Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange Neostrada opinie

Ocena na podstawie 980 opinii

1.98 / 5

  • Niezawodność
    1.95
  • Obsługa klienta
    2.04
  • Cena
    1.98
  • Parametry
    1.97

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Asam / 2018-06-22 20:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Wieczne awarie. Nie ma miesiąca bez awarii. Nie polecam. Odradzam. Tak jak ktoś pisał, gdyby ludzie mieli wybór w niektórych miejscach to sieć by nie istniała w Pl.
    ZaletyBrak
    WadyAwarie
    MiejscowośćCzyżew
  • ~PHOENIX / 2018-06-18 09:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Tak jak to część pisze - najlepszy , tak ja przyłącze się do tej drugiej grupy . Bo Ci wszyscy , którzy piszą , że lepszego internetu niema , nie mają pojęcia co przeżywają ludzie , którzy mają przyłącz jeszcze na starych kablach telekomunikacyjnych , a w dodatku są trochę od centralki . Internet cudem się synchronizuje na te ich magiczne umowne prędkości , walczyłem 6 miesięcy , dzwoniąc 4-5 razy na miesiąc , żeby przywrócili mi taki transfer jaki miałem do dnia podpisania umowy . Mam teraz 10 mb/s , ale to jest gó... nie internet za cenę 80 zł abonamentu razem z telefonem . Jest pełno takich miejsc , gdzie są światłowody , tak w centrum miast . Reszta to zwykłe 20 letnie albo więcej kable , na których jest niemożliwe osiągnięcie 10 mb cz nawet 4 mb przy dużych odległościach od centrali . A firma od tylu lat zarabiając przy takim abonamencie tyle nie zrobiła nic . Cieszę się, że firma SKYWARE zrobiła w mojej miejscowości porządek zabierając 100% kilentów na rzecz 100mb/s na światłowodach przy 40 zł miesięcznie ! bye bye orange
    ZaletyŻADNYCH
    WadyCIĄGŁY STRES
    MiejscowośćŁAŃCUT
  • ~Tylko orange / 2018-06-17 18:32
    Ocena: 5.00 / 5
    Najlepszy internet.
    Po roku mam 70/9 Mb/S.
    Filmy na YouTube chodzą w Full HD a nawet w 4K!!!
    Byłem w różnych sieciach ale orange jest najlepszy.
    Jestem streamerem i zawsze potrzebowałem nielimitowanego internetu. Wcześniej miałem internet z plusa który miał takie limity że nie dało się korzystać.
    Kiedy przeszedłem do orange od razu zobaczyłem różnice.
    Płacę 70 zł ale tego nie żałuje.
    ZaletyBardzo szybki internet.
    Brak limitów.
    Da się normalnie streamować.
    Łącze jest stabilne.
    Można oglądąć filmy w 4K.
    Można by było pisać zalety w nieskończoność.
    WadyNie ma żadnych wad
    MiejscowośćZalesie gm. Myszyniec
  • ~Ata / 2018-06-15 21:35
    Ocena: 3.75 / 5
    Czytam negatywne opinie i nie wiem, czy chodzi o tą samą instytucję i tą samą usługę. Neostradę mam od wielu lat, jeszcze z TP SA,działa zawsze, nawet podczas burzy. Awarie, raz na 2,3 lata. Mam zamiar zmienić umowę na nową, bo mam stary modem (sagem),nie mam wi fi. Poradzcie, czy watro, czy zostać przy starym.
    ZaletyBrak awarii
    WadyNie ma wi-fi
    MiejscowośćGliwice
  • ~Wojtek / 2018-06-11 17:40
    Ocena: 4.00 / 5
    Dobry internet, stała prędkość, wszystko działa. Przez 2 lata miałem internet z polsatu i orange jest miłą odmianą.
    ZaletyStała prędkość i brak zwolnień
    WadyCena
    MiejscowośćKwidzyn
  • ~dawidek69 / 2018-06-10 17:23
    Ocena: 1.00 / 5
    internet nie działa w nic nie da sie grać kupiłem nowy ruter za 350 zł to stwierdzili ze mi byc ich i dali mi jakis za który placiłem 20 zł
    Zaletynie ma żadnej
    Wadycała firma
    MiejscowośćPoznań
  • ~Arecky / 2018-06-09 19:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Co z tego, że konsultanci mili jak jest brak ofert. Cena zbyt wysoka do oferty oraz bardzo częste awarie. Router również beznadziejny codziennie trzeba resetować gdyż wywala internet oraz jest słaby zasięg Wi-Fi.
    ZaletyBrak
    Wady-Słaby zasięg Wi-Fi routera oraz konieczność resetowania go
    -Brak rożnych ofert
    -Ceny z kosmosu ofert
    -Częste awarie nawet po 18h
    -Po prostu DNO !
    MiejscowośćGłubczyce (Opolskie)
  • ~Adam74 / 2018-06-08 12:20
    Ocena: 1.00 / 5
    STRZEŻCIE SIĘ tej "firmy". To jest na skalę ogólnokrajową - wielka banda naciągaczy i oszustów! (I nawet nie jest to wyolbrzymienie!)
    Na (płatnej) infolinii, doradcy są tam NIEKOMPETENTNI i WPROWADZAJĄ W BŁĄD. Jeżeli zobowiązują się coś zrobić np: wyłączyć daną usługę lub odwołać wizytę techników - NIE WYWIĄZUJĄ SIĘ Z PODJĘTEGO ZADANIA! Wyłudzają pieniądze za ich błędy i za telefony do techników, UTRUDNIAJĄ KLIENTOM KORZYSTANIE Z PEŁNI MOŻLIWOŚCI USŁUG I ICH PRAW KONSUMENCKICH. FAKTURY WYSYŁALI NA ZŁY ADRES z ich winy i NIE POWIADAMIALI O powstałych DŁUGACH! W usługach telefonicznych zaś naliczali mojej rodzinie dodatkowe opłaty za obce sieci, gdy byłem 2 km od granicy z Białorusią! Za skradziony przez kuriera telefon DOMAGALI SIĘ ZAPŁATY z kieszeni klienta!
    Zaletyszczerze po ciężkich latach nie widzę specjalnie żadnej zalety, która by "plusowała" temu operatorowi nad innymi.
    WadyWszystko złego, co tylko przyjdzie Ci na myśl...
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Aga / 2018-05-28 18:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Jednym słowem nie polecam!!!!!!! Z tego internetu w ogóle nie dało się korzystać. Kiedy chciałam zrobić przelew bankowy i opłacić rachunki nagle w trakcie przelewu internet mi padł. Później musiałam się zastanawiać czy przelew mi się wysłał czy nie. Kiedy przychodził weekend internet przestawał działać i przez dwa dni nie miałam w ogóle internetu. Nie pomagało odłączenie neostrady z prądu, trzeba było resetować go do ustawień fabrycznych-wiązało się to z tym że trzeba było wpisywać całą sekwencje liczb i innych pierdół. Kiedy się dzwoniło na infolinię i mówiło się Pani po drugiej stronie że internet nie działa Pani ta poinformowała że może być jakiś problem na linii. Jednak żadnego serwisu nie przysłała żeby to sprawdzić ewentualnie naprawić.Do tego internet strasznie wolno chodził jak na dzisiejsze czasy. O tym również się informowało ale Pani stwierdziła że mieszkamy na zadupiu i nic na to nie mogą poradzić. Żal.
    Zaletybrak
    Wadyinternet nie działał, wolny internet, nieprofesjonalna obsługa, internet ciągle trzeba było resetować do ustawień fabrycznych.
    MiejscowośćTychy
  • ~Marten / 2018-05-15 00:25
    Ocena: 1.50 / 5
    Ten internet to żart, przez to muszę wziąć internet na limit żeby normalnie funkcjonować w sieci. Jest po północy, pobieranie wyłączone, tylko 2 komputery podpięte pod neostrade a nie mogę pograć nawet w haxballa, bo mam 500 pingu. W haxballa kurde. Lepiej wziąć internet z konkurencji na limit i modlić się, że nie zabraknie transferu. Chociaż nawet na lejku będzie działąć lepiej niż neostrada
    ZaletyBrak
    WadySłabe pobieranie
    wolne łącze
    cena nie adekwatna do jakości usług
    MiejscowośćGniezno
  • ~Michał / 2018-05-12 15:26
    Ocena: 1.00 / 5
    Mam bo nie mam wyboru. Internet stacjonarny w Orange nie posiada zalet, ma tylko wady. Wysoka cena, powolne połączenia, wieczne awarie, ciągłe rozłączanie internetu. W każdym cywilizowanym kraju firma taka by upadła albo była ciągana po sądach za nie wywiązywanie się z umowy.
    ZaletyBrak
    WadyCena, prędkość połączenia, ciągłe rozłączanie , wieczne awarie
    MiejscowośćPłock
  • ~Krystian / 2018-05-04 19:17
    Ocena: 1.00 / 5
    Ciągłe problemy ze stabilnością połączenia. Internet stacjonarny ma tragiczną prędkość. W mojej okolicy dostępne jest 10Mbps a to w dzisiejszych czasach za mało. Pół biedy jeśli faktycznie ta prędkość była by osiągana bo niestety waha się pomiędzy 2-5. Chyba i tak warto się cieszyć bo znajomy dostał ofertę 0.5Mbps (oczywiście nie przyjął) :)
    Jeżeli chodzi o świetne urządzenie jakim jest livebox to polecam od razu zmienić. Częste awarie i rozłączanie internetu. Wymieniam sprzęt 3 raz. Niestety do końca umowy pozostał rok jakoś trzeba się przemęczyć.
    Zaletyniestety brak
    Wadyjakość połączenia
    częste zrywanie połączenia
    awaryjność liveboxa
    bardzo pooowolny internet
    ciężki kontakt z obsługą
    umowa na 2 lata
    MiejscowośćŁapanów
  • ~kuba930 / 2018-05-04 17:02
    Ocena: 2.50 / 5
    Oferty 10,20,80mb/s co z tego że 80 to kpina i dostępne tylko w mieście. Nie polecam technicy mają wszystko w czterech literach. Nie polecam, światłowody też można włożyć między bajki w mojej lokalizacji.
    Zaletymiła obsługa - nic więcej
    Wadyszybkość, możliwości techniczne, zatrzymani w miejscu technicy jak i infrastruktura
    MiejscowośćŚwiątniki Górne
  • ~Lucy / 2018-04-29 16:39
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam, internet działa tragicznie. Nie da się obejrzeć spokojnie filmu bo nie daje rady go buforować. Nie będę wymieniał innych wad bo zbyt długo by pisać, jak umowa się skończy to od razu przechodzę do innego operatora
  • ~Goszka / 2018-04-27 16:23
    Ocena: 1.00 / 5
    Podpisanie umowy z Orange to jak podpisanie cyrografu z djabłem ...Tragedia ,internet -ledwo "zipie " ,nie można obejrzeć wiadomości na necie ,o oglądaniu filmów na Netflixie ,czy posłuchaniu muzyki na spotifach nawet nie wspomnę. Liveboxy ,dają za darmo, ponieważ jest to sprzet wybrakowany i słaby.
    Dwa tygodnie temu dzwoniłam na infolinię,ponieważ ja "szybciej siedziałam" niż internet" chodził" i po stronie firmy zwyczajowo,nie było winy ,przysłano nam wiec panów, którzy pobiegali po domu,wymienili zwyczajowo livbox na "nowszy model" ,poinformowali nas ,że mamy "za grube ściany" stąd problemy i odjechali.
    Po ich wyjeździe internet przestał działać w kolejnych dwóch pokojach i to powtarzająca się i smutna historia...NIKOMU NIE POLECAM ORANGE.
    ZaletyBRAK
    WadyZA MAŁO MIEJSCA ABY NAWET ZACZĄĆ WYMIENIAĆ
    MiejscowośćBystra
  • ~Krycho / 2018-04-27 14:58
    Ocena: 3.50 / 5
    Neo 10Mb jest przyklejona do nr tel lub tzw. utrzymania łącza. Telefon stacjonarny odchodzi do lamusa i zgłosiłem rezygnację. Internet chciałem zachować. Dziwne ale był niezawodny z prędkością 5 Mb/s, ale ORANGE życzy sobie +30 zł za łącze. Czyli neo za cenę światłowodu. No cóż, dla mnie oferta nie do przyjęcia. Czekam na światłowód a teraz korzystam z LTE.
    ZaletyJedyna opcja kablówki
    WadyMuzealna oferta
    MiejscowośćGliwice
  • ~G.S. / 2018-04-24 14:27
    Ocena: 1.50 / 5
    Witam,ostanio neostrada to dno!Pomimo umowy na 20 mb/s predkosc nie przekracza 3 mb/s!!Przez kilka godzin na dzin brak polaczenia internetowego!Dobrze ze nie dlugo konczy sie umowa.Czas rozgladnoc sie za czyms dzialajaceym!
    Zaletybrak
    Wadynie dziala przez kilka godzin dziennie,predkosc jesli dziala bardzo niska,tragedia!
    Miejscowośćmyslowice
  • ~Kitsune / 2018-04-20 19:56
    Ocena: 1.50 / 5
    Mam neostradę już ponad 10 lat. Niestety jestem skazany na to badziewie. Cena bardzo wysoka jak na tak słabe prędkości. Potrafi przerwać połączenie 3 do 10 razy dziennie. Masakra. Upload danych to jakaś porażka. Jestem programistą, tłumacze kobiecie z infolinii, że nie mam połączenia na linii, a ona się mnie pyta czy mam router podłączony do prądu. Żenada. 100 metrów od skrzynki, a tak niestabilne połączenie.
    Zalety- brak
    Wady- słabe działanie (bardzo częste awarie)
    - niskie osiągi (prędkości nie poniżej standardów europejskich)
    - wysoka cena (nieadekwatna do tego co oferują)
    - niekompetentna obsługa klienta
    MiejscowośćDrawsko Pomorskie
  • ~Terex / 2018-04-16 23:41
    Ocena: 1.25 / 5
    Tragedia! Od kilkunastu dni jestem klientem. Wszystko było pięknie... Przez pierwsze dwa dni po montażu. Jestem blisko centrali zaledwie 300-400m. W salonie obiecywano mi maksymalną prędkość... I tak było w dwa dni po montażu... Niestet router ciągle się wyłączał. Skoki prędkości... Magicznie z neostrady 80/8 mbps mam 40/1. Zdecydowanie nie polecam
    ZaletyBrak
    WadyMiesiąc czekania na montaż,
    Zaniżona prędkość
    Szkoda gadać
    MiejscowośćRytel
  • ~Krzysztof / 2018-04-13 23:46
    Ocena: 1.00 / 5
    ZDECYDOWANIE Nie polecam , jestem klientem on ponad 10 lat i z roku na rok jest coraz gorzej . brak informacji e-mailowej jak i "pocztowej" internet potrafią odłączyć - "spowolnić " bez powiadomienia - w tych czasach to żenada.
    Zaletybrak
    Wadyobsługa , zachowanie , brak profesjonalizmu
    MiejscowośćZamość
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.16, ilość opinii: 2315
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.56, ilość opinii: 1911
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1734
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1627
UPC Internet
Ocena: 2.03, ilość opinii: 1436
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1288
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 460
Flixbus
Ocena: 2.16, ilość opinii: 424
Link4
Ocena: 1.61, ilość opinii: 272
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 204
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 120
nju mobile
Ocena: 3.18, ilość opinii: 118