Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

nju mobile opinie

Ocena na podstawie 176 opinii

3.02 / 5

  • Oferta
    3.36
  • Obsługa klienta
    2.75
  • Cena/Jakość
    2.97

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~Ozzy b / 2019-01-02 17:48
    Ocena: 1.00 / 5
    Kupiłem starter na kartę..pierwsze co zrobiłem to ustawiłem taryfę prosto na kartę ..czyli bez żadnych pakietów i wodotrysków...ok...doladowywalem po 5 złociszy bo mało dzwonię i nie było do czasu problemu a postanowiłem doładować za 30plndoladowalem spoko....będę musiał na dłużej ...sprawdzam następnego dnia co jest !! Na koncie 1zl. ..a okazało się że te chamy na siłę bez mojej zgody włączyli tzn .ukradli 29zl na pakiet wszystko za nie więcej niż 29zl nadmienie że na początku wyłączyłem ta taryfę i konsultant zaklinał sienna wszystkie świętości że mam taryfę bez żadnych pakietów...czuje się oszukany i okradziony taka praktyka dlatego odrazpdzam komukolwiek tego operatora...i radzę doładowywać po 5 zł...a częściej wtedy niema możliwości wymuszenia pakietu za 29zl.bede to obserwował ale myślę zmienić operatora zachowując numer.nie polecam nikomu Orange.

    ZaletyZadne
    WadyPełno....
  • ~Krzysztof / 2019-01-02 10:21
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam,
    Krótko mówiąc tragedia i nie polecam.
    Nieco ponad pół roku temu skusiłem się na ofertę nju i miałem mnóstwo problemów z nimi. Być może mój przypadek jest jednostkowy ale miałem następujące problemy :
    - nie przychodzące smsy (również kody z banku ) i brak możliwości swobodnego dysponowania pieniędzmi online
    - tylko nieliczne połączenia przychodzące były realizowane
    - wielokrotne dzwonienie na infolinie i zgłaszanie problemów to tylko strata czasu i kasy nic nie poprawiono
    - straszenie windykacja 3 miesiące po rozwiązania umowy mimo nie przedstawienia faktury za niezrealizowaną w pełni usługę
    - mimo iż za jeden okres rozliczeniowy wg umowy oplata powinna wynieść "nie więcej niż 29 zł" przysłano do mnie pismo nakazujące zapłatę ponad 40 zł ( faktury nie przysłano więc niewiadomo za co)
    Po wielu nieprzyjemnościach "łaskawie" uznano moja reklamacje i anulowano należność ale nikt mi nie zwróci za nerwy i i miesiąc wyjęty z życia.
    Przez to że zablokowali mój numer na miesiąc nie mogłem zrobić nawet przelewu czy założyć lokaty.
    Oczywiście operator nie poczuwał się do wynagrodzenia mi w jakikolwiek sposób za wszystkie problemy które powstały z jego winy.
  • ~ryszard / 2018-12-27 11:20
    Ocena: 1.00 / 5
    podpisałem umowę i zapłaciłem za aktywację i z powodów nju mobile nie mogłem skorzystac z ich usługi MEGA PROBLEM z działem reklamacji!!!! i musiałem zapłacić a nie skorzystałem .Po pismie w formie elektronicznej obiecali zwrot kasy CZEKAM DO DNIA DZISIEJSZEGO!!!! ZŁODZIEJE
    CHCIAŁEM POZWAĆ DO SĄDU ALE DLA 124ZŁ SZKODA NERWÓW
    OMIJAJCIE WIELKIM ŁUKIEM BO POZYTYWNE OPINIE PISZA PRACOWNICY NA POLECENIE PRZEŁOZONYCH!!!1
    ZaletyBRAK
    WadyZERO SERWISU
  • ~ajajaj / 2018-12-23 12:35
    Ocena: 1.00 / 5
    Oszustwo. Chcą 9 zł nawet jak wykorzystasz mniej
  • ~rentgen / 2018-12-10 10:57
    Ocena: 4.67 / 5
    Polecam. Nie ma lepszej sieci w tej chwili. Jedyna wada , że nie maja salonów i klient ma utrudniony kontakt osobisty.
  • ~melon0909 / 2018-12-09 03:27
    Ocena: 4.67 / 5
    Ogólnie jest ok, ale kłamią z roamingiem i naliczają jakieś dziwne kwoty w UE.
  • ~Tomek / 2018-11-30 23:24
    Ocena: 4.33 / 5
    Jest to najlepsza oferta na rynku jeśli chodzi o abonament. Zasięg bardzo dobry - praktycznie zawsze mam LTE. Oferta bardzo czytelna i elastyczna do tego połączenia VoLTE i wificalling natywnie w iPhonie.
  • ~David / 2018-11-04 19:24
    Ocena: 5.00 / 5
    Internet u mnie we wrocławiu działa bez problemu, po skończeniu pakietu 100GB da sie ogladac youtune i netflix.
    ZaletyNiska cena
    WadyTrzeba czekać 2 lata na pakiet 120GB
  • ~Krzysztof / 2018-10-29 18:46
    Ocena: 5.00 / 5
    Niestety nie podzelam waszych deczji. Nju jest najlepsza oferta na karte tak jak i abonamet w tandemie. Nju Orange ma najlepsza jakosc połączeń. Czasem brak zasiegu jadac wozem. Modernizoja nadajniki ok. Ale nowych juz raczej jak na lekarstwo stawiają. LTE dobry w miastach. Ale jak nie ma zasiegu to i nie ma neta. Polecam najmiej kruczkow jak u innych operatorów.
    ZaletyŚwietne oferty
    WadyZasięg to juz od lat problem.
  • ~Kazik / 2018-10-23 11:29
    Ocena: 1.00 / 5
    NIE POLECAM!! Czuję się oszukany i wprowadzony kilkukrotnie w błąd. Kilka miesięcy temu chciałem przenieść numer do nju, po czym zrezygnowałem z tego przeniesienia i zapomniałem o całej sprawie ( przeniosłem do innej sieci). Po 6 miesiącach przyszła faktura z nju na 9 zł. Od razu złożyłem rezygnacje i reklamacje po przyjściu faktury. Kazali zaplacić za 2 miesiące po 9 zł usługi z której nie korzystalem. Dziś konsultant powiedział ze mam płacić jeszcze 3 fakture. Wypowiedzenie złożóne 20 września a mam płacić za pazdziernik i listopad - nie wiem jeszcze jak bedzie dalej. Byłem wporwadzony w błąd w momencie zamawiania - powiedziano mi że jak nie aktywuje tego tymczasowego numeru to nic nie płacę. A po 6 miesiąch przysyłaja faktury i naliczają za usługę z której nie można zrezygnować. Jak sprzedają pięknie opowiadają, ze miesięczny okres wypowiedzenia itp. a pozniej mowią ze okres skończył się 19 września a wymówienie nastąpiło 20 i muszę za kolejne 2 miesięce opłacać. NIE POLECAM - firma skupiona na wprowadzaniu w błąd i wyciągnieciu kasy.
    Zaletybrak
    Wadywprowadzanie w błąd potencjalnego klineta
    problemy z rezygnacją z usługi
    naciągactwo
  • ~Małpka / 2018-10-13 15:40
    Ocena: 1.00 / 5
    Dno totalne. Obsuga chamska, bałagan w umowach, kazai mi płacić podwójnie twierdząc że nadal korzystam z numeru którego nigdy nie miałam bo nie otrzymałam nawet starteru w abonamencie. Odmowa i udowadnianie że z tego numeru nie korzystałam nigdy skończyła się groźbami sądowymi.
    ZaletyŻadne
  • ~JIMMI Zabrze / 2018-09-10 11:23
    Ocena: 4.33 / 5
    nasłuchałem się negatywnych opinii i wystraszony kupiłem starter , wcześniej golił mnie z pieniędzy t-mobile...jestem zwolennikeiem oferty na karte.nie dajcie sie poniesc negatywnym opiniom, na ślasku jest zasięg ok jakośc połaczeń ok mms przechodzą ping na poziome 14mb w dzień w nocy nawet do 30mB , a co do blokowania numeru w postaci sms weryfikacyjnego..to wystarczy doczytać regulamin oferty po wieki że raz na 183 dni jest wysyłany sms w przypadku nie uzywania karty to chyba nie tak często.po to sie kupuje telefon zeby z niego skorzystać , a wszystkim dusi groszom polecam budke telefoniczną.
    Zaletyceny, jakość połączeń
  • ~Scenpo / 2018-09-09 13:26
    Ocena: 5.00 / 5
    Od trzech czy czterech lat korzystam z oferty abonamentu. Obecnie na dwa numery. Wszystko ok.
    ZaletyCena.
    WadyBrak.
  • ~Njuuu / 2018-08-30 12:08
    Ocena: 3.33 / 5
    UWAGA na zmiany okresów rozliczeniowych! Mam w nju 4 numery w ofercie po 38 zł za 2. Niestety jak to zwykle bywa, faktury przychodziły w różnych okresach i na różne numery kont bankowych. Zapytałem obsługę nju, czy możliwe jest scalenie tych dwóch usług aby uprościć płatności. Powiedziano mi że nie, ale można wyrównać okresy rozliczeniowe tak aby płatność za wszystkie cztery numery była w tym samym dniu (nadal na 2 różne konta). Poinformowano mnie że w związku z tym faktura będzie podzielona i najpierw przyjdzie pierwsza a potem wyrównująca. Zgodziłem się na to. Jak się potem okazało oszuści z Orange potraktowali podzielony okres rozliczeniowy jako oddzielne okresy i w każdym wygenerowali niezależne koszty, więc jeśli dzielicie swój okres rozliczeniowy na przykład 7 dni i 23 dni to dostaniecie dokładnie dwie faktury czyli 38 zł za te 7 i 38 za te drugie (żadne wyrównanie!). Plus oczywiście trzecie 38 zl.Tak oto oszukano mnie w Orange a chciałem jedynie aby wszystkie faktury płacić im zawsze w terminie i żeby to było wygodne dla mnie.
    ZaletyDobra cena dla 2 numerów
    WadyGenerowanie ukrytych dopłat przy każdej nadarzającej się okazji.
  • ~Michal / 2018-08-21 20:03
    Ocena: 1.00 / 5
    Zmiana regulaminu, czyli niedotrzymanie podpisanej umowy, utrata środków na karcie. Nie polecam, nigdy więcej.
  • ~Arek / 2018-08-16 17:26
    Ocena: 5.00 / 5
    Nie wiem o co chodzi w tych komentarzach....
    mam 2 numery w abonamencie za 29zł. Wszystko nielimitowane, internet 30gb bo już ponad 2 lata. Obsługa klienta na infolinii pierwsza klasa, czekam góra 2 minuty... gdzie indziej czeka się od 30 minut wzwyż.....
    Jestem bardzo zadowolony bo wychodzi mi abonament za numer 19 zł i nie martwię się o żadne inne koszty. Zasięg orange więc nie mam z nim problemu. Play wypadał w tym temacie znacznie gorzej...
  • ~raf / 2018-08-08 18:37
    Ocena: 1.00 / 5
    złodzieje 54 zł siedem dni to są jakieś jaja i tylko był używany internet odradzam
    Wadykoszta
  • ~gosc / 2018-08-02 17:59
    Ocena: 1.00 / 5
    odradzam!!! 29 zl za m-c? buahahah zart! co chwile place, jak za "z gornej polki abonament".
    Wadyza wszystko i tak trzeba placic
  • ~Edyta / 2018-07-05 10:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Barzo nie poleca, obsluga beznadziejna jak to przystalo.na orange. Rozwiazac problem niemozliwe, koszty sa ukryte i mydla oczy. Z calego serca nie polecam
    ZaletyZadnych
    WadyWszystko w tej sieci
  • ~A E I O U / 2018-06-24 09:18
    Ocena: 3.67 / 5
    Mam ofertę za 38zł w tamdemie za 2 numery. U nas w kraju nie mam problemu i wszystko się zgadza.
    Ale za granicą NJU stosuje chytrą politykę. Wg. nowych zasad w Unii Europejskiej mam telefony i sms jak w raju i limit około 1,8 GB do wykorzystania.
    I tak :
    Jak wyjechałem do Grecji czyli Unii to niezwłocznie Orange przysłało mi smsa z opisanymi kosztami ale nie w mojej taryfie. Zwątpiłem bo przecież miało być jak w kraju. Czytałem 10 razy te smsy i kapłem się że nie dotyczą mojej oferty i pomyślałem już wtedy że Nju zastosował straszaka żeby nie nadużywać nielimitowanych połączeń czy sms.Dzwoniłem tyle ile potrzebowałem i wszystko było na fakturze o.k czyli 38zł za 2 osoby.
    Teraz wyjechałem do Czarnogóry czyli po za Unię i cisza...
    Żadnych smsów o kosztach. Czyli Nju próbuje nabić klientów na koszty bo wg. taryfy mam 4zl/min i aż 30zł/1MB przy internecie.
    Gdyby przysłali info o kosztach ludzie by się wystraszyli a tak nie jeden pomyśli że przecież to chyba Unia (Czarnogóra nie jest)bo można wjechać bez paszportu na dowód wystarczy i dzwonił by sobie do woli.
    TO PRZEMYŚLANA CWANA POLITYKA JAK WYSTRASZYĆ KLIENTA W GRANICACH UNII EUROPEJSKIEJ I JAK NABIĆ PO ZA NIĄ.
    Normalnie powinno wyglądać t tak;
    -Po opuszczeniu kraju ale ciągle w UNII powinienem otrzymać smsa z informacją że mogę korzystać do woli jak w kraju i jedynie ogranicza się transfer internetu do około 1,8GB
    -Natomiast po opuszczeniu UNII powinienem otrzymać smsa zaraz po włączeniu tel do obcej sieci o kosztach połączeń , sms i kosztach internetu.
    A Nju robi dokładnie odwrotnie; straszy w unii smsem o kosztach ale nie wysyła informacji jeśli znajdziemy się po za Unią Europejską. A co tam ; niech abonenci płacą i płaczą !
    !
    ZaletyDobra oferta i tania
    WadyPo opuszczeniu Polski nie informują rzetelnie o warunkach usług.
Dodaj własną opinię »

Podobne wyszukiwania

Zobacz również

Play
Ocena: 1.50, ilość opinii: 766
Orange
Ocena: 1.46, ilość opinii: 693
T-Mobile
Ocena: 1.57, ilość opinii: 579
Plus
Ocena: 1.60, ilość opinii: 495
nju mobile
Ocena: 3.02, ilość opinii: 176
Virgin Mobile
Ocena: 2.44, ilość opinii: 139
Flixbus
Ocena: 2.27, ilość opinii: 892
mBank
Ocena: 1.92, ilość opinii: 754
ITAKA
Ocena: 2.68, ilość opinii: 398
Link4
Ocena: 1.56, ilość opinii: 358
Netflix
Ocena: 2.59, ilość opinii: 262
HBO GO
Ocena: 1.79, ilość opinii: 188