Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange Neostrada opinie

Ocena na podstawie 1045 opinii

1.97 / 5

  • Niezawodność
    1.95
  • Obsługa klienta
    2.03
  • Cena
    1.98
  • Parametry
    1.95
  • Cena/Jakość
    1.00
  • Oferta
    1.00

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Krzysztof / 2019-03-01 22:24
    Ocena: 2.50 / 5
    w ostatnich dniach opcja neostrady do 80M tylko na papierze. średnia prędkość do 1M ( 200, 300 kilo) pomimo zgłaszania problemu nic się nie poprawia
    Zaletyw ostatnim okresie brak
    Wadybardzo wolne działanie, brak reakcji ze strony operatora
    MiejscowośćOława
  • ~Rozczarowany / 2019-02-23 18:32
    Ocena: 1.50 / 5
    Bezwzględnie wykorzystuję swój monopol na rynku.
    Zalety-Orange podnosi ciśnienie lepiej niż kawa.
    Wady-tragiczny modem, funbox połączony z telefonem. Gdy nie działa modem nie można się dodzwonić. Trzeba resetować modem średnio co tydzień inaczej zamula (wymiana sprzętu nic nie pomogła)
    -Bardzo wolny internet w weekendy
    -idiotyczny pomysł z upośledzona "siri" w obsłudze klienta
    MiejscowośćStrzelin
  • ~maro / 2019-02-21 20:45
    Ocena: 3.25 / 5
    Mieszkam w domu jednorodzinnym i nie mam innej alternatywy na internet a mobilnego nie chcę bo jest limitowany, wobec czego klientem neozdrady jestem od 2005 r. Już od kilku lat oferowana prędkość maksymakna to 20. Brak inwestycji w infrastrukturę !!! Bardzo dobra obsługa klienta.
    Zaletyobsługa klienta
    Wadybrak inwestycji w infrastrukturę
    MiejscowośćMaków Mazowiecki
  • ~Romar / 2019-02-19 20:13
    Ocena: 3.75 / 5
    Mam Neostradę z routerem Livebox 3 - stabilnie ok 30 Mb. Koszt 60 pln/miesiąc
    Mało awarii. Mam Podłączony jeden PC po kablu 2 laptopy pod WI-FI i dwa telewizory po kablu.
    Zaletystabilny internet - mało awarii.
    Dość szybkie działanie serwisu - kilka godzin po zgłoszeniu
    WadyMogłaby być większa prędkość - brak inwestycji w infrastrukturę
    MiejscowośćKamieniec Wrocławski
  • ~silvestri / 2019-02-09 19:33
    Ocena: 2.50 / 5
    centrum łodzi. brak,,światełka,, stara miedz.4 km od centrali.
    Zaletynie stwierdzono
    Wadytylko 10mb/s
    MiejscowośćŁódź
  • ~Paweł / 2019-02-02 16:31
    Ocena: 2.00 / 5
    Nie polecam. Mamy 2019 rok a jest wiele gorzej niż 10 lat temu. Co chwile zrywa połączenie.
    Myslałem ze to być może wina mojego modemu. Niestety w internecie znalazłem podobne opinie.
    Zalety8 lat niezawodności do 2017 roku
    Wadyco chwile zrywa połączenie nie działa telefon i internet.
    MiejscowośćBydgosz, Niemcz
  • ~artur / 2019-01-31 19:17
    Ocena: 2.75 / 5
    Centrala Biskupice nie daleko Krakowa, stara infrastruktura internet max 10 Mb/s i nic więcej. Cena za ten komfort 62 zeta, obsługa klienta nawet niezła. 100 % za niezawodność 6 lat i może trzy awarie.
    Zaletyniezawodność
    Wadywolna prędkość, brak nowej infrastruktury
    Miejscowośćtomaszkowice
  • ~Felicja / 2019-01-30 19:27
    Ocena: 1.00 / 5
    Mój internet jest niestabilny od wielu lat, tzn. codziennie są wielokrotne przerwy w dostępie do internetu od 30 sek do kilku minut. Ich częstotliwość jest różna. Składałam reklamację, ale jej nie uznano.Zmieniłam dekoder na nowszy, ale nic się nie poprawiło. Mimo, że przy każdorazowym przedłużaniu umowy zgłaszam problem z internetem- "wmanewrowano " mnie w pakiet Love, w którym do internetu podłączony jest nie tylko komputer, ale tez tv i przede wszystkim telefon stacjonarny. Podpisałam umowę nieświadomie , bo przez myśl mi nie przeszło, że pracownica Orange zaoferuje mi taki pakiet, skoro zgłaszam problem z internetem. Jak wspomniałam reklamacji nie uznano, twierdząc, że wiedziałam, co robię podpisując umowę.
    MiejscowośćKraków
  • ~Aroky / 2019-01-28 18:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Internet spowalnia do bardzo niskich prędkości mimo iż zapewniono że będzie działał kilka razy lepiej niż jest w obecnej sytuacji.
  • ~uzytkownik neostrady / 2019-01-26 18:04
    Ocena: 4.75 / 5
    Bardzo dobrze działa , cały czas prędkość na poziomie 10,1Mb/s , czasem spadki do 8Mb/s , a mam opcje do 10Mb/s.Jedyny minus to pingi w lol'u , często zdarzają się rozłączenia oraz ping na poziomie 150ms.W speedteście widnieje 35ms pingu , także nie wiem czemu w lol'u taki duży dodam iż np. w cs mam 40ms.Ogólnie polecam , fakt , że prędkość nie powala ale i też nie obiecują cudów , co mi się podoba.
    Zaletyprędkość często większa niż maksymalna
    stabilna
    Wadyduży ping w lol'u oraz częste rozłączenia
    MiejscowośćNamysłów
  • ~Grzegorz / 2019-01-24 00:58
    Ocena: 1.00 / 5
    To jest żałosne. Download spadł z ponad 6 Mb do ok. 800 kb. Połączenie rwie się co kilkanaście minut.
    ZaletyNie ma zalet.
    WadySame wady.
    MiejscowośćCieszyn
  • ~Kamil / 2019-01-20 02:04
    Ocena: 1.25 / 5
    Częste awarrie, brak pełnej prędkości łącza podanej na umowie (internet stacjonarny). Już od jakiegoś czasu Neostrada schodzi na psy, a to wszystko zasługa Orange. Brawo! Oby tak dalej a stracicie resztę klientów.
    Zaletybrak
    Wadyawarie, prędkość łącza, kontakt
    MiejscowośćSzczytno
  • ~Borys928 / 2019-01-19 22:55
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy internet odkąd neostradę przejęło orange. Słaba prędkość, z którą kiedyś nie miałem problemu. Przy teście internetu pokazuje normalną prędkość a przy pobieraniu wykorzystuje 1/10 prędkości, jakby specjalnie zaniżali. Nie wierzę że to przypadek albo problem po mojej stronie. Poza tym częste resety których kiedyś nie było. Nie polecam
    Zaletybrak
    Wadymnóstwo
    MiejscowośćKrotoszyn
  • ~Arecky / 2019-01-19 15:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Najgorszy internet jaki istnieje ! Nie polecam go brać. Łącze sobie schodzi często poniżej połowy czyli mam 2mb neta a schodzi do 400-600kb/s. Router też tragedia gdyż często wywala wi-fi i trzeba resetować router. Do komputera jest podłączony kabel ale tu też często wywala na ok. 1min.
    ZaletyPRZEZ 8 LAT UŻYTKOWANIA BRAK ZALET
    WadyCO CHWILĘ WYWALA NETA, ŁĄCZE TAK JAKBY BYŁO RADIOWE CHODZI SOBIE JAK CHCE, SŁABY ZASIĘG WI-FI Z ROUTERA, CZĘSTE AWARIE(PO 24H CZASAMI) INTERNET TANDETA
    MiejscowośćWojnowice
  • ~Bogdan / 2019-01-16 11:53
    Ocena: 3.50 / 5
    Pierwszy miesiąc super Przesył 80 super. Po miesiącu W Fi słabnie (W tv komunikat że tv za daleko Kuję ścianę łącze kablem.Na przewodzie przesył zaledwie 16.Obraz po uruchomieniu ma momenty zawieszenia.Z tabletem trzeba podejść żeby zachwycił.Jestem w Orange od pażdziernika 2018.
    MiejscowośćGniezno
  • ~Barlog / 2019-01-03 18:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Tra-ge-dia. No tragedia po prostu jeśli się zastanawiasz nad wzięciem tego 'internetu' samozwańczego to się rozmyśl proszę nie rób sobie tego co ja. Nie da się pograć spokojnie online, a bardzo często też pooglądać filmików na youtube w 240p bez zacinania, a cena miesięczna jest wyższa niż za porządny światłowód. Do tego czasami nagle rouuter stwierdzi że rozłączy komuś telefon z wi-fi a przy próbach ponownego połączenia trzeba to robić przez WPS bo podając dobre hasło wyskakuje komunikat że było złe. TRA-GE-DIA
    ZaletyAbsolutnie brak jakichkolwiek.
    WadyWszystko. Internet na kabel, działa jak radiowy, prędkość często spada poniżwj 1mb/s, ciężko jest o normalne użytkowanie kiedy w domu jest jedno urządzenie podłączone do Internetu, a co dopiero jak rodzina jest w domu. Nie wspomnę nawet o sytuacji gdy jeszcze przyjeżdżają goście.
    MiejscowośćStudzian
  • ~Bidaznędzą / 2018-12-22 16:19
    Ocena: 2.50 / 5
    Internet po kablu, a działa jak radiowy. Jeżeli potrzebujesz stałego dostępu do sieci, neostrada tego nie gwarantuje.
    Zaletybrak
    Wadyczęste zrywanie połączenia i awarie
    MiejscowośćBiskupiec
  • ~gucio67 / 2018-12-11 09:18
    Ocena: 5.00 / 5
    Polecam zdarzają się awarie,ale można wytrzymać
    Nie jest żle,polecam
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Annon / 2018-12-09 20:50
    Ocena: 1.00 / 5
    Pod żadnym pozorem nie podpisujcie umowy z tą zło...ską firmą! Ciągłe awarie, 0 stabilności, same problemy. Ale przypomnienia o zapłatach to w połowie miesiąca wysyłają po kilka razy! NIE POLECAM!!!!
    WadyWada to drugie imię tego internetu!
    MiejscowośćWiązowna
  • ~Eryk / 2018-12-03 08:33
    Ocena: 1.00 / 5
    Ten net to totalne lipa nie polecam i ostrzegam nie dajcie się namówić
    ZaletyBrak
    WadyMega wolny zrywa połączenia ograniczają sztucznie prędkości dziadostwo szkoda pisać o wadach bo braknie miejsca
    MiejscowośćPułtusk
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.13, ilość opinii: 2506
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.54, ilość opinii: 2222
VECTRA
Ocena: 1.72, ilość opinii: 2083
UPC Internet
Ocena: 1.96, ilość opinii: 1869
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 1681
Play Online
Ocena: 1.88, ilość opinii: 1472
Orange Neostrada
Ocena: 1.97, ilość opinii: 1045
Play
Ocena: 1.49, ilość opinii: 874
Orange
Ocena: 1.44, ilość opinii: 819
mBank
Ocena: 1.91, ilość opinii: 790
T-Mobile
Ocena: 1.55, ilość opinii: 669
Plus
Ocena: 1.59, ilość opinii: 574