZaletyBrak
    WadyWszystko !!!
  • ~Matti224 / 2023-01-20 23:12
    Ocena: 2.25 / 5
    Temperatura powietrza na zewnątrz w okolicy 0° a opóźnienia jakbyśmy w -50° podróżowali. Zapraszają non stop do WARSA ale ciepłe posiłki nie są wydawane ze względu na brak wysokiego napięcia. Brud, smród i wstyd na całą Europę. PKP intercity już nie ma szans na zmiany. Zaorali sami siebie. Nie polecam podróży z tą spółką. Jak możecie to podróżujcie czymkolwiek. Tutaj wciąż te same problemy od lat.
  • ~PabloEacobare / 2023-01-19 18:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Co podróż to większy dramat . Wraz ze wzrostem cen za bilet ma się wrażenie, że idzie to w parze z czasem opóźnień. Cyrk na kółkach, gdy na drugiej stacji 15 min od ruszenia z głównej (już po raz drugi) ma się opóźnienie rzędu 20-25 min.

    Spalić i zaorać, ???? totalne.
    ZaletyPodczas samej podróży to w sumie żadne.
    WadyKażda jedna rzecz.
  • ~jerzy / 2023-01-18 19:49
    Ocena: 1.00 / 5
    PKP oprócz podwyżki wprowadziło nowa formę biletów promocyjnych Multiprzejazd . Nie wiem dla kogo jest ta promocja i na czym ma polegać korzyść . Bo pisanie: ze możesz wygodnie jechać i czytać książkę to takie tzw farmazony.
    ( w samolocie i w rakiecie tez tak mogę jechać a jest szybciej ).Jakie mogę mieć korzyści przy tak ograniczonym czasowo bilecie bilecie
    Proszę mi odpowiedzieć na czym maja polegać korzyści z tej promocji i kiedy występują ( dodatkowo nie ma w niej możliwości korzystania z przysługujących zniżek ). Nie ma w tej cenie zagwarantowanego miejsca siedzącego a żeby go mieć musze wykupić dodatkowy bilet.!!!!
    PS No chyba ze ktoś nie ma co robić i chce sobie pojeździć tam i z powrotem pociągami .

    ZaletyNie widzę zalet
    WadyPromocja - Co to za promocja skoro nie ma zalet .
  • ~Łukasz / 2023-01-17 06:31
    Ocena: 1.50 / 5
    Za każdym razem jak muszę jechać intercity to zbiera mi się na wymioty ale tylko przez to ze będę musiał mieć chwilowy kontakt z konduktorem a dokładniej mówiąc konduktorką ponieważ one są porostu niemile a mówiąc szczerze porostu chamskie i bezczelne a poza tym czepiają się dosłownie wszystkiego myśle ze już niedługo zaczną się czepiać skarpetek. To są chodzące imbecyle !!!!!!! Jeszcze raz powtarzam tylko te niedorozwoje kobiety niestety !!!
    ZaletyBrak
    WadyKobiety konduktorki masakra co za bezczelne suki !!!
  • ~lol / 2023-01-16 10:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Dwa dni spóźnień. Jechałem do warszawy i dwa dni było opóźnienie po 40-50 to jest straszne.
  • ~arbuxik5 / 2023-01-15 14:23
    Ocena: 1.50 / 5
    Brak zdyscyplinowania i zniewaga pasażerów. Mam wrażenie że spóźnianie się to ich hobby.
    ZaletyBrak
    WadyCiągłe opóźnienia i zmiany regulaminów
  • ~Grzesiek / 2023-01-15 08:02
    Ocena: 4.50 / 5
    Świebodzin Warszawa brak poczęstunku.
    Tylko dla pasażerow jadących od Poznania. Świebodzin, nie, ja już zrobiłem raport odparł młody pracownik PKP.
    Raport to raport.. woda sie nie należy.
    Zaletyczystość, punktualność, komfort w 1 klasie
    Wadypomimo hucznych ogłoszeń poczęstunku la 1 kl ze świebodzina nie ma.
  • ~madrad / 2023-01-15 05:38
    Ocena: 3.00 / 5
    TLK 53104 trasa Gdańsk Główny - Tarnów .

    A więc, właśnie jadę , co do ceny biletu nie mam zastrzeżeń ponieważ kupiłem bilet na pierwszą miesiąc wcześniej więc wyszły małe koszty ale żeby w pierwszej klasie nie było choć jednego gniazdka to jak na 21 wiek trochę lipa , warsa również nie ma więc jestem zawiedziony. Cały przejazd będzie mi rekompensowała tylko cena.
  • ~Podróżny / 2023-01-14 11:58
    Ocena: 1.50 / 5
    Jest XXI wiek A polskie koleje to jakiś dramat. Czy ktoś kiedyś wpadł na pomysł, aby wprowadzić czujniki temperatury? Wagon pełny ludzi i odnoszę wrażenie, że ogrzewanie jest rozkręcone maksymalnie. Do tego zero możliwości sterowania nawiewem, a jak ktoś chce otworzyć okno to zaraz jakaś starsza osoba powie że jej zimno. Ceny są podnoszone, ale nie idzie to w parze ze standardami. Do tego w pociągu z Poznania do Gdańska nie ma Warsu. Od wielu lat nie mieszkam w Polsce i za każdym razem jak tu przylatuje to najgorszy etap podróży to podróż pociągiem. Może zobaczcie jak to funkcjonuje za granicą skoro nie potraficie nic poprawić.
    ZaletyTrudno mi się doszukać. Może Wars o ile masz szczęście że na niego trafisz. Bo trochę loteria, raz jest, a zazwyczaj nie ma.
    WadyKomfort podróży na bardzo niskim poziomie, za gorąco, brak odpowiedniej wentylacji, podnoszone ceny które nie idą w parze ze standardami, Opóźnienia, strona w necie praktycznie nie działa za granicą albo chodzi tak wolno że człowiek się bez sensu denerwuje. Obsługa oburzona gdy się zwraca uwagę na niedogodności.
  • ~Łukasz / 2023-01-13 15:22
    Ocena: 2.50 / 5
    Witam.
    Jechaliśmy wczoraj rano z Bydgoszczy Głównej do Warszawy Centralnej i z powrotem z Warszawy do Bydgoszczy. W obie strony na nasze nieszczęście podstawiono skład PESA Dart. Według mnie ten pociąg powinien nazywać się PESA Dramat a nie Dart.
    Zacznę od siedzeń. Otóż bardzo krótkie siedzisko wraz z oparciem tworzy kąt 90 stopni. Jak zwykłe drewniane krzesło. Siedzi się tragicznie na tym. Nawet w autokarze Sindbada na trasie 1200 kilometrów Innsbruck - Bydgoszcz się tak nie wymęczyłem jak podczas wczorajszej podróży z Bydgoszczy do Warszawy i z powrotem. Jeszcze dziś mnie wszystko boli. Kolejna rzecz to zagłówki wygięte w jakiś dziwny pałąk który jeszcze bardziej uniemożliwia przyjęcie wygodnej pozycji. O drzemce nie ma mowy, gdyż nawet jak jakimś cudem uda się zasnąć w tej niewygodzie, to zanim się ścierpnie wybudzi człowieka jakiś ględzący jegomość obok który opowiada historie życia wszystkim wewnątrz. Trzeba słuchać tych durnot i tego ględzenia czy się chce, czy nie bo wszyscy siedzą razem. Tragedia! Do tego pociąg zatrzymuje się jak tramwaj co chwila. Piszczący sygnał alarmu zamykających się drzwi jest nie do zniesienia.
    Bardzo liczyłem na to że jak będziemy wracać z Warszawy to przyjedzie normalny pociąg. Będzie przedział, normalne siedzenia. O zgrozo! Znowu ta Pesa „Dramat” przyjechała niestety.
    Za miesiąc znowu do Warszawy musimy jechać. No nie ma opcji tym pociągiem. Jak nie będzie innej możliwości trzeba będzie rozważyć autokar.
    ZaletyWars. Pyszny żurek, świeżutkie pachnące pieczywo, frankfurterki sałata z rukolą, pomidorek. Ceny… jak to w Warsie. Tanio nie jest ale tragedii też nie ma zważywszy na to że naprawdę smacznie i obsługa przemiła. Wars to Wasz największy atut i jedyny chyba tego tragicznego pociągu!
    WadyJuż opisane wyżej.
  • ~Husky / 2023-01-12 19:18
    Ocena: 2.50 / 5
    Podróż IC 5420 z Bydgoszczy w stronę Bielska Białej, WiFi nie istniej mimo dostępnej w zasięgu sieci, nie wiem po co w ogóle sygnał jest rozsyłany, poza tym praktycznie co chwile była utrata zasięgu w sieci, o dziwo w drodze do Bydgoszczy pociągiem TLK takich problemów nie było, miejsca mniej niż w TLK, klasa 1 chyba niczym nie różni się o od 2, nie będę komentować nawet opóźnień. Cena biletu przed podwyżkami myśle że ok (55zl), natomiast z uwagi na brak sieci / zasięgu dramat dla ludzi, którzy wybierają pociąg tak aby mogli również pracować i prowadzić telekonferencje
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.76, ilość opinii: 3596
Flixbus
Ocena: 2.21, ilość opinii: 1944
NeoBus
Ocena: 2.62, ilość opinii: 576
Sindbad
Ocena: 2.28, ilość opinii: 424
Szwagropol
Ocena: 2.03, ilość opinii: 257
PKS Polonus
Ocena: 2.04, ilość opinii: 198
VECTRA
Ocena: 1.65, ilość opinii: 3408
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.05, ilość opinii: 2997
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2961
UPC Internet
Ocena: 1.85, ilość opinii: 2905
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2868
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2492