Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange Światłowód opinie

Ocena na podstawie 217 opinii

2.76 / 5

  • Parametry
    2.85
  • Cena
    2.90
  • Obsługa klienta
    2.75
  • Niezawodność
    2.65
  • Cena/Jakość
    1.00
  • Oferta
    1.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Dawid / 2020-04-10 23:20
    Ocena: 5.00 / 5
    Witam, zanim zdecydowałem się wystawić opinie przeczytałem trochę komentarzy, światłowód mam od roku, umowa podpisana na 24 miesiące, działa wspaniałe nigdy jeszcze nie miałem takiego internetu, prędkość umowna 300’MB/s przeważnie jest więcej. Rada dla osób którym przerywa internet np. W grach nie znam innego lepszego rozwiązania jak połączenie komputera z routerem po przez kabel ethernet, wszystkie lagi i rozłączenia znikają, sam ping jest wtedy niższy a połączenie stabilniejsze niż po przez połączenie wi-fi.
    ZaletyPrędkość, bez limitu danych, niski Ping
    WadyNie zauważyłem
    MiejscowośćRadom
  • ~astix / 2020-04-04 13:16
    Ocena: 5.00 / 5
    Mam dopiero 4 m-ce internet ze światłowodu jak na razie nie mogę złego słowa powiedzieć. Jeszcze się nie zdarzyło by się zaciął czy żeby coś przerywało. Jestem zadowolony.
    Zaletywszystko
    Wadybrak
    MiejscowośćKartuzy
  • ~Krass / 2020-03-31 14:39
    Ocena: 4.50 / 5
    Widzę, że dużo osób narzeka ale ja korzystam już trzeci rok i działa bardzo dobrze. Prędkość prawie cały czas maksymalna, czasami nawet przekracza tą na umowie. Awaria w ciągu trzech lat zdarzyła się 2 razy, z czego oba przypadki szybko zostały naprawione. Nie mam się do czego przyczepić.
  • ~Malory / 2020-03-30 15:54
    Ocena: 2.25 / 5
    Miał być mega szybki internet i wszytko w umowie bez zmian niby że kasa ta sama a jak przyszło co do czego to internet bez zmian nie widać żadnej różnicy co do poprzedniego internetu i do tego wystawili fakturę za przejście na światłowód na ponad 500zl masakra i z nikim nie można się dogadać, na infolini każdy mówi co innego to samo w salonie już drugi tydzień czekam na rozpatnienie reklamacji NIE Polecam, jako długoletni klient bardzo się zawiodłam
  • ~kim / 2020-03-30 14:04
    Ocena: 1.50 / 5
    Masakra, ciągłe problemy ,internet niestabilny bardzo słabo . Jestem rozczarowana i czekań aż skończy się umowa , bo nie jest warta tego żeby nadal korzystać z tak słabej usługo do stosunkowo relatywnie wysokiej ceny.
    Zaletybrak
    Wadyinternet zrywa
    prędkość spada
    niestabilność
    MiejscowośćPuszczykowo
  • ~Pawel / 2020-03-21 14:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Drugi tydzien posiadam ta usugłe i juz załuje. Zainstalowali w miare szybko, lecz internet przerywa i nie dziala, jak by mial 300mb. Złosiłem i po kilku dniach przyjechac technik, ktory stwierdzil ze wszystko ok. Jeszcze w ten sam dzien polaczenie zaczelo sie znowu zrywac i tak jest do dzisiaj. Zglaszam drugi raz, jak nie naprawia bede probowal zerwac umowe !
    ZaletyMozna wziac umowe tylko na rok
    WadyNIE DZIALA POPRAWNIE, ZRYWAPOLACZENIE I PARAMETRY SA NISKIE
    Miejscowośćkościerzyna
  • ~Chodorowski / 2020-03-19 16:33
    Ocena: 5.00 / 5
    Jest najlepszy i działa bez zarzutu...aby tak dalej..
    Zaletypodane w opinii
    MiejscowośćInowrocław
  • ~Adrian / 2020-03-08 12:24
    Ocena: 1.00 / 5
    nie polecam co chwilę mają jakieś awarie cena bardzo wysoka co do jakości.
    Zaletynie ma
    Wadycena, awarie
    MiejscowośćSiemianowice Śląskie
  • ~Tomek / 2020-03-03 20:00
    Ocena: 1.75 / 5
    Zmieniłem INEA na Orange i to był błąd. Przez 3 lata umowy z INEA zero problemów. Postanowiłem skonsolidować telefony, Internet i TV do jednej umowy i najkorzystniej wyszło mi w Orange. W pierwszym tygodniu 3 zgłoszeni dotyczące TV i wyproszona łaskawie wymiana dekodera (problem się rozwiązał). Internet działa tragicznie, sporadycznie osiąga pełne parametry, na różnych speed testach pokazuje różne wyniki. Połączenia są zrywane (zarówno na WiFi jak i na kablu). Jedyne narzędzie technika to stary notebook i speed test. Zero pomiarów światłowodu, zero próby wymiany routera. Nie polecam.
    MiejscowośćChocicza
  • ~Andrew / 2020-03-02 23:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Jakiś koszmar. 1/3 parametrów z umowy. brak kontaktu Obsługa poza zasięgiem
    MiejscowośćKraków
  • ~maniek1227 / 2020-02-28 19:09
    Ocena: 2.00 / 5
    Od jakiegoś czasu prędkość internetu orange światłowód UWAGA 0,12mbps download i 1,20mbps upload. Nawet jeśli to jest wi-fi a nie siedzę na kablu jak to karzą sprawdzać parametry (na kablu download też nie przekracza 3mbps a umowa jest na 100mbps dla ścisłości), to takie parametry są wręcz skandaliczne. I nie jest to wina kompa mam szybki dysk ssd ale właśnie dostarczyciela netu. Myślą że jak mała miejscowość to "wieśniak" ucieszy się że w ogóle ma.
    ZaletyŁadny router na ścianie
    Wadycała reszta
    MiejscowośćKraszewice
  • ~- / 2020-02-28 11:05
    Ocena: 1.75 / 5
    Brak poszanowania dla klienta ze strony obsługi. Od tygodnia czekam na montaż ... zero odzewu pomimo monitów z mojej strony.
    Zaletybrak
    Wadyobsługa klienta na bardzo niskim poziomie
    MiejscowośćRzeszów
  • ~MB / 2020-02-24 17:12
    Ocena: 2.25 / 5
    Zero pomocy,serwis płatny,klient traktowany jest jak intruz który tylko ma płacić ale niewymagać,totalna porażka i zero zawodostwa amatorszczyzna a nie sieć.Niepolecam i nigdy wiecej
    Zaletyzero
    Wadysame wady
    MiejscowośćGiżycko
  • ~Marek / 2020-02-22 19:09
    Ocena: 3.75 / 5
    Łagiewniki - Krakow: internet 300gb, bez zarzutu. Zero zaników. TV - nie zauwazyłem jakichkolwiek zacięć, pikselowania czy tym podobne (w dzień bardzo mało oglądam, głównie wieczorami i w nocy). WIFI - w obrębie mieszkania, bez zarzutu, choć zauważalnie wolniej niż na łączu ethernet. Korzystam z FB2.0 + ICU100. Dekoder szybki. TV 50". Na WIFI pracuje u mnie minimum 6 urządzeń, m.in drukarka (Brother), AirPlay (Yamaha), kamery (Dahua), MacBook, iPhon'y. Zadnych problemów.
    ZaletyZero awaryjności. Dobra jakość obrazu.
    WadyNie zauważyłem.
    MiejscowośćKraków
  • ~Malwina29 / 2020-02-19 14:06
    Ocena: 1.00 / 5
    Miałam awarie i internet nie działał. Na infolinii powiedzieli że rozwiążą problem w 24h. Jednak tak się nie stało. Umówiłam się że ktoś przyjdzie do domu, żeby to naprawić po 8. Nikt nie przyjechał.O 12 próbowałam się dodzwonić. Nie udało się to, więc napisałam SMS, na który nie dostałam odpowiedzi. Taka sytuacja wydarzyła się na terenie Kielc.
    MiejscowośćKielce
  • ~:( / 2020-02-14 21:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Jedno wielkie gówno!! Reklamują swój internet światłowodowy jaki to on niezawodny i szybki! Prawda jest taka że co chwila są jakieś problemy, zrywa połączenia, prędkość spada. Podpisując umowę z firmą orange na internet do 1Gb otrzymuje się prędkość odbierania 300Mb/s i wysyłania 100Mb/s a powinno być 1Gb/s i 300Mb/s. Firma orange oszukuje swoich klientów. Nie polecam nikomu tych partaczy, a sprawa oszustwa z zaniżoną prędkością zgłoszona do odpowiednich instytucji.
    ZaletyBRAK
    Wadyinternet zrywa
    prędkość spada
    niestabilność
    wysokie pingi
    Miejscowośćlubuskie
  • ~Andrzej / 2020-02-14 14:04
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie działa. W skrócie. 1Gb to 5mb na sekundę. Rachunek nie jest jednak pomniejszony proporcjonalnie i nie wynosi 0,5 procenta tak, jak łącze wynosi 0,5% tego, za co się płaci.
    ZaletyJak chcesz się poczuć, jak w 1998 roku, gdy internet raczkował, ta usługa jest skrojona na Twoje potrzeby!
    WadySporo. Płatność za zdiagnozowanie, że coś zpartolili, infolinia nie mogąca niczego naprawić, internet jako usługa w formie interaktywnego muzeum.
    MiejscowośćWrocław
  • ~Zbyszek / 2020-02-08 08:44
    Ocena: 1.50 / 5
    od 10 dni totalne badziewie przeszedłem na ruter w telefonie bo jest 2 x szybszy brak reakcji z strony Orange
    Zaletyładnie świecą ledy na modemie
    WadyDownload: 16.24 Mb/s Upload:17.51 Mb/s Ping:14 ms Jitter:6 ms http://speedtest.orange.pl/
    MiejscowośćPoznań
  • ~JJKILLER / 2020-02-05 00:10
    Ocena: 2.50 / 5
    Przy umowie 300mb/s wyciąga max 140mb/s
    Infolinia nic nie może z tym zrobić, a każą płacić jak za 300mb/s. Skończy się umowa i rezygnuję z orange, przechodzę do konkurencji.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Jacek / 2020-01-31 20:44
    Ocena: 1.75 / 5
    Kończyła mi się umowa . Zadzwoniła ,,pani '' z ORANGE ustaliliśmy co chcę , wyraziłem dwie zgody na sześć , które były potrzebne abym uzyskał promocję . Przyszła umowa i .................. SZOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Na umowie wyraziłem SIEDEM zgód !!!!!!!!!!!!!!!! w tym na wpisanie do książki adresowej ( o tym nie rozmawialiśmy !!!!!!!!!! ) . Jakby tego było mało do zapłaty wyszło nie 105 zł TYLKO 140 zł . Zamiast ,, Światłowód dla Warszawy '' chcieli mi wcisnąć ,, Standard Światłowód 2/19 . Na szczęście umiem czytać .
    WadyTnie się dekoder
    MiejscowośćWarszawa
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2533
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2272
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2148
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1939
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1691
Play Online
Ocena: 1.87, ilość opinii: 1510
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1060
Play
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1023
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 943
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 858
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 747
Plus
Ocena: 1.55, ilość opinii: 711