Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange Światłowód opinie

Ocena na podstawie 217 opinii

2.76 / 5

  • Parametry
    2.85
  • Cena
    2.90
  • Obsługa klienta
    2.75
  • Niezawodność
    2.65
  • Cena/Jakość
    1.00
  • Oferta
    1.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Kornelia / 2020-01-30 15:21
    Ocena: 2.00 / 5
    Światłowód założony w grudniu 2019. Od tamtej pory same problemy, uszkodzony dekoder, co jakiś czas rozłącza dekoder z ruterem(multiroom 2 dekodery) a teraz awaria sieci i naprawa do następnego dnia do godz 14stej...i za to mam płacić ? Za notoryczne problemy sieci ?
    ZaletySzybki internet i dużo kanałów
    WadyCo chwila jakieś problemy techniczne sieci
    MiejscowośćŁobez
  • ~Sergiusz / 2020-01-28 21:10
    Ocena: 4.50 / 5
    Dobry stosunek cena/jakość. Po awarii urządzenia był spory problem z kontaktem (ignorują wszystko z wyjątkiem telefonów). Wymiana urządzenia przebiegła szybko, zaoferowano większy pakiet internetu mobilnego.
    Zaletyszybkość, cena, serwis
    Wadyobsługa klienta
    MiejscowośćKraków
  • ~martin / 2020-01-26 14:18
    Ocena: 3.50 / 5
    Obsługa w salonie bardzo miła natomiast monter, który montował światłowód to straszny buc - nie wiedziałem że są takie osoby na świecie. Nie znał ałowa dzień dobru, do widzenia ani dziękuję. Poza tym coś mu się pomyliło z autoryzacją sprzętu i sam dzwonił do pomocy technicznej orange
    ha ha ha boki zrywałem ze śmiechu. W sumie montarz wydłużył się o godzinę i pół.
    Orange tv oceniam bardzo dobrze i internet też chociaż po wifi spada do 500 a mam 1G no ale idzie przez trzy ściany więc nie jest żle.
    Wadykultura montera nie do zaakceptowania
    MiejscowośćŁódź
  • ~Tomasz / 2020-01-22 16:34
    Ocena: 2.25 / 5
    Zamówiłem usługę przeniesienia usługi z jednego adresu, na drugi. Umówiony został serwowany na godz. 8 rano do godziny 16 nie mam żadnego kontaktu ze strony montera, działu , firmy nic. Moje próby montowania kończą się na odmawianiu przez kolejnego niezorientowanego pracownika biura obsługi. Żenada.....
    Wadyopieszałość, niedokładnośc, brak zrozumienia.....
    MiejscowośćWroclaw
  • ~poirytowany / 2020-01-17 01:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Światłowód, Warszawa - od świąt regularne problemy wieczorem z utratami pakietów, skokami pingu (przez 3-4 godziny waha się od 130 do 400ms). Na dowód speedtesty w trakcie problemów: https://www.speedtest.net/result/8952296185.png https://www.speedtest.net/result/8952268204.png

    Często bywa też tak, że prędkość zostaje przycięta do 1,8-2,0 Mbps i nie da się dosłownie nic zrobić.... Ten internet jest beznadziejny.

    Nic z tego dla nich, że na LTE z Plusa mam niższe pingi niż na ŚWIATŁOWODZIE.
    Powinienem mieć 5-6ms, mam 50ms a na LTE mam 24-26ms..... Przecież to śmieszne.

    Gorszym dostawcą od Orange jest chyba sam Orange. Ciekawe czy dostarczając prąd mają takie same problemy. Ja wolę nie sprawdzać.

    Numery już zabrałem, pora chyba na internet jak skończy się umowa....
    Zaletyjakie zalety? Chyba tylko to, że dali mi infrastrukturę na której wezmę usługi innego dostawcy.
    Wadywszystko
    Miejscowośćwarszawa falenica
  • ~mark / 2020-01-12 14:25
    Ocena: 2.00 / 5
    to oszukiwanie klienta. W informacji i u konsultanta Orange same superlatywy. Wiadomo: szybki internet, jakość tv, multinagrywarka, nie za duża cena do jakości.
    podpisałem umowę po trzech latach od wprowadzenia Orange światłowód, żeby uniknąć "chorób wieku dziecięcego". I tak się wpieprzyłem.
    Prędkość netu: 70-80mb/s. Internet w ciągu 2 dni zerwał się 4 razy. Wizyta technika - owszem, ale płatna.
    nagrywanie: nie nagrasz więcej niż 1 programu. Drugiego w tym samym czasie nie nagra. Czemu? Nie wiadomo. Po wizycie technika się dowiesz, że to twoja wina i jeszcze za to zapłacisz
    nagrywanie 7 dni do tyłu: bzdura. Wykrętnie tłumaczą, że to nie na wszystkich kanałach działa. Nie działa w ogóle.
    cena: miało bć 110 na 24 mies. Okazuje się, że inaczej niż w umowie, jest 120 zł/24 mies. Do tego opłata za komórę i wychodzi "trochę więcej" Zobaczymy, co na to prawnik.
    Zaletynie zdążyłem poznać
    Wadyprawda ma się nijak do oferty Orange Światłowód. Kłamstwo, którym zajmie się sąd. Wcześniej czy później
    MiejscowośćGdańsk
  • ~jaju / 2020-01-11 20:17
    Ocena: 4.50 / 5
    Nie mam na co narzekać, choć bałem się czytając opinie w sieci Dlatego podpisałem umowę na czas nieokreślony. Przez ponad 7 miesięcy żadnych problemów, więc raczej przejdę na umowę 2-letnią. Miałem 100, za te same pieniądze będzie 300. Kraków centrum. https://www.speedtest.pl/test/229697836
    Zaletyszybkość, niezawodność, stabilność
    Wadyno zawsze mogłoby być taniej
    MiejscowośćKraków
  • ~KubaD / 2020-01-09 19:52
    Ocena: 2.00 / 5
    Posiadałem u nich kilka numerów od kilkunastu lat, użytkownikiem ich internetu jestem od ponad 6 lat. Niestety, z roku na rok oferta utrzymaniowa jest coraz gorsza.
    To zmusiło mnie do migracji telefonów do Plusa (a z racji faktu iż od 10.01.2020 na ich światłowodach będzie można brać oprócz T-Mobile również Plusa, to dodatkowy plus). I o dziwo, Orange reklamuje swój światłowód jako najlepszy w Polsce do grania. Tak?
    To łapcie kochani przykładowy tracert z Orange Światłowodu (serwery Valve CSGO w Warszawie):

    1 1 ms 1 ms 1 ms funbox.home [192.168.1.1]
    2 6 ms 9 ms 6 ms war-bng103.neo.tpnet.pl [83.1.5.111]
    3 3 ms 7 ms 5 ms war-r3.tpnet.pl [80.50.147.97]
    4 71 ms 6 ms 3 ms war-r2.tpnet.pl [194.204.175.62]
    5 26 ms 23 ms 22 ms ae102-10.ffttr7.-.opentransit.net [193.251.248.153]
    6 26 ms 27 ms 25 ms ffm-b4-link.telia.net [62.115.155.28]
    7 59 ms 72 ms 48 ms ffm-bb3-link.telia.net [62.115.114.88]
    8 38 ms 39 ms 40 ms war-b1-link.telia.net [62.115.135.179]
    9 38 ms 44 ms 38 ms valve-ic-333070-war-b1.c.telia.net [62.115.11.23]
    10 * * * Request timed out.
    11 46 ms 46 ms 46 ms 155.133.231.67

    Serwer jest w Warszawie, ja również. A teraz LTE z komórki w Plusie (15 GB + 10 GB na YouTube, IPLA, SocialMedia bez limitu za 20 PLN/m-c; w Orange 7 GB za 25 PLN/m-c dla klienta od prawie 14 lat):


    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.42.129
    2 * * * Request timed out.
    3 * * * Request timed out.
    4 27 ms 28 ms 29 ms 10.220.92.122
    5 26 ms 24 ms 24 ms wawgro-i1-BE6-309.plusnet.pl [212.2.102.201]
    6 21 ms 18 ms 25 ms wawbal-i1-BE9.plusnet.pl [212.2.102.174]
    7 25 ms 26 ms 26 ms valve.plix.pl [195.182.218.217]
    8 * * * Request timed out.
    9 25 ms 26 ms 25 ms 155.133.231.67

    LTE ma lepsze pingi niż światłowód? No proszę, ale przecież to Orange jest najlepszy dla graczy!

    Nikomu nie polecam tego internetu, jeśli ma światłowód - weźcie T-Mobile albo Plusa - poczytajcie narzekania na forum Orange jak działa ten internet do gier i zastanówcie się, bo wyrzucicie pieniądze w błoto. Ja zabieram wkrótce internet od Orange jak skończy się umowa i biorę światłowód Plusa (albo Netii).
    ZaletyDziała stabilnie, bez nagłych przerw i tyle
    WadyRouting, obsługa klienta, beznadziejne oferty utrzymaniowe, cena-jakość na beznadziejnie niskim poziomie....
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Necik / 2020-01-06 13:33
    Ocena: 4.75 / 5
    Ma być 100 Mb jest (stale) 110-115 Mb. Przez 2 lata bez żadnej awarii i cały czas przesył bez zmian, nawet zapominam skąd mam internet dopiero sobie przypominam przy płatnościach. Działa bez zarzutów. Do sieci mam podpięte dwa laptopy, stacjonarny, smart TV i cztery telefony.
    Zaletyok
    Wadycena na 100 jeszcze muszę płacić 70zł ale umowa się kończy więc się to zmieni
    MiejscowośćSosnowiec
  • ~Marcinez / 2019-12-28 09:55
    Ocena: 4.75 / 5
    Światłowód do 300 Mb/s, działa bez zarzutu, pomiar prędkości wczorajszy i dzisiejszy to: Ping 5 ms, Download 310,61 Mb/s, Upload 54,67 Mb/s.
    Ping 12 ms, Download 309,66 Mb/s, Upload 55,27 Mb/s.
    ZaletyPrędkość
    WadyBrak
    MiejscowośćRadom, Planty
  • ~kupable / 2019-12-18 23:56
    Ocena: 1.00 / 5
    technicy bardzo nie mili papruny , brudasy ,lenie patentowane i dotego mocni w ryju szukaja problemow tam gdzie ich nie ma cala sciane mi ubrudzili od kleju na cieplo a predkosc jak za komuny
    Zaletyzadne
    Wadypredkosc
  • ~kali / 2019-12-04 13:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Pierwszą umowę podpisałam prawie 4 lata temu, problemy z prędkością wifi czy raczej brakiem prędkości (1mb się nawet zdarzał przy zakupionym 500mb, kilka wizyt techników, nic się nie da zrobić) zmusiły mnie do pracy na kablu, przy kolejnej umowie obiecano mi zmianę urządzenia i zapewniono, że wszystko będzie działało, uwierzyłam po raz drugi, bo była to najciekawsza oferta na rynku. I co za niespodzianka... wifi faktycznie ma wyższe prędkości (około 150mb przy 1gb zakupionym, co mnie zadowala), ale przerywa co kilkanaście minut!!! Zareklamowałam i przeszłam na kabel, który oferuje... także 150mb przy zakupionym 1gb. Przyszedł technik, porozdzielał częstotliwości, które wcześniej byly łączone żeby było dobrze :) Oczywiście potrafię to zrobić sama. I otrzymałam fakturę od Orange (nie byłam uprzedzona przed wizytą, dopiero przy wyjściu technik coś zaczął przebąkiwać, że to już jest teraz płatne). Niczego nie naprawiono na żadnym etapie, straciłam mnóstwo czasu na pisanie listów, chaty, rozmowy telefoniczne - nie uzyskałam nic. Wina mojego komputera. A komputer świetnie sobie radzi z każdym innym internetem. Pierwszy raz w życiu, a żyję już trochę, spotkałam się z tak podłym i lekceważącym stosunkiem firmy do klienta. Nie mogę się doczekać końca umowy i nigdy więcej nie spróbuję nawet ich produktów. I odradzam każdemu, kogo skusi piękna oferta "na papierze".
    Zaletybrak
    Wadyniska prędkość, wifi przerywa co kilkanaście minut, koszmarna obsługa klienta
    MiejscowośćLublin
  • ~Andrzej / 2019-11-20 20:45
    Ocena: 4.75 / 5
    Miejscowość Głowno .300mb stabilne z funboxem 3 .300mb na wi-fi w paśmie 5ghz ac .Jest dobrze , poprzednio była Neo na ADSL-u . Teraz jest dobry upload ,dużo umieszczam w sieci...
    MiejscowośćGłowno
  • ~użytkownik123 / 2019-11-20 19:48
    Ocena: 4.25 / 5
    jest dobrze jak na komputer ze zepsutą kartą sieciową wystarczy odpowiednio wybrać router i mieć odpowiednią karte sieciową
    Zaletyszybkość,stabilność
    Wadytrzeba mieć odpowiedni sprzęt
    MiejscowośćPiotrków Trybunalski
  • ~Sch / 2019-11-18 20:25
    Ocena: 1.50 / 5
    Nie polecam, wcześniejszy internet działał bardzo dobrze ale państwo z Orange namówili mnie na ich światłowód i to był błąd!!! O deklarowanej prędkości można zapomnieć, łącze bardzo niestabilne, a reklamację kończą się doliczanie opłat za wizyty techników którzy nie potrafią odpowiedzieć czego tak się dzieje.
    ZaletyBrak
    WadySłaba prędkość
  • ~GG / 2019-11-17 00:18
    Ocena: 4.75 / 5
    Używam światłowodu od 2 miesięcy. Zero problemów, brak lagow i przerw. Polecam.
    ZaletySzybkość, niezawodność
    WadyCena
    MiejscowośćKorczyn
  • ~wq / 2019-11-14 20:57
    Ocena: 4.50 / 5
    Chciałbym wyjaśnić tych januszy co pierdzielą, że zrywy co chwilę BEZ POWODU, i oszukujo bo mam 200mbps, a nie 1gbps otóż wszystko zależy od routera i karty sieciowej w komputerze, laptopie, telefonie, zazwyczaj laptopy mają max 100/200mbps, a routery obsługujące 1gbps są dość drogie, i druga sprawa, dlaczego co chwilę wyłączają, otóż Januszu myślenia Orange rozwija się w coraz szybszym tempie, a co za tym idzie, coraz więcej domów chce podłączenia światłowodu przez co muszą chwilowo wyłączyć internet żeby to podłączyć.
    I jak ci dopiero zamontowali światłowód na osiedlu to nie oceniaj bo np. Sąsiedzi też będą chcieli internet więc będzie cię rozłączać.
    MiejscowośćNowy Sącz
  • ~Piotr / 2019-11-06 12:34
    Ocena: 4.50 / 5
    Ja nie narzekam, ma być 100 Mb jest (stale) 110-115 Mb.
    ZaletyStała prędkość, brak awarii
    Wadymoże cena zbyt wysoka
    MiejscowośćFort William
  • ~Xxx / 2019-11-03 09:01
    Ocena: 2.75 / 5
    Czytam i nie wierzę. Ludzie podłączcie sobie wszystkie stacjonarne urządzenia w domu po skrętne tj. Konsole, smart tv, laptopy, komputery i w tedy będziecie mieli gwarantowaną prędkość. Uwaga na Wifi nigdy nie osiągnięcie nawet 100Mb/s -fizyki nie odszukasz zwłaszcza w centrum miasta.
    Ps. Sprawdzajcie jakie parametry sieciowe mają wasze urządzenia (bo może się okazać że na portach lan macie 100mb A nie 1gb).

    Do prędkości 300mbs musicie mieć sieć łan 1gb/s , a wifi co najmniej 5ghz i router za 300-500 zł A nie Jak większość za 60zł
    ZaletyDziała tylko trzeba wiedzieć jak korzystać
    MiejscowośćSiechnice
  • ~Smikers / 2019-11-02 03:12
    Ocena: 2.00 / 5
    Mam w domu 600mb/s osoba która instalowala modep powiedziała mi że w przedpokoju będzie najlepiej bo wf będzie lapalo na cały dom i na konsoli nie będzie mi się ciol internet i będę mógł grać w gry ... A tu taki cyrk że płacę, za 600ms a dostaje na konsole 500-800kb/s filmy co najwyżej na 360 oglądać można a gry wywala z server ów co 10 min jak nie szybciej
    ZaletyNie ma
    WadyMówią że masz 600 ms/s a nawet do 250 nie dochodzi oszuści
    MiejscowośćŁódź
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2533
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.53, ilość opinii: 2272
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 2148
UPC Internet
Ocena: 1.95, ilość opinii: 1939
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1691
Play Online
Ocena: 1.87, ilość opinii: 1510
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1060
Play
Ocena: 1.48, ilość opinii: 1023
Orange
Ocena: 1.45, ilość opinii: 943
mBank
Ocena: 1.90, ilość opinii: 858
T-Mobile
Ocena: 1.56, ilość opinii: 747
Plus
Ocena: 1.55, ilość opinii: 712