Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange Neostrada opinie

Ocena na podstawie 995 opinii

1.98 / 5

  • Niezawodność
    1.95
  • Obsługa klienta
    2.04
  • Cena
    1.98
  • Parametry
    1.96

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~byk123 / 2019-05-10 21:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszuści żerujący na pieniądzach, ciągle problemy z zrywaniem połączenia, prędkość niższa niż w umowie, polecam dla masochistów.
    Zaletyjakie zalety ?
    Wadywszystko
  • ~jojo / 2019-05-03 22:44
    Ocena: 1.00 / 5
    nie polecam złodzieje i kłamcy internet gubi pakiety i ping wysoki a reklamują jako stabilny i drogo
    Wadydrogo słaba jakość łącza i co chwile wydzwaniają z reklamami
  • ~Dragon15676 / 2019-05-01 09:14
    Ocena: 4.50 / 5
    Założyłem po 10 latach znowu Neostradę i się bardzo cieszę, bo nie mam w końcu limitów na internet. Mam opcję Neostrady do 10 mb/s za 40 zł to tanio według mnie. Moja odległość od centrali to 4 km i mam maks. prędkość 4 mb/s a średnia prędkość to 2 mb/s ( jak dla mnie wystarczająca ) oj pamiętam jak miałem Neostradę 11 lat temu to miałem prędkość 128 kb/s kosmos za 130 zł mc i jakoś się korzystało z internetu. Teraz dobrze ruter livebox 2.0 restartuje mi się średnio 3-5 razy dziennie a tak jest stabilny internet. I jestem zadowolony z tego internetu.
    ZaletyNiska cena, brak limitu danych, dobra obsługa techniczna, niskie opóźnienie ping ja mam 23 -35.
    Wadynie znam
    MiejscowośćChruślanki Józefowskie
  • ~albert692 / 2019-04-27 11:29
    Ocena: 2.00 / 5
    Kosmiczna cena dla internetu 10mb/s co chwile sie zawiesza i resetuje, nie ma szansy pograc w cos przez internet. Obsluga klienta to tragedia, opowiadaja niestworzone rzeczy a dzial pomocy technicznej to jacys inwalidzi. Nie polecam!!
    ZaletyBez limitu
    WadyCała reszta
    MiejscowośćPłock
  • ~silvestri / 2019-04-21 16:10
    Ocena: 2.25 / 5
    Witam.Odradzam, jeśli net jest po ,,miedzi,, jak u mnie do 10mb/s.
    Zaletytylko jedna. brak limitów.
    Wadywszystkie
    MiejscowośćŁódź
  • ~The Syczek / 2019-04-21 12:14
    Ocena: 1.00 / 5
    Po 2 latach bezblednego działania z 7 Mb/s zostało 3 Mb/s. Pomoc techniczna powtarza jak mantre że to końcówka kabla i więcej jak 4 mb/s nie pójdzie, mimo że wcześniej chodziło 7 Mb/s. Ogólnie wieloletniego klienta maja w powazaniu. Konsultanci maja zerowe pojęcie o usłudze. Jeśli chcesz porozmawiać z ekspertem plac za infolinię 2zl za min
    ZaletyBrak
    WadyBeznadziejna obsługa

    Kompletna ignorancja wobec klienta
    MiejscowośćPanoszow
  • ~Ima / 2019-04-11 06:46
    Ocena: 1.50 / 5
    Neostrada na kablu tel. Wiesza się codziennie. Kilka razy dziennie restart. Raz twierdzą, że ruter niedobry, to dali na trzy dni testowe swój niby właściwy, ale było tak samo. Innym razem, że, konfiguracja kompa niezbędna, bo widzi, że to przyczyna braku internetu, po czym okazuje się później, że bez ingerencji w kompa internet dostępny. I tak brak dostępu do internetu każdego dnia. Reklamacja odrzucona, że po stronie Orange wszystko ok. Rachunki opłacane, dodatkowo trzeba im płacić połączenia na infolinię. Za pół roku kończę umowę, a póki co wykupuję internet gdzie indziej, bo mam dość sytuacji, kiedy np robię przelew z konta internetowego, a tu brak dostępu do internetu... Obsługa różnie, zależy na kogo się trafi.
    Wcześniej na tym samym kablu internet w Netii i nie było takich problemów.
    ZaletyBrak
    WadyJ.w.
    MiejscowośćŁódź
  • ~procesor / 2019-03-23 22:54
    Ocena: 1.25 / 5
    Niestety nie jestem zadowolony z usługi neostrada w orange. W umowie jest transfer na poziomi do 20 mgbitów a wielokrotnie dokonywałem pomiaru i merzyłem mniej niż jeden. Stronę w banku potrafi otwierać 2-3-5 minut. Gubi połączenie z bankiem. Za 160 zł z telefonem stacjonarnym to dużo za taki kit
    Zaletyawarie są rzadkie ale jakość pozostawia wiele do rzyczenia to nie jest 20 tylko często dużo mniej niż 10 MGbitów/s
    MiejscowośćMiędzyrzecz
  • ~Mrrozzu / 2019-03-04 16:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Korzystam z ich usług od 4 lat i z roku na rok jest coraz gorzej. Wi-Fi przerywa po opuszczeniu pomieszczenia w którym znajduje się router (wymieniany już 3 razy), prędkość jest niska (35-40% tego co na umowie), technicy są beznadziejni po zobaczeniu problemu nie byli w stanie niczego poprawić i ciągle usprawiedliwiają niską prędkość odległością od głównego nadajnika... Wystarczy że jedna osoba w domu korzysta z Wi-fi i na komputerze połączonym kablem z routerem nie ładują się strony. Konsultanci z infolinii obiecują poprawki w najbliższych terminach a niczego takiego przez 4 lata się nie doczekałem. Ostatnio technik powiedział że spadek wynika z odległości od przekaźnika a dom chyba mi się nie oddalił od głównego przekaźnika oddalonego o jakieś 3-4km. Poszedłem do salonu Orange ze skargą to mi powiedzieli że rzeczywiście ta prędkość jest kiepska i w zasadzie na tym się skończyło. Więc chyba wychodzi na to że mój dom się przemieszcza.
    Zaletybrak
    Wady-Prędkość
    -zasięg Wi-Fi
    -wysokie pingi
    -technicy z wodogłowiem
    -wysoka cena
    -beznadziejna sztuczna inteligencja na infolinii
    -wciskali mi na początku że będę na 100% zadowolony z internetu.
    MiejscowośćSzczucin
  • ~deejay / 2019-03-02 14:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy internet jaki kiedykolwiek miałem. Prędkość o wiele mniejsza od deklarowanej i zrywa tak średnio 10 razy dziennie na parę minut. Istny dramat, cena bardzo wysoka! Nie polecam
    MiejscowośćCzajowice
  • ~Krzysztof / 2019-03-01 22:24
    Ocena: 2.50 / 5
    w ostatnich dniach opcja neostrady do 80M tylko na papierze. średnia prędkość do 1M ( 200, 300 kilo) pomimo zgłaszania problemu nic się nie poprawia
    Zaletyw ostatnim okresie brak
    Wadybardzo wolne działanie, brak reakcji ze strony operatora
    MiejscowośćOława
  • ~Rozczarowany / 2019-02-23 18:32
    Ocena: 1.50 / 5
    Bezwzględnie wykorzystuję swój monopol na rynku.
    Zalety-Orange podnosi ciśnienie lepiej niż kawa.
    Wady-tragiczny modem, funbox połączony z telefonem. Gdy nie działa modem nie można się dodzwonić. Trzeba resetować modem średnio co tydzień inaczej zamula (wymiana sprzętu nic nie pomogła)
    -Bardzo wolny internet w weekendy
    -idiotyczny pomysł z upośledzona "siri" w obsłudze klienta
    MiejscowośćStrzelin
  • ~maro / 2019-02-21 20:45
    Ocena: 3.25 / 5
    Mieszkam w domu jednorodzinnym i nie mam innej alternatywy na internet a mobilnego nie chcę bo jest limitowany, wobec czego klientem neozdrady jestem od 2005 r. Już od kilku lat oferowana prędkość maksymakna to 20. Brak inwestycji w infrastrukturę !!! Bardzo dobra obsługa klienta.
    Zaletyobsługa klienta
    Wadybrak inwestycji w infrastrukturę
    MiejscowośćMaków Mazowiecki
  • ~Romar / 2019-02-19 20:13
    Ocena: 3.75 / 5
    Mam Neostradę z routerem Livebox 3 - stabilnie ok 30 Mb. Koszt 60 pln/miesiąc
    Mało awarii. Mam Podłączony jeden PC po kablu 2 laptopy pod WI-FI i dwa telewizory po kablu.
    Zaletystabilny internet - mało awarii.
    Dość szybkie działanie serwisu - kilka godzin po zgłoszeniu
    WadyMogłaby być większa prędkość - brak inwestycji w infrastrukturę
    MiejscowośćKamieniec Wrocławski
  • ~silvestri / 2019-02-09 19:33
    Ocena: 2.50 / 5
    centrum łodzi. brak,,światełka,, stara miedz.4 km od centrali.
    Zaletynie stwierdzono
    Wadytylko 10mb/s
    MiejscowośćŁódź
  • ~Paweł / 2019-02-02 16:31
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie polecam. Mamy 2019 rok a jest wiele gorzej niż 10 lat temu. Co chwile zrywa połączenie.
    Myslałem ze to być może wina mojego modemu. Niestety w internecie znalazłem podobne opinie.
    Zalety8 lat niezawodności do 2017 roku
    Wadyco chwile zrywa połączenie nie działa telefon i internet.
    MiejscowośćBydgosz, Niemcz
  • ~artur / 2019-01-31 19:17
    Ocena: 2.75 / 5
    Centrala Biskupice nie daleko Krakowa, stara infrastruktura internet max 10 Mb/s i nic więcej. Cena za ten komfort 62 zeta, obsługa klienta nawet niezła. 100 % za niezawodność 6 lat i może trzy awarie.
    Zaletyniezawodność
    Wadywolna prędkość, brak nowej infrastruktury
    Miejscowośćtomaszkowice
  • ~Felicja / 2019-01-30 19:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Mój internet jest niestabilny od wielu lat, tzn. codziennie są wielokrotne przerwy w dostępie do internetu od 30 sek do kilku minut. Ich częstotliwość jest różna. Składałam reklamację, ale jej nie uznano.Zmieniłam dekoder na nowszy, ale nic się nie poprawiło. Mimo, że przy każdorazowym przedłużaniu umowy zgłaszam problem z internetem- "wmanewrowano " mnie w pakiet Love, w którym do internetu podłączony jest nie tylko komputer, ale tez tv i przede wszystkim telefon stacjonarny. Podpisałam umowę nieświadomie , bo przez myśl mi nie przeszło, że pracownica Orange zaoferuje mi taki pakiet, skoro zgłaszam problem z internetem. Jak wspomniałam reklamacji nie uznano, twierdząc, że wiedziałam, co robię podpisując umowę.
    MiejscowośćKraków
  • ~Aroky / 2019-01-28 18:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet spowalnia do bardzo niskich prędkości mimo iż zapewniono że będzie działał kilka razy lepiej niż jest w obecnej sytuacji.
  • ~uzytkownik neostrady / 2019-01-26 18:04
    Ocena: 4.75 / 5
    Bardzo dobrze działa , cały czas prędkość na poziomie 10,1Mb/s , czasem spadki do 8Mb/s , a mam opcje do 10Mb/s.Jedyny minus to pingi w lol'u , często zdarzają się rozłączenia oraz ping na poziomie 150ms.W speedteście widnieje 35ms pingu , także nie wiem czemu w lol'u taki duży dodam iż np. w cs mam 40ms.Ogólnie polecam , fakt , że prędkość nie powala ale i też nie obiecują cudów , co mi się podoba.
    Zaletyprędkość często większa niż maksymalna
    stabilna
    Wadyduży ping w lol'u oraz częste rozłączenia
    MiejscowośćNamysłów
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.15, ilość opinii: 2355
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.56, ilość opinii: 1948
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1811
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.70, ilość opinii: 1633
UPC Internet
Ocena: 2.00, ilość opinii: 1537
Play Online
Ocena: 1.90, ilość opinii: 1341
Flixbus
Ocena: 2.26, ilość opinii: 631
mBank
Ocena: 2.02, ilość opinii: 541
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 301
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 261
Netflix
Ocena: 2.87, ilość opinii: 140
nju mobile
Ocena: 3.16, ilość opinii: 126