Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKP Intercity opinie

Ocena na podstawie 3244 opinii

1.76 / 5

  • Wygoda
    1.68
  • Jakość obsługi
    1.67
  • Oferta
    1.78
  • Poziom cen
    1.92

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Frustrat / 2022-09-15 07:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Więc moja opinia na temat tych koleje jest następująca za odcinek między Rawiczem a Katowicami bierzecie złodzieje 150 złotych i nie macie miejsc siedzących jesteście beznadziejni ludzie z bagażami stoją w przejściach między wagonami dzieci starcy kobiety w ciąży wogule jak możecie sprzedawać bilety do pociągu który nie ma miejsc typowe dla Polski byle sobie kieszenie napchac morda przy korycie musi być pełna obyście splajtowali i wszyscy złapali małpią grypę pisowczyki żałosne
    ZaletyNie ma
    WadyNie ma
  • ~Jakub / 2022-09-14 17:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Super niemiłe kanary, człowiek chce kupić bilet chodzi po całym pociągu szukając kanara ale go nie ma więc wkoncu siada i czeka aż będzie chodził po czym się doczepia że bilet nie był kupiony wcześniej i daje karę 10 zł więcej :).
  • ~ola / 2022-09-14 16:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Z roku na rok jest tylko gorzej.
    Jeśli przejazd się odbył, ale opóźnienie trwało ponad 400 min dla PKP cały czas jest wszystko ok! Ludzie bez jedzenia, pośrodku niczego i bez informacji ile to potrwa!
    Natomiast w odpowiedzi na reklamacje uważają, że jeśli przejazd się odbył to nie ma czego reklamować!
    Wstyd!
    Dobrze, że są inni przewoźnicy!
  • ~Adam / 2022-09-14 14:27
    Ocena: 2.75 / 5
    Siedziałem cała podróż na zepsutym fotelu, na dworze 13 stopni a klimatyzacja w pociągu chodzi pełna parą. Po każdej podróży jestem chory przez niepotrzebne mrożenie pasażerów
  • ~Moniq / 2022-09-14 08:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Zrobione tanie bilety na intercity, więc nie dostaniesz zwrotu kosztu części biletu za 130 minut opóźnienia... Jeżdżę na codzień do pracy i tu wiecznie 25-30 minut opóźnienia, bo w pierwszej kolejności puszczają ekspresy, które zawsze mają opóźnienie... Chyba, że masz pendolino,które jakoś zawsze jest na czas... Takim sposobem to pkp nie zyskuje... Podnieśli ceny, a jakość to dramat.. Jak tu człowiek ma być z rana zadowolony...
    ZaletyBrak
    WadyTłok, wieczne opóźnienia, brak klimatyzacji, wredne panie w okienkach na kasach biletowych...
  • ~Alessa / 2022-09-13 20:37
    Ocena: 1.00 / 5
    Jest 21 i właśnie dwóch pijanych typów robi inbe w Warsie -jade z z Wrocławia do Warszawy i nikt nie reaguje na darcie gęby -spelunka w najlepsze.konduktora oczywiście ani widu,nie interesują go burdy ani komfort pozostałych pasażerów.
    Skarga będzie jak złoto.
    Pociąg Wrocław Warszawa ,godz 17.23

    ZaletyŻadnych
    WadySame
  • ~Adam / 2022-09-13 13:15
    Ocena: 1.75 / 5
    A wiec pociąg ze Skarżyska zachodniej opóźniony 5 minut gdzie wsiadam w przesiadkę w drugi i mam 7 minut żeby się wyrobić a owe pociągi jeżdżą jak święte krowy spóźnił się i teraz czekam półtorej godziny na drugi pociąg bo maszynista nie mógł poczekać minuty u takie cyrki dzieją się notorycznie jest to po prostu nie do przyjęcia jeśli jeden pociąg jest opóźniony to można już ten drugi opóźnić żeby ludzie mogli wsiąść i pojechać a nie żeby czekali godzinami
    ZaletyBrak jakich kolejek zalet
  • ~Pasażer na gapę / 2022-09-13 13:02
    Ocena: 1.00 / 5
    Dzis tj.13.09 pociąg relacji Gdynia Kraków 5312 PIAST stacja Inowrocław. Pociąg opóźniony ale nie to jest problemem.
    Problem jest taki że pani kierowniczka pociągu chcąc chyba nadrobić opóźnienie pociągu odgwizdała odjazd w czasie krótszym niż 3 minuty od chwili postoju. Widząc że grupa starszych osób podąża możliwie szybkim krokiem do ostatniego wagonu nie wyciąga z tego wniosku że potrzebują oni więcej czasu na wejście do wagonu z tobołkami. Tak właśnie było 13 września. Pomagałem babci wejść do wagonu z bagażem. Nim starszy człowiek wejdzie znajdzie swoje miejsce usadowi się na nim, zanim umieściłem bagaż na kratce bagażowej pociąg ruszył. Grupa starszych osób obijając się po korytarzu dotarła na swoje miejsce. A mi pani kierowniczka zafundowała wycieczkę do Mogilna. Niekompetencja przerosła wszystko. Gdy próbowałem wytłumaczyć pani że ja nie jadę to stwierdziła że to moja wina. Ręce opadają. W mojej firmie nie dał bym tej pani kierować ruchem brudnych naczyń do zmywarki.
    Zaletybrak
    Wadycałe mnóstwo
  • ~Grażyna / 2022-09-13 07:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Otwierać pedexy ten jeb**y przejazd!! Do h*ja pana
  • ~Niezadowoloona / 2022-09-13 05:28
    Ocena: 1.25 / 5
    Konduktorzy nie informują pasażerów. Słaba logistyka. Częste awarie pociągu. Pociągi dojeżdżają z dużym opuznieniem do miejsca docelowego. Zalecam szukanie leprze go taboru.
  • ~Jahoo / 2022-09-13 02:58
    Ocena: 2.50 / 5
    87173. Relacja Poznań-Kraków. Nieszczęśliwy wypadek na trasie obok Wroclawia. Jest godzina 3. Stoimy od 3 h i nikt z obsługi nie informuje co się dzieje i jaka jest alternatywa przejazdu innym środkiem transportu. Ręce opadają. Ludzie wychodzą z wagonów. Kierownictwo się pochowało i pozamykało w przedziałach. Nie ma co pisać dalej. Proszę sobie dopowiedzieć.
    ZaletyDo PKP mam sentyment. W miarę wygodne miejsca i można rozchodzić nogi czego w pks brakuje.
    WadyNadal panuje nieład i dezinformacja.
  • ~Podróżnik / 2022-09-11 19:21
    Ocena: 2.50 / 5
    Podróż z Poznania do Świnoujścia to porażka!
    Opóźnienie 25 minut, klimatyzacja działa tak jakby było 40 stopni na zewnątrz !
    Komfort jazdy na ocenę 1!
  • ~Alicja / 2022-09-11 06:38
    Ocena: 1.50 / 5
    kolejny raz pociąg kraków-warszawa opóźniony po kilkadziesiąt minut i automatycznie strata biletu na samolot.
    Ale jak pendolino kupisz, to jednak opóżnienia wszystkie znikają, pociąg może jechać na czas. Tylko oczywiście w ostatniej chwili trzeba kupić bilet za 300, a o wydanych 80 można sobie zapomnieć. Kupowanie biletu przez stronę, albo aplikację to już przygoda, droga przez mękę. Głęboki PRL
    Zaletywygoda
    Wadycała reszta
  • ~Mark / 2022-09-11 01:01
    Ocena: 1.50 / 5
    Pociąg IC 81100 10,09,2021 Opóźniony wyjazd z Poznania o 25min, po 30 min każdy pociąg zabija człowieka na przejściu. 4 godziny w polu, nikt o niczym nie informuje. Później raz każą wychodzić później wracać. Kolejne 20min po ruszeniu jedziemy 28h. Później z prędkością około 100km/h. I znowu jakieś alarmy się włączają i stoimy. Dramat. 1,5 h temu powinniśmy wysiąść z pociągu a czeka nas jeszcze ponad 3h do Warszawy. Oburzające. W WC brak papieru. Kupa i mocz na podłodze w każdej toalecie
    ZaletyBrak
    WadyWszystko poza współpasażerami
  • ~Emilia / 2022-09-10 20:23
    Ocena: 1.50 / 5
    Opłata pokładowa to nieśmieszny żart. Naprawdę, teraz nie będę jeść przez tydzień.
    ZaletyBrak
    WadyDługo by wyliczać
  • ~Edward / 2022-09-10 18:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Dlaczego PKP puszcza R8 do Radomia jeden skład?
    Ludzie stłoczeni jak sardynki. Klimatyzacja nie działa. Okna poblokowane.
    To się w głowie nie mieści kto tym zarządza?!
    Gratulacje zwłaszcza że idzie sezon grypowy, a korona wirus nie opanowany.
    Czy ktoś zza tego biurka mógłby zacząć myśleć?
  • ~Artur / 2022-09-10 18:00
    Ocena: 1.75 / 5
    Kary narzucają kiedy tylko jest okazja , natomiast kiedy to pkp nawali teoretycznie zero szans na jakąkolwiek rekompensatę.
    ZaletyWygoda
    WadyBrak możliwość zadośćuczynienia pasażerowi za poniesione straty w czasie i pieniądzach.
  • ~Donald / 2022-09-10 13:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Przez wasze przejazdy zakichane marnujecie mój czas dziady... Nowy Tomyśl pozdrawia
  • ~Katia / 2022-09-09 18:11
    Ocena: 1.50 / 5
    Brak słów. Proszą dłuższą opinię, więc proszę
    Brak słów brak słów brak słów brak słów
  • ~Ricardo / 2022-09-09 17:41
    Ocena: 1.00 / 5
    Pociąg Szczecin-Gryfino (20min w jedną stronę) jedzie 1h, bo musi się naście razy zatrzymać, żeby przepuścić inne pociągi. I to nie jest odosobniony przypadek. Takie przygody mam za każdym razem.
    Pociąg Kraków-Szczecin, który powinien jechać 9h, dojeżdża w 12h bo oczywiście też musi się co chwilę zatrzymywać (też jeżdżę często).
    Na dodatek kilka razy w dalekobieżnym nie było mojego miejsca siedzącego (w systemie bylo, ale już w samym wagonie nie istnieje). Oczywiście większości konduktorów nie obchodzi. Mam te 9.... 12 godzin stać i tyle.
    Raz jedna konduktorka się zlitowała i wpuściła mnie do konduktorskiego to dwa przystanki później wpadli sokowcy, stwierdzili, że nie mogę siedzieć w konduktorskim o też ich oczywiście nie obchodzi, że zostałem wy*uchany na miejsce, które nie istnieje.
    Wielokrotnie pisałem skargi do PKP, to w kulturalny sposób mi odpisywali za każdym razem, że mają w d...

    Brawo PKP
    Już w latach '90 jak byłem dzieckiem, to było lepiej ..
    ZaletyBrak
    WadyProszę przeczytać opis
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.76, ilość opinii: 3244
Flixbus
Ocena: 2.20, ilość opinii: 1727
NeoBus
Ocena: 2.62, ilość opinii: 552
Sindbad
Ocena: 2.28, ilość opinii: 329
Szwagropol
Ocena: 2.02, ilość opinii: 242
PKS Polonus
Ocena: 2.06, ilość opinii: 195
VECTRA
Ocena: 1.66, ilość opinii: 3201
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.07, ilość opinii: 2924
UPC Internet
Ocena: 1.87, ilość opinii: 2714
Play
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2633
Orange
Ocena: 1.39, ilość opinii: 2516
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.51, ilość opinii: 2472