Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKP Intercity opinie

Ocena na podstawie 1293 opinii

1.82 / 5

  • Wygoda
    1.73
  • Jakość obsługi
    1.74
  • Oferta
    1.83
  • Poziom cen
    1.97

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Warszawiak / 2020-01-08 07:24
    Ocena: 2.25 / 5
    8.01.2020 w pociągu EIC 103 Polonia z Warszawy do Wiednia BRAK OGRZEWANIA!!!
    DNO! Bilety drogie i do tego przez PKP się rozchoruję!
    ZaletyBrak
    WadyBRAK OGRZEWANIA ZIMNO!
  • ~BozeBożena ba / 2020-01-04 15:42
    Ocena: 2.75 / 5
    Jechałam pociągiem z Poznania do Gliwic pierwszą klasą. Cena biletu 89zl. Przedział brudny, zimno bo nie grzeją a jest styczeń, brak konaktów by podłączyć laptop. Faktycznie "pierwsza klasa"
  • ~Marek / 2020-01-01 14:45
    Ocena: 2.50 / 5
    Jechałem Rojewskim z Warszawy do Bydgoszczy obsługa chamska stałem cal8m drogę na wejściu bo na 1 miejsce było 3 pasażerów poza tym pasażerów kupujących bilety w kasie traktują jako pasażerów 2 kategorii
  • ~KarolP / 2019-12-30 11:04
    Ocena: 1.50 / 5
    Obsukrne warunki podróży "Bachusem" - relacja Poznań - Gdynia.
    Stare, niewyremontowane wagony a na dodatek brudne. Temat godny na dodatkowe opinie w Google i na forach.

    WadyWszystko
  • ~Sunny / 2019-12-29 19:56
    Ocena: 1.25 / 5
    Właśnie jadę pociągiem relacji Budapeszt-Warszawa Wschodnia, wagon z miejscami do leżenia. Wszystkim odradzam podróży kuszetką: wagon jest stary i śmierdzący, okna nie można otworzyć, w przedziale jest albo bardzo gorąco (jak się podkręci grzejnik), albo zimno. Poduszki i koce śmierdzą, miejsca do leżenia są bardzo niewygodne, czuje się każdą sprężynę. Po prostu tragedia!!!! Jeden z najgorszych przejazdów w moim życiu.
    ZaletyBrak
    WadyBrud i smród
  • ~Ana / 2019-12-28 19:15
    Ocena: 1.75 / 5
    Jadę właśnie pociągiem z Wrocławia do Warszawy pociąg opóźniony 116 minut!!!w dodatku przyjechał pociąg inny niż ten na który kupiłam bilet czyli o dużo niższym standardzie.Katastrofa jakąś a bilety drogie.
    ZaletyBrak
    WadyJak wyzej
  • ~Jaro / 2019-12-28 13:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Jadę właśnie w pociągu z Gdańska do Wrocławia. Bilet kupiony 2 tygodnie wcześniej. 2 miejsca przy oknie w wagonie z przedzialami. Siedzę teraz tyłem do kierunku jazdy w wagonie bez przedziałów. Chcąc uzyskać jaka kolwiek informacje czy należy nam się jaki kolwiek zwrot części poniesionych kosztów, pani kobxuktor stwierdziła że nic mi się nie nalezely bo mam gdzie siedzieć. Nie interesuje ja to że jakiś tłusty facet je kiełbasę sprzed tygodnia i na cały wagon śmierdzi bo sama siedzi w przedziale.
    ZaletyBrak jakich kolwiek
    WadyPKP IC JEST GŁÓWNA WADĄ.
    ZAMIAST SIEDZIEĆ W 6 OSOBOWYM PRZEDZIALE SIEDZIMY W 110 OSOBOWYM WAGONIE.
    SMRÓD
    KULTURA OSOBISTA KONDUKTORÓW
    BRAK MIEJSCA NA BAGAŻ
    W SUMIE SAME MINUSY
    WYSOKA CENA BILETU DO STANDARDU
  • ~Ian / 2019-12-25 17:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Pociąg Matejko pkp tlk 43100 Kraków Tarnów 25.12.2019 opóźnienie 45 minut. Czas by zwolnić tych niekąpetętnych pracowników, kierowników którzy odpowiadają za ciągłe opróżniania.
    ZaletyNieprawdziwe czasy przejazdu
    WadyCiągłe i stałe opóźnienia
  • ~Sebastian Gdańsk / 2019-12-23 12:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Jechałem 5 h z Gdańska do Ełku stojąc na korytarzu. Korytarz zapchany ludźmi i walizki do maksimum. Konduktorce to przeszkadzało, bo nie miała jak przejść biedactwo. Żal po prostu słów. Spytałem stojącego Pana obok do którego obozu na wioza. Dokładnie wiedzą ile osób może zmieścić się w przedziały i ile biletów sprzedają. To pytanie dlaczego nie dostawia wagonu? Kasa się musi zgadzać, a ludzi traktują jak bydło. To jest pogwalcenie praw człowieka. Wstyd i hańba, żeby w 21 wieku takludzi traktować. Sebastian.
    ZaletyTo chyba jakiś żart. Zaletą jest to, że nie muszę często jeździć ta linia, bo bym chyba psychicznie nie wytrzymał.
    WadyWstyd i hańba . Brak słów. Oby właściciele tej Lini odbyli taka cudowna podróż tego im życzę.
  • ~Lechu / 2019-12-22 11:09
    Ocena: 1.00 / 5
    Cena 139 zł za miejsce w wagonie bez przedziałów. Ponad 100 osób i brak klimatyzacji. Przy moim fotelu brak wieszaka więc kurtkę trzymam na kolanach przez ponad dwie godziny !
    Odradzam. Ja jadę PKP zdecydowanie ostatni raz w życiu !!!
    ZaletyBrak
    WadyWarunki
  • ~Katarzyna / 2019-12-21 16:42
    Ocena: 5.00 / 5
    Chciałabym pochwalić i podziękować dwóm przesympatycznym profesjonalnym Panom Jakubowi i Szymonowi na dworcu Gdynia Główna za pomoc w asystowaniu osobie niewidomej. Gdyby taka pomoc była na każdym dworcu w Polsce o ile łatwiejsze byłoby podróżowanie osobom niepełnosprawnym. Z poważaniem Katarzyna i Jacek
  • ~Krzysztof / 2019-12-20 15:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Pociąg Ic 48106 Szkuner relacji Katowice - Słupsk 20.12.19 cztery wagony bez Warsu miejsce korytarz koło WC bo tyle ludzi w pociągu. Mamy XXI work a przypominają się lata 80/90 czyżby PKP nie miało wagonów na składzie że takie krótkie składy wysyła a bilety sprzedają na maca. Żenada jak nie wiem.
    ZaletyBrak
    WadyTłok, brak Warsu
  • ~Yt / 2019-12-17 09:33
    Ocena: 1.25 / 5
    Korzystam z usług incydentalnie a i tak zazwyczaj jest opóźnienie. Żenada.
  • ~Grzegorz Brzęczyszczykiewicz / 2019-12-12 19:24
    Ocena: 3.00 / 5
    Makabra z tą stroną www. ciągle coś nie działa coś blokuje. Nie można sprawdzić cen biletów. Właściwie zero informacji na tej stronie...
    Zaletybrak
    Wadystrona www
  • ~Marek / 2019-12-11 08:18
    Ocena: 1.75 / 5
    Nowsze składy dosyć wygodne i czyste. Jeśli nie ma dużo ludzi całkiem dobrze się jedzie. I to chyba tyle jeśli chodzi o zalety, bo często widzi się jednak bardzo stare wagony sprzed lat. Ciągłe spóźnienia i awaryjne przesiadki na trasie Gliwice - Opole totalnie uniemożliwiają dotarcie na czas bez stresu. Jeśli na co dzień potrzebujesz dojazdu do pracy, na studia, to poszukaj lepiej innego środka transportu, na którym można bardziej polegać...
    Zalety- nowe pociągi
    Wady- niekompetencja
    - niepunktualność
    - awarie
    - nieplanowane przesiadki
    - bardzo niski stosunek jakość/cena
  • ~Romano Italiano / 2019-12-05 18:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie wiem jak w innych biurach Centrali spółki , ale w biurze zakupów próbuje zarzadzać istne nieporozumienie. Totalne zero zeby nie powiedzieć dno pod wzgledem merytorycznym, połączone z obłudą. Ogolnie nie polecam, szkoda czasu. W tym roku uciekło z biura zakupow ponad 10 osób, uciekali nawet ci przyprowadzeni do pracy przez panią czarną ktorej sie wydaje ze cos wie. Nie potrafi kobiecina budować zespołu. Chodzi, węszy jak pies i udaje ze cos robi. I ten nadęty kałdun, oblany litrem śmierdzących tureckich zapachów, ze jak sie na to patrzy to odechciewa sie wszystkiego. Pani slynie rowniez z opowiadania bajek, a to o rzekomych podwyzkach wynagrodzenia, a to o awansach. Ogolnie mowi prawde jak sie pomyli. Zero szacunku dla pracowników, dlatego tez jak nie musicie to poprostu nie aplikujcie do pkp ic, a przynajmniej do biura zakupów.
  • ~Klient pkp / 2019-12-01 19:02
    Ocena: 1.25 / 5
    Właśnie siedzę na podłodze w korytarzu w pociągu na trasie Rzeszów-Poznań. Jak zwykle nie ma miejsc. Pociąg jest przepełniony i tak za każdym razem na tej trasie. To samo na trasie do Krakowa, do Wrocławia, do Przemyśla. Trasy od dawna oblegane, w duzej części przez Ukraińców. Jakby nie można było dwóch wagonów dołączyć skoro tak jest od dłuższego czasu, a bedzie tylko gorzej. Pociągi są przestarzałe, brudno, o toaletach szkoda mówić, często mozna trafić na pociągi gdzie toaleta to otwór na tory, jak w jakimś kraju trzeciego świata. A cena za taki przejazd jest kosmiczna biorąc pod uwagę że się jedzie np 9 godzin na podłodze w korytarzu lub koło toalet które śmierdzą. Pendolino to już lepszy standard ale cena to też przesada, żeby za przejazd pociągiem z Warszawy do Krakowa płacić 150-200 zł. Warsy to też ciekawa historia. Jedzenie jest smaczne owszem, obsługa 9/10 przypadków bardzo miła, ale ludzie siedzą w warsie zamawiają wodę i tak jadą całą trasę a ty człowieku nie masz gdzie zjeść. Aha jeszcze to śmieszne wi-fi w pendolino, które w ogóle zasięgu nie łapie.
    ZaletyDobre jedzenie w warsie.
    WadyCena, brud, toalety, ciągły brak miejsc, siedzenia które coraz częściej są popsute.
  • ~wwwojtek94.pl / 2019-11-29 15:22
    Ocena: 1.00 / 5
    Jechałem pociągiem EIP 5308 relacji Gdynia Główna - Rzeszów Główny. Wsiadałem w Warszawie Zachodniej do wagonu nr. 6 i jechałem do Dębicy. Na stacji Dębica, ja i pięć innych osób chcieliśmy wysiąść z pociągu, ale w wyniku awarii sąsiednich drzwi w wagonach nr 6 i 7, nie mogliśmy tego uczynić. Mimo naciskania zielonego przycisku do otwarcia drzwi, w obu wagonach te drzwi nie zareagowały i pociąg ruszył do Rzeszowa. Po zgłoszeniu kierownikowi pociągu, ten z lekką drwiną odparł że albo nie nacisnęliśmy przycisku, albo źle go nacisnęliśmy. Konduktor z kolei dodał że będzie sprawdzana przyczyna tej sytuacji i że mogliśmy pociągnąć za hamulec bezpieczeństwa. Po użyciu hamulca założę się ze na pewno została by udowodniona nasza wina i ten który by użył hamulca dostałby grzywnę za bezpodstawne zatrzymanie pociągu. Mieliśmy wysiąść z pociągu o 21:22 w Dębicy, ale musieliśmy jeszcze jechać do Rzeszowa przez kolejne 25 minut i później niecałą godzinę wracać pociągiem Regio specjalnie zatrzymanym przez kierownika pociągu. Za ten pociąg nie płaciliśmy ale straciliśmy dodatkowo około 1,5 godziny czasu. Wolałbym jednak zapłacić za ten bilet a nie tracić tych 1,5 godziny nie mówiąc o nerwach.
    Pociąg ten po opuszczeniu Warszawy zatrzymuje się dopiero w Krakowie. Proszę sobie teraz wyobrazić taką sytuacje dla osoby jadącej z Gdyni do Warszawy. Zostaje już tylko albo hamulec bezpieczeństwa najlepiej nie w szczerym polu i grzywna albo dodatkowo stracone w najlepszym wypadku kilka godzin na powrót plus koszty powrotu.
    Proszę o rozpatrzenie sprawy i żądam zadośćuczynienie za stracony czas i uszczerbek psychiczny.
    Zaletynie ma
    WadyDRZWI
  • ~Edi / 2019-11-21 18:01
    Ocena: 1.75 / 5
    Trasa Ełk Wrocław w przedziale 1 klasy :zimno, od Olsztyna zaczyna grzać w Poznaniu jest już ciepło. Warsu nie ma, w Olsztynie zapowiedziano, że będą wózki z ciepłymi napojami, spytałam konduktora od jakiej stacji będą wózki z napojami, poszedł do pani kierownik zapytać i już nie wrócił.Oczywiscie wózków z napojami nie było Głośnik w przedziale ryczy, wyciszyć nie można. Pociąg jedzie z
    Białegostoku do Wrocławia 11 godzin nic dodać nic ująć.....
    ZaletyWagon dowy i w miarę czysto
    WadyZimno, brak możliwość kupienia ciepłego napoju lub posiłku w czasie 11 trasy, podejście personelu
  • ~Trr / 2019-11-18 19:59
    Ocena: 1.50 / 5
    Właśnie siedzę w pociągu z Wrocławia do Warszawy pociąg stoki bo czeka na podróżnych z innego opoznionego pociągu.caly pociąg czeka niewiadomo ile więc będzie dużo opóźniony.masakra.ostatnio miałam koszmarna przyjemność jechania pociągiem ic i nie dość że zawsze był opóźniony to jeszcze 2 razy przyjechał pociąg o dużo niższym standarcie niż był kupiony bilet.odradzam!!! Spieszy mi się bardzo i przez to dziadostwo nie zdążę bo stoimy.
    ZaletyNie ma
    WadySame
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1293
Flixbus
Ocena: 2.30, ilość opinii: 850
NeoBus
Ocena: 2.68, ilość opinii: 367
Szwagropol
Ocena: 1.97, ilość opinii: 145
PKS Polonus
Ocena: 2.02, ilość opinii: 140
Voyager Transport
Ocena: 2.16, ilość opinii: 136
mBank
Ocena: 1.94, ilość opinii: 662
ITAKA
Ocena: 2.78, ilość opinii: 368
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 336
Netflix
Ocena: 2.62, ilość opinii: 210
nju mobile
Ocena: 3.14, ilość opinii: 149
Virgin Mobile
Ocena: 2.52, ilość opinii: 120