Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange Neostrada opinie

Ocena na podstawie 971 opinii

1.98 / 5

  • Niezawodność
    1.95
  • Obsługa klienta
    2.04
  • Cena
    1.98
  • Parametry
    1.96

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Aaanna / 2018-07-24 13:32
    Ocena: 2.00 / 5
    Naciągnęli moich rodziców na pakiet Orange Love wabiąc ich pakietem PREMIUM, za cenę około 140 złotych z internetem. Po miesiącu od używania na ekranie zaczęły się pojawiać informacje o tym aby wykupić dodatkowo te kanały, bo za jakiś czas znikną. Okazało się, że rodzicom dali pakiet OPTYMALNY a nie tak jak zapewniała kierownicza w salonie w Cieszynie - pakiet PREMIUM! Po mojej interwencji powiedziano nam że umowy się czyta przed ich zawarciem - totalna bezczelność i kpina z ludzi!!!! Teraz przez 2 lata jesteśmy zmuszeni płacić za coś czego nie otrzymaliśmy, a jak chcemy mieć te kanały, które mieliśmy mieć to musimy dodatkowo je opłacić. Nie polecam tych oszustów! Prokuratura powinna się im przyglądnąć bo oni uprawiają przestępstwo w białych rękawiczkach.
    MiejscowośćCieszyn
  • ~karamb / 2018-07-20 10:08
    Ocena: 2.00 / 5
    Wiadomo że orange nie inwestuje w światłowody na wsiach. Ale nich chociaż dbają o obecną infrastrukturę, która pozostawia wiele do życzenia, np. w skrzynkach łączeniowych na słupach które są pootwierane ptaszki mają gniazda. Moja cena za neta 49pln. plus opłata za utrzymanie łącza 27,80pln. miesięcznie, za zawrotną prędkość 1,6mb/s
    ZaletyMam internet, 1,6mb/s wow ! w XXI wieku
    Wadyciągły spadek prędkości ze stabilnej 3mb do 1,5mb co drugi miesiąc wzywanie instalatora do podniesienia prędkości w centrali.
    MiejscowośćCzyżemin
  • ~Maciek / 2018-07-10 16:46
    Ocena: 2.25 / 5
    Niestety z orange mam już do czynienia 4 lata . I codziennie jest błąd w połączeniu z serwerem dns . Panowie serwisanci kilka razy wzywani nie mogli zlokalizować błędu . Ale to co najbardziej mnie zirytowało to to,że pani w punkcie gdzie podpisywaliśmy umowę twierdziła ,że telewizja ,która jest w pakiecie praktycznie nie obciąża łącza . Jednak niedaleka przyszłość to zweryfikowała i podczas gdy bez włączonego telewizora prędkość pobierania zazwyczaj jest ok 1.6-1.7 mb/s to przy włączonym TV jest to max 800 kb/s . No niestety ponad połowa transferu to nie jest ( w moim mniemaniu ) mało .
    ZaletyCena .
    Panowie serwisanci co prawda nie naprawili błędu z serwerami DNS ale wyglądali na to ,że to jest wina nie w okablowaniu domowym lecz gdzieś po stronie sieci dostarczanej . Poprawili wszystkie połączenia kablowe itd. Lecz była to firma zewnętrzna pracująca dla orange więc może dlatego
    WadyPrzerwy w dostawach
    MiejscowośćZabierżów
  • ~mich / 2018-07-10 12:25
    Ocena: 3.00 / 5
    emisja sygnału wi-fi ma wpływ na organizmy żywe w tym człowieka

    Pomimo wielu prób wyłączenia wi-fi z panelu administracyjnego http://192.168.1.1 - sygnał zostaje automatycznie włączany.

    Skandal!

    Obsługa telefoniczna wymaga podania numeru pesel i numeru usługi i umowy !!! skandal ! - zero kontaktu z istotą żywą.

    Ostrzegam przed wpływem promieniowania 2.4 Gh i tym bardziej przed technologią 5G .

    Zaletyrouter można owinąć folią aluminiową
    Wadywadliwe działanie usługi WYŁĄCZ sygnał Wi-Fi
    MiejscowośćPuławy
  • ~Lech / 2018-07-06 21:23
    Ocena: 3.75 / 5
    Katowice Osiedle Bałtycka 13 km od centrum - stare linie - pozostałość po Telekomunikacji - 132 domki jednorodzinne duże osiedle i brak porządnych kabli - o światłowodach możemy tylko pomarzyć !!!
    - a jest linia światłowodowa o 400 metrów[ blokowisko ] od domków - albo brak pomysłu albo coś innego ..............
    - transfer jak na te warunki 10-11 MB/sek - cud !!! - Drogo i na razie brak perspektyw zmiany na lepsze ...
    - co ciekawe przy takich negatywnych warunkach internet bardzo stabilny !
    wysokie opłaty eksploatacyjne np - utrzymanie łącz - 20 zł !!!!! plus reszta ......
    Nie ma na razie alternatywy - inni dostawcy Internetu LTE to techniczne nieporozumienie reklamowy bełkot a dalej jak się uda - zawsze winne warunki i propagacja - czyli klient...............
    co ciekawe w Orange można dość rzeczowo porozmawiać o Internecie - pozom kompetencji - dobry !!!
    generalnie czekam ja i inni na światłowody !!!
    MiejscowośćKatowice
  • ~Pani Starsza / 2018-07-05 13:32
    Ocena: 1.75 / 5
    Od chwili otrzymania nowego Fanbox 2,0 przynajmniej dwa razy dziennie mnie wywala połączenie, a szybkość internetu ( która powinna wynosić 10 Mb ) wynosi od 3 do 6 Mb. Na starym box-e szło o wiele lepiej i bez rozłączeń. Działają na zasadzie co się polepszy to się popie...szy.
    Zaletynie mam pojęcia
    Wadycoraz gorsza szybkość
    MiejscowośćSzczecin
  • ~Jarmisz / 2018-07-04 22:03
    Ocena: 2.25 / 5
    non stop się zrywa łącze. Żenada. Technicy z orange byli w tym tygodniu trzy razy. Na końcu okazało się że coś jest z siecią poza moim mieszkaniem. Zostało to zgłoszone i nic się nie dzieje. Wcześniej przez około dwa tygodnie same problemy, a to rwało łącze a to fatalna jakość odbioru telewizji po wifi (mieszkam w dwu pokojowym mieszkaniu), gdzie odległość między urządzeniami jest niwielka. Masakra. Wcześniej byłem w upc przez blisko 20 lat i nic , nic nie przerywało. Skusiłem się bo taniej . buuuu
    Zaletymoże trochę cena
    MiejscowośćKielce
  • ~Marian / 2018-07-02 05:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Zrywa polaczenia router livebox to jakies nieporozumienie 10razu dziennie restart no WIfi do wywala totalna porazka a koszt 80zl za 12Mb I 512 wysylania prehistoria jakas
    ZaletyBrak
    WadyW ten rubryce I tak wszystkie sie niezmieszcza
    MiejscowośćGoleszów
  • ~Konik12 / 2018-06-30 18:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Place za internet 70 zł którego praktycznie nie ma. Cały czas traci połączenie ddostaje pakiety. Te pieniądze które wydaje na ta kpinę wolałbym wydać na porządny melanż z kumplami.
    ZaletyŻeby wogole jakieś były...
    WadyCala ta usługa to jedna wielka wada
    MiejscowośćMiechów
  • ~Damian / 2018-06-25 18:52
    Ocena: 1.75 / 5
    To się w głowie nie mieści jakie ci ludzie mają podejście do klienta. Zamówiliśmy pakiet Orange Love i od dwóch tygodni mają nas głęboko. Telewizja nie działa, internet nie działa, technik, który rzekomo miał się zjawić istnieje tylko w zamyśle konsultantki, która nas dwa razy wodziła, że pan już jedzie. Na infolinii wciąż ta sama śpiewka, długie oczekiwanie na niekompetentnych konsultantów, którzy nie wiedzą o co chodzi i wciąż zadają te same pytania. Człowiek wydzwania i prosi się o coś za co zapłacił, a tam nikt nic nie wie. To jest chore! Ta firma to dno, już teraz żałujemy z żoną, że wybraliśmy ich, a nie konkurencje. Konsultanci sztucznie przetrzymują na linii żeby tylko jak najwięcej pieniędzy zapłacić za połączenie. Sprawy nie potrafią rozwiązać żeby człowiek do nich ciągle wydzwaniać. Dno i totalna niekompetencja, nie polecam tej firmy, trzymajcie się od nich z daleka. Szkoda Waszego cennego czasu na firmę, która tak chamsko traktuje swoich klientów.
    ZaletyBrak. Być może gdyby raczyli nam włączyć usługę za którą płacimy to wtedy moglibyśmy napisać być może o jakiś zaletach.
    WadyCała lista wad, a tak kolokwialnie mówiąc to po prostu szkoda gadać.
    MiejscowośćCieszyn
  • ~masa / 2018-06-24 19:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno to talne. Prędkość żałosna. Wieczne problemy.
    ZaletyChyba kpicie. Zalety?
    WadyZabraknie miejsca na wypisanie wszystkich wad
    MiejscowośćKleszczewo
  • ~Asam / 2018-06-22 20:12
    Ocena: 1.00 / 5
    Wieczne awarie. Nie ma miesiąca bez awarii. Nie polecam. Odradzam. Tak jak ktoś pisał, gdyby ludzie mieli wybór w niektórych miejscach to sieć by nie istniała w Pl.
    ZaletyBrak
    WadyAwarie
    MiejscowośćCzyżew
  • ~PHOENIX / 2018-06-18 09:57
    Ocena: 1.00 / 5
    Tak jak to część pisze - najlepszy , tak ja przyłącze się do tej drugiej grupy . Bo Ci wszyscy , którzy piszą , że lepszego internetu niema , nie mają pojęcia co przeżywają ludzie , którzy mają przyłącz jeszcze na starych kablach telekomunikacyjnych , a w dodatku są trochę od centralki . Internet cudem się synchronizuje na te ich magiczne umowne prędkości , walczyłem 6 miesięcy , dzwoniąc 4-5 razy na miesiąc , żeby przywrócili mi taki transfer jaki miałem do dnia podpisania umowy . Mam teraz 10 mb/s , ale to jest gó... nie internet za cenę 80 zł abonamentu razem z telefonem . Jest pełno takich miejsc , gdzie są światłowody , tak w centrum miast . Reszta to zwykłe 20 letnie albo więcej kable , na których jest niemożliwe osiągnięcie 10 mb cz nawet 4 mb przy dużych odległościach od centrali . A firma od tylu lat zarabiając przy takim abonamencie tyle nie zrobiła nic . Cieszę się, że firma SKYWARE zrobiła w mojej miejscowości porządek zabierając 100% kilentów na rzecz 100mb/s na światłowodach przy 40 zł miesięcznie ! bye bye orange
    ZaletyŻADNYCH
    WadyCIĄGŁY STRES
    MiejscowośćŁAŃCUT
  • ~Tylko orange / 2018-06-17 18:32
    Ocena: 5.00 / 5
    Najlepszy internet.
    Po roku mam 70/9 Mb/S.
    Filmy na YouTube chodzą w Full HD a nawet w 4K!!!
    Byłem w różnych sieciach ale orange jest najlepszy.
    Jestem streamerem i zawsze potrzebowałem nielimitowanego internetu. Wcześniej miałem internet z plusa który miał takie limity że nie dało się korzystać.
    Kiedy przeszedłem do orange od razu zobaczyłem różnice.
    Płacę 70 zł ale tego nie żałuje.
    ZaletyBardzo szybki internet.
    Brak limitów.
    Da się normalnie streamować.
    Łącze jest stabilne.
    Można oglądąć filmy w 4K.
    Można by było pisać zalety w nieskończoność.
    WadyNie ma żadnych wad
    MiejscowośćZalesie gm. Myszyniec
  • ~Ata / 2018-06-15 21:35
    Ocena: 3.75 / 5
    Czytam negatywne opinie i nie wiem, czy chodzi o tą samą instytucję i tą samą usługę. Neostradę mam od wielu lat, jeszcze z TP SA,działa zawsze, nawet podczas burzy. Awarie, raz na 2,3 lata. Mam zamiar zmienić umowę na nową, bo mam stary modem (sagem),nie mam wi fi. Poradzcie, czy watro, czy zostać przy starym.
    ZaletyBrak awarii
    WadyNie ma wi-fi
    MiejscowośćGliwice
  • ~Wojtek / 2018-06-11 17:40
    Ocena: 4.00 / 5
    Dobry internet, stała prędkość, wszystko działa. Przez 2 lata miałem internet z polsatu i orange jest miłą odmianą.
    ZaletyStała prędkość i brak zwolnień
    WadyCena
    MiejscowośćKwidzyn
  • ~dawidek69 / 2018-06-10 17:23
    Ocena: 1.00 / 5
    internet nie działa w nic nie da sie grać kupiłem nowy ruter za 350 zł to stwierdzili ze mi byc ich i dali mi jakis za który placiłem 20 zł
    Zaletynie ma żadnej
    Wadycała firma
    MiejscowośćPoznań
  • ~Arecky / 2018-06-09 19:15
    Ocena: 1.00 / 5
    Co z tego, że konsultanci mili jak jest brak ofert. Cena zbyt wysoka do oferty oraz bardzo częste awarie. Router również beznadziejny codziennie trzeba resetować gdyż wywala internet oraz jest słaby zasięg Wi-Fi.
    ZaletyBrak
    Wady-Słaby zasięg Wi-Fi routera oraz konieczność resetowania go
    -Brak rożnych ofert
    -Ceny z kosmosu ofert
    -Częste awarie nawet po 18h
    -Po prostu DNO !
    MiejscowośćGłubczyce (Opolskie)
  • ~Adam74 / 2018-06-08 12:20
    Ocena: 1.00 / 5
    STRZEŻCIE SIĘ tej "firmy". To jest na skalę ogólnokrajową - wielka banda naciągaczy i oszustów! (I nawet nie jest to wyolbrzymienie!)
    Na (płatnej) infolinii, doradcy są tam NIEKOMPETENTNI i WPROWADZAJĄ W BŁĄD. Jeżeli zobowiązują się coś zrobić np: wyłączyć daną usługę lub odwołać wizytę techników - NIE WYWIĄZUJĄ SIĘ Z PODJĘTEGO ZADANIA! Wyłudzają pieniądze za ich błędy i za telefony do techników, UTRUDNIAJĄ KLIENTOM KORZYSTANIE Z PEŁNI MOŻLIWOŚCI USŁUG I ICH PRAW KONSUMENCKICH. FAKTURY WYSYŁALI NA ZŁY ADRES z ich winy i NIE POWIADAMIALI O powstałych DŁUGACH! W usługach telefonicznych zaś naliczali mojej rodzinie dodatkowe opłaty za obce sieci, gdy byłem 2 km od granicy z Białorusią! Za skradziony przez kuriera telefon DOMAGALI SIĘ ZAPŁATY z kieszeni klienta!
    Zaletyszczerze po ciężkich latach nie widzę specjalnie żadnej zalety, która by "plusowała" temu operatorowi nad innymi.
    WadyWszystko złego, co tylko przyjdzie Ci na myśl...
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Aga / 2018-05-28 18:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Jednym słowem nie polecam!!!!!!! Z tego internetu w ogóle nie dało się korzystać. Kiedy chciałam zrobić przelew bankowy i opłacić rachunki nagle w trakcie przelewu internet mi padł. Później musiałam się zastanawiać czy przelew mi się wysłał czy nie. Kiedy przychodził weekend internet przestawał działać i przez dwa dni nie miałam w ogóle internetu. Nie pomagało odłączenie neostrady z prądu, trzeba było resetować go do ustawień fabrycznych-wiązało się to z tym że trzeba było wpisywać całą sekwencje liczb i innych pierdół. Kiedy się dzwoniło na infolinię i mówiło się Pani po drugiej stronie że internet nie działa Pani ta poinformowała że może być jakiś problem na linii. Jednak żadnego serwisu nie przysłała żeby to sprawdzić ewentualnie naprawić.Do tego internet strasznie wolno chodził jak na dzisiejsze czasy. O tym również się informowało ale Pani stwierdziła że mieszkamy na zadupiu i nic na to nie mogą poradzić. Żal.
    Zaletybrak
    Wadyinternet nie działał, wolny internet, nieprofesjonalna obsługa, internet ciągle trzeba było resetować do ustawień fabrycznych.
    MiejscowośćTychy
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.16, ilość opinii: 2298
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.57, ilość opinii: 1888
VECTRA
Ocena: 1.70, ilość opinii: 1693
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1621
UPC Internet
Ocena: 2.03, ilość opinii: 1385
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1268
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 440
Flixbus
Ocena: 2.11, ilość opinii: 335
Link4
Ocena: 1.63, ilość opinii: 249
ITAKA
Ocena: 2.90, ilość opinii: 168
nju mobile
Ocena: 3.27, ilość opinii: 111
Netflix
Ocena: 2.97, ilość opinii: 107