Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange Neostrada opinie

Ocena na podstawie 971 opinii

1.98 / 5

  • Niezawodność
    1.95
  • Obsługa klienta
    2.04
  • Cena
    1.98
  • Parametry
    1.96

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Jozef / 2018-10-08 19:29
    Ocena: 4.50 / 5
    Jednorazowy problem z brakiem internetu został w ciągu 10 minut rozwiązany dzięki szybkiej reakcji i zaangażowaniu pani konsultantki.Zgłoszenie w dn. 21.09.2018 ok. godz.8.15
    MiejscowośćRadom
  • ~STACHU / 2018-10-02 16:44
    Ocena: 2.00 / 5
    DNO!
    Nie da się grać,
    Ciągle wywala serwery w grach
    Zacinają się filmy na yt
    Kiedy 2-3 osoby używają neta to czasem
    500kb/s wysyłania

    JEDNA WIELKA GŁUPOTA Z TYM NETEM!
    ZaletyHahaha
    WadyTyle że książkę całą można napisać
  • ~Zażenowany jakością usług Orange / 2018-09-23 12:38
    Ocena: 1.00 / 5
    Jako że mieszkam w miejscowości, gdzie orange jest jedynym dostępnym dostawcą telefonu stacjonarnego jak i internetu jestem na nich skazany, niestety. Jestem wieloletnim klientem, ponad 20 lat już od czasów telekomunikacji polskiej i pierwszych podłączeń linii telefonicznych w mojej miejscowości, poprzez przejęcie tpsa przez orange aż do dzisiaj i z roku na rok utwierdzam się w tym że jakość świadczonych usług jest coraz gorsza.
    ZaletyBrak
    Wady-Notorycznie pojawiające się wciąż te same problemy
    -brak kompetencji i jakiejkolwiek wiedzy poza wyuczonymi formułkami w infolinii
    -im dłużej jest się klientem tej sieci, tym głębiej mają Cię w d...e
    -Wieczne obciążona centrala oraz rozłączający się internet. Nawet jeśli się nie rozłączy to jego prędkość jest nieakceptowalna (od o.02 do 0.3Mbps pobierania przy opcji 20Mb)
    -internet działa poprawnie tylko w nocy w dni robocze, w okolicach weekendów, świąt i dni wolnych od pracy gdy troche więcej osób korzysta z sieci, prędkość spada do tej podanej wyżej
    -ciągłe zmiany kanałów w telewizji orange, bez informacji w jakikolwiek sposób
    -usuwanie kanałów z posiadanego aktualnie pakietu i oferowanie ich za dodatkową opłatą, również bez wzmianki o zmianie pakietowej
    -konieczność podłączenia dekodera z modemem aby oglądać telewizję, chociaż jest ona odbierana z talerza satelitarnego, co wiąże się z częstym brakiem dostępu do telewizji z wcześniej wspomnianych problemów z internetem
    -ceny nie adekwatne do oferowanych usług jak i ich jakości
    -wypadają słabo na tle konkurencji i ich ofert, z których z przykrością nie mogę korzystać gdyż Orange za utrzymanie linii życzy sobie kwotę 11zł niższą niż mój obecny abonament za wszystkie usługi + doszedł by do tego abonament u nowego operatora więc opcja nieopłacalna.
  • ~Karolina / 2018-09-20 20:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Kompletne 0 cały czas wyłącza mi się internet. To zaczyna się robić irytujące. Chyba pora zmienić dostawce internetu
    WadyCAŁY CZAS PADA INTERNET CODZIENNIE
    MiejscowośćCzeladź
  • ~Jacek / 2018-09-14 15:37
    Ocena: 3.00 / 5
    neostrada ktorą posiadam jest na miedzianych kablach czyli zabytek, światłowód wkopany już dawno i co z tego jak nic sie nie dzieje. Chyba brak konkurencji w okolicy powoduje brak zainteresowania tym rejonem (Natalin na granicy Lublina)Potrzebuje internetu do pracy a Orange nic nie może mi zaproponować, żenada.Internet musi być przewodowy bo żadne powietrzne łącza nie wchodzą w grę.Jestem zawiedziony a za razem skazany na Neostradę, szkoda bo jest to bardzo gesto zabudowana okolica i chetnych jest dużo.
    Zaletypołaczenie przewodowe to jedyna zaleta
    Wadyjakość łącza , prędkość łącza
    Miejscowośćnatalin
  • ~marrrcinpl / 2018-09-11 08:59
    Ocena: 4.75 / 5
    Internet najszybszy w mojej lokalizacji, nie zrywa połączenia.
    ZaletyNajszybszy w mojej lokalizzacji
    Niezawodny
    Niski ping
    MiejscowośćBukowa
  • ~Gryfowianin98765 / 2018-09-08 13:03
    Ocena: 4.25 / 5
    U mnie przez 4 lata zdarzyła sie jedna poważna awaria, internetu nie było 2 dni. Zgłosiłem sprawę telefonicznie, serwisant w nastepnym dniu rozwiazał problem. Mam stabilne 50-60 Mb/s - opcja neostrada do 80 Mb/s.
    ZaletyStabilne i szybkie łącze,
    Dobra obsługa klienta
    WadyCena troche wysoka w stosunku do innych operatorów,
    Słaby zasieg routera wifi
    MiejscowośćGryfów Śląski
  • ~stałyklient / 2018-09-02 19:04
    Ocena: 1.50 / 5
    Od wielu lat nadal nie są w stanie zaoferować mi oferty lepszej niż (uwaga: radzimy nie pić ani nie jeść nic podczas czytania dalszej części opinii, gdyż grozi to zakrztuszeniem ze śmiechu) "do 10mb/s pobieranie i do 1mb/s wysyłanie".... Pomimo tego, że posiadali "najdłuższą sieć światłowodów w Polsce" w mojej okolicy nadal nie zamierzają wymieniać starych kabli, które nie są w stanie dostarczyć mi szybszego internetu niż 10mb/s. Nieprzerwanie wydzwaniają w sprawie przedłużenia umowy, za każdym razem oferując tę samą ofertę: do 10mb/s download, do 1mb/s upload, a na pytanie kiedy zamierzają w końcu poprowadzić w mojej okolicy normalne kable odpowiadają "Do końca roku nie mamy w planach żadnych innowacji w Pana okolicy"... Co do samej "jakości" świadczonych "usług": internet non stop zamula, nawet przy 1 urządzniu podłączonym do internetu nie osiągam prędkości downloadu nawet 7mb/s. Jeśli chodzi o Wi-Fi - totalna żenada, pozostawie to bez komentarza. Serdecznie NIE POLECAM.
    Zaletybrak
    Wadynie dbają o stałych klientów, jakość łącza, jakość Wi-Fi
    MiejscowośćGdańsk
  • ~olo / 2018-08-29 01:08
    Ocena: 2.00 / 5
    Umowa na neostradę do 80 mg rzeczywista wg speed test max 24-25 w porywach. Na pytanie kiedy podciągną światłowód od dwóch lat ta sama spiewka czyli ...no edzie w przyszłym roku. mam dość ogólnie to syf kiła i mogiła Internet na starych przewodach telefonicznych tepsy to porażka Wstyd dla orange
    Zaletynie widzę
    Wadykażde
    MiejscowośćPoznań Odiedle Warszawskie
  • ~mxhe! / 2018-08-28 00:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Osiedle Kilińskiego Nowy Sącz, ruter z górnej półki. Wyciąga u znajomego blisko 200megabitów. Cud, że po podłączeniu do neostradowego łącza Orange się zsynchronizował, gdyż inne nie dawały rady. Nic nie idzie z duchem czasu i prędkość to marne 6 megaBITÓW. Nie zanosi się na poprawę. JAK ŻYĆ. Przy adsl2+ nie ma szans na rozgrywkę internetową, gdyż rozłącza co chwilę (ALE PING JEST CIUT, ale CIUT niższy). Wszyscy znajomi w Nowym Sączu mają światłowód. Zróbcie coś z tą neostradą. Może UPC? COKOLWIEK INNEGO BŁAGAM!! Tak nawiasem z tego co widzę to metr kabla światłowodowego, który możnaby rozwiesić na tych słupach wynosi kilka złotych za metr, odporne na UV i przystosowane do waruków. SAM BYM POWYWIESZAŁ GDYBYM MÓGŁ! JUŻ NIE ŻAŁUJCIE MIESZKAŃCOM, KTÓRZY OD WIELU WIELU LAT PŁACĄ ZA TELEFONY I INNE WASZE ..perele
    Zaletybrak
    Wadyzrywa, a inaczej wolne połączenie, po synchronizacji spada transfer, wyrzuca z gier podczas grania.
    MiejscowośćNowy Sącz
  • ~CharlesJ / 2018-08-25 15:32
    Ocena: 1.50 / 5
    Po 5 latach korzystania Z Neostrady nagle obniżyli mi parametry z ca 8 Mbps do niecałych 4 Mbps w download i z ca 1 Mbps na 0,10 Mbps w upload. Ping w granicach 40.Po złozeniu reklamacji nawet nie potwierdzili mi przyjęcia tej reklamacji sms na komórce . Zadzwoniłem na infolinię . Otrzymałem odpowiedź , że sprawa załatwiona i wszystko jest dobrze. Oczywiście nachalnie wciskali mi opcje światłowód.
    MiejscowośćŚrem
  • ~grzegorz11111 / 2018-08-25 13:47
    Ocena: 1.75 / 5
    kiepska cena nie potrafią sprawdzić kiey została dokonana płatność
    MiejscowośćŁódź
  • ~Jurek / 2018-08-19 15:48
    Ocena: 4.00 / 5
    Neostradę mam 6 lat Jestem zadowolony, bo działa ok. tj. zgodnie z umową.
    MiejscowośćBielany Wrocławskie
  • ~Jakub / 2018-08-19 08:55
    Ocena: 4.50 / 5
    Kiedyś korzystałem z Neostrady byłem w miarę zadowolony to było w 2012roku jedynie prędkość była niska przeszedłem do T-Mobile prędkość po 3g była lepsza a potem po lte jeszcze lepsza ale limit danych i wiem że teraz jest oferta bez limitu danych ale Neostrada w wersji światłowodowej jest jeszcze szybsza i nie muszę wykaszać ręcznie pobierania aktualizacji w Windows 10 Z resztom wróciłem do Neostrady jak wielu internatów https://www.youtube.com/watch?v=CoqJukI9FKM
    Zaletywszystko
    Wadybrak
  • ~dariusz / 2018-08-18 04:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Prędkość 10 Mb/s Operator "Pomarancz".Połączenie zwykłe analogowe. Fatalna jakość łącza, bez przerwy modem zrywa połączenie z centralą (livebox 2.0) Przy zgłoszeniach awarii straszony jestem - poniesieniem kosztów naprawy !!! Pozorna naprawa awarii sieci starej nie doinwestowanej, przeciążonej !! (wiec naprawa nie jest możliwa) Mydlenie oczu, oszukiwanie, pozorne naprawy to na dziś (08.2018 r.) standard "Pomaranczy" Odradzam !! Trzeba się mieć na baczności przy ustalaniu szczegółów z konsultantem ponieważ nie ma to nic wspólnego z podpisana później umowa....
    Zaletyżadnych zalet
    WadyFatalna jakość usług pomaranczowych. Niezgodność wstępnych ustaleń z konsultantem a podpisaną umową. Umowa zagmatwana, nieprzejrzysta...
    Miejscowośćwołomin
  • ~Siedmioraczek / 2018-08-09 11:43
    Ocena: 1.50 / 5
    Bardzo zła.Częste wręcz bardzo częste przerwy w dostawie internetu.Router zrywa połączenia gubi adres ip muszę często komputerem rozłączac kartę wi fi i restartować ponownie.nawet kilka razy podczas oglądania na przykład filmików z youtube.
    ZaletyTransfer danych nielimitowany
    WadyCałkowita porażka.Nawet przy oglądaniu krótkiego filmiku z youtube potrafi kilkakrotnie zerwać połączenie.Routery jakieś cegły po podłączeniu do prądu potrafią długo się uruchamiać to samo jest z dekoderem do odbioru TV.Miałem router netgear to szybciutko się ładował no ale neostrada coś pozmieniała i teraz nie mogę go używać,skazany jestem na cegły z orange.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Anna / 2018-08-06 14:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Częste problemy z połączeniem internetowym. Nie polecam.
    MiejscowośćRadom
  • ~sadeczanin / 2018-08-06 05:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Od kilku lat internet płacony jest za 10 Megabitów/sekundę. Niestety maksymalna prędkość wynosi około 6,5 Megabitów/sekundę. Konsultanci wielokrotnie obiecywali gruszki na wierzbie (np. 20Megabitów/s, a w zeszłym roku zapewnienia 80 Megabitów/sekundę i uwaga, najlepsze: możliwości wzrostu do 300Mb/s ze względu na światłowód, który miał zostać podłączony do końca ubiegłego roku. Jest 2018 rok i ani widu, ani słychu. Nie mieszkam na obrzeżach miasta. Patrząc na mapę można by powiedzęć, że w samym sercu Nowego Sącza. Więcej milionów na reklamy i więcej miedzi w kablach, to na pewno będzie lepiej.

    Wypróbowałem wszystkie dostępne konfiguracje na wielu ruterach. Max to niestabilne ~6,77 Megabitów, które po pewnym czasie tak po prostu spada do 3Mbs/s.


    Gdyby była tylko możliwość samodzielnego doprowadzenia światłowodu, to nawet nie traciłbym czasu na pisanie tutaj. Osób niezadowolonych jest multum i postanowiłem, że dla zasady napiszę prawdę.
    ZaletyCiężko napisać. Jak na standardy miasta, to jest żedana. Może, gdybym mieszkał na biegunie południowym miałbym się z czego cieszyć.
    WadyObsługę zbyt często ponosi fantazja co do możliwości ich łącza.
    MiejscowośćNowy Sącz
  • ~Lechosław / 2018-08-05 20:33
    Ocena: 3.00 / 5
    Jestem wiernym klientem od czasów TP i moja opinia jest generalnie pozytywna.Neostrada jest częscią pakietu Orange Love,lecz w moim przypadku,mimo że mam w umowie do 20 Mb,otrzymuję - w porywach 9-11,co jest uzasadnione,bo sygnał otrzymuję po linii telefonicznej,pamiętającej właśnie czasy PRL i Telekomunikacji Polskiej.Denerwują mnie reklamy sugerujące korzystne przejście na światłowód,co w moim przypadku jest niemożliwe,bo operatorowi bardziej opłaca się doprowadzić go do blokowisk,pomijając osiedla domów jednorodzinnych.Nie mogę zastosować multiroomu,gdyż linia telefoniczna nie przeniesie sygnału.Na szczęście umowa wkrótce wygasa i znajdę nowego dostawcę internetu.
    ZaletyLivebox działa bez uwag i zastrzeżeń,ale opisany wyżej przesył po linii telefonicznej,to obecnie ŻENADA
    Wadyjak wyżej
    MiejscowośćKielce
  • ~Żak / 2018-07-27 15:27
    Ocena: 4.75 / 5
    Zamówiłem . Była następnego dnia . Działa do dziś bez zarzutu
    ZaletyDostępność . Cena
    MiejscowośćPalestyna
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.16, ilość opinii: 2298
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.57, ilość opinii: 1888
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 1693
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1621
UPC Internet
Ocena: 2.03, ilość opinii: 1385
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1268
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 440
Flixbus
Ocena: 2.11, ilość opinii: 335
Link4
Ocena: 1.63, ilość opinii: 249
ITAKA
Ocena: 2.90, ilość opinii: 168
nju mobile
Ocena: 3.27, ilość opinii: 111
Netflix
Ocena: 2.97, ilość opinii: 107