Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

nju mobile opinie

Ocena na podstawie 147 opinii

3.14 / 5

  • Oferta
    3.55
  • Obsługa klienta
    2.86
  • Cena/Jakość
    3.10

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~DariaS / 2018-05-05 23:04
    Ocena: 2.33 / 5
    Zdecydowanie odradzam wszystkim nju mobile. Naliczają błędne faktury. Ostatnio zdarzyła mi się faktura która została dwa razy wystawiona. Skontaktować się z nimi to dramat, na infolinie się nie można dodzwonić, na korespondencje nie odpisują. Od czasu 2 miesięcy pani odpisała mi uwaga, DWA RAZY na każde moje 5 odpowiedzi i nie była w stanie odpowiedzieć na moje pytania. Jedyne co to robiła kopiuj wklej z jakieś ściągi która pewnie ma w notatniku. Bardzo nie kompetentna obsługa. Brak szacunku. Z tego względu rezygnuje z Nju mobile. Oczywiście sprawa moja nadal nie wyjaśniona a nju mobile twierdzi ze faktury wystawione są prawidłowo. Wspomnę tez z nju ma bardzo kiepski zasięg.
    Zaletytylko oferta
    WadyObsługa, chamstwo, brak kompetencji, zły zasięg
  • ~Art74 / 2018-04-19 20:32
    Ocena: 5.00 / 5
    Witam , posiadałem ofertę nju za 29zł byłem bardzo zadowolony przeszedłem do T-Mobile z jednego powodu , za granicom w Niemczech Orange ma słaby roaming , ale niestety żałuje zmiany ponieważ w Polsce pomimo korzystania z tej samej sieci Networks T-Mobile ma gorzej zestrojoną sieć albo w tel na kartę są inne priorytety dla sim prepaid
    Zaletywedług mnie najlepsza sieć zawsze zrzuca do lte
    Wadysłaby partner roamingowy w Niemczech
  • ~aaa / 2018-04-18 18:45
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie potrafią rozwiązac trywialnego problemu z prawidłowym przesyłaniem faktur na emaila.Zawracanie glowy i niekompetencja.Przenoszę numer do innego operatora.
  • ~Piotr / 2018-04-11 12:13
    Ocena: 2.33 / 5
    Zakłamanie cenowe 19zł czy 29zł To nie wszystko dodawanie kwoty znacznie większych aniżeli są mówione A hasło im dużej tym taniej to działa odwrotnie i dłużej tym drożej policzymy.
    ZaletyBrak
    WadyDuże rachunki
  • ~Zosiasamosia / 2018-04-02 18:28
    Ocena: 3.00 / 5
    Obsługa klienta kuleje. W ogóle nie potrafią załatwić spraw. Wysłali mi umowę do podpisania gdzie w środku nie znalazłam karty sim z numerem zastępczym. Żenada. A co najlepsze kazali płacić mi za ten numer. Pisałam do nich kiedy dostanę kartę sim to nic mi nie odpisali! Teraz jak napisałam ze nadal jej nie mam to napisali ze nie będą więcej odpowiadać na moje wiadomości! Wstyd. Tak się nie traktuje klienta. Dlatego zmieniam operatora.
    ZaletyOferta
    WadyKomunikatywność, brak placówek. Zła obsługa klienta
  • ~Greg / 2018-03-16 12:59
    Ocena: 3.33 / 5
    Jestem tak w... że szkoda gadać. Złodziejstwo w czystej postaci bo inaczej tego nie można nazwać.
    Opiszę po kolei co i jak.
    Przeszedłem z abonamentu od innego operatora bo nie używać telefonu praktycznie wcale i stwierdziłem że czas najwyższy spróbować czegoś nowego.
    Po długich poszukiwaniach padło na nju miało najlepsze opinie.
    Pierwszy problem naliczanie wysyłania sms na zagraniczny numer, niby wysłanego 9.02.2018 na numer +44 kierunkowy.
    Tego dnia dostałem kartę od kuriera włożyłem ją do telefonu i aktywowałem, wyjąłem po chwili bo miałem jeszcze okres przejściowy u operatora
    i włożyłem ją dopiero 11.03.2018 wieczorem bo 12.03.2018 miał zostać przeniesiony numer.
    Smsy wysłane przechowuję w telefonie od 2014 roku i 9 stycznia nie wysyłałem żadnych smsów, w dodatku nikogo nie znam w UK!!!

    Mam aktywowaną ofertę 1,20zł max dziennie po wykorzystaniu 1,20zł reszta usług jest za free.
    15.03.2018 użyłem mobilnego internetu dla testów, włączyłem radio na jakieś 30 minut po jakimś czasie przyszedł sms że przekroczyłem 1,20 i teraz mam włączone nielimitowane smsy, rozmowy i internet do 250MB.
    Tego samego dnia chwilę po 23 na jakieś 10 minut ponownie włączyłem dane mobilne bo musiałem coś przetestować, po testach (trwały z 5minut) włączyłem ponownie wifi.
    O godzinie 0:40 przyszedł sms że wykorzystałem 1,20zł 16.03.2018 chodź internet był wyłączony!!!
    Ewidentnie naliczyli dane z 15.03.2018 na 16.03.2018
    Jakim cudem jak oferta jest ważna do 23:59:59 a tutaj zostało naliczone ewidentnie 2 x 1,20zł.
    Reklamacje zgłoszone ale zostały odrzucone, chodź w rachunkach ewidentnie widać że źle jest naliczane.

    Nie polecam i nikomu nie będę polecał tego operatora, szukam już nowego może nie okaże się oszustem.
    Nie zostawię tej tak tej sprawy, zostaje zgłoszenie do UKE bo widzę że to walka z wiatrakami.
    ZaletyCena ale do czasu.
    WadyOszukują
  • ~Seba / 2018-03-06 08:56
    Ocena: 4.00 / 5
    Zasięg mam idealny prędkość też jedynie płatne połączenia do biura obsługi klienta są denerwujące koszt wynosi 5 zł za połączenie
    ZaletyRozwiazujesz umowę kiedy chcesz
    Cena jakość
    WadyObsługa klienta i płatne połączenia do bok
  • ~miki / 2018-01-26 14:13
    Ocena: 2.67 / 5
    W nyu sciema z roamingiem za darmo, zadzwon za granice to sie dowiesz ile kosztuje :(
  • ~Ania / 2018-01-12 09:25
    Ocena: 3.00 / 5
    Zasięg w domu zerowy trzeba wychodzić przed dom co zmusiło mnie do zmiany operatora. Numer moge przeniesc jedynie po wydrukowaniu i wysłaniu do nich pisma, nie załatwie tego przez tel a stacjonarne nie ma gdzie. płatne połączenia z BOKIEM które podczas krótkiej rozmowy zmieniły mój rachunek z 29zł na ponad 40. I weź zadzwoń z reklamacją to kolejny rachunek będzie wyglądał podobnie.
    ZaletyTania oferta
    WadyZasięg
    Płatne połączenia z Bokiem
  • ~zak / 2018-01-08 12:01
    Ocena: 5.00 / 5
    Wszystko działa, nie ma długiego zobowiązania, zasięg Orange, więc całkiem OK. Nie wyobrazam sobie powrotu do umowy na dwa lata i płacenia abonamentu, do którego co chwile doliczane sa jakies dziwne usługi dodatkowe, co miały byc darmowe ale costam.
    ZaletyBrak zobowiązania
    Dobre Ceny
    Dobry zasięg i prędkości internetu
    WadyUtrudniony kontakt z BOKiem, ale w sumie przez ostatnie dwa lata nie musiałem sie z nimi kontaktować =)
  • ~Andżej / 2017-12-14 13:03
    Ocena: 4.67 / 5
    Po wielu latach na długoterminowych abonentach u różnych operatorów jakiś rok temu trafiłem do NJU. Wcześniej zawsze przy zmianie umowy coś było nie tak. Sprzedawca obiecywał jedno, w umowie przychodziło drugie, trzeba było wszystko odkręcać a potem i tak jakies magiczne pakiety sie kończyły i wszystko kosztowało więcej niż miało.

    W Nju, jesli pilnuje się terminów uruchamiania pakietów, wszystko jest dokładnie tak jak w ofercie. Dodatkowo nie ma tego stresu podpisywania umowy na rok czy dwa, kiedy w tym czasie warunki na rynku potrafią sie dość frastycznie zmienić.
    ZaletyTanio, solidnie, tak jak w ofercie.
    WadySą na rynku tańsze oferty, ale po zapoznaiu się z opiniami zostaję przy NJU.
  • ~Garland / 2017-12-08 09:18
    Ocena: 5.00 / 5
    Byłem już wszędzie - Era, Simplus, Play - teraz systematycznie poprzenosiłem wszystkie pięć numerów do Nju i naprawdę jestem zadowolony. Wifi w telefonie już nie włączam, bo 30 GB do podziału na dwóch wystarcza w zupełności. Z zasięgiem problemów nie miewam, z prędkością neta również. Z obsługą klienta kontaktowałem się kilkakrotnie, ale tylko przez formularz na stronie - odpowiedź zawsze była wyczerpująca i zgodna z procedurami.
    Zaletycena
    oferta
    jakość
    zasięg (tam gdzie korzystałem czyli Kraków, główne trasy, Mazury, miejscowości nadmorskie)
    WadyNie można zablokować SMSów na stacjonarne, co w przypadku pomyłki generuje dodatkowe koszty
  • ~Tosiencja / 2017-12-04 11:21
    Ocena: 1.33 / 5
    Zasięg taki, jak Orange, czyli tu gdzie mieszkam - na wsi - niemal zerowy, co uniemożliwia korzystanie z oferty
    Wadysłaby zasięg
  • ~Goala / 2017-12-04 09:46
    Ocena: 3.33 / 5
    Niestety, internet zrywa - jak dobrze trafie to odbiera bez zarzutów niestety w samochodzie na ogół nie ma zasięgu, potrafi mi się urwać rozmowa bo brak zasięgu jak jadę, mam samsunga s7 więc nie jest to wina telefonu. chcą ustawic GPSa musze mieć duzo szczęścia na ogół na wsi nie działa internet - zasięg tak jak w orange trzeba siedzieć przy szybie aby złapać zasięg - na zewnątrz oczywiście bez zarzuctu:(( NIE POLECAM - musiałam zmienić operatora:((((
    Zaletytania oferta
    Wadybrak zasięgu
  • ~Rome6 / 2017-11-24 17:06
    Ocena: 5.00 / 5
    Wszystko ok, nie mam z nju problemów. Place i działa. W sumie nie miałem powodu by się z obsługą klienta kontaktować.
    ZaletyBrak umowy na długi okres, dobre ceny.
  • ~rirbo / 2017-11-09 17:01
    Ocena: 3.00 / 5
    Oferta jest świetna, jest tanio i całkiem niezawodnie. Niestety co rusz do tej taniości dokładają sie jakies dodatkowe usługi albo nieuruchomione pakiety, mimo że sa uruchomione. W ciągu roku reklamowałem 3 faktury, bo coś było nie tak. Niestety jest to droga przez męką. Nie da się tego jakoś po ludzku załatwić tylko reklamacja prez internet, wieki czekania itd.
    czasem 19,90, czasem ponad 50zł, zależy czy się pakiet uruchomi
  • ~gu / 2017-11-08 00:06
    Ocena: 4.33 / 5
    Wszystko w miarę działa, po przesiadce z Play zauważyłem raczej wzrost niezawodnosci operatora. Raz czy dwa musiałem po cos zadzwoni na infolinię i musiałem sporo czekać, choć infolinia płatna. Stąd mniej gwiazdek.
  • ~zibi / 2017-11-01 21:53
    Ocena: 1.33 / 5
    Z orange, fatalnego, stacjonarnego, przerzuciłem się na nju. po czasie dowiedziałem się ze to tez z oranga. Byle jaka strona wgrywa z nju się kilkanaście/dziesiat sekund. Dobrze ze podobno można z tego zrezygnować szybko. Jutro polecony i wypadziocha. Lepiej mi chodzi virgin z telefonu rzucony na kompa przez hotspota. Duuuuzo lepiej.
    Zaletyżadne
    korzystam dwa dni, internet mobilny nju. tzw, karta z internetem.
  • ~mat / 2017-10-15 17:41
    Ocena: 2.33 / 5
    Tragedia, wchodzac do oferty 29zl/ mies z rachunkiem, od poczatku mam jakies dodatkowe ksozty. Tutaj pakiet nie zostal jeszcze aktywowany, pomimo tego, ze przeszedlem od razu na rachunek. W kolejnym miesiacu, powiedzieli mi, ze numer dodatkowy byl poza okresem rozliczeniowym i nagle skakowali mnie za niego dodatkowe 15 zl. Oczywiscie wsyzstko to mi powiedzieli na platnej infolinii, ktora jest totalna porazka. Jak sie chce zaplacic internetowo przez ich API, sa dodatkowe koszty...
    Zalety(W teorii) oferta
    Wadywszystko
    3 miesiace
  • ~G8 / 2017-10-09 22:40
    Ocena: 4.67 / 5
    Mam u nich kilka numerów i jak na razie jestem zadowolony.
    Konto na kartę "ważne po wieki". Jak są środki to nie musisz doładowywać i środki nie przepadają.
    Umowa na abonament bezterminowa. Jak mi się przestanie podobać to w ciągu miesiąca mogę się z nimi rozstać, a nie tak jak u innych operatorów mam kajdanki na 2 lata, a jak chcesz szybciej odejść to płać.
    ZaletyCena.
    Jakość usług i zasięg.
    Okres wypowiedzenia.
    Im dłużej korzystasz tym więcej internetu dostajesz.
    WadyTrzeba ich pilnować ponieważ potrafią mylić się na fakturze. Jednak po złożeniu rwklamacji dość szybka reakcja i korekta.
    ponad 36 miesięcy
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Play
Ocena: 1.51, ilość opinii: 564
Orange
Ocena: 1.53, ilość opinii: 410
T-Mobile
Ocena: 1.63, ilość opinii: 396
Plus
Ocena: 1.69, ilość opinii: 327
nju mobile
Ocena: 3.14, ilość opinii: 147
Virgin Mobile
Ocena: 2.53, ilość opinii: 119
Flixbus
Ocena: 2.31, ilość opinii: 843
mBank
Ocena: 1.94, ilość opinii: 662
ITAKA
Ocena: 2.79, ilość opinii: 361
Link4
Ocena: 1.57, ilość opinii: 335
Netflix
Ocena: 2.59, ilość opinii: 210
HBO GO
Ocena: 1.68, ilość opinii: 113