Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange Neostrada opinie

Ocena na podstawie 980 opinii

1.98 / 5

  • Niezawodność
    1.95
  • Obsługa klienta
    2.04
  • Cena
    1.98
  • Parametry
    1.97

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Paweł / 2019-02-02 16:31
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie polecam. Mamy 2019 rok a jest wiele gorzej niż 10 lat temu. Co chwile zrywa połączenie.
    Myslałem ze to być może wina mojego modemu. Niestety w internecie znalazłem podobne opinie.
    Zalety8 lat niezawodności do 2017 roku
    Wadyco chwile zrywa połączenie nie działa telefon i internet.
    MiejscowośćBydgosz, Niemcz
  • ~artur / 2019-01-31 19:17
    Ocena: 2.75 / 5
    Centrala Biskupice nie daleko Krakowa, stara infrastruktura internet max 10 Mb/s i nic więcej. Cena za ten komfort 62 zeta, obsługa klienta nawet niezła. 100 % za niezawodność 6 lat i może trzy awarie.
    Zaletyniezawodność
    Wadywolna prędkość, brak nowej infrastruktury
    Miejscowośćtomaszkowice
  • ~Felicja / 2019-01-30 19:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Mój internet jest niestabilny od wielu lat, tzn. codziennie są wielokrotne przerwy w dostępie do internetu od 30 sek do kilku minut. Ich częstotliwość jest różna. Składałam reklamację, ale jej nie uznano.Zmieniłam dekoder na nowszy, ale nic się nie poprawiło. Mimo, że przy każdorazowym przedłużaniu umowy zgłaszam problem z internetem- "wmanewrowano " mnie w pakiet Love, w którym do internetu podłączony jest nie tylko komputer, ale tez tv i przede wszystkim telefon stacjonarny. Podpisałam umowę nieświadomie , bo przez myśl mi nie przeszło, że pracownica Orange zaoferuje mi taki pakiet, skoro zgłaszam problem z internetem. Jak wspomniałam reklamacji nie uznano, twierdząc, że wiedziałam, co robię podpisując umowę.
    MiejscowośćKraków
  • ~Aroky / 2019-01-28 18:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet spowalnia do bardzo niskich prędkości mimo iż zapewniono że będzie działał kilka razy lepiej niż jest w obecnej sytuacji.
  • ~uzytkownik neostrady / 2019-01-26 18:04
    Ocena: 4.75 / 5
    Bardzo dobrze działa , cały czas prędkość na poziomie 10,1Mb/s , czasem spadki do 8Mb/s , a mam opcje do 10Mb/s.Jedyny minus to pingi w lol'u , często zdarzają się rozłączenia oraz ping na poziomie 150ms.W speedteście widnieje 35ms pingu , także nie wiem czemu w lol'u taki duży dodam iż np. w cs mam 40ms.Ogólnie polecam , fakt , że prędkość nie powala ale i też nie obiecują cudów , co mi się podoba.
    Zaletyprędkość często większa niż maksymalna
    stabilna
    Wadyduży ping w lol'u oraz częste rozłączenia
    MiejscowośćNamysłów
  • ~Grzegorz / 2019-01-24 00:58
    Ocena: 1.00 / 5
    To jest żałosne. Download spadł z ponad 6 Mb do ok. 800 kb. Połączenie rwie się co kilkanaście minut.
    ZaletyNie ma zalet.
    WadySame wady.
    MiejscowośćCieszyn
  • ~Kamil / 2019-01-20 02:04
    Ocena: 1.25 / 5
    Częste awarrie, brak pełnej prędkości łącza podanej na umowie (internet stacjonarny). Już od jakiegoś czasu Neostrada schodzi na psy, a to wszystko zasługa Orange. Brawo! Oby tak dalej a stracicie resztę klientów.
    Zaletybrak
    Wadyawarie, prędkość łącza, kontakt
    MiejscowośćSzczytno
  • ~Borys928 / 2019-01-19 22:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy internet odkąd neostradę przejęło orange. Słaba prędkość, z którą kiedyś nie miałem problemu. Przy teście internetu pokazuje normalną prędkość a przy pobieraniu wykorzystuje 1/10 prędkości, jakby specjalnie zaniżali. Nie wierzę że to przypadek albo problem po mojej stronie. Poza tym częste resety których kiedyś nie było. Nie polecam
    Zaletybrak
    Wadymnóstwo
    MiejscowośćKrotoszyn
  • ~Arecky / 2019-01-19 15:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy internet jaki istnieje ! Nie polecam go brać. Łącze sobie schodzi często poniżej połowy czyli mam 2mb neta a schodzi do 400-600kb/s. Router też tragedia gdyż często wywala wi-fi i trzeba resetować router. Do komputera jest podłączony kabel ale tu też często wywala na ok. 1min.
    ZaletyPRZEZ 8 LAT UŻYTKOWANIA BRAK ZALET
    WadyCO CHWILĘ WYWALA NETA, ŁĄCZE TAK JAKBY BYŁO RADIOWE CHODZI SOBIE JAK CHCE, SŁABY ZASIĘG WI-FI Z ROUTERA, CZĘSTE AWARIE(PO 24H CZASAMI) INTERNET TANDETA
    MiejscowośćWojnowice
  • ~Barlog / 2019-01-03 18:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Tra-ge-dia. No tragedia po prostu jeśli się zastanawiasz nad wzięciem tego 'internetu' samozwańczego to się rozmyśl proszę nie rób sobie tego co ja. Nie da się pograć spokojnie online, a bardzo często też pooglądać filmików na youtube w 240p bez zacinania, a cena miesięczna jest wyższa niż za porządny światłowód. Do tego czasami nagle rouuter stwierdzi że rozłączy komuś telefon z wi-fi a przy próbach ponownego połączenia trzeba to robić przez WPS bo podając dobre hasło wyskakuje komunikat że było złe. TRA-GE-DIA
    ZaletyAbsolutnie brak jakichkolwiek.
    WadyWszystko. Internet na kabel, działa jak radiowy, prędkość często spada poniżwj 1mb/s, ciężko jest o normalne użytkowanie kiedy w domu jest jedno urządzenie podłączone do Internetu, a co dopiero jak rodzina jest w domu. Nie wspomnę nawet o sytuacji gdy jeszcze przyjeżdżają goście.
    MiejscowośćStudzian
  • ~Bidaznędzą / 2018-12-22 16:19
    Ocena: 2.50 / 5
    Internet po kablu, a działa jak radiowy. Jeżeli potrzebujesz stałego dostępu do sieci, neostrada tego nie gwarantuje.
    Zaletybrak
    Wadyczęste zrywanie połączenia i awarie
    MiejscowośćBiskupiec
  • ~gucio67 / 2018-12-11 09:18
    Ocena: 5.00 / 5
    Polecam zdarzają się awarie,ale można wytrzymać
    Nie jest żle,polecam
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Annon / 2018-12-09 20:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Pod żadnym pozorem nie podpisujcie umowy z tą zło...ską firmą! Ciągłe awarie, 0 stabilności, same problemy. Ale przypomnienia o zapłatach to w połowie miesiąca wysyłają po kilka razy! NIE POLECAM!!!!
    WadyWada to drugie imię tego internetu!
    MiejscowośćWiązowna
  • ~Eryk / 2018-12-03 08:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten net to totalne lipa nie polecam i ostrzegam nie dajcie się namówić
    ZaletyBrak
    WadyMega wolny zrywa połączenia ograniczają sztucznie prędkości dziadostwo szkoda pisać o wadach bo braknie miejsca
    MiejscowośćPułtusk
  • ~Kamil / 2018-12-02 12:00
    Ocena: 1.00 / 5
    najgorszy z możliwych wyborów, oby szybko upadli :-))
    Zaletyczekajcie co ? XD
    Wadybraknie miejsca
    MiejscowośćDynów
  • ~mieszczuch123 / 2018-11-28 13:42
    Ocena: 1.00 / 5
    praktycznie codziennie problemy z dostępem do internetu. Obsługa klienta "Sztuczna inteligencja Max", która zastąpiła stary poczciwy IVR może doprowadzić do pasji
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Max / 2018-11-27 17:24
    Ocena: 1.50 / 5
    Centrum Warszawy, cały czas stare łącza, a światłowodów nie zakładają, łacze rwie po kilkadziesiąt razy dziennie. Monter powiedział, że nie opłaca się modyfikować i trzeba czekac na światłowód. Mieszkam przy Nowym Świecie. Tragedia. czekam końca umowy.
    Zalety???
    WadyŁącze rwie po kilkadziesiąt razy dziennie.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Gikdor / 2018-11-20 20:42
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno, średniowiecze. Internet wolniejszy niż każdy inny dostępny na rynku
    ZaletyBrak
    WadyZa dużo by wymieniać
  • ~zbyniowodnik / 2018-11-18 14:04
    Ocena: 1.75 / 5
    Neostrada działa zgodnie z umową, czyli od 20 do 80 Mbit/s z małym "ALE"... często osiągi to 20-32Mbit/s w cenie 70PLN. Nic nie da interwencja technika bo z wiedzy zaprzyjaźnionych techników wiem, że to dla około 70% lokalizacji poza wojewódzkimi i powiatowymi miastami standard. Podpisując umowę na Neostradę 80 wiążesz się na 2 lata udręki z nie modernizowanymi i starymi liniami po starej TPS-ie,za którą trzeba jeszcze płacić (jak nie masz telefonu u usługodawcy) - ŻENADA... Zły stan przestarzałych linii często zrywa połączenie internetowe, są to błędy liczb sekund z błędami (ES) oraz sekundy z poważnymi błędami (SES). Średnio kilka razy na tydzień i żaden technik nie jest wstanie tego zmienić. Jedyne rozwiązanie dla ORANGE to modernizacja przestarzałych linii np. na światłowody. Stała opłata na chwilę obecną to 29,24PLN miesięcznie, co daje przez na 2 lata (standardowa umowa) nie małą sumę: 701,76PLN. Zatem jeżeli nie jesteś ich klientem przemyśl czy w Twojej okolicy nie znajdziesz coś lepszego. Rezygnując z umowy w ORANGE jest kara za zerwanie umowy i zależy od momentu rezygnacji z ich usługi. Mieszkam w mieście do 20 tys. mieszkańców, skusiła mnie w internecie sama nazwa "Neostradę 80", bo kto sprawdza w pierwszej chwili szczegóły. Zadziałał tani chwyt marketingowy, który wprowadza w błąd, tym bardziej, że opcje z niższymi prędkościami są w tej samej cenie... ...gdzie tu promocja Neostrady 80 skoro i tak działa jak 20-tka. Po zakończeniu umowy zrezygnuję z usługodawcy.
    ZaletyNie znalazłem po 2 latach użytkowania.
    WadyZrywanie połączenia internetowego. Niska prędkość (ledwo w porywach do 50%). Dodatkowa opłata za utrzymanie przestarzałych linii. Brak kontaktu telefonicznego bez potrzeby podawania tysiąca informacji o użytkowniku.
    MiejscowośćGórowo Iławeckie
  • ~Dominik / 2018-11-15 22:05
    Ocena: 1.75 / 5
    Częste problemy z internetem, rozłączanie się internetu, przerwy w dostawie w internetu kilka razy w ciągi 1 minuty. Brak internetu przez zwykle 1godz - 3 godz co jakiś czas
    ZaletyBRAK
    WadyPODANE W OPINII
    MiejscowośćCzudec
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.16, ilość opinii: 2315
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.56, ilość opinii: 1911
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1734
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1627
UPC Internet
Ocena: 2.03, ilość opinii: 1436
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1288
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 460
Flixbus
Ocena: 2.16, ilość opinii: 424
Link4
Ocena: 1.61, ilość opinii: 272
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 204
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 120
nju mobile
Ocena: 3.18, ilość opinii: 118