Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

nju mobile opinie

Ocena na podstawie 111 opinii

3.27 / 5

  • Oferta
    3.63
  • Obsługa klienta
    2.89
  • Cena/Jakość
    3.34

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~gu / 2017-11-08 00:06
    Ocena: 4.33 / 5
    Wszystko w miarę działa, po przesiadce z Play zauważyłem raczej wzrost niezawodnosci operatora. Raz czy dwa musiałem po cos zadzwoni na infolinię i musiałem sporo czekać, choć infolinia płatna. Stąd mniej gwiazdek.
  • ~zibi / 2017-11-01 21:53
    Ocena: 1.33 / 5
    Z orange, fatalnego, stacjonarnego, przerzuciłem się na nju. po czasie dowiedziałem się ze to tez z oranga. Byle jaka strona wgrywa z nju się kilkanaście/dziesiat sekund. Dobrze ze podobno można z tego zrezygnować szybko. Jutro polecony i wypadziocha. Lepiej mi chodzi virgin z telefonu rzucony na kompa przez hotspota. Duuuuzo lepiej.
    Zaletyżadne
    korzystam dwa dni, internet mobilny nju. tzw, karta z internetem.
  • ~mat / 2017-10-15 17:41
    Ocena: 2.33 / 5
    Tragedia, wchodzac do oferty 29zl/ mies z rachunkiem, od poczatku mam jakies dodatkowe ksozty. Tutaj pakiet nie zostal jeszcze aktywowany, pomimo tego, ze przeszedlem od razu na rachunek. W kolejnym miesiacu, powiedzieli mi, ze numer dodatkowy byl poza okresem rozliczeniowym i nagle skakowali mnie za niego dodatkowe 15 zl. Oczywiscie wsyzstko to mi powiedzieli na platnej infolinii, ktora jest totalna porazka. Jak sie chce zaplacic internetowo przez ich API, sa dodatkowe koszty...
    Zalety(W teorii) oferta
    Wadywszystko
    3 miesiace
  • ~G8 / 2017-10-09 22:40
    Ocena: 4.67 / 5
    Mam u nich kilka numerów i jak na razie jestem zadowolony.
    Konto na kartę "ważne po wieki". Jak są środki to nie musisz doładowywać i środki nie przepadają.
    Umowa na abonament bezterminowa. Jak mi się przestanie podobać to w ciągu miesiąca mogę się z nimi rozstać, a nie tak jak u innych operatorów mam kajdanki na 2 lata, a jak chcesz szybciej odejść to płać.
    ZaletyCena.
    Jakość usług i zasięg.
    Okres wypowiedzenia.
    Im dłużej korzystasz tym więcej internetu dostajesz.
    WadyTrzeba ich pilnować ponieważ potrafią mylić się na fakturze. Jednak po złożeniu rwklamacji dość szybka reakcja i korekta.
    ponad 36 miesięcy
  • ~Słabo / 2017-10-09 17:40
    Ocena: 3.00 / 5
    Słabo mój dziadek miał ponad rok po czym w pewnym momencie pojawił sie problem nie mógł doładować konta.Oczywiście poszedł do salonu Orange żeby to wyjaśnić ale nic sie nie dało zrobić pomimo wielu prób i teraz ucieka teraz do Playa
  • ~Staszek / 2017-09-04 14:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Amatorszczyzna!!! Przez około rok czasu miałem u tych cieniasów umowę na 2 nr tel. Po roku zrezygnowałem z jednego nr tel a drugi chciałem zostawić - WYŁĄCZYLI OBYDWA!!! Z tydzień byłem nieosiągalny. Jak "wyprostowali" sprawę to znowu przywrócili dwa numery... Rozwiązałem z nimi umowę a te cwele przysyłają mi rachunki za numer który już za pierwszym razem był rozwiązany!!!
    Wadytylko wady!!!
  • ~ino / 2017-08-24 09:23
    Ocena: 4.67 / 5
    Byłem w plusie, byłem w play teraz od 1,5 roku w nju. Jest tanio zasięg satysfakcjonujący. Tydzień pobytu w Niemczech z wypadem do Holandii rooming darmowy jak na internet tak i rozmowy. Korzystam z oferty drugi za 9 zł. Taką samą ofertę wybrałem dla dzieci czyli za 2 numery płace 38 chyba, że się zadzwoni na stacjonarny to trochę więcej w każdym bądź razie nie da się we dwójkę przekroczyć kwotę 48 zł miesięcznie, zwykle mi wychodzi max 42 bo jednak na stacjonarne się dzwoni :)
    ZaletyTanio, dobry zasięg
    WadyPłatna infolinia korzystałem raz ponad rok temu.
    Telefon:MICROSOFT Lumia 640 Dual SIM
  • ~Porazka / 2017-07-05 14:30
    Ocena: 3.00 / 5
    Porażka w obsłudze i promocjach. Zdecydowanie nie polecam. Przeniosłem dwa nr tel, miałem otrzymać gadżet. Po spełnieniu wszystkich warunków, wymianie korespondencji bez rezultatu. Mija miesiąc i nic. Wymiana e maili i zero reakcji. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.
    ZaletyBRAK
    WadyOBSŁUGA
    3 miesiące
    Telefon:Samsung C300
  • ~czajkotom / 2017-07-03 00:53
    Ocena: 5.00 / 5
    Wszystko śmiga że aż miło nie wiem skąd takie dziwne opinie. Nawet wifi Calling na Iphonie dział be problemu net ok i nie narzekam jak dotąd a obsługa klienta naprawdę dobra sprawa z zawyżoną fakturą załatwiona z 1 dzień polecam nie powiem złego słowa jak niektórzy.
    ZaletyDobra jakość rozmów i netu
    Wifi Calling Iphone działa już
    Obsługa klienta supper
    nowe taryfy i wiecej netu
    WadyPłatne obsługa klienta ale liczę że poprawicie się
    Telefon:APPLE iPhone 6s Plus
  • ~Laon / 2017-06-29 10:32
    Ocena: 1.33 / 5
    Oferta tylko na papierze wyglada dobrze. Bledy w fakturach to u nich codziennosc. Jak nie sprawdzisz to jestes w plecy. Obsluga to naprawde klasa znacznie ponizej sredniej. Maja problemy z czytaniem ze zrozumieniem, przerzucaja sie odpowiedzialnoscia i cytuja wyuczone schematy. Predkosc neta jest znacznie nizsza od tej w Play do tego w rzeczywistosci, nigdzie za granica (Hiszpania, Anglia, Dania) nie moglem sie laczyc z netem w Nju. Pomimo, ze sciagalem ustawienia nie tylko w telefonie ale nawet z ich strony!!! Zmiana karty na angielska Three i... wszystko smigalo od razu! Po drugie naliczaja numery stacjonarne jako komorkowe bo "takie maja dane od angielskiego operatora". Ciekawe ze na billingu z Three te numery to LANDLINE... Do tego te rozmowy miedzynarodowe... Dzownisz z Polski do Anglii za 2zl... Dzwonisz z numeru Nju do Anglii bedac w Dani za 19gr... Czy to nie oszustwo? Sztucznie nabijaja te ceny biorac min. 90% ceny polaczenia dla siebie!! Leoiej jest troche doplacic ale miec swiety spokoj.
    Zaletyniska cena
    WadyFATALNA obsluga
    wolny internet
    internet prawie nie dziala za granica
    cennik polaczen miedzynarodowych
    infolinie liczone sa dodatkowo
    6 miesiecy
    Telefon:SONY Xperia M C1905
  • ~bartek0731 / 2017-06-05 14:06
    Ocena: 4.67 / 5
    Używam od 2 lat i jestem bardzo zadowolony. Umowa na czas nieokreślony to błogosławieństwo które zapewnia wysoki standard obsługi! Abonament za 29 zł i po 2 latach 30 GB neta to całkiem nieźle. Działa na sieci Orange więc jest też VoLTE i WiFicalling! Gorąco polecam!
    Zalety-Cena
    -Zasięg
    -czas umowy
    - elastyczność pakietów
    2 lata, Szczecin
    Telefon:APPLE iPhone 6s
  • ~wnuczka / 2017-03-31 09:27
    Ocena: 3.00 / 5
    Chciałam krótko opisać sytuację, w której znalazła się moja babcia (71-letnia osoba).
    7.03.2017 roku wykonała telefon w sprawie zamówienia umowy ok godz. 16.30, która miała przyjść w ciągu 3-5 dni.
    13.03. 2017 roku ok 16.00 konsultant powiedział, że jeszcze jest czas, należy zaczekać.
    15.03.2017 roku ok 18.00-19.00 nowa konsultantka prosiła żeby wysłać maila z opisem sytuacji (71-letnią babcię, która na szczęście ma jeszcze wnuki). Maila wysłano w tym samym dniu, a w odpowiedzi na drugi dzień poproszono o numer telefonu (który znajdował się już w mailu. widocznie Pani nie doczytała). Tego samego maila wysłano od razu jeszcze raz, z wytłuszczeniem i podkreśleniem numeru telefonu. Na tego już nikt nie odpowiedział ani nie oddzwonił.
    16.03.2017 roku ok 16.00-16.30 kolejna osoba obiecała, że sprawdzi i w ciągu 48h odezwie się. Nie oddzwoniła i nic nie zrobiła.
    18.03.2017 roku 19.00-20.00 znowu kolejny konsultant i kolejna rozmowa. Ten jednak pchnął sprawę, wycofał starą umowę i zadzwonił 24.03.2017 roku z propozycją nowej umowy.
    I tak oto po 3 tygodniach użerania się z konsultantami i tłumaczeniem sytuacji za każdym razem od nowa 28.03.2017 roku babcia dostała nową umowę.
    Dobrze, że babcia nie jest skazana na siebie, bo mogłaby nie dać sobie z tym rady, a niestety nikt nie był chętny do pomocy. Musiała za każdym razem doładowywać się jakimiś drobnymi kwotami żeby w razie czego móc się jeszcze kontaktować z innymi. Kolejni konsultanci tylko zwalali na siebie odpowiedzialność za ruszenie sprawy (a potem będziecie zdziwieni, że zaczynają nas zastępować komputery a ludzie wolą rozwiązywać problemy przez internet. Tutaj nikt się nie wyprze, że problem nie był poruszany. )
    Babcia za te zmagania nie dostała od Was kompletnie NIC poza umową, którą na jej miejscu już bym nie podpisała.

    Pozdrawiam,
    wnuczka
  • ~Darek / 2017-02-14 11:50
    Ocena: 3.67 / 5
    Kartę prepaid nju mam jako drugą w telefonie . Oferta wszystko komórkowe 10GB neta i darmowe rozmowy i SMS (nie dotyczy stacjonarnych). Za te 30 zł to dobra oferta, czasami telefon ustawiam jako modem Wi-Fi i korzystam na kompie. Po przekroczeniu transferu jest lejek prędkości ale net nadal działa. Ja polecam.
    Zalety- cena 30 zł za 10gb i darmowe rozmowy
    - zasięg
    Wady- obsługa klienta
    - 3 miesiace
    Telefon:- htc dual sim
  • ~as66 / 2017-01-18 23:03
    Ocena: 1.67 / 5
    Skandaliczny kontakt: dostęp do obsługi tylko dla klientów. Dla innych tylko chat ze sklepem: gdy kupisz usługę - spadaj. Przeniesienie numeru powoduje wyłączenie usług u poprzedniej firmy i ... nie włączenie w nju.
    Aby zgłosić problem nie działania numeru przeniesionego trzeba założyć konto. Aby założyć konto trzeba mieć sms... Ewentualnie można sobie "posłuchać muzyczki" za kilka złociszy.
    Nigdy więcej takich "firm". Dobrze, że jeszcze mogę odstąpić od umowy.
    Zaletycena
    Wadykontakt
    obsługa (brak jej)
    30 dni na realizację zgłoszenia(!)
    przeniesienie numeru, konto za 29PLN
    Telefon:Huawei U8950D
  • ~andre / 2017-01-08 20:04
    Ocena: 4.67 / 5
    Na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony z nju.Oferte posiadam już ponad rok i zero problemów.Na początku miałem nju na karte a w październiku zmieniłem na nju z rachunkiem i jest super.Tak miesięcznie place od 19 do 25 złotych.Poprzednio byłem w play,było tragicznie.Polecam gorąco nju,jak na razie najlepsza oferta jaka miałem.
    ZaletyBardzo fajna oferta i przedewszystkim tania.
    ofertę posiadam już ponad rok,kupiłem ją przez internet
    Telefon:Sony z1compact
  • ~imię_nick / 2016-12-28 18:43
    Ocena: 1.67 / 5
    zmieniłem Play na nju bo jest taniej a 40GB miesięcznie mi wystarczy ale od początku mam jakieś ograniczenie prędkości, co ciekawe na 3G uzyskuję lepsze prędkości niż na LTE, a prędkość uploadu mam prawie 10 razy większą niż download- sprawdzane na kilku stronach typu „speedtest” . O stabilności internetu to już szkoda mówić, chyba wrócę do Play , tak ludzie narzekają na ich zasięg a u mnie działał o wiele lepiej niż nju, pomimo że siła sygnału pokazywana przez modem jest taka sama. Dobrze, że z nju mogę bez poroblemu zrezygnować.
    Zaletytanio
    Wadyprędkość, (nie)stabilność internetu- często przerywa pomimo bardzo dobrej jakości sygnału(5 kresek na modemmie)
    1 miesiąc, 29zł
  • ~Bea / 2016-12-14 11:25
    Ocena: 5.00 / 5
    Super sieć abonament 39 zł nieograniczone rozmowy sms-y oraz 39 GB internetu. Numer dodatkowy za 9 zł dla córki na którym ma to samo co ja tylko internet do podziału, ale to nie problem bo obie zużywamy max 10 GB Wwięc dużo jeszcze przepada. 2 mumery za 48 zł i wszystkiego do bólu.
    ZaletyMożliwość przesunięcia terminu płatności faktury. Błyskawiczne załatwianie spraw w BOA.
    Ponad 3 lata.
    Telefon:Medion E5005
  • ~tom / 2016-11-24 18:39
    Z Nju na abonament jestem zadowolony do tego stopnia, że przeniosłem tam również numer żony oraz numery rodziców. LTE ładnie śmiga. Jedyne co mnie irytuje to SMS o wysłanej fakturze 3 dni po przesłaniu faktury na maila i jej natychmiastowej zapłacie (konto mam w tym samym banku co oni). Zgłaszałem to do eboku, twierdzili że wyłączyli a to dalej przychodzi. Po przejściach z Plusem Nju to malina.

    Jestem w nju prawie 2 lata
  • ~Sadam / 2016-11-03 20:16
    Ocena: 1.00 / 5
    Złodzieje kradną pieniądze z konta za smsy specjalne, których nie wysyłałem.
    ZaletyNie ma
    WadyMnustwo
  • ~J.K. / 2016-10-26 20:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Po pierwsze - Nju kradnie pieniądze.
    Regularnie, co miesiąc, znikały wszystkie środki, dopiero po interwencyjnych - je przywracali.
    Po drugie, Nju - podsłuchu rozmowy! Rozmowy z konsultantami (zwłaszcza w nocy), nie są nagrywane, komunikat taki, to ściema!
    Kiedy znikały pieniądze, telefon przestawał działać, dzwoniłam z drugiego telefonu, aby zwrócili środki i włączyli usługi - to rozmowa z tzw "konsultantem", pracownikiem Nju - wyglądała, jak serwis randkowy, a nie merytoryczna rozmowa. Pytania, w rodzaju: "A dużo Pani ma kolegów, do których Pani dzwoni", były co najmniej dziwne...
    Później,kiedy telefon znowu działał, podczas rozmów, słychać było jakies komentarze w tle, dogaduszki, śmiechy (dodam, że były słyszalne, zarówno przeze mnie, jak i przez moich rozmówchów)...
    Po trzecie - znikają GB.
    Osobiście - NIE POLECAM NJU, W ŻADNYM WYPADKU!
    ZaletyZalet - brak.
    WadyNju, to jedna, Wielka WADA i nieporozumienie!
    Już nie korzystam.
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Play
Ocena: 1.62, ilość opinii: 234
T-Mobile
Ocena: 1.68, ilość opinii: 228
Plus
Ocena: 1.88, ilość opinii: 114
nju mobile
Ocena: 3.27, ilość opinii: 111
Orange
Ocena: 1.68, ilość opinii: 88
Virgin Mobile
Ocena: 2.64, ilość opinii: 66
mBank
Ocena: 2.11, ilość opinii: 441
Flixbus
Ocena: 2.11, ilość opinii: 337
Link4
Ocena: 1.63, ilość opinii: 249
ITAKA
Ocena: 2.91, ilość opinii: 170
Netflix
Ocena: 2.97, ilość opinii: 107
a2mobile
Ocena: 3.47, ilość opinii: 42