Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

Orange Neostrada opinie

Ocena na podstawie 980 opinii

1.98 / 5

  • Niezawodność
    1.95
  • Obsługa klienta
    2.04
  • Cena
    1.98
  • Parametry
    1.97

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~grzegorz11111 / 2018-08-25 13:47
    Ocena: 1.75 / 5
    kiepska cena nie potrafią sprawdzić kiey została dokonana płatność
    MiejscowośćŁódź
  • ~Jurek / 2018-08-19 15:48
    Ocena: 4.00 / 5
    Neostradę mam 6 lat Jestem zadowolony, bo działa ok. tj. zgodnie z umową.
    MiejscowośćBielany Wrocławskie
  • ~Jakub / 2018-08-19 08:55
    Ocena: 4.50 / 5
    Kiedyś korzystałem z Neostrady byłem w miarę zadowolony to było w 2012roku jedynie prędkość była niska przeszedłem do T-Mobile prędkość po 3g była lepsza a potem po lte jeszcze lepsza ale limit danych i wiem że teraz jest oferta bez limitu danych ale Neostrada w wersji światłowodowej jest jeszcze szybsza i nie muszę wykaszać ręcznie pobierania aktualizacji w Windows 10 Z resztom wróciłem do Neostrady jak wielu internatów https://www.youtube.com/watch?v=CoqJukI9FKM
    Zaletywszystko
    Wadybrak
  • ~dariusz / 2018-08-18 04:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Prędkość 10 Mb/s Operator "Pomarancz".Połączenie zwykłe analogowe. Fatalna jakość łącza, bez przerwy modem zrywa połączenie z centralą (livebox 2.0) Przy zgłoszeniach awarii straszony jestem - poniesieniem kosztów naprawy !!! Pozorna naprawa awarii sieci starej nie doinwestowanej, przeciążonej !! (wiec naprawa nie jest możliwa) Mydlenie oczu, oszukiwanie, pozorne naprawy to na dziś (08.2018 r.) standard "Pomaranczy" Odradzam !! Trzeba się mieć na baczności przy ustalaniu szczegółów z konsultantem ponieważ nie ma to nic wspólnego z podpisana później umowa....
    Zaletyżadnych zalet
    WadyFatalna jakość usług pomaranczowych. Niezgodność wstępnych ustaleń z konsultantem a podpisaną umową. Umowa zagmatwana, nieprzejrzysta...
    Miejscowośćwołomin
  • ~Siedmioraczek / 2018-08-09 11:43
    Ocena: 1.50 / 5
    Bardzo zła.Częste wręcz bardzo częste przerwy w dostawie internetu.Router zrywa połączenia gubi adres ip muszę często komputerem rozłączac kartę wi fi i restartować ponownie.nawet kilka razy podczas oglądania na przykład filmików z youtube.
    ZaletyTransfer danych nielimitowany
    WadyCałkowita porażka.Nawet przy oglądaniu krótkiego filmiku z youtube potrafi kilkakrotnie zerwać połączenie.Routery jakieś cegły po podłączeniu do prądu potrafią długo się uruchamiać to samo jest z dekoderem do odbioru TV.Miałem router netgear to szybciutko się ładował no ale neostrada coś pozmieniała i teraz nie mogę go używać,skazany jestem na cegły z orange.
    MiejscowośćWarszawa
  • ~Anna / 2018-08-06 14:25
    Ocena: 1.00 / 5
    Częste problemy z połączeniem internetowym. Nie polecam.
    MiejscowośćRadom
  • ~sadeczanin / 2018-08-06 05:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Od kilku lat internet płacony jest za 10 Megabitów/sekundę. Niestety maksymalna prędkość wynosi około 6,5 Megabitów/sekundę. Konsultanci wielokrotnie obiecywali gruszki na wierzbie (np. 20Megabitów/s, a w zeszłym roku zapewnienia 80 Megabitów/sekundę i uwaga, najlepsze: możliwości wzrostu do 300Mb/s ze względu na światłowód, który miał zostać podłączony do końca ubiegłego roku. Jest 2018 rok i ani widu, ani słychu. Nie mieszkam na obrzeżach miasta. Patrząc na mapę można by powiedzęć, że w samym sercu Nowego Sącza. Więcej milionów na reklamy i więcej miedzi w kablach, to na pewno będzie lepiej.

    Wypróbowałem wszystkie dostępne konfiguracje na wielu ruterach. Max to niestabilne ~6,77 Megabitów, które po pewnym czasie tak po prostu spada do 3Mbs/s.


    Gdyby była tylko możliwość samodzielnego doprowadzenia światłowodu, to nawet nie traciłbym czasu na pisanie tutaj. Osób niezadowolonych jest multum i postanowiłem, że dla zasady napiszę prawdę.
    ZaletyCiężko napisać. Jak na standardy miasta, to jest żedana. Może, gdybym mieszkał na biegunie południowym miałbym się z czego cieszyć.
    WadyObsługę zbyt często ponosi fantazja co do możliwości ich łącza.
    MiejscowośćNowy Sącz
  • ~Lechosław / 2018-08-05 20:33
    Ocena: 3.00 / 5
    Jestem wiernym klientem od czasów TP i moja opinia jest generalnie pozytywna.Neostrada jest częscią pakietu Orange Love,lecz w moim przypadku,mimo że mam w umowie do 20 Mb,otrzymuję - w porywach 9-11,co jest uzasadnione,bo sygnał otrzymuję po linii telefonicznej,pamiętającej właśnie czasy PRL i Telekomunikacji Polskiej.Denerwują mnie reklamy sugerujące korzystne przejście na światłowód,co w moim przypadku jest niemożliwe,bo operatorowi bardziej opłaca się doprowadzić go do blokowisk,pomijając osiedla domów jednorodzinnych.Nie mogę zastosować multiroomu,gdyż linia telefoniczna nie przeniesie sygnału.Na szczęście umowa wkrótce wygasa i znajdę nowego dostawcę internetu.
    ZaletyLivebox działa bez uwag i zastrzeżeń,ale opisany wyżej przesył po linii telefonicznej,to obecnie ŻENADA
    Wadyjak wyżej
    MiejscowośćKielce
  • ~Żak / 2018-07-27 15:27
    Ocena: 4.75 / 5
    Zamówiłem . Była następnego dnia . Działa do dziś bez zarzutu
    ZaletyDostępność . Cena
    MiejscowośćPalestyna
  • ~Aaanna / 2018-07-24 13:32
    Ocena: 2.00 / 5
    Naciągnęli moich rodziców na pakiet Orange Love wabiąc ich pakietem PREMIUM, za cenę około 140 złotych z internetem. Po miesiącu od używania na ekranie zaczęły się pojawiać informacje o tym aby wykupić dodatkowo te kanały, bo za jakiś czas znikną. Okazało się, że rodzicom dali pakiet OPTYMALNY a nie tak jak zapewniała kierownicza w salonie w Cieszynie - pakiet PREMIUM! Po mojej interwencji powiedziano nam że umowy się czyta przed ich zawarciem - totalna bezczelność i kpina z ludzi!!!! Teraz przez 2 lata jesteśmy zmuszeni płacić za coś czego nie otrzymaliśmy, a jak chcemy mieć te kanały, które mieliśmy mieć to musimy dodatkowo je opłacić. Nie polecam tych oszustów! Prokuratura powinna się im przyglądnąć bo oni uprawiają przestępstwo w białych rękawiczkach.
    MiejscowośćCieszyn
  • ~karamb / 2018-07-20 10:08
    Ocena: 2.00 / 5
    Wiadomo że orange nie inwestuje w światłowody na wsiach. Ale nich chociaż dbają o obecną infrastrukturę, która pozostawia wiele do życzenia, np. w skrzynkach łączeniowych na słupach które są pootwierane ptaszki mają gniazda. Moja cena za neta 49pln. plus opłata za utrzymanie łącza 27,80pln. miesięcznie, za zawrotną prędkość 1,6mb/s
    ZaletyMam internet, 1,6mb/s wow ! w XXI wieku
    Wadyciągły spadek prędkości ze stabilnej 3mb do 1,5mb co drugi miesiąc wzywanie instalatora do podniesienia prędkości w centrali.
    MiejscowośćCzyżemin
  • ~Maciek / 2018-07-10 16:46
    Ocena: 2.25 / 5
    Niestety z orange mam już do czynienia 4 lata . I codziennie jest błąd w połączeniu z serwerem dns . Panowie serwisanci kilka razy wzywani nie mogli zlokalizować błędu . Ale to co najbardziej mnie zirytowało to to,że pani w punkcie gdzie podpisywaliśmy umowę twierdziła ,że telewizja ,która jest w pakiecie praktycznie nie obciąża łącza . Jednak niedaleka przyszłość to zweryfikowała i podczas gdy bez włączonego telewizora prędkość pobierania zazwyczaj jest ok 1.6-1.7 mb/s to przy włączonym TV jest to max 800 kb/s . No niestety ponad połowa transferu to nie jest ( w moim mniemaniu ) mało .
    ZaletyCena .
    Panowie serwisanci co prawda nie naprawili błędu z serwerami DNS ale wyglądali na to ,że to jest wina nie w okablowaniu domowym lecz gdzieś po stronie sieci dostarczanej . Poprawili wszystkie połączenia kablowe itd. Lecz była to firma zewnętrzna pracująca dla orange więc może dlatego
    WadyPrzerwy w dostawach
    MiejscowośćZabierżów
  • ~mich / 2018-07-10 12:25
    Ocena: 3.00 / 5
    emisja sygnału wi-fi ma wpływ na organizmy żywe w tym człowieka

    Pomimo wielu prób wyłączenia wi-fi z panelu administracyjnego http://192.168.1.1 - sygnał zostaje automatycznie włączany.

    Skandal!

    Obsługa telefoniczna wymaga podania numeru pesel i numeru usługi i umowy !!! skandal ! - zero kontaktu z istotą żywą.

    Ostrzegam przed wpływem promieniowania 2.4 Gh i tym bardziej przed technologią 5G .

    Zaletyrouter można owinąć folią aluminiową
    Wadywadliwe działanie usługi WYŁĄCZ sygnał Wi-Fi
    MiejscowośćPuławy
  • ~Lech / 2018-07-06 21:23
    Ocena: 3.75 / 5
    Katowice Osiedle Bałtycka 13 km od centrum - stare linie - pozostałość po Telekomunikacji - 132 domki jednorodzinne duże osiedle i brak porządnych kabli - o światłowodach możemy tylko pomarzyć !!!
    - a jest linia światłowodowa o 400 metrów[ blokowisko ] od domków - albo brak pomysłu albo coś innego ..............
    - transfer jak na te warunki 10-11 MB/sek - cud !!! - Drogo i na razie brak perspektyw zmiany na lepsze ...
    - co ciekawe przy takich negatywnych warunkach internet bardzo stabilny !
    wysokie opłaty eksploatacyjne np - utrzymanie łącz - 20 zł !!!!! plus reszta ......
    Nie ma na razie alternatywy - inni dostawcy Internetu LTE to techniczne nieporozumienie reklamowy bełkot a dalej jak się uda - zawsze winne warunki i propagacja - czyli klient...............
    co ciekawe w Orange można dość rzeczowo porozmawiać o Internecie - pozom kompetencji - dobry !!!
    generalnie czekam ja i inni na światłowody !!!
    MiejscowośćKatowice
  • ~Pani Starsza / 2018-07-05 13:32
    Ocena: 1.75 / 5
    Od chwili otrzymania nowego Fanbox 2,0 przynajmniej dwa razy dziennie mnie wywala połączenie, a szybkość internetu ( która powinna wynosić 10 Mb ) wynosi od 3 do 6 Mb. Na starym box-e szło o wiele lepiej i bez rozłączeń. Działają na zasadzie co się polepszy to się popie...szy.
    Zaletynie mam pojęcia
    Wadycoraz gorsza szybkość
    MiejscowośćSzczecin
  • ~Jarmisz / 2018-07-04 22:03
    Ocena: 2.25 / 5
    non stop się zrywa łącze. Żenada. Technicy z orange byli w tym tygodniu trzy razy. Na końcu okazało się że coś jest z siecią poza moim mieszkaniem. Zostało to zgłoszone i nic się nie dzieje. Wcześniej przez około dwa tygodnie same problemy, a to rwało łącze a to fatalna jakość odbioru telewizji po wifi (mieszkam w dwu pokojowym mieszkaniu), gdzie odległość między urządzeniami jest niwielka. Masakra. Wcześniej byłem w upc przez blisko 20 lat i nic , nic nie przerywało. Skusiłem się bo taniej . buuuu
    Zaletymoże trochę cena
    MiejscowośćKielce
  • ~Marian / 2018-07-02 05:18
    Ocena: 1.00 / 5
    Zrywa polaczenia router livebox to jakies nieporozumienie 10razu dziennie restart no WIfi do wywala totalna porazka a koszt 80zl za 12Mb I 512 wysylania prehistoria jakas
    ZaletyBrak
    WadyW ten rubryce I tak wszystkie sie niezmieszcza
    MiejscowośćGoleszów
  • ~Konik12 / 2018-06-30 18:29
    Ocena: 1.00 / 5
    Place za internet 70 zł którego praktycznie nie ma. Cały czas traci połączenie ddostaje pakiety. Te pieniądze które wydaje na ta kpinę wolałbym wydać na porządny melanż z kumplami.
    ZaletyŻeby wogole jakieś były...
    WadyCala ta usługa to jedna wielka wada
    MiejscowośćMiechów
  • ~Damian / 2018-06-25 18:52
    Ocena: 1.75 / 5
    To się w głowie nie mieści jakie ci ludzie mają podejście do klienta. Zamówiliśmy pakiet Orange Love i od dwóch tygodni mają nas głęboko. Telewizja nie działa, internet nie działa, technik, który rzekomo miał się zjawić istnieje tylko w zamyśle konsultantki, która nas dwa razy wodziła, że pan już jedzie. Na infolinii wciąż ta sama śpiewka, długie oczekiwanie na niekompetentnych konsultantów, którzy nie wiedzą o co chodzi i wciąż zadają te same pytania. Człowiek wydzwania i prosi się o coś za co zapłacił, a tam nikt nic nie wie. To jest chore! Ta firma to dno, już teraz żałujemy z żoną, że wybraliśmy ich, a nie konkurencje. Konsultanci sztucznie przetrzymują na linii żeby tylko jak najwięcej pieniędzy zapłacić za połączenie. Sprawy nie potrafią rozwiązać żeby człowiek do nich ciągle wydzwaniać. Dno i totalna niekompetencja, nie polecam tej firmy, trzymajcie się od nich z daleka. Szkoda Waszego cennego czasu na firmę, która tak chamsko traktuje swoich klientów.
    ZaletyBrak. Być może gdyby raczyli nam włączyć usługę za którą płacimy to wtedy moglibyśmy napisać być może o jakiś zaletach.
    WadyCała lista wad, a tak kolokwialnie mówiąc to po prostu szkoda gadać.
    MiejscowośćCieszyn
  • ~masa / 2018-06-24 19:43
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno to talne. Prędkość żałosna. Wieczne problemy.
    ZaletyChyba kpicie. Zalety?
    WadyZabraknie miejsca na wypisanie wszystkich wad
    MiejscowośćKleszczewo
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Netia Szybki Internet
Ocena: 2.16, ilość opinii: 2315
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.56, ilość opinii: 1911
VECTRA
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1734
Plus GSM iPlus
Ocena: 1.71, ilość opinii: 1627
UPC Internet
Ocena: 2.03, ilość opinii: 1436
Play Online
Ocena: 1.91, ilość opinii: 1288
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 460
Flixbus
Ocena: 2.16, ilość opinii: 424
Link4
Ocena: 1.61, ilość opinii: 272
ITAKA
Ocena: 2.77, ilość opinii: 204
Netflix
Ocena: 2.89, ilość opinii: 120
nju mobile
Ocena: 3.18, ilość opinii: 118