Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

PKP Intercity opinie

Ocena na podstawie 1158 opinii

1.82 / 5

  • Wygoda
    1.72
  • Jakość obsługi
    1.74
  • Oferta
    1.83
  • Poziom cen
    1.96

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Michał / 2019-09-05 10:43
    Ocena: 1.00 / 5
    PKP to jedna z najgorszych firm w całym kraju. Pociągi nigdy nie są na czas. Ceny biletów są kosmiczne. Taniej jest polecieć Ryannair'em do Izraela niż korzystać z przejazdów Warszawa Kraków. Pracownicy nie znają nawet podstaw angielskiego i bezczelnie wydzierają się na turystów z Japonii.
    Zaletynie ma
    Wadyzarząd PKP to chaos i wyzysk
  • ~Wkurzona / 2019-09-05 07:20
    Ocena: 1.00 / 5
    Jeżdżę pociągami Kochanowski TLK oraz Kijów express od 3 miesięcy. Obsługa chamska. Na tyle miesięcy pociągi może z 5 razy przyjechały idealnie na czas. Nie informują o opóźnieniu mimo że chwalą się na swojej stronie że można je na bieżąco monitorować. Z toalety śmierdzi jak z szamba. W upały brak klimy. Nie da się wytrzymać- uczucie jakby siedziało się w śmierdzącej saunie. Często też okna nie da się nawet otworzyć. Właśnie siedzę w przedziale gdzie są uszkodzone drzwi- dół "oderwany". Zdarzały się również sytuację gdzie na jedno miejsce sprzedane jest kilka biletów. W toaletach częste jest palenie papierosów. Picie alkoholu w przedziałach na co obsługa nie interweniuje. Imprezowi turyści którzy na cały wagon puszczają swoją muzykę też nie są upominani. Ogólnie totalne dno!!! Mam nadzieję że wejdzie prywaty przewoźnik. Ostatni miesiąc i przechodzę do innego przewoźnika.
    ZaletyBrak!!!
    WadyWszystko jak wyżej i więcej
  • ~rozczarowana / 2019-09-05 04:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Ohyda,smród, brud i ubóstwo. Najgorszy środek transportu... Ciasno, niewygodnie i smierdząco. Nie polecam nikomu!
    ZaletyNie ma
    WadyDużo.
  • ~PIK 11 / 2019-09-04 12:24
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupiłem bilety rodzinne na trasie Lublin-Warszawa,Warszawa-Gdynia,Gdynia-Hel na termin 11 09 2019.W jednym bilecie kasjerka pomyliła datę wyjazdu pociągu z Gdyni na Hel wstawiła datę 03 09 2019 (data zakupu biletów).Na drugi dzień niestety bilet był już nie ważny,oczywiście biletu nie przedrukowano,pieniędzy nie zwrócono a kasjerka kazała sobie zabrać bilet na pamiątkę.Takie rzeczy tylko w PKP. Dziękuję bardzo naszemu państwowemu przewożnikowi. OSTATNI RAZ
  • ~Paulina / 2019-09-03 19:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Z całego serca odradzam podróże pkp.
    Powody:
    Notoryczne spóźnienia, chamska i niedoinformowana obsługa, nagminnie zepsuta klimatyzacja, regularny brak miejsc na tych samych relacjach, brak rozwoju usług od kilku lat, brak informacji na niektórych stacjach, sprzedawanie biletów na nieistniejące miejsca.
    Zszargaliście mi dużo nerwów w roku 2019.
    Poziom usług żenujący,wstyd dla kraju.

    ZaletyBrak
    WadyNotoryczne spóźnienia, chamska i niedoinformowana obsługa, nagminnie zepsuta klimatyzacja, regularny brak miejsc na tych samych relacjach, brak rozwoju usług od kilku lat, brak informacji na niektórych stacjach, sprzedawanie biletów na nieistniejące miejsca.
  • ~Mundek / 2019-09-03 17:43
    Ocena: 1.00 / 5
    EIP - kl 1 fotele jak dechy wysiedziałe, twarde, zapadnięte i pozalewane !!!!
    Obsługa tragiczna
    Poczęstunek osiągnął dno to jałmużna za nasze pieniądze a kawa rozpuszczalna zimna nie do picia a do niej obecnie dostaje się dosłownie suchara.
    Brudno -podstawiane Pendolino brudne a okna tak brudne, że nie widziały dawno wody a wewnątrz czuć brak sprzątania nie miły zapach ogólnie chlew!!!
    Toaleta jak w chlewie.
    Ogólnie dno - brudno, śmierdząco, bardzo drogo w zamian za wygórowana cenę za bilet
    Już nie korzystam z tej klasy pociągu.
    EIC podobnie jak w EIP ogólnie jakość niska a obsługa żadna w tym nie miła, trudno dostępna obsługa pociągu. Wagony zbyt zużyte, brudne, trzeszczące starsze od typu IC a kl 1 jak 2 kl ale za to dopłata ponad 100 % od ceny 2 kl - słabo wyciszone
    TLK to już totalna porażka po prostu dno.
    PKP IC to jakość kl 0 Notoryczne opóźnienia pociągów. Brudno, śmierdząco Brak lub częste awarie albo wyłączanie klimatyzacji. Obsługa to totalna porażka w tym nie miła, arogancja i nie chciejstwo obsługi.
    Toalety brudne, śmierdzące - dramat.
    Wi- fi - tragedia.
    Prędkości to porażka, zacofanie daleko nam do zachodu - wstyd !!!
    Pociągi po mimo miejscówek napakowane są pasażerami bez miejscówek a to porażka i totalny brak szacunku do ludzi którzy zapłacili za bilet tyle samo co osoby z miejscówkami a to złodziejstwo.
    Uważam iż pociąg za miejscówką nie powinien zabierać pasażerów bez miejscówki
    Powinno się stworzyć kategorie pociągu całkowicie wolną od rezerwacji miejsc a Pasażer będzie miał wybór.
    Pociągi to wizytówka nas wszystkich.
    Obecnie nie korzystam z usług PKP IC szkoda pieniędzy za jakość której się nie otrzymuje.
    ZaletyBRAK
    WadySAME
  • ~Piotr / 2019-09-03 16:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Między toaleta a drzwiami z psem koszt 130zl.
    8h jazdy z nad morza do Warszawy.Rok 2019.
    WadySmród fekaliów, wstawanie co 3 min, zmiana pozycji z toalety do drzwi miedzy wagonami brak miejsca na bagaż. W krajach trzeciego świata jest lepiej.
  • ~Lidia / 2019-09-02 20:08
    Ocena: 2.00 / 5
    Wczoraj wracałam z dziećmi z Sopotu do Poznania. Masakra jakaś przy takim upale brak klimy, zamykające się okna, duszno przedziały. Trzeba być zdrowym i mieć silne nerwy żeby podróżować tymi pociAga mi. Ostatni raz skorzystałam.Czysty PRl. Dużo większy komfort jest w przewozach regio luB Tlk i dużo tańsze. Do wczoraj nie miałam pojęcia ze może być brak klimy w taki upał
    ZaletyBrak
    WadyJak wyżej wymienione
  • ~Ryszard / 2019-09-02 18:00
    Ocena: 1.75 / 5
    Chciałbym ostrzec wszystkich podróżnych przed pociągiem OSTERWA relacji Przemyśl - Szczecin . Byłem zmuszony korzystać z niego w lipcu i sierpniu przy temperaturze powyżej 30 stopni o klimatyzacji można tylko pomarzyć. Można się udusić pociąg jadący przez cały kraj.
  • ~wąski / 2019-09-02 04:26
    Ocena: 1.00 / 5
    tragedia, każdy pociąg tak się spóźnia. problemy z systemem i miejscami, ale hajs się zgadza więc każdy ma to gdzieś
  • ~Gosia / 2019-09-02 00:46
    Ocena: 2.50 / 5
    Trasa hel Chorzow miasto. Trasa dluga, a komfort podrozy.... Jaki komfort? Siedzenia w przedzialach z jakiegos sztucznego materialu,przez 9h jazdy ubrania doslownie lepily sie do ciala. Przy kazdym ruchu slychac jak zgrzypia siedzenie. Duszno, goraco, z lamp w suficie wychodzily caly czas robaki, komary, muchy. Ogolnie tragedia.
    ZaletyKonduktorzy bardzo uprzejmi.
    WadyBrak komfortu jazdy, robaki w przedziale
  • ~Miłosz / 2019-09-01 21:24
    Ocena: 2.75 / 5
    dzisiaj (01-09.2019) jechałem z Moją dziewczyną poruszającą się na wózku tlk 53106 z Grajewa do Warszawy Centralnej jestem ciekaw czemu zglaszając przejazd jest problem z rozłożeniem rampy w pociągu która jest schowana w wc. moja dziewczyna była wnoszona przez rodzinę do pociągu podczas gdy spokojnie można było rozłożyć rampę. tłumaczenie zę peron jest za niski uważam za bezpodstawne zważywszy że rok temu jechaliśmy tym samym pociągiem i rampę rozłożono. W dodatku w Warszawie centralnej też panu konduktorowi nie chciało się rozkładać rampy.(szukał ochrony która miała zgłoszony nasz przejazd). uważam takie rzeczy za niedopuszczalne. Nie po to wybieramy pociągi przystosowane i zgłaszamy przejazd aby były jakieś problemy. mam nadzieję że kolej wyciągnie z tego wnioski.
  • ~Pasażer / 2019-09-01 20:07
    Ocena: 1.25 / 5
    Przepełnione wagony cała podróż na nogach, nie dość ze staroć trzy postoje bez powodu a zadając pytanie pani która chodziła i sprawdzała co się dzieje każdy z osobna dostawał bardzo nie miłą odpowiedź z przekleństwami ,nie będę cytował, głupota bo osoby z przedziału służbowego (siedziały chyba dwie na 8 miejsc nie wpuściły ani jednej osoby stojącej nie ważne czy to starsza osoba czy młodsza. Żenada i jedno wielkie chu**stwo i go*no za przeproszeniem zero szacunku do klientów...
    ZaletyNie było nie ma i nie będzie
    WadyCałe PKP i jego pracownicy są jedna wielką wadą
  • ~Agnieszka / 2019-09-01 19:11
    Ocena: 1.75 / 5
    Został sprzedany mi bilet relacji Olsztyn-Bydgoszcz z miejscem które w ogóle nie istniało. Pan konduktor kazał usiąść gdziekolwiek, tylko że w ciągu 3.5 godzinnej jazdy, dosiadali się ludzie i mieli przydzielone te miejsca. Co chwilę musiałam szukać wolnego, do łatwych zadań to nie należało bo cały korytarz ludzi stojących. Jak można płacić 50 zł za bilet i nie mieć siedzącego miejsca? Koszt pociągu jest taki sam jak jazdy autem, nigdy więcej podróży PKP Intercity!!
    ZaletyWygodny pociąg
  • ~Pasażer. / 2019-09-01 17:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Zacznijcie proszę myśleć w tym PKP.
    Może i macie gdzieś dotychczasowe opinie niezadowolonych użytkowników, ale serio....Zacznijcie używać mózgu.

    Ostatni dzień wakacji, pociąg relacji Świnoujście- Katowice. 4 wagony, ludzi na korytarzu 3 x tyle co w przedziałach. Nie działająca klimatyzacja...

    Zanim sprzedacie bilet, wezmiecie kasę...pomyślcie.... na korytarzu w tym upale są starsze, schorowane osoby....

    Brakuje Wam wagonów? To trzeba może dokupić....

    Ps: tak, można wybrać podróż autem, PKS itd.
    Wszystko super, ale przestańcie brać kasę za taką fuszerkę i totalny brak szacunku do klienta.
    ZaletyBrak
    WadyJak wyżej.
  • ~Zszokowana pasażerka / 2019-09-01 16:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Dramat,porażka i wstyd! wagony rodem z PRL-u,okna poskręcane na wkręty przy tych upałach,wagonów bez przedziałów ani jednego a do tych przedziałowych upychają po osiem osób.podróż 11godzinną trzeba spędzić w smrodzie jeden na drugim nawet nie ma jak zmienić pozycję nie mówiąc o wyprostowaniu nóg osoby z chorobami krążenia mogą tej podróży nie przetrwać.z amiast iść z postępem i poprawiać komfort jazdy oni się cofają i za nic mają pasażerów byle kasa się zgadzała.Wstyd,wstyd i jeszcze raz wstyd!
  • ~Emakintokarabakisz / 2019-09-01 14:40
    Ocena: 1.00 / 5
    jest słabo, mega słabo generalnie nie polecam
    Zaletybrak
    Wadywszystko jest wadą
  • ~Paula / 2019-09-01 11:53
    Ocena: 1.75 / 5
    Panie w kasach na dworcu Głównym we Wrocławiu zero szacunku dla klienta!!! Strasznie nie miłe i oprysklike! Siedzą w kasach jak za karę i chyba wydaje im się że w dalszym ciągu mamy lata 80! Wstyd! Pierwszy i ostatni raz z intercity. Następnym razem niestety samochód ????
    WadyObsługa klienta
  • ~Kleo / 2019-09-01 09:45
    Ocena: 2.00 / 5
    R/50471
    Żenada. Komfort jazdy tragedia. Cena biletów do najniższych nie należy. Miejsca siedzące od początku trasy wszystkie zajęte. Za mały sklad na tak długą trasę (Bydgoszcz - Gdynia) w sezonie!! Chora sytuacja. I pretensje starszych osób ze brak miejsc. To chyba nie do nas pasażerów powinno być skierowane!! Generalnie brak słów. A kupno biletu tuż przed wyjazdem graniczy z cudem. Kolejki takie że szkoda gadac (dwie kasy czynne). Nie polecam!!
    ZaletyW miarę czysto
    WadyBrak pozytywów
  • ~Djj / 2019-08-31 18:37
    Ocena: 2.25 / 5
    Pociąg jechał dłużej niż wg. rozkładu. Brak przedziałów czyli większy hałas, a internet dostępny przez godzine rwał się i zawieszał
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

PKP Intercity
Ocena: 1.82, ilość opinii: 1158
Flixbus
Ocena: 2.26, ilość opinii: 633
PolskiBus
Ocena: 2.24, ilość opinii: 304
NeoBus
Ocena: 2.58, ilość opinii: 301
PKS Polonus
Ocena: 1.90, ilość opinii: 120
Szwagropol
Ocena: 1.93, ilość opinii: 115
mBank
Ocena: 2.02, ilość opinii: 542
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 301
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 261
Netflix
Ocena: 2.87, ilość opinii: 140
nju mobile
Ocena: 3.16, ilość opinii: 126
Virgin Mobile
Ocena: 2.60, ilość opinii: 91