Opiniuj.pl - strona główna

Opiniami warto się dzielić!

mBank opinie

Ocena na podstawie 1282 opinii

1.77 / 5

  • Prostota obsługi
    1.83
  • Oferta
    1.83
  • Obsługa klienta
    1.70

Dodaj własną opinię »

Sortuj wg: daty | oceny
  • ~IHOR / 2022-05-31 14:54
    Ocena: 1.33 / 5
    M polecam nie działa dla obywateli z Ukrainy. Czyli nie polecam sprowadzać swoich znajomych ze wschodu.
    Bank przy ulice chełmińska w Toruń. Omawia w założeniju konta osoba kture rozmawia w języku angielskim.
    Всем иностранцам не рекомендую работать с этим банком. Намного легче работать с другими польскими банками.
  • ~jeszcze stały klient / 2022-05-28 00:32
    Ocena: 1.00 / 5
    Pan michał michalak przeszedł samego siebie w kwestii reklamacji
  • ~T / 2022-05-27 23:27
    Ocena: 1.33 / 5
    Kpina, drugi miesiąc nie potrafią zamknąć konta osobistego - najprostsza czynność bankowa a pomimo wielu zgłoszeń nie zrobiono nic, nie ma żadnej informacji kiedy wniosek zostanie zrealizowany, nie sposób zgłosić reklamacji gdyż są one dostępne tylko dla niektórych spraw. To ma być solidny bank? raczej hurtownia gaci
    Zaletyostatnio brak zalet
    Wadytechnicznie bank jest już mocno przestarzały, nie widać żadnego rozwoju, obsługa klienta na poziomie karygodnym - nigdy więcej tego dziadostwa.
  • ~Wiecie_kto_to_nie_tajemnica / 2022-05-26 23:06
    Ocena: 3.00 / 5
    Strasznie łupią na kursie euro, dosłownie niemal jak lichwa.

    Zapłaciłem za hotel przez ekonto w euro, niestety po tygodniu musiałem anulować transakcje.

    Wyobraźcie sobie że płaciłem około 950 zł a zwrot otrzymałem jakieś 820 zł (kwoty orientacyjne).

    Po tygodniu na samej różnicy kursów mbank oraz prowizji 130 zł mniej. (Hotel zwrócił dokładnie te samą kwotę).

    Na domiar złego mbank odmówił mi kredytu na 10.000 zł (nieduży) . Mimo że rok temu udzielał mi kredyty na kwotę 40.000 bez problemu, a w tym roku nie miałem żadnych opóźnień w spłacie i mam nawet trochę większe zarobki jak rok temu, oraz oczywiście czysty bik.

    Te dwie kwestie, szczególnie ta druga zmusiła mnie do odejścia z mbanku po chyba 15 latach.

    Dodam że co miesiąc przez ponad rok mbank zarabiał mniej więcej 250zł ekstra na mnie na samym niekorzystnym przeliczeniu wypłaty z euro na pl. Machałem na to ręką mówię a konta walutowe itp. Nie dość że na mnie zarabiali takie kokosy za nic to na końcu odmówili śmiesznego kredtu na 10.000 zł. Totalny strzał w stopę i totalne olanie stałego wieloletniego klienta.
    Zaletyfajna aplikacja, łatwość obsługi.
    WadyBrak elementarnego szacunku do stałego klienta który dawał im zarobić.
  • ~Maruś / 2022-05-26 20:31
    Ocena: 1.33 / 5
    Beznadziejny bank, za przelew zagraniczny (do Niemiec) prowizja 25zł + niekorzystny kurs rozliczeniowy euro 4,73zł (26.05.2022). Przedłużenie kredytu odnawialnego 280zł, na razie muszę mieć w nim konto ale jak tylko będzie to możliwe zakładam konto w innym banku.
  • ~Tikale / 2022-05-26 16:58
    Ocena: 1.00 / 5
    Kurs kupna EURO 4,7441
    KURS sprzedarzy EURO 4,4677
    Dla przelewu wewnętrznego 26.05.2022
  • ~mdno / 2022-05-26 13:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie chcą oddać pieniędzy za bezpodstawnie pobraną opłatę za kartę kredytową w wysokości 600,- !!!
  • ~mgówno / 2022-05-26 00:30
    Ocena: 1.00 / 5
    Łaskę robią,że zwracają bezprawnie pobrana opłatę za kartę kredytową.
  • ~Daniel / 2022-05-25 15:51
    Ocena: 1.00 / 5
    Myslalem ze jestem jedynym oszukanym ale widze ze jednak nie... Bank pozbawil mnie srodkow do zycia bo cytuje:"przepraszam mamy bledy systemowe postaramy sie aby sie to wiecej nie powtorzylo". A ja sie pytam za co zyc? Czekam na swoje pieniadze juz 2 tygodnie panie nie sa mi w stanie pomoc bo akurat z tym dzialem oszustow ktory popelnil blad nie moga mnie polaczyc omojac szerokim lukiem!!!
    ZaletyBrak
    WadyWszystko
  • ~Katarzyna / 2022-05-24 17:01
    Ocena: 1.00 / 5
    Słaba obsługa, każdy mówi co innego. Nie polecam
  • ~natt / 2022-05-24 08:45
    Ocena: 5.00 / 5
    Normalny bank, obsługa w normie, ja nie miałem problemów
  • ~Michał / 2022-05-24 02:11
    Ocena: 1.00 / 5
    Potwierdzam,ten pseudo bank to zwykli złdozieje.
  • ~Akig / 2022-05-23 09:08
    Ocena: 1.00 / 5
    Blokują i wysyłają do komornika świadczenia socjalne tj. dodatek osłonowy który zaopatrzony w kod w tytule przelewu nie może być zablokowany przez bank. Wysłali komornikowi w trakcie rozpatrywania wniosku złożonego w tej sprawie.złodzieje. zamykam konto.
    ZaletyBrak
    WadyOszustwa
  • ~Darek / 2022-05-21 21:32
    Ocena: 3.00 / 5
    Bank zaczyna kombinować, utrudnia zamknięcie karty kredytowej. Z karty zastrzeżonej pod koniec naliczyli abonament i dwa wyciągi znowu od nowa…na pytanie jakim cudem naliczyli opłatę powiedzieli, ze znaleźli jedna transakcje z dnia przed dyspozycja zamknięcia karty ;) . Ubezpieczenie do hipoteki…sprzedali, ale później sami ją odrzucili ze względu na brak ubezpieczenia od powodzi. Mieszkanie na najwyższym pietrze i najwyższym punkcie w mieście. Brak rzeki w mieście. Geograficznie wyżyna.
    ZaletyIntuicyjność
    WadyNierynkowe oferty
    Sztucznie generowane problemy w celu wyciagnięcia dodatkowych należności
  • ~D. / 2022-05-18 15:54
    Ocena: 1.00 / 5
    Kiedyś było to bank godny polecenia,obecnie jest to dno, dna. Kredyt odnawialny na śmieszna kwotę i potrafią wysyłać po kilka smsów i maily dziennie o zalegle 12zł. Nie liczy się że klient spłacił przed terminem kredyt o wartości przekraczającej 10 krotną wartość kredytu odnawialnego. Rozliczam się wlasnie z tym pseldobankiem i dopisuje do czarnej listy instytucji pseldofinansowej...mBank nigdy więcej!!!
    ZaletyBrak
    WadyNon stop zmiany regulaminów i tabeli opłat.
  • ~Arek / 2022-05-17 15:46
    Ocena: 1.00 / 5
    Przelew z banku do banku trwa 4 dni !!! Koszmar, Przewalutowanie upokażające... omijać z daleka !
    ZaletyBrak
    WadyNie ma takiej skali ...
  • ~Aries / 2022-05-17 09:31
    Ocena: 1.00 / 5
    Witam Wszystkich. Chciałem napisać tylko że jaki bank taka firma Leasingowa , mowa o MLeasing.Dla własnego Bezpieczeństwa radzę omijać szerokim łukiem jedną i drugą instytucję .Radzę poczytać opinie na google .JEDNA WIELKA PORAŻKA.
    ZaletyBRAK
    WadyNie zmieszczą się w tej tabeli
  • ~Magda / 2022-05-15 19:13
    Ocena: 1.00 / 5
    Nie polecam tego banku. Przy tak szybko rosnącej inflacji, bank proponuje lokatę z oprocentowaniem uwaga..... 0.5,%... Wstyd. Inne banki podniosły oprocentowania lokat do ok 5-6%
    Druga sprawa, starałam się o kredyt mieszkaniowy no i mBank nie dał zgody pomimo wydaje mi się bardzo dobrej zdolności i bardzo dobrej historii i BIK. Oczywiście wyszło mi to na dobre bo trafiłam do agenta i mogłam sobie wybierać w bankach.
    Ale szczytem wszystkiego było jak tydzień po negatywnej decyzji o udzielenie kredytu zadzwonili do mnie z mbanku z propozycją dla stałych klientow kredytu gotówkowego nawet do 100 tys.
    ZaletyBrak
  • ~ad / 2022-05-15 16:47
    Ocena: 1.00 / 5
    Kasują za każdą czynność dokonaną poprzez rachunek firmowy. Prowdzenie rachunku - 20zł/m-c, najwyższe oprocentowanie kredytów i kart kredytowych.
    Zaletybrak
    Wadynigdy więcej posiadać konto w tym banku
  • ~Adam / 2022-05-14 19:28
    Ocena: 1.00 / 5
    Klienta traktuje sie jak zlo ostateczne. Obsluga na zerowym poziomie, dziecko z zespolem downa lepiej kontaktuje i jest lepiej zorganizowane niz pracownicy tego banku czyli MBANKU. Nie ma prostoty usługi, mylą sie na kazdym kroku, maja wieczne błedy w systemie i zadam takie pytanie kto wtedy za to odpowiada? Klient, dlatego bo to klient pozniej musi jezdzic i tracic czas i pieniadze aby ponownie zalatwic sprawe bo ktos w banku sie pomylił.
    ZaletyZadnych.
    WadyPracownicy ktorzy maja amebe zamiast mózgu, sa niedokształceni, cyniczni, popełniają masę błedów za ktore potem odpowiada klient, są bezczelni, z wielką łaską chca obsłuzyc.
Dodaj własną opinię »

Zobacz również

mBank
Ocena: 1.77, ilość opinii: 1282
PEKAO SA
Ocena: 1.48, ilość opinii: 890
Santander Bank Polska (BZWBK)
Ocena: 1.56, ilość opinii: 720
Millennium
Ocena: 1.53, ilość opinii: 543
PKO Bank Polski
Ocena: 2.40, ilość opinii: 356
ING Bank Śląski
Ocena: 1.90, ilość opinii: 352
VECTRA
Ocena: 1.66, ilość opinii: 3089
Netia Szybki Internet
Ocena: 2.07, ilość opinii: 2872
UPC Internet
Ocena: 1.88, ilość opinii: 2645
Play
Ocena: 1.40, ilość opinii: 2490
Cyfrowy Polsat Internet
Ocena: 1.52, ilość opinii: 2461
Orange
Ocena: 1.40, ilość opinii: 2373