Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange Światłowód opinie

Ocena na podstawie 217 opinii

2.76 / 5

  • Parametry
    2.85
  • Cena
    2.90
  • Obsługa klienta
    2.75
  • Niezawodność
    2.65
  • Cena/Jakość
    1.00
  • Oferta
    1.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Kapix2808 / 2020-09-02 08:00
    Ocena: 5.00 / 5
    Najlepszy światłowód na rynku dobra cena parametry świetne
    ZaletyWszystkoa
    WadyBrak
    MiejscowośćJastrzębie-Zdrój
  • ~Marinero / 2020-08-30 15:15
    Ocena: 1.75 / 5
    Niestety mam w mojej lokalizacji ograniczony dostęp do internetu, pozostaje światłowód Orange. Orange w Polsce traktuje konsumentów gorzej niż w Afryce, jesteśmy dla nich krajem kategorii może 7-ej, nie wiem której. Sprzęt który oferują jest poniżej jakiejkolwiek klasyfikacji, jakieś najtańsze routery, dekodery, transmitery, wszystko to chłam warty pewnie razem złotówkę, ale niestety nie mam specjalnie wyboru, bo konkurencja nie śpi i też sprzedaje sprzęt trzeciej kategorii, nie taki sam jak w Europie ( Niemcy, Francja) w tych samych firmach. Mogę porównaĆ to do sprowadzanego do Polski złomu samochodowego. Niby są to samochody, ale tylko niby.
    MiejscowośćKołobrzeg
  • ~Piotr / 2020-08-28 23:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Orange światłowód to kpina, którą wręcz powinien zająć się UOKIK. Owszem, na kablu jest maksymalna prędkość, lecz wiadomo, że 99,9% osób będzie korzystało tylko z wifi, i co w tym przypadku? Prędkość 20mb/s, jak się odejdzie dalej niż 10metrów od routera to potrafi spaść do 1mb/s, a czasem w ogóle urządzenie nie widzi już wifi. Dlaczego? Orange celowo montuje u swoich klientów routery najgorszej jakości, po to by wciskać klientom wzmacniacze sygnału 10zł/msc jako lekarstwo na zgłaszany problem sygnałem. Wszystko zaplanowali, taka to ich strategia biznesowa. Takie zagrywki powinny być karalne.
    MiejscowośćPoznań
  • ~Poncelhio / 2020-08-26 08:44
    Ocena: 1.00 / 5
    Już ostatni dla mnie Orange!!! Od młodości zawsze miałam Orange, a teraz już mój ostatni raz. Wzięłam internet światłowód i złożyłam kabel urwał z naszej winy i złożyłam i Panowie przyjechali i naprawili, potem około 3 tyg później samo kabel się wysunął i mój tata dzwonił ( ja nie rozmawiam przez telefon bo jestem osoba niedosłysząca ) i oni powiedzieli ze przyjadą Panowie i ze za darmo reklamacja i przyjechali i naprawili i ucieszyłam się. I dostałam list, SMS i maila ze żądają do zapłaty za reklamacje 129 zł, co to ma być? Nie podoba mi się to. TO JUŻ MÓJ OSTATNI RAZ I ZMIENIĘ SIEĆ.
    WadyNaciągacze
  • ~yepetto / 2020-08-26 02:31
    Ocena: 5.00 / 5
    posiadam od 3 lat - internet, telefon komórkowy i telewizje.

    Internet - chodzi stabilnie, bez lagow w grach i bez przerw w dostawie. Jeśli zdarzy się jakaś awaria to max kilka godzin i wszystko hula dalej.

    telefon - jak to telefon, dzwoni, smsy wysyła, internet działa szybko - bez limitu GB

    Telewizja - jakość żyleta, ostatnio byla awaria (masowa) to naprawili w 6 godzin (jak na awarie ogólnopolską to szybko i tak) - 174 kanały, jest co oglądać. Bez wzgledu na burze, deszcze, wiatr - wszystko dziala 24/7. No ale to światłowód - czuć tą jakość.

    Polecam - pakiet Love Extra chyba najbardziej optymalny cenowo i jakościowo.
    Zaletyjakość, stabilność, czas naprawiania awarii, brak lagów w grach, szybkie łącze, cena adekwatna do jakości
    Wadytroszkę niski upload, ale da się swobodnie wysyłać duże pliki.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~stefan / 2020-07-25 08:02
    Ocena: 2.00 / 5
    Przed podpisaniem umowy było tak pięknie ale życie pokazalo coś innego na początku była słaba prędkość jak na światłowód ale mnie wystarczało z czasem zaczęło się psuć notoryczny brak Internetu po interwencji został włączony ale nie na długo i tak do chwili obecnej kontakt z serwisem oczywiście płatny to już żenada jedyna pociecha to kontakt osobisty w punkcie obsługi klienta panowie pomocni ale też za dużo nie mogą będę szukał jakieś alternatywy na przyszłość chyba że coś się zmieni narazie jestem zawiedziony motto ORANGE Internet instalujemy w 3 godziny a naprawiamy w 3 miesiące ????
    ZaletyPrędkość podpisania umowy
    WadyKontakt z serwisem i naprawy
    MiejscowośćPuck
  • ~Horst / 2020-07-10 17:12
    Ocena: 5.00 / 5
    Od ponad 3 lat posiadam światłowód w opcji 100/10 z telewizją w pakiecie Love Extra.
    Przez ten czas większych awarii nie było dużo - może 2-3. Telewizja działa 24/7, wysoka jakość obrazu.
    Internet działa równie stabilnie. Zawsze jest maksymalna prędkość, a nawet więcej - bo w umowie mam 100/10 a w rzeczywistości mam 115-116/12-13. Pingi na poziomie 2-5ms. Czyli bardzo niskie.
    Tranzyt zagraniczny jest bardzo dobry - pingi w CoD: MW / Warzone to około 39-45ms.
    CS:GO - na polskich serwerach mam 9-11ms, na zagranicznych około 29-34ms.
    LoL - 39ms stałe.
    Właściwie nie ma gier w które nie mogę sobie swobodnie pograć. Prędkości pobierania niezależnie od serwera zawsze są maksymalne.
    Usługa działa stabilnie - jak za 149,98 PLN / m-c + 2 dekodery po 10 PLN czyli 20 PLN to daje łącznie 169,98 PLN za stabilny internet, dobry pakiet telewizji i telefon ze wszystkim (łącznie z internetem) bez limitu.

    Polecam. W porównaniu do UPC niebo a ziemia. Jednak Neostrada po miedzi to inny świat - światłowód w Orange to zdecydowanie dobry internet i telewizja.
    Zaletystabilność, dobra obsługa, wysoki uptime, faktyczny brak limitu transferu, 24/7 full prędkość, niskie pingi w grach
    Wadytroche niski upload jak na światłowód
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Filip / 2020-07-05 21:35
    Ocena: 4.75 / 5
    Prędkość jest jak w umowie. Łącze jest stabilne a ping w grach jest bardzo niski. Polecam
    ZaletyPrędkość jak w umowie
    Niski Ping
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Piotr / 2020-06-23 13:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Od chili podpisania umowy problemy.KONTAKT Z Infolinią to koszmar,część umowy zginęła,co innego pisano i mówiono w punkcie sprzedaży, instalacja na klatce schodowej spadła ze ściany,sygnał beznadziejnie słaby,cena kosmos.wcześniej miałem LTE i lepiej działał ja światłowód i był 3x tańszy!
    MiejscowośćŁódź
  • ~Andy / 2020-06-20 15:01
    Ocena: 4.50 / 5
    Posiadam od 6 lat orange swiatłowód.Porównujac do innych dostawców jest to mój najlepszy wybór.Korzystam z dwóch komputerów NAS dekodera TV i radia internetowego.Radio i dekoder po WiFi reszta ethernet.W ciągu okresu mojego uzytkowania tylko raz zdarzyło mi się ponowić usługe wzywając techników.Bywały przerwy w dostawie ale rzadko i krótkotrwałe(parę minut).Gdy skończy mi się umowa za parę miesiecy wybiore ofertę samego internetu 600/60 (teraz mam 300/30) ponieważ korzystam głównie z Netflixa i HBOgo a programy które mnie interesuja są w internecie.
    ZaletyStabilność usług router o duzych możliwosciach ustawień.Korzystam z DDNS DLNA dysków podłączonych do routera(domowa siec multimedialna)
    WadyPewnie jakieś sa ale jak do tej pory jesli było cos nie tak to z mojej winy.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~konrad / 2020-06-18 22:04
    Ocena: 4.00 / 5
    Mam lacze 300Mb/s po swiatlowodzie. Od 2 lat raz zauwazylem spadek predkosci, ktory trwal pare minut. Speed test przewaznie pokazuje 320Mb/s. Jedyny minus to to, ze przy przedluzeniu umowy konsultan zaproponowal mi cene o 15zl wyzsza niz gdybym przedluzal przez ich strone
    MiejscowośćKraków
  • ~noname / 2020-05-16 10:18
    Ocena: 2.00 / 5
    Powiem tak miało być 1gb/s a jest 300mb/s lub czasem mniej, dorównuje czasem internetowi na karte więc tragedia nie tego oczekiwałem, są czssem nawet jakieś przerwy łącza tragedia. Orange olewa mniejsze miasteczka i raczej nic z tym nie zrobią śmiechu warte dziadostwo NIE POLECAM.
    ZaletyTylko to że jest domowy i nie trzeba z routerem biegać po domu i szukać zasięgu.
    WadyMiało być 1GB/S A JEST 300MB/S lub mniej

    Przerwy w dostawie

    i jest strasznie zawodny bo coś cały czas jest źle. NIE POLECAM ŚWIATŁOWODU OD ORANGE!!!

    i wiele innych głupot.
    MiejscowośćMszczonów
  • ~Tommy / 2020-05-14 16:42
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo dobra usługa. W ciągu 18 miesięcy użytkowania problemy były 2 razy. Raz była za mała prędkość (powinno być 300 MB), ale po telefonie i uprzejmej rozmowie wszystko wróciło do normy.
    Zaletybardzo stabilne łącze
    Wadynie rozbudowują sieci (obiecywali, że będzie do 1G, ale nic się nie dzieje, jest max 300MB)
    MiejscowośćLegionowo
  • ~Mariusz / 2020-05-13 03:07
    Ocena: 1.00 / 5
    Zawiesza się notorycznie, obsługa klienta na poziomie TP z lat'80tych.
    MiejscowośćPoznań
  • ~Pawelek66 / 2020-04-30 17:36
    Ocena: 5.00 / 5
    Jestem zadowolony. Mam od 4 lat. Internet,2 tel.tv.i stacjonarny.
    ZaletyBez problemu
    WadyBrak
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Krzysiek / 2020-04-28 15:30
    Ocena: 4.50 / 5
    Zdziwiony jestem tyloma negatywnymi opiniami. Korzystam od 3 lat. TV działa bez problemu. internet po kablu zgodnie z umowa, po wifi troche wolniej wiadomo, ale przy predkosci 300mb/s to odbieram ok 180mb. zalezy od telefonu, bo znajomi maja ok. 90. Dwa razy w ciagu umowy sie zawiesilo, ale wylaczylem z pradu i zadzialalo
    Zaletyszybki, dobra oferta z telefonem
    MiejscowośćSosnowiec
  • ~Feliks / 2020-04-22 21:28
    Ocena: 4.50 / 5
    Wszystko w porządku obsługa bardzo miła i rzeczowa internet śmiga bez zacięć pełne 300mb na kablu dekoder też dobrze działa wszystko w jak najlepszym porządku szczerze polecam
    ZaletySzybki stały internet dobry dekoder
    WadyNie wszystkie kanały obsługują multinagrywarke
    MiejscowośćKatowice
  • ~M. / 2020-04-20 13:38
    Ocena: 3.50 / 5
    Internet zawsze dobrze działa, aczkolwiek telewizja to jest jedna wielka porażka.
    ZaletySzybkość internetu (w 99% przypadkach powyżej tej na umowie)
    WadyTelewizja, dokładniej te dekodery padające co tydzień.
    MiejscowośćRadom
  • ~KP / 2020-04-17 21:59
    Ocena: 5.00 / 5
    Bardzo dobrze działa, szybszy nawet niż w umowie bo 315 Mb/s i 1 awaria kilkugodzinna w ciągu roku. Zawsze w miarę szybko można było się skontaktować z doradcą albo przez infolinię albo przez chat . Wszystkie usługi razem wychodzą taniej i jeden rachunek do opłacenia. Zadowolony.
    Zaletyszybkość, niezawodność, cena
    MiejscowośćŚlesin - okolica
  • ~marcin / 2020-04-14 20:13
    Ocena: 4.75 / 5
    Jest ok, w dobie koronawirusa są przycięcia, ale to normalne. 3 telefony, 3 telewizory podłączone non toper i zero zwiech prawie że (netflix czasami przytnie, ale to wina ustawienia na sztywno najwyższej rozdzielczości i dużej liczby użytkowników). po przesiadce z mobilnego lte t-mobile czuć przewiew w chacie ;)
    Zaletyprędkość, pingi
    Wadyraz na miech przez parę sekund nie ma neta
    MiejscowośćSłupsk
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2533
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2272
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2148
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1939
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1691
Play Online
Ocena: 1.87, ilość opinii: 1510
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1060
Play
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1023
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 943
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 858
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 747
Plus
Ocena: 1.55, ilość opinii: 712